Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Πότε θα καταβληθούν τα επιδόματα τέκνων, τριτέκνων και πολυτέκνων

Ένα μήνα νωρίτερα από την αρχική πρόβλεψη θα γίνουν οι καταβολές των επόμενων δόσεων των επιδομάτων τέκνων και ειδικών επιδομάτων τριτέκνων και πολυτέκνων.
Συγκεκριμένα και μετά από πρωτοβουλία του υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Βασίλη Κεγκέρογλου, τα επιδόματα για το τρίτο τρίμηνο θα καταβληθούν στις 18 Σεπτεμβρίου αντί του Οκτωβρίου...
και θα περιληφθούν σ' αυτήν την καταβολή και τα δικαιούμενα επιδόματα 1ου και 2ου τριμήνου για όσους δικαιούχους δεν τα έχουν λάβει μέχρι τώρα.
Αντίστοιχα τα επιδόματα για το τέταρτο τρίμηνο θα καταβληθούν στις 18 Δεκεμβρίου αντί του Ιανουαρίου του επόμενου έτους.
Η πορεία υλοποίησης του προγράμματος ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων και ειδικού επιδόματος τριτέκνων και πολυτέκνων, εξετάστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε σήμερα στο υπουργείο Εργασίας υπό τον κ. Κεγκέρογλου και με τη συμμετοχή της γενικής γραμματέως Πρόνοιας Έφης Μπέκου και του διοικητή του ΟΓΑ Ξενοφώντα Βεργίνη.
Η τρίτη δόση αφορά 650.000 οικογένειες ενώ το ποσό που θα καταβληθεί αντιστοιχεί σε 150 εκατ. ευρώ περίπου.

Οι μικρασιάτες πρόσφυγες του 1922 εγκαθίστανται στους Αμπελοκήπους

abelokipoi-single90 χρόνια από την εγκατάσταση των μικρασιατών προσφύγων στους Αμπελοκήπους (1923-2013)
Λίγα λόγια για την ιστορία των Αμπελοκήπων
Οι Κήποι, οι σημερινοί Αμπελόκηποι, είναι γνωστοί από την αρχαιότητα και τους αναφέρουν αρχαίοι συγγραφείς. Στην περιοχή, που διασχιζόταν και διασχίζεται μέχρι σήμερα υπόγεια από το Αδριάνειο υδραγωγείο, υπήρχε ναός της Αφροδίτης. Βυζαντινές εκκλησίες, όπως οι άγιοι Πάντες, και άλλα στοιχεία και ευρήματα που αποκαλύφθηκαν σε σωστικές ανασκαφές, αποδεικνύουν τη συνεχή ανθρώπινη δραστηριότητα στην περιοχή κατά τη διάρκεια όλων των ιστορικών περιόδων.
Η ιστορία συνοικίας των Αμπελοκήπων, αυτής της πολυάνθρωπης συνοικίας της σύγχρονης Αθήνας, ξεπερνά τα 100 χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων πολλά πράγματα άλλαξαν και συνεχώς αλλάζουν στην περιοχή.
Τον 19ο αιώνα οι Αμπελόκηποι είναι μια εξοχική τοποθεσία της Αθήνας όπου κτίζονται βίλες πλουσίων, όπως η βίλα Θων στη συμβολή των λεωφόρων Κηφισίας και Αλεξάνδρας (η μικρή εκκλησία του Αγ. Νικολάου, που υπάρχει ακόμη, ήταν το παρεκκλήσι της βίλας Θων), η βίλα Ρικάκη που υπάρχει ακόμη μέσα στον κήπο του Ινστιτούτου Παστέρ κοντά στη συμβολή της οδού Τσόχα με τη Βασ. Σοφίας, η βίλα «Μαργαρίτα» στη συμβολή της Μεσογείων με τη Βασ. Σοφίας στη θέση της Εθνικής Τράπεζας κ.ά.
Στις αρχές του 20ου αιώνα μεγάλο μέρος της σημερινής κεντρικής περιοχής των Αμπελοκήπων εντάσσεται στο σχέδιο πόλεως και αρχίζει να ανοικοδομείται με μονοκατοικίες. Παράλληλα, σημαντικά δημόσια κτίρια κατασκευάζονται στους Αμπελοκήπους και στην ευρύτερη περιοχή, όπως οι φυλακές Αβέρωφ, στη θέση που σήμερα είναι ο Άρειος Πάγος, το Νοσοκομείο Παίδων κ.ά.

Οι μικρασιάτες πρόσφυγες του 1922 εγκαθίστανται στους Αμπελοκήπους
Αυτό που σημαδεύει την ιστορία των Αμπελοκήπων είναι η εγκατάσταση των προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής του 1922. Μέρος των εκατοντάδων χιλιάδων μικρασιατών προσφύγων που γλίτωσαν από τις σφαγές και τις κακουχίες, φθάνουν με πλοία στο λιμάνι του Πειραιά από τον Σεπτέμβριο του 1922 μέχρι τους πρώτους μήνες του 1923 και εγκαθίστανται πρόχειρα σε σχολεία και σε άλλα δημόσια κτίρια, αλλά και στο ύπαιθρο. Οι Αμπελόκηποι γίνεται η συνοικία που δέχεται τον μεγαλύτερο αριθμό μικρασιατών προσφύγων στα όρια του σημερινού δήμου Αθηναίων.
Το 1923, κατασκευάζεται και κατοικείται στο Δημοτικό Κτήμα Αμπελοκήπων, πίσω από το σημερινό γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ο συνοικισμός Κουντουριώτη, που ονομάστηκε έτσι προς τιμή του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας ναύαρχου Κουντουριώτη. Τα Κουντουριώτικα, όπως επικράτησε να λέγεται, είναι ένας από τους πρώτους οργανωμένους συνοικισμούς που κατασκευάστηκαν στη χώρα για τη στέγαση των μικρασιατών προσφύγων. Κατεδαφίστηκε μετά από 50 χρόνια και στη θέση του υπάρχουν σήμερα αδόμητοι χώροι και δημοτικοί χώροι άθλησης. Σώζεται μόνο το δημοτικό σχολείο που κατασκευάστηκε για τις ανάγκες των παιδιών του συνοικισμού και το βιοτεχνικό κτίριο που κατασκευάστηκε για να δουλέψουν σε αυτό γυναίκες του συνοικισμού.
ampelokipoi-prosfyges
Ο προσφυγικός συνοικισμός Κουντουριώτη πίσω από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας κατά τη δεκαετία του 1960 (από το βιβλίο «Αμπελόκηποι» του Ν. Παραδείση)
parages

parages2
Πολλές άλλες περιοχές των Αμπελοκήπων στεγάζουν μόνιμα ή προσωρινά πρόσφυγες.
Παραγκουπόλεις προσφύγων δημιουργούνται τότε, κάτω από τις πιεστικές ανάγκες εξεύρεσης στέγης από τους πρόσφυγες, στη θέση που σήμερα είναι η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, σε έκταση επί της Λεωφόρου Κηφισίας όπου σήμερα υπάρχει το εμπορικό κέντρο «Κόσμος», στις όχθες του Ιλισού ποταμού που αργότερα σκεπάστηκε και στη θέση του κατασκευάστηκε η οδός Μιχαλακοπούλου και αλλού.


Συγκροτήματα προσφυγικών πολυκατοικιών κατασκευάζονται κατά τη δεκαετία του ΄30 σε διάφορα σημεία των Αμπελοκήπων, όπως στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας απέναντι από το γήπεδο, στον περιφερειακό του Λυκαβηττού το συγκρότημα «Στέγη Πατρίδος», στη συμβολή της Πανόρμου με την Κηφισίας κ.ά.
prosfygika-alexandrasprosfygika-alexandras2prosfygika-alexandras-3prosfygika-alexandras-4
Οι προσφυγικοί συνοικισμοί των Αμπελοκήπων στέγασαν την πρώτη και τη δεύτερη γενιά των προσφύγων, στέγασαν την προσπάθεια για επιβίωση και τους αγώνες των προσφύγων για καλύτερη ζωή. Σε αυτούς δημιουργήθηκαν Σύλλογοι αλληλεγγύης των κατοίκων των συνοικισμών, ανάδειξης και επίλυσης των προβλημάτων τους, όπως ο Σύλλογος Προσφύγων Συνοικισμού Κουντουριώτη, ο Σύλλογος Προσφύγων Κάδμου Αμπελοκήπων, ο Σύλλογος Προσφύγων Πολυγώνου κλπ. Από τα πρώτα χρόνια της εγκατάστασής τους στους Αμπελοκήπους οι πρόσφυγες ίδρυσαν αθλητικούς συλλόγους, όπως την Άμυνα, το Πέρα Κλουμπ, τον Άρη στο συνοικισμό Νέα Ανατολή, την Αθλητική Ένωση Νέων Αμπελοκήπων στα Κουντουριώτικα κ.ά.
Μέχρι και σήμερα ζουν στις προσφυγικές πολυκατοικίες απόγονοι μικρασιατών προσφύγων.
Πολλοί δρόμοι της περιοχής έχουν ονόματα περιοχών ή πόλεων της Μικράς Ασίας όπως οι οδοί Λυκαονίας, Καισαρείας Πανόρμου κ.ά. Από την οδό Πανόρμου πήρε το όνομά του και ο σταθμός «Πανόρμου» του Αττικού Μετρό.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι Αμπελόκηποι αποκτούν τότε και το «προσφυγικό» νοσοκομείο, όπως ονομάστηκε το Ιπποκράτειο, στη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας.
Μετά τη δεκαετία του 1960, εδώ και 50 χρόνια, οι Αμπελόκηποι ανοικοδομούνται με εντατικούς ρυθμούς. Αν και οι παραγκουπόλεις των προσφύγων έχουν δώσει τη θέση τους σε δημόσια και ιδιωτικά πολυώροφα κτίρια, στοιχεία της μαζικής εγκατάστασης των μικρασιατών προσφύγων στους Αμπελοκήπους, όπως τα συγκροτήματα των προσφυγικών πολυκατοικιών, διατηρούνται και σήμερα και αποτελούν χαρακτηριστικά τοπόσημα των Αμπελοκήπων και μνημεία της ιστορίας της Αθήνας και ολόκληρης της χώρας.
Το συγκρότημα των προσφυγικών πολυκατοικιών στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας κηρύχθηκε, με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού, ιστορικό διατηρητέο μνημείο επειδή, όπως αναφέρεται στην υπουργική απόφαση, «… αποτελούν κτίρια με ιδιαίτερη κοινωνική και ιστορική σημασία, άρρηκτα συνδεδεμένα με την αποκατάσταση και ένταξη των Μικρασιατών προσφύγων στον παραγωγικό και κοινωνικό ιστό της χώρας. Επίσης αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο κτιρίων κοινωνικής κατοικίας του Μοντέρνου Κινήματος (από τα ελάχιστα εναπομείναντα) ιδιαίτερα σημαντικών για τη μελέτη της ιστορίας της αρχιτεκτονικής της μεσοπολεμικής περιόδου και της ιστορίας της εξέλιξης της πόλης των Αθηνών».
Ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κέντρου Αμπελοκήπων, μαζί με άλλους φορείς και συλλόγους, έχει συμβάλει στην έκδοση αυτής της υπουργικής απόφασης.
Σήμερα ο Σύλλογος, όπως και η Ένωση Σμυρναίων, η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας και άλλοι φορείς, επιδιώκει να αξιοποιηθούν τα τέσσαρα από τα οκτώ συγκροτήματα προσφυγικών πολυκατοικιών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας που ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο και ορισμένα ακόμη γειτονικά κτίσματα, για να στεγαστεί σε αυτά το Μουσείο του Ελληνισμού της Ανατολής. Την ίδρυση και τη λειτουργία ενός Κεντρικού Μουσείου του Ελληνισμού της Ανατολής επιδιώκουν εδώ και μισόν αιώνα οι προσφυγικές οργανώσεις. Η δημιουργία του Μουσείου του Ελληνισμού της Ανατολής στα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας μπορεί και πρέπει να ενταχθεί στην ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής των Κουντουριώτικων, που προβλέπεται από το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας. Έτσι, εκτός των άλλων, η δημιουργία του Μουσείου θα συμβάλει αποφασιστικά στην αναβάθμιση της γύρω περιοχής και, ευρύτερα, ολόκληρης της συνοικίας των Αμπελοκήπων.
vasos-kapantais-mikrasiatiki ma 1
Το εξαιρετικό γλυπτό του μικρασιατικής καταγωγής γλύπτη Βάσου Καπάνταη «Μικρασιατική Μα» (Μητέρα) είναι το «σήμα κατατεθέν» της πρότασης για το Μουσείο του Ελληνισμού της Ανατολής.
prosfygika-alexandras-5

ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ
-Μανταίος Πέτρος, «Ποδηλάτης με βατραχοπέδιλα». Έκδοση Οδυσσέα Αθήνα 1985. Σε αυτό το βιβλίο ο Πέτρος Μανταίος ξαναζωντανεύει τη ζωή στα Κουντουριώτικα, όπου ζούσε, κατά τη μεταπολεμική περίοδο.
-Παραδείσης Νικόλαος, «ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ», 3η Έκδοση επαυξημένη, Ε.Α.Μ.Ε. «Μικρός Ρωμηός», Αθήνα 2003.
-«Η αττική γη υποδέχεται τους πρόσφυγες του ‘22» Έκδοση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, Αθήνα 2006 (από όπου προέρχονται οι φωτογραφίες και εικόνες που συνοδεύουν το κείμενο).
-«Μικρασιατικά Χρονικά» τόμος ΙΑ΄, Αθήναι 1964, Έκδοση Ενώσεως Σμυρναίων.
-Πρόταση για τη δημιουργία του Μουσείου του Ελληνισμού της ανατολής στις Προσφυγικές Πολυκατοικίες της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, www.enosismyrneon.gr.
-Παπαθεοδώρου Φαίδων: «Το Μουσείο του Ελληνισμού της Ανατολής στα Προσφυγικά της Αλεξάνδρας»εισήγηση στο Συνέδριο του Δήμου Καισαριανής «Μικρασιατικός Ελληνισμός: Παρελθόν, Παρόν & Μέλλον» 14-15-16 Δεκεμβρίου 2012 www.mikrasiatis.gr
-Παπαθεοδώρου Φαίδων: «Το Μουσείο του Ελληνισμού της Ανατολής στα Προσφυγικά της Αλεξάνδρας»www.topontiki.gr /article/17910
Φ.Γ.Π.

Η ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ



Αθήνα, Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΣΕ ΠΟΛΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΙΝΗΘΗΚΕ Η ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ  ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ»

Η σηµαντική εξαγωγική δραστηριότητα της εξορυκτικής και µεταλλουργικής βιοµηχανίας,
της έδωσε τη δυνατότητα ανάπτυξης παραγωγικών και εµπορικών δραστηριοτήτων και εκτός Ελλάδας, διευρύνοντας έτσι σε διεθνές επίπεδο την εκµετάλλευση, καθετοποίηση και διάθεση ορυκτών προϊόντων.
Τα παραπάνω αναφέρει ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων  επισημαίνοντας ότι παρά την  παρατηρούμενη αστάθεια των αγορών τα τελευταία τρία χρόνια, τη συγκρατημένη έως μειωμένη ζήτηση και τις χαμηλές τιμές των μετάλλων ,η εξαγωγική δραστηριότητα των εταιριών  μελών του ΣΜΕ όπως και η δραστηριότητα  των θυγατρικών του στο εξωτερικό ,κινήθηκε σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα

S&B
Η S&B Bιοµηχανικά Ορυκτά είναι διεθνής Όµιλος ορυκτών και υλικών που ιδρύθυκε στην Ελλάδα το 1934. Είναι η μητρική εταιρεία του οµίλου S&B. O Όµιλος διαθέτει σήµερα 30 ορυχεία. 50 εργοστάσια & μονάδες επεξεργασίας και 26 κέντρα διανοµής σε 21 χώρες ανά την υφήλιο και πραγματοποιεί πωλήσεις σε περισσότερες από 70 χώρες σε όλο τον κόσμο. Κύρια δραστηριότητά του αποτελούν η εξόρυξη και η επεξεργασία µπεντονίτη, περλίτη, βωξίτη, βολλαστονίτη και η παραγωγή συλλιπασµάτων συνεχούς χύτευσης, καθώς και η παραγωγή μεγάλης ποικιλίας εξειδικευμένων προϊόντων για ευρύ φάσμα βιομηχανικών εφαρµογών και αγορών. Οι βιομηχανικές λύσεις που παρέχει, βασίζονται σε φυσικούς πόρους και απευθύνονται σε ευρύ φάσµα αγορών, όπως είναι τα χυτήρια, ο κατασκευαστικός τομέας, η μεταλλουργία και άλλες αγορές ειδικών εφαρµογών. Πάνω από 90 % του ενοποιημένου κύκλου εργασιών του Οµίλου, προέρχεται από πωλήσεις εκτός Ελλάδας. Στον όμιλο S&B απασχολούνται 2000 εργαζόμενοι εκ των οποίων οι 606 στην Ελλάδα.
Τα προϊόντα του Οµίλου προσφέρονται στους βιομηχανικούς του πελάτες µέσω των διεθνώς αναγνωρισμένων εμπορικών επωνυμιών ΙΚΟ, ΙΒΕCO, OTAVI, STOLLBERG και NYCO.
Τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου ήταν παρόμοια με αυτά του 2012.

ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ
Πολύ ικανοποιητικά κινήθηκαν, κατά το 2013, τα οικονομικά μεγέθη των θυγατρικών –συµµετοχών που διατηρεί η εταιρεία στο εξωτερικό.
Η Ισπανική Magnesitas Navarras S.A και η Τούρκικη Akdeniz Mineral Kaynaklari A.S παρουσίασαν παρόμοιες πωλήσεις σε σχέση µε το 2012 (περίπου 80 εκ € συνολικά). Επίσης συνεχίστηκαν µε επιτυχία οι σημαντικές συνέργειες, τόσο σε εμπορικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο έρευνας και ανάπτυξης, µε  έμφαση κυρίως στους τομείς των πυρίμαχων µμαζών αλλά και των ειδικών - ενεργών ποιοτήτων καυστικής µαγνησίας υψηλής καθαρότητας για εφαρμογές υψηλών απαιτήσεων (π.χ. παραγωγή µαγνησιακών ενώσεων, καταλύτες, πολυμερή).

Τέλος η Ολλανδική θυγατρική Van Mannekus & CO BV που δραστηριοποιείται στην επεξεργασία και εμπορία µαγνησιακών προϊόντων παρουσίασε μείωση των πωλήσεων κατά 15% στα 15,5 εκ. € λόγω της συνεχιζόμενης υποτονικότητας στον ευρωπαϊκό κατασκευαστικό τοµέα (συμπαρασύρει την κατανάλωση διπύρου µαγνησίας στην παραγωγή χάλυβα που προορίζεται για τις κατασκευές) αλλά και των διακυμάνσεων στη ζήτηση του υλικού σε άλλες βιομηχανικές και αγροτικές εφαρμογές.


ΤΙΤΑΝ
Ο Όµιλος ΤΙΤΑΝ είναι ένας ανεξάρτητος παραγωγός τσιμέντου και άλλων δομικών υλικών µε περισσότερα από 110 χρόνια βιομηχανικής εμπειρίας. Έχοντας έδρα την Ελλάδα, διαθέτει εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου σε εννέα χώρες και είναι οργανωμένος σε τέσσερις γεωγραφικούς τομείς: Ελλάδα και ∆υτική Ευρώπη, Η.Π.Α., Νοτιοανατολική Ευρώπη και Ανατολική Μεσόγειο.
Τα λειτουργικά αποτελέσματα του Οµίλου ΤΙΤΑΝ παρουσίασαν βελτίωση το 2013, για πρώτη φορά µετά από  επτά χρόνια. Η ανάκαμψη της αγοράς ακινήτων στις ΗΠΑ, η ανθεκτικότητα της ζήτησης στην Αίγυπτο και η επιμονή στις εξαγωγές, επέτρεψαν στον Όµιλο να αυξήσει τις πωλήσεις του, να δημιουργήσει θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές και να μειώσει περαιτέρω τον καθαρό δανεισμό του, παρά την παρατεταμένη αδυναμία της εγχώριας αγοράς και την υποτονική κατασκευαστική δραστηριότητα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Στη Βόρειο Αμερική, η κερδοφορία του Ομίλου βελτιώθηκε ουσιαστικά χάρη στην έντονη πλέον ανάκαμψη του οικιστικού τομέα στις ΗΠΑ. Η θυγατρική εταιρία του Ομίλου Separation Technologies LLC, η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή και λειτουργία µμονάδων ανακύκλωσης και επεξεργασίας ιπτάμενης τέφρας, συνέχισε την κερδοφόρο αναπτυξιακή της πορεία, επεκτείνοντας τη στόχευση της στην αξιοποίηση  της τεχνολογίας που διαθέτει σε νέες εφαρμογές.
Στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, η κατασκευαστική δραστηριότητα παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα, αντανακλώντας την υποτονική οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.  Η αύξηση όμως της χρήσης εναλλακτικών καυσίμων επέτρεψε στον Όµιλο να βελτιώσει την ενεργειακή του απόδοση και να διατηρήσει την οργανική του κερδοφορία.
Στην Τουρκία, ο κατασκευαστικός τομέας παρουσίασε περαιτέρω αύξηση το 2013, παρά το κλίμα πολιτικής αστάθειας. Την ίδια στιγμή, οι πωλήσεις του Ομίλου στην Αίγυπτο έδειξαν  ανθεκτικότητα, παρά  τις σοβαρές αναταραχές και τα αυξημένα οικονομικά προβλήματα της χώρας.


Χάκερ δημοσιεύουν δεκάδες γυμνές φωτογραφίες διασήμων

Χάκερ δημοσιεύουν δεκάδες γυμνές φωτογραφίες διασήμων
Στη μεγαλύτερη κλοπή γυμνών φωτογραφιών από διάσημες γυναίκες αναφέρονται όλα τα μέσα τις τελευταίες ώρες.
Θύματα των χάκερ οι καυτές παρουσίες της show biz που είδαν προσωπικές τους φωτογραφίες να διαρρέουν στο διαδίκτυο.
Οι φωτογραφίες είχαν τραβηχτεί στο σπίτι ή από κινητά και είχαν αποθηκευτεί στον υπολογιστή του σπιτιού ή το κινητό.

Οι χάκερ κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στους υπολογιστές ή το κινητό και να κλέβουν τις φωτογραφίες.
Οι χάκερ απέκτησαν φωτογραφίες από δεκάδες γυναίκες και τις δημοσίευσαν αρχικά στο Twitter ενώ στη συνέχεια οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν σε ενημερωτικά site.
Το Twitter έσβησε κάθε λογαριασμό που σχετιζόταν με τις φωτογραφίες ενώ και το site TMZ που τις είχε δημοσιεύσει αναγκάστηκε να τις σβήσει.
Θύματα μέχρι σήμερα είναι η Jennifer Lawrence και η Rihanna ενώ η λίστα περιλαμβάνει δεκάδες γυναίκες από το χώρο της μουσικής, του κινηματογράφου και του θεάμτος όπως η Amber Heard η Avril Lavigne, η Gabrielle Union και η Hayden Panettiere αλλά και οι Kaley Cuoco-Sweeting, Kate Upton, Lea Michele, Brie Larson, Kirsten Dunst, Becca Tobin, Jessica Brown Findlay, Hope Solo, Teresa Palmer, Krysten Ritter, McKayla Maroney, Yvonne Strahovski, Aubrey Plaza, Candice Swanepoel, Cara Delevingne, Cat Deeley, Hillary Duff, Kelly Brook, Michelle Keegan, Selena Gomez, Rihanna και Vanessa Hudgens.
Οι αστέρες σαφώς προσβεβλημένες δήλωσαν μέσα από τους αντιπροσώπους τους ότι θα προχωρήσουν σε αγωγές.
Στο παρελθόν πολλές διάσημες γυναίκες έχουν πέσει θύμα των χάκερ όπως η Kim Kardashian, η Kate Upton και η Hillary Duff.
Τα τελευταία κρούσματα αποδεικνύουν ότι δεν είναι ασφαλές να αποθηκεύεις σε έναν υπολογιστή ή ένα κινητό μια γυμνή φωτογραφία.
Ακόμα κι αν σβήσεις τη φωτογραφία ενδέχεται να μπορούν ακόμα να την ανιχνεύσουν και να την κλέψουν.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)