Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Προς δήμευση καταθέσεων και στον Καναδά: "Η κυβέρνηση προτείνει την εφαρμογή λύσης bail-in"



Παγκόσμιο όπως αποδεικνύεται είναι το παιχνίδι και ο σχεδιασμός για τη νέα οικονομική ατζέντα των κέντρων εξουσίας ενάντια στις καταθέσεις των πολιτών στις τράπεζες και μάλλον η Κύπρος ήταν η αρχή. Στόχος: Να βγουν τα λεφτά από τις τράπεζες και να χρηματοδοτήσουν τα ελλείμματα που έχουν δημιουργήσει οι κυβερνήσεις!
Όπως αποκαλύπτεται ο Καναδάς είναι η επόμενη χώρα όπου θα ισχύσει το μέτρο της «δήμευσης» ή του «κλαδέματος» των καταθέσεων όπως αναφέρεται ρητώς στο νέο οικονομικό πρόγραμμα για το 2013.
Το πρόγραμμα με την επωνυμία "ECONOMIC ACTION PLAN 2013" δημοσιεύτηκε στις 21 Μαρτίου στην Βουλή των Κοινοτήτων με την υπογραφή του υπυοργού Οικονομικών James Flaherty. Από τη σελίδα 144 στα περιεχόμενα (154 στο κείμενο) διαβάζουμε:
"Η κυβέρνηση επίσης αναγνωρίζει την ανάγκη διαχείρισης των κινδύνων οι οποίοι σχετίζονται με συστημικές μεγάλες τράπεζες η δυσχέρεια ή η κατάρρευση των οποίων μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση στο οικονομικό σύστημα και αυτό με τη σειρά του να προκαλέσει αρνητικές επιδράσεις στην οικονομία. Το παραπάνω απαιτεί αυξημένη εποπτεία και μια σειρά ισχυρών επιλογών για την επίλυση των θεμάτων αυτών χωρίς τη χρήση των κεφαλαίων των φορολογουμένων, στο απίθανο γεγονός που κάτι τέτοιο γίνει πραγματικότητα".
Με άλλα λόγια όχι με τα λεφτά των φορολογουμένων αλλά με τα; Λεφτά των καταθετών, λες και αυτοί δεν είναι φορολογούμενοι!
Λίγο πιο κάτω από τη σελίδα 145 στα περιεχόμενα (155 στο κείμενο) διαβάζουμε:
«Η κυβέρνηση προτείνει την εφαρμογή λύσης bail-in για συστημικά σημαντικές τράπεζες. Το παραπάνω καθεστώς θα σχεδιαστεί για να διασφαλίσει ότι στην απίθανη περίπτωση που μια συστημική μεγάλη τράπεζα απολέσει το κεφάλαιό της η τράπεζα αυτή θα επανακεφαλαιοποιηθεί με στόχο να επιστρέψει σε βιώσιμο καθεστώς μέσω της αιφνίδιας μετατροπής του παθητικού της σε εποπτικό κεφάλαιο. Αυτό θα μειώσει τους κινδύνους για τους φορολογουμένους. Η κυβέρνηση του Καναδά θα συμβουλευτεί τους μετόχους για το πώς θα εφαρμοστεί καλύτερα στην πράξη ένα καθεστώς "bail-in" στον Καναδά».
Όπως γίνεται κατανοητό και επειδή το σχέδιο κατατέθηκε στις 21 Μαρτίου η υπόθεση της κατάσχεσης καταθέσεων δεν είναι κάτι που ξεπήδησε τυχαία μέσα στο Εurogroup από τον Ολλανδό «χοιροτρόφο» ή την τρόικα στις διαπραγματεύσεις με την Κύπρο, αντίθετα αποτελεί ένα γενικότερο σχεδιασμό που αγγίζει και τις πέραν του Ατλαντικού χώρες. Και έπονται εξελίξεις.

XΩΡΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ

 
http://tvxs.gr/sites/default/files/imagecache/node_image/article/2011/38/70101-icelands-parliament-the-a-007.jpg
Σιωπή πληροφόρησης από την Ισλανδία. Γιατί;
Αν κάποιος πιστεύει ότι δεν υπάρχει λογοκρισία σήμερα, ας μου πει πώς, ενώ έγινε γνωστό τι συνέβη στην Αίγυπτο, δεν γράφτηκε ποτέ τι συμβαίνει στην Ισλανδία:
Στην Ισλανδία ο λαός κατάφερε να παραιτηθεί η κυβέρνηση, εθνικοποίησε τις
μεγαλύτερες τράπεζες, αποφάσισε να μην πληρώσει το χρέος που είχαν
δημιουργήσει αυτές στην Μ. Βρετανία και την Ολλανδία λόγω της κακής
οικονομικής πολιτικής τους και κατέληξε να δημιουργήσει ένα λαϊκό σώμα για την αναδιαμόρφωση του συντάγματος.
Και όλο αυτό με ειρηνικές διαδικασίες. Μια πραγματική επανάσταση κόντρα στην εξουσία που μας οδήγησε στην παρούσα κρίση.
Εδώ, γιατί δεν μπορέσαμε να μάθουμε τίποτα γι' αυτά τα γεγονότα εδώ και δύο χρόνια;
Τι θα γινόταν αν όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες έπαιρναν παράδειγμα;
Αυτή είναι εν συντομία η ιστορία:
2008. Εθνικοποιείται η κύρια τράπεζα της χώρας. Καταρρέει το νόμισμα,
σταματάει τη λειτουργία του το χρηματιστήριο. Η χώρα είναι σε πτώχευση.
2009. Οι διαμαρτυρίες του κόσμου μπρος στην Βουλή καταφέρνουν και
κηρύσσονται πρόωρες εκλογές και προκαλούν την παραίτηση του πρωθυπουργού και όλης της κυβέρνησης. Συνεχίζει η άθλια κατάσταση της οικονομίας της χώρας.
Μέσω ενός νόμου προτείνεται να πληρωθεί το χρέος στην Μ. Βρετανία και την
Ολλανδία, με την πληρωμή 3.500 εκ. ευρώ, που θα πληρώσουν όλες οι
ισλανδικές οικογένειες μηνιαία για 15 χρόνια με 5,5% επιτόκιο.
2010. Ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους και ζητάει δημοψήφισμα για το νόμο.
Τον Γενάρη του 2010 ο πρόεδρος αρνείται να θέσει τον νόμο σε ισχύ και
ανακοινώνει ότι θα υπάρξει αίτημα για λαϊκή ετυμηγορία.
Τον Μάρτιο γίνεται το δημοψήφισμα και σαρώνει το ΟΧΙ στην πληρωμή με 93%
των ψήφων.
H κυβέρνηση αρχίζει δικαστική έρευνα για ευθύνες για την κρίση. Αρχίζουν οι
συλλήψεις τραπεζιτών και υψηλόβαθμων στελεχών. Η 
Interpol εκδίδει διαταγή
και όλοι οι εμπλεκόμενοι τραπεζίτες εγκαταλείπουν την χώρα.
Στο πλαίσιο της κρίσης, εκλέγεται ένα σώμα από πολίτες για να συγγράψει το
νέο Σύνταγμα. Εκλέγονται 25 πολίτες, χωρίς πολιτική εξάρτηση, από τους 522
που παρουσιάστηκαν ως υποψήφιοι.
Η προϋπόθεση υποψηφιότητας ήταν να είναι
ενήλικοι και να έχουν προταθεί από 30 άτομα.
Το σώμα αρχίζει την εργασία του τον Φεβρουάριο του 2011 και θα παρουσιάσει μια 
Charta magna λαμβάνοντας υπ' όψιν τις ομόφωνες συστάσεις διαφορετικών συνελεύσεων που θα πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα.
Θα πρέπει να επικυρωθεί από την υπάρχουσα βουλή και από την επόμενη
αναθεωρητική που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές.
Αυτή είναι η σύντομη ιστορία της Ισλανδικής επανάστασης: Παραίτηση
ολόκληρης της κυβέρνησης, εθνικοποίηση της τράπεζας, δημοψήφισμα για τις κρίσιμες οικονομικές αποφάσεις, φυλάκιση των υπεύθυνων της κρίσης και ξαναγράψιμο του συντάγματος από τους πολίτες.
Μίλησαν για όλ' αυτά τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ? Φυσικά ΟΧΙ!
Ο ισλανδικός λαός έδωσε ένα μάθημα δημοκρατίας σ' όλον τον κόσμο.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ... ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ"

Για τους δύσπιστους (και καλά κάνετε!)
Άρθρο στη Αγγλική 
Guardian τον Ιούνιοhttp://www.guardian.co.uk/world/2011/jun/09/iceland-crowdsourcing-consti...
Άρθρο στην 
Wikipedia με όλο το ιστορικόhttp://en.wikipedia.org/wiki/2008%E2%80%932011_Icelandic_financial_crisis
Το 
Site της Ισλανδίας μέσω του οποίου έγινε το crowdsourcing και φτιάχτηκε το νέο σύνταγμα της χώραςhttp://stjornlagarad.is/
Χρησιμοποιήθηκαν επίσης 
Facebook
https://www.facebook.com/Stjornlagarad
Twitter
https://twitter.com/#!/Stjornlagarad
Youtube
http://www.youtube.com/stjornlagarad
 

Πρωταθλήτρια στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος η...Γερμανία

8956Μήνες τώρα, η καγγελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, μαζί με τους φίλους της, τους Ολλανδούς,
του Αυστριακούς και άλλους, είχαν στοχοποιήσει την Κύπρο ως «φορολογικό παράδεισο», και
κατηγορούσαν τη Μεγαλόνησο, ως κέντρο ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, κυρίως ρωσικών
κεφαλαίων, προφανώς για να δικαιολογήσουν τη διάλυση του τραπεζικού της συστήματος, που
επέβαλλαν, με τις πρωτοφανείς αποφάσεις του Eurogroup.
Το να επικαλούνται όμως, τάχα ηθικούς λόγους, ή το γιγάντωμα του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Κύπρου ή το «ξέπλυμα» μαύρων κεφαλαίων είναι περίσσεια προτεσταντική υποκρισία.Και στο κάτω – κάτω, ποιος μιλάει για «ξέπλυμα»; Η Γερμανία;
Προσέξτε τι λένε ακόμη και οι δικές τους υπηρεσίες. Ότι η Γερμανία είναι ιδιαίτερα ευάλωτη στο
ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, συμπεριλαμβανομένης και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, λόγω της τεράστιας οικονομίας και των διεθνών διασυνδέσεων της χώρας αυτής, που την καθιστούν οικονομικό κέντρο στην Ευρώπη. Ιδιαιτέρως αποκαλυπτικά, είναι τα στοιχεία των ερευνών της Bundeskriminalamt, της γερμανικής Υπηρεσίας Δίωξης Εγκλήματος.Στην ετήσια έκθεσή της για το έτος 2010, χρονιά κατά την οποία η Ελλάδα είχε οδηγηθεί στην μέγγενη της τρόικας, αφού είχαν προηγηθεί φυσικά οι απανωτές δηλώσεις Παπανδρέου/Παπακωνσταντίνου, ότι η χώρα μας είναι η πιο διεφθαρμένη της Ευρώπης, καταγράφονται... «σημεία και τέρατα»!
Η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, κυρίως από οργανωμένο έγκλημα...«ανθεί» και στη Γερμανία. Σε περίπου 13.000 ανήλθε ο αριθμός των περιπτώσεων που κρίθηκαν ύποπτες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, μέσω των γερμανικών τραπεζών. Οι έρευνες της Γερμανικής Υπηρεσίας Δίωξης Εγκλήματος κάθε χρόνο, εντοπίζουν ύποπτες τραπεζικές καταθέσεις σε γερμανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, προερχόμενες ως επί το πλείστον από την Ιταλία, τη Ρωσία, τη Λευκορωσία και την Ουκρανία. Τα δε ποσά που προέρχονται από διεθνείς παράνομες οικονομικές δραστηριότητες, κυρίως από διακίνηση ναρκωτικών, εμπόριο όπλων και εκβιασμούς, και «ξεπλένονται» στις γερμανικές τράπεζες, ανέρχονται κάθε χρόνο σε 50 με 60 δις ευρώ. Πολλές αμφίβολες εμπορικές
δραστηριότητες ξεφεύγουν από τους επίσημους ελέγχους κι έτσι εξακολουθεί να ξεπλένεται μαύρο χρήμα μέσω τραπεζικών συναλλαγών Την ίδια στιγμή, το σύνολο της «μαύρης οικονομίας» (δηλαδή, των δραστηριοτήτων που έχουν τζίρο ο οποίος δεν φορολογείται ούτε κατ' ελάχιστο) ξεπερνά το 13,5% του ΑΕΠ της και αγγίζει το μισό τρισ. ευρώ ετησίως! Κι αυτό, σε μία χώρα η οποία καταγγέλλει άλλες (ανάμεσά τους και την Ελλάδα) ότι δεν διαθέτουν αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα...
Όπως σημειώνει η Γερμανική Υπηρεσία Δίωξης Εγκλήματος, οι ευνοϊκές τραπεζικές συνθήκες στη Γερμανία, δυστυχώς, είναι ελκυστικές ακόμη και για το οργανωμένο έγκλημα. Στην ουσία, ότι είναι η Ελβετία και το Λίχτενσταϊν για τους φοροφυγάδες, το αντιπροσωπεύει η Γερμανία για όσους ξεπλένουν μαύρο χρήμα: έναν παράδεισο. Η εξαιρετικά υψηλή κυκλοφορία χρήματος, η ρευστότητα στην αγορά, το θωρακισμένο νομικά χρηματοπιστωτικό σύστημα και ο μικρός βαθμός διαφθοράς, δημιουργούν ένα πλαίσιο που έλκει Ιταλούς, Ρώσους, Λιβανέζους και, ασφαλώς, Γερμανούς εγκληματίες οι οποίοι επιθυμούν να καθαρίσουν το βρόμικο χρήμα τους.
Και φυσικά μην ξεχνάμε, ότι οι γερμανικές τράπεζες κατέχουν πολλές off shore εταιρίες
σε «φορολογικούς παραδείσους» ανά τον κόσμο. Μάλιστα, οι ίδιες πρωτοστάτησαν στη γιγάντωση του χρηματοπιστωτικού τομέα στο Λουξεμβούργο, με την ίδρυση εκατοντάδων επενδυτικών σχημάτων και εξεχώριων εταιριών στο Δουκάτο, και τώρα οι γερμανοί υποκριτικά το κατηγορούν, ότι λειτουργεί ως «φορολογικός παράδεισος», και πως ο χρηματοπιστωτικός του τομέας είναι υπερτροφικός.Για αυτό κ. Μέρκελ και κ. Σόιμπλε, ας διορθωσετε πρώτα τα πράγματα στη δική σας χώρας, και ύστερα ελάτε να πουλάτε...ηθική στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες!

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)