Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Συνταγογράφηση Εν Ενεργεία Στελεχών Ε.Δ.

Συνταγογράφηση στο ΓΕΑ (ισχύει και για ΓΕΣ-ΓΕΝ)
Δείτε ρυθμίσεις συνταγογράφησης για το Ταμείο της Αεροπορίας στο παρακάτω έγγραφο.
Ισχύει από Δεκέμβριο 2013:
- Δίμηνες με ένδειξη "Δίμηνη θεραπεία" και σφραγίδα-υπογραφή θα γράφονται από ειδικό ιατρό και θα θεωρούνται από Ελεγκτή εντός 5 ημερών
 - Η συνταγογράφηση γίνεται με δραστική ονομασία και τις εξαιρέσεις που ισχύουν κανονικά
 - Οι ειδικευόμενοι (και γιατροί που υπηρετούν) συνταγογραφούν κανονικά 1 κουτί και μέχρι θεραπεία μηνός σε χρόνια πάσχοντες με Γνωμάτευση ή αντίγραφο γνωμάτευσης ειδικού!
 -Ειδικοί συνταγογραφούν και τρίμηνες. Φάρμακα άλλης ειδικότητας με Γνωμάτευση ή αντίγραφο γνωμάτευσης ειδικού!
 - Οι εν ενεργεία στρατιωτικοί (μπλε εντολές) συνταγογραφούν μόνο σε στρατιωτικά νοσοκομεία και μόνο αν δεν υπάρχουν σε δημόσια νοσοκομεία (κ.ο.κ. νοσοκομεία αγαθοεργούς πρωτοβουλίας - ιδιώτες - ιδ. κλινικές). Εξαιρούνται ιδιώτες Οδοντίατροι και Γυναικολόγοι (αν δεν υπάρχει στο στρατ. νοσοκομείο)

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ότι στην μεν ηλεκτρονική συνταγογράφηση του ΕΟΠΥΥ, το πρόγραμμα στον Η/Υ ελέγχει όλα τα στάδια σύνταξης και εκτέλεσης της συνταγής και ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ τυχόν λάθη ή υπερβάσεις !! Στη «χειρόγραφη» όμως συνταγογράφηση (όπως είναι στα βιβλιάρια σας), η ορθή συμπλήρωση είναι ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ των εμπλεκόμενων, με κύριους ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ του κόστους, τον ασθενή (όσο αφορά την ταλαιπωρία και τη μη εξυπηρέτηση του) και του Φαρμακοποιού (που υπόκειται στην περικοπή της δαπάνης) !!

Πέραν όμως αυτού και με σκοπό τη δική σας εξυπηρέτηση, διαβάστε τις παρακάτω «ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ»

 1. Οι στρατιωτικοί ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ να συνταγογραφούν φάρμακα επί του βιβλιαρίου των, σε ΙΔΙΩΤΗ γιατρό, εφόσον στην περιφέρεια τους υπάρχει Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

2. Αν επισκεφθούν ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ιατρό, στο ιδιωτικό ιατρείο του, αυτός θα πρέπει να συνταγογραφίσει, θέτοντας τη σφραγίδα του «Στρατιωτικού Ιατρού» (ΟΧΙ του ιδιώτη) και μετά, να πάνε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο ή Θεραπευτήριο της Μονάδας, να βάλουν πάνω στο στέλεχος της συνταγής, την υπηρεσιακή σφραγίδα (στρογγυλή ή εξωτερικού ιατρείου).

3. Για τα προστατευόμενα «Μέλη Οικογενειών», ΔΕΝ υφίστανται οι παραπάνω περιορισμοί.

4. Η ορθή συμπλήρωση της Εντολής Συνταγής και η τυχόν έγκριση – θεώρηση ΕΛΕΓΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ (όπου απαιτείται), γίνονται με ευθύνη του κατόχου βιβλιαρίου, σύμφωνα με τις ισχύουσες διαταγές της Υπηρεσίας του.

5. Συνταγές με ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΔΙΑΒΗΤΗ, απαιτούν ειδική υπηρεσιακή διαδικασία έγκρισης και ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ να τις εκτελούμε (η δαπάνη καταβάλλεται στο σύνολο και μετά την υποβάλλετε υπηρεσιακά, για αποζημείωση).

6. Αν η συνταγογράφιση του ιατρού, αναφέρεται μόνο στη «δραστική ουσία» και ΕΣΕΙΣ επιθυμείτε κάποιο σκεύασμα συγκεκριμένης εμπορικής ονομασίας, καλό είναι να κρατάτε μαζί σας το παλιό - άδειο κουτί ή να έχετε πρόχειρα γραμμένα, τα ακριβή στοιχεία του.

7. Για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού στο Φαρμακείο, παρακαλούμε όπως έχετε από προηγουμένως συμπληρώσει τα στοιχεία σας στο πίσω μέρος της εντολής (ονοματεπώνυμο – βαθμό – Μονάδα – Αρ. Βιβλιαρίου – ΑΜΚΑ και Τηλέφωνο επικοινωνίας - κλπ).

8. ΠΡΟΣΟΧΗ : Επειδή παρατηρείται σημαντική προσέλευση στελεχών ΕΔ στο Φαρμακείο μας, τα οποία ζητούν ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ φάρμακα, που δε διαθέτουν τα Στρατιωτικά Φαρμακεία – κυρίως ελλειπτικά στην αγορά, εξειδικευμένα ή και εποχιακά – παρακαλούμε όπως ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ επικοινωνείτε μαζί μας, για να ελέγξετε τη διαθεσιμότητα τους.

Επίσης λάβετε υπόψη σας ότι :
α. Η διάρκεια ισχύος κάθε συνταγής, είναι μέχρι πέντε (5) ημέρες.

β. Πέραν του ΑΜΚΑ ασθενούς, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ και το ΑΜΚΑ του συνταγογραφούντος ιατρού.

γ. Για χρόνιες παθήσεις, όταν συνταγογραφεί γιατρός «άνευ ειδικότητας» ή δεν προκύπτει από τη σφραγίδα η ειδικότητα του (όπως πχ σε ορισμένους ιατρούς Μονάδων), ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ και η σχετική γνωμάτευση της πάθησης (σε απλό φ/α).

δ. Η σωστή και πλήρης συμπλήρωση των στοιχείων της εντολής (συνταγής), είναι μέλημα του γιατρού και ευθύνη του στελέχους. Γιαυτό παρακαλούμε ότι είναι σωστά συμπληρωμένα:

1. Αριθμός Βιβλιαρίου
2. Ονοματεπώνυμο Ασθενούς
3. Τυχόν απαλλαγή ή μειωμένη «συμμετοχή» ασθενούς στη δαπάνη
4. ΑΜΚΑ γιατρού και ασθενούς
5. Σφραγίδα και υπογραφή γιατρού
6. Σφραγίδα Στρατιωτικού Ιατρείου / Νοσοκομείου (μόνο για τους εν ενεργεία)
7. Θεώρηση από ελεγκτή ιατρό, για δαπάνη αξίας άνω των 150 ευρώ
8. Στην οπίσθια όψη, τα πλήρη στοιχεία Στρατιωτικού / Κύριου Ασφαλισμένου (βαθμός, ονοματεπώνυμο, Μονάδα, τηλέφωνο)



Το colpo grosso της Digea: Πώς θα καθορίζει τι θα δείχνει η TV για 15 χρόνια


Για το ιδιότυπο μονοπώλιο των ψηφιακών συχνοτήτων (που θυμίζει χώρες όπως το Ιράν) που θα έχει για 15 χρόνια η Digea μίλησε στο Hot Doc Radio και τον Κώστα Βαξεβάνη η δημοσιογράφος Ματίνα Παπαχριστούδη, εξηγώντας τι σημαίνει στην πράξη το «δωράκι» της κυβέρνησης στους καναλάρχες.
Όπως ανέφερε, με βάση το νόμο, ένα ιδιωτικό κανάλι όπως είναι το Mega θα έπρεπε να πληρώσει 1 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο για τη συχνότητα από την οποία εκπέμπει – δηλαδή, σε βάθος...
15ετίας, 15 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, η Digea, της οποίας μέτοχοι είναι τα ίδια τα ιδιωτικά κανάλια, απέκτησε το σύνολο σχεδόν των ψηφιακών συχνοτήτων έναντι 16 εκατομμυρίων ευρώ για 15 χρόνια – λίγο παραπάνω, δηλαδή, από όσο θα έπρεπε να πληρώσει το κάθε κανάλι ξεχωριστά!
Επιπλέον, η Digea θα ελέγχει και όλες τις περιφερειακές συχνότητες, που σημαίνει ότι για να εκπέμψει ένα τοπικό κανάλι της επαρχίας θα πρέπει να πληρώνει ενοίκιο στην Digea, η οποία θα μπορεί να καθορίζει το ενοίκιο αυτό όπως θέλει, ενώ θα μπορεί και να «κόψει» το πρόγραμμα κάποιου σταθμού κατά βούληση.
Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος, μία εταιρεία θα καθορίζει ουσιαστικά πώς θα βλέπουμε τηλεόραση, τι θα βλέπουμε και πότε θα το βλέπουμε.
Από koutipandoras

Έλληνες μονάχοι...


Κάποιοι φίλοι με ρωτούν γιατί δεν γράφω πια. Μάλιστα κάποιος μου είπε πως αυτά που έγραφα ήταν μια μεταφορά εδώ μέσα από τις σκέψεις του, τα συναισθήματα του, που δεν μπορούσε να εκφράσει κι ένοιωθε ανακούφιση όταν σκεφτόταν πως κάποιος περιγράφει αυτές τις σκέψεις, αυτά τα συναισθήματα με τέτοιο τρόπο...
Να γράψω τι, σ΄αυτή τη φάρσα που βιώνουμε όλοι? Τι να γράψω σε μια χώρα ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ από το δημιουργό, τη φύση, το σύμπαν , όπως...
θέλετε πείτε το, που τη σκεπάζει ένας απίστευτος ουρανός,  που τη χαϊδεύει μια απίθανη θάλασσα, γεμάτη από αρώματα από τη μια άκρη ως την άλλη, θησαυρούς που και μόνο να τους χαζεύεις νοιώθεις ΔΕΟΣ. Μια μικρή γωνιά του πλανήτη που θα μπορούσε να διεκδικήσει άνετα το τίτλο του παραδείσου...
Ενας παράδεισος όμως, που ΑΝΗΚΕΙ, σ΄ενα παγκόσμιο παρανοικό σύστημα τάξης των πραγμάτων που δεν έχει φτιαχτεί ούτε με γνώμονα την ομορφιά, ούτε τον έρωτα, ούτε την αγάπη, ούτε το δέος της συνειδητοποίησης πως η ζωή είναι ένα υπέροχο δώρο που πρέπει κανείς να την ΑΠΟΛΑΥΣΕΙ μέχρι τέλους...
Γιατί είμαστε έτσι? Γιατί δεν μπορούμε να απολαύσουμε αυτό το θαύμα? Γιατί αυτό το θαύμα είναι κρυμμένο βαθιά, κάτω από μια μάζα κανόνων, απειλών, υποδείξεων, εντολών, τρομοκρατίας, τιμωρίας, που επιμένει σαδιστικά να ονομάζεται πολιτισμός, πρόοδος, ανάπτυξη παρασέρνοντας στη παράνοια, τη δυστυχία, τη κατάθλιψη, την απελπισία δισεκατομμύρια ανθρώπους πάνω στο πλανήτη, σε μια συνεχή υποβάθμιση αυτής της απόλαυσης σε ΔΟΥΛΕΙΑ, στη χειρότερη μορφή δουλείας. Εκείνου του είδους φυλακής  που δεν μπορείς να καταλάβεις ούτε πως μπήκες, ούτε με τι κατηγορία, ούτε ποιος δικαστής είχε το δικαίωμα να υπογράψει τα δεσμά σου, ισόβια...
Εμείς εδώ οι ανυπότακτοι, οι κακοί μαθητές, ο λαός που προσπαθούσε πάντα να το σκάσει από όλους όσους προσπαθούσαν να του σφίξουν τα λουριά, σήμερα βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να νοιώθουμε πως δεν είμαστε πια λαός, δεν είμαστε πια ανυπότακτοι, δεν έχουμε καν φαντασία, είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ, παραδομένοι σε κάτι που αυτοαποκαλείται μοιραίο, αναπόφευκτο, κάτι που ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ...
Θέλετε να γράψω τι νοιώθουμε οι περισσότεροι? Είμαστε χωρισμένοι σε δυο κατηγορίες. Οι μεν νοιώθουν σαν τις γριές θεατρίνες, που το γλέντησαν, που ερωτεύτηκαν τρελά με τη ζωή και θέλησαν να αποκτήσουν τα πάντα, που αγαπήθηκαν κι αγάπησαν με όλη τους τη ψυχή, που ονειρεύτηκαν, που έκαναν τρέλες, σφάλματα, αλλά ΕΖΗΣΑΝ και τώρα δεν μπορούν να ανεχτούν αυτό το κουστούμι γιατί δεν είναι δικό τους. Δεν είναι της ράτσας τους. Είναι οι άνθρωποι που είχαν την αγέλη τους, συνειδητοποιημένα αγρίμια και βλέπουν γύρω τους όλα να έχουν γίνει μακελείο...
Κι είναι κι εκείνη η άλλη κατηγορία εκείνων που δεν έζησαν ΠΟΤΕ. Των νεκρών που πριν ένοιωθαν σαν τους σπασίκλες της τάξης. Οι χαφιέδες της ευτυχίας που δεν μπορούσαν να αγγίξουν που τώρα οι φουκαριάρηδες ψάχνουν να μοιάσουν σ΄εκείνους που χόμπυ τους είναι οι δυστυχία των άλλων. Θαυμάζουν τους μακελάρηδες και νοιώθουν ενοχές που είναι έλληνες. Θέλουν να σηκώσουν το χέρι ψηλά μπροστά στο κύριο καθηγητή και να του αποδείξουν πως είναι καλοί μαθητές, να του σκουπίσουν τα παπούτσια, να τον κολακέψουν μήπως τους πει το μυστικό.... πως επιβιώνουν χωρίς προβλήματα οι ΚΟΥΦΙΟΙ. Οι ΤΙΠΟΤΑ. Πως δείχνουν τόσο επιτυχημένα τα σακιά με άχυρα που παριστάνουν τους ανθρώπους.
Η Ελλάδα σκίζεται στα δυο. Με βαρβαρότητα. Μ΄ενα κουβάρι που κυλάει όπου το κλωτσάνε και που μέσα του κρύβει το μεγαλείο και την αθλιότητα μπλεγμένα με τρόπο πολύ επικίνδυνο.
Με ρωτάς γιατί δεν γράφω.... Μα για ποιους να γράψω... Για εκείνους που πονάνε γιατί μπορούν μέσα τους να κάνουν μια σύγκριση για το τι είναι ευτυχία και τι δυστυχία γιατί τα ένοιωσαν και τα δύο....
Να γράψω για τους άλλους που γεννήθηκαν και θα πεθάνουν μίζεροι, ανίδεοι, φωτοκόπιες ανόητες των πρέπει ενός ολόκληρου συστήματος που θέλει να τους κρατήσει ακριβώς έτσι..ανόητους...
Να γράψω για κάποιους άλλους που πνίγονται μέσα στα στερητικά σύνδρομα από τις αηδίες που τους αφαιρέθηκαν και θεωρούσαν ζωτικής σημασίας για την επιβίωσή τους, το αυτοκινητάκι, το σπιτάκι, το τηλεφωνάκι, το μεζεδάκι, το τομαράκι....
Η για εκείνους που δεν τους δόθηκε ποτέ περιθώριο να σκεφτούν τι κρύβεται πίσω από αυτό το παιχνίδι..
Μήπως θέλεις να γράψω για τους δήθεν αφυπνισμένους γκουρού, που θεωρούν πως η φώτιση, τα μυστηρια της ζωής, η μαγεία της, η γνώση, η σοφία, είναι μια καλή ξεπατικωτούρα όλων αυτών που έχουν ειπωθεί σε πακέτο προσφοράς για τα κορόϊδα...
Μήπως να γράψω για εκείνους στην απέναντι όχθη που έχουν πάθει μια παράκρουση λατρείας σε οτιδήποτε είναι ξενόφερτο, ψάχνουν απεγνωσμένα να μοιάσουν στους αμερικάνους, στους γερμανούς, στους άγγλους ή στους γιαπωνέζους κι όταν τους ρωτήσεις αν είναι έλληνες λένε «μετα συγχωρήσεως ναι...»
Είμαστε ένα κομάτι από τη κόλαση που έτυχε να ζει στο παράδεισο...
Η απόδειξη πως σ΄ενα ελάχιστο χώρο μπορεί να χωρέσει όλο το ανθρώπινο μεγαλείο κι όλη η ανθρώπινη μιζέρια, δίπλα δίπλα... Η απόδειξη πως σ΄ενα ελάχιστο χώρο μπορεί να επιβιώνει η ελπίδα κι η ομορφιά κάτω από τα σκ@τά....
Είμαστε ένας λαός δέκα εκατομυρίων ανθρώπων μονάχων...
Ενα πλήθος που παλεύει ανάμεσα σ΄εκείνο που διαισθάνεται πως είναι η αληθινή ζωή κι εκείνο που θέλουν να του πλασάρουν τα ντόπια και ξένα σκιάχτρα.
Είμαστε οι κακοί μαθητές που η αχαλίνωτη φαντασία μπορεί στο τέλος να γίνει όπλο στα χέρια ενός εγκληματία ή πινέλο στα χέρια ενός ζωγράφου...
Καταλαβαίνεις τι λέω? Οταν δεν είσαι τίποτα, όταν δεν υπάρχει κάτι μέσα σου ούτε καλό, ούτε κακό, όταν δεν μπορείς ΝΑ ΝΟΙΩΣΕΙΣ, ούτε σαν άγγελος, ούτε σαν δαίμονας, όταν είσαι ένα ΚΡΕΑΣ, μπορείς να φτιάξεις το παρόν σου το μέλλον σου, με το μέτρο. Να υπολογίζεις και τα εκατοστά των ημερών σου, να κόβεις και να τραβάς σε προκρούστια κλίνη τη ζωή σου, να προσπαθείς να γίνεις καλός παπαγάλος ή γραβατωμένος πίθηκος...
Οταν όμως έχεις ακόμα μέσα σου ψυχή....
Θα νοιώθεις όπως νοιώθεις τώρα.  Θα ξέρεις πως αυτό που συμβαίνει είναι  μια γελοία φάρσα που προσπαθεί να σου αρπάξει την ουσία τη ζωής και να στη μετατρέψει σε ετοιματζίδικο κουστούμι.
Η μάχη αυτή τη στιγμή δεν είναι ανάμεσα σε ιδεολογίες, κόμματα, παρατάξεις, ομάδες....
Είναι ανάμεσα στο μαγειρεμένο από τα χεράκια σου φαί, και το ετοιματζίδικο χάμπουργκερ...
Είναι ανάμεσα σ΄ενα αυθεντικό έργο τέχνης και μια φωτοτυπία του...
Είναι ανάμεσα στους ζωντανούς  που ξέρουν να απολαμβάνουν και να κάνουν  λάθη, να πονάνε και να γελάνε, να ερωτεύονται και να μισούν...,
Και τους νεκρούς  που προσπαθούν με άχαρο τρόπο να παραστήσουν πως ζουν, κι επειδή είναι αδύνατον να το καταφέρουν, θέλουν να μολύνουν με τη βρώμα τους τους υπόλοιπους.
Το να μιλάς με τη ψυχή σου, είναι λαΪκισμός ή ηλιθιότητα στο νέο κόσμο..
Το να ονειρεύεσαι είναι σπατάλη...
Το να ερωτεύεσαι είναι χαρακτηριστικό υπερφίαλης προσωπικότητας...
Το να δακρύζεις είναι ίσως κάποιο σύμπτωμα κρυπτο-κατάθλιψης...
Το να βρίσεις ένα κάθαρμα που προκαλεί πόνο γύρω του, είναι   λαϊκισμός...
Το να σφάλεις, να κάνεις βλακείες, το να θελήσεις να τεμπελιάζεις, είναι απαράδεκτο στον στημένο καθωσπρεπισμό....
Εδώ σ΄αυτή τη μικρή γωνιά πρώτη φορά έχει κανείς τη δυνατότητα να δει σε όλο του το μεγαλείο  την ουσία με την ανοησία να χτυπιούνται αλύπητα ποια θα επιζήσει...
Ανθρωποι μονάχοι...
Σαν κι εσένα, σαν κι εμένα...
Υπάρχει μια Ελλάδα, κάτω από την Ελλάδα που καταστρέφεται που δεν μπορούμε να την δούμε ανόητοι, εμείς όλοι.. Δεν θέλουν να σου αφαιρέσουν τη δυνατότητα να έχεις θερμοσίφωνα ηλιακό, θέλουν να σου αφαιρέσουν τη δυνατότητα να καίγεσαι στον ήλιο και να νοιώθεις ευτυχισμένος.  Κι αυτός που αντάλαξε τον ήλιο με το σολάριουμ είσαι εσύ ο ίδιος... Αυτος που ξέχασε το περιγιάλι είσαι εσύ ο ίδιος... αυτός που αντάλλαξε τη γυναίκα που καθάριζε φασολάκια με την ηλίθια γλάστρα στο χαζοκούτι είσαι εσύ ο ίδιος.... αυτός που μετέτρεψε τη λεβεντιά του χορού σε τεταρτοκλασάτη καψούρικη φιγούρα είσαι εσύ ο ίδιος.. αυτός που δεν φυλάει τη ζωή του περπατώντας πάνω σε κίτρινα φύλλα αλλά σε λάστιχα με ζάντες αλουμινίου είσαι εσύ ο ίδιος...
Η τραγικότητα αυτής της φάρσας που εξελίσσεται χωρίς έλεος μπροστά μας είναι πως οι έλληνες παραδόθηκαν εδώ και πάρα πολύ καιρό σε ένα τομάρι που δεν ξέρουν ούτε πως να το δαμάσουν, ούτε πως να το αποβάλλουν...
Ολοι περπατήσαμε σ΄αυτά τα χώματα, καήκαμε στον ήλιο, ψηθήκαμε στη θάλασσα, ξαπλώσαμε μέσα στα δάση, νοιώσαμε πολλές φορές στη ζωή μας τη γοητεία του αγριμιού αλλά επιλέξαμε την ησυχία ενός μαντριού, με αντάλλαγμα να γίνουμε προβλέψιμες μπριζόλες...
Ναι είναι χιλιάδες πράγματα που θέλω να σας πω..
Αλλά σε ποιον?
Ποιος ακούει? Ποιος θέλει να ρισκάρει? Ποιος θέλει να ζήσει ελεύθερος?
Γύρω από ένα τάφο κάποιου που δεν έχει τίποτα, δεν ελπίζει σε τίποτα κι είναι ελεύθερος, έχει μαζεύτεί ένα πλήθος από χιλιάδες ανθρώπους που δεν έχουν τίποτα αλλά ονειρεύονται να πάρουν τα μπιχλιμπίδια τους πίσω,  άνθρωποι που βιώνουν το στερητικό σύνδομο από την έλλειψη της κάθε πρέζας τους,  τα ποιο γελοία δεσμά, τις πιο τιποτένιες επιλογές και δεν είναι ελεύθεροι αλλά σκλάβοι.
Χάρτινο το φεγγαράκι, ψεύτικη η ακρογιαλιά, γιατί  δεν μπορείς να πιστέψεις. Δεν έχεις οράματα. Δεν θυμάσαι πια ούτε τους μύθους ούτε τους θρύλους.  Κατάντησες να ντρέπεσαι για την ίδια σου τη μάνα, όπως κάποιο επαρχιώτες μιας άλλης εποχής που λέγανε πως είναι από τη πρωτεύουσα , για να τους εγκρίνει η καλή κοινωνία...
Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι πως προσπαθούμε να αποδείξουμε αν είμαστε καλύτεροι ή χειρότεροι.. πιο μάγκες ή πιο βλάκες από εκείνους που μας πατάνε στο κεφάλι. Δεν είμαστε ούτε καλύτεροι ούτε χειρότεροι, είμαστε αλλιώτικοι. Αλλά, ξέχασα... ήμασταν αλλιώτικοι μέχρι που μετατραπήκαμε σ΄ενα κακό αντίγραφο εκείνων που δεν κατανοούμε γιατί είναι έτσι.  Αλλά μοιάζουν επιτυχημένοι... Μοιάζουν εργατικοί, ευσυνείδητοι, πολιτισμένοι, με καλοσιδερωμένα ρούχα και σύγχρονα σπίτια. Η πόρνη ντυμένη πρόοδος, με το μπάσταρδό της βαπτισμένο πρόγραμμα αναμόρφωσης, σηκώνει απειλητικά το χέρι σ΄εκείνους που δεν δίνουν το παρόν.
Να ντρέπεστε σαν έλληνες ουρλιάζει...
Κι όμως ο Ελύτης δεν θα μπορούσε να γράψει αν δεν είχε ψηθεί σ΄αυτό τον ήλιο...
Ο Παλαμάς δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει  αν δεν θυμόταν τη ντόπια δόξα..
Ο Βάρναλης δεν θα ήξερε πως είναι οι μοιραίοι  αν δεν ήταν εδώ...
Το αν άξιζε το κόπο όλη αυτή η μετάλλαξη, είναι απλό να το ανακαλύψει κάποιος...
Πόσοι γελάνε ακόμα? Πόσοι νοιώθουν ακόμα την απόλαυση της ζωής? Πόσοι μπορούν να κατανοήσουν τι είναι μεγαλείο και τι είναι μιζέρια? Πόσοι   μπορούν ακόμα να ονομάσουν τον εαυτό τους εραστή της ζωής κι όχι προικοθήρα? Πόσοι έχουν καταλάβει πως πίσω από το τυράκι κρυβόταν η φάκα? Πόσοι θα καταφέρουν να μην ξεχάσουν πως έχουν ένα όνομα κι όχι έναν αριθμό που τους αντιστοιχεί? Πόσοι θα κατορθώσουν να παραμείνουν άνθρωποι ότι και να συμβεί?
Τόσοι λοιπόν θα  είναι οι τελευταίοι ωραίοι έλληνες...

Κινδυνεύουν με απόλυση 49.000 υπάλληλοι...

Την πόρτα της εξόδου από το δημόσιο κινδυνεύουν να αντικρίσουν 49.000 δημόσιοι υπάλληλοι, αν έχουν διοριστεί με πλαστά δικαιολογητικά και παράτυπες διαδικασίες.

Με έξοδο από το Δημόσιο απειλούνται περίπου 49.000 υπάλληλοι που θα βρεθούν να έχουν διοριστεί με πλαστά δικαιολογητικά ή με άλλες παράτυπες διαδικασίες, ενώ στις βασικές δεξαμενές προς αποχώρηση εξακολουθούν να παραμένουν όσοι έχουν παραπεμφθεί πειθαρχικά, οι κοπανατζήδες...
καθώς και απασχολούμενοι με προσωρινές διαταγές και ασφαλιστικά μέτρα οι οποίοι χάνουν τη δικαστική μάχη.
Σύμφωνα με «Τα Νέα», στο μικροσκόπιο των ελέγχων βρίσκονται τρεις κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ενημέρωση των μελών της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Στην πρώτη ανήκουν 9.873 επιτυχόντες σε 49 προκηρύξεις του ΑΣΕΠ κατά τη χρονική περίοδο 2003-2009.

Δεύτερη μεγάλη κατηγορία αποτελούν οι 3.800 προσληφθέντες το 2011 στο Πυροσβεστικό Σώμα. Πρόκειται για 3.400 πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης και 400 υπαλλήλους ως πολιτικό προσωπικό. Έπειτα από καταγγελίες, έχουν εντοπιστεί 170 περιπτώσεις υποψηφίων οι οποίοι είχαν υποβάλει ψευδείς δηλώσεις σχετικά με την εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας τους... 

Ξεκινά το μέτρο των προσυμπληρωμένων δηλώσεων

Έως τις 28 Μαρτίου καλούνται όλοι οι εργοδότες και τα ασφαλιστικά ταμεία να αποστείλουν ηλεκτρονικά στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων τις βεβαιώσεις αποδοχών, συντάξεων, αμοιβών από ελεύθερα επαγγέλματα και εμπορικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με την απόφαση του γενικού γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, ώστε να ξεκινήσει η πρώτη φάση των προσυμπληρωμένων με εισοδήματα δηλώσεων που θα αφορά...
τους συνταξιούχους.
 Η ηλεκτρονική αποστολή των βεβαιώσεων, όπως προβλέπεται στην απόφαση, δεν απαλλάσσει τους εργοδότες από την υποχρέωση έκδοσης και χορήγησής τους στους εργαζόμενους ή τους συνταξιούχους ως τις 15 Φεβρουαρίου για τη συμπλήρωση και υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.
Στόχος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων είναι σταδιακά η προσυμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων με τα εισοδήματα να επεκταθεί σε όλες τις κατηγορίες φορολογούμενων, στο πλαίσιο της πολιτικής απλοποίησης της συμπλήρωσης και υποβολής τους στις φορολογικές αρχές.

Ελεύθερος με εγγύηση 2 εκατ. ευρώ ο Άγγελος Φιλιππίδης

Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 2.000.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα, αφέθηκε το βράδυ της Δεευτέρας, μετά την εννιάωρη απολογία του ο πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης. Ο κ. Φιλιππίδης παρέδωσε στον ανακριτή υπόμνημα 300 σελίδων με το οποίο αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι για τη χορήγηση των επίμαχων δανείων η τράπεζα είχε εγγυήσεις και εξασφαλίσεις.
Προσερχόμενος στον ανακριτή ο κ. Φιλιππίδης δήλωσε ότι θα δώσει "τη μάχη του αυτονόητου προκειμένου να κάνουν οι τράπεζες τη δουλειά τους". "Άμα χάσω, οι εισαγγελείς θα δίνουν τα δάνεια", δήλωσε.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)