Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Δουλεύοντας στη... Χώρα των Θαυμάτων!

Η εταιρεία εδρεύει στο Πίτσμουργκ της Πενσυλβάνια και ασχολείται με τις εφευρέσεις, λανσάροντας πάνω από 2.000 νέα προϊόντα κάθε χρόνο.
 
Η «Inventionland», όπως ονομάζεται, απασχολεί περίπου 250 υπαλλήλους, όλοι τους δημιουργικοί και καινοτόμοι άνθρωποι.
 
Μέχρι εδώ τίποτα πρωτότυπο.
 
perierga.gr - Δουλεύοντας στη... Χώρα των Θαυμάτων!V
 
Η «Inventionland», όμως, δεν είναι μια συνηθισμένη εταιρεία.
 
Τα γραφεία της στεγάζονται σε έναν χώρο 7.000 τετραγωνικών μέτρων που παραπέμπει σε παιδικό παραμύθι, με τους υπαλλήλους να είναι καθημερινά οι «ήρωες» μιας τρόπον τινά «Χώρας των Θαυμάτων»!
 
perierga.gr - Δουλεύοντας στη... Χώρα των Θαυμάτων!
 
Ο ιδιοκτήτης George Davison έδωσε μεγάλη σημασία στη διαμόρφωση αλλά και στη διακόσμηση των γραφείων, έχοντας έναν και μόνο σκοπό:
 
Να εμπνεύσει τους εργαζομένους και να τους κάνει περισσότερο αποδοτικούς, πράγμα που το πέτυχε στο έπακρο.
 
perierga.gr - Δουλεύοντας   στη... Χώρα των Θαυμάτων!
 
Και πώς αλλιώς, άλλωστε, αφού δημιούργησε 15 διαφορετικούς χώρους, καθένας από τους οποίους θυμίζει παιδικό θεματικό πάρκο, με πειρατικά πλοία, γιγάντια παπούτσια και δεντρόσπιτα να βρίσκονται στην πρωτοκαθεδρία, ενώ λίμνες και καταρράκτες συμπληρώνουν το τοπίο!
 
perierga.gr - Δουλεύοντας στη... Χώρα των Θαυμάτων!
 
Εκεί τοποθετήθηκαν τα γραφεία, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και οι αίθουσες συνεδριάσεων για να «εμπνέεται το προσωπικό από την εκκεντρικότητα του χώρου», λέει ο ιδιοκτήτης και συμπληρώνει:
 
 
perierga.gr - Δουλεύοντας στη... Χώρα των Θαυμάτων!
 
«Δεν ήθελα ανθρώπους που βαριούνται να έρθουν στη δουλειά και κοιτάζουν το ρολόι τους πότε θα φύγουν.
 
Ο χώρος πρέπει να εμπνέει τους εργαζομένους.
 
Έτσι γίνονται πιο δημιουργικοί και εφευρετικοί συνάμα!
 
Άλλωστε αυτή είναι η δουλειά μας.
 
Οι εφευρέσεις είναι μια εικαστική τέχνη και χρειάζονται έμνευση και φαντασία για να είναι καλές και πρωτότυπες»!
 
 
perierga.gr - Δουλεύοντας στη... Χώρα των Θαυμάτων!
 
Αποτέλεσμα;
 
Η κατακόρυφη αύξηση της παραγωγικότητας και η μεγάλη αποδοτικότητα του προσωπικού καταδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ότι όταν το «παραμύθι» εξελίσσεται κάθε στιγμή δίπλα σου δεν μπορείς παρά να συμμετέχεις σε αυτό ως άλλος ήρωας μιας φανταστικής «Χώρας των Θαυμάτων»!
 
 
perierga.gr - Δουλεύοντας στη... Χώρα των Θαυμάτων!
 
 
 

perierga.gr - Δουλεύοντας στη... Χώρα των Θαυμάτων!
 
 
 

perierga.gr - Δουλεύοντας στη... Χώρα των Θαυμάτων!
 
 
 

perierga.gr - Δουλεύοντας στη... Χώρα των Θαυμάτων!
 
 
 

perierga.gr - Δουλεύοντας στη... Χώρα των Θαυμάτων!
 
 
 

perierga.gr - Δουλεύοντας στη... Χώρα των Θαυμάτων!
 
 
 

perierga.gr - Δουλεύοντας στη... Χώρα των Θαυμάτων!
 
 

perierga.gr - Δουλεύοντας στη... Χώρα των Θαυμάτων!
 
 
 

perierga.gr - Δουλεύοντας στη... Χώρα των Θαυμάτων!
 
 
 

perierga.gr - Δουλεύοντας στη... Χώρα των Θαυμάτων!

Ανακοίνωση ΕΟΜ για αναρτήσεις σε blogs περί καταληκτικής ημερομηνίας δήλωσης άρνησης

Σχετικά με πρόσφατες αναρτήσεις στο διαδίκτυο, σύμφωνα με τις οποίες φέρεται ως «καταληκτική ημερομηνία υποβολής έγγραφής δήλωσης άρνησης δωρεάς οργάνων μετά θάνατον η 12η Δεκεμβρίου 2012», ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η δήλωση άρνησης δωρεάς οργάνων μετά θάνατον, δεν έχει συγκεκριμένη προθεσμία υποβολής, ούτε λήγει μετά το πέρας της 1ης Ιουνίου 2013, οπότε και θα αρχίσει ισχύς άρθρου 9, του νόμου 3984 (ΦΕΚ 150/27-6-2011) περί 'Εικαζόμενης Συναίνεσης'.

Είναι αυτονόητο ότι, οποιαδήποτε στιγμή κάποιος πολίτης το επιθυμεί, ακόμα και μετά τον Ιούνιο του 2013, θα μπορεί να δηλώνει την  άρνησή του στην μετά θάνατον δωρεά οργάνων.

Διευκρινίζεται επίσης, ότι σύμφωνα με το άρθρο 9 του ν. 3984/2011, όπως τροποποιήθηκε με το ν. 4075/ΦΕΚ 89/11.4.2012, τροποποιήθηκε ως εξής «Η αφαίρεση ενός ή περισσοτέρων οργάνων από ενήλικο, θανόν πρόσωπο πραγματοποιείται εφόσον, όσο ζούσε, δεν είχε εκφράσει την αντίθεσή του σύμφωνα με την παράγραφο 3.και κατόπιν συναίνεσης της οικογένειάς του».

Μάλιστα, με την ισχύ της Εικαζόμενης Συναίνεσης, διασφαλίζεται, μέσω της δυνατότητας «αρνητικής δήλωσης», η άρνηση του πολίτη να γίνει δότης οργάνων γεγονός, που με την ισχύουσα νομοθεσία της δηλούμενης συναίνεσης (κάρτα δωρητή), δεν διασφαλιζόταν, καθώς η δωρεά οργάνων του εκλιπόντος,  επαφιόταν στην απόφαση της οικογένειας.

Παρόλα αυτά, ουδέποτε στην Ελλάδα και σε όλες τις χώρες που πραγματοποιούνται μεταμοσχεύσεις κάτω από ισχυρά νομικά πλαίσια και ανεξαρτήτως νομοθετημένου τρόπου συναίνεσης, δεν έχουν ληφθεί μοσχεύματα από αποβιώσαντα δότη, χωρίς τη συναίνεση της οικογένειάς του.

Ο ΕΟΜ εκφράζει τη λύπη του που στο γενικότερο πλαίσιο «εκφοβισμού» του κοινού χρησιμοποιείται και ως μέσο και ο θεσμός της Δωρεάς Οργάνων, ενός θεσμού που έχει ως βάση και απαραίτητη προϋπόθεση την κοινωνική συναίνεση.

Η Δωρεά Οργάνων μετά το τέλος της ζωής αποτελεί την ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς και αλτρουισμού, με μοναδικό κίνητρο την ανιδιοτέλεια, τον ανθρωπισμό και την αγάπη για τον πάσχοντα συνάνθρωπο.  


ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ

Ο Ε.Ο.Μ. συγκεντρώνει τις δηλώσεις των πολιτών που εκφράζουν την άρνησή τους με τη διαδικασία του άρθρου 9 παρ. 3, που προβλέπει έγγραφη δήλωση της άρνησης.

Η «αρνητική δήλωση»  η οποία μπορεί να έχει τη μορφή Υπεύθυνης Δήλωσης ή της απλής δήλωσης που θα βεβαιώνεται το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια αρχή, αποστέλλεται στον Ε.Ο.Μ. ταχυδρομικά ή με φαξ,  πρωτοκολλείται και να καταχωρείται σε σχετικό αρχείο.

Επισημαίνουμε ότι στη δήλωση θα πρέπει να αναφέρεται ρητά η άρνηση (π.χ. «σε περίπτωση θανάτου δεν επιθυμώ να ληφθούν τα όργανά μου προς μεταμόσχευση») ενώ θα πρέπει να αναγράφονται τα εξής προσωπικά στοιχεία: Ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, αρ. δελτίου ταυτότητας / διαβατηρίου, ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση κατοικίας με Τ.Κ. και τηλέφωνο επικοινωνίας. Τα ανήλικα τέκνα συμπεριλαμβάνονται στην υπεύθυνη δήλωση του ενός γονέα, με τα ονόματά τους και την ημερομηνία γέννησής τους.

Οι δηλώσεις θα πρέπει να αποστέλλονται :

Εθνικός Οργανισμός
Μεταμοσχεύσεων
 


Τμήμα Προώθησης Δωρεάς
Ιστών & Οργάνων

Αν. Τσόχα 5, 11521 Αθήνα

Φαξ : 210 7255066

Μετά την έναρξη ισχύος του σχετικού άρθρου (1/6/2013), θα αρχίσουν να αποστέλλονται ταχυδρομικώς οι σχετικές βεβαιώσεις σε όποιον έχει εγγραφεί στο αρχείο Αρνήσεων.

Βρες το λάθος. Της Έλενας Ακρίτα

Φταίει ο Παπανδρέου. Φταίει ο Καραμανλής. Φταίει ο Σημίτης. Φταίει ο Μητσοτάκης. Φταίει ο Ανδρέας Παπανδρέου. Φταίει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Φταίει η χούντα. Φταίει η Αποστασία. Φταίει ο Εμφύλιος. Φταίει ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. Φταίει ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος. Φταίει η Τουρκοκρατία.
Φταίνε. Φταίμε;
Εμείς όλοι ευθύνες δεν έχουμε; Καθόλου; Αθώοι του αίματος; Αμέτοχοι του εγκλήματος; Τουρίστες στην ίδια μας τη χώρα; Μετανάστες στην ίδια μας τη ζωή; Καμιά ευθύνη; Κανένα σφάλμα; Καμιά πατάτα; Τίποτα;
Κι όμως... Αν τα βάλουμε κάτω, δεν βγαίνουν τα κουκιά. Μια χώρα δεν αυτοαναφλέγεται ερήμην των πολιτών της. Κι ας μην το πιάσουμε από τον Κιουταχή. Ας το πιάσουμε από την τελευταία 20ετία. Απ' την εποχή της ροζ τσιχλόφουσκας.
Τότε, η «Μαντάμ Σουσού» του Δημήτρη Ψαθά έζησε ιστορικές - και υστερικές - στιγμές. Γιατί περί μαζικής υστερίας επρόκειτο. Η μαντάμ Σουσού και η μαντάμ Λουσού, χέρι χέρι, ψωνίζανε σαν να μην υπάρχει αύριο. Καταναλώνανε σαν να κρέμεται η ζωή τους από ένα βλαχομπαρόκ lifestyle. Βρες το λάθος.
Μισθωτοί συμπεριφέρονταν ως Κροίσοι. Παλιά, αγόραζαν αμάξι για να κάνουν τη δουλειά τους. Οχι για να κάνουν φιγούρα στον γείτονα. Αλλά, βλέπεις, είναι πολλά τα κυβικά, Αρη! Ξεκολλήσανε το «Η Παναγιά μαζί σου» και «Μπαμπά μην τρέχεις» και βάλανε το τρέντι γούρι από το τρέντι μαγαζί. Βρες το λάθος.
Παντρεύανε τα παιδιά τους; Δεξιώσεις, μπουφέδες, τούρτες, σαμπάνιες, χλίδα... Ζωτικά ψεύδη: «Οσα στερηθήκαμε εμείς, να τα δώσουμε στο παιδί μας». Στο παιδί μας που παντρεύτηκε άρχοντας και σήμερα είναι άνεργο. Ο ξυπόλητος πρίγκιπας. Βρες το λάθος.
Τα χρόνια της φούσκας του χρηματιστηρίου κάποιοι αγόραζαν ό,τι βρίσκανε μπροστά τους. Πληρώνανε όσο όσο! Οσο πιο ακριβό τόσο πιο καλό. Πουλιέται; Το αγοράζω. Το δίνεις; Το παίρνω! Βρες το λάθος.
Οι τράπεζες σε κυνηγούσαν από πίσω με πιστωτικές κάρτες και προεγκεκριμένα δάνεια. Κάθε τρεις και λίγο, ραβασάκι: «Επειδή είστε καλός πελάτης σάς εγκρίνανε 6.000, 10.000, 20.000». Επειδή είστε καλός πελάτης. Επειδή είστε καλός άνθρωπος. Επειδή έχετε ωραία μάτια. Επειδή μια ζωή την έχουμε κι αν δεν τη γλεντήσουμε τι θα καταλάβουμε τι θα καζαντίσουμε. Βρες το λάθος.
Θυμάμαι παλιά διαφήμιση τράπεζας στην οποία το ζευγάρι έπαιρνε δάνειο για να πάει χλιδάτες διακοπές. Επαναλαμβάνω: ΔΑΝΕΙΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΙΣ ΜΑΛΔΙΒΕΣ! Οχι για να ρίξεις λεφτά στο μαγαζί. Οχι για να βοηθήσεις το παιδί στις σπουδές. Οχι για να πληρώσεις τη δόση του σπιτιού. Για να πας στους κοκοφοίνικες να λιάζεσαι. Βρες το λάθος.
Και το κράτος από κοντά! Να σιγοντάρει, να ενθαρρύνει, να σπρώχνει στην καταστροφή. Ελλάδα, η απόλυτη μαντάμ Λουσού! Πρώτο βραβείο στη Γιουροβίζιον. Πήρε φωτιά το Κορδελιό. Πανηγύρια, εκδηλώσεις, δεξιώσεις, πάρτι, χαμός. Τι έμεινε από όλα αυτά; Μια ξεβαμμένη παγέτα από το φόρεμα της συμπαθέστατης Παπαρίζου. Να μας θυμίζει το μηδέν. Το απολύτως τίποτα. Βρες το λάθος.
Ασε τις χαρές, τις αγκαλιές, τα φιλιά της Γιάννας Αγγελοπούλου με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, όταν ανέλαβε η Ελλάδα τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Που μας κοστίσανε τη μάνα ΜΑΣ και τον πατέρα ΜΑΣ. Θα ξεχάσω εγώ τους Καλατράβες που πλακώσανε και μας πήραν και τα σώβρακα; Τους τρελούς μισθούς που δόθηκαν αβέρτα κουβέρτα; Τους «ημετέρους» που κάναν σουλάτσο στα δικά μας λεφτά; Τις ασύλληπτες κατασκευές, στάδια, κολυμβητήρια, ολυμπιακά χωριά - που τώρα ρημάζουν στη μέση του πουθενά; Θα ξεχάσω που σκοτώνονταν Σημίτης με Καραμανλή ποιος θα πρωτοχρεωθεί την επιτυχία; Βρες το λάθος.
Αποδείξεις δεν ζητούσαμε. Είναι γεγονός. Οπως γεγονός είναι πως δεν φταίγαμε - τουλάχιστον όχι στον βαθμό που μας εγκαλούν. Αν ζητούσες απόδειξη από υδραυλικό - δεν ξαναπάταγε στο σπίτι σου ο υδραυλικός. Τόσο απλά. Αν ζήταγες απόδειξη από τον γιατρό - δεν ξαναρχόταν ο γιατρός. Τόσο απλά. Αν ζήταγες απόδειξη από ηλεκτρολόγο - δεν ξανάβλεπες ηλεκτρολόγο. Τόσο απλά: Εμενες στα μαύρα σκοτάδια, με ξεχειλισμένο καζανάκι και 40 πυρετό. Τόσο απλά!
Βρες το λάθος στα ρουσφέτια. Εχω έναν θείο που θα με διορίσει στο Δημόσιο. Εναν γείτονα που θα φέρει το παιδί από τον Εβρο. Εναν που θα τον λαδώσω να μου βγάλει τη σύνταξη που δεν δικαιούμαι. Εναν κουμπάρο στην Πολεοδομία που θα κάνει τα στραβά μάτια στο αυθαίρετο. Εχω... έχεις... έχει... Ρουσφέτι, μέσο, δόντι, βύσμα. Κι όποιος δεν έχει, την πάτησε. Το παιδί του θα υπηρετήσει στον Εβρο, θα μείνει άνεργο, το αυθαίρετο θα το φάει η μαρμάγκα και η σύνταξη δεν θα βγει ποτέ. Ετσι γυρίζουν τα γρανάζια αυτής της μηχανής. Βρες το λάθος.
Τους ψηφίσαμε. Βρες το λάθος. Τους πιστέψαμε. Βρες το λάθος. Μπρος στα μάτια μας η αλήθεια κι εμείς εθελοτυφλούσαμε. Στρουθοκαμηλίζαμε. Βρες το λάθος.
Μπουκάραμε στην κρεβατοκάμαρα, πιάναμε τον άντρα μας με μια άλλη. Κι αντί να τα βάλουμε με αυτόν, ξεμαλλιάζαμε αυτήν. Βρες το λάθος.
Για το κραγιόν στο πουκάμισο δεν φταίει αυτή που το έβαλε. Φταίει αυτός που την ενθάρρυνε. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί πήραμε διαζύγιο; Βρες το λάθος.
Με λίγα λόγια... Φταίνε οι πολιτικοί που τα κάνανε σκατά...Φταίμε εμείς που τους το επιτρέψαμε. Που τους το επιτρέπουμε. Ακόμη. Και σ' αυτό το τελευταίο - κυρίως σ' αυτό - βρες το λάθος!

Οι δαίμονες της πλατείας Ταξίμ…


του Χάρη Καρολίδη για το http://yiorgosthalassis.blogspot.com!!!


ΜΝΗΜΕΙΟ  ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΑΞΙΜ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ένα ντοκουμέντο αιτίας της ήττας του Ελληνικού στρατού στην Μικρά Ασία το 1922.

Το μνημείο είναι έργο του Ιταλού γλύπτη Pietro Canonica, ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 1928, ο δε εξωραϊσμός του είναι έργο του Giulio Mongeri, Ιταλού αρχιτέκτονα, και τοποθετήθηκε στην πλατεία Ταξίμ της Πόλης. Στη μια του όμως πλευρά, με θέμα τον πόλεμο της ανεξαρτησίας των Τούρκων από τα ελληνικά στρατεύματα στη Μικρά Ασία το 1922, δείχνει στην πρώτη σειρά από αριστερά προς τα δεξιά τον Ισμέτ Ινονού, στη μέση τον Κεμάλ Ατατούρκ και μετά το στρατηγό και δεξί χέρι του Κεμάλ, Φεβζι Τσακμάκ. Το δράμα το δικό μας σαν Έλληνες, που έχουμε συνήθως άγνοια σε πολλά, είναι ότι στη δεύτερη σειρά από πίσω από την τριάδα είναι οι Μπολσεβίκοι στενοί συνεργάτες του Λένιν, VOROSHILOV KLIMENT EFREMOVITS  και o FRUNZE. Αυτοί, αδέλφια μου, ήταν, ως εκτελεστές της εντολής του Λένιν, που έδωσαν όπλα–πυρομαχικά-κανόνια-ενδύματα και χρυσό στον Κεμάλ για να νικήσει τους Έλληνες στη Μικρά Ασία το 1922. Χωρίς αυτούς ποτέ ο Ελληνικός Στρατός δεν θα γνώριζε την Ήττα από τους Τούρκους. Απολαύστε τους.

EFREMOVITS FRUNZE

ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΔΕΞΙΟΥ ΚΕΜΑΛ ΤΟ 1933, 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ  ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ, ΠΟΥ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟ, ΤΟΝ VOROSHILOV VALENTIN τον κομουνιστή, ΟΠΟΥ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΗ ΣΜΥΡΝΗ ΣΕ ΜΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΛΕΩΦΟΡΟ.

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΘΟΥΝ, ΑΣ ΔΟΥΝ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΑΞΙΜ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ.

Ευχαριστώ τα ΜΜΕ ενημέρωσης, που πάντα με δίνουν τη χαρά να γράφω θέματα, που ποτέ δεν είπαν, είτε τα αγνοούν, είτε σκόπιμα τα αποσιωπούν, μιας και έχουν τόσα σοβαρά θέματα να μας πουν για το τι ρούχα φόρεσε ο τάδε ηθοποιός ή τραγουδίστρια και τι είπαν.
Χαλάλι τους και τα χρήματα που μαζεύουν για να ζουν από τον Έλληνα εργαζόμενο.

Με εκτίμηση
Χάρης Καρολίδης

Υ.Γ.
Στην πρώτη εθνοσυνέλευση της Τουρκικής Δημοκρατίας ο πρώτος λόγος του Κεμάλ Ατατούρκ ήταν να ευχαριστήσει από το βήμα της βουλής το σύντροφο σοσιαλιστή και αδελφό της ΤΟΥΡΚΙΑΣ, τον  Λένιν και τα Σοβιέτ, όπου χωρίς την βοήθειά του ποτέ δεν θα κέρδιζε και καμία μάχη ο Κεμάλ απέναντι στους Έλληνες.
Θεέ μου, πότε θα ξυπνήσουμε εμείς οι Έλληνες να σταματήσουμε να είμαστε ψυχαγωγία και διασκέδαση των μεγάλων Δυνάμεων και να είμαστε ΕΝΩΜΕΝΟΙ…

Θα αποσταλούν νέες βεβαιώσεις αποδοχών στους αστυνομικούς

Χθες το βράδυ έφτασε σε όλες τις Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. η υπ’ αριθμ. 1543Α/ 13/899735 διαταγή της διεύθυνσης Χρηματικού του ΑΕΑ σύμφωνα με δελτίο Τύπου της ένωσης συνοριακών φυλάκων Αττικής, το οποίο παραθέτουμε παρακάτω, αφού υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για θέμα που ήρθε στην επιφάνεια μέσω επιστολής αναγνώστη στο bloko.gr...
και
δικής μας "προσφυγής" στο αρχηγείο για διευκρινίσεις.
  ΘΕΜΑ: Χορήγηση συμπληρωματικών βεβαιώσεων αποδοχών έτους 2012 για  φορολογική χρήση, εξαιτίας αναδρομικής μείωσης αποδοχών αστυνομικού προσωπικού.
                                                                             
Με την υπ’αριθμο 1543Α/13/899735 διεύθυνση Διαχείρισης Χρηματικού δίνει διευκρινήσεις αναφορικά με το αντικείμενο του θέματος .
  Ειδικότερα ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι για το Αστυνομικό Προσωπικό για το οποίο έχει καταβάλλει(εμείς το έχουμε καταβάλλει)  το ως άνω οφειλόμενο ποσό(σε 3 δόσεις  έγινε η καταβολή ,με τις μισθοδοσίες Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου-Μαρτίου) η Διεύθυνση Διαχείρισης Προσωπικού θα εκδώσει και θα αποστείλει προσεχώς συμπληρωματικές βεβαιώσεις αποδοχών.
  Για το λοιπό αστυνομικό προσωπικό στο οποίο παρακρατούνται ακόμη δόσεις θα εκδοθούν βεβαιώσεις όταν εξοφληθούν οι δόσεις .

Σημειώνουμε ότι

Οι συνάδελφοι μόλις πάρουν την βεβαίωση πρέπει να ενεργήσουν σύμφωνα με τις οδηγίες. Έτσι πριν από την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης θα δηλώσουν ΣΕ ΑΥΤΗ ως ΚΑΘΑΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ από μισθωτές υπηρεσίες το ποσό (καθαρό ποσό αρχικής βεβαίωσης  ΜΕΙΟΝ ΤΟ καθαρό ποσό  τελευταίας βεβαίωσης),ενώ οι φόροι θα δηλωθούν όπως αυτοί αναγράφονται στις αρχικές βεβαιώσεις  που έχουμε πάρει.

Όσοι συνάδελφοι έχουν ήδη καταθέσει τη φορολογική τους δήλωση μετά την παραλαβή της ανωτέρω βεβαίωσης θα προβούν σε συμπληρωματική δήλωση .

Σημείωση :όλοι οι συνάδελφοι πρέπει να ενεργήσουν καθ'αυτό τον τρόπο για να μην φορολογηθούν επιπλέον για ποσά που έχουν επιστραφεί.(το σύνολο των 3 δόσεων που επεστράφησαν από εμάς-αναδρομικές κρατήσεις από 01/08/2013  ) "
    
Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΠΟΖΙΑΡΗΣ ΘΩΜΑΣ    Ο
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΣΙΜΠΙΔΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

«Όχι» σε τροπολογίες για κατάργηση της ΠΝΠ - Αποχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ

Δεν έγιναν δεκτές από τον από τον αρμόδιο υπουργό Ανδρέα Λυκουρέντζο, τροπολογίες του ΚΚΕ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με τις οποίες ζητούσαν να μην κυρωθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία καταργεί δημόσιους οργανισμούς μεταξύ των οποίων και την ΕΡΤ. 

Οι τροπολογίες επρόκειτο να ενταχθούν σε νομοσχέδιο για το «Ερρίκος Ντυνάν».

Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, το αν θα ενταχθούν ή όχι τροπολογίες σε νομοσχέδια αποφασίζεται από τον εκάστοτε αρμόδιο υπουργό και ο κ. Λυκουρέντζος αρνήθηκε να τις συμπεριλάβει. Είπε ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα, δεν εισάγεται σε συζήτηση μία τροπολογία, εφόσον σημαίνει δαπάνες για το δημόσιο και δε συνοδεύεται από έκθεση του ΥΠΟΙΚ. 

«Σας προκαλούμε να βάλετε σε ψηφοφορία. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κομμουνιστικού Κόμματος Θανάσης Παφίλης, ενώ έκανε λόγο για διαδικαστικά τερτίπια.
Έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες από τους βουλευτές του ΚΚΕ που αποχώρησαν από την αίθουσα της Ολομέλειας.

Στη συνέχεια αποχώρησε και ο ΣΥΡΙΖΑ με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Παναγιώτη Κουρουπλή να καταγγέλλει ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για εκκωφαντική σιωπή, ενώ έντονη ήταν η αντίδραση και από τον Βασίλη Καπερνάρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που ζήτησε από τον κ. Λυκουρένζο να αιτιολογήσει την απόφασή του, από τη στιγμή που γνωρίζει πως όλα τα κόμματα συναντώνται σε αυτό το αίτημα.
Ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, προειδοποίησε στη συνέχεια, ότι «θα αποχωρήσουμε απο τη Βουλή αν δε συζητηθεί η τροπολογία. Δεν μπορεί να καταλύεται το δικαίωμα της συζήτησης στη Βουλή» και έκανε λόγο για παραβίαση συντάγματος και πληγή στη δημοκρατία.

Στη συνέχεια αποχώρησαν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Εν τω μεταξύ, από το ΠΑΣΟΚ, η Εύη Χριστοφιλοπούλου τόνισε «η σπέκουλα εχει και τα όρια της. Η θέσης μας είναι σαφής τώρα να ανοίξει η δημόσια ραδιοτηλεόραση και να εκπέμψει σήμα».

Από την ΔΗΜΑΡ ο Βασίλης Οικονόμου τόνισε πως «η θέση μας είναι καθαρή και δεν αλλάζει. Να ανοίξει εδώ και τώρα η ΕΡΤ για να μπορέσει να γίνει αναδιάρθρωση» και ζήτησε «να σταματήσει η σπέκουλα πάνω στη ΔΗΜΑΡ».

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)