Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Ρύθμιση "ανάσα" για όσους χρωστούν στο δημόσιο


Νέα εγκύκλιος του υπουργείου για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

- Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν όλες οι οφειλές παρελθόντων ετών αρκεί να έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες

- Δεν προβλέπεται χρηματικό πλαφόν για την υπαγωγήΈτσι έρχονται ρυθμίσεις πολύ ευνοϊκότερες από τις υπάρχουσες που προβλέπουν εκπτώσεις σε πρόστιμα και προσαυξήσεις αλλά και πολλές και μικρές δόσεις.

Με σχετική εγκύκλιο, αλλάζουν παλαιότερες διατάξεις και δίδεται η δυνατότητα εξόφλησης σε 45 δόσεις, με μείωση των προσαυξήσεων ως και 100% εάν γίνει εφάπαξ καταβολή του ποσού ή 50% αν η εξόφληση γίνει σε 45 δόσεις. Θα υπάρχει όμως δυνατότητα και για 48 δόσεις αλλά χωρίς καμία μείωση των προσαυξήσεων.

Η εγκύκλιος σύμφωνα με το “Βήμα” δίνει τη δυνατότητα να υπαχθούν στη ρύθμιση όλες οι οφειλές παρελθόντων ετών αρκεί να έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες (να έχουν περάσει τρεις μήνες από τότε που έληξαν).

Παράλληλα δεν προβλέπεται χρηματικό πλαφόν για την υπαγωγή, ενώ η ελάχιστη μηνιαία δόση 100 €.

Η δυνατότητα επέκτασης των δόσεων στις 60 για τους οικονομικά αδύναμους δεν ισχύει πια.

Ο οφειλέτης θα χάνει τα ευεργετήματα της ρύθμισης εάν δεν καταβάλει εμπρόθεσμα τρεις συνεχείς μηνιαίες δόσεις ή καθυστερήσει την καταβολή της προτελευταίας ή της τελευταίας δόσης της ρύθμισης για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών.

Σύμφωνα με όσα ορίζονται στην εγκύκλιο οι φορολογούμενοι που ενδεχομένως επιθυμούν να κάνουν ρύθμιση έχουν δύο δυνατότητες:

Πρώτον: Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών με 45 δόσεις και με αντίστοιχη μείωση των προσαυξήσεων (100% σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής ή 50% στην περίπτωση των 45 δόσεων). Στην περίπτωση αυτή οι φορολογούμενοι μπορούν να ζητήσουν από την εφορία να ενταχθούν στις διατάξεις του ν. 3888/2010, που προβλέπει ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών με δόσεις που μπορούν να φτάσουν τις 45. Η δυνατότητα επέκτασης των δόσεων στις 60 για τους οικονομικά αδύναμους δεν ισχύει πια. Σύμφωνα με την εγκύκλιο μπορούν όμως να ρυθμιστούν όλες οι οφειλές παρελθόντων ετών. Το μόνο που απαιτείται είναι να έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, δηλαδή να έχουν περάσει 3 μήνες από τότε που δημιουργήθηκαν.

Δεύτερον: Διακανονισμό οφειλών με 48 δόσεις αλλά χωρίς μείωση των προσαυξήσεων. Στην περίπτωση αυτή οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ζητήσουν να ενταχτούν στις διατάξεις του ν. 2648/1998, όπου γίνεται διακανονισμός με περισσότερες δόσεις, που μπορούν να φτάσουν έως και τις 48 (ανάλογα με την κρίση του εφόρου), άλλα δεν προβλέπεται μείωση των προσαυξήσεων. Πιθανότατα στο μέλλον να τροποποιηθεί και ο νόμος αυτός ώστε να μειώνονται και οι προσαυξήσεις.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις δεν ισχύουν τα παλαιά πλαφόν για τα ποσά που μπορούν να ρυθμιστούν (10.000 ευρώ για τα φυσικά πρόσωπα και 75.000 ευρώ για τα νομικά πρόσωπα).

Η ένταξη στη ρύθμιση θα «παγώνει» τα όποια αναγκαστικά μέτρα είσπραξης έχουν αποφασιστεί, ενώ θα αναστέλλεται και η ποινική δίωξη του φορολογούμενου (ισχύει για οφειλές άνω των 5.000 ευρώ). Απώλεια της ρύθμισης και των ευεργετημάτων της θα επέρχεται όταν ο οφειλέτης δεν καταβάλει εμπρόθεσμα τρεις συνεχείς μηνιαίες δόσεις της ρύθμισης ή καθυστερήσει την καταβολή της προτελευταίας ή της τελευταίας δόσης της ρύθμισης για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών.

Σε μεταγενέστερο χρόνο θα αλλάξει το καθεστώς αποπληρωμής όλων των οφειλών προς το Δημόσιο, ληξιπρόθεσμων και μη. Θα ενοποιηθούν σε μία ρύθμιση όλες οι επιμέρους διατάξεις της φορολογικής νομοθεσίας που προβλέπουν την τμηματική καταβολή φόρων και χρεών προς το Δημόσιο. Στόχος είναι να γνωρίζει ο φορολογούμενος ότι, εφόσον έχει οικονομικές δυσκολίες, μπορεί να ρυθμίζει τις οφειλές του με ένα καθεστώς προκαθορισμένων δόσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη ρύθμιση αυτή θα μπορούν να ενταχθούν ακόμη και φορολογούμενοι οι οποίοι δεν έχουν υποβάλει δηλώσεις ή έχουν υποβάλει ανακριβείς δηλώσεις για φόρους εισοδήματος, ΦΠΑ, φόρους μεταβίβασης ακινήτων, φόρους περιουσίας και άλλες επιβαρύνσεις υπέρ του Δημοσίου.

"Το ευρώ είναι αμετάκλητο"

Τέλος στα σενάρια διάλυσης της ευρωζώνης επιχείρησε να βάλει την Πέμπτη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, χαρακτηρίζοντας το ευρώ "αμετάκλητο".

"Η Επιτροπή δεν επεξεργάζεται (σενάρια) για την διάλυση της ευρωζώνης, ούτε σχέδια αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων ή εξόδου της Ελλάδας ή οποιοδήποτε άλλο σενάριο το οποίο θα προέβλεπε την έξοδο μιας χώρας από τη ζώνη του ευρώ", δήλωσε ο Ολιβιέ Μπαγί.

Ο κ. Μπαγί πρόσθεσε ότι όλοι εργάζονται με στόχο τη διατήρηση της ακεραιότητας της ευρωζώνης.

Οι δηλώσεις Μπαγί έγιναν μετά το θόρυβο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Φινλανδού υπουργού Εξωτερικών Έρκι Τουομιόγια και του Αυστριακού ομολόγου του Μίχαελ Σπίντελεγκερ, περί "προετοιμασίας για διάλυση του ευρώ" και περί "δυνατότητας εξαναγκασμού μιας χώρας να εγκαταλείπει την ευρωζώνη" αντίστοιχα.

Στη συνέχεια και μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, έγινε προσπάθεια από Ελσίνκι και Βιέννη να ανασκευαστούν οι δηλώσεις.

Αντίθετος ο ΔΣΑ στις σχεδιαζόμενες περικοπές στους συνταξιούχους

Ύστατη έκκληση και θεσμική προειδοποίηση προς την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στις σχεδιαζόμενες περικοπές στα εφάπαξ και τις λοιπές συντάξιμες παροχές, απευθύνει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας ΔΣΑ Γιάννης Αδαμόπουλος.

Ειδικότερα, ο κ. Αδαμόπουλος αναφέρει στη δήλωσή του ότι τα μέτρα που αποσκοπούν στην περικοπή των εισοδημάτων του μέσου πολίτη εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο βραχυπρόθεσμους στόχους, προσφέροντας μια παροδική ανακούφιση στις κρατικές ταμειακές δυσχέρειες και επιτείνουν την ύφεση.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΔΣΑ χαρακτηρίζει «πλήγμα κατά της ασφάλειας δικαίου» την πρόθεση του υπουργείου Εργασίας για αναδρομική διεκδίκηση των εφάπαξ.

Μάλιστα υπενθυμίζει ότι «με τις υπ. αριθμ. 3/2007, 4/2007 και 5/2007 αποφάσεις του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου, οι οποίες μάλιστα - κατά το Σύνταγμα - επέχουν ισχύ νόμου, έχει κριθεί οριστικά και αμετάκλητα το ζήτημα της επιβολής πλαφόν στις εφάπαξ καταβαλλόμενες παροχές ως ενέργεια αντικείμενη στις συνταγματικές διατάξεις περί ισότητας των πολιτών και υποχρέωσης του κράτους να μεριμνά για την κοινωνική τους ασφάλιση λαμβανομένου υπόψη τού αμιγώς ανταποδοτικού χαρακτήρα της εν λόγω παροχής και του σχηματισμού της αποκλειστικά και μόνο από εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών, εξαιρουμένων άλλων πόρων».

Αναφερόμενος στον κ. Βρούτση, επισημαίνει ότι ο υπουργός επικαλείται τις υπάρχουσες ανισότητες στην αγορά εργασίας για να νομιμοποιήσει τις εκ νέου σχεδιαζόμενες περικοπές στις συντάξιμες παροχές.

«Η στοχοποίηση επιμέρους κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων και οι πομπώδεις εξαγγελίες, με προφανή επικοινωνιακή στόχευση, περί δήθεν πάταξης της διαφθοράς και περιστολής των κρατικών δαπανών, δεν επιλύουν τα χρόνια δομικά προβλήματα του ελληνικού κρατικού μηχανισμού, παρά μόνο γιγαντώνουν τα υπαρκτά προβλήματα», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Αδαμόπουλος.

Βουλγαρικός Σύλλογος Σκοπίων: Δεν υπάρχουν ούτε «μακεδονική» γλώσσα, ούτε έθνος «Μακεδόνων»

Για τον βουλγαρικό πολιτιστικό σύλλογο στα Σκόπια δεν υπάρχουν ούτε εθνικά ‘Μακεδόνες’, ούτε ‘μακεδονική’ γλώσσα. Τα παραπάνω αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση των Σκοπίων ‘MKD’. Το δημοσίευμα παραθέτει συνέντευξη με τον πρόεδρο Βουλγαρικού Πολιτιστικού Συλλόγου Σκοπίων, Λάζαρ Μλαντένοφ. «Ο Λάζαρ Μλαντένοφ είναι σχετικά ένα άγνωστο άτομο στο κράτος των Σκοπίων, αλλά προφανώς όχι στη Βουλγαρία. Συζητιέται στη Σόφια αλλά και στις Βρυξέλλες. Ο Μλαντένοφ ως πολίτης των Σκοπίων και της Βουλγαρίας, στη συνέντευξή του δεν αναφέρεται σε λέξεις όπως είναι ‘Μακεδόνας’ και ‘μακεδονική’ γλώσσα, αναφέρει το δημοσίευμα του ‘MKD’

Ο πρόεδρος του Συλλόγου αυτού στη συνέντευξή του, μιλά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος.

«Υπάρχει ένας συστηματικό κατατρεγμός εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μέλη μας φυλακίστηκαν, διώχθηκαν από τις εργασίες τους και ανακρίθηκαν από την αστυνομία», δήλωσε ο Μλαντένοφ.

Σχετικά με το θέμα που ‘ένας σύλλογος αντιμετωπίζει την περιφρόνηση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών εν μέσω μιας δημοκρατίας , όπως θέλουν να αποκαλούνται τα Σκόπια, ο Μλαντένοφ θα τονίσει:

«Κάθε κράτος μέλος της ΕΕ πρέπει να πληροί τα κριτήρια της Κοπεγχάγης για να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα κριτήρια αυτά είναι η σταθερότητα των θεσμών που εγγυώνται από τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η βάση αυτών των αρχών βρίσκεται στην ανεξάρτητη δικαστική εξουσία.

Η έρευνα που οργανώθηκε από τον ΟΑΣΕ έδειξε ότι οι δικαστές στην πΓΔΜ λειτουργούν υπό διαρκή πολιτική πίεση»

Ερωτηθείς αν στα Σκόπια υπάρχει βουλγαρική μειονότητα και πόσο μεγάλη είναι ο Μλαντένοφ υποστήριξε ότι τέτοια είδους ερωτήματα ήταν του ενδιαφέροντος του Τίτο της Γιουγκοσλαβίας.

Ζητήθηκε από τον πρόεδρο του βουλγαρικού συλλόγου να μιλήσει για τη ‘μακεδονική’ γλώσσα και το ‘μακεδονικό’ έθνος και την ‘μακεδονική ταυτότητα’.

Ο Λαζάρ Μλαντένοφ θα πεί:

«Η επιθετική τακτική της αρχαιοποίησης που γίνεται στα Σκόπια και κοστίζει εκατοντάδες εκατομμύρια στους πολίτες έχει προκαλέσει, δυστυχώς, μεγάλες αβεβαιότητες στο διεθνές πλαίσιο για το ποια πρέπει να είναι η λεγόμενη ‘μακεδονική ταυτότητα’. Αν είναι δηλαδή μια αρχαία μακεδονική ταυτότητα ή μια σλαβική ταυτότητα. Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο αγώνα μακεδονοποίησης που σιγά σιγά πάμε να κατακτήσουμε και την Θάλασσα της Ιαπωνίας…

«Αμφιβάλλω πολύ αν η ταυτότητα που προσπαθεί να επιβληθεί με τη βία στους πολίτες θα τους ενοποιήσει. Αφού υπάρχουν, ομολογουμένως και άλλες εθνότητες στη χώρα. Πως αυτή η αρχαιοποίηση και η εμμονή στην αρχαία Μακεδονία θα συμβάλλει στην λεγόμενη ‘μακεδονική’ ταυτότητα;»

Όσον αφορά για το αλφάβητο των Σκοπίων, ο Μλαντένοφ δήλωσε ότι εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις 16 Μαΐου του 1945.

Στον Αρειο Πάγο τα στοιχεία για 1.014 συντάξεις «μαϊμού» του ΟΓΑ

Νέα στοιχεία για τις συντάξεις «μαϊμού» διαβίβασε την Παρασκευή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που διενεργείται για το θέμα. Τα στοιχεία περιλαμβάνονται σε ένα CD ROM με 1.014 ονόματα συνταξιούχων του ΟΓΑ οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν στην τελευταία απογραφή.

Μετά τη διαβίβαση των ονομάτων των 1.014 συνταξιούχων, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αφού ελέγξει τις περιπτώσεις αυτές, θα διαβιβάσει τους σχετικούς φακέλους στις κατά τόπους Εισαγγελίες, προκειμένου να σχηματιστούν δικογραφίες σε βάρος των «μαϊμού» συνταξιούχων.

Στόχος της εισαγγελικής έρευνας είναι να εντοπιστούν και να παραπεμφθούν, άμεσα, σε δίκη τόσο οι «μαϊμού» συνταξιούχοι και δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων, όσο και οι επίορκοι υπάλληλοι, που είτε έκαναν τα στραβά μάτια είτε συνεργούσαν με τους δράστες, ζημιώνοντας με εκατομμύρια ευρώ το ελληνικό δημόσιο. Επιπλέον, έχει ως στόχο την επιστροφή των παρανόμων εισπραχθέντων ποσών στο Δημόσιο.

Σημειώνεται ωστόσο ότι για τις περιπτώσεις αυτές έχει ανασταλεί, από τον Μάιο του 2011, η καταβολή των συντάξεων.

Σε ύψος-ρεκόρ τα «τοξικά» δάνεια των τραπεζών

Το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων στα βιβλία των ισπανικών τραπεζών έφτασε σε ύψος-ρεκόρ τον Ιούνιο, αφού ένας μεγεθυνόμενος αριθμός δανειοληπτών, οικογενειών αλλά και επιχειρήσεων, δεν ήταν σε θέση να συνεχίσουν την αποπληρωμή των οφειλόμενων, αποκάλυψε η Τράπεζα της Ισπανίας σήμερα. Το συνολικό ποσό των λεγόμενων τοξικών δανείων αυξήθηκε κατά 8,4 δισ. ευρώ στα 164,4 δισ. ευρώ ή το 9,4% του συνόλου. Το ποσό είναι το υψηλότερο από τη στιγμή που η ισπανική κεντρική τράπεζα άρχισε να εκδίδει σχετικά συγκρίσιμα στατιστικά στοιχεία, πριν από 50 χρόνια.

Η έκρηξη της φούσκας των ακινήτων στην Ισπανία το 2008 σήμαινε ότι οι τράπεζες βρέθηκαν με ένα μεγάλο ποσοστό προβληματικών δανείων, πρόβλημα που κλιμακώθηκε αφού η χώρα εισήλθε σε ύφεση.

Η Ισπανία έχει ζητήσει δανεισμό από την ΕΕ ύψους έως και 100 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της, σε μια προσπάθεια να αποφύγει την «διάσωση» του ισπανικού κράτους με αντάλλαγμα ένα πρόγραμμα σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής. Νωρίτερα σήμερα, εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας είπε ότι το αίτημα για την εκταμίευση της πρώτης δόσης από το ποσό αυτό θα υποβληθεί «σύντομα».

Ωστόσο η δήμαρχος της Μαδρίτης Άνα Μποτέγια, εξέχον στέλεχος του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος, υποστήριξε σήμερα ότι «μοιάζει αναπόφευκτη» η προσφυγή του ισπανικού κράτους σε μια «διάσωση» από πλευράς των μηχανισμών της ΕΕ, εν μέσω της συνεχιζόμενης ύφεσης και των υψηλών επιτοκίων δανεισμού (που πάντως έπεσαν στο 6,49% την Παρασκευή, στο χαμηλότερο ποσοστό από τον Ιούλιο).

«Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία γι' αυτό. Είναι πολύ πιθανό ότι θα χρειαστεί να ζητήσουμε βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε η Μποτέγια στο πρακτορείο ειδήσεων Europa Press. «Μοιάζει αναπόφευκτο», πρόσθεσε.

FTD: «Η μάταιη αποστολή του Σαμαρά»

Με το τεφτέρι ελληνικής ταβέρνας παρομοιάζει την επίσκεψη Σαμαρά στο Βερολίνο η γερμανική έκδοση των Financial Times. H εφημερίδα αναφέρει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα ζητήσει μεγαλύτερη ενίσχυση από τη Γερμανία, αλλά είναι πολύ πιθανό να εισπράξει το....


«όχι» ως απάντηση. Το ρεπορτάζ πλαισιώνεται επίσης με φωτογραφία στην οποία παρουσιάζεται ο «λογαριασμός» δίπλα σε ένα ποτήρι με ούζο.

Ταβέρνα

Πιάτο «Έξοδος» για τη Γερμανία
Λογαριασμός
Πρώτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα 16,4 δις
Δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα 18,9 δις
Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα 61,0 δις

Σύνολο 96,3 δις

Πιάτο «Έξοδος» για την Ευρωζώνη
Λογαριασμός
Πρώτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα 73,0 δις
Δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα 66,3 δις
Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα 209,7 δις

Σύνολο 349,0 δις

Στη λεζάντα αναφέρεται: «Παρακαλώ, το λογαριασμό! Πολλοί Γερμανοί σκέφτονταν ήδη ότι η διάσωση του ευρώ θα είναι ακριβή. Σε περίπτωση που βγει η Ελλάδα (από το ευρώ), θα παρουσιαστεί αυτός ο λογαριασμός».

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)