Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Το μεγάλο κόλπο με το δημοψήφισμα

Τι θα γίνει αν στο δημοψήφισμα δεν πάει ο κόσμος να ψηφίσει και η συμμετοχή είναι κάτω από το 50%, ήταν το πρώτο ερώτημα πολύ κόσμου, μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού.

Και γι’ αυτό όμως οι Πασόκοι είχαν κάνει τις προβλέψεις τους λες και τα είχαν όλα σχεδιασμένα εδώ και μήνες.

Λοιπόν, υπάρχουν δύο ειδών σενάρια για δημοψηφίσματα:

Το πρώτο είναι να πάει η νέα δανειακή σύμβαση στην Ολομέλεια της Βουλής. Στη συνέχεια για να ψηφιστεί και να περάσει η σύμβαση από δημοψήφισμα, απαιτείται η συμμετοχή του 50% και πάνω στο δημοψήφισμα ώστε να είναι δεσμευτικό.

Το δεύτερο είναι να πάει η σύμβαση στο δημοψήφισμα χωρίς να περάσει πρώτα από την Βουλή, ώστε να απαιτείται μόλις το 40% συμμετοχή του ελληνικού λαού.

Αυτό σημαίνει ότι θα χρειάζεται να πει το “ναι” το 50%, δηλαδή μόλις το 20% του ελληνικού λαού θα αποφασίσει για τη δανειακή σύμβαση.

Αν αυτό δεν είναι μια στημένη υπόθεση, αν αυτό δεν είναι ένα καλοστημένο σχέδιο που οργάνωσε επί μήνες ο Χ. Καστανίδης τότε τι είναι;

Μόλις λοιπόν το Ιανουάριο γίνει το δημοψήφισμα και πάει στις κάλπες το 40% και πει το ναι στη δανειακή σύμβαση, τότε η κυβέρνηση θα θεωρήσει ότι νομιμοποιείται να μας επιβάλει νέα μέτρα.

Και αν ψηφιστεί από τον κόσμο η δανειακή σύμβαση η κυβέρνηση θα μπορεί τότε απρόσκοπτα να επιβάλει ό,τι μέτρο θέλει, να μειώνει μισθούς και συντάξεις, να απολύει κόσμο και να βάζει φόρους λέγοντας «μας ψηφίσατε ναι στο δημοψήφισμα. Επομένως, τι θέλετε και διαμαρτύρεστε».

Μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια καθώς και το λαό θα μαντρώσει και τους βουλευτές θα φιμώσει. Ποια Βάσω για παράδειγμα θα τολμά να αντιταχθεί σε νομοσχέδιο όταν θα είναι νωπή η λαϊκή εντολή στο δημοψήφισμα;

Γι’ όλους αυτούς τους λόγους και φυσικά για το ότι ο εκβιασμός είναι τόσο κυνικός που ούτε οι μαφιόζοι δεν θα έκαναν, είναι τόσο έξυπνη η κίνηση του πρωθυπουργού. Έξυπνα επικίνδυνη θα λέγαμε διότι δεν υπολογίζει ούτε την οργή του κόσμου αλλά ούτε και την γενική κατακραυγή για τα λάθη της κυβέρνησης που μας έφτασαν ως εδώ.

Μειωμένες οι συντάξεις για πάνω από 500.000 δικαιούχους

Μειωμένες θα είναι από σήμερα οι συντάξεις για περισσότερους από 500.000 δικαιούχους. Οι μειώσεις θα ξεκινούν από 20% και θα φθάνουν ως και 40% για τους συνταξιούχους κάτω των 55 ετών. Μείωση κατά 30% θα γίνει και στις επικουρικές, ενώ μειώσεις προβλέπονται και για το εφάπαξ, κυρίως του Δημοσίου.

Για τις κύριες συντάξεις, προβλέπεται μείωση 20% για το τμήμα πάνω από τα 1.200 ευρώ. Μείωση κατά 40% για το τμήμα πάνω από τα 1.000 ευρώ προβλέπεται για όσους συνταξιούχους είναι κάτω των 55 ετών. Οι μειώσεις θα γίνονται κλιμακωτά. Έτσι ένας συνταξιούχος που λάμβανε σύνταξη 1.300 ευρώ θα υποστεί μείωση 20 ευρώ και θα λάβει 1.280 ευρώ. Αντίστοιχα συνταξιούχος που λαμβάνει 2.000 ευρώ θα χάσει 160 ευρώ και θα λάβει σύνταξη, 1.840 ευρώ.

Για τους συνταξιούχους κάτω των 55 ετών, συνταξιούχος που λάμβανε σύνταξη 1.200 ευρώ, θα χάσει 80 ευρώ και θα λάβει σύνταξη 1.120 ευρώ. Αντίστοιχα οι συντάξεις των 2.000 ευρώ γι' αυτή την κατηγορία, θα μειωθούν κατά 400 ευρώ και η σύνταξη θα φθάσει τα 1.600 ευρώ.

Στις επικουρικές συντάξεις του ΙΚΑ επέρχεται μείωση 30% για το τμήμα της σύνταξης από τα 150 ευρώ και πάνω. Για παράδειγμα, εάν κάποιος λαμβάνει επικουρική σύνταξη 200 ευρώ θα λάβει 185, ενώ κάποιος που λαμβάνει επικουρική 900 ευρώ θα λάβει 675 ευρώ.

Στα ταμεία των ΔΕΚΟ και των τραπεζών, η μείωση της επικουρικής είναι 15% και στο Mετοχικό Tαμείο Πολιτικών Yπαλλήλων 20% ανεξαρτήτως ποσού και επιπλέον 50% για τα ποσά των μερισμάτων πάνω από τα 500 ευρώ μετά την πρώτη περικοπή.

Στα ταμεία των τραπεζοϋπαλλήλων που χορηγούν επικουρική σε υποκατάσταση της κύριας, η παρακράτηση γίνεται στο 50% της σύνταξης.

Για το εφάπαξ, προβλέπεται μείωση 15% στο Tαμείο Πρόνοιας Δημοσίων Yπαλλήλων για όσους εξήλθαν από την υπηρεσία το 2010 και 20% για όσους βγήκαν σε σύνταξη το 2011. Kατά 25% είναι η μείωση του εφάπαξ για υπαλλήλους της ΔEH που συνταξιοδοτήθηκαν το 2010 και 30% για όσους βγήκαν σε σύνταξη φέτος, ενώ 30% στο Tαμείο Πρόνοιας των εργαζομένων στην Eμπορική Tράπεζα. Από τις περικοπές εξαιρούνται μόνο τα εφάπαξ για τα οποία έχει ήδη εκδοθεί η απόφαση χορήγησης.

Από τις μειώσεις εξαιρούνται οι συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας ή γήρατος που λαμβάνουν το εξωϊδρυματικό επίδομα ή απολύτου αναπηρίας ή πρόκειται για θύματα τρομοκρατικών ενεργειών ή βίαιων συμβάντων, καθώς και οι ορφανικές οικογένειες αυτών και όσοι έχουν σύζυγο ή τέκνο με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%.

Ποινικές διώξεις σε βάρος των αποστράτων για την διαμαρτυρία στο Πεντάγωνο !!!

Δικογραφία σε βάρος των απόστρατων αξιωματικών που διαδήλωσαν κατά των περικοπών των συντάξεων τους... στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σχημάτισε η Ασφάλεια Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ασφάλεια κλήθηκε με «άνωθεν εντολή» να ξεκινήσει έρευνα, στο πλαίσιο όμως των αυτεπάγγελτα διωκόμενων αδικημάτων, έτσι ώστε να μην φανεί ότι ο Υπουργός Πάνος Μπεγλίτης κινήθηκε δικαστικά εναντίον των διαδηλωτών.

Έτσι αξιωματικοί της Κρατικής Ασφάλειας συγκέντρωσαν όλο το οπτικό υλικό από τις κινητοποιήσεις και την «εισβολή» των απόστρατων αξιωματικών στο προαύλιο του Πενταγώνου, στις 30 Σεπτεμβρίου, καθώς και μαρτυρικές καταθέσεις στρατιωτικών που είχαν υπηρεσία την επίμαχη ώρα και υπέβαλαν τον φάκελο στον Εισαγγελέα.

Στην δικογραφία δεν περιλαμβάνονται ονόματα κατηγορούμενων αλλά μόνο τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν και η ονομαστικοποίηση των κατηγοριών, αφού ασκηθεί ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου, θα γίνει από την τακτική ανάκριση.

Οι κατηγορίες αφορούν σε διατάραξη οικιακής ειρήνης, απρόκλητες φθορές και απρόκλητη εξύβριση.

Οι κυβερνήσεις νομοθετούν για το λαό. Εσείς;

Κύριε Βενιζέλο,

Σας έχω απευθύνει δημόσια, αρκετά ερωτήματα, τα οποία θέτουν σοβαρά θέματα για τον τρόπο που πολιτεύεστε. Δεν ήταν μια θεωρητική ανάλυση αλλά στοιχεία. Δεν μου απαντήσατε. Πίστευα πως ήταν η ενασχόλησή σας με την σωτηρία της χώρας που δεν σας επέτρεπε να απαντήσετε. Τελικώς δεν ισχύει. Απ ό,τι έμαθα, στείλατε απαντητική επιστολή στην Ελευθεροτυπία για άρθρο που αφορούσε την προίκα σας, όχι όμως απάντηση σε όσα σας έχω ρωτήσει. Και το κάνατε μία από τις πιο κρίσιμες μέρες των διαπραγματεύσεων για το χρέος. Βρήκατε τον χρόνο. Άρα δεν ήταν θέμα χρόνου.

Πριν προχωρήσω στα συγκλονιστικά που αποκάλυψε η δημοσιογραφική έρευνα, σας θυμίζω και πάλι πως το να απαντήσετε είναι υποχρέωσή σας. Ηθική και πολιτική. Πριν από μερικούς μήνες, όταν ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, κύριος Θόδωρος Πάγκαλος είπε το γνωστό «μαζί τα φάγαμε», του απάντησα με ένα πολύ σκληρό άρθρο. Ο κύριος Πάγκαλος την ίδια κιόλας μέρα ανταπάντησε με ένα δικό του πολιτικό άρθρο το οποίο δημοσιεύτηκε στο site μου. Την ίδια εποχή έγραψα ένα ακόμη σκληρό άρθρο για την υπουργό κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, στο οποίο έλεγα πως το να φοιτά παιδί της σε ιδιωτικό σχολείο, ενώ η ίδια είναι υπουργός Παιδείας, είναι μια πρακτική που δηλώνει πως δεν εμπιστεύεται τη Δημόσια Παιδεία για την οποία είναι αρμόδια. Η κυρία Διαμαντοπούλου απάντησε δημόσια σε αυτό, θέτοντας μάλιστα μια πλευρά που είχα σκληρά παραβλέψει. Της μάνας. Και οι δύο συνάδελφοί σας απάντησαν αν και θα μπορούσαν να μην το κάνουν γιατί εξέφρασα απόψεις και όχι, όπως στη δική σας περίπτωση, ντοκουμέντα και στοιχεία. Και βέβαια κανένας από τους δυο, δεν θέλησε να μου «θυμίσει» πως είμαι δημοσιογράφος της «κρατικής».Σεβάστηκαν και τον ρόλο τους και το ρόλο του δημοσιογράφου.

Διατελέσατε υπουργός Πολιτισμού και βρεθήκατε στο στόχαστρο της πολιτικής κριτικής από τον προκάτοχο σας στο υπουργείο, τον νυν αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο, για την αγοραπωλησία επί των ημερών σας του ξενοδοχείου «Ακροπόλ» από τον κατάδικο σήμερα, Γιώργο Μπατατούδη. Πληροφοριακά μόνο ο κ. Μπατατούδης ο οποίος διέφυγε στη Λιβύη βρίσκεται σήμερα στην Ελλάδα αφού κατάφερε να πάρει αναστολή εκτέλεσης της ποινής του. Αλλά αυτό είναι ένα θέμα στο οποίο θα επανέλθουμε.

Ας πάμε όμως και πάλι στα στοιχεία. Διατελέσατε υπουργός Δικαιοσύνης το 1996. Δεν ήσασταν ένας οποιοσδήποτε πολιτικός σε αυτό το υπουργείο, αλλά ένας γνώστης της Νομικής Επιστήμης. Και μόνο να κοιτάξει κάποιος το βιογραφικό σας, διαπιστώνει πως τελειώσατε σε 4 χρόνια τη Νομική, (παρότι, όπως λέτε, είχατε και παράλληλη πολιτική δράση τα δύσκολα χρόνια 1974-1978), καταφέρατε να κάνετε διδακτορικό στο Παρίσι σε μόλις δύο χρόνια και στη συνέχεια να ανεβείτε τις βαθμίδες της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με τρόπο που δεν έχουν κάνει άλλοι. Τι άλλο λοιπόν, ήσασταν από το «παιδί θαύμα» της νομικής τέχνης.

Αναζήτησα λοιπόν αυτή την νομική σας έστω ευφυΐα, στο νομοθετικό σας έργο στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Και ιδού τι βρήκα. Το 1996 ψηφίσατε τον νόμο 2408. Με τον νόμο αυτό τροποποιήσατε κάποια άρθρα του Ποινικού Κώδικα. Για την ακρίβεια προσθέσατε μερικές λέξεις, λιγότερες από 10 αλλά καθοριστικές. Αλλάξατε το άρθρο 242 (για ψευδή βεβαίωση) και το άρθρο 216 (για πλαστογραφία).Τα δύο αδικήματα τα οποία ήταν κακουργήματα με ποινές κάθειρξης πάνω από 10 χρόνια, γίνονταν πλημμελήματα αν το ποσό της ζημιάς δεν ήταν πάνω από 25 εκατομμύρια δραχμές. Αυτό προσθέσατε: Το «πάνω από 25 εκατομμύρια δραχμές». Με 25 εκατομμύρια τότε μπορούσες να αγοράσεις ένα σπίτι. Και εσείς για κάποιο λόγο, την πλαστογραφία και την ψευδή βεβαίωση που προκαλούσαν ζημιά ως ένα σπίτι την κάνατε πλημμέλημα;

Αυτή την νομοθετική «μεταρρύθμιση» την κάνατε μέσα σε μία νύχτα και χωρίς να προηγηθεί σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής και πολύ περισσότερο διάλογος με τους ανθρώπους που υπηρετούν τη Δικαιοσύνη. Δηλαδή δεν εκθέσατε ποια αναγκαιότητα υπήρχε για να κάνετε τόσο βαριές πράξεις από κακουργήματα, απλά πλημμελήματα. Κατηγορηθήκατε από τον νομικό κόσμο ότι ασελγήσατε πάνω στους νόμους με σκοπούς άλλους από την απονομή Δικαιοσύνης.

Φαντάζομαι ξέρετε ως υπουργός Δικαιοσύνης τότε, τι προέκυψε από αυτή σας την νομοθέτηση. Τετρακόσιοι επιφανείς Θεσσαλονικείς (μεγαλογιατροί, βουλευτές, στρατηγοί, δικηγόροι, παιδιά αυτών που λέμε «επωνύμων») οι οποίοι αντιμετώπιζαν κατηγορίες για κακουργήματα (ναι, αυτά τα οποία αλλάξατε) δεν δικάστηκαν ποτέ. Τα κακουργήματά τους έγιναν πλημμελήματα και παραγράφηκαν. Η υπόθεση ήταν η πιο σοβαρή υπόθεση πλαστογραφίας στην ιστορία της Ελλάδας. Από το 1989 έως το 1991, παιδιά επωνύμων της Θεσσαλονίκης που εγγράφονταν σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού (Γιουγκοσλαβία, Ρουμανία κλπ), έπαιρναν μεταγραφές σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας, παρουσιάζοντας ψεύτικες βεβαιώσεις για σοβαρές ασθένειες. Οι ευγενείς γόνοι της Θεσσαλονίκης έπασχαν ξαφνικά από καρκίνο, λευχαιμίες και άλλα σοβαρά νοσήματα που βεβαίωναν απατεώνες γιατροί. Όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση, κάποιοι Πανεπιστημιακοί, συνάδελφοί σας στο Πανεπιστήμιο, επιχείρησαν να την κουκουλώσουν αρνούμενοι να δώσουν τα στοιχεία των μεταγραφών.

Μια ομάδα έντιμων εισαγγελέων τότε, αναγκάστηκε να κάνει έρευνα στο πανεπιστήμιο και να κατασχέσει τους φακέλους. Δύο ανακριτές, επί δύο χρόνια ερεύνησαν αυτή την υπόθεση, σχηματίζοντας δικογραφία που δεν χωρούσε σε ένα δωμάτιο. Ασκήθηκαν, διώξεις σε 400 άτομα. Οι περισσότεροι θα έμπαιναν φυλακή αφού οι κατηγορίες ήταν στοιχειοθετημένες. Και τότε εσείς νομοθετήσατε την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα στα συγκεκριμένα άρθρα, που τύχαινε μάλλον να αφορούν τις δικές τους κατηγορίες. Τα αδικήματα ήταν πια πλημμελήματα και είχαν παραγραφεί. Οι φάκελοι έκλεισαν και δεκάδες επώνυμοι απατεώνες, ελεύθεροι πια, συνέχιζαν να φωτογραφίζονται στα περιοδικά ως έντιμοι και ανησυχούντες για την πόλη και βέβαια να καθορίζουν με τη δύναμή τους τα πολιτικά πράγματα. Αρκετοί από τους φοιτητές που πήραν μεταγραφές με τις ψευδείς βεβαιώσεις, όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν, αλλά σήμερα κάνουν πανεπιστημιακή καριέρα.

Στις μεταρρυθμίσεις σας, συμπεριλαμβάνεται η αλλαγή ενός ακόμη άρθρου του Ποινικού Κώδικα. Του 113. Το άρθρο αυτό παλιά προέβλεπε πως στις περιπτώσεις που κάποιος βουλευτής διώκεται για αξιόποινη πράξη, αν δεν αρθεί η βουλευτική του ασυλία, τότε σταματά να τρέχει ο χρόνος παραγραφής και ο βουλευτής δικάζεται όποτε πάψει να είναι βουλευτής. Το άρθρο αυτό προστάτευε και τον βουλευτή, αλλά και τον πολίτη. Αλλάξατε λοιπόν το άρθρο και καταργήσατε την αναστολή της παραγραφής. Έτσι αν κάποιος βουλευτής διαπράξει αδίκημα και δεν αρθεί η ασυλία του, ο χρόνος παραγραφής τρέχει. Έτσι όταν πάψει να είναι βουλευτής πιθανόν να μην υπάρχει δίωξη εναντίον του.

Αυτά είναι τα νομοθετήματά σας σε ένα υπουργείο που θα περίμενε κάποιος, πως λόγω του αντικειμένου σας, ο νομικός κόσμος θα μίλαγε για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις Βενιζέλου. Ο νομικός κόσμος όμως μιλάει για «ασέλγεια» στους νόμους. Τα περί προθέσεων και τα νομικά και αυτά της κόλασης που είναι στρωμένη με καλές προθέσεις, τα ξέρετε. Μόνο εσείς ξέρετε τις προθέσεις σας. Δεν σας αποδίδω καμιά πρόθεση. Σας απευθύνω για μια ακόμη φορά ερωτήματα. Και περιμένω απαντήσεις τις οποίες ξέρετε πολύ καλά πως οφείλετε να δώσετε. Αν όχι, τότε αυτό θα είναι μια πρόθεσή σας…

Υ.Γ. Προς κάθε ενδιαφερόμενο που…ξέρει αυτός. Μετά από 25 χρόνια στην δημοσιογραφία, έχω την δυνατότητα να μαθαίνω, πότε το όνομά μου γίνεται δημοφιλές σε διάφορες υπηρεσίες. Μην κουράζεστε. Στην ντουλάπα μου δεν έχω σκελετούς. Μόνο ρούχα και αρχεία. Των οποίων έχω πάντα αντίγραφα.
Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ 8 Φεβρουαρίου 1995

Schaeuble: Η Ελλάδα θα παραδώσει προσωρινά μέρος της κυριαρχίας της Πηγή:www.capital.gr

"H περίπτωση της Ελλάδας είναι μοναδική, μια ξεχωριστή περίπτωση που έχρηζε ειδικής λύσης», δήλωσε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Spiegel, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν και άλλες χώρες θα μπορούσαν να μπουν στον πειρασμό να επιλύσουν τα προβλήματά τους επίσης με ένα κούρεμα του χρέους τους, ο κ. Σόιμπλε τόνισε ότι η περίπτωση της Ελλάδας είναι μοναδική και πως σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια η Ελλάδα θα λάβει σκληρά μέτρα και θα πρέπει να αποδεχθεί μια πολύ πιο στενή εποπτεία, «θα μπορούσε να πει κανείς ότι θα παραδώσει προσωρινά ένα μέρος της κυριαρχίας της. Δεν πιστεύω ότι άλλη χώρα θα ήθελε να υποστεί αυτά τα σκληρά μέτρα, εκτός κι αν είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ελληνική οικονομία «θα ορθοποδήσει». Όπως διευκρίνισε ο κ. Σόιμπλε, η ανάκτηση της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας θα είναι το αποτέλεσμα δομικών μεταρρυθμίσεων όπως και της μείωσης του χρέους. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα συμβάλλουν τόσο η μόνιμη παρουσία της Taskforce και της Τρόικας, όσο και οι ευρωπαϊκοί πόροι που είναι στη διάθεση της Ελλάδας. «Τα προβλήματα όμως πρέπει να αντιμετωπιστούν στην Ελλάδα, όχι στην Ευρώπη, αλλά με τη βοήθεια της Ευρώπης», προσθέτει ο υπουργός.

Στην ίδια συνέντευξη ο Β. Σόιμπλε απευθύνει σαφή προειδοποίηση προς τις τράπεζες να αποδεχθούν το σχεδιαζόμενο κούρεμα του ελληνικού χρέους. «Λέγαμε πάντα ότι προτιμούμε το εθελοντικό κούρεμα, έχουμε εξηγήσει όμως επίσης ότι ένας λιγότερο συναινετικός δρόμος δεν μπορεί να αποκλειστεί», λέει ο κ. Σόιμπλε, τονίζοντας ότι εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία, τότε αυτό θα έχει σημαντικές συνέπειες για τους ιδιώτες πιστωτές.

Μ' ανοιχτό το στόμα έμεινε όλος ο κόσμος για το δημοψήφισμα!

Για άλλη μια φορά βρισκόμαστε στο μάτι του κυκλώνα από τα ξένα Μέσα Ενημέρωσης μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα.


«Οι Έλληνες πρέπει να ψηφίσουν σχετικά με τις αποφάσεις του συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες. Η διάσωση είναι σε κίνδυνο. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν απόρριψη» αναφέρει η γερμανική Handelsblatt.
«Ο Έλληνας πρωθυπουργός κάνει έναν περίεργο ελιγμό. Τώρα η τράπουλα να ανακατεύεται, γιατί το "ναι" των Ελλήνων είναι αμφίβολο. Αρχίζει ένα συναρπαστικό ματς, που δυνητικά μπορεί να οδηγήσει σε χρηματοπιστωτικό κραχ».




«Η ανακοίνωση από την Αθήνα έπεσε σαν βόμβα και προκάλεσε σοκ και οργή μεταξύ εταίρων στην ΕΕ, τους κρατικούς πιστωτές της χώρας και τους επενδυτές οι οποίοι Παπανδρέου φλερτάρει εδώ και μήνες. Ποια είναι η αξία των λόγων του Έλληνα Πρωθυπουργού; Μπορείτε να εμπιστεύεστε τον κύριο Παπανδρέου σε όλα; Υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι αυτό που ο Παπανδρέου θέλει θέτοντας δημοψήφισμα, είναι να καταρρεύσουν οι αποφάσεις της συνόδου κορυφής της ΕΕ της περασμένης εβδομάδας» αναφέρει η εφημερίδα.

Η εφημερίδα σημειώνει τα γκάλοπ που δείχνουν ότι 60% των ερωτηθέντων διαφωνούν με τους χειρισμούς στην οικονομική πολιτική και χρεώνει στην πολιτική κρίση στην Ελλάδα την πτώση στη Wall Street.


«Oι αγορές αντιδρούν στα άσχημα νέα από την Αθήνα» αναφέρουν και οι γερμανικοί Financial Times.

Mε σημαντικές πιέσεις έκλεισαν οι ευρωαγορές – και αυτό γιατί δεν πρόλαβαν τις καταιγιστικές εξελίξεις από την Αθήνα και τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού – ενώ και η Wall Street που πρόλαβε την είδηση του δημοψηφίσματος, βρέθηκε υπό πίεση παρότι από νωρίς υποχωρούσε λόγω του “κανονιού” της MFGlobal, της πρώτης αμερικανικής επενδυτικής που «σκάει» λόγω της έκθεσής της στο ευρωπαϊκό χρέος.

Η πρώτη ανάγνωση των εξαγγελιών του πρωθυπουργού από τον ευρωπαϊκό Τύπο είναι πως το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας όπως αποφασίστηκε στη Σύνοδο Κορυφής τίθεται πλέον εν αμφιβόλω. Και σε κάθε περίπτωση όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν στρέψει τα μάτια τους και πάλι στην Ελλάδα, ενώ όλα τα Μέσα Ενημέρωσης της ηπείρου παρακολουθούν «μουδιασμένα» τις ραγδαίες εξελίξεις.


Οι Financial Times κάνουν λόγο για "αιφνίδια ανακοίνωση" του Έλληνα πρωθυπουργού, που έρχεται "λιγότερο από μια εβδομάδα μετά την συμφωνία στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ", χαρακτηρίζοντας το όλο εγχείρημα "αβέβαιο", καθώς η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι "κατακερματισμένη".


Στην απουσία πολιτικής παράδοσης όσον αφορά τα δημοψηφίσματα αναφέρεται η βρετανική Guardian. "Η ελληνική κυβέρνηση έχει δει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της να μειώνεται δραστικά σε τρεις μόλις έδρες", ενώ "τα ποσοστά της στις δημοσκοπήσεις έχουν καταβαραθρωθεί, εν μέσω σκληρών μέτρων λιτότητας" αλλά και προβλέψεων πως και το 2012 θα είναι έτος βαθιάς ύφεσης.

Για "τεράστιο πολιτικό στοίχημα" της Ελλάδας και του πρωθυπουργού κάνει λόγο το Associated Press, σε μια ανυπόγραφη αστραπιαία ανάλυση που "υιοθετήθηκε" από πλήθος ηλεκτρονικών ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο.

Στην Daily Telegraph κάνουν παραίνεση προς τους Έλληνες να καταψηφίσουν την συμφωνία, ενώ γίνεται λόγος για τον "τρόμο" που ένιωσαν οι λοιποί Ευρωπαίοι ηγέτες βλέποντας τον Γιώργο Παπανδρέου να ανακοινώνει το δημοψήφισμα!

«Το πακέτο διάσωσης βρίσκεται σε κίνδυνο» αναφέρει το γερμανικό περιοδικό “Der Spiegel” αναφορικά με την απόφαση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως «σε πρόσφατη δημοσκόπηση το 60% των Ελλήνων τάσσονται αντίθετοι στα μέτρα που επιβάλλουν οι δανειακές συμβάσεις».


Για μια ριψοκίνδυνη απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού κάνει λόγο και η έγκριτη γερμανική εφημερίδα “Die Zeit”.

Η Wall Street Journal αναφέρει ότι οι πιθανότητες για νίκη του Παπανδρέου στο δημοψήφισμα χαρακτηρίζονται "ισχνές", με βάση και τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

"Σε δημοψήφισμα οι Έλληνες για το πακέτο διάσωσης" γράφει και η γαλλική “Le Monde”.



Για τις αρνητικές αντιδράσεις που είχε σαν αποτέλεσμα η αναγγελία του πρωθυπουργό κάνει εκτενή αναφορά το BBC.
Tο βρετανικό δίκτυο BBC αναφέρει ότι η κυβέρνηση ζητά και ψήφο εμπιστοσύνης ενώ υπάρχουν έντονες εσωκομματικές αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ, ενώ επισημαίνει πως «η ευρύτερη συμφωνία της ΕΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους θα μπορούσε να εκτροχιαστεί από ένα δημοψήφισμα στην Ελλάδα».


Το πρακτορείο Reuters με τίτλο που μιλά για «πολιτικό ρίσκο» αναφέρεται στο δημοψήφισμα και επισημαίνει τα αποτελέσματα πρόσφατων δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι το 60% των Ελλήνων θεωρούν αρνητικές τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών για το κούρεμα του χρέους και ο νέο δάνειο. Παράλληλα εκτιμά ότι «ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, απειλεί την Ευρωζώνη με μία νέα φάση στην κρίση χρέους, εξαιτίας της ξαφνικής απόφασής του για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος».

Και οι New York Times αναφέρονται στην ηλεκτρονική τους έκδοση στο δημοψήφισμα, στο αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης για εκλογές, αλλά και στην πρόσφατη δημοσκόπηση του Βήματος.

Γιατί το "κούρεμα" είναι καταστροφή.Τι δείχνει επίσημο γράφημα της ΕΕ

Ένας απόστρατος Υποστράτηγος ο Νίκος Καρατουλιώτης μελέτησε το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα, όπως αυτό συζητήθηκε και καθορίστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 11 Οκτωβρίου.

Από τις 98 σελίδες του κειμένου, στέκεται ιδιαίτερα στην 22η σελίδα όπου υπάρχει το παρακάτω γράφημα:



Στο συγκεκριμένο γράφημα,σύμφωνα με τον υποστράτηγο “είναι ηλίου φαεινότερο η καταλήστευση που θα πραγματοποιηθεί σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων και του εναπομείναντος ελληνικού τραπεζικού συστήματος και καθ’ επέκταση του ελληνικού λαού γιατί στο τέλος ο λογαριασμός θα έρθει σε εμάς”.

Τι δείχνει το γράφημα;
Οι μπάρες με τα χρώματα συμβολίζουν τα ελληνικό χρέος και τα χρώματα ποιοι τα κατέχουν.

Α .Κίτρινο ; ελληνικές τράπεζες

Β. Ουρανί.: ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία

Γ. Κόκκινο: ξένες τράπεζες

Δ . Μπλε : Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ,μηχανισμός στήριξης, και άλλοι ελάχιστοι ξένοι (ξένα ασφαλιστικά ταμεία)

Ε . Μπεζ: ΔΝΤ

Σύμφωνα με τη μελέτη του κ.Ν.Καρατουλιώτη:

“Παρακολουθώντας την ιστορική διαδρομή του χρέος από τον Δεκέμβριο του 2007 μέχρι τον Μάρτιο του 2011 διαπιστώνουμε τα παρακάτω:

Α. Από την περίοδο του 2010 και μόλις προέκυψε το πρόβλημα του ελληνικού χρέους, οι ελληνικές τράπεζες και τα ελληνικά ταμεία άρχισαν να φορτώνονται με ομόλογα τα οποία ξεφόρτωναν οι ξένες τράπεζες. Έτσι ενώ αρχικά οι ξένες τράπεζες κατείχαν 80 δισεκατομμύρια ευρώ τον Μάρτιο του 11 να κατέχουν μόλις 20 δις.

Β. Στην ίδια ιστορική διαδρομή οι ελληνικές τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία από 55δις που είχαν αρχικά να κατέχουν 160 δις (εκτιμώ ότι τα μεγέθη έχουν επιδεινωθεί σε βάρος μας μέχρι σήμερα) .

Τυχόν κούρεμα που θα πραγματοποιηθεί θα είναι από το κόκκινο χρώμα και κάτω δηλαδή 160δις ευρώ, καθόσον αυτά της Ε.Κ.Τ αλλά και του μηχανισμού στήριξης μαζί με του ΔΝΤ δεν προβλέπονται. Ουσιαστικά σε περίπτωση ενός κουρέματος της τάξης του 50% , οι ξένες τράπεζες θα χάσουν από τα 20δις ευρώ μόλις 10δις ευρώ, ενώ οι ελληνικές τράπεζες 25δις και τα ασφαλιστικά ταμεία 40 δις.
Ουσιαστικά αυτό θα πυροδοτούσε την πλήρη κατάρρευση του ελληνικού τραπεζιτικού συστήματος και των ασφαλιστικών ταμείων μας


•Εύλογο το ερώτημα του αναγνώστη γιατί τόση φασαρία από την Ευρώπη, για ένα τέτοιο ποσό αφού τον λογαριασμό θα τον πληρώσει ο ελληνικός λαός. Η απάντηση είναι ότι το μοντέλο που θα εφαρμοσθεί στην Ελλάδα θα είναι ο μπούσουλας εάν και όταν χρειαστεί και για τις υπόλοιπες χώρες (Ισπανία –Ιταλία κλπ) όπου τα μεγέθη είναι μεγάλα (και τυχόν ξεφόρτωμα με τον ίδιο που πραγματοποιήθηκε με τα ελληνικά ομόλογα θα είναι αδύνατο)


Ύστερα από την παραπάνω μελέτη τίθενται τεράστια πολιτικά ερωτήματα τόσο προς τον πρωθυπουργό όσο και για αυτούς που υπέγραψαν το επαχθές μνημόνιο:

1.Γιατί η ελληνική κυβέρνηση
παρακολουθούσε αμήχανη αυτό το ”παρκάρισμα” των ελληνικών ομολόγων από τους ξένους στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και στα ασφαλιστικά ταμεία;

2.Γιατί η ελληνική κυβέρνηση έδωσε χρόνο στους δανειστές μα να δράσουν με αυτό τον τρόπο;

3.Γιατί όταν η Ευρώπη σήκωνε αναχώματα γύρω από την ελληνική οικονομία προκειμένου ένα κούρεμα ή και μια πτώχευση να μην έχει αντίκτυπο στην ευρωζώνη, η ελληνική κυβέρνηση δεν έλαβε αντίμετρα;

Ο κ.Καρτερουλιώτης,μετά απ΄ αυτά θέτει μια σειρά ερωτημάτων και σχολιάζει:

"Το κατάλληλο τάιμινγκ παίζει σπουδαίο ρόλο σε έναν πόλεμο. Και αν αυτό που ζούμε είναι μια μάχη τού οικονομικού πόλεμου όπως ισχυριστήκατε πολλάκις εσείς ο ίδιος κ. πρωθυπουργέ, τότε τίθεται το μέγιστο ερωτηματικό γιατί διαλέξατε λάθος χρόνο τόσο για το «κούρεμα», όσο και την διαπραγμάτευση με την Τρόικα «με αποτέλεσμα να φύγουν και μετά να τους παρακαλάτε να επιστρέψουν».

Όλα τα παραπάνω είναι προϊόντα ανεπαρκούς διοίκησης της χώρας ή ένα καλοστημένο σχέδιο πλήρης υποτέλειας της χώρας στον «μεγάλο αδελφό» πέραν του Ατλαντικού, μιας και με τον περίφημο «Τιτανικό» και τις μυστικές συναντήσεις σας με τον Στρος Καν , κατορθώσατε να μπάσετε το ΔΝΤ στην Ελλάδα και καθ’ επέκταση στην Ευρώπη , όπου ο μόνος κερδισμένος είναι οι ΗΠΑ;

Κατόπιν των ανωτέρω …..τζάμπα μάγκες, ή εκτελεστές ενός σχεδίου διάλυσης του ευρωπαϊκού οράματος και πλήρης υποταγής της Ελλάδας στην Αμερική μιας και η προηγούμενη κυβέρνηση τόλμησε να αλληθωρίσει ενεργειακά προς την Ρωσία;

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)