Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

ΕΣΕΕ: Εναλλακτικό σχέδιο ασφαλιστικών ρυθμίσεων


Σε δύσκολη οικονομική κατάσταση βρίσκεται ο ΟΑΕΕ, με το έλλειμμα να αυξάνεται συνεχώς, τα έσοδα μέσω εισφορών να μειώνονται και τη ρύθμιση «Νέα Αρχή» να μην αποδίδει, αφού η σύνδεσή της με την φορολογική ενημερότητα, επιτρέπει να ενταχθούν περισσότερο αυτοί που δεν την χρειάζονται, παρά εκείνοι που την έχουν ανάγκη. Το σκηνικό του αδιεξόδου συμπληρώνει η πρόσφατη ασφυκτική πίεση της Τρόικας προς την κυβέρνηση να λάβει επιπλέον μέτρα για να περιορίσει τα ελλείμματα του Ταμείου, με την οριζόντια επιβολή εισφοράς 0,2% επί του τζίρου των επιχειρήσεων από το 2014.
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, όπως αναφέρεται σε σχετική της ανακοίνωση, αντί της επιβολής της εισφοράς 0,2% στον τζίρο των επιχειρήσεων υπέρ του ΟΑΕΕ, έχει ήδη προτείνει ως «ισοδύναμο μέτρο» την ενεργοποίηση των ασφαλισμένων με ληξιπρόθεσμες οφειλές, την κατάργηση των εξαιρέσεων και τη διεύρυνση της βάσης ασφάλισης στον ΟΑΕΕ στις περιοχές της χώρας, που καταβάλλουν εισφορές στον ΟΓΑ.
Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, η οικονομική εικόνα του ΟΑΕΕ δείχνει ότι εισπράττει μηνιαίως 120 εκ. ευρώ από εισφορές, ενώ καταβάλλει 260 εκ. ευρώ σε παροχές. Εντός του πρώτου πενταμήνου του έτους έχει εισπράξει 480 εκ. ευρώ από το 1,1 δις ευρώ της κρατικής επιχορήγησης για το 2013, ενώ το έλλειμμα του τρέχοντος έτους αναμένεται να αυξηθεί αφού οι οφειλές του αυξάνονται με ετήσιο ρυθμό 1,4 δις ευρώ, όταν τα προϋπολογισθέντα έσοδα από εισφορές για την τρέχουσα χρονιά είναι 2,1 δις ευρώ. Οι οφειλές του ΟΑΕΕ προς τρίτους φθάνουν περίπου τα 400 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 80 εκατ. αφορούν τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας, τα 60 εκατ. ευρώ τον ΕΟΠΥΥ και τα 260 εκατ. ευρώ εσωτερικό δάνειο από το ασφαλιστικό Ταμείο Ναυτικών Πρακτόρων και Αρτοποιών. Τα οικονομικά αυτά στοιχεία ενδέχεται τελικώς να αποδειχθούν υποτιμημένα καθώς η κρίση συνεχίζει να πλήττει με ιδιαίτερη σφοδρότητα τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είτε κλείνουν είτε αδυνατούν να καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές.
Το θετικό για την ώρα είναι ότι το Υπουργείο Εργασίας χαρακτήρισε αντιαναπτυξιακή τη διάταξη του Ν. 3986/2011 που προβλέπει από το 2013 την επιβολή της ειδικής εισφοράς στους ελεύθερους επαγγελματίες και δεν δέχθηκε να την εφαρμόσει υπό τις παρούσες συνθήκες, για να μην δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα βιωσιμότητας στους επαγγελματίες και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σχολιάζει η ΕΣΕΕ.
Με δεδομένη την συνταγματική υποχρέωση ότι οι συντάξεις είναι εγγυημένες από το κράτος και καλύπτονται από τον προϋπολογισμό θα πρέπει να εξεταστεί, εάν στον ΟΑΕΕ, υπάρχουν συνταξιοδοτικές ανισότητες, χωρίς αλληλοκαρφώματα μεταξύ των τριών πρώην Ταμείων ΤΕΒΕ, ΤΑΕ και ΤΣΑ, ώστε να εξορθολογιστούν και να περιοριστούν οι δαπάνες του ΟΑΕΕ, χωρίς νέες επιβαρύνσεις.
Πληροφοριακά, οι μηνιαίες συντάξιμες αποδοχές για το 60% των νέων συνταξιούχων του ΟΑΕΕ, μετά τις περικοπές των προηγούμενων ετών, όπως, δώρα και μειώσεις από 5% έως 15%, αναμένεται με πρόχειρες εκτιμήσεις να διαμορφωθούν στα επίπεδα των 1.090 ευρώ. Επισημαίνεται, ότι ο ΟΑΕΕ ασφαλίζει σήμερα 732.000 ενεργά ασφαλισμένους, όμως μόνο ο 1 στους 2 πληρώνει κανονικά τις εισφορές του καθώς το 49% των επαγγελματιών οφείλουν με τις προσαυξήσεις σχεδόν 6 δις, ενώ περίπου 196.000 έχουν διακόψει την ασφάλισή τους αφήνοντας ένα χρέος ύψους 1,45 δις ευρώ. Το παρήγορο είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των οφειλετών χρωστούν μικρά και μεσαία ποσά, καθώς το 80% εξ αυτών έχουν οφειλές έως 25.000 ευρώ ενώ οι 285.000 εξ αυτών χρωστούν κατά μέσο όρο 3.300 ευρώ.
Οι βασικές προτάσεις της ΕΣΕΕ για τους χιλιάδες κατ´ ανάγκη οφειλέτες του ΟΑΕΕ, είναι η αποποινικοποίηση, η αποσύνδεση της θεώρησης οικογενειακού βιβλιαρίου υγείας, η ενεργοποίηση του λογαριασμού ανεργίας πέραν του επιδόματος και στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη καθώς, και η επανέναρξη καταβολής τρεχουσών εισφορών με ελεύθερη επιλογή κλάσης. Τέλος, η ΕΣΕΕ επιμένει στην λύση για «πάγωμα» και κεφαλαιοποίηση των παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών άνω των 20.000 ευρώ, με ανελλιπή καταβολή μειωμένων εισφορών και με τελική επιλογή εξαγοράς ή μειωμένης σύνταξης, η οποία δεν θα δημιουργεί έλλειμμα και λογιστικές απώλειες, ενώ ταυτόχρονα θα αυξήσει και θα σταθεροποιήσει την ετήσια ροή ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ.
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης δήλωσε:
«Οι έλληνες έμποροι προσπαθούμε με κάθε τρόπο να μην επιτρέψουμε να καταρρεύσει η ασφαλιστική συνείδηση της υποχρεωτικής ασφάλισής μας σεβόμενοι πάντα την υποχρέωση της διαδοχής των γενεών. Οφείλουμε να στηρίξουμε το Ταμείο μας, να μην αφήσουμε κανέναν επαγγελματία που έχει δουλέψει μια ζωή χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη και χωρίς σύνταξη. Υπάρχουν πολλά προβλήματα στον ΟΑΕΕ αλλά πάντα υπάρχουν λύσεις και οφείλουμε να τις βρούμε».

«Παγκόσμιο Κέντρο του Νέου Αιώνα» στην Κίνα: Άνοιξε τις πύλες του το μεγαλύτερο κτίριο του κόσμου

Το μεγαλύτερο κτίριο του κόσμου βρίσκεται την Κίνα, στεγάζει χώρους 17,6 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων και είναι 20 φορές μεγαλύτερο από την Όπερα του Σίδνεϊ
Πρόκειται για το Παγκόσμιο Κέντρο του Νέου Αιώνα στην πόλη Τσενγκντού της νοτιοδυτικής Κίνας που εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα.


Το έργο είναι φαραωνικό, οι αριθμοί σχεδόν απίστευτοι. 500 μέτρα μήκος, 400 μέτρα πλάτος και 100 μέτρα ύψος.
Άνοιξε τις πύλες του το μεγαλύτερο κτίριο του κόσμου στην Κίνα (3)
Το Παγκόσμιο Κέντρο του Νέου Αιώνα είναι το μεγαλύτερο (για την ακρίβεια, το ογκωδέστερο) κτίριο – μη ουρανοξύστης – στον κόσμο. Θα στεγάσει γραφεία, αίθουσες συνεδριάσεων, ένα πανεπιστημιακό συγκρότημα, δύο τεράστια εμπορικά κέντρα, δύο πολυτελή ξενοδοχεία πέντε αστέρων, ένα δίκτυο κινηματογραφικών αιθουσών, ένα «μεσογειακό χωριό», ένα παγοδρόμιο και ένα «πειρατικό καράβι» ως παιδότοπο.

Περίπου 400.000 τετραγωνικά μέτρα είναι αφιερωμένα στα καταστήματα, τα περισσότερα από τα οποία φιλοξενούν μάρκες πολυτελείας.
Άνοιξε τις πύλες του το μεγαλύτερο κτίριο του κόσμου στην Κίνα (2)
Παρ’ όλο που η Τσενγκντού απέχει περίπου χίλια χιλιόμετρα από τη θάλασσα, το Παγκόσμιο Κέντρο του Νέου Αιώνα έχει ως θέμα τη θάλασσα, καθώς περιβάλλεται από ένα τεράστιο υδάτινο πάρκο στο οποίο αντικατοπτρίζονται οι εξωτερικές του επιφάνειες, διαθέτει σιντριβάνια και μια τεχνητή παραλία η οποία στεγάζεται από κυματιστή οροφή. Τα ξενοδοχεία διαθέτουν 1.000 δωμάτια, όλα με θέα στη «θάλασσα».

«Πρόκειται για τη μικρογραφία μιας ωκεάνιας πόλης που χτίστηκε από τον άνθρωπο» λένε οι κινέζοι κατασκευαστές. Αποκρύπτουν βέβαια το γεγονός ότι η ιλιγγιώδης οικονομική ανάπτυξη της Κίνας των «κόκκινων καπιταλιστών» έχει πολλές παρενέργειες, μια εκ των οποίων είναι η τεράστια ρύπανση της ατμόσφαιρας.

Άνοιξε τις πύλες του το μεγαλύτερο κτίριο του κόσμου στην Κίνα (4)
Το παχύ στρώμα νέφους που συνήθως καλύπτει την πόλη Τσενγκντού προκαλώντας μια ομιχλώδη ατμόσφαιρα στην περιοχή γύρω από το νέο κτίριο-μαμούθ θα αντιμετωπιστεί με μια νέα τεχνική: Το φως θα αντανακλάται με τέτοιον τρόπο στις επιφάνειες και θα διαχέεται σε μεγάλο τμήμα του εσωτερικού του, που θα δίνει την εντύπωση ότι ο ήλιος «λάμπει» όλη την ημέρα – επιτρέποντας παράλληλα τον έλεγχο τόσο της φωτεινότητας όσο και της θερμοκρασίας σε όλους τους χώρους.
 

Το κτίριο είναι τόσο μεγάλο όσο περίπου 20 Οπερες του Σίδνεϊ ή τρεις φορές το μέγεθος του μεγάρου του αμερικανικού Πενταγώνου στις ΗΠΑ. Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης της Τσενγκντού, το οποίο σχεδιάστηκε από τη διάσημη βρετανο-ιρακινή αρχιτεκτόνισσα Ζάχα Χαντίντ.
Άνοιξε τις πύλες του το μεγαλύτερο κτίριο του κόσμου στην Κίνα (5)
Οι υπεύθυνοι για την κατασκευή του Παγκόσμιου Κέντρου του Νέου Αιώνα ήλπιζαν να το ολοκληρώσουν εγκαίρως προκειμένου να φιλοξενήσει ένα παγκόσμιο φόρουμ το οποίο διοργανώνεται από το αμερικανικό περιοδικό «Fortune» και φιλοξενεί ετησίως στην Κίνα για δύο ημέρες στις αρχές Ιουνίου προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους μερικών από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές.

Παρ’ ότι δεν εκπληρώθηκαν οι προσδοκίες αυτές, η κυβέρνηση της Κίνας επιμένει στην προσπάθειά της να αναδείξει την πόλη Τσενγκντού ως την οικονομική πρωτεύουσα της Δυτικής Κίνας. Το ΑΕΠ της Τσενγκντού έφθασε στα 100 δισ. ευρώ ως το τέλος του 2012, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση ανάμεσα στις πιο εύπορες κινεζικές πόλεις.

Άνοιξε τις πύλες του το μεγαλύτερο κτίριο του κόσμου στην Κίνα (6)
«Το Παγκόσμιο Κέντρο του Νέου Αιώνα αποτελεί ένα τοπόσημο που δεσπόζει στην περιοχή αλλά και σε όλον τον κόσμο προκαλώντας δέος» δηλώνουν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, οι οποίοι έσπευσαν να προκαταβάλουν τη «διεθνή σημασία» του νέου κτιρίου, προτού ακόμη γίνουν τα εγκαίνιά του.

Για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών κατασκευάστηκε μια νέα γραμμή του μετρό, ενώ ήδη έχουν αρχίσει οι εργασίες για την κατασκευή ενός νέου διεθνούς αεροδρομίου στην περιοχή, το οποίο προβλέπεται να λειτουργήσει το 2020.


Άνοιξε τις πύλες του το μεγαλύτερο κτίριο του κόσμου στην Κίνα (7)

Μόνιμο φοροενοίκιο για τους ιδιοκτήτες κατοικιών, γραφείων και καταστημάτων

• Νέο «χτύπημα» για 5.569.000 ιδιοκτήτες ακινήτων
• Ποιοι θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη
• Πως διαμορφώνονται οι συντελεστές
• Στο στόχαστρο και οι αγρότες -Πόσο θα πληρώσουν για τα αγροτεμάχια 
Νέο χαστούκι για τους ιδιοκτήτες ακινήτων έρχεται από το 2014 αφού 5.569.000 ιδιοκτήτες κατοικιών, γραφείων, και καταστημάτων θα πληρώνουν εφ' όρου ζωής ένα νέο μόνιμο φόρο, ο οποίος δημιουργείται βάσει μία νέας διευρυμένης φορολογικής κλίμακας με 33 ξεχωριστούς συντελεστές. Το φοροενοίκιο που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων θα διαμορφώνεται ανάλογα με της περιοχής όπου βρίσκονται...
τα σπίτια, τα γραφεία και τα καταστήματα, καθώς θα υπάρχουν διαφορετικές τιμές ζώνης.
Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» η κλίμακα θα διαμορφώνεται μετά από το συνυπολογισμό του χαρατσιού και του Φόρο Ακίνητης Περιουσίας που ισχύει τα τελευταία χρόνια με αφορολόγητο ατομικής περιουσίας 200.000 ευρώ, ωστόσο ακόμη εκκρεμεί η αποστολή των εκκαθαιστικών 2011, 2012 και 2013 για να εισπραχθεί.

Ποιοι θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και ποιοι θα ανασάνουν

Βέβαια υπάρχουν και οι τυχεροί, οι οποίοι θα πληρώσουν μειωμένο φόρο, αφού τα ακίνητα τους βρίσκονται σε χαμηλή τιμή ζώνης. Συγκεκριμένα μειωμένο φόρο περίπου κατά 21% θα πληρώσουν όσοι έχουν ακίνητα σε περιοχές με χαμηλή τιμή ζώνης, ως 750 ευρώ ανά τετραγωνικό. Μικρότερες μειώσεις θα έχουν όσων τα ακίνητα βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης από 750 έως 2.000 ευρώ. Ωστόσο οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε περιοχές με τιμή ζώνης άνω των 2.000 ευρώ θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, αφού θα δουν αύξηση της φορολογίας και επομένως το φοροενοίκιο που θα πρέπει να πληρώσουν θα είναι υψηλό.

Τι αλλάζει με τα αγροτεμάχια


Φόρος αναμένεται να μπει και στα αγροτεμάχια και οι κατ' επάγγελμα αγρότες θα πληρώσουν από 1 έως 3 ευρώ ανά στρέμμα, ενώ οι υπόλοιποι θα επιβαρυνθούν με το διπλάσιο ποσό. Παράλληλα όσοι διαθέτουν ακίνητα σε εκτός σχεδίου περιοχές, η οποίες θεωρούνται ακριβές, η φορολογία θα είναι πολύ μεγαλύτερη σε σύγκριση με αυτή των αγροτών.

Τι πλήρωναν και τι θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)