Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Θετικό το Eurogroup μόνο στα χαρτιά - Παραμένουν τα "αγκάθια" σε ασφαλιστικό, εργασιακά και ΦΠΑ - Οι προειδοποιήσεις για τις 6 εβδομάδες που απομένουν

Θετικό το Eurogroup μόνο στα χαρτιά - Παραμένουν τα `αγκάθια` σε ασφαλιστικό, εργασιακά και ΦΠΑ - Οι προειδοποιήσεις για τις 6 εβδομάδες που απομένουν
- Επικεφαλής Eurogroup, Ντάισελμπλουμ: Ο χρόνος για την Ελλάδα αρχίζει να εξαφανίζεται
- Ο Επίτροπος, Μοσκοβισί προειδοποίησε πως πρέπει να υπάρξει συμφωνία πριν το τέλος του Ιουνίου
- Ρέγκλινγκ: Ποσά 1,8 και 1,9 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα είναι έτοιμα προς διάθεση εάν υπάρξει συμφωνία
- Ανοιχτό το ενδεχόμενο από τον επικεφαλής του Eurogroup για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας
- Ζητούν από την κυβέρνηση για να υπάρξει εκταμίευση να περάσουν και τα αντίστοιχα νομοσχέδια
- Για το πρόβλημα της ρευστότητας ο Ντάισελμπλουμ δήλωσε πως δεν είναι δική τους ευθύνη

Το σημερινό κρίσιμο Eurogroup προχώρησε σε μία μεσοβέζικη ανακοίνωση η οποία μπορεί να ικανοποιήσει ελάχιστα τις προσδοκίες της Ελλάδας, καθώς ναι μεν υπάρχει αναφορά για πρόοδο, αλλά συγχρόνως οι δανειστές φαίνεται πως μένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους, στα βασικά θέματα, που είναι και τα μεγάλα αγκάθια της διαπραγμάτευσης.

Και από το ανακοινωθέν φαίνεται πως στα μεγάλα ζητήματα, όπως τα εργασιακά, το ασφαλιστικό, τον ΦΠΑ και τη φορολογία προς το παρόν δεν έχει υπάρξει καμία πρόοδος. Φαίνεται επίσης ξεκάθαρα πως το Eurogroup δεν κάνει κανένα βήμα για να βοηθήσει την Ελλάδα σχετικά με το πρόβλημα ρευστότητας, καθώς πετούν το μπαλάκι στην ΕΚΤ για οποιαδήποτε πιθανή απόφαση ελάφρυνσης των όρων για τα ελληνικά ομόλογα.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, που συνεδρίασαν σήμερα στις Βρυξέλλς στο πλαίσιο του Eurogroup, εξέδωσαν την ακόλουθη δήλωση αναφορικά με την Ελλάδα:

"Το Eurogroup σήμερα αποτίμησε την κατάσταση των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών. Καλωσορίζουμε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα".




"Σημειώνουμε ότι η αναδιοργάνωση και η βελτίωση των διαδικασιών εργασίας κατέστησε δυνατή μια επιτάχυνση και συνέβαλε σε μια πιο ουσιαστική συζήτηση. Ταυτόχρονα, αναγνωρίζουμε ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος και προσπάθεια για να γεφυρωθούν τα κενά στα εναπομείναντα ανοιχτά θέματα", συνεχίζει η ανακοίνωση.

"Καλωσορίζουμε επομένως την πρόθεση των ελληνικών αρχών να επιταχύνουν τη δουλειά τους με τους θεσμούς, με στόχο την επίτευξη μιας επιτυχούς ολοκλήρωσης της αξιολόγησης εγκαίρως. Το Eurogroup επαναλαμβάνει ότι η δήλωσή του της 20ής Φεβρουαρίου παραμένει το ισχύον πλαίσιο για τις συνομιλίες. Μόλις οι θεσμοί καταλήξουν σε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο για την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης το Eurogroup θα αποφασίσει για την αποδέσμευση των κεφαλαίων που εκκρεμούν βάσει της ισχύουσας διευθέτησης".
Προειδοποιήσεις από τον Ντάισελμπλουμ για τον χρόνο που τελειώνει


Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ η αναδιοργάνωση των διαδικασιών εργασίας των ελληνικών αρχών με τους εκπροσώπους των δανειστών υπήρξε θετική. Τόνισε επίσης ότι οι αποφάσεις του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου συνεχίζουν να αποτελούν το βασικό πλαίσιο αναφοράς.

Σχετικά με τις σχέσεις των υπουργών της ευρωζώνης με τον κ. Βαρουφάκη, σχολίασε πως πάντα "δουλεύουμε εποικοδομητικά με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών και σημείωσε πως όλη η προσπάθεια έχει πλέον συγκεντρωθεί στο Brussels Group.

O κ. Ντάισελμπλουμ άφησε αιχμές κατά της ελληνικής κυβέρνησης λέγοντας πως χρειάζονται πιο λεπτομερείς προτάσεις, χρειάζεται περισσότερη δουλειά και υπολογισμοί, "από τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει να ακολουθήσει το υπάρχον πρόγραμμα. Μάλιστα, προειδοποίησε πως πρέπει να ληφθεί γρήγορα μία απόφαση, πριν τα πράγματα λάβουν μία αρνητική τροπή, ενώ έδειξε αδιάφορος για το πρόβλημα της ρευστότητας, λέγοντας πως ισχύει αυτό και όσο περνάει ο χρόνος η ρευστότητα "σφίγγει" περισσότερο, αλλά ξεκαθάρισε πως "δεν είναι δική μας ευθύνη και υποχρεώση η ρευστότητα".

Ο επικεφαλής του Eurogroup πάντως, ξεκαθάρισε πως ακόμα κι αν υπάρξει συμφωνία για να γίνει η οποιαδήποτε εκταμίευση θα πρέπει η κυβέρνηση να νομοθετήσει τα συγκεκριμένα μέτρα. Ο κ. Ντάισελμπλουμ δεν θέλησε να σχολιάσει τι θα γίνει μετά τον Ιούνιο εάν δεν υπάρξει νωρίτερα μία συμφωνία, επισημαίνοντας παράλληλα πως ο χρόνος αρχίζει να εξαφανίζεται. Τέλος, ο κ. Ντάισελμπλουμ παρέπεμψε στα τεχνικά κλιμάκια για οποιαδήποτε συμφωνία, κάτι που σημαίνει πως μόλις τα κλιμάκια δώσουν το πράσινο φως, τότε θα υπάρξει συνεδρίαση του Eurogroup ώστε να επισημοποιηθεί η συμφωνία.
Προειδοποιήσεις και από Μοσκοβισί και Ρέγκλινγκ


Ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί ανέφερε ότι υπάρχει σαφής βελτίωση σε σχέση με το κλίμα που υπήρχε στο προηγούμενο Συμβούλιο της ευρωζώνης, σημειώνοντας ότι υπάρχουν ακόμη πολλά θέματα να ρυθμιστούν αρχής γενομένης από το ασφαλιστικό και τα ζητήματα της αγοράς εργασίας. "Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο" ανέφερε ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις Επίτροπος.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρεγκλιγκ κάλεσε και αυτός τις ελληνικές αρχές να επιταχύνουν τον ρυθμό των εργασιών με στόχο την ολοκλήρωση τους εντός των προσεχών εβδομάδων. Μάλιστα, κάλεσε τις ελληνικές αρχές να τηρούν τις δεσμεύσεις τους, εννοώντας τις πληρωμές, λέγοντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα είναι αντιμέτωπη με νομικές ευθύνες.

Δείτε πως είναι σήμερα τα μέρη που γυρίστηκαν οι παλίες ελληνικές ταινίες

Δείτε πως είναι σήμερα τα μέρη που γυρίστηκαν οι παλίες ελληνικές ταινίες
Πόσο έχουν αλλάξει τα σημεία που γυρίστηκαν ορισμένα πλάνα του Παλιού Ελληνικού Κινηματογράφου
Όσες
φορές και να τις δεις, όσο πολυπαιγμένες κι αν είναι οι κλασικές κωμωδίες της χρυσής εποχής του ελληνικού σινεμά έχουν χαραχτεί βαθιά στο ελληνικό DNA και δεν παλιώνουν ποτέ. Ατάκες, σκηνές και πρωταγωνιστές χαρίζουν πηγαίο γέλιο, περιλαμβάνοντας σπουδαίες ερμηνείες από «ιερά τέρατα» του κινηματογράφου. Πού όμως έκανε βόλτα με ποδήλατο ή Αλίκη Βουγιουκλάκη πριν καταταγεί στο Ναυτικό, που γύρναγε ο Θανάσης Βέγγος διδάσκοντας μας Έξω φτώχεια και καλή καρδιά και που έπινε τον καφέ του ο Κώστας Βουτσάς και η Ζωή Λάσκαρη στο Μερικοί το Προτιμούν Κρύο. Το newsbeast.gr ανακάλυψε μερικά από τα μέρη στα οποία είχαν γυριστεί οι παλιές ελληνικές ταινίες και αποτύπωσε τη διαφορά που παρουσιάζουν σήμερα. Ρεπορτάζ : Νίκη Παπάζογλου
Στην ταινία Κρεβατομουρμούρα βλέπουμε την υπηρέτρια της Μάρως Κοντού του Γιάννη Γκιωνάκη να διασχίζει την οδό Κριεζή στην οποία τότε υπήρχαν λίγα αυτοκίνητα και να πηγαίνει στο περίπτερο της γωνίας Κασσαβέτη και Κυριαζή με την μεγάλη διαφημιστική πινακίδα σαπούνια Ερμής.
Δείτε πως είναι σήμερα τα μέρη που γυρίστηκαν οι παλίες ελληνικές ταινίες - Εικόνα0
Η Κριεζή, η Κασσαβέτη και ο Πύργος Βάρσου, αποτέλεσαν «σκηνικά» της Κρεβατομουρμούρας αλλά και διαφόρων άλλων ταινιών της εποχής. Ο πύργος μάλιστα που παλαιότερα ονομαζόταν Μεγάλη Βρετανία γιατί λεγόταν πως καθεμιά από τις σμιλευμένες πέτρες του κόστιζε μια περιουσία έχει κριθεί διατηρητέος από το 1982.
Δείτε πως είναι σήμερα τα μέρη που γυρίστηκαν οι παλίες ελληνικές ταινίες - Εικόνα1
Όσο για τους δρόμους αυτούς, ενώ κάποτε σπάνια συναντούσε κανείς αυτοκίνητο, σήμερα έχουν μετατραπεί στο εμπορικότερο σταυροδρόμι της Κηφισιάς.
Δείτε πως είναι σήμερα τα μέρη που γυρίστηκαν οι παλίες ελληνικές ταινίες - Εικόνα2
Η διάσημη γέφυρα του Κεφαλαρίου με την γάργαρη πηγή από κάτω αποτέλεσε για χρόνια κάτι σαν την Fontana di Trevi, αφού λέγεται πως όποιος κάτοικος καθόταν εκεί, συνήθιζε να ρίχνει δυο κέρματα κάνοντας μια ευχή. Αν το ένα καπάκωνε το άλλο η ευχή ήταν σίγουρο πως θα πραγματοποιηθεί… Σ’ αυτή τη γέφυρα η Άννα Φόνσου φωτογραφίζει τον Θανάση Βέγγο στην ταινία «Ποιος Θανάσης» αλλά και ο Κώστας Βουτσάς με την Χλόη Λιάσκου στο Μερικοί το Προτιμούν Κρύο παλεύουν για ένα φιλί μπροστά στη λίμνη στην οποία εντέλει κατά λάθος βουτούν…
Δείτε πως είναι σήμερα τα μέρη που γυρίστηκαν οι παλίες ελληνικές ταινίες - Εικόνα3
Ο Μίμης Φωτόπουλος στέκει με τα χέρια στη μέση προσπαθώντας να πείσει τον Χρήστο Ευθυμίου να μπουν στο σπίτι που θα τους κάνει να κερδίσουν 2.000 λίρες. Αν και ο Μανωλάκης αρνείται απαντώντας του στην ερώτηση ξέρεις που θα μας οδηγήσει αυτό το σπίτι «Στην Ψειρού» τελικά και οι δύο μπαίνουν και φεύγουν τρέχοντας.
Δείτε πως είναι σήμερα τα μέρη που γυρίστηκαν οι παλίες ελληνικές ταινίες - Εικόνα4

Πέντε διαγωνισμοί για 1.300 μόνιμες προσλήψεις

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί η τρίτη και τελευταία προκήρυξη της ΔΕΗ για φέτος που αφορά 450 υπαλλήλους

«Προ των πυλών» του Εθνικού Τυπογραφείου βρίσκονται δύο προκηρύξεις του ΑΣΕΠ που αφορούν στην πρόσληψη συνολικά 900 μόνιμων υπαλλήλων στη ΔΕΗ και στη Γενική Γραμματεία Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών.
Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί η τρίτη και τελευταία προκήρυξη της ΔΕΗ (για φέτος) που αφορά 450 μόνιμους υπαλλήλους, απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν αφορούν: Τεχνίτες Ορυχείων, Μηχανοτεχνίτες Σταθμών και Υποσταθμών, Τεχνίτες Ιμάντων, Ηλεκτροοξυγονοκολλητές, Μηχανοτεχνίτες και Μηχανοτεχνίτες Αυτοκινήτων, Χειριστές Μηχανημάτων Εργων, Ηλεκτροτεχνίες και Οδηγούς, Μηχανοδηγούς κ.ά.
Μετά τη ΔΕΗ θα ακολουθήσει η προκήρυξη του υπουργείου Οικονομικών για 450 θέσεις στη Γενική Γραμματεία Δημόσιων Εσόδων. Δικαίωμα υποβολής αίτησης στον διαγωνισμό θα έχουν όσοι διαθέτουν πτυχία Νομικής και Οικονομικών Σχολών, ενώ απαραίτητη θεωρείται η κατοχή μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου σπουδών στο Φορολογικό Δίκαιο, στην Πολιτική Δικονομία, στο Αστικό Δικονομικό Δίκαιο, στην Ελεγκτική, στη Λογιστική και στα Χρηματοοικονομικά.
Στα απαραίτητα προσόντα περιλαμβάνονται επίσης η γνώση χειρισμού Η/Υ και η πολύ καλή γνώση της αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής γλώσσας.
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
1.000 οπλίτες για τρία χρόνια

Στην πρόσληψη 1.000 Οπλιτών για χρονικά διάστημα έως 3 έτη προχωρά το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί στις Ενοπλες Δυνάμεις.
Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου, προωθείται η ανακατάταξη (για βραχεία περίοδο δυο ετών με παράταση για ακόμη ένα έτος) 600 Οπλιτών από τον Στρατό Ξηράς, 200 από το Πολεμικό Ναυτικό και 200 από την Πολεμική Αεροπορία. Η δυνατότητα ανακατάταξης δίνεται μόνο σε οπλίτες που υπηρετούν και όχι σε εφέδρους αμέσως μετά και σε συνέχεια της εκπλήρωσης της θητείας τους. Οι παραπάνω οπλίτες θα συνεχίζουν να υπηρετούν στις μονάδες από τις οποίες και θα απολύονται και οι οποίες έχουν καθορισθεί με σχετική υπουργική απόφαση χωρίς δυνατότητα μετάθεσης.
Οι υποψήφιοι Οπλίτες πρέπει να έχουν την ελληνική ιθαγένεια, να έχουν ηλικία έως 25 ετών, ενώ θα ασφαλίζονται στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και θα έχουν τα ίδια δικαιώματα από πλευράς υγειονομικής περίθαλψης με τους μόνιμους στρατιωτικούς.
Οι ενδιαφερόμενοι που διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους στις μονάδες που υπηρετούν.
32 ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στην ΥΠΑ
Γραπτό διαγωνισμό για την πρόσληψη 32 Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας θα διενεργήσει το ΑΣΕΠ μέσα στο επόμενο δίμηνο.
Το αίτημα της ΥΠΑ για την ενίσχυσή της με 98 νέους μόνιμους ελεγκτές Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης έγινε δεκτό από τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αν και «ψαλιδίστηκε» αρκετά, λόγω της δημοσιονομικής στενότητας. Μάλιστα η Υπηρεσία έχει ζητήσει να δοθεί προτεραιότητα στο αίτημά της, καθώς υπάρχει ανάγκη άμεσης κάλυψης των κενών θέσεων με νέο προσωπικό, καθώς δεν μπορούν να καλυφθούν μέσω της κινητικότητας.
Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας άλλωστε είναι μια πολύ απαιτητική ειδικότητα και οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν απαραιτήτως τα εξής προσόντα για να διεκδικήσουν επιτυχώς μια από τις θέσεις της προκήρυξης:
  • πτυχίο ή δίπλωμα οποιουδήποτε τμήματος ΑΕΙ
  • άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας
  • πιστοποιημένη γνώση χειρισμού Η/Υ
  • πιστοποιητικό υγείας Γ΄ κατηγορίας
  • καλό βαθμό στο τεστ ορθοφωνία που διενεργείται από ειδική επιτροπή.
Η προκήρυξη βρίσκεται ήδη στο ΑΣΕΠ για τις τελικές διορθώσεις και αναμένεται να προωθηθεί προς έκδοση στις αρχές του καλοκαιριού. Υπενθυμίζεται πως έχουν μεσολαβήσει επτά περίπου χρόνια από τον τελευταίο διαγωνισμό της ΥΠΑ για ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας που είχε πραγματοποιηθεί το 2008 μέσω ΑΣΕΠ.
Ο διαγωνισμός περιλάμβανε ειδικές δοκιμασίες για τις λεκτικές δεξιότητες και την κατανόηση κειμένου, προφορική συνέντευξη που διαπιστώνεται η ορθοφωνία των υποψηφίων και γραπτές εξετάσεις μέσω των οποίων εξακριβώνονται οι ικανότητες και οι γνώσεις τους (σε επίπεδο μνήμης, προσοχής - συγκέντρωσης, αντίληψης και αίσθησης χώρου, χρόνου και προσανατολισμού).
Οι ανάγκες σε προσωπικό
Η ενίσχυση της Κεντρικής Υπηρεσίας αλλά και των περιφερειακών αεροδρομίων με Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας δεν είναι το μόνο αίτημα που έχει υποβάλει η ΥΠΑ στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εργασίας» η Υπηρεσία έχει ζητήσει την πρόσληψη επιπλέον 371 μόνιμων υπαλλήλων από διοικητικές και τεχνικές ειδικότητες. Η κατανομή των θέσεων ανά ειδικότητα αφορά: 70 ΔΕ Οδηγούς- Πυροσβέστες, 2 ΠΕ Τηλεπικοινωνιακούς, 17 ΤΕ Τηλεπικοινωνιακούς, 41 ΠΕ Αερολιμενικούς, 35 ΔΕ Τεχνικούς/Ηλεκτρολόγους, 4 ΤΕ Ηλεκτρολόγους, 23 ΔΕ Τεχνικούς/Ψυκτικούς, 9 ΔΕ Τεχνικούς/Υδραυλικούς, 20 ΔΕ Τεχνικούς/Μηχανολόγους, 24 ΠΕ Ηλεκτρονικούς, 11 ΤΕ Ηλεκτρονικούς, 12 ΠΕ Οικονομικούς, 3 ΤΕ Διοικητικού-Λογιστικού, 3 ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών, 3 ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 6 ΠΕ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, 2 ΠΕ Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών, 7 ΤΕ Πολιτικών Δομικών Εργων, 3 ΤΕ Μηχανολόγων και 3 ΥΕ Φυλάκων/Νυχτοφυλάκων.
Επίσης μέσω διαθεσιμότητας προβλέπεται να καλυφθούν οι εξής θέσεις: 43 ΔΕ Διοικητικού-Λογιστικού, 4 ΔΕ Χειριστών Αεροσκαφών, 2 ΠΕ Χειριστών Αεροσκαφών, 6 ΤΕ Χειριστών Αεροσκαφών, 2 ΠΕ Μηχανικών Αεροσκαφών, 10 ΤΕ Μηχανικών Αεροσκαφών και 6 ΔΕ Μηχανικών Αεροσκαφών.
Από τις θέσεις αυτές προβλέπεται να καλυφθούν φέτος εκείνες που αφορούν την επαναπρόσληψη όσων τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ οι υπόλοιπες ειδικότητες θα προκηρυχθούν από το ΑΣΕΠ μέσα στο 2016.
300 υπάλληλοι σε ασφαλιστικά ταμεία
Τo «πράσινο φως» για 450 μόνιμες προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία δίνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο θα εγκρίνει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα την πρόσληψη 300 μόνιμων υπαλλήλων σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και την επαναπρόσληψη 150 υπαλλήλων, οι οποίοι είχαν απολυθεί μέσω διαθεσιμότητας.
Τη «μερίδα του λέοντος» στις νέες προσλήψεις διεκδικούν το ΙΚΑ αλλά και ο ΟΑΕΕ, ενώ οι υπόλοιπες θέσεις θα κατανεμηθούν στους υπόλοιπους φορείς κοινωνικής ασφάλισης (ΟΓΑ, ΕΤΑΑ,ΤΑΠΙΤ, ΜΤΠΥ, ΤΑΥΤΕΚΩ, ΗΔΙΚΑ, ΝΑΤ κ.λπ.).
Οι θέσεις αφορούν, μεταξύ άλλων, διοικητικό προσωπικό Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τηλεφωνητές, πτυχιούχους Πληροφορικής, νομικούς και βοηθητικό προσωπικό.
Η πλειονότητα των θέσεων θα καλυφθεί από στελέχη στην ειδικότητα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Διοικητικού Οικονομικού, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Διοικητικού Λογιστικού, ΠΕ Πληροφορικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Διοικητικού Λογιστικού. Επίσης, θα προσληφθούν υπάλληλοι στις εξής ειδικότητες: ΠΕ Θετικών Επιστημών, ΔΕ Τεχνικών, ΠΕ Μεταφραστών, ΤΕ Μηχανικών, ΤΕ Πληροφορικής και ΔΕ Τηλεφωνητών .
Τα προσόντα
Για τις θέσεις ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού απαιτείται οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ΑΕΙ ή δίπλωμα Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ) ΑΕΙ της ημεδαπής.

Οι υποψήφιοι για τις θέσεις ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους, δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Χρηματοπιστωτικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, ή πτυχίο β΄ κύκλου σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ), ανεξαρτήτως ειδικότητας, ή πτυχίο α' κύκλου σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ) οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης ή απολυτήριος τίτλος: Ενιαίου Λυκείου ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου.
75 τεχνίτες και προσωπικό σε παιδικούς σταθμούς και προνοιακές δομές
Στο ΑΣΕΠ προς έκδοση βρίσκεται νέα προκήρυξη του υπουργείου Εσωτερικών, που αφορά στην πραγματοποίηση 75 περίπου προσλήψεων, διαφόρων ειδικοτήτων, σε νησιωτικούς και ορεινούς δήμους της χώρας που έχουν τεράστιες ελλείψεις προσωπικού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το αρχικό αίτημα προέβλεπε 230 προσλήψεις σε αυτούς τους δήμους, όμως εκτιμάται πως η πλειοψηφία των θέσεων θα καλυφθεί από τους ήδη επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, οι οποίοι θα χωριστούν ανά περιφέρεια και ειδικότητα ώστε να γίνει αντιστοίχιση των αναγκών που έχουν οι δήμοι με τους αδιόριστους που αναμένουν την τοποθέτησή τους.
Οι περισσότερες θέσεις αφορούν τεχνικές ειδικότητες (Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), καθώς και προσωπικό που θα εργαστεί σε παιδικούς σταθμούς και προνοιακές δομές.
Υπενθυμίζεται πως οι νησιωτικοί και ακριτικοί δήμοι (και όχι τα νομικά πρόσωπα αυτών) δεν υπάγονται στο περιορισμό «μία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις», σύμφωνα με εγκύκλιο του το υπουργείο Εσωτερικών.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)