Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Φόρος-σόκ....




Άρχισε η δίκη του Κώστα Βαξεβάνη

Αρχισε λίγο μετά τις 10.00 η δίκη του εκδότη του περιοδικού Hot Doc Κώστα Βαξεβάνη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων με τη δημοσιοποίηση λίστας ονομάτων που φέρεται να είναι η λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ.
Ο δημοσιογράφος βρέθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί στα γραφεία της Ευελπίδων.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η δίκη του, καθώς -όπως έχει προαναγγείλει ο δικηγόρος του Χάρης Οικονομόπουλος- θα παραστούν ως μάρτυρες υπεράσπισης κάποιοι από τα ονόματα που συμπεριλαμβάνονται στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ που δημοσιοποίησε ο δημοσιογράφος.
Στο σημείο βρίσκεται  ως μάρτυρας υπεράσπισης και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων.

Τετράωρη στάση εργασίας σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία

Τετράωρη στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 πραγματοποιούν σήμερα, Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα ειδικά μισθολόγια και τα νέα μέτρα που πρόκειται να έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή.
Η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων δημοσίων νοσοκομείων. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Αττικής ανακοίνωσαν συγκέντρωσ στις 12:00, έξω από το Υπουργείο Υγείας.
«Σας καλούμε επίσης σε επαγρύπνηση για την υλοποίηση του προγράμματος της Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ με την ανακοίνωση των μέτρων, τις καταλήψεις των Διοικήσεων και άλλες μορφές Δράσης που έχουμε ήδη αποφασίσει. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης των μέτρων στη Βουλή, θα πραγματοποιηθούν απεργιακές κινητοποιήσεις που η διάρκειά τους και η μορφή τους θα οριστικοποιηθεί στο άμεσο χρονικό διάστημα», καταλήγει η ανακοίνωση.
Στην Πάτρα, αντίστοιχα, οι εργαζόμενοι του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου, Άγιος Ανδρέας, θα συγκεντρωθούν στις 11 το πρωί στην πύλη του νοσοκομείου και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφεριακή Διοίκηση Υγείας Αχαΐας.

Τρόμος στο Μαξίμου μήπως δεν περάσουν τα νέα μέτρα

Στο σημείο μηδέν βρίσκεται πλέον η τρικομματική κυβερνητική πλειοψηφία, που κατέκτησε μια «Πύρρειο νίκη» στην ψηφοφορία της Τετάρτης για τις αποκρατικοποιήσεις
Τα άρθρα του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για την απόσυρση του Δημοσίου απ' τα λιμάνια και τις μεγάλες ΔΕΚΟ μπορεί να ψηφίστηκαν, ωστόσο οι απώλειες ήταν μεγάλες και έφεραν στην επιφάνεια τις μεγάλες ρωγμές στο κυβερνητικό σχήμα συνεργασίας.
Το πρόβλημα συνοχής στην συγκυβέρνηση είναι ξεκάθαρο και η χθεσινή ψηφοφιορία ήταν αν μη τι άλλο προάγγελος απρόβλεπτων εξελίξεων για την κυβέρνηση Σαμαρά.
Ακόμα και εκείνοι που έκαναν λόγο για κυβέρνηση μακράς πνοής και γιατί όχι τετραετίας, από χθες αναρωτιούνται αν η συγκυβέρνηση θα αντέξει ακόμα και μέχρι τα Χριστούγεννα.
Με εκπλήξεις η ψηφοφορία
Το κρας τεστ της ψηφοφορίας για τις αποκρατικοποιήσεις δεν είχε τα καλύτερα αποτελέσματα για την κυβέρνηση, καθώς η στάση της ΔΗΜΑΡ, αλλά και πολλών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που παρέκλιναν από τη γραμμή Βενιζέλου, αποτέλεσε αρνητικό μήνυμα για την ψήφιση του πακέτου των μέτρων που θα φτάσει την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή.
Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υπερψήφισαν όλα τα άρθρα και την τροπολογία, ενώ αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αγνόησαν την γραμμή του κόμματος για καταψήφιση της τροπολογίας και υπερψήφιση όλων των άρθρων πλην του άρθρου 4 (για την κατάργηση του πόρου για το ΤΕΕ ), στο οποίο το ΠΑΣΟΚ επισήμως θα δήλωνε «παρών». Σημειώνεται πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, δεν μετείχε στην ψηφοφορία.
Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς καταψήφισαν τα επίμαχα άρθρα 2 και 3 (ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΚΟ και λιμανιών και πολυετή παραχώρηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας σε ιδιώτες προς αξιοποίηση), όπως επίσης και το άρθρο για το Επικουρικό Κεφάλαιο Ασφάλισης Ευθύνης για Ατυχήματα Αυτοκινήτων. Με κάποιες διαφοροποιήσεις, υπερψήφισαν το άρθρο 1 (ορισμός προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ), το άρθρο 4 (πόρος ΤΕΕ), όπως επίσης και το άρθρο για την εξίσωση των φόρων κατανάλωσης στο πετρέλαιο.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καταψήφισαν όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου - και την τροπολογία.
Ανησυχία στο Μαξίμου
Προβληματισμός και αμηχανία επικρατούσαν στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την ψηφοφορία στη Βουλή.
Η συνοχή της κυβέρνησης από δεδομένη έγινε αμφισβητούμενη, όπως και η στήριξη από τη ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ.
Η αγωνία είναι έκδηλη στο Μέγαρο Μαξίμου για το τι θα επακολουθήσει τα επόμενα εικοσιτετράωρα, καθώς η κυβέρνηση φαίνεται ότι κρέμεται από μια λεπτή κλωστή, ενώ έχει μπροστά της, την πιο κρίσιμη ψηφοφορία, αυτή για το πολυνομοσχέδιο επί των μέτρων την προσεχή Τετάρτη 7 Νοεμβρίου.
Στο ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος έθεσε θέμα κομματικής πειθαρχίας μετά τις χθεσινές απώλειες, ενώ ο Φώτης Κουβέλης δέχεται ασφυκτικές πιέσεις για αλλαγή πολιτικής. Η αλήθεια είναι πως ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θέλει να στηρίξει την κυβέρνηση, αλλά από την άλλη δεν μπορεί να ψηφίσει το πακέτο των μέτρων. Σε περίπτωση λοιπόν που καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο, αυτομάτως θα τεθεί και εκτός κυβέρνησης, καθώς δεν μπορεί να είναι μέλος μιας κυβέρνησης της οποίας δεν στηρίζει την πολιτική.
Δεν κάνει πίσω ο Σαμαράς
Προβληματισμένος και ανήσυχος ήταν χθες ο πρωθυπουργός, ο οποίος παρακολουθούσε μέχρι αργά το βράδυ τις εξελίξεις. Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού έσπευσαν ωστόσο  να ξεκαθαρίσουν πως η κυβέρνηση προχωράει μπροστά και ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. 
«Η πορεία είναι ευθεία. Δεν κάνουμε πίσω» ήταν το σαφές μήνυμα του Α. Σαμαρά, σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες.
«Είναι δυνατόν να κάνουμε πίσω αυτή τη στιγμή; Ή το πακέτο θα περάσει από τη Βουλή για να σωθεί η χώρα ή η χώρα θα βουλιάξει» έλεγαν στλέχη του Μαξίμου.
Ως εκ τούτου, με βάσει τον πρωθυπουργικό σχεδιασμό που δεν μεταβάλλεται, η κυβέρνηση θα καταθέσει το πολυνομοσχέδιο την προσεχή Δευτέρα στη Βουλή και σε αυτό θα συμπεριλαμβάνονται και όσες ρυθμίσεις δεν εγκρίθηκαν κατά τη χθεσινή ψηφοφορία.
Το πολυνομοσχέδιο - στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται και οι ρυθμίσεις επί των εργασιακών- θα είναι ένα άρθρο, θα συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την Τρίτη 6 Νοεμβρίου στην αρμόδια επιτροπή και θα συζητηθεί και θα τεθεί σε ψηφοφορία την επομένη, την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου.

ΟΤΟΕ: Νίκη ιστορικής σημασίας η καταψήφιση της τροπολογίας

«Νίκη ιστορικής σημασίας» χαρακτηρίζει η ΟΤΟΕ την καταψήφιση της τροπολογίας που αφορούσε τα Ταμεία Υγείας των Τραπεζοϋπαλλήλων.
«Το δίκιο της ΟΤΟΕ, των εργαζομένων και των συνταξιούχων, η δύναμη, η αποφασιστικότητα και ο αγώνας του κλάδου δικαιώθηκαν, γεγονός που δημιουργεί ευνοϊκές προϋποθέσεις για τη δημιουργία του Ενιαίου Ταμείου Υγείας των Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΥΤ)», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην σχετική ανακοίνωση της ΟΤΟΕ.
Η ΟΤΟΕ θεωρεί ότι, η «νίκη αυτή έχει ευρύτερη πολιτική, συνδικαλιστική και κοινωνική σημασία, πρέπει να εκτιμηθεί και να αξιοποιηθεί στις αντικειμενικές της διαστάσεις, χωρίς, όμως, πανηγυρισμούς και χαλάρωση, αλλά με περίσκεψη, συσπείρωση και αγωνιστική ετοιμότητα, γιατί οι επιθέσεις σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων ελλοχεύουν και όπως όλα δείχνουν θα συνεχισθούν σε πολλά επίπεδα».
Η κυβέρνηση αναφέρει η ΟΤΟΕ «πρέπει να επανεξετάσει τη στάση της και τις πολιτικές της επιλογές, που αφορούν στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους και στην ελληνική κοινωνία, να εγκαταλείψει τις αλαζονικές επιλογές και να αναζητήσει άλλους τρόπους αντιμετώπισης των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων του τόπου».

Στη Βουλή η δικογραφία για τη λίστα Λαγκάρντ

“Πολιτική κίνηση” μια μέρα μετά τη θύελλα στο ΠΑΣΟΚ
- Ευθύνες υπουργών για μη αξιοποίηση της λίστας
- Ερώτημα για το πως υπάρχουν περισσότερα από 1.991 ονόματα στη λίστα που δημοσιεύτηκεΣτη Βουλή αποστέλλουν τη δικογραφία για την υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ", οι οικονομικοί εισαγγελείς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, με μια λακωνική αναφορά σχετικά με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, οι κ.κ. Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης, αποστέλλουν τη δικογραφία, από την έρευνα που διενήργησαν για τη μη αξιοποίηση των στοιχείων καθώς και ολόκληρη την επίμαχη λίστα, με σκοπό η Βουλή να ερευνήσει ενδεχόμενες ευθύνες υπουργών στην υπόθεση των καταθετών στην τράπεζα HSBC.
Ουσιαστικά η εξέλιξη αυτή έρχεται μερικές μόλις ώρες μετά την εσωκομματική θύελλα στο ΠΑΣΟΚ (διαβάστε εδώ) και από πολλούς ερμηνεύεται ως πολιτική κίνηση τη συγκεκριμένη στιγμή.
Παράλληλα οι δυο εισαγγελείς κάνουν μια σημαντική διαπίστωση. Βάσει των όσων ειπώθηκαν επισήμως η διαβόητη λίστα Λαγκάρντ περιελάμβανε 1.991 ονόματα Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία, ωστόσο στη λίστα που είδε το φως της Δημοσιότητας τα ονόματα ήταν περισσότερα και έτσι ζητείται διερεύνηση και σε αυτό το σημείο. Ουσιαστικά το ερώτημα που μένει ανοιχτό είναι εάν εκτός απ' τη μη αξιοποίηση υπήρξε και επέμβαση στη διαβόητη λίστα προς όφελος κάποιων ...

Οι Ε.Δ. και τα Σ.Α. συγκεντρώνονται και διαμαρτυρονται.....


tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)