Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

“Παίρνεις σύνταξη 1500 Ευρώ σήμερα; Σε δυο χρόνια, θα παίρνεις 500″

“Παίρνεις σύνταξη 1500 Ευρώ σήμερα; Σε δυο χρόνια, θα παίρνεις 500″!

Αυτή ήταν η αποκάλυψη Βρετανού τραπεζίτη σε φίλο του Ολυμπία πριν από λίγες ημέρες. Νομίζετε ότι είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας;

  • Δείτε την αυτόματη αναπροσαρμογή σε περίπτωση μη επίτευξης στόχων (αποπληρωμής των τοκογλύφων δηλαδή)

  • Δείτε την καταστροφή που υπέστησαν τα ταμεία από το PSI

  • Δείτε τις παράνομες αγορές ομολόγων από το 2010 και μετά, που δεν είχαν αντίστοιχες αποφάσεις των ΔΣ των ταμείων…

Και θα καταλάβετε πως ένας λαός οδηγείται στην εθελούσια προδοσία, αφού το ερώτημα θα είναι “Ή κόβουμε μισθούς ή δίνουμε ασημικά”. Όταν η γιαγιά κινδυνεύει να μην πάρει καθόλου σύνταξη, να είστε σίγουροι ότι δεν θα την απασχολήσει ιδιαίτερα η “συνεκμετάλλευση του Αιγαίου”.

Έτσι έστησαν το παιχνιδάκι.

http://olympia.gr/

Σε αυτούς ανήκουν τα φτερά μου…

IMG_2443.jpgΣαν αντικρίσω το άσπρα άλογα του Αιγαίου ,χάνεται η σκέψις μου στον Ουρανό του Θείου, του Ωραίου του Αληθινού !
Δεν είμαι ημίθεος ,δεν είμαι άτρωτος, δεν είμαι καν ήρωας !
Έχω τους φόβους μου , έχω τις αναστολές μου , έχω τις ανασφάλειες μου !
Μπορεί να μην είναι σε θέση να ζητήσω από την έρμη Πατρίδα κάτι το καλύτερο για μένα, για τα παιδιά μου ,μπορεί να μην είμαι καν ικανός για αυτά που παίρνω !
Όλες αυτές οι σκέψεις που περνάνε από το μυαλό μου ,σφίγγουν το λαιμό και ξεραίνουν το στόμα μου !
Καημένη Πατρίδα έχεις όλους τους άχρηστους στην πλάτη σου έχεις και μένα …Μπορεί να ήξερα πόσο επικίνδυνο και ανούσιο ίσως και ‘άχρηστο για πολλούς εκεί κάτω να είναι αυτό που κάνω !
Ίσως και να έχουν δίκιο ,βλέπεις εγώ δεν κατεβάζω διακόπτες ,εγώ δεν οδηγώ λεωφορείο με 50 ψυχές ,εγώ δεν βγάζω φωτοτυπίες στα βουλευτικά έδρανα ένα χειμωνιάτικο βράδυ του Γενάρη στη ζεστασιά της Βουλής!
Εγώ κάθομαι, σκέπτομαι ,μελετάω και περιμένω τον Τούρκο…Μπορεί και εγώ να μην έχω να πληρώσω τα κοινόχρηστα αλλά εσάς δεν σας ενδιαφέρει ,μπορεί να μην έχω να πληρώσω το χαράτσι στο Πατρικό του χωριού μου ,αλλά εσάς δεν σας ενδιαφέρει …Ούτε και πρέπει !
Εγώ όμως πρέπει να αδειάσω το μυαλό μου να κλειδώσω το υποσυνείδητο ,να μην σκεφτώ ότι με περιμένουν και εμένα στο σπίτι μου ,όπως τόσους και τόσους άλλους που δεν γύρισαν Ποτέ πίσω από μια ακόμη καθημερινή αποστολή …Ίσως και κάποιοι να πουν ότι τα ήθελε και να έπαθε !
Εγώ όμως δεν πετάω για αυτούς ,πετάω για τον Πατέρα μου που καμαρώνει στην άκρη στο χωράφι όταν περνούν τα μαχητικά μας , πετάω για το παιδί στη Φλώρινα που περπατάει στο χιόνι να πάει στο σχολειό του ,πετάω για τον Παπά μας που κάνει χιλιόμετρα να κάνει Ανάσταση με τους τσοπαναραίους στο ύψωμα της Παναγιάς !
Πετάω για το ψαρά που βγήκε 4 το πρωί με την ψαρόβαρκα να φέρει το μεροκάματο στη φαμελιά του ,πετάω για το δασκαλάκο που πληρώνει απο την τσέπη του τις φωτοτυπίες στα Άγραφα της Καρδίτσας …
Για αυτούς πετάω …Για να μπορούν να κάνουν αυτό που χρόνια κάνουν και να κρατάνε την Πατρίδα μας ζωντανή !
Ούτε αυτοί ,ούτε εγώ θα ζητήσω υπερωρίες γιορτές και Κυριακές ,γιατί εγώ πετάω για την Πατρίδα μου…Πετάω για τους δικούς μους ανθρώπους ,αυτούς που γλεντάνε με την ψυχή τους ,ζούν για μιά στιγμή και όταν πεθαίνουν ξεπροβοδίζουν τους δικούς τους ανθρώπους με τραγούδια και εύχονται καλήν αντάμωση !
Ίσως κάποιο πρωί όταν κοιτάξεις ψηλά θα με δεις γιατί …
Εκεί που Ισιώνει ο Αετός …Οι Γλάροι δεν πετάνε ! 
*Ενας απο τους πολλούς που είναιόμως τόσο λίγοι !
Βετεράνος

Μήνυση του Σμήναρχου ε.α. Ι.Καραθεοδώρου κατά Ε.Βενιζέλου!

Όταν κατά καιρούς γράφουμε ότι το στράτευμα έχει θιγεί – και δεν μιλάμε μόνο για τα χρήματα που έχουν χάσει, αλλά για την αξιοπρέπεια τους κανείς δεν μας ακούει. Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα Αξιωματικοί σαν τον Ι.Καραθεοδώρου που δεν φοβούνται! Έρχεται λοιπόν αυτή η μήνυση να μας επιβεβαιώσει. Τον λόγο έχει η δικαιοσύνη!

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ

Του Ιγνατίου Καραθεοδώρου του Δημητρίου, απόστρατου αξιωματικού της...
Πολεμικής Αεροπορίας, κατοίκου Καλλονής – Δήμου Λέσβου.
1.-Την 17η Ιανουαρίου 2013, κατά την διάρκεια συζήτησης στη Βουλή των Ελλήνων σχετικά με την πρόταση διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης κατά των υπευθύνων για την αλλοίωση και κακή διαχείριση της επονομαζόμενης ‘’λίστας Λαγκάρντ’’ κατ’ άρθρο 86 του Συντάγματος και του ν. 3126/2003 ‘‘Περί Ευθύνης Υπουργών’’, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, βουλευτής και Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. προέβη από του κεντρικού βήματος της Βουλής στην εξής δήλωση: ‘’Μήπως δεν έχω ψηφιακή φωτοτυπία των αμυντικών σχεδίων της χώρας από την θητεία μου στο Υπουργείο Αμύνης, βεβαίως έχω…είναι δυνατόν να μην έχω;’’ (sic). Σημειωτέον, ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπήρξε Υπουργός Εθνικής Άμυνας από το έτος 2009 έως το έτος 2011. Εν συνεχεία, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, από την θέση του στο θεωρείο της Βουλής, απαντώντας στις ενστάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΣΥ.ΡΙΖ.Α) σχετικά με τη νομιμότητα κατοχής στο ιδιωτικό του αρχείο απόρρητων αμυντικών μυστικών, μέχρι και σήμερα που δεν διαθέτει την ιδιότητα του Υπουργού Εθνικής Αμύνης, δήλωσε τα εξής: ‘’Κατέχω σε αντίγραφα το Αμυντικό Δόγμα της χώρας, το οποίο εγώ συνέταξα με τα χέρια μου’’……’’Κατέχω άτυπα ψηφιακά και συμβατικά αντίγραφα από την θητεία μου στο Υπουργείο Άμυνας…Βεβαίως, βεβαίως….είναι δυνατόν να μην έχω;…Όποιο περιοδικό, ψηφιακό ή συμβατικό, με αμυντικά θέματα κι αν ανοίξετε, θα βρείτε πολύ περισσότερες πληροφορίες από αυτές που έχει ο εκάστοτε Υπουργός Άμυνας’’!! Στη δεύτερη αυτή παρέμβασή του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσέθεσε απευθυνόμενος στην Αντιπολίτευση: ’’Τέτοια (αμυντικά και άλλα) μυστικά κατέχουν και άλλοι Υπουργοί με τον ίδιο τρόπο που τα κατέχω κι εγώ……και ποιος Υπουργός δεν τα έχει;’’ Εν συνεχεία, απευθυνόμενος ωσαύτως στην Αντιπολίτευση: ‘’Σας βεβαιώ ότι δεν εθίγη η αμυντική θωράκιση της χώρας και η εμπιστευτικότητα των αμυντικών πληροφοριών’’.
2.-Εν όψει των ανωτέρω και δεδομένου ότι η κατοχή στην ιδιωτική σφαίρα και εξουσία, απόρρητων διαβαθμισμένων αμυντικών μυστικών και σχεδίων της χώρας από οποιοδήποτε πρόσωπο, συνιστά ‘’παραβίαση της εμπιστευτικότητας των αμυντικών πληροφοριών‘’.
Επειδή η διαρροή απόρρητων διαβαθμισμένων αμυντικών σχεδίων της χώρας, ως και του αμυντικού της δόγματος, υπό τις ανωτέρω συνθήκες και με την συνέργεια των υπευθύνων για την διαφύλαξή αυτών, συνιστούν βαρύτατες εγκληματικές πράξεις.i
Εν όψει των ανωτέρω, και επειδή η περίπτωση κατά την οποία διαπιστωθεί δόλος ή αμέλεια παντός υπευθύνου εξ υπαιτιότητας του οποίου τα απόρρητα αυτά έγγραφα διέρρευσαν, περιήλθαν και παρέμειναν στην προσωπική κατοχή και εξουσία οιουδήποτε μέλους της Βουλής των Ελλήνων ως και εκδοτών αμυντικών περιοδικών, συνιστά Παραβίαση Μυστικών της Πολιτείας (άρθρα 146 και 147 Π.Κ.), Κατασκοπεία (άρθρα 148 και 149 Π.Κ.), Υπόθαλψη Εγκληματία (άρθρο 231 Π.Κ.) και Παρασιώπηση Εγκλημάτων (άρθρο 232 Π.Κ.), ήτοι πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται βαρύτατα από τον Ποινικό Νόμο.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
υποβάλλοντας την παρούσα αναφορά μου
 Ζ Η Τ Ω
Όπως διενεργήσετε τα νόμιμα.
 Μυτιλήνη, 25-1-2013
Μετά Τιμής,
Ο ΑΝΑΦΕΡΩΝ
 Σμηναρχος ε.α  Καραθεοδωρου Ιγνατιος

Η νέα φοροεπιδρομή του 2013 -> Έρχονται «ραβασάκια» για εκατομμύρια φορολογούμενους

 Βαθιά το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν εκατομμύρια φορολογούμενοι οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν χαράτσια για το εισόδημα τους, το σπίτι τους, αλλά ακόμη και για τα παιδιά τους. Η φορολογική επιδρομή δεν έχει τέλος και όσες προσπάθειες και αν κάνουμε για να φτιάξουμε ένα συγκεντρωτικό θέμα, τα δεδομένα μας μετά από λίγο διάστημα αλλάζουν... ανάλογα με τις απαιτήσεις των...
δανειστών μας. Το newpost.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τα χαράτσια που θα πληρώσετε το 2013, μέχρι νεοτέρας...
Φορολογία εισοδήματος
Σημαντικές μειώσεις θα υποστούν χιλιάδες μισθωτοί και συνταξιούχοι, οι οποίοι θα δουν από 31 Ιανουαρίου τις μηνιαίες αποδοχές μειωμένες καθώς οι αλλαγές στις κλίμακες της φορολογίας φέρνουν ανατροπές στις κρατήσεις που γίνονται κάθε μήνα. Στα χαμηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια, μισθωτοί και συνταξιούχοι θα διαπιστώσουν κατά την πληρωμή των αποδοχών του Ιανουαρίου, μικρές αυξήσεις αποδοχών έως 28 ευρώ το μήνα , για ετήσιο εισόδημα της τάξης των 9.000-10.000 ευρώ. Μεγάλοι χαμένοι στο μέτωπο της μηνιαίας παρακράτησης, είναι οι οικογενειάρχες, μετά την κατάργηση του πρόσθετου αφορολογήτου τέκνων. Η κλίμακα αυτή είναι η εξής:

Η κλίμακα αυτή είναι η εξής:
Ο φόρος που προκύπτει από την κλίμακα μειώνεται ως εξής:

- Για εισόδημα μέχρι και 21.000 ευρώ κατά 2.100 ευρώ. Εφόσον ο φόρος που προκύπτει είναι μικρότερος των 2.100 ευρώ το ποσό μείωσης περιορίζεται στο ποσό του φόρου.

- Για εισόδημα πάνω από 21.000 ευρώ το ποσό μείωσης περιορίζεται κατά 100 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος και μέχρι εξαντλήσεως του ποσού των δύο 2.100 ευρώ.

Αναλυτικότερα στην εγκύκλιο περιλαμβάνεται ενδεικτικός πίνακας για τον ευκολότερο υπολογισμό των μειώσεων φόρου που ισχύσουν για εισοδήματα μέχρι 43.000 ευρώ.

Αναλυτικά: 
Τεκμήριο τα παιδιά

Καταργείται προσαύξηση αφορολόγητου ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών. Είτε άκληρος είτε με ένα παιδί είτε πολύτεκνος, ο φόρος είναι ίδιος για τους μισθωτούς. Αντί του αφορολόγητου έρχονται τα επιδόματα, αλλά κι αυτά «κουτσουρεμένα». Για τους πολύτεκνους, από 528 ευρώ ανά παιδί «κατεβαίνει» στα 450€, με μια μηνιαία ενίσχυση της τάξης των 50 ευρώ ανά παιδί. Για όσους έχουν ένα ή δυο παιδιά, θεσπίζεται μηνιαίο επίδομα 40 ευρώ για κάθε παιδί. Υπάρχει και εισοδηματικό όριο τις 45.000 ευρώ.

Φορολογία ακινήτων

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί η ταχυδρόμηση των εκκαθαριστικών για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2010. Αφορά σε όσους ιδιοκτήτες είχαν εκείνη την περίοδο περιουσία αξίας άνω των 400.000 ευρώ. Στις αρχές του 2013 θα ταχυδρομηθούν τα σημειώματα για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2011. Υπάρχει αφορολόγητο 200.000 που σημαίνει ότι ειδοποιητήρια θα αποσταλούν σε περίπου 600-700.000 Έλληνες.

Μέχρι τον Απρίλιο ή το Μάιο θα συνεχίσουν να πληρώνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων τις υπόλοιπες δόσεις που έμειναν από το «χαράτσι» στα ακίνητα το οποίο θα συνεχίσει να έρχεται μαζί με το λογαριασμό της ΔΕΗ. Αν δεν πληρώσει κάποιος τον ειδικό φόρο, αυτός θα πάει στην εφορία και θα γίνει ληξιπρόθεσμη οφειλή. Επίσης, μέσα στο 2013 θα οριστικοποιηθεί και ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων που θα αντικαταστήσει το χαράτσι, το οποίο ήταν έκτακτο κι επιβλήθηκε για λόγους σωτηρίας της οικονομίας. Ο φόρος που θα πληρώσουμε θα είναι με βάση την αξία των ακινήτων, και των αγροτεμαχίων την 1η Ιανουαρίου 2013. Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί αν θα υπάρχει αφορολόγητο, αν θα είναι 50.000 ή 100.000 ευρώ.

Tι ισχύει για φοροαπαλλαγές - αποδείξεις


Διατηρείται αλλά είναι "ψαλιδισμένη" η έκπτωση φόρου 10% για ιατρικά έξοδα και νοσήλια. Επίσης παραμένουν οι δαπάνες για δωρεές, χορηγίες και διατροφή προς την πρώην ή τον πρώην σύζυγο.Υποχρέωση συγκέντρωσης αποδείξεων συνολικής αξίας ίσης με το 25% του ετησίου εισοδήματος θα έχουν μόνο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι με ετήσια εισοδήματα μέχρι 42.000 ευρώ.Όσοι έχουν ετήσια εισοδήματα άνω των 42.000 ευρώ θα πρέπει να μαζεύουν αποδείξεις αξίας 10.500 ευρώ.Επίσης αυξάνεται από 10% σε 22% το πέναλντι φόρου που θα καλείται να πληρώσει κάθε μισθωτός ή συνταξιούχος, ο οποίος δεν θα καταφέρνει να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες αποδείξεις.

Φορολογία επιχειρήσεων
Αλλάζει η φορολογία των κερδών για τις ανώνυμες εταιρείες και τις εταιρείες περιορισμένης ευθύνης. Ειδικότερα: Τα αδιανέμητα κέρδη των εταιρειών θα φορολογούνται με συντελεστή 26%, από 20% που ισχύει σήμερα.Στα μερίσματα (διανεμόμενα κέρδη) θα επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 10%, από 25% που ανέρχεται σήμερα. Την ίδια ώρα αυξάνεται η φορολογία των κερδών των ομόρρυθμων και ετερόρρυθμων εταιρειών, που τηρούν απλογραφικά βιβλία (πρώην β' κατηγορίας).

Συγκεκριμένα, ο φόρος αυξάνεται από το 20% στο 26% για τα πρώτα 50.000 ευρώ των καθαρών κερδών και στο 33% για τυχόν επιπλέον ποσό κερδών πέραν των 50.000 ευρώ. Για τις επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικά βιβλία (πρώην γ΄ κατηγορίας) το συνολικό καθαρό εισόδημά τους υποβάλλεται σε φόρο 26%.

Ελεύθεροι επαγγελματίες - ατομικές επιχειρήσεις

Τα εισοδήματα των φυσικών προσώπων τα οποία προέρχονται από ατομικές επιχειρήσεις ή από ελευθέρια επαγγέλματα θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ και μέχρι το επίπεδο των 50.000 ευρώ με συντελεστή 26% και πάνω από το επίπεδο των 50.000 ευρώ με 33%.

Νέοι επαγγελματίες


Για τους νέους επιτηδευματίες, κατά τα τρία πρώτα έτη άσκησης της δραστηριότητάς τους, θα ισχύει μειωμένος φόρος στο 13% για τα πρώτα 10.000 ευρώ του ετησίου εισοδήματος. Τα επιπλέον 40.000 ευρώ θα φορολογούνται με συντελεστή 26% και για το τμήμα του εισοδήματος που υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ θα επιβάλλεται φόρος 33%.

Αυξημένο το τέλος επιτηδεύματος


Αυξημένο έως 100% είναι το τέλος επιτηδεύματος που θα κληθούν να πληρώσουν το 2013 οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Ειδικότερα το τέλος διαμορφώνεται ως εξής:

-800 ευρώ από 400 ευρώ για νομικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική επιχείρηση και έχουν την έδρα τους σε τουριστικούς τόπους και σε πόλεις ή χωριά με πληθυσμό έως 200.000 κατοίκους.
- 1.000 ευρώ από 500 ευρώ για νομικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική επιχείρηση και έχουν την έδρα τους σε πόλεις με πληθυσμό πάνω από 200.000 κατοίκους.
- 650 ευρώ από 500 ευρώ για ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.
- 600 ευρώ από 300 ευρώ για κάθε υποκατάστημα.

Ξανά «μαχαίρι» σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ

Μετά τη συγχώνευση των επικουρικών ταμείων... 
Αδηλο προαλείφεται  το μέλλον των επικουρικών συντάξεων μετά την συγχώνευση των επικουρικών ταμείων η οποία θα έχει  υποχρεωτικό χαρακτήρα καθώς ένα – δύο ταμεία το πολύ θα καταφέρουν να εξαιρεθούν αποδεικνύοντας  ότι μπορούν να παραμείνουν βιώσιμα. Με την  πρώτη πράξη νομοθετικού περιεχομένου του 2013 που  έχει ήδη  περάσει από τη Βουλή (φωτ. ο υπ.Εργασίας Γ. Βρούτσης) προβλέπεται δίμηνη παράταση της προθεσμίας  (έως τον Απρίλιο) για την ένταξη των ταμείων ώστε να αξιολογηθούν...
οι αναλογιστικές μελέτες βιωσιμότητας. 
Αιτήσεις εξαίρεσης έχουν ήδη καταθέσει το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ), το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ) και το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ). Σύμφωνα με το νόμο αν θεωρηθεί αξιόπιστη η μελέτη βιωσιμότητας και εξαιρεθεί ένα ταμείο, μετατρέπεται αυτόματα σε επαγγελματικό ταμείο και σταματά να αξιώνει οποιαδήποτε κρατική επιχορήγηση . 
Η μείωση των συντάξεων  για όσα ταμεία ενταχθούν στον ενιαίο φορέα  θεωρείται δεδομένη  καθώς  όπως ορίζει ο νόμος  το ΕΤΕΑ θα πρέπει να φροντίζει να αναπροσαρμόζει  κάθε τρίμηνο το ύψος των παροχών του ανάλογα με την αποδοτικότητα των κεφαλαίων του  ώστε να μην δημιουργείται έλλειμμα.
Οι αλλαγές θα εφαρμοστούν από το 2015 και μετά. Η σύνταξη θα υπολογίζεται βάσει των εισφορών , των ετων ασφάλισης και του αριθμού των συνταξιούχων. Δηλαδή όσο επιδεινώνεται η σχέση συνταξιούχων- ασφαλισμένων , τόσο θα μειώνεται η σύνταξη.
Ένα από τα « αγκάθια »  της  νέας ρύθμισης  είναι η εθελοντική  υπαγωγή των εργαζόμενων  στα νέα επαγγελματικά ταμεία. Ετσι, τα πάλαι ποτέ εύρωστα επικουρικά,  αντλώντας λιγότερα έσοδα από εισφορές  και χωρίς κρατική επιχορήγηση  έχουν δύο επιλογές : είτε να συρθούν παρακαλώντας να υπαχθούν κάτω από την ομπρέλα του ΕΤΕΑ, είτε να μειώσουν δραματικά τις παροχές
Νέο κούρεμα  έχει αποφασιστεί και για τα εφάπαξ με υπουργική απόφαση που υπογράφηκε στο τέλος του 2012  και  θα εφαρμοστεί το 2014 βάσει της μνημονιακής δέσμευσης της χώρας. Το νέο  κούρεμα στα εφάπαξ  θα προέλθει από το νέο τρόπο υπολογισμού ο οποίος θα «διορθώσει» συμπιέζοντας προς τα κάτω τις μεγάλες αναντιστοιχίες εισφορών και παροχών που εντοπίστηκαν στα περισσότερα ταμεία . Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι  το εφάπαξ που εισπράττουν οι ασφαλισμένοι στο ταμείο εργο ληπτών δημοσίων έργων  είναι υψηλότερο κατά 83% από τις εισφορές που έχουν  καταβάλει ενώ σχεδόν διπλάσια (50,5% υψηλότερη) είναι η εφάπαξ παροχή σε σχέση με τις εισφορές στο ταμείο πρόνοιας του ΟΣΕ
Το νέο σύστημα  υπολογισμού  είναι διανεμητικό ,καθορισμένων εισφορών με νοητή κεφαλαιοποίηση. Το ύψος  του εφάπαξ θα καθορίζεται όχι μόνο από το ύψος των εισφορών που έχουν καταβληθεί αλλά και από τον αριθμό των ασφαλισμένων που βγαίνουν στη σύνταξη στη συγκεκριμένη χρονιά . Δηλαδή, για παράδειγμα ο δημόσιος υπάλληλος θα πάρει λιγότερα αν έχει την ατυχία να αποχωρήσει χρονιά μαζικής φυγής από το δημόσιο τομέα.
Για τους ασφαλισμένους του δημοσίου, των ΔΕΚΟ και των τραπεζών , αυτό θα είναι το δεύτερο ψαλίδι καθώς τα εφάπαξ τους μειώθηκαν 10% - 30% και το 2011.

Πέντε μέρη στον κόσμο για να μείνεις με αδαμιαία περιβολή... άφοβα!

Πεντε μερη στον κοσμο για να μεινεις γυμνος... αφοβα!
Ανήκεις σ' αυτούς που είναι απαλλαγμένοι από ταμπού και με την πρώτη ευκαιρία αναζητούν πάρκα και παραλίες γυμνιστών ώστε να μείνουν χωρίς ρούχα και να χαλαρώσουν ,ε τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο; Τότε η παρακάτω λίστα με τα 5 ευρέως διαδεδομένα σημεία της Ευρώπης, που είναι ιδανικά για αυτό τον σκοπό, θα σου φανούν σίγουρα πολύ ενδιαφέροντα!

Τούρκικα χαμάμ, Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Οι Ούγγροι φημίζονται για την αγαπημένοι τους συνήθεια να απολαμβάνουν γυμνοί χαμάμ και το Szechenyi Gyogyfurdo είναι ένα από τα πιο γνωστά μέρη!

Αγώνας δρόμου για γυμνούς, πόλη Pamplona, Ισπανία

Γίνεται κυρίως από ακτιβιστές που διαμαρτύρονται ενάντια στις ταυρομαχίες που πραγματοποιούντια στην πόλη. Και δεν τους πειράζει να μείνουν τελείως γυμνοί ώστε να ακουστεί ο λόγος τους.

Αγώνας ράγκμπι με γυμνούς, πόλη Dunedin, Νέα Ζηλανδία

Ναι. σ' αυτή την πόλη της Νέα Ζηλανδίας υπάρχει εθνική εορτή στην οποία το ράκπμι παίζεται με γυμνούς παίκτες και αν θέλουν να κρ΄θψουν τα επίμαχα σημεία μπορούν να χρησιμοποιήσουν ΜΟΝΟ τη μπάλα!

Strip poker, Λονδίνο, Αγγλία

Ευρέως διαδεδομένο παιχνίδι που αν νομίζεις ότι παίζεται μόνο με ζευγάρια, κάνεις λάθος!

Englischer Garden, Μόναχο, Γερμανία

Επιστροφή στη φύση με άλλα λόγια σαν τους πρωτόγονους... Αν έχουν και μια μπύρα στο χέρι οι λάτρεις αυτής της συνήθειας, τότε είναι απόλυτα ευτυχισμένοι!

Άρθρο-σοκ του Θ.Κατσανέβα : Η επικείμενη καταστροφή και μουσουλμανοποίηση της χώρας

Του Θεόδωρου Κατσανέβα
Η εισβολή
Η σημερινή οικονομική καταστροφή μας έχει αποπροσανατολίσει από έναν μεγαλύτερο κίνδυνο: την ταχύτατη αλλοίωση της εθνολογικής σύνθεσης της χώρας, και τελικά τη μουσουλμανοποίησή της. Το ενδιαφέρον όλων επικεντρώνεται στις επόμενες εκλογές και όχι στις επόμενες γενιές όπως θα έπρεπε. Σύμφωνα με τη ρεαλιστική όσο και εφιαλτική αυτή πρόβλεψη, σε 10-20 χρόνια, η Ελλάδα όπως την ξέρουμε σήμερα, δε θα υπάρχει πια. Σε δέκα χρόνια, εδώ στο καλύτερο οικόπεδο της γης που έχει μπει στο μάτι πολλών, θα κατοικούν 4-5 εκατ. μουσουλμάνοι νεαροί σε ηλικία, έναντι 8-9 εκατ. γερασμένων ελληνογενών. Τότε, θα είναι αδύνατο να σταματήσει η συνέχιση της μαζικής εισβολής και του πολλαπλασιασμού της, με δεδομένο ότι οι γυναίκες-μουσουλμάνες γεννούν πέντε παιδιά κατά μέσο όρο, έναντι λιγότερο από ένα των ελληνίδων
Σύμφωνα με έγκυρες και διασταυρωμένες πληροφορίες μας, σήμερα εισβάλλουν στη χώρα, κατά κύριο λόγο από τον Έβρο, 200.000-250.000 κυρίως μουσουλμάνοι από την Αφρική και την Ασία. Σε δέκα χρόνια, θα ανέρχονται σε 2-2,5 εκατ. και μαζί με τους εδώ εγκατεστημένους που υπολογίζονται σε 1,8 εκατ. (συμπεριλαμβανομένων αυτών της Δυτικής Θράκης, μαζί με γεννήσεις της τάξης των 500.0000), θα ανέρχονται σε πάνω 4 εκατ. Το δόγμα Οζάλ «δε χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες, αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια από εδώ μεριά», βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, όπως αποδείχτηκε και από τις μυστικές εκθέσεις που βγήκαν στη δημοσιότητα, ύστερα από τις αποκαλυπτικές δηλώσεις του πρώην Πρωθυπουργού Γιλμάζ για δολιοφθορές σε βάρος της χώρας μας.
Το τραγικό είναι ότι, με την έλευση του άτεγκτου Μνημονίου και την ερημοποίηση της αγοράς εργασίας, πολλά νέα παιδιά, αλλά και νοικοκύρηδες νόμιμοι μετανάστες, φεύγουν από τη χώρα σε αναζήτηση μιας καλύτερης μοίρας στον ήλιο. Και έτσι, η χώρα μουσουλμανοποιείται με μαθηματική βεβαιότητα. Και αυτό λέγεται με όλο το σεβασμό που οφείλεται στη θρησκεία αυτή και σε κάθε ένα μουσουλμάνο ξεχωριστά.
Οι δουλέμποροι και η Αθηναϊκή ζούγκλα
Σε αντίθεση με το παρελθόν, όταν το ταξίδι των μεταναστών γινόταν με μύριες όσες δυσκολίες και κινδύνους, σήμερα τα πράγματα έχουν απλοποιηθεί. Οι τουρκικές αερογραμμές έχουν καθιερώσει απ’ ευθείας τακτικές πτήσεις από όλες ή τις περισσότερες χώρες εισαγωγής τους, με διαμονή «τράνζιτ» στην Τουρκία και αμέσως μετά στην Ελλάδα. Τα αεροπλάνα της Turkish Airlines κάνουν χρυσές δουλειές μεταφέροντας καθημερινά εκατοντάδες λαθρομετανάστες από το Λάγος της Νιγηρίας, την Άκρα της Σομαλίας, την Καζαμπλάκα του Μαρόκου, το Καράτσι του Πακιστάν, την Ντάκα του Μπακλαντές, την Αλγερία, τη Σομαλία, το Σουδάν, την Αίγυπτο, το Λίβανο, το Νουμπαι, κλπ. Οι μετανάστες εγκαθίστανται προσωρινά σε δουλεμπορικά ξενοδοχεία των περιοχών Κουμ Καπί και Γελσικόι στην Κωνσταντινούπολη, υπό την αιγίδα του βαθέως τουρκικού κράτους. Σύντομα διέρχονται τον Έβρο περίπου ανενόχλητοι και όσοι το επιθυμούν, καταφεύγουν στις ελληνικές αρχές, όπου τελικά τους χορηγείται έγγραφο που αναγράφει ότι υποχρεούνται να φύγουν από τη χώρα σε διάστημα ενός μηνός!
Από την Αλεξανδρούπολη επιβιβιβάζονται στα τραίνα των ελληνικών σιδηροδρόμων και καταλήγουν στο τραγικό Αθηναϊκό γκέτο, όπου τους παραλαμβάνουν οι εδώ συνεργάτες των δουλεμπόρων και τους εγκαθιστούν σε βρωμερές πολυκατοικίες. Ακολουθεί η ένταξή τους στα κυκλώματα των συμμοριών, των ναρκωτικών, της πορνείας, της παιδεραστίας, της εμπορίας οργάνων, σε όλη την απαίσια αυτή εγκληματική βιομηχανία με ετήσιο τζίρο άνω του 1,5 δισ. ευρώ που ταΐζει και πολλούς «φιλάνθρωπους» και έχει μεταβάλει το κέντρο της Αθήνας σε ζούγκλα.
Το 80% της εγκληματικότητας και ειδικότερα της βαριάς εγκληματικότητας, διενεργείται διαπιστωμένα από παράνομους μετανάστες, που ανέρχονται σήμερα στο 15%-20% του πληθυσμού. Και επειδή στις φυλακές υπάρχει το αδιαχώρητο, κάθε 1-2 χρόνια, αφήνονται ελεύθεροι για να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους, Οι δουλέμποροι και οι συνεργάτες τους, αν είναι δυνατόν, κυκλοφορούν ελεύθεροι. Αφού έχει γίνει γνωστό ότι η χώρα είναι ξέφραγο αμπέλι, εδώ συρρέουν από παντού τα πλέον εγκληματικά στοιχεία που επικαλούνται πολιτικούς διωγμούς στη χώρα τους. Έτσι, αλλοιώνεται όχι μόνο η ποσοτική αλλά και η ποιοτική σύνθεση των κατοικούντων εδώ, που από χώρα μεταβάλλεται σε χώρο-αποθήκη. Την ίδια ώρα, σε μεγάλα μέσα μαζικής επικοινωνίας γίνεται αναφορά σε «φασισταριό», σε «εθνοπαρανοϊκούς καραγκιόζηδες» που αντιδρούν στο να δοθεί «συλλήβδην η ιθαγένεια σε όλους τους μετανάστες...»! (Τα Νέα, 5/1/2012).

Λεφτά υπάρχουν

Η αρμόδια για τη μετανάστευση Κοινοτική Επίτροπος Σεσίλια Μάλστρομ, επέκρινε τη χώρα μας τελευταία, γιατί δε φροντίζει να απορροφήσει μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που είναι διαθέσιμα από Κοινοτικά κονδύλια για την κατασκευή του φράκτη στον Έβρο, τη δημιουργία κέντρων υποδοχής, την επαναπροώθηση μεταναστών κλπ. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, απάντησε «υπερηφάνως» ότι, για τους σκοπούς αυτούς θα χρησιμοποιήσουμε δικούς μας πόρους. Προφανώς του έχει μείνει ακόμα το προεκλογικό κουσούρι ότι «λεφτά υπάρχουν»! Γεγονός είναι ότι, η ελληνική κυβέρνηση, ο Δήμαρχος της Αθήνας κ. Καμίνης, με την αγαστή συμπαιγνία των «φιλάνθρωπων» με το αζημίωτο Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και αρκετών μέσων μαζικής επικοινωνίας, κωφεύουν ανεπίτρεπτα ή συνηγορούν για το έγκλημα που συντελείται σε βάρος της χώρας.
Οι εταίροι μας σφυρίζουν αδιάφορα
Αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση μάς αντιλαμβάνεται ως παραπαίδι και οι εταίροι μας το παίζουν φιλάνθρωποι, όταν η εισβολή λαθρομεταναστών δεν τους αφορά. Ξεσηκώνονται όταν συλληφθούν 1-2 παράνομοι μετανάστες στη χώρα τους και με συνοπτικές διαδικασίες τον στέλνουν στη «χωματερή» της Ελλάδας. Δεν καταργούν το Δουβλίνο ΙΙ που επιβάλλει την υποχρεωτική επιστροφή παράνομων μεταναστών από Ευρωπαϊκές χώρες στην πρώτη χώρα εισαγωγής τους που είναι κυρίως η Ελλάδα, από όπου εισέρχεται το 90% των εισβολέων. Μας απειλούν με έξωσή μας από τη συνθήκη Σένγκεν γιατί δεν παίρνουμε επαρκή μέτρα για την παρεμπόδιση εισαγωγής λαθρομεταναστών και την ίδια ώρα, μας εγκαλούν για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων !
Οι εδώ «φιλάνθρωποι» εκπρόσωποι της επιλεγόμενης Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, κάνουν ό,τι μπορούν για να διευκολύνουν την εισβολή. Αλλά ο ΟΗΕ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν ενδιαφέρονται για να πείσουν χώρες όπως το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, η Αλγερία, η Νιγηρία, κλπ., που βρίσκονται υπό δυτική επιρροή, να υπογράψουν συμφωνία επανεισδοχής των ομοεθνών τους που εισρέουν με αλματωδώς αυξανόμενο ρυθμό στη χώρα μας μέσω της Τουρκίας, η οποία παραμένει χώρα υπό ένταξη στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.
Η βιομηχανία της «φιλανθρωπίας»
Στην Ελλάδα του παράλογου και της παραλυσίας, η δουλεμπορία σήμερα αντιμετωπίζεται περίπου ως πλημμέλημα. Όταν η αστυνομία, που έχει ενεργοποιηθεί ικανοποιητικά τελευταία, συλλάβει δουλεμπόρους, τα δικαστήρια, υποχρεώνονται από την ισχύουσα νομοθεσία, να τους αφήσουν ελεύθερους με εγγύηση, με χαϊδέματα ποινών. Οι δουλέμποροι εισπράττουν 3.000-6.000 το κεφάλι για τη διακίνηση του «εμπορεύματος», οι συνεργάτες τους ιδιοκτήτες των βρωμερών πολυκατοικιών στα γκέτο της Αθήνας ενθυλακώνουν φοροδιαφεύγοντας 3-7 ευρώ την ημέρα ανά άτομο δηλ. 20.000-70.000 ευρώ το μήνα, οι έμποροι ναρκωτικών, πορνείας, παιδοφιλίας και διακίνησης ανθρώπινων οργάνων, θησαυρίζουν, όπως και μη-κυβερνητικές οργανώσεις και διάφοροι δικηγορίσκοι και παρατρεχάμενοι.
Είναι πολλά τα λεφτά και η «βιομηχανία της φιλανθρωπίας» ακμάζει την ίδια ώρα που η χώρα παρακμάζει. Τα ξενοδοχεία και οι επιχειρήσεις στο κέντρο κλείνουν και το παραεμπόριο οργιάζει. Οι περιοχές στο κέντρο και γύρω απ’ αυτό ζουν έναν καθημερινό εφιάλτη. Και οι «ιθαγενείς» που διαμαρτύρονται χαρακτηρίζονται ρατσιστές από «κορακοφιλάνθρωπους» ή αφελείς που δηλώνουν αριστεροί, αλλά αγνοούν βασικές αρχές της αριστερής αντίληψης και ειδικότερα της μαρξιστικής. Η οποία δεν αποδέχεται τη φιλανθρωπία και θεωρεί τη μετανάστευση εργαλείο του διεθνούς καπιταλισμού για την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης.
Στο θέατρο του παράλογου της σημερινής ελληνικής πραγματικότητας, παραβλέπεται το αυτονόητο γεγονός ότι το πρόβλημα της τεράστιας παγκόσμιας φτώχειας του 1 δισ. των λιμοκτονούντων διεθνώς, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, δεν μπορεί να λυθεί μεμονωμένα από τη φιλανθρωπία και μάλιστα από την «Ψωροκώσταινα». Η οποία μεταβάλλεται από τους «κουτόφραγκους» σε χώρο εναπόθεσης ανθρώπινης δυστυχίας και χώρο υπό διάλυση. Η χώρα Λιβανοποείται, Βοσνιοποιείται και μουσουλαμανοποιείται. με τα συνακόλουθα της εγκληματικότητας, της μπούρκας, της σαρίας, τα τόσο συμπαθή αυτά πολιτιστικά πρότυπα για τους αριστεροδεξιόφρονες που έχουν επιβάλλει και την πολιτικοδημοσιογραφική τους ηγεμονία.
Τι κάνουμε
Η χώρα μας, οφείλει να θωρακίσει τα σύνορά της, να ενισχύσει την Αστυνομία Αλλοδαπών και να αξιοποιήσει το πλούσιο δυναμικό των ενόπλων δυνάμεων που σκοπός τους είναι η προστασία των συνόρων. Να εξαρθρώσει και να θεσπίσει αποτελεσματικά εξοντωτικές ποινές για τους δουλεμπόρους και τους συνεργάτες τους. Να προωθήσει τη δημιουργία «Οργανισμού για τους Μετανάστες», ο οποίος με τη χρηματοδότηση της Ε.Ε. θα στελεχωθεί από αξιόμαχα στελέχη έξω από το κύκλωμα των «κορακοφιλανθρώπων», αναλαμβάνοντας την προσωρινή μετεγκατάστασή των λαθρομεταναστών μακριά από το κέντρο της Αθήνας. Να παράσχει πολιτικό άσυλο στους πραγματικούς πολιτικούς πρόσφυγες κατανέμοντάς τους στις χώρες της Ε.Ε. ανάλογα με τον πληθυσμό τους. Να επαναπροωθήσει τους παράνομους μετανάστες με ναυλωμένα αεροπλάνα στην πατρίδα τους, συνάπτοντας άμεσα συμφωνίες επανεισδοχής με χώρες όπως το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, η Σομαλία, η Νιγηρία, η Αλγερία, κλπ. που βρίσκονται υπό δυτική επιρροή.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να συμμορφώσει την Τουρκία με την απειλή αναστολής των ενταξιακών διαδικασιών και άλλων κυρώσεων και να αναθεωρήσει τον κανονισμό του Δουβλίνου ΙΙ. Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ είναι σε θέση να αντιληφθούν ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε ευρωπαϊκό εφαλτήριο της διεθνούς τρομοκρατίας. Το αρχηγείο της Frontex να μετεγκατασταθεί από την Πολωνία (!) στην Ελλάδα. Και το μεγαλύτερο ποσό που διατίθεται για τους ίδιους σκοπούς, να διατεθεί στη χώρα μας, αφού από εδώ εισρέει το 90% των παράνομων μεταναστών. Ταυτόχρονα, η ελληνική πολιτεία οφείλει να εντάξει τους νόμιμους μετανάστες, με συγκεκριμένες προϋποθέσεις όπως ισχύει διεθνώς, στον κοινωνικό της ιστό και σταδιακά να τους παραχωρήσει την ελληνική ιθαγένεια. Να δεχτεί τους πραγματικούς και όχι τους δήθεν πολιτικούς πρόσφυγες ανάλογα με τον πληθυσμό της. Να απαγορεύσει τη λειτουργία πολλών πρακτορίστικων ψευτο-Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, αφού ελεγχθεί η οικονομική τους διαχείριση και οι επικεφαλείς τους σταλούν στον Κορυδαλλό. Να θεσπίσει πολιτική διακριτικών επιλογών εισδοχής και νομιμοποίησης μεταναστών, με κριτήρια τις χώρες καταγωγής και τις επαγγελματικές τους ειδικότητες, όπως κάνουν όλες οι χώρες παντού σε θέματα μετανάστευσης. Η ελληνική πολιτεία οφείλει να σεβαστεί τους νοικοκυραίους μετανάστες που ζουν ειρηνικά εδώ, καταβάλλουν φόρους, ασφαλιστικές εισφορές και αναγνωρίζουν την πολιτιστική μας ταυτότητα και τη γλώσσα. Γι’ αυτό, πρέπει να αρθούν οι αδιέξοδες αντιρρήσεις για τη δημιουργία μουσουλμανικού τεμένους και νεκροταφείου στην Αττική.

Παράλληλα, χρειάζεται να απλοποιηθεί και να συγκεκριμενοποιηθεί η νομοθεσία και διοικητική πρακτική για τους νόμιμους μετανάστες και να αρθούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που τους ταλαιπωρούν, τους καθιστούν υποχείριους σε εκμετάλλευση από κυκλώματα και οδηγούν σε απώλειες πολλών δισ. για το χειμαζόμενο κρατικό προϋπολογισμό. Σε καμία περίπτωση όμως, δεν πρέπει να αφεθεί να μας υπερκεράσουν αριθμητικά. Η χώρα χρειάζεται «φράκτη» για τους παράνομους εισβολείς σε όλα τα σύνορά της και «πόρτες» απ’ όπου θα επιτρέπεται η νόμιμη είσοδος με επιλεκτικά κριτήρια. Στην πραγματικότητα, λόγω της υπογεννητικότητας του ελληνικού πληθυσμού που πρέπει να ενισχυθεί με ιδιαίτερα ισχυρά κίνητρα, χρειαζόμαστε τους νόμιμους μετανάστες και κυρίως αυτούς που μπορούν να συμβιούν ειρηνικά με τον ελληνικό πληθυσμό και να συμβάλλουν στην οικονομική της ανάπτυξη της χώρας και την πληθυσμιακή της αναγέννηση. Αλλιώς, η μουσουλμανοποίηση της ελληνικής γης με την παράδοση των 2000 χρόνων ιστορίας, αποτελεί μόνο θέμα χρόνου.

Αν δεν υπάρξει σοβαρή ισχυρή βούληση με επίκεντρο τις γραμμές αυτές, η Ελλάδα θα μεταβληθεί σε χώρο εμφύλιου σπαραγμού χωρίς μέλλον. Με το Μνημόνιο και τη μαζική εισβολή παράνομων μεταναστών, μας κλέβουν τη χώρα. Γι’ αυτό, χρειάζεται μια πολιτική ηγεσία που ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα της και για το μέλλον της. Μια ηγεσία της πατριωτικής ευθύνης, της γνώσης, της χρηστής και έντιμης διοίκησης, της αποτελεσματικότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης. Αυτήν την ώρα, βρισκόμαστε σε πόλεμο. Οφείλουμε να παραμερίσουμε αυτά που μας χωρίζουν και να αναδείξουμε αυτά που μας ενώνουν. Και στη διαδρομή της ιστορίας του, ο ελληνισμός έχει αποδείξει ότι αυτό μπορεί να το κάνει.

* Ο κ. Θεόδωρος Κατσανέβας είναι Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς
δείτε το video

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ:


Με πλειοψηφία 151 βουλευτών αλλάζουν τα σύνορα της χώρας.
Άρθρο: 27 Παράγραφος 1.
Με πλειοψηφία 151 βουλευτών ξένα στρατεύματα εγκαθίσταται στη χώρα.
Άρθρο: 27 Παράγραφος 2.
Με πλειοψηφία 180 βουλευτών εκχωρούνται συνταγματικές αρμοδιότητες σε διεθνή όργανα.
Άρθρο: 28 Παράγραφος 2
Με πλειοψηφία 180 βουλευτών γίνεται περιορισμός της εθνικής κυριαρχίας.
Άρθρο: 28 Παράγραφος 3.
Απαγορεύεται πρόταση νόμων από τους πολίτες που δεν είναι Βουλευτές ή μέλη της κυβέρνησης.
Άρθρο: 73 Παράγραφος 1.
Απαγορεύονται δημοψηφίσματα με πρωτοβουλία πολιτών.
Άρθρο: 44 Παράγραφος 2.

Απαγορεύονται δημοψηφίσματα για νόμους που έχουν ήδη ψηφιστεί και αφορούν δημοσιονομικά θέματα.
Άρθρο: 44 Παράγραφος 2.
Μόνο η Βουλή αναθεωρεί το Σύνταγμα.
Άρθρο: 110 Παράγραφος 2.
Η αστυνομία μπορεί να απαγορεύσει τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.
Άρθρο 11. Παράγραφος 2.
Η Βουλή με πλειοψηφία 180 βουλευτών κηρύσσει κατάσταση πολιορκίας και αναστέλλει άρθρα του Συντάγματος που αφορούν ατομικά δικαιώματα.
Άρθρο 48. Παράγραφοι 1,6.
Η κάθε κυβέρνηση μπορεί να αλλάξει όπως θέλει το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.
Άρθρο 22. Παράγραφος 5.
Η κάθε κυβέρνηση μπορεί να αλλάξει όπως θέλει τον εκλογικό νόμο.
Άρθρο 54 Παράγραφος 1.
Η κάθε κυβέρνηση μπορεί να αλλάξει όπως θέλει το νόμισμα της χώρας.
Άρθρο 80. Παράγραφος 2.
Η κυβέρνηση επιλέγει τους προέδρους και αντιπροέδρους του Συμβουλίου Επικρατείας, Αρείου Πάγου και Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Άρθρο: 90 Παράγραφος 5.
Η κυβέρνηση μπορεί να προσβάλλει τις προαγωγές,τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις και μετατάξεις των δικαστικών λειτουργών.
Άρθρο: 90 Παράγραφος 3.
Μόνο η Βουλή αποφασίζει για τη δίωξη των Βουλευτών.
Άρθρο 61 Παράγραφος 2.    Άρθρο 62 Παράγραφος 1.
Μόνο η Βουλή αποφασίζει για τη δίωξη μελών της κυβέρνησης ή όσων στο παρελθόν διετέλεσαν μέλη της κυβέρνησης.
Άρθρο 86 Παράγραφος 1.
Μόνο η Βουλή αποφασίζει για το ύψος των αποδοχών των Βουλευτών.
Άρθρο 63 Παράγραφοι 1,2.
Παρέχει ειδική προστασία στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις και στα κεφάλαια εξωτερικού που εισάγονται στη χώρα μας.
Άρθρο 107 Παράγραφος 1.
Δεν προβλέπεται καμία κύρωση σε Βουλευτές που ψήφισαν αντισυνταγματικούς νόμους.
Δείτε το Σύνταγμα της Ελλάδος στην ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων:  http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/

«Ο ΔΩΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»*


όπως περιλαμβάνεται στη Διακήρυξη του
του Κόμματος
«ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ»
 1.       Τα τρία Ανεξάρτητα Θεσμικά Κέντρα Εξουσίας της Δημοκρατίας είναι:  Η Κυβέρνηση, η Βουλή, το Δικαστικό Σώμα, σύμφωνα με το Γάλλο Νομικό Μοντεσκιέ (Charles deSecondatBaron de Montesquieu, 1948). Το περίφημο άρθρο του διάσημου Νομικού «Το Πνεύμα του Νόμου» διαχώρισε πλήρως τις Τρεις Εξουσίες της Δημοκρατίας για Τρεις Ουσιαστικούς Λόγους.
Πρώτο, γιατί η κάθε μία από τις Τρεις Εξουσίες έχει Διαφορετικά Καθήκοντα και Υποχρεώσεις, στο Πλαίσιο και στη Φιλοσοφία της Δημοκρατικής Διακυβέρνησης μίας χώρας, τα οποία είναι εντελώς Ασυμβίβαστα μεταξύ τους.
Δεύτερο, για να μην μπορεί καμία από τις Τρεις Εξουσίες να κάνει Κατάχρηση της Εξουσίας που Ασκεί.
Τρίτο, για να μπορούν, σε κυκλική βάση οι Δύο από τις Τρεις Εξουσίες να Ελέγχουν Εισαγγελικά και Δικαστικά την άλλη Μία Εξουσία  (Παγκόσμια Καινοτομία του Κινήματος της «Σιωπηλής Πλειοψηφίας).   Για αυτούς τους Λογικούς, Αντικειμενικούς και Ουσιαστικούς Λόγους οι Τρεις Εξουσίες πρέπει να Εκλέγονται απευθείας από το Λαό και να Λειτουργούν Εντελώς Ανεξάρτητα η μία από την άλλη, με δικούς της Πόρους η κάθε μία Εξουσία, με Διοικητική και Οικονομική Αυτονομία, αποκλείοντας κάθε είδους Επιρροή της μίας επί της Άλλης Εξουσίας. Ο απόλυτος αυτός Διαχωρισμός αποτρέπει σε μεγάλο βαθμό την Ανεπάρκεια, τις Σπατάλες και κυρίως τη Διαφθορά και λειτουργεί με επιτυχία σε λίγα άλλα Κράτη.
2.            Κατάργηση του Αυτοελέγχου, της Αυτοκάθαρσης και της Παραγραφής των Αδικημάτων όλων όσων Ασκούν Κυβερνητικές, Νομοθετικές  και Δικαστικές Εξουσίες. Το σημερινό Ελληνικό Σύνταγμα δεν περιλαμβάνει κανέναν απολύτως Ανεξάρτητο  με Ενισχυμένες Υπερεξουσίες Μηχανισμό Ελέγχου όλων όσων Ασκούν Εξουσία, ο οποίος να είναι Κατοχυρωμένος να Λειτουργεί Ανεξάρτητα από την Εξουσία που Ελέγχει!
3.            Κατάργηση της Κομματικής Πειθαρχίας σε όλες τις ψηφοφορίες της Βουλής γιατί Αχρηστεύει τον Ιερό Νομοθετικό Ρόλο της Βουλής. Η Κυβέρνηση Εκλέγεται για να Κυβερνάει μόνον! Δεν Εκλέγεται και για να Νομοθετεί. Η «Κυβερνητική Νομοθεσία» είναι εντελώς Ασυμβίβαστη με τη «Φιλοσοφία» και το  «Πνεύμα της Δημοκρατίας».
4.            Κατάργηση του Κανονισμού της Βουλής που υπαγορεύει στις «Βουλευτικές Επιτροπές Ελέγχου των Σκανδάλων» των μελών της Κυβέρνησης να Πλειοψηφούνται από Βουλευτές του Κόμματος που Κυβερνάει και που υποτίθεται ότι Ελέγχει! Η Κυβέρνηση Εκλέγεται για να Κυβερνάει μόνον. Δεν Εκλέγεται και για να Ελέγχει τον… Εαυτό της. O«Κυβερνητικός Αυτοέλεγχος» της Κυβέρνησης από Βουλευτές του ιδίου Κόμματος είναι υπερβολικά προκλητικός και εντελώς Ασυμβίβαστος με το «Πνεύμα της Δημοκρατίας».
5.            Κατάργηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης γιατί Αχρηστεύει τον Ιερό Ρόλο της Δικαιοσύνης της Δικαστικής Εξουσίας. Η Δικαστική Εξουσία πρέπει να Εκλέγεται απευθείας από το Λαό για να Λειτουργεί Ανεξάρτητα και Αυτόνομα από την Κυβερνητική και Νομοθετική Εξουσία. Οι Φυλακές θα υπάγονται στη Δικαστική εξουσία. Η Κυβέρνηση Εκλέγεται για να Κυβερνάει μόνον. Δεν Εκλέγεται και για να Δικάζει, ιδίως τα μέλη της! Η «Κομματική-Κυβερνητικήή Δικαστική Εξουσία» είναι υπερβολικά προκλητική και εντελώς Ασυμβίβαστη με το «Πνεύμα της Δημοκρατίας». Κατάργηση του Νόμου περί Ευθύνης Υπουργών.
6.            Μόνιμη Κατάργηση της «Κομματικής Διακυβέρνησης» και του «Κομματικού Συνδικαλισμού» καθώς  και όλων των «Ασυμβίβαστων Εξουσιών» όλων όσων Ασκούν Εξουσία στο πλαίσιο της Δημοκρατίας.   Κατάργηση της ιδιότητας του Βουλευτή ταυτόχρονα με αυτή του Υπουργού, του Κομματικού Νομοθέτη, Κομματικού Δικαστικού, Κομματικού Συνδικαλιστή, Κομματικού Προέδρου των ΔΕΚΟ, Κομματικού καθηγητή, φοιτητή κ.ά.
7.            Καθιέρωση της Απόλυτα Ανεξάρτητης Τοπικής Αυτοδιοίκησης Περιφέρειας και Δήμων. Οι Αιρετοί Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι θα λειτουργούν εντελώς Ανεξάρτητα από την Κεντρική Κυβέρνηση με δικούς τους Πόρους και με τον ίδιο Διαχωρισμό των τριών Εξουσιών, Περιφερειακής και Δημοτικής Κυβέρνησης, Περιφερειακής και Δημοτικής Βουλής, και Περιφερειακού και Δημοτικού  Δικαστικού Σώματος. Οι τοπικές Κυβερνήσεις θα Ελέγχονται  με την ίδια Μέθοδο Εποπτείας και Ελέγχου της κάθε Μιας από τις Τρεις Τοπικές Εξουσίες, από τις υπόλοιπες Δύο, σε εναλλασσόμενη κυκλική βάση, ώστε πάντα οι Δύο να Ελέγχουν τη Μία, Εισαγγελικά και Δικαστικά και να επιβάλουν,  με συνοπτικές διαδικασίες, αυστηρές  κυρώσεις  σε όσους αποδεικνύεται ότι κάνουν Καταχρήσεις. Συγκρούσεις και Διαφορές μεταξύ Δήμων θα επιλύονται από τις Κοινές Επιτροπές Ελέγχου των Δύο Εξουσιών Ελέγχου της Περιφέρειας και Συγκρούσεις και Διαφορές μεταξύ Περιφερειών θα επιλύονται από τις κοινές Επιτροπές Ελέγχου των Δύο Εξουσιών Ελέγχου της Κεντρικής Κυβέρνησης.
8.            Απόλυτος Διαχωρισμός της «Πολιτικής Επιτελικής Διακυβέρνησης» των Αιρετών Πολιτικών από την «Τεχνοκρατική Λειτουργική Διακυβέρνηση» των Τεχνοκρατών/Μάνατζερ.  Οι Αιρετοί Πολιτικοί των τριών Κυβερνήσεων,  Κεντρικής, Περιφερειακής και Δημοτικής Κυβέρνησης, θα ασκούν Αποκλειστικά την «Πολιτική Επιτελική και Στρατηγική Διακυβέρνηση» του Κράτους, της Περιφέρειας και των Δήμων  και οι Τεχνοκράτες την αντίστοιχη «Τεχνοκρατική Λειτουργική Διακυβέρνηση» των τριών Κυβερνήσεων,  εφαρμόζοντας ανεπηρέαστα τις Στρατηγικές των τριών «Επιτελικών Κυβερνήσεων»,  χωρίς να έχουν  το δικαίωμα οι «Επιτελικές Κυβερνήσεις να εμπλέκονται  στη «Λειτουργική Διακυβέρνηση»  του Κράτους. Αναγνωρισμένες και Δοκιμασμένες «Μέθοδοι»  της Επιστήμης της Διακυβέρνησης θα Ελέγχουν, θα Εποπτεύουν, θα Αξιολογούν την Απόδοση όλων των «Τεχνοκρατών/Μάνατζερ, κάθε μήνα και όσοι δεν ανταποκρίνονται στους γραπτούς Μηνιαίους Στόχους τους, λόγω Ανεπάρκειας ή Διαφθοράς θα αντικαθίστανται αμέσως. 
Η παραγωγική Διακυβέρνηση ενός ολόκληρου Κράτους δεν επιτρέπει τη διαιώνιση Ανεπαρκών και Διεφθαρμένων Κυβερνητικών Στελεχών για ολόκληρες τετραετίες με ανυπολόγιστες ζημιές που απέδειξαν ότι οδήγησαν  τη χώρα μας  στην Πτώχευση και στην Εξαθλίωση.  
Ο Διαχωρισμός αυτός ισχύει σε λίγα Κράτη και λειτουργεί με Επιτυχία, καταργεί την Κομματική Διακυβέρνηση, και Περιορίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό την Ανεπάρκεια, τις Σπατάλες και τη Διαφθορά.
9)            Οι Προϋπολογισμοί Εσόδων-Εξόδων του Κράτους θα είναι υποχρεωτικά Κερδοφόροι μετά από 3 χρόνια από την ψήφιση των Μεταρρυθμίσεων του Συντάγματος του Κόμματος της «Κοινωνίας Αξιών» και του Κινήματος της «Σιωπηλής Πλειοψηφίας»
10.          Καθιέρωση των εξής 2 Πρακτικών:
Α) Κατάργηση της Επιβολής νέων Άμεσων και Έμμεσων Φόρων εκτός από τις περιπτώσεις φυσικών καταστροφών ή πολέμου. Δάνεια για Λειτουργικά Έξοδα του Κράτους Απαγορεύονται. Κεφάλαια για Επενδύσεις μπορούν να αντληθούν από τις Χρηματαγορές και τους Επενδυτές, εφόσον τα οφέλη του Κράτους θα αντλούνται μόνον από τα ακαθάριστα Έσοδα της Επένδυσης και όχι από τα Κέρδη.
Β) Επαναφέρεται η νομιμοποίηση της χρήσης κρυφών ηλεκτρονικών βιντεοσκοπήσεων και μαγνητοφωνήσεων Πολιτικών προσώπων και διορισμένων Τεχνοκρατών/Μάνατζερ μόνον, όταν αποδεικνύουν Κατάχρηση Εξουσίας ή Παράνομες Ενέργειες που βλάπτουν την Οικονομία, την Κοινωνία και την Εθνική Ασφάλεια του κράτους.
11.          Καθιέρωση των εξής 5 Μεταρρυθμίσεων:
Α) Καθιερώνεται μία μόνον και αποκλειστική θητεία Αιρετών Πολιτικών.  Εξαίρεση θα αποτελούν Περιφερειάρχες που θα Πολιτεύονται για την Κεντρική Κυβέρνηση και Δήμαρχοι που θα Πολιτεύονται για την Περιφέρεια ή την Κεντρική Κυβέρνηση.  Η ίδια καθιέρωση θα ισχύει και για της Ηγεσίες των Πολιτικών Κομμάτων και όλων των Συνδικαλιστικών Σωματείων. Καταργούνται για πάντα οι Επαγγελματίες Πολιτικοί και Συνδικαλιστές.
                Β) Κατάργηση της Ασυλίας των Βουλευτών.
Γ) Απόλυτη Ανεξαρτησία και Αυτονομία όλων των ΔΕΚΟ, Ασφαλιστικών Ταμείων, Νοσοκομείων και Ανώτατων και Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, υπό τον τακτικό Έλεγχο και Εποπτεία των Ελεγκτικών Εναλλασσόμενων Μηχανισμών Ελέγχου των τριών Κυβερνήσεων.
Δ) Τα Κριτήρια Επιλογής Κυβερνητικών Υποψήφιων Στελεχών και για τις τρεις Κυβερνήσεις, και για τις τρεις Εξουσίες, θα είναι: Επιστημονική ή Πρακτική Ειδίκευση στον Τομέα των Ευθυνών τους, Τεκμηριωμένο Ήθος και Παραγωγικότητα, από ένα Ιστορικό τουλάχιστον δέκα χρόνων. Αποκλείουμε οποιονδήποτε παλαιό Πολιτικό όσο και αν υπήρξε άψογος, εκτός αν παραιτήθηκε πριν τουλάχιστον δέκα χρόνια
12.          Καθιέρωση Αυτόματου Μηχανισμού Προστασίας των Μεταρρυθμίσεων του Συντάγματος από Μελλοντικές Προσπάθειες Εξουσιών να τις «Διαβρώσουν». Θα λειτουργούν ως Δικλείδες Ασφαλείας και θα αποτρέπουν κάθε προσπάθεια τροποποίησής τους που θα επιτρέπει την επαναφορά Ασυμβίβαστων Εξουσιών και Διακυβέρνησης στα ίδια Πρόσωπα ή στις ίδιες Ομάδες Εξουσίας. Οποιαδήποτε παρόμοια προσπάθεια προταθεί θα πρέπει πρώτα να τεθεί στην Κρίση των Ελλήνων Πολιτών με Δημοψήφισμα.
Σημείωμα: Οι Μεταρρυθμίσεις που προτείνονται δεν είναι τελικές ή απόλυτες. Η Ειδική Επιστημονική Επιτροπή Συνταγματολόγων της «Κοινωνίας Αξιών» είναι διαθέσιμη να συμπεριλάβει πιθανές τροποποιήσεις βελτίωσης του Νέου Συντάγματος αρκεί να  ανταποκρίνονται απόλυτα στο «Πνεύμα του Νόμου περί Διαχωρισμού και Αυστηρού Ελέγχου των Εξουσιών» και να περιλαμβάνουν διατάξεις των πιο πετυχημένων Δημοκρατικών Καθεστώτων στον κόσμο που να έχουν δοκιμαστεί για τη Δικαιοσύνη τους, την Αξιοκρατία τους, την Αξιοπιστία τους και την Παραγωγικότητά τους. Δεν σκοπεύουμε να ανακαλύψουμε το τροχό! Στόχος μας είναι  να εισαχθούμε στη Βουλή, ως «Κόμμα Εξουσίας» με Νέους, Άφθαρτους και Ικανούς υποψήφιους Κυβερνήτες για να αλλάξει το Σύνταγμα. Μόνον ένα νέο «Κόμμα Εξουσίας» θα μπορέσει να γκρεμίσει το Κάστρο τους μέσα από το Κάστρο τους! Άλλος τρόπος δεν υπάρχει… όσο και να συγκεντρωνόμαστε και να φωνάζουμε… δεν  κάνουμε τίποτα! Τα Κριτήρια Επιλογής των Άφθαρτων Κυβερνητών της Ελλάδας, που υπάρχουν αρκετοί, εντός και εκτός Ελλάδας, θα είναι ένα δεκαετές τουλάχιστον, τεκμηριωμένο  Ιστορικό Ήθους και Παραγωγικότητας.
  •  «Ο Δωδεκάλογος της Δημοκρατίας» της «Κοινωνίας Αξιών» συμπλέει απόλυτα με τις Αρχές του Κινήματος «Της Σιωπηλής Πλειοψηφίας» που ιδρύθηκε το 2009.

Πρωτοβουλία για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή

Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η

Οι υπογράφοντες το παρόν Έλληνες πολίτες  ενωθήκαμε μέσα από την οδύνη και την αγανάκτηση για τον εξευτελισμό της πατρίδας μας, αλλά και από την αγωνία για το μέλλον της δημοκρατίας. Τις ιστορικές τούτες στιγμές το αίτημα για πραγματική δημοκρατία είναι πρώτη προτεραιότητα και ουσιώδης προϋπόθεση για την αποτελεσματική και προς όφελος του λαού αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Ζητούμε πραγματική δημοκρατία με πυρήνα ένα νέο Σύνταγμα της χώρας.

Το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης, αφού πρώτα οδήγησε  την χώρα στην χρεοκοπία, τώρα αγωνίζεται να διατηρηθεί στην εξουσία παραδίδοντας το μέλλον της χώρας στους δανειστές της. Η χρεοκοπία της χώρας δεν είναι ασφαλώς ζήτημα απλώς οικονομικό. Η κρίση που βιώνουμε σήμερα είναι πρωτίστως πολιτική, διότι η δημοσιονομική κατάρρευση επήλθε ως απότοκος ενός συστήματος χάρη στο οποίο, λίγες οικογένειες, προκειμένου να διατηρήσουν την πολιτική και οικονομική εξουσία, κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα σε μίζες, διορισμούς, εκμαυλισμό και διαφθορά.
Θεμέλιο του πολιτικού συστήματος κάθε πολιτείας είναι το Σύνταγμα. Το Σύνταγμα του 1975, με όλες τις  αναθεωρήσεις του, εγκαθίδρυσε ένα πολίτευμα «κλειστό», το οποίο φρόντιζε μονάχα για την διατήρηση της εξουσίας των εμπνευστών του και ουδόλως μεριμνούσε για την χρηστή δημοκρατική διακυβέρνηση.
Με βάση το ισχύον σύνταγμα:
1. Τα μέλη της κυβέρνησης και οι βουλευτές έχουν κατοχυρώσει συνταγματικά την προνομιακή μεταχείρισή τους και την ατιμωρησία τους από την δικαιοσύνη έναντι των υπολοίπων πολιτών, δεν προβλέπεται σύστημα δημόσιας λογοδοσίας, ενώ και ο θεσμός του ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων της βουλής είναι εντελώς διάτρητος αφού διενεργείται μέσω επιτροπής της βουλής με αποτέλεσμα τα κόμματα ουσιαστικά να ελέγχουν τον εαυτό τους!
2. Οι εκλογές διενεργούνται όποτε κρίνεται σκόπιμο από την κυβέρνηση για μικροκομματικούς καθαρά σκοπούς και όχι σταθερά κάθε τέσσερα χρόνια.
3. Δεν έχουν όλοι οι Έλληνες τα ίδια πολιτικά δικαιώματα, αφού τα κόμματα του κοινοβουλίου εξασφαλίζουν προνομιακή χρηματοδότηση και προβολή, διαπλέκονται με τράπεζες και ΜΜΕ και αποκλείουν κάθε νέα πολιτική κίνηση ανανέωσης της πολιτικής ζωής.
4. Η δικαιοσύνη είναι ακρωτηριασμένη, αφού η ηγεσία της διορίζεται από την κυβέρνηση και ουδέποτε όρθωσε το ανάστημά της.
5. Η έλλειψη χωριστών εκλογών για εκτελεστική και νομοθετική εξουσία, σε συνδυασμό με την παντελή έλλειψη θεσμών εσωκομματικής δημοκρατίας, οδήγησαν στην ποδηγέτηση της βουλής από την εκάστοτε κυβέρνηση. Δεν υφίσταται διάκριση, αλλά σκόπιμη σύγχυση των εξουσιών.
6. Η απουσία θεσμών άμεσης συμμετοχής των πολιτών στην άσκηση της εξουσίας, όπως λ.χ. η δυνατότητα λαϊκής πρωτοβουλίας για διενέργεια δημοψηφισμάτων, η οποία προβλέπεται στα συντάγματα άλλων – ευνομούμενων – χωρών οδήγησε τον πολίτη στο περιθώριο της πολιτικής ζωής.
Το παραπάνω θεσμικό πλαίσιο οδήγησε στην κατάρρευση και στην ταπείνωση της χώρας και δεν μπορεί να γίνει πλέον ανεκτό. Η χώρα χρειάζεται επειγόντως ευρύτατη συνταγματική αλλαγή, προκειμένου να δοθεί η ώθηση που απαιτείται για να εξέλθει από την βαθιά κρίση. Είναι ανάγκη να πνεύσει νέος άνεμος, να τεθεί ο πολίτης στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής, να καθιερωθεί η διάκριση των εξουσιών, να επιτευχθεί η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, να παύσει η ανισότητα, και να κατοχυρωθούν οι βασικές αρχές της δημοκρατίας.
Οι υπογράφοντες το παρόν Έλληνες πολίτες ζητούμε την θέσπιση ενός νέου Συντάγματος το οποίο θα εγγυάται:
Α.  ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, για την ουσιαστική κατοχύρωση της οποίας είναι απαραίτητη η συνταγματική θέσπιση λαϊκής πρωτοβουλίας για την διενέργεια δημοψηφισμάτων, η καθιέρωση θεσμών δημόσιας λογοδοσίας των αξιωματούχων και η πρόβλεψη -στοιχειωδών έστω- κανόνων εσωκομματικής δημοκρατίας υποχρεωτικής ισχύος.
Β.   ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ, ώστε να μην υπάρχουν Έλληνες «πιο ίσοι από κάποιους άλλους». Επ’ αυτού ζητείται, (1) η κατάργηση των προνομίων και της ποινικής ασυλίας των βουλευτών, (2) η κατάργηση των διαβόητων διατάξεων περί ευθύνης υπουργών και η υπαγωγή των υπουργών στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη, (3) η άπαξ ανανεώσιμη θητεία Προέδρου  της Δημοκρατίας, υπουργών και βουλευτών και (4) η κατοχύρωση της ισότητας των πολιτικών κομμάτων.
Γ.   ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΕΞΟΥΣΙΩΝ, η οποία επιτυγχάνεται αποτελεσματικότερα με το πολίτευμα της προεδρικής δημοκρατίας, χωριστές εκλογές για Πρόεδρο (εκτελεστική εξουσία) και Βουλή (νομοθετική εξουσία), εκλογή Προέδρου με σταθερή θητεία και ασυμβίβαστο βουλευτή-υπουργού.
Δ.  ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, με την κατάργηση της διάταξης που προβλέπει διορισμό της ηγεσίας της από την κυβέρνηση και εκλογή της με τρόπο που εξασφαλίζει την ανεξαρτησία της, θέσπιση ανεξάρτητου Συνταγματικού Δικαστηρίου, αναλόγου με τα υψηλού επιπέδου συνταγματικά δικαστήρια της Γερμανίας ή της Ιταλίας και ενίσχυση του θεσμού των ενόρκων.
Ε.   ΤΟΝ ΑΥΣΤΗΡΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΟΣΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ αποκλειστικά από την δικαιοσύνη, υπό τον δημόσιο έλεγχο των πολιτών χωρίς την ισχύ οποιουδήποτε απορρήτου.
ΣΤ. ΤΟΝ ΑΥΣΤΗΡΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΜΜΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ, ώστε να μην λειτουργούν ΜΜΕ χωρίς νόμιμη άδεια και να αφαιρείται η άδεια λειτουργίας τους εάν έχουν οφειλές προς το δημόσιο.
Στόχος μας μία δημοκρατία ανθρωπιάς που εγγυάται την εθνική αξιοπρέπεια και διασφαλίζει το μέλλον της Ελλάδας ως ισότιμο μέλος της Ευρώπης των λαών και των πολιτών. Όραμά μας ένα δημοκρατικό πολίτευμα που εμφορείται από αρχές και αξίες.
Καλούμε τους Έλληνες πολίτες οι οποίοι πιστεύουν στα παραπάνω ιδανικά να προσυπογράψουν το παρόν και να αγωνιστούμε όλοι μαζί για την θέσπιση του νέου Συντάγματος της 4ης Ελληνικής Δημοκρατίας.

Σήμερα καταθέτουν τα χαρτιά για το νέο κόμμα

Αύριο το πρωί το νέο κόμμαΣήμερα το πρωί θα καταθέσουν οι πρώην "Ανεξάρτητοι" βουλευτές τα χαρτιά για τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα-forum στο Πρωτοδικείο. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το όνομα, ωστόσο το καταστατικό θα υπογράφουν 21 προσωπικότητες από όλους τους επαγγελματικούς χώρους.

Εντύπωση προκαλεί ότι μόνο δύο πολιτικοί θα υπογράψουν το καταστατικό, ο πρώην γραμματέας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μιχάλης Γιαννάκης και ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σταματης, ο οποίος όμως σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται να πολιτευτεί.

Ιδεολογικά το κόμμα, προσδιορίζεται από το πατριωτικό κέντρο μέχρι τη λαϊκή Δεξιά. Προς το παρόν, τα πολιτικά στελέχη που αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες δεν βγαίνουν στο "προσκήνιο". Δηλαδή, οι Χρήστος Ζώης, Γιάννης Μανώλης, Γιάννης Κουράκος και ο διαγραφείς από τη ΝΔ Νίκος Σταυρογιάννης. Κι αυτό γιατί θέλουν να περάσουν το μήνυμα ότι ανοίγουν το δρόμο στην κοινωνία. Στόχος τους είναι η ίδρυση ενός κόμματος αρχών, με ισχυρό καταστατικό. Γι αυτό θα προηγηθεί το κόμμα και θα ακολουθήσει ο αρχηγός.

Τη θέση του έχει διαχωρίσει ο Κώστας Μαρκόπουλος ο οποίος δεν θα συμμετάσχει στην κίνηση.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)