Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Βόμβα του ΔΝΤ με νέα μείωση του κατώτατου μισθού

Η βελτίωση της ευελιξίας στην αγορά εργασίας, η προώθηση του ανταγωνισμού στις αγορές υπηρεσιών και προϊόντων και η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος αποτελούν τις τρεις προτεραιότητες που εντοπίζει για την Ελλάδα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε έκθεση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα συνολικά για την Ευρωζώνη.
Το ΔΝΤ αναφέρει ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος το τελευταίο διάστημα και ειδικότερα αναφέρει ότι έγιναν σημαντικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας όπως, μεταξύ άλλων, η μείωση της αποζημίωσης, η προώθηση των διαπραγματεύσεων σε εταιρικό επίπεδο και η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης.
Σημειώνει επίσης ότι υιοθετήθηκε η νομοθεσία για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, των υπηρεσιών μεταφοράς και της ενέργειας καθώς και η νομοθεσία για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Τέλος το ΔΝΤ προχωρά σε συστάσεις προς την Ελλάδα σημειώνοντας τα εξής:
- Μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης της εργασίας με τρόπο ουδέτερο για τον προϋπολογισμό και ανάληψη πρόσθετων μέτρων για τη μείωση στο κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος.
- Εκπόνηση ενός σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση των δυσκαμψιών που παραμένουν στις αγορές προϊόντων και την διευκόλυνση των επενδύσεων.
- Απλοποίηση της νομοθεσίας για τις εξαγωγές και οριστικοποίηση της εφαρμογής των νέων νόμων αδειών για το 2013.
Τέλος, θέτει και θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα χαρακτηρίζοντας πρωτίστης σημασίας για τη χώρα μας την περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, την ενίσχυση του ανταγωνισμού και τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος.


Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για το λογαριασμό της ΔΕΗ

Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για το λογαριασμό της ΔΕΗ
Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε λάβει έναν λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος από την ΔΕΗ και κάποιες από τις χρεώσεις δεν τις κατανοούμε ή τις θεωρούμε υπερβολικές. Αυτό συμβαίνει διότι στο λογαριασμό της ΔΕΗ εκτός από την αξία ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώνουμε, πληρώνουμε και κάποιες άλλες χρεώσεις, που όμως η ΔΕΗ οφείλει να συνεισπράττει και να αποδίδει σε τρίτους.

Έτσι, πέρα από την κατανάλωση ρεύματος που πληρώνoυμε στη ΔΕΗ, στους λογαριασμούς περιλαμβάνονται και «χρεώσεις υπέρ τρίτων», οι οποίες υποχρεωτικά εισπράττονται από τη ΔΕΗ με βάση σχετικούς νόμους, αλλά δεν είναι χρεώσεις που επιβάλλει και εισπράττει για ίδιον όφελος η Επιχείρηση.
Ας δούμε αναλυτικά τι πληρώνουμε:
ΑΞΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
1. ΧΡΕΩΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ (ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ)
Περιλαμβάνει το κόστος και τις λοιπές δαπάνες για την παραγωγή και την προμήθεια της ηλεκτρικής ενέργειας στους πελάτες. Εδώ περιλαμβάνεται η αξία του ρεύματος που καταναλώνουμε και οφείλουμε να πληρώσουμε στη ΔΕΗ.
2. ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ
Βάσει των Νόμων 2773/99, 4001/11 και του Κώδικα Προμήθειας σε Πελάτες, όπως ισχύουν, προβλέπεται η διακριτή αναγραφή των παρακάτω χρεώσεων επί των τιμολογίων παροχής υπηρεσιών προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας. Οι χρεώσεις αυτές εγκρίνονται από την Πολιτεία και εφαρμόζονται σε όλους τους πελάτες που κάνουν χρήση του Εθνικού Ηλεκτρικού Συστήματος, ανεξαρτήτως του προμηθευτή που έχουν επιλέξει.
♦ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ Η/Ε: Η χρέωση αυτή καλύπτει τις δαπάνες λειτουργίας, συντήρησης και ανάπτυξης του Δικτύου Μεταφοράς Υψηλής Τάσης (Σύστημα Μεταφοράς).
♦ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΑΝΟΜΗΣ Η/Ε: Η χρέωση αυτή καλύπτει τις δαπάνες λειτουργίας, συντήρησης και ανάπτυξης του Δικτύου Διανομής, Μέσης και Χαμηλής Τάσης.
♦ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ (ΥΚΩ): Ως ΥΚΩ έχουν χαρακτηρισθεί, σύμφωνα με σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις (ΦΕΚ Β’ 1040/07 και ΦΕΚ Β΄ 1614/2010) οι υπηρεσίες: α) Παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στους καταναλωτές των μη διασυνδεδεμένων νησιών, με τιμολογήσεις ίδιες ανά κατηγορία πελατών με αυτές της ηπειρωτικής χώρας. β) Παροχή ηλεκτρικής ενέργειας με ειδικό τιμολόγιο για τους πολύτεκνους καταναλωτές, όπως αυτοί προσδιορίζονται βάσει της κείμενης νομοθεσίας και γ) Παροχή ηλεκτρικής ενέργειας με ειδικό «Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο» (Κ.Ο.Τ.) σε ευπαθείς καταναλωτές, όπως αυτοί προσδιορίζονται βάσει σχετικής Υπουργικής Απόφασης. Οι μοναδιαίες χρεώσεις για τις ΥΚΩ βασίζονται στην εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία.
♦ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΡΥΠΩΝ (ΕΤΜΕΑΡ): Σύμφωνα με τη νομοθεσία, το τέλος αυτό προορίζεται για την αποζημίωση των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές (ΑΠΕ). Αποτελεί τη συνεισφορά όλων μας στη μείωση εκπομπών αερίων ρύπων μέσω προώθησης των ΑΠΕ.
♦ ΛΟΙΠΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ: Είναι χρεώσεις που επιβάλλονται από τη νομοθεσία για την εύρυθμη λειτουργία της Αγοράς, (Ετήσια Ανταποδοτικά Τέλη υπέρ ΡΑΕ κ.λ.π.).
* Η χρέωση Προμήθειας Ρεύματος και οι Ρυθμιζόμενες χρεώσεις υπόκεινται σε ΦΠΑ.
ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΡΙΤΩΝ
♦ Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης (ΕΦΚ)
Βάσει του υφιστάμενου Θεσμικού Πλαισίου, η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να συνεισπράττει με τους λογαριασμούς ρεύματος τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ). Ο ΕΦΚ χρεώνεται μόνο στους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς, υπολογίζεται επί της κατανάλωσης και υπόκειται σε ΦΠΑ.
♦ Ειδικό Τέλος 5‰
Βάσει του Νόμου 2093/92 άρθρο 9 παρ. 5, 6 & 7, η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να συνεισπράττει με τους λογαριασμούς ρεύματος το Ειδικό Τέλος 5‰ (ΕΙΔ. ΤΕΛ 5‰). Το ΕΙΔ.ΤΕΛ 5‰ υπολογίζεται στους ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΥΣ λογαριασμούς επί της αξίας του καταναλισκόμενου ρεύματος προσαυξημένης με τη χρέωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.
♦ Δημοτικά Τέλη - Δημοτικός Φόρος - Τέλος Ακίνητης Περιουσίας
Βάσει του Νόμου 25/75, όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με το Νόμο 429/76, του Νόμου 1080/80, του Νόμου 2130/93 και του Νόμου 3979/2011 η ΔΕΗ υποχρεούται να συνεισπράττει με τους λογαριασμούς ρεύματος τα ποσά των Δημοτικών Τελών (ΔΤ), του Δημοτικού φόρου (ΔΦ) και του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ), τα οποία στη συνέχεια αποδίδει στους αρμόδιους Δήμους. Η χρέωσή τους γίνεται με βάση τα τετραγωνικά μέτρα (τμ) που βεβαιώνονται εγγράφως από τον αρμόδιο Δήμο. Οι σχετικές χρεώσεις ανά τετραγωνικό μέτρο είναι σταθερές κατ’ έτος και καθορίζονται με απόφαση των ΔΣ των αρμόδιων Δήμων. Για οποιαδήποτε διαφωνία σας σχετικά με τα τετραγωνικά μέτρα ή τους συντελεστές των ΔΤ, ΔΦ και ΤΑΠ θα πρέπει να απευθύνεστε στο Δήμο που ανήκει το ακίνητο.

Τρεις πετυχημένες ιστορίες

’’Μου δίνεις 10 πεντόβολα,
σου δανείζω μετά τα 5 από αυτά,

άρα μου χρωστάς αυτά τα 5 πεντόβολα.

Μου είχες δώσει 10 συνολικά, σου έχω επιστρέψει (μέσω δανεισμού) τα 5,

συνεπώς σου χρωστάω άλλα 5 πεντόβολα,

πατσίζουμε τα χρέη μας και είμαστε εντάξει. Σύμφωνοι;’’


Ήταν μια συνηθισμένη σπαζοκεφαλιά που συντρόφεψε πολλούς στα παιδικά τους χρόνια, ανάλογη της ερώτησης ‘’τι είναι βαρύτερο, πέντε κιλά βαμβάκι ή πέντε κιλά σίδερο;’’

Και όμως, όποιος νόμισε ότι αυτά ανήκουν...
στο δωματιάκι των παιδικών ασυννέφιαστων αναμνήσεων, πρέπει να το ξανασκεφτεί.
Ποια είναι η πρώτη  ιστορία; 
‘’Κέρδη 9 δισ. ευρώ για την ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα!’’
Ας τη δούμε πιο αναλυτικά:

‘’Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να έχει κέρδη 70 έως 80 δισ. ευρώ από τις αγορές κρατικών ομολόγων των χωρών της περιφέρειας της Ευρωζώνης, κατά την περίοδο μεταξύ 2009 και 2012, εκ των οποίων τα 9 δισ. ευρώ θα προέλθουν από τα ελληνικά ομόλογα, εκτιμά ο επικεφαλής της γερμανικής επενδυτικής εταιρείας Allianz Global Investors, Αντρέας Ούτερμαν, σε άρθρο του στην εφημερίδα Financial Times.’’
Και για να δείτε, ότι το τεχνασματάκι με τα αθώα πεντόβολα, απεικονίζει τα οικονομικά του σύγχρονου καπιταλισμού, θαυμάστε και τη συνέχεια:
 «Αν υπάρξει η ανάγκη περαιτέρω οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή του δημόσιου τομέα για πρώτη φορά, τότε τουλάχιστον μέρος του κόστους πρέπει να καταβληθεί από τα κέρδη που είχε η ΕΚΤ από προηγούμενα προγράμματα», τονίζει ο κ. Ούτερμαν και προσθέτει ότι «αν αυτό γινόταν καλύτερα κατανοητό, τότε ίσως θα περιοριζόταν η λαϊκή αντίθεση στα προγράμματα διάσωσης».
Για να μας πείσει ότι αυτό δεν είναι κάτι το ανήθικο, αλλά συμβαίνει σε όλες τις ‘’καλές οικογένειες’’, ο αρθογράφος, μας ενημερώνει ότι με τον ίδιο τρόπο έχουν αποκομίσει αντίστοιχα κέρδη,   η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed), το  Ταμείο Αγοράς Στοιχείων Ενεργητικού της Τράπεζα της Αγγλίας ( Asset Purchase Facility), και άλλα ευαγή ιδρύματα.
Είναι καλύτερα να  ζευγαρώσουμε τα ευχάριστα αυτά νέα, με την δεύτερη ιστορία:

‘’Μείωση 18% στα εισοδήματα και αύξηση 52% στους φόρους  των μισθωτών’’
Πρόκειται για επεξεργασία των ΠΕΡΥΣΙΝΩΝ φορολογικών δηλώσεων.

Το μέσο εισόδημα  λοιπόν που δήλωσαν  για το έτος 2011 οι περισσότεροι από 4.800.000 μισθωτοί και οι συνταξιούχοι διαμορφώθηκε σε 14.640 ευρώ, όταν το αντίστοιχο εισόδημα για το έτος 2010  ήταν 17.928 ευρώ.

Αυτο σημαίνει ότι μέσα σε ένα χρόνο το ετήσιο εισόδημα σημείωση σημαντική πτώση κατά 18,3%.

Ενώ το μέσο δηλωθέν εισόδημα μειώθηκε, η φορολογία αυξήθηκε σημαντικά καθώς ο φόρος που πλήρωσαν κατά μέσο όρο οι μισθωτοί και συνταξιούχοι το 2012 ήταν 1.654 ευρώ ενώ το 2011 ήταν 1.091 ευρώ (αύξηση 52%).

Που οφείλεται αυτή η αύξηση:
  • Στο γεγονός ότι μειώθηκε το αφορολόγητο όριο από τις 12.000 ευρώ στις 5.000 ευρώ με ταυτόχρονη επιβολή φόρου 10% στη διαφορά των 7.000 ευρώ, στις μειώσεις των αφορολόγητων ορίων για τα παιδιά,
  • στην αύξηση των φορολογικών συντελεστών για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα,
  • την αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης για  κατοικίες και αυτοκίνητα,
  • το «ψαλίδι» στις εκπτώσεις δαπανών από το φόρο εισοδήματος κτλ. 
Ειδικότερα:
  • 1.098.510 μισθωτοί και συνταξιούχοι, που αντιστοιχούν στο 22,86% του συνόλου, δήλωσαν ετήσιο εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή έως 500 ευρώ τον μήνα. Από αυτούς 65.185 δήλωσαν ετήσιο εισόδημα μέχρι 1.000 ευρώ.
  • Σχεδόν έξι στους δέκα μισθωτούς και συνταξιούχους δήλωσαν πέρυσι εισοδήματα από 6.000 έως 20.000 ευρώ.
Και ας κλείσουμε με μια τρίτη  ιστορία.

‘’Συμφωνία Σαμαρά - εφοπλιστών για εθελοντική εισφορά 75 εκατ. το χρόνο’’

‘’Συνυποσχετικό σύμφωνο οικειοθελούς προσφοράς προς το Ελληνικό Δημόσιο υπέγραψαν σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαρά και το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κατά την συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί, Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας και Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Θα δοθούν άμεσα 75 εκατ. ευρώ’’


 Αυτή είναι η ακριβής είδηση.

Μα γιατί αυτοί δίνουν λεφτά οικιοθελώς αφού δεν τους υποχρεώνει κανείς; Ρωτάει ο αφελής. Υπάρχει όμως απάντηση από τον ελεγχόμενο από τους εφοπλιστές τύπο:

‘’Στόχος να δώσουν μία  ηχηρή απάντηση  στις  κατηγορίες περί φοροδιαφυγής που εκτοξεύονται από το πολιτικο-οικονομικούς κύκλους του εξωτερικού.  Σύμφωνα με πληροφορίες, θα δοθούν άμεσα σε πρώτη φάση 75 εκατ. ευρώ και από εκεί και πέρα η Ένωση θα ενισχύει τον κρατικό προϋπολογισμό με 140 εκατ. το χρόνο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια’’.


Να τι είπε και ο Σαμαράς:

‘’Είναι  συγκινητική συμφωνία  και αποδεικνύει ότι, πράγματι, η Ναυτιλία σε όλες τις κρίσιμες, τις δύσκολες περιόδους του Έθνους ήταν πάντοτε, ως Εθνικός Πρωταθλητής, άλλωστε, μία δύναμη πατριωτισμού’’.

Και επειδή αυτοί που  παίζουν πεντόβολα, μάλλον μπορούν να κάνουν μια διαίρεση, προκύπτουν το εξής:

Οι μισθωτοί για το 2011 πλήρωσαν 7,9 δις ενώ οι εφοπλιστές, στην καλύτερη των περιπτώσεων, θα  πληρώσουν 140 εκατομμύρια σε ένα χρόνο! Μπήκαν, έφαγαν, ήπια, άφησαν απλήρωτο το λογαριασμό, έδωσαν ένα γλίσχρο φιλοδώρημα, εισέπραξαν τις ευχαριστίες και τις γονυκλισίες του ταβερνιάρη  και άντε γεια.

Πως θα μπορούσαμε άραγε να συνοψίσουμε τις τρεις ειδήσεις;

Στην παλαιο-κομμουνιστική γλώσσα, θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για άγρια ταξική εκμετάλλευση και κλοπή των μισθωτών, προς όφελος αυτών ‘’που έχουν τον κώλο πίσω’’, που επιβάλλεται με την  βίαιη δράση ενός κράτους, μιας κυβέρνησης και ενός πολιτικού συστήματος απόλυτα δοσμένων στα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Στην σύγχρονη ευρώ-εκσυγχρονιστική οικονομική αργκό, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για ‘’δημιουργικές προσαρμογές, στην κατεύθυνση της ενθάρρυνσης του υγιούς επιχειρηματικού κλίματος, με παράλληλη προοδευτική απομάκρυνση από νοσηρές καταστάσεις φοροδιαφυγής των εργαζομένων’’.

Στην  γλώσσα του Πρωθυπουργού Σαμαρά, είναι δυνατόν να ειπωθεί πιο απλά: ‘’SUCCESS STORY! Πάμε καλά, όπου να ‘ναι  τους τελειώνουμε! ΓαμѠ το κεφάλι μου, μ@λάκα!’’

Είναι δύο χέρια απλωμένα η όλη κατάσταση.

Από τη μια μεριά οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι. Η κοινωνική πλειονότητα. Ο λαός. Αυτός ο κόσμος  πρέπει να είναι με το χέρι απλωμένο, παρακαλετό. Πεινασμένος, φτωχός, ζήτουλας.

Από την άλλη ο κόσμος του κεφαλαίου, της εξουσίας, των συμβούλων, των πληρωμένων γραφιάδων. Ο κόσμος των χορτάτων και του διαφεντέματος. Αυτός ο κόσμος  μπορεί να απλώνει το χέρι για να ...ελεήσει.  Αφού πρώτα έχει χτυπήσει,  φιμώσει, κλέψει και βιάσει.

Με λίγα λόγια, έχουμε μια κανονική χούντα με όλο το θρησκευτικό και εθνικιστικό  τελετουργικό. Και οι χούντες φεύγουν μόνο με το Πολυτεχνείο που τους αναλογεί...

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)