Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Η Νομική Αθηνών νίκησε το Χάρβαρντ: Πρώτοι οι Έλληνες φοιτητές σε παγκόσμιο διαγωνισμό


Η Νομική Αθηνών νίκησε το Χάρβαρντ: Πρώτοι οι Έλληνες φοιτητές σε παγκόσμιο διαγωνισμό
Είχαν απέναντί τους εκπροσώπους από τα πιο φημισμένα πανεπιστήμια στον κόσμο. Παρόλα αυτά, ήταν η ελληνική τετράδα εκείνη που έκλεψε τις εντυπώσεις στον παγκόσμιο διαγωνισμό εικονικής δίκης: τα παιδιά της Νομικής Αθηνών, που κατάφεραν να νικήσουν και τους φοιτητές του Χάρβαρντ.
Η Περσεφόνη Βερνάδου, ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος, ο Παναγιώτης Κυριακού και η Αννα Βεντουράτου κατέκτησαν την πρώτη θέση στο διαγωνισμό Moot Court Competition, που έγινε στην έδρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου στη Γενεύη.
Ο διαγωνισμός, που διεξάχθηκε φέτος για 12η χρονιά, αποτελεί προσομοίωση της διαδικασίας δικαστικής επίλυσης διακρατικών εμπορικών διαφορών.
Φέτος το θέμα αφορούσε τη διαφορά μεταξύ δύο κρατών μελών του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου, ενός ανεπτυγμένου και ενός αναπτυσσόμενου, που προέκυψε λόγω της απόφασης του τελευταίου να ανακρατικοποιήσει τις υπηρεσίες ύδρευσης – αποχέτευσης μετά από μία περίοδο ιδιωτικοποίησης χωρίς τα επιθυμητά αποτελέσματα, όπως αναφέρει η «Καθημερινή».
Στο διαγωνισμό μετείχαν 117 πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο και η ομάδα της νομικής Αθηνών, αφού πήρε το εισιτήριο στον προκριματικό γύρο της Ευρώπης βρέθηκε στην τελική φάση μαζί με 19 άλλα πανεπιστήμια και στο τέλος κόντρα στο Χάρβαρντ.
Το εννεαμελές δικαστήριο- υψηλόβαθμα στελέχη του ΠΟΕ και εγνωσμένης φήμης καθηγητές διεθνούς οικονομικού δικαίου, έδωσαν τη νίκη στην ελληνική ομάδα.
Για την επιτυχία τους οι φοιτητές πήραν υποτροφίες για την παρακολούθηση των καλοκαιρινών μαθημάτων διεθνούς οικονομικού δικαίου, ενώ είχαν και προτάσεις για εργασία από μεγάλες εταιρείες.

Ήταν 29 Μαΐου του 1453.........



....όταν η Ρωμιοσύνη έχασε την κοιτίδα της, όταν ο πολιτισμένος κόσμος, έχασε το χιλιόχρονο φως του. Πολλές φορές στη ζωή μου έκλεισα τα μάτια μου και με της ψυχής τα φτερά, περπάτησα πάνω απ' τα τείχη τα ποθητά, τα τείχη τα απόρθητα...γιατί ποτέ κανείς δεν τα άλωσε, ανάθεμα στην Κερκόπορτα! Στις πολεμίστρες, στους πύργους, στις τάφρους, στα περίβολα, ακούω κουρνιαχτό, σίδερο πάνω στην πέτρα, φωτιά και καπνούς, αλαλαγμούς και πόνο, βέλη και κοντάρια, αίμα, ιδρώτα κι αγωνία, ψαλμούς και ικεσίες κι ένα "Τῇ ὑπερμάχῳ στρατηγῷ τὰ νικητήρια..." ημιτελές!

Ένα βασιλιά αχνοβλέπω να καβαλά το φαρί του, πολεμώντας στην Πύλη του Αγίου Ρωμανού, τον έσχατο αυτοκράτορα, να στέκει πιστός στη μεγάλη του απόφαση:"...Τὸ δὲ τὴν πόλιν σοι δοῦναι, οὔτ’ ἐμόν ἐστιν οὔτ’ ἄλλου τῶν κατοικούντων ἐν ταύτῃ· κοινῇ γὰρ γνώμῃ πάντες αὐτοπροαιρέτως ἀποθανοῦμεν καὶ οὐ φεισόμεθα τῆς ζωῆς ἡμῶν".

Η Βασιλεύουσα, η πρωτεύουσα της καρδιάς όλων των Ρωμιών, των απανταχού Ελλήνων, το βαρύτερο εξαπτέρυγο της Ορθοδοξίας, είναι αιχμάλωτο εδώ και έξι αιώνες. Κι όλων μας η πεθυμιά είναι ένα νέο ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ!!! Να ξυπνήσει ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, να ηχήσουν σήμαντρα και καμπάνες και το Άγιο Φως της Λευτεριάς της Κωνσταντινούπολης, να φτάσει στη Βόρειο Ήπειρο, στη Ρωμυλία, στον Πόντο, στην Ιωνία στη ματωμένη μου Λευκωσία και σ' όλη την Κύπρο...

Να γνωρίζω, να θυμάμαι, για να μπορώ συνειδητά να λέω... "ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝIΔΑ"...
Ι.Θ.

Ένταση στη Βουλή μετά τη δημοσιοποίηση της συμφωνίας που υπέγραψε η κυβέρνηση

Δημοσιοποιήθηκε από την Εξεταστική Επιτροπή για τη Διερεύνηση Υπαγωγής της Χώρας στα Μνημόνια, το κείμενο της τρίτης συμφωνίας που υπεγράφη στις 27 Φεβρουαρίου μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του EFSF.
Από ελληνικής πλευράς το κείμενο υπογράφουν ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, η τότε επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελλαρίου και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΤΧΣ Γιώργος Κουτσός. Από την πλευρά του EFSF το κείμενο υπογράφουν ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ και ο αναπληρωτής του Κρίστοφερ Φράνκελ.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Βίτσας, διευκρίνισε ότι το 19σέλιδο κείμενο έχει καταθέσει ο βουλευτής της Ν.Δ. και μέλος της Εξεταστικής Χαράλαμπος Αθανασίου και δεν είναι επίσημο κείμενο του υπουργείου Οικονομικών, από το οποίο έχουν ζητηθεί να διαβιβάσει όλες τις δανειακές συμβάσεις και τα έγγραφα των συμφωνιών.
Το κείμενο, πάντως, προκάλεσε ένταση και αντιπαραθέσεις, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να επιμένουν ότι πρέπει να συζητηθεί άμεσα στις επόμενες συνεδριάσεις της Επιτροπής, και τον Δημήτρη Βίτσα να προτείνει η συζήτηση να γίνει ολοκληρωμένη όταν διαβιβαστούν στα μέλη της, όλα τα κείμενα των συμφωνιών μαζί με τα συνοδευτικά έγγραφα, τα οποία έχουν ζητηθεί να τους σταλούν από το υπουργείο Οικονομικών.
Τελικά, οι δύο προτάσεις, η μία που κατέθεσε ο πρόεδρος της Επιτροπής και η δεύτερη του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου, τέθηκαν σε ψηφοφορία και υπερίσχυσε η άποψη της κυβερνητικής πλειοψηφίας.
Νωρίτερα, ο Ανδρέας Λοβέρδος έκανε λόγο για μείζον πολιτικό ζήτημα που πρέπει η Επιτροπή να εξετάσει, καθώς προκύπτει, όπως υποστήριξε, ότι είναι παράταση των προηγούμενων συμφωνιών.
«Αυτό που εσείς θεωρείτε ως κεντρικό ζήτημα και καινούργιο, βρίσκεται αναρτημένο στο διαδίκτυο από τον Απρίλιο του 2015. Όταν έρθουν όλες οι δανειακές συμβάσεις, μαζί και η επίσημη συμφωνία του Φεβρουαρίου από το υπουργείο Οικονομικών, θα μπορέσετε ολοκληρωμένα να εκφράσετε τις απόψεις σας», απάντησε ο πρόεδρος της Επιτροπής.
«Φυγομαχείτε. Είναι κρίμα για την πλειοψηφία. Δεν θέλει να μάθει τι έγινε», σχολίασε από τη Ν.Δ. ο Μάκης Βορίδης, ενώ ο Χρήστος Σταϊκούρας υποστήριξε ότι «αποδεικνύεται πια από αυτό το κείμενο ότι η συμφωνία του Φεβρουαρίου που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση συνδέεται άμεσα με τις προηγούμενες συμβάσεις».
«Το ίδιο κείμενο είναι στα χέρια σας από τον Απρίλιο», αντέτεινε ο πρόεδρος της Επιτροπής.
Στο θέμα παρενέβη και το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ, που με γραπτή ανακοίνωση του τονίζει μεταξύ άλλων:
«Οι υπουργοί και οι βουλευτές της πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μπορούν τώρα να δουν πώς έχασε η σημερινή κυβέρνηση μέσα από τα χέρια της τα 11 δισ. ευρώ του ΤΧΣ , ενώ η χώρα αντιμετωπίζει δραματικά προβλήματα ρευστότητας. Η κ. Κωνσταντοπούλου μπορεί τώρα να δει ότι η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου δεν είναι ένα ανακοινωθέν του Eurogroup, αλλά μια νομικά δεσμευτική σύμβαση υπογεγραμμένη από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών στις 27 Φεβρουαρίου. Μια σύμβαση που διέπεται από το αγγλικό δίκαιο και υπάγεται στη δικαιοδοσία των δικαστηρίων του Λουξεμβούργου.
Αυτό είναι μια πρώτη συμβολική αποκάλυψη των απροκάλυπτων ψεμάτων στα οποία βασίζει την προπαγάνδα της η κυβέρνηση. Το ψέμα όμως έχει μικρά ποδάρια. Εκεί που έφτυναν, γλείφουν τώρα πανικόβλητοι».
Λίγο πριν η Εξεταστική Επιτροπή ολοκληρώσει τις εργασίες της, σημειώθηκε νέα αντίδραση από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, όταν ο Δημήτρης Βίτσας, γνωστοποίησε επιστολή που του απέστειλε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Με την επιστολή της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου γνωστοποίησε στα μέλη της Εξεταστικής ότι από αύριο θα έχουν στη διάθεση τους αντίγραφα όλων των ποινικών δικογραφιών που αφορούν την υπαγωγή της χώρας στο καθεστώς των Μνημονίων.
Παράλληλα, τους ενημέρωνε ότι έχει δώσει εντολή, να τους δοθεί όλο το υλικό της Εξεταστικής Επιτροπής που αφορά την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με το έλλειμμα του 2009 και η οποία εκκρεμεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.
«Κρίνεται σκόπιμο, κάθε συναφές εύρημα της Επιτροπής, να τίθεται υπ’ όψιν και της Δικαιοσύνης, όπως επίσης το τελικό πόρισμα της, προκειμένου να εξυπηρετηθεί με τον καλύτερο τρόπο η ουσιαστική συζήτηση της αλήθειας», καταλήγει στην επιστολή της η πρόεδρος της Βουλής
Ο βουλευτής της Ν.Δ. Χαράλαμπος Αθανασίου, άφησε αιχμές, ότι «η επιστολή διαβιβάστηκε σκόπιμα στην Επιτροπή, ενόψει της απαλλακτικής πρότασης της ποινικής δικαιοσύνης για την ΕΛΣΤΑΤ, όπως αναφέρεται σε σχετικά δημοσιεύματα».
«Εμείς δεν μπορούμε να ανοίξουμε αλληλογραφία με την ποινική δικαιοσύνη. Είναι αυτονόητη νομική υποχρέωση μας ότι αν προκύψουν στοιχεία θα ενημερωθεί», σημείωσε από την πλευρά του ο βουλευτής της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης.
Τελικά, ο πρόεδρος της Επιτροπής, πρότεινε να σταλεί επιστολή προς τους αρμόδιους εισαγγελείς που κάνουν την προανάκριση και να τους γνωστοποιούν ότι γίνεται παράλληλα έρευνα για το ρόλο της ΕΛΣΤΑΤ και θα τους αποσταλούν οποιαδήποτε στοιχεία προκύψουν που θα βοηθήσουν το έργο τους.
Η Εξεταστική θα συνεχίσει τις εργασίες της την ερχόμενη Τρίτη με τις καταθέσεις επιστημονικών εκπροσώπων.

Οι Simpsons είχαν προβλέψει το σκάνδαλο στην FIFA

Simpsons
Δείτε πως η αγαπημένη σειρά "The Simpsons" είχε προβλέψει ένα χρόνο νωρίτερα το πρόβλημα διαφθοράς στην FIFA. Απίστευτες ατάκες από τον Jon Stewart για το θέμα (VIDEOS).

Mπορεί οι Αμερικάνοι να μην ασχολούνται αρκετά με το... soccer, όμως η αλήθεια είναι πως όταν το κάνουν το αποτέλεσμα είναι άκρως επιτυχημένο.
Το σκάνδαλο της FIFA υπήρξε μέσα στα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε ο γνωστός κωμικός Jon Stewart στην εκπομπή του "The Daily Show".
Φυσικά και δεν χαρίστηκε πουθενά, αφήνοντας σκληρά υπονοούμενα τόσο για την Ομοσπονδία όσο και για την Ελβετία στην οποία έχει έδρα η FIFA.
Ορισμένες από τις ατάκες του!
-- "Η FIFA είναι τόσο κακή που τους συνέλαβε η Ελβετία"
-- "Μία χώρα που η πολιτική της όταν εμφανίστηκαν οι Ναζί ήταν... -ΟΚ το επιτρέπουμε-"
-- "Και αυτή η ιστορία με το σεντόνι τι ήταν; Μήπως συνέλαβαν τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ;"
Τέλος αξίζει να αναφέρουμε πως η σειρά "The Simpsons" είχε προβλέψει το σκάνδαλο ένα χρόνο νωρίτερα στο επεισόδιο "You Don't Have to Live Like a Referee".
Απολαύστε τα δυο βίντεο

ΠΟΛΗ ΓΛΥΚΕΙΑ

Η Βασιλεύουσα, η πρωτεύουσα της καρδιάς όλων των Ρωμιών, των απανταχού Ελλήνων, το βαρύτερο εξαπτέρυγο της Ορθοδοξίας, είναι αιχμάλωτο εδώ και έξι αιώνες. Όλων μας η πεθυμιά είναι ένα νέο ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ!!!
Να ξυπνήσει ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, να ηχήσουν σήμαντρα και καμπάνες και το Άγιο Φως της Λευτεριάς της Κωνσταντινούπολης, να φτάσει στη Βόρειο Ήπειρο, στη Ρωμυλία, στον Πόντο, στην Ιωνία στη ματωμένη μου Λευκωσία και σ' όλη την Κύπρο...
Να γνωρίζουμε, να θυμόμαστε, για να μπορούμε συνειδητά να λέμε "ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ"
Ι.Θ.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)