Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

O φαιδρός και οι ..φαιδρότητες...



Άμεση ήταν και η απάντηση του επίσημου Ολυμπιακού μέσω του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Βαγγέλη Μαρινάκη, στα όσα ανέφερε η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού. Ο «ερυθρόλευκος» παράγοντας χαρακτήρισε τα όσα ειπώθηκαν φαιδρότητες......

50%+50%+50%= 150%-0%"


Ανακοίνωση για τη διαιτησία του αγώνα του Ολυμπιακού κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου εξέδωσε η πράσινη ΠΑΕ κάνοντας αναφορά στην ερυθρόλευκη εξίσωση της διαιτητικής δικαιοσύνης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της πράσινης ΠΑΕ:

"Σήμερα, για μια ακόμα αγωνιστική, κατάλαβε όλη η Ελλάδα πως αντιλαμβάνεται ο ΟΣΦΠ το 50 – 50 που δήθεν αποζητά από τη διαιτησία.

50 για τον κ. Μαρινάκη, 50 για τον κ. Κόκκαλη και 50 για τον κ. Γκαγκάτση (150-0).

Κατά τα άλλα, τα διαιτητικά λάθη που συμπτωματικά ευνοούν τον ΟΣΦΠ δεν κρίνουν ποτέ το αποτέλεσμα".

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ...2010------2014

Εχω βαρεθεί να ακούω του κόσμου τις ....., από τους πολιτικούς, τους δημοσιογράφους, τα κανάλια, το κόσμο στα καφενεία, παντού.
Κανένας μα κανένας δεν έχει καταλάβει που βρισκόμαστε και που πάμε.
Και προσωπικά απορώ γιατί ούτε το αγαπημένο μου κάπιταλ δεν δημοσίευσε 5 σελιδούλες από το νόμο 3845, δηλαδή το περίφημο μνημόνιο, για να τελειώνουν οι βλακείες.
Σήμερα θα παρουσιάσω μόνο τον πίνακα 1, σελίδα 1349 του νόμου 3845, ΦΕΚ 65/2010.
Ο Πίνακας λέει τα δημοσιονομικά μέτρα που περιλαμβάνει το πρόγραμμα.
Οτι άλλο ακούτε είναι αηδίες.
Πάμε λοιπόν να δούμε τα μέτρα για το 2010.





Οπως βλέπετε από τα μέτρα του 2010, θα εξοικονομήσουμε 5800 εκατομύρια.
Τελειώσαμε; Οχι βέβαια, έρχεται το 2011.
Πάρτε τα μέτρα του 2011, για να καταλάβετε






Αν δεν καταλάβατε ακόμα το 2011, θα εξοικονομήσουμε άλλα 9650 εκατομύρια, δηλαδή υπεδιπλάσια από το 2010, δηλαδή το αγγούρι θα είναι διπλάσιο το 2011. Για δείτε:
Αύξηση αντικειμενικών αξιών 400 εκατομύρια
Εξοικονόμηση πόρων από τον Καλλικράτη 500 εκατομύρια.
ΚΑι μετά από αυτά έρχεται το 2012.
Πάρτε και το 2012 να το έχετε. ΠΑΤΉΣΤΕ ΕΔΩ



Ζείτε ακόμα;
Για δείτε τι λέει για το 2012.
Μείωση προσλήψεων δημοσίων υπάλλήλων πέραν του 5 προς 1!!
Αυτό για όσους σας τάζουν θέσεις στο δημόσιο.
Ανάπτυξη θέλετε.
Πέρτε μείωση δημόσιων επενδύσεων 500 εκατομύρια.
Προσέξτε τώρα και το τελευταίο.
ΜΗ καθορισμένα μέτρα για λειτουργικά έξοδα 900 εκατομύρια!!!
Αντέχετε;;
Ε, πάρτε και το 2013






Βλέπετε τι λέει;
ΜΗ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ 4200 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ,δηλαδή το 2013, θα πάρουνε μέτρα που θα πρέπει να αποδώσουν όσοΟΛΕΣ οι περικοπές του 2010!!!
Ακόμα αναπνέετε, και δεν σας έχουν φορολογήσει;
Δεν πειράζει.
Υπομονή.
Εσεις οι 500.000 Ελληνες που έχετε καταφέρει να ζείτε, θα δείτε τα βάσανα σας να τελειώνουν το .... 2015, γιατί ακόμα υπάρχει το 2014, που έχει και αυτό μέτρα. Πάρτε και το 2014.






Προσέξτε τώρα.
Το 2014, και μόνο τότε θα σταματήσει τη φορολογία των κερδοφόρων επιχειρήσεων, χάνοντας 600 εκατομύρια, αλλά προβλέπει εξοικονόμηση από μη καθορισμένα ακόμα μέτρα 4700 εκατομυρίων!!!
ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ.
ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2014 ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΘΟΥΝ 30 ΔΙς ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΝΤΑΙ 5,8!!!
Από σήμερα λοιπόν ό,τι μ ...κία ακούτε από οποιονδήποτε, θα μπορείτε να ρίχνετε μια ματιά στους λογαριασμούς και να ξέρετε τι σας περιμένει.
Αν έχετε τάσες αυτοκτονικές διαβάστε όλο το νόμο, αλλά όχι σαν τους ηλίθιους πολιτικοδημοσιογράφους.
ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑPΤΗΜΑΤΑ!!!
Κι ενώ ο νόμος γράφει όλα αυτά, έχεις τον έναν και τον άλλον, να διαμορφώνουν γνώμη, για τον 15χρονο που θα δουλεύει με 400 ευρώ, ή τη ποσόστωση ναυτικών στο Ζενίθ, "κρύβοντας" με την έντονη δημοσιοποίηση τέτοιων περιπτώσεων, το εγκληματικό σύνολο.
Ε, λοιπόν.
Οσοι τα λένε αυτά, ή ξέρουν και μας δουλέυουν, ή είναι βλάκες, ή και τα δύο.
Αντε καληνύχτα, συνάδελφοι κορόιδα μελλοθάνατοι....
http://aggeloiellas.blogspot.com/2010/08/2010-2014.html

Νέα Ερυθρόλευκη Τηλεόραση

Εντάξει το είχαμε ψιλιαστεί αλλά έλεγες ότι δεν μπορεί να είναι ακριβώς έτσι...

Ε στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Ολυμπιακό Βόλου, κάθε αμφιβολία που είχαμε πήγε περίπατο.

Κυρίως σε μία φάση... Σε αυτή στο 65' και στις κόντρες του Τοροσίδη με τον Μόνχε...

Η φάση έχει καταγραφεί σε κάμερα και όλη η Ελλάδα βλέπει ότι ο Μόνχε μετά τις κόντρες με τον Τοροσίδη δεν τον ακουμπάει, αλλά ο αμυντικός του Ολυμπιακού πέφτει κάτω.

Τα νεύρα συνεχίζονται ο Μόνχε κάτι του λέει και είναι ολοφάνερο ότι ο Τοροσίδης του πιάνει την καρωτίδα και ενώ ήδη και οι δύο έχουν κίτρινη κάρτα.

Τι σημαίνει απλά αυτό; Ότι ο Τοροσίδης σίγουρα θα έπρεπε να είχε αποβληθεί...

Τι είδε τώρα ο σπίκερ της ΝΕΤ... "Ο Μόνχε φαίνεται εδώ ότι χτυπάει τον Τοροσίδη", μας λέει και μπροστά μας φαίνεται το πλάνο ότι δεν τον αγγίζει καν

Και συνεχίζει στην φάση που του πιάνει την καρωτίδα... "Ο Τοροσίδης δεν του κάνει τίποτα και ο Μόνχε πέφτει μόνος του".

Εύγε... για τη Νέα Ερυθρόλευκη Τηλεόραση μια χαρά έκανε την δουλειά του...

Ελπίζω ότι όλοι εμείς που δεν χρειαζόμαστε οφθαλμίατρο να μην πληρώνουμε και την ΝΕΤ ε;

Καλά για τον Αρετόπουλο δεν είναι ανάγκη να πούμε τίποτα...

Υ.Γ.Ξεχασατε παιδιά την περιγραφή στο 1ο γκόλ του ΟΣΦΠ που ο 2ος speaker...πανηγυρίζει.Και για του λογου το αληθές:


Kι άλλο έγκλημα κατά της χώρας!Δεν αποβλήθηκε ο Τοροσίδης και μαϊμού πεναλτυ

ΠΑΤΕΡΑ Τ'ΑΚΟΥΣ?????
.......ενώ ο διαιτητής Αρετόπουλος έπρεπε να έχει δείξει την κόκκινη κάρτα στον Βασίλη Τοροσίδη στο 65ο λεπτό, όταν έπιασε τον Μόνχε από το λαιμό.

......Ο Αρετόπουλος χαρίστηκε στον Τοροσίδη

Στο 65' δημιουργήθηκε μία φάση, που λίγο έλειψε να τινάξει στον αέρα το παιχνίδι, αφού τα νεύρα από Τοροσίδη και Μόνχε προκάλεσαν ολιγόλεπτη διακοπή. Συγκεκριμένα, ο αμυντικός του Ολυμπιακού μάρκαρε δυναμικά τον Αργεντινό, ο οποίος εκνευρίστηκε, με συνέπεια να δημιουργηθεί μία αψιμαχία μεταξύ των δύο.

Αφού έληξε το επεισόδιο με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων και με τις απαραίτητες κίτρινες κάρτες, οι δυο τους τα ξαναείπαν σε ένα άλλο σημείο του γηπέδου, με τον Τοροσίδη να πιάνει από το λαιμό τον αντίπαλό του, ο οποίος έπεσε κάτω. Η κίνηση αυτή του Τοροσίδη έπρεπε να τιμωρηθεί τουλάχιστον με κίτρινη κάρτα, που θα σήμαινε και την αποβολή του, αλλά ο Αρετόπουλος δεν αντιλήφθηκε τη φάση, αφήνοντας ατιμώρητο τον Έλληνα αμυντικό.
Συγκεκριμένα, ο Βέλγος έκανε ωραία κίνηση από αριστερά, αποφεύγοντας δύο αντιπάλους, αλλά μία επαφή από τον Ζαραδούκα τον γκρέμισε μέσα στην περιοχή.

Ο Αρετόπουλος έδειξε το σημείο του πέναλτι, σε μια αυστηρή απόφαση του Τρικαλινού ρέφερι, αφού η επαφή μεταξύ των δύο παικτών ήταν σχεδόν ανεπαίσθητη.
http://sport24.gr/football/ellada/SuperLeague/olympiakos-olympiakos_voloy_3-1.560554.html

ΟΛΑ ΟΜΩΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ...Ο ΤΕΡΜΑΤΟ-ΦΥΛΑΚΑΣ ?????ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ

Κομμάτι… των ευρώ!

Κομμάτι… των ευρώ!

«Θα κάνουμε τα πάντα για να πετύχουμε και να πάρουμε τους τρεις τίτλους. Είμαι κομμάτι του Ολυμπιακού. Η ομάδα είναι πρόκληση για εμένα και μεγάλο κίνητρο». Αυτές είναι μόνον τρεις από τις ατάκες που εκστόμισε ο Kill Φραγκοφονούλης σε συνέντευξη του σε μία από τις τρεις λιμανίσιες εφημερίδες.

Ο Euro-Bill για μία ακόμη φορά… έσταξε μέλι για τη νέα του ομάδα, ενώ παράλληλα δεν αναφέρθηκε πουθενά το όνομα του Παναθηναϊκού στα λεγόμενα του. Ο Λαρισαίος γκαρντ φαίνεται πως ξέχασε πολύ γρήγορα τα πάντα. Άλλωστε «Την δόξα πολλοί εμίσησαν το χρήμα ουδείς», δεν λέει ο θυμόσοφος λαός μας;

Τo μόνο που απομένει πλέον είναι να δούμε το συνολικό ταμείο που θα προσθέσει ένα ακόμη αστέρι στην «πεντάστερη» φανέλα του Παναθηναϊκού αλλά και ένα ακόμη νταμπλ στην ιστορία του μεγαλύτερου ελληνικού συλλόγου. Άλλωστε, ο Φραγκοφονιάς πολύ δύσκολα έως ακατόρθωτα θα ξαναδεί τίτλο στην καριέρα του. Τουλάχιστον θα βλέπει πολλά ευρώ… Κάτι είναι κι αυτό!

Y.Γ. Φραγκοφονούλη πες μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι… «Με τον Μίλος υπάρχει χημεία και μεγάλος αλληλοσεβασμός μεταξύ μας». Η συγκεκριμένη ατάκα σου μιλάει από μόνη της...

Η TROMAKTIKH αλήθεια!

Συντριπτικό πλήγμα στους μισθούς Δημοσίου-Στρατιωτικών-Αστυνομικών

Ανοιξαν οι «ασκοί του Αιόλου» για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς το ενιαίο μισθολόγιο ανάγεται σε...
πολυεργαλείο μείωσης αποδοχών ανάλογα με την τροπή που θα λάβει το Μνημόνιο.

Στα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η κυβέρνηση μετά τη συνάντηση των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννη Ραγκούση, και Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με το Προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, φαίνεται καθαρά ότι φέτος η μισθολογική δαπάνη στο δημόσιο περικόπηκε κατά 1,9 δισ. ευρώ, μόνο από συνταξιοδοτήσεις και από τα μέτρα του Μνημονίου.

Όσο για το μέλλον, είναι ακόμη άδηλο. Στο Μνημόνιο ρητή αναφορά υπάρχει για 100 εκατ. ευρώ το 2011 από το ενιαίο μισθολόγιο, 1 δισ. ευρώ στην διετία 2011- 2012 από τον Καλλικράτη και 1,1 δισ. ευρώ το 2012- 2013 από μείωση των προσλήψεων πέραν του κανόνα 5 συνταξιοδοτήσεις προς 1 πρόσληψη.

ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ:ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ

Για όσους μέχρι σημερα, ειχαν το θράσος να εντάσουν τους στρατιωτικούς στα υψηλόμισθα στελέχη του Δημόσοιυ βίου (πολλοί εξ αυτων, δημόσια πρόσωπα ..) έρχεται το ίδιο το αρμόδιο Υπουργείο να τους διαψεύσει, με τους αναλυτικούς πίνακες που παραθέτει στις προτάσεις Δημοσίου Διαλόγου του, στο πλαίσιο της εφαρμογής του νεου ενιαίου μισθολογίου.

Παρατηρώντας λοιπόν τα στοιχεία του παρακάτω πινακα (επίσημα στοιχεία από το Γ.Λ.Κ. που αφορούν στις αποδοχές του 2009), θα διαπιστωσετε και σεις (και όλοι οι παραπληροφοριοδότες) πως οι μηνιαίες αποδοχές των νεοεισερχόμενων στο Υπουργείο Εθνικής 'Άμυνας, τους κατατάσσουν ¨ουραγούς" σε σύγκριση με όλους τους λοιπούς εργαζομένους στα υπόλοιπα Υπουργεία.....





Και ενω έχει ηδη επέλθει (ενεκα μνημονίου) η πρωτη μείωση αποδοχών τους κοντά στο 25%, με την διαφαινόμενη κατάργηση των επιδομάτων τους, θα επέλθει και νέα μείωση που μπορέι να φτάσει στα επίπεδα του 18%. Για όλα αυτά, πολύ επίφοβο φανταζει και το σενάριο για τους απόστρατους (που σαν μην τους έφταναν τα προβλήματα με τα Μετοχικά Ταμεία και τα μερίσματά τους), να υποστούν αντιστοιχη μείωση των συντάξεών τους (αυθαίρετη μεν, πραξη τελεσθήσα στο προσφατο παρελθόν δε), λόγω καταργησης των επιδομάτων που λαμβάνονταν υπόψη/συνυπολογίζονταν στη σύνταξη....


Η έξοδος του Τζόρβα....



ΕΛΕΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ - Η ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ ΤΟΥ 1940 post from: SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR: ΕΛΕΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ - Η ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ ΤΟΥ 1940

Στη σημερινή εποχή της αμφισβήτησης των πάντων η ιστορία λειτουργεί ως δεξαμενή από την οποία λαμβάνουμε γνώση και θάρρος για να ενισχύσουμε τη θελησή μας για εθνική επιβίωση.Με την ευκαιρία συμπλήρωσης 70 ετών από την εποποιία του έπους του 1940 στα βουνά της Ηπείρου,σημοσιεύουμε μια συγκινητική ιστορία η οποία αφορά το σθένος και τον ηρωισμό μιάςΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΜΑΝΑΣ που έχασε το παιδί της στις πολεμικές επιχειρήσεις.Πρόκειται για την Ελένη Ιωαννίδου, μητέρα εννέα αγοριών εκ των οποίων οι πέντε ήταν στρατιώτες (!) που υπηρετούσαν στον Ελληνικό Στρατό στο μέτωπο.Όταν πληροφορήθηκε ότι ο γιός της Ευάγγελος Ι.Ιωαννίδης έπεσε μαχόμενος στην περιοχή της Κλεισούρας,παρά τον αβάσταχτο πόνο της προσωπικής απώλειας,βρήκε το θάρρος και έγραψε μια επιστολή προς τον τότε πρωθυπουργό Αλέξανδρο Κορυζή (διαδέχτηκε τον Ιωάννη Μεταξά).Το περιεχόμενο της οποίας διαλαλεί μέσα στο χρόνο την αγάπη προς την πατρίδα και τηνπίστη στο καθήκον.
Η επιστολη αναφέρει ως εξής.

Πρὸς τὸν Πρόεδρον τῆς Κυβερνήσεως
Κύριον Ἀλέξανδρον Κορυζήν

Ὁ υἱός μου, Εὐάγγελος Ἰ. Ἰωαννίδης, ἀπωλέσθη εἰς τὰς ἐπιχειρήσεις τῆς Κλεισούρας.
Παρήγγειλα εἰς τοὺς τέσσαρας ἤδη ὑπηρετοῦντας υἱούς μου: Χρῆστον, Κώσταν, Γεώργιον καὶ Νίκον Ἰ. Ἰωαννίδην, νὰ ἐκδικηθῶσιν τὸν θάνατον τοῦ ἀδελφοῦ των.

Κρατῶ εἰς ἐφεδρείαν ἄλλους τέσσαρας: Πάνον, Ἀθανάσιον, Γρηγόριον καὶ Μενέλαον Ἰ. Ἰωαννίδη, κλάσεων 1917 καὶ νεωτέρων.

Παρακαλῶ κληθῶσιν ὀνομαστικῶς καὶ οὗτοι, εἰς πάσαν περίπτωσιν ἀνάγκης τῆς Πατρίδος ἢ τυχὸν ἀπωλείας ἑτέρου τέκνου μου πρὸς ἐκδίκησιν ἐχθροῦ.
Γνωρίσατε Βασιλέα μας ὅτι ὕστατον ἐπιφώνημα θέλει εἶναι:
ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΣ

Ἑλένη Ἰωάννου Ἰωαννίδου
Κυπαρισσία, 2 Φεβρουαρίου 1941

Ο δήμος Κυπαρισσίας,σε συνεργασία με την τοπική ένωση δήμων και κοινοτήτων Αττικής,τίμησε τηνηρωική μητέρα,προχωρώντας στην τοποθέτηση αγάλματος σε κεντρικό σημείο της πόλης.Το διήμερο 28-29 μαρτίου του 2009,στο πλαίσιο εκδηλώσεων υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων,πραγματοποήθηκαν στην Κυπαρισσία τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος και ανακηρύχθηκε <<Σύμβολο της Ελληνίδας μητέρας του Έπους του 1940>>


post from: SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR: ΕΛΕΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ - Η ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ ΤΟΥ 1940 http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2010/10/1940.html#ixzz11BQJRtpM
Under Creative Commons License: Attribution

Η βόμβα των 90 δισ. που φέρνει τη χρεοκοπία!

Με μαθηματική βεβαιότητα οδηγεί την Ελλάδα στη χρεοκοπία ο ίδιος ο μηχανισμός στήριξης που απέτρεψε τα χειρότερα τον περασμένο Μάιο, καθώς δημιουργεί μια ωρολογιακή βόμβα τοκοχρεολυσίων ύψους 90 δις. ευρώ, έτοιμη να εκραγεί το 2014, αν δεν συμφωνηθεί μια αναθεώρηση των όρων δανεισμού από το μηχανισμό στήριξης!
Οι υπολογισμοί στους οποίους βασίσθηκε το μνημόνιο δανεισμού, διαστρεβλωμένοι από τις πολιτικές επιδιώξεις των παραγόντων που μετείχαν στη διαπραγμάτευση για τη «διάσωση» (των πιστωτών) της Ελλάδας, με πρώτη την Γερμανία, κατέληξαν να προγραμματίσουν με απόλυτη ασφάλεια τη χρεοκοπία της χώρας αμέσως μόλις λήξει η περίοδος των δανειακών ενισχύσεων.
Οι αγορές έχουν εντοπίσει το πρόβλημα και πιέζουν ασφυκτικά για αλλαγή των όρων δανεισμού της χώρας, η οποία όμως προσκρούει και πάλι σε κοντόφθαλμους υπολογισμούς της γερμανικής ηγεσίας: ....



- Το 2014, το πρώτο έτος που η Ελλάδα καλείται να βρει χωρίς δεκανίκια το δρόμο της στις αγορές ομολόγων, σχηματίζεται μια εφιαλτική εικόνα για τα τοκοχρεολύσια, που θα πρέπει να καλυφθούν με δανεισμό και μάλιστα με βιώσιμους όρους. Δηλαδή, με εκδόσεις πολυετών ομολόγων, με πραγματικές αποδόσεις (αφαιρουμένου του πληθωρισμού) χαμηλότερες από το ρυθμό ανάπτυξης.
- Τα χρεολύσια από λήξεις παλαιότερων δανείων το 2014 θα φθάσουν τα 40,6 δις. ευρώ, ενώ τα χρεολύσια από τα τριετή δάνεια του μηχανισμού στήριξης θα ανέλθουν σε 28,6 δις. ευρώ. Σε αυτό το ποσό θα πρέπει να προστεθούν και οι δαπάνες τόκων του δυσθεώρητου χρέους (150% του ΑΕΠ), που θα ξεπεράσουν τις 8 μονάδες του ΑΕΠ, δηλαδή θα φθάσουν περίπου σε 20 δις. ευρώ. Το άθροισμα προσεγγίζει τα 90 δις. ευρώ, ή περίπου 40% του ΑΕΠ του 2014! Δηλαδή, ακόμη και αν η χώρα έχει καταφέρει να εξαφανίσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού ως τότε, ο λογαριασμός των τοκοχρεολυσίων θα είναι διογκωμένος πέρα από κάθε όριο ανοχής των αγορών.


Στην πραγματικότητα, όμως, το πρόβλημα της Ελλάδας δεν θα εμφανισθεί στις αγορές το 2014, αλλά πολύ νωρίτερα. Σύμφωνα με το μνημόνιο, το 2012 η Ελλάδα θα έχει να καλύψει χρεολύσια από λήξεις παλαιών δανείων ύψους 40,5 δις. ευρώ, αλλά από το μηχανισμό στήριξης θα λάβει μόνο 24 δις. ευρώ -αυτό σημαίνει, ότι θα πρέπει να διαθέσει στις αγορές ομόλογα αξίας τουλάχιστον 35 δις. ευρώ.


Ποιος σοβαρός επενδυτής, όμως, θα δανείσει έστω και ένα ευρώ με τίτλους μεγάλης διάρκειας, σε μια χώρα που το 2014 θα έχει να καλύψει χωρίς την παραμικρή διεθνή στήριξη ένα λογαριασμό τοκοχρεολυσίων, διογκωμένο πέρα από κάθε όριο; Το πιθανότερο είναι, ότι αν δεν αλλάξουν θεαματικά οι όροι δανεισμού από το διεθνή μηχανισμό στήριξης η αγορά ομολόγων θα κρατήσει την Ελλάδα αποκλεισμένη και το 2012, αφού η σκληρή πραγματικότητα των αριθμών θα είναι αδύνατο να υπερκεραστεί από την όποια πρόοδο μπορεί να έχει επιτευχθεί στην οικονομία στο μεταξύ.


Με αυτά τα δεδομένα, δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι η τιμολόγηση των ασφαλίστρων κινδύνου χρεοκοπίας της Ελλάδας (CDS), όπως προκύπτει από στοιχεία των αρχών Σεπτεμβρίου που επεξεργάσθηκαν αναλυτές του Council of Foreign Relations (δείτε το με σχολιασμό εδώ: http://blogs.cfr.org/geographics/2010/09/02/greek-debt-2/), δείχνει ότι για περιόδους δανεισμού από τρία χρόνια και πάνω οι αγορές θεωρούν, ότι η Ελλάδα έχει μεγαλύτερο κίνδυνο χρεοκοπίας από αυτόν που είχε στις 30 Απριλίου ή στις 11 Μαϊου, λίγο πριν και λίγο μετά τη διεθνή συμφωνία δανεισμού. Σε ορίζοντα δεκαετίας, μάλιστα, η πιθανότητα χρεοκοπίας ξεπερνά το 90% και γίνεται σχεδόν… βεβαιότητα (εξ ου και ο τίτλος του σχετικού γραφήματος: «Η ελληνική χρεοκοπία είναι μόνο θέμα χρόνου»).


Στο απλοϊκό ερώτημα κάθε πολίτη, «μα, πώς οι ισχυροί της Ευρώπης και το ΔΝΤ δημιούργησαν ένα πρόγραμμα σταθεροποίησης της Ελλάδας που την οδηγεί σε… ραντεβού με την χρεοκοπία», η απάντηση που δίνουν αναλυτές ανάγει το πρόβλημα στη σφαίρα της πολιτικής. Οι δανειστές της χώρας ασφαλώς και αντιλαμβάνονται το αδιέξοδο που δημιούργησαν –και το αντιλαμβάνονταν εξαρχής-, αλλά το… ανοσιούργημα του μνημονίου διαμορφώθηκε υπό την επιρροή πολιτικών παραμέτρων, που εκείνη την εποχή έμοιαζε αδύνατο να παραβλεφθούν.


Το βασικό πρόβλημα, όπως λένε αναλυτές, ήταν ότι η γερμανική κυβέρνηση «στύλωσε τα πόδια» σε ό,τι αφορά τη διάρκεια των δανείων προς την Ελλάδα, αρνούμενη κατηγορηματικά να αυξηθεί η διάρκειά τους πάνω από τα τρία χρόνια. Η καγκελάριος Μέρκελ έπρεπε να έχει τη δυνατότητα να διαβεβαιώσει τους Γερμανούς ψηφοφόρους, ότι η βοήθεια στην Ελλάδα, όπως και το σχήμα στήριξης όλων ασθενέστερων οικονομιών της Ευρωζώνης, θα είχε προσωρινό χαρακτήρα και αυτή η πολιτική σκοπιμότητα φαίνεται ότι διαστρέβλωσε εντελώς την οικονομική λογική του σχήματος διάσωσης της Ελλάδας.


Σύμφωνα με πληροφορίες του “S10”, η γερμανική κυβέρνηση γνωρίζει το πρόβλημα και διαβεβαιώνει την Αθήνα, ότι εφόσον δείξει «καλή διαγωγή» φέτος, μέσα στο 2011 οι όροι διεθνούς δανεισμού θα αναθεωρηθούν, με μια γενναία επιμήκυνση των δανείων, ώστε το πλάνο να γίνει βιώσιμο. Η αναδιαπραγμάτευση των όρων δανεισμού με την τρόικα θα γίνει αμέσως μόλις καταφέρει η κυβέρνηση να ανακοινώσει (με σχετική πιστοποίηση της Eurostat και της τρόικας), ότι πέτυχε το στόχο για το φετινό έλλειμμα, δηλαδή την άνοιξη του επόμενου χρόνου. Αν οι νέοι όροι πείσουν τις αγορές ότι η βόμβα του 2014 αποσυνδέθηκε, θα ανοίξει πραγματικά και ο δρόμος επιστροφής της χώρας στις αγορές…

Φθηνά την γλύτωσε !!!

Η...Αυτου Εξοχοτης!!!

Κλεισουρα Καστοριας...

...εσωτερικο αρχοντικου,1911. FRED BOISSONNAS

Συνάντηση

Elvis Presley,Nancy Frank Sinatra and Frank Sinatra August 29,1969

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)