Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

«Παράγωγα θανάτου» συνταξιούχων

Συνταξιούχοι όλου του κόσμου ενωθείτε !!!
Οι αμερικανικές Goldman Sachs και JP Morgan Chase και η γερμανική Deutsche..Bank, τρεις από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, στοιχηματίζουν πλέον στο... θάνατο των συνταξιούχων για να αποκομίσουν υψηλά κέρδη στην κερδοσκοπική αγορά των παραγωγών!

Τα αμερικανικά ασφαλιστικά ταμεία διαχειρίζονται πάγια που ξεπερνούν τα 23 τρις δολάρια και οι μεγάλοι κερδοσκόποι της Wall Street, με τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρείες επικεφαλής, θέλουν να εξασφαλιστούν από τον «κίνδυνο» οι πελάτες-συνταξιούχοι τους να ζήσουν παραπάνω από τον προβλεπόμενο μέσο όρο! Για το λόγο αυτό, οι κερδοσκοπικές τράπεζες προχώρησαν στη δημιουργία εναλλακτικών προϊόντων παραγώγων που θα διαπραγματεύονται με βάση τον «κίνδυνο μακροβιότητας», δηλαδή διαμέσου δεικτών που θα είναι σε θέση να υπολογίζουν με ασφαλή τρόπο το «ποσοστό θνησιμότητας» των πελατών τους!
Η Goldman Sachs, η Deutsche Bank και η JP Morgan Chase έχουν ήδη υπολογίσει το ρίσκο που θα έχουν οι τίτλοι αυτοί των παραγώγων και αναζητούν επενδυτές για να τους πωλήσουν! Η Wall Street υποδέχτηκε με σχετικό σκεπτικισμό τα «παράγωγα του θανάτου», γιατί απλά χρειάζεται αρκετός χρόνος για να διασφαλιστούν τα υψηλά κέρδη που υπόσχονται. Κανείς στη Wall Street δεν έθεσε «ηθικά» προβλήματα για το γεγονός ότι τα «παράγωγα του θανάτου» ζητούν από τους επενδυτές να στοιχηματίζουν ότι οι συνταξιούχοι θα πεθάνουν γρηγορότερα από τις εκτιμήσεις των εταιρειών! Η Goldman Sachs, η Deutsche Bank, η JP Morgan Chase και άλλες τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες δικαιολόγησαν την έκδοση των «παραγώγων του θανάτου» εκτιμώντας πως με τις πωλήσεις του νέου αυτού «επενδυτικού προϊόντος» θα αυξήσουν τη ρευστότητά τους και θα διευκολύνουν την κάλυψη των ισολογισμών των ασφαλιστικών ταμείων!
Η λογική είναι σχετικά απλή, αλλά και μακάβρια: Εάν οι κάτοχοι ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών προϊόντων ζήσουν παραπάνω από το προβλεπόμενο όριο, τα ασφαλιστικά ταμεία θα πρέπει να δαπανούν περισσότερα χρήματα από τις εισφορές που πήραν για τη σύνταξη και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των δικαιούχων. Οι τράπεζες και οι ασφαλιστικές εταιρείες με την έκδοση των «παραγώγων του θανάτου» θα μετακυλήσουν τμήμα του ρίσκου μακροβιότητας των δικαιούχων στους επενδυτές που θα αγοράσουν τα «παράγωγα του θανάτου». Εάν ο δικαιούχος συνταξιούχος ζήσει περισσότερο από το προβλεπόμενο όριο, οι επενδυτές χάνουν, ενώ αντίθετα ο πρόωρος θάνατός του θα εξαναγκάζει την τράπεζα να καταβάλλει ασφάλιστρο στον επενδυτή!
Η διαδικασία
Η διαδικασία είναι και αυτή απλή. Η ασφαλιστική εταιρεία ή το ταμείο αναθέτει σε μια τράπεζα να βρει επενδυτές που να στοιχηματίζουν ότι οι συνταξιούχοι που καλύπτει θα πεθάνουν πριν από το αναμενόμενο διάστημα. Το «παράγωγο του θανάτου» εκδίδεται όταν ο συνταξιούχος φτάσει, για παράδειγμα, στο 70ό έτος της ηλικίας του, ενώ ο θάνατός του υπολογίζεται στο 90ό έτος. Από τη στιγμή αυτή, κάθε μήνα ή έτος, ανάλογα με το συμβόλαιο του παραγώγου, ο επενδυτής πληρώνει ένα ασφάλιστρο στην ασφαλιστική εταιρεία ή στο ταμείο. Εάν ο συνταξιούχος φτάσει και ξεπεράσει το 90ό έτος, ο επενδυτής συνεισφέρει ένα σημαντικό τμήμα της σύνταξης, χωρίς ανταλλάγματα. Εάν όμως ο συνταξιούχος πεθάνει στο 75ο έτος της ηλικίας του, ο επενδυτής καταβάλλει το ασφάλιστρο της πρώτης πενταετίας και παίρνει από την ασφαλιστική εταιρεία ή το ταμείο τη διαφορά των υπόλοιπων ετών του συμβολαίου. Στην ουσία, λοιπόν, ο επενδυτής έχει τόσο μεγαλύτερο κέρδος, όσο συντομότερα πεθάνει ο συνταξιούχος!...
Με την έκδοση των «παραγώγων του θανάτου» η Goldman Sachs, η Deutsche Bank και η JP Morgan Chase μετρούν την ίδια στιγμή και τις αντιδράσεις των αγορών στην εμπορευματοποίηση του... θανάτου. Μπορούν οι τράπεζες για λόγους ηθικής να αδιαφορήσουν για προϊόντα που μπορούν να πουλήσουν σε μια αγορά 23 τρις δολαρίων; Κανείς δεν μπορεί να ξέρει πώς θα διαμορφωθεί η αγορά των «παραγώγων του θανάτου». Υπάρχει όμως η υποψία ότι οι τράπεζες στοιχηματίζοντας στο... Χάρο θα βγουν και πάλι κερδισμένες...

Το video για τους πρώτους 20 μήνες.

«Εσείς γράφετε μνημόνια, ΕΜΕΙΣ γράφουμε ΙΣΤΟΡΙΑ»

Μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση εχθές στο Σύνταγμα και άλλες πόλεις της Ελλάδας το πολιτικό σκηνικό και η κυβέρνηση κλυδωνίζονται.

Εκατοντάδες χιλιάδες λαού, κυρίως νέοι, έκαναν πράξη την «Συμμετοχική Δημοκρατία» που τόσο ευαγγελιζόταν ο απερχόμενος πρωθυπουργός.

Πάνω από 500.000 πέρασαν από το Σύνταγμα και τις υπόλοιπες πλατειές των Ελληνικών πόλεων βροντοφωνάζοντας ένα μεγαλοπρεπέστατο ΟΧΙ στα σχέδια της απερχόμενης κυβέρνησης και των προθύμων του πολιτικού συστήματος.

Από την πρώτη μέρα οι πολιτικοί ταγοί μας, μας βομβάρδιζαν με δηλώσεις του στυλ όσοι πάνε ....
στην ΠΛΑΤΕΙΑ, είναι απολιτικοί, δεν έχουν αιτήματα, δεν έχουν προτάσεις.

Δεν ξέρω αν εχθές έβγαλαν τις ωτοασπίδες πάντως τα αιτήματα ήταν πιο ξεκάθαρα από ποτέ. Ο λαός μίλησε. Είπε ΟΧΙ στο μνημόνιο, είπε ΌΧΙ στην τρόικα, είπε ΟΧΙ στην κυβέρνηση είπε ΌΧΙ στο σημερινό πολιτικό προσωπικό της χώρας. Και είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι το μήνυμα το έλαβαν και έχουν αρχίσει και δυσκολεύονται…

Κύριε Πρωθυπουργέ, κύριοι Υπουργοί, κύριοι Βουλευτές σεβαστείτε το ελληνικό Σύνταγμα και τους νόμους. Ο Ελληνικός λαός έκανε πράξη το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος που αναφέρει ότι η προστασία του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων. Και δεν είναι τυχαίο ότι αναφέρει μόνο το λαό και όχι τους Βουλευτές.

Κύριοι κυβερνώντες. Επί είκοσι μήνες προσφέρετε ύψιστες υπηρεσίες σε ξένα οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα. Επιτέλους για μία και μόνη φορά προσφέρετε και μια υπηρεσία στον τόπο. ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ με αξιοπρέπεια.

Προχωρήστε σε ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ και σε Συντακτική Εθνοσυνέλευση για τη δημιουργία νέου Συντάγματος το οποίο το έχετε κάνει σουρωτήρι με τις αναθεωρήσεις, για να γλιτώνετε τις πομπές σας. Και Συντακτική Συνέλευση όχι από τους βουλευτές αλλά από σώμα που θα εκλεγεί από την ελληνικό λαό με καθολική ψηφοφορία και χωρίς περιορισμούς στις υποψηφιότητες.

Ποτέ άλλοτε τα τελευταία 25 χρόνια δεν υπήρξε μεγαλύτερη πολιτική ζύμωση από αυτό που συμβαίνει αυτές τις ημέρες στις πλατείες. Ποτέ άλλοτε τόσοι πολλοί Έλληνες μαζικά δεν αντέδρασαν σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση χωρίς την προτροπή κομμάτων, πατρόνων κτλ.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Όπως αναφέρεται πολύ σωστά στην ΠΛΑΤΕΙΑ, «Εσείς γράφετε μνημόνια, εμείς γράφουμε ΙΣΤΟΡΙΑ». Όταν εσείς ξεπουλάτε την πατρίδα, εξαθλιώνετε το λαό, γίνεστε υποτελείς και ανθύπατοι, οι νέοι εξεγείρονται και γράφουν ΙΣΤΟΡΊΑ.

Εάν έχει μείνει λίγο τσίπα στους Βουλευτές της απερχόμενης κυβέρνησης, είναι επιτακτική ανάγκη για το καλό της χώρας να ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ. Δεν μπορεί κάπου βαθιά μέσα σας θα υπάρχει λίγο φιλότιμο. Άλλωστε κάποιοι από εσάς ανδρώθηκαν πολιτικά με την υπερηφάνεια του: «Η ΕΛΛΆΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ».

Είναι πλέον στα χέρια της απερχόμενης κυβέρνησης η πολιτική επιβίωση της χώρας ή η απόλυτη καταστροφή.

Πλέον δεν έχει νομιμοποίηση η Ελληνική Βουλή και η απερχόμενη κυβέρνηση να ψηφίσει οτιδήποτε. Ο λαός έχει άρει την εμπιστοσύνη του και την ψήφο του από το πολιτικό σύστημα. Δεν δικαιούνται να υπογράψουν ούτε υπουργική απόφαση, για χαρτιά υγείας.

Κύριοι και κυρίες κυβερνώντες. Προσφέρετε την ύψιστη υπηρεσία στον τόπο και ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ. Δεν δικαιούστε να παραβιάζετε το Σύνταγμα. Παρανομείτε.
Για όσους δεν το καταλαβαίνουν, η κατηγορία για Συνταγματικές παρανομίες είναι η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

Ο λαός μίλησε. Πήρε την κατάσταση στα χέρια του, όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Πλέον κάθε νύχτα που περνά είναι ο εφιάλτης τους.

Του Στάθη Διομήδη από newstoday, μοντάζ Γρέκι

PANATHINAIKOS...UBER ALLES


pao kupelo by koukos_81

Κινήσεις πανικού πριν από το τέλος


Επαναστατική ατμόσφαιρα επικρατεί από χθες σ’ όλη τη χώρα, καθώς μετά από δύο περίπου εβδομάδες διαμαρτυριών, οι αντιδράσεις του κόσμου κορυφώθηκαν με τα μεγαλύτερα σε όγκο συλλαλητήρια που έχει γνωρίσει ποτέ η Ελλάδα.

Ουδέποτε η χώρα έζησε τέτοιες στιγμές και κυρίως ουδέποτε οργανώθηκαν ταυτόχρονα τόσες πολλές και τόσο μεγάλες διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις σε όλη την επικράτεια.

Είναι σαφές ότι βρισκόμαστε μπροστά σε τέλος εποχής, αλλά και στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, που θα δρομολογήσουν σημαντικές εξελίξεις και πλήρη ανατροπή – μετά από ένα διάλλειμα συγκυβέρνησης – του πολιτικού σκηνικού.

Η κυβέρνηση εξορκίζει δια των στελεχών της το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών και πραγματοποιεί πρωτοφανείς επιθέσεις στα μέσα ενημέρωσης, στα οποία προσάπτει την κατηγορία του «εχθρού του δημοσίου συμφέροντος».

Αλλά οι χθεσινές τεράστιες σε όγκο συγκεντρώσεις στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας – με κορυφαία αυτήν της Αθήνας – έκαναν τις εκλογές περισσότερο ορατές από ποτέ.

Οι χιλιάδες κόσμου που διαδήλωσαν στο κέντρο της πρωτεύουσας έστειλαν σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος δεν θα γίνει αποδεκτή, καθώς ήδη σχεδιάζεται η περικύκλωση της Βουλής για την ημέρα που αυτό θα συζητηθεί, πολλαπλασιάζοντας τις πιέσεις προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Η παλλαϊκή αντίδραση δείχνει πως η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος βρίσκεται στον αέρα, καθώς, παρά τις προσπάθειες που θα καταβληθούν αυτή την εβδομάδα – σήμερα στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο, αύριο στον διευρυμένο ΚΤΕ Εργασίας και Οικονομικών και στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ – θεωρείται βέβαιο ότι, αν αυτό ψηφιστεί (πράγμα εξαιρετικά δύσκολο), θα πυροδοτηθούν μεγαλύτερες αντιδράσεις.

Θεωρείται πλέον βέβαιο ότι η κυβέρνηση θα πάει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 24ης και 25ης Ιουνίου ως κυβέρνηση υπό προθεσμία – όπως συνέβη με την περίπτωση της Πορτογαλίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 24ης και 25ης Μαρτίου.

Αυτή τη στιγμή, το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα καταργείται στην πράξη, γεγονός που οδηγεί σε μια σειρά σπασμωδικές ενέργειες:

-Με την επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση-καταγγελία κατά των μέσων ενημέρωσης και της «επικίνδυνης παραπληροφόρησής τους, τα οποία δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη, είτε με ανύπαρκτες "πληροφορίες" για "ξένους Επιτρόπους - Ανθύπατους στα υπουργεία", είτε με ανοίκειες και ανιστόρητες εκφράσεις περί "κατοχής" στην Ελλάδα».

Ο πανικός φαίνεται ότι είναι τόσο μεγάλος, ώστε καταγγέλλονται τα μέσα ενημέρωσης ως «εχθροί του δημοσίου συμφέροντος», ενώ δεν παραλείπεται και μια περίεργη αναφορά - απειλή, σύμφωνα με την οποία τα μέσα ενημέρωσης οφείλουν την επιβίωσή τους στον «αγώνα» της κυβέρνησης για να σωθεί η χώρα από την χρεοκοπία, ενώ επισείεται ο κίνδυνος ότι «κατάρρευση της χώρας θα σήμαινε και την δική τους (των μέσων ενημέρωσης) κατάρρευση»!

Ζητά ουσιαστικά η κυβέρνηση από τα μέσα ενημέρωσης να «βάλουν πλάτη» για να μην καταρρεύσει η χώρα, ώστε να μην… καταρρεύσουν και αυτά! (Ενώ είναι γνωστό πως είτε τα μέσα ενημέρωσης βάλουν πλάτη, είτε όχι, η κατάρρευση θα συμβεί ούτως ή άλλως).

-Με την εμφάνιση στο YouTube ενός βίντεο με το οποίο η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης παρουσιάζει το «τεράστιο κυβερνητικό έργο» των τελευταίων είκοσι μηνών, όπου γίνεται απολογισμός του «κυβερνητικού έργου», ανάλογος με εκείνον που είχε κάνει πριν από λίγο καιρό και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο, ουσιαστικά χρησιμοποιώντας σημειώματα των υπουργών με τα «επιτεύγματά» τους.

Στο διάρκειας δύο λεπτών και 19 δευτερολέπτων βίντεο, τα πάντα παρουσιάζονται εξαιρετικά ανθηρά και όλα δείχνουν πως το βίντεο αυτό θα αποτελέσει και το προεκλογικό σποτ του ΠΑΣΟΚ.

-Με την περιοδεία που πραγματοποίησαν την προηγούμενη Παρασκευή και το Σάββατο, ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ και μέλη της κυβέρνησης στη Δυτική Ελλάδα, με επικεφαλής τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ. Πεταλωτή.

Μάλιστα, μέσω τηλεδιάσκεψης υπήρξαν παρεμβάσεις των Πούλ Νύρουπ Ράσμουσεν, Προέδρου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Τζο Λάϊνεν, Προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Μάρτιν Σούλτς, Προέδρου της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μάλιστα, πραγματοποιήθηκαν και ζωντανές συνδέσεις με περιφερειακά μέσα – τα οποία προφανώς δεν θεωρούνται από την κυβέρνηση «εχθροί του λαού»!

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Πεταλωτής ξεκαθάρισε πως «το ΠΑΣΟΚ όχι απλώς δεν σταματά, αλλά διοργανώνει εκατοντάδες συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, συγκεντρώσεις συζήτησης και όχι χειροκροτήματος, ούτε γιουχαΐσματος, όπως κάνουν πολλοί από αυτούς οι οποίοι δηλώνουν ότι ανησυχούν με τη σημερινή κατάσταση της χώρας».

Πρόκειται, χωρίς αμφιβολία, για τις τελευταίες σπασμωδικές ενέργειες, καθώς δεν μπορεί να ερμηνευτεί πολιτικά ούτε η παρουσίαση μιας εικονικής πραγματικότητας, ούτε η προσπάθεια για αντιστροφή της πραγματικότητας.

The Who and Jimi Hendrix

Ισοτητα παντου

Το δραμα των πολιτικων μηχανικων

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)