Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Ανάγκη βιώσιμης λύσης για την Ελλάδα

Την ανάγκη εξεύρεσης λύσης για την Ελλάδα τόνισαν προσερχόμενοι στη συνεδρίαση του Eurogroup κορυφαίοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι (Όλι Ρεν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Φρανσουά Μπαρουέν, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε) καθώς και η Κριστίν Λαγκάρντ.

Ανάγκη βιώσιμης λύσης για την Ελλάδα

Ο κοινοτικός επίτροπος Όλι Ρεν δήλωσε ότι είναι καθοριστικής σημασίας να συμφωνηθεί ένα συνολικό πακέτο μέτρων που θα περιλαμβάνει τη βιώσιμη λύση για την Ελλάδα, την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και μια συντονισμένη προσέγγιση για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών. Ο Όλι Ρεν εξέφρασε, επίσης, την ελπίδα να σημειωθεί ικανοποιητική πρόοδος στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ώστε οι οριστικές αποφάσεις να ληφθούν στη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες στέλνουν "καταστροφικά σήματα" στην προσπάθειά τους να ξεπεράσουν τις μεταξύ τους διαφωνίες και να συμφωνήσουν πάνω σε ένα σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης χρέους, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το Eurogroup θα ανάψει το "πράσινο φως" για την εκταμίευση της έκτης δόσης προς την Ελλάδα, ενώ αναφερόμενος στη μόχλευση του EFSF, είπε ότι οι ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης θα μιλήσουν λεπτομερώς για το θέμα, αλλά χωρίς να δεσμευτούν σε λεπτομέρειες.

Από την πλευρά της, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ υπογράμμισε ότι το Ταμείο θα καταβάλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να βοηθήσει τους Ευρωπαίους στην εξεύρεση λύσεων.

Ανάγκη βιώσιμης λύσης για την Ελλάδα

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουέν τόνισε ότι στόχος είναι να εξευρεθεί ισχυρή και βιώσιμη λύση και επεσήμανε πως βούληση της Γαλλίας είναι να δώσει απαντήσεις που θα σταθεροποιήσουν την ευρωζώνη. "Επιθυμία μας είναι να οχυρωθούμε από τον κίνδυνο διάδοσης της κρίσης", τόνισε ο Φ. Μπαρουέν, ο οποίος επεσήμανε ότι σκοπός είναι να καταλήξει το Εurogroup σε μια πρόταση που θα είναι αποδεκτή από τους ηγέτες.

"Η κατάσταση είναι σοβαρή. Έχουμε μεγάλες ευθύνες, το ξέρει ο καθένας. Έχουμε ευθύνη απέναντι στην Ευρώπη, την ευρωζώνη, αλλά φυσικά και απέναντι στην παγκόσμια οικονομία Γνωρίζουμε ότι πρέπει να λάβουμε τις απαραίτητες αποφάσεις πριν από τη σύνοδο της Ομάδας των 20 (G20) στις Κάνες, στη Γαλλία στις 2 και 3 Νοεμβρίου ", δήλωσε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μόλις έφτασε στις Βρυξέλλες για να παρευρεθεί στις συνόδους κορυφής με τους ομολόγους του και τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Γερμανός υπουργός διέψευσε για μία ακόμη φορά ότι υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ της χώρας του και της Γαλλίας, τονίζοντας ότι οι συνομιλίες δεν έχουν μπλοκαριστεί.
Διαβεβαίωσε εξάλλου ότι η δεύτερη σύνοδος κορυφής των ευρωπαίων ηγετών, που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη και στην οποία αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για την επίλυση της κρίσης χρέους, συνδέεται με την ανάγκη να υπάρχει η προηγούμενη συμφωνία του (γερμανικού) κοινοβουλίου για τα μέτρα.

Πάντως, η Γερμανία δεν συμφωνεί με τη γαλλική πρόταση να δοθεί στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) άδεια τραπεζικής δραστηριότητας και πρόσβαση στους πόρους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ απέρριψε κατηγορηματικά με τη σειρά του την πρόταση που προβλέπει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να δανείζεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) σε συνέντευξή του σήμερα στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

ΣΕΒ: «Οχι» σε μεγάλο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους

Με ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος προειδοποιεί ότι ένα "κούρεμα" της τάξης του 50% θα κάνει μεγάλο κακό στην Ελλάδα και θα βάλει σε μεγάλο κίνδυνο την ίδια την Ευρώπη. Παράλληλα, κάνει έκκληση στην κυβέρνηση να δώσει μάχη για να αποτρέψει το σενάριο ενός "κουρέματος" του χρέους που θα αποκλίνει πολύ από τους όρους της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου.

ΣΕΒ: «Οχι» σε μεγάλο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους

Ο Σύνδεσμος επικαλείται μελέτη που εκπόνησε ειδική ομάδα εργασίας, σύμφωνα με την οποία ενδεχόμενο "κούρεμα" 50% ή μεγαλύτερο "θα έχει μικρή επίπτωση στην απομείωση του καθαρού ελληνικού χρέους -όχι μεγαλύτερη από αυτή που προβλέπει η συμφωνία της 21ης Ιουλίου- ενώ θα έχει επαχθείς συνέπειες για την εθνική οικονομία -την ανάπτυξη, τις επενδύσεις, την προσωπική περιουσία των Ελλήνων πολιτών".

Η ομάδα εργασίας επισημαίνει ότι το αποτέλεσμα της εφαρμογής της απόφασης της 21ης Ιουλίου θα είναι καθαρή σωρευτική μείωση του δημοσίου χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ κατά περίπου 32 ποσοστιαίες μονάδες έως το 2020, λόγω:

  • της σημαντικής βελτίωσης των όρων δανεισμού από τους επίσημους δανειστές (δηλαδή χαμηλότερα επιτόκια και επιμήκυνση της διάρκειας των δανείων),

  • της δυνατότητας επαναγοράς χρέους στη δευτερογενή αγορά και

  • της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα (PSI) με την εθελούσια ανταλλαγή ομολόγων που λήγουν την περίοδο έως το 2020 με νέα μακροπρόθεσμα ομόλογα.


Όπως τονίζει, αντιθέτως, μεγαλύτερο "κούρεμα" για τους ιδιώτες κατόχους ομολόγων, π.χ. κατά 50%, μπορεί να δράσει αποσταθεροποιητικά, χωρίς ταυτόχρονα να υπάρχει σημαντικό οικονομικό όφελος.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το δυνητικό όφελος δεν θα υπερέβαινε, σε καθαρή βάση, τα 45 δισ. ευρώ ή 20% του ΑΕΠ περίπου, και δεν είναι καν μεγαλύτερο από το όφελος του PSI (υπάρχουν μελέτες που αναφέρουν ότι είναι κατώτερο των Euro 30 δισ.).

Όπως διευκρινίζεται, αυτό προκύπτει "από το γεγονός ότι η απομείωση κατά 50% του χρέους αφορά μόνο στο χρέος που βρίσκεται στην κατοχή ιδιωτών, δηλαδή τα 212 δισ. ευρώ, από το συνολικό χρέος των περίπου 360 δισ. ευρώ. Έτσι, η απομείωση αγγίζει μόλις τα 106 δισ. ευρώ, ενώ αμέσως μετά θα πρέπει η Ελλάδα να καλύψει με νέο δανεισμό την απομείωση χαρτοφυλακίων του εγχώριου τραπεζικού συστήματος και των ασφαλιστικών Ταμείων και εταιρειών, κατά τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ ή 22% του ΑΕΠ".

Τα δυνητικά οφέλη από μία μη εθελοντική αναδιάρθρωση του χρέους, συμπληρώνει ο ΣΕΒ, "θα μπορούσαν να εξανεμιστούν περαιτέρω από πιθανή μεγάλη και παρατεταμένη κάμψη της οικονομικής δραστηριότητος, που θα προέλθει και από τη μείωση πιστώσεων με δυσμενείς συνέπειες για την εθνική οικονομία".

Ισχυρή άνοδος στο Χ.Α.


Έντονα ανοδικές τάσεις επικρατούν σήμερα στο Χ.Α., με τους επενδυτές να προσδοκούν λύση για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη εντός της επόμενης εβδομάδας.

«Υπάρχουν προσδοκίες ότι κάποια λύση θα βρεθεί που θα είναι ευνοϊκή για τις τράπεζες», σχολίασε στο Reuters αναλυτής. «Η αγορά παίζει το σενάριο ότι το haircut δεν θα είναι μεγάλο, κοντά στο 30-35%, και το πολιτικό σύστημα της χώρας θα μπορέσει να φέρει αποτελέσματα το επόμενο δίμηνο, τρίμηνο, δείχνοντας ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο.»

Αυτή την ώρα (14:24), ο γενικός δείκτης τιμών ενισχύεται κατά 4,18% στις 773,82 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 32,88 εκατομμύρια ευρώ.

Από τις υπό διαπραγμάτευση μετοχές, οι 110 σημειώνουν άνοδο, οι 26 υποχωρούν και οι 22 παραμένουν σταθερές.

Τερματισμό της χρήσης χημικών από την ΕΛ.ΑΣ. ζητάει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Έκκληση για τον τερματισμό της χρήσης χημικών ουσιών απηύθυνε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, επισημαίνοντας ότι μπορεί να οδηγήσουν «σε παροδικές βλάβες της υγείας μέχρι το χειρότερο». Ο Ιατρικός Σύλλογος επισημαίνει δε ότι τα αποτελέσματα ανάλυσης χρησιμοποιηθέντων φιαλιδίων χημικών, που είχε αποστείλει στο Γενικό Χημείο του Κράτους τον Ιούνιο, "έδειξαν μεταξύ άλλων την ύπαρξη της χημικής ουσίας CS, η οποία σύμφωνα και με την άποψη της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, κατατάσσεται στα χημικά όπλα με σοβαρές έ

Άνεργος πατέρας δύο παιδιών ο άτυχος διαδηλωτής

Πατέρας δύο κοριτσιών, απόφοιτων ΑΕΙ, με άνεργη σύζυγο ήταν ο επίσης άνεργος 53χρονος Δημήτρης Κοτζαρίδης, που άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στο Σύνταγμα

Τα πρώτα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης ανακοίνωσε ο κ. Φ. Κουτσάφτης, ενώ εντός 15 ημερών αναμένονται και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, από τα πρώτα στοιχεία της νεκροψίας, ο 53χρονος δε φαίνεται να αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα με την καρδιά του, αλλά ο θάνατός του προήλθε από πρόσφατο οξύ ισχαιμικό επεισόδιο του μυοκαρδίου.

Άνεργος τα τελευταία τρία χρόνια

Οικογενειάρχης οικοδόμος που δεν εργαζόταν τα τρία τελευταία χρόνια, ήταν σύμφωνα με συναδέλφους του ο άτυχος διαδηλωτής.

Ο Δημήτρης Κοτζαρίδης καταγόταν από τη Ροδόπη και εργαζόταν ως χτίστης. Όπως αναφέρει ο "Ριζοσπάστης" σε νεαρή ηλικία είχε οργανωθεί στο Κόμμα, ενώ από το 1980 ήταν οργανωμένος στο Συνδικάτο Οικοδόμων. Μέχρι πρότινος ήταν Ταμίας του παραρτήματος ΠΑΜΕ Βύρωνα, στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

"Ήταν καλός μάστορας και δουλευταράς. Τώρα τον έφαγαν τα χημικά", δήλωσε στα "Νέα" ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Βύρωνα, Σπύρος Λινάρδος.

Ο θάνατός του διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου μεταφέρθηκε από την πλατεία Συντάγματος.

Στο νοσοκομείο, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, μεταφέρθηκε "απνοϊκός, χωρίς σφυγμούς, με μυδρίαση, χωρίς τραύμα", ενώ οι γιατροί προσπάθησαν μάταια επί περίπου 50 λεπτά, να τον επαναφέρουν.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)