Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Ερχεται το τέλος των επικουρικών συντάξεων

Ερχεται το τέλος των επικουρικών συντάξεων-Ποιες αλλαγές δρομολογούνταιΠροωθείται η μετατροπή των επικουρικών συντάξεων σε «συμβολικό επίδομα». Βήμα προς βήμα οι μεταβολές που οδηγούν στην «εξαΰλωση» της παροχής. Οι νέοι τρόποι υπολογισμού. Τι φέρνει το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα.
Το τέλος των επικουρικών συντάξεων προδιαγράφεται μέσα από μια σειρά αλλαγών που ήδη εφαρμόζονται, όπως είναι η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, η μείωση δηλαδή των παροχών, κάθε φορά που διαπιστώνεται έλλειμμα στο ταμείο.
Οι αλλαγές που ξεκίνησαν από την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων σε ένα, στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΕΤΕΑΜ), θα ολοκληρωθούν με τη δημιουργία του Ενιαίου Εθνικού Ασφαλιστικού Ταμείου, με τη μετεξέλιξη δηλαδή του Ενιαίου Κέντρου Απονομής Συντάξεων.
Έχει προηγηθεί μια σειρά ρυθμίσεων, που ουσιαστικά καθιστούν τον θεσμό της επικουρικής ασφάλισης θεσμό χωρίς μέλλον.
Στις επικουρικές  στην πράξη, αντί για μειώσεις της τάξης του 15% στο ΕΤΕΑΜ αποφασίστηκαν τελικά μειώσεις και μάλιστα οριζόντιες της τάξης του 5,2%, από τις αρχές Ιουλίου.
Σωρευτικά, ο νόμος προβλέπει τη δημιουργία ατομικών μερίδων ασφαλισμένων, καθορίζει το ποσό της σύνταξης με δημογραφικά δεδομένα από επίσημους πίνακες θνησιμότητας, προβλέπει συντελεστή βιωσιμότητας ο οποίος θα αναπροσαρμόζεται σε ετήσια βάση στις νέες και στις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις, μέσω ενός μηχανισμού μειωμένης τιμαριθμικής αναπροσαρμογής, ανάλογα με τις καταβαλλόμενες εισφορές και επιβάλλει μηδενικό έλλειμμα
Αν προκύψει έλλειμμα τότε δεν αποκλείεται η αναπροσαρμογή της σύνταξης κάθε τρίμηνο με πρόταση της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, αποκλείοντας κάθε μεταφορά πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Η μείωση των κοινωνικών πόρων σε 24 επικουρικά ταμεία που στην πλειοψηφία τους εντάχθηκαν στο ΕΤΕΑΜ αποτελεί ένα ακόμη χτύπημα στον θεσμό, καθώς οι απώλειες εκτιμώνται στα 400 - 700 εκατ. ευρώ τον χρόνο.
Στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενο για την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ που αναμένεται να κατατεθεί στη βουλή προβλέπεται μεταξύ άλλων η ένταξη του ταμείου των αστυνομικών και λοιπών ένστολων (ΤΕΑΠΑΣΑ) στο ΕΤΕΑ, προκειμένου να ακολουθήσει κι αυτό τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.
Ακόμη και τα ταμεία που αντιστάθηκαν στην ενσωμάτωση και επέλεξαν τη μετατροπή τους σε ταμεία υποχρεωτικής επαγγελματικής ασφάλισης, με την κατάργηση των κοινωνικών πόρων, βλέπουν το μέλλον τους αβέβαιο.
Τις προηγούμενες ημέρες είδαμε το πρώτο επικουρικό ταμείο, Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, το ΤΑΠΙΛΤΑΤ, να αποφασίζει τη διάλυσή του, καθώς δεν μπορεί να καλύψει αυξημένες παροχές προς τους ήδη συνταξιούχους του. Στον κλάδο των τραπεζών, με το ιδιότυπο ασφαλιστικό καθεστώς του παρελθόντος, είδαμε ακόμη και τη διακοπή καταβολής της επικουρικής σύνταξης, στους 1.300 συνταξιούχους του επικουρικού ταμείου της πρώην Αγροτικής Τράπεζας.
Τα σημάδια δεν είναι θετικά, ενώ και οι πρώτες ενδείξεις της αναλογιστικής μελέτης του ταμείου δεν είναι ενθαρρυντικές. Μόνο για το τρέχον έτος, εκτιμάται ότι το ταμείο θα παρουσιάσει έλλειμμα 274 εκατ. ευρώ, παρά τη μείωση 5,2% στις συντάξεις που εφαρμόζεται ήδη.

Ενιαίος κανονισμός... περικοπών

Οι σημαντικότερες αλλαγές βέβαια, που οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερη μείωση των επικουρικών συντάξεων, περνούν μέσα από τον ενιαίο κανονισμό συντάξεων, όπως αυτός θα εφαρμοστεί από το 2015 και μετά.
Οι αλλαγές που προβλέπονται στον νέο, ενιαίο κανονισμό είναι σαρωτικές και ενδεικτικές των προθέσεων για πλήρη απορρόφηση της επικουρικής σύνταξης από την κύρια ή κατάργησή της.
Σύμφωνα με αυτόν, για όσους ασφαλίζονται για πρώτη φορά από 1.1.2014, το ΕΤΕΑ θα λειτουργεί με βάση το διανεμητικό σύστημα προκαθορισμένων εισφορών με νοητή κεφαλαιοποίηση. Το ίδιο σύστημα θα εφαρμόζεται και για τους ασφαλισμένους μέχρι 31.12.2013 για το χρόνο ασφάλισης από 1.7.2014 και εφεξής. Οι ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλλονται θα τηρούνται σε ατομικές μερίδες από 1.1.2014.
Για τους ασφαλισμένους μέχρι 31.12.2013, οι οποίοι συνταξιοδοτούνται μετά την 1η.7.2014, το ποσό της σύνταξης θα αποτελείται από το άθροισμα δύο τμημάτων:
α) Από το τμήμα σύνταξης που αντιστοιχεί στον χρόνο ασφάλισής τους έως 30.6.2014 και υπολογίζεται σύμφωνα με τις οικείες καταστατικές διατάξεις και τη γενικότερη νομοθεσία, όπως ισχύουν,
β) Από το τμήμα της σύνταξης που αντιστοιχεί στον χρόνο ασφάλισής τους από 1.7.2014 και εφεξής και υπολογίζεται με τον νέο τρόπο.
Σημαντικές είναι οι αλλαγές στους όρους και στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης. Για παράδειγμα στον νέο κανονισμό, δεν προβλέπεται καμία δυνατότητα αναγνώρισης πλασματικών χρόνων, όπως είναι ο στρατός, οι σπουδές ή η ανεργία, παρά μόνο στην περίπτωση όπου ήδη έχουν αναγνωριστεί ή εκκρεμούν προς αναγνώριση.
Καταργείται η δυνατότητα λήψης αναπηρικής επικουρικής σύνταξης με λιγότερες από 1.500 ημέρες ασφάλισης (ένσημα), εκ των οποίων οι 600 την τελευταία 5ετία. Αντίστοιχα, για την καταβολή σύνταξη λόγω θανάτου, προβλέπεται η συμπλήρωση 600 ημερών ασφάλισης (αντί 500) καθώς και η συμπλήρωση του 62ου έτους για τους επιζώντες συζύγους. Κάθε μικρότερο όριο καταργείται. Όπως καταργείται και η σύνταξη στα τέκνα που σπουδάζουν έως το 24ο έτος.
Άλλωστε, προβλέπεται ξεκάθαρα ότι η μεταβίβαση της σύνταξης γίνεται μόνον εφόσον αυτό δηλωθεί εξαρχής...

Αλλαγές και στον υπολογισμό της σύνταξης
Πέρα από τον διπλό υπολογισμό, για τους πριν και μετά το 2013 ασφαλισμένους, ο νέος κανονισμός προβλέπει ότι η σύνταξη θανάτου θα αποτελεί το 50% από το 70% που ισχύει σήμερα. Στην περίπτωση των αναπηρικών συντάξεων, όσοι καθίστανται ανάπηροι από εργατικό ατύχημα ή επαγγελματική νόσο και δεν θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης θα παίρνουν πίσω τις εισφορές τους άτοκες ως εφάπαξ.
Τα ορφανά θα λαμβάνουν τη σύνταξη θανάτου ανάλογα με την ηλικία τους, ενώ ο/η σύζυγος θα λαμβάνει το 40% της καταβαλλόμενης σύνταξης.

33 πραγματικά μοναδικές φωτογραφίες

 
 
Απολαύστε μία μοναδική συλλογή από εκπληκτικές και σπάνιες φωτογραφίες που θα σας ταξιδέψουν, θα σας προκαλέσουν συναισθήματα και με μια λέξη θα σας. μαγέψουν!
 
Ένα κουτάβι Αρκτικού Λύκου στα πρώτα του ουρλιαχτά
Πραγματικά μοναδικές φωτογραφίες (1)
Το Νότιο Σέλας (Aurora Australis)
Πραγματικά μοναδικές φωτογραφίες (2)
Η τέχνη της φωτογραφίας μας ταξιδεύει
Πραγματικά μοναδικές φωτογραφίες (3)
Το Βανκούβερ κάτω από το πέπλο της ομίχλης
Πραγματικά μοναδικές φωτογραφίες (4)
Το πάρκο που γίνεται. υποβρύχιος παράδεισος κάθε χρόνο
Πραγματικά μοναδικές  φωτογραφίες (5)
Η «νέα» Μπλε Κουκκίδα: Η Γη όπως απαθανατίστηκε από δισεκατομμύρια μίλια μακριά, κάτω από τους δακτύλιους του Κρόνου
Πραγματικά μοναδικές φωτογραφίες (6)
Drake Passage, Χερσόνησος Palmer, Ανταρκτική
Πραγματικά μοναδικές φωτογραφίες (7)
Το μυστικό άγριο δάσος του Εθνικού Πάρκου Dartmoor στην Αγγλία
Πραγματικά μοναδικές φωτογραφίες (8)
Καταρράκτες Angel, Βενεζουέλα
Πραγματικά μοναδικές φωτογραφίες (9)
Μια πανέμορφη καλλιέργεια ανανά
Πραγματικά μοναδικές φωτογραφίες (10)
Απολιθωμένες μέδουσες
Πραγματικά μοναδικές  φωτογραφίες  (11)
Η θαλάσσια δερματοχελώνα αποτελεί το μεγαλύτερο είδος χελώνας στον κόσμο
Πραγματικά μοναδικές φωτογραφίες (12)
Σφαίρες μετά από υποβρύχιο πυροβολισμό
Πραγματικά μοναδικές φωτογραφίες (13)
Στιγμιότυπο από τα γυρίσματα του Star Wars κατά τη διάρκεια της χαρακτηριστικής σκηνής του Luke στο Episode VI
Πραγματικά μοναδικές φωτογραφίες (14)
Μνημείο υπόγειου περάσματος στο Wroclaw της Πολωνίας
Πραγματικά μοναδικές φωτογραφίες (15)
Γιαπωνέζικος σφένδαμος στο Oregon των ΗΠΑ
Πραγματικά μοναδικές φωτογραφίες (16)
Ροδόδενδρο
Πραγματικά μοναδικές  φωτογραφίες (17)
Ένα εντελώς διάφανο ακρυλικό αυτοκίνητο
Πραγματικά μοναδικές φωτογραφίες (18)
«Sky Baby» - Το μικρότερο λειτουργικό αεροπλάνο στον κόσμο
Πραγματικά μοναδικές φωτογραφίες (19)
Η Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό σε ένα ηλιόλουστο πρωινό
Πραγματικά  μοναδικές φωτογραφίες (20)
Κατάμαυρο σπίτι στη Γερμανία
Πραγματικά μοναδικές φωτογραφίες (21)
Τείχος 91 μέτρων στη Βολιβία όπου βρέθηκαν πάνω από 5.000 πατημασιές δεινοσαύρων, σε 462 διαφορετικά ίχνη
Πραγματικά μοναδικές φωτογραφίες (22)
Η εκπληκτική θέα του Παρισιού πάνω από την Champs Elysees
Πραγματικά μοναδικές φωτογραφίες (23)
«The Legends Of Giants», εκπληκτική τοιχογραφία της Natalia Rak στην Πολωνία
Πραγματικά μοναδικές φωτογραφίες (24)
Σκίζοντας τα κύματα
Πραγματικά μοναδικές φωτογραφίες (25)
Από το αεροπλάνο: Καταιγίδα πάνω από το Κολοράντο των ΗΠΑ
Πραγματικά μοναδικές  φωτογραφίες (26)
Λίμνη Βαϊκάλη στη νότια Σιβηρία
Πραγματικά μοναδικές φωτογραφίες (27)
Οι καταρράκτες του Νιαγάρα σε εντυπωσιακή εναέρια λήψη
Πραγματικά μοναδικές φωτογραφίες (28)
Ο φωτογράφος Dario Sastre περίμενε τρία ολόκληρα βράδια για να βγάλει αυτή την φωτογραφία του ουρανού της Ισλανδίας με το Βόρειο Σέλας
Πραγματικά μοναδικές φωτογραφίες (29)
Εντυπωσιακό ναυάγιο στη Λίμνη Huron μεταξύ Καναδά & ΗΠΑ
Πραγματικά μοναδικές φωτογραφίες (30)
Μοναχός ταΐζει μια από τις τίγρεις στο Ναό της Τίγρης στην Ταϊλάνδη
Πραγματικά μοναδικές φωτογραφίες (31)
Η μεγαλύτερη πισίνα στον κόσμο, στο San Alfonso del Mar της Χιλής
Πραγματικά μοναδικές φωτογραφίες (32)
Χωρίς λόγια.
Πραγματικά  μοναδικές φωτογραφίες (33)
 
 
 


--
Γιώργος Κωνσταντάρας

Πως θα καλυφθούν τα αναδρομικά των Στρατιωτικών

ενστολοι
Στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου τα σενάρια για λύση στο θέμα των ενστόλων που δεν θα εκτροχιάσει τα δημοσιονομικά μεγέθη. Ο Γκίκας Χαρδούβελης ενημέρωσε την Παρασκευή τους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο για τις προσφερόμενες λύσεις για το θέμα/
Οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι ανοικτές σε ερμηνείες και για τον λόγο αυτόν το υπουργείο Οικονομικών ζήτησε αμέσως τη σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», από τη γνωμοδότηση του ΝΣΚ προκύπτει η δυνατότητα οι αμοιβές των στρατιωτικων  να μην επιστρέψουν στα επίπεδα που ήταν τον Ιούλιο του 2012. εξετάζεται το «κούρεμα» των αυξήσεων, αλλά και των αναδρομικών. Το ποσό φτάνει στα 420 εκατομμύρια ευρώ για τους εν ενεργεία και τα 130 εκ. για τους συνταξιούχους. Ακόμη προβλέπεται συμψηφισμός με το κοινωνικό μέρισμα- καθώς το έλαβαν επειδή είχαν υποστεί μισθολογικές περικοπές- αλλά και με τις προαγωγές.
Σε σχέση με το κούρεμα η κυβέρνηση εξετάζει : αν ο νόμος όριζε τότε μείωση βασικού μισθού 15%, αυτή θα περιοριστεί τώρα κάτω από το 10%. Κατάρτιση νέου μισθολογίου, τόσο για στρατιωτικους  όσο και για δικαστικούς, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2015. «Κούρεμα» του συνολικού ποσού των αναδρομικών που δικαιούνται βάσει της απόφασης του ΣτΕ οι ένστολοι. Αποπληρωμή των αναδρομικών σε πέντε ετήσιες δόσεις. Αν όμως οι σταρτιωτικοί αποδεχθούν το «κούρεμα» των αναδρομικών, είναι πιθανό να καταβληθούν συντομότερα. Σε κάθε περίπτωση, η πρώτη δόση θα δοθεί στα τέλη του χρόνου ή τις αρχές του 2015 το αργότερο.

Ενοικιαζόμενοι σύζυγοι για όλες τις δουλειές του σπιτιού!

Είσαι ανύπαντρη και αναζητείς απεγνωσμένα μια χείρα βοηθείας για να σου αλλάξει τα φώτα; Είσαι μόνη κι έρημη και ψάχνεις σαν τρελή για έναν έμπειρο μάστορα που θα σου ξεμπουκώσει το βουλωμένο…

σιφόνι του νιπτήρα; Ο σύζυγός σου δουλεύει από το πρωί έως το βράδυ κι εσύ εύχεσαι να είχες στο πλευρό σου έναν άμεσα διαθέσιμο πολυτεχνίτη που είναι διατεθειμένος να σου κουρέψει το γκαζόν, να σου ποτίσει τα μαραμένα φυτά, να σου καθαρίσει την υδρορροή και -επιτέλους- να επισκευάσει τη βρύση που στάζει ασταμάτητα; Αν ναι, τότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς καθόλου, αφού το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να καταφύγεις σε έναν… «σύζυγο to let» που κοστίζει μόλις 20 ευρώ την ώρα!
Οχι, δεν πρόκειται για ανέκδοτο, αλλά για μια νέα εταιρία που αποδεικνύει ότι «η κρίση τέχνας κατεργάζεται»! Φέρει τον τίτλο «Σύζυγος προς ενοικίαση» και υπόσχεται να δώσει άμεση και κυρίως δραστική λύση σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όσοι ζουν μόνοι ή όσοι εργάζονται νυχθημερόν και δεν διαθέτουν ελεύθερο χρόνο ούτε για τα απολύτως απαραίτητα. Μιλώντας στην «Espresso», ο πρώτος και μέχρι στιγμής μοναδικός Ελληνας «σύζυγος προς ενοικίαση» Λευτέρης Λοτσίτσερο κάνει λόγο για μια πρωτοποριακή ιδέα που εφαρμόζεται με τεράστια επιτυχία στη γειτονική Ιταλία και που εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς σε κάθε γωνιά του πλανήτη, από τη Γερμανία και τον Καναδά έως την Κίνα!
«Το ελληνικό “Σύζυγος προς ενοικίαση” ξεκίνησε πριν από περίπου είκοσι μέρες και ήδη έχουμε δεχτεί δεκάδες κλήσεις από νοικοκυρές που ζητούν τη βοήθειά μας για ένα σωρό δουλειές, τόσο εντός όσο και εκτός σπιτιού. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι τεράστια» αναφέρει ο 44χρονος άνδρας που είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού κι εξηγεί τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα του συζύγου προς ενοικίαση.
«Βασικά, σκοπός της εταιρίας μας είναι να αναπτύξει ένα καλά οργανωμένο δίκτυο σε όλη την Ελλάδα που θα απαρτίζεται από εργατικά και φιλότιμα άτομα εμπιστοσύνης που θα πιάνουν τα χέρια τους και που θα μπορούν να είναι διαθέσιμοι ανά πάσα στιγμή, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Με κόστος μόλις 20 ευρώ την ώρα, ο οποιοσδήποτε το επιθυμεί θα μπορεί να νοικιάσει άμεσα έναν σύζυγο και να του αναθέσει διάφορες εργασίες που είτε δεν γνωρίζει είτε δεν προλαβαίνει να κάνει μόνος τους. Φανταστείτε, για παράδειγμα, μια ηλικιωμένη γυναίκα που θέλει να κουβαλήσει τα ψώνια της από το super market, μια εργαζόμενη κυρία που δεν έχει χρόνο να κάτσει στην ουρά της τράπεζας για να πληρώσει τους λογαριασμούς της ή ακόμη και μια νεαρή οδηγό που μένει με το αυτοκίνητό της στον δρόμο και ψάχνει κάποιον να της αλλάξει το σκασμένο λάστιχο ή να της μεταφέρει το αμάξι στο συνεργείο. Για όλα αυτά και για πολλά άλλα θα μπορεί να νοικιάζει έναν σύζυγο που θα είναι κοντά της για οτιδήποτε χρειαστεί. Η φιλοσοφία μας είναι να παράσχουμε βοήθεια και αυτονομία σε γυναίκες που είναι μόνες τους ή που απλώς δεν έχουν την πείρα και τις γνώσεις για να φέρουν σε πέρας κάποιες εργασίες».
«Κάνουμε τα πάντα, αλλά τίποτα… πονηρό»
ΣΥΜΦΩΝΑ με όσα αναφέρει ο 44χρονος Λευτέρης, οι σύζυγοι προς ενοικίαση θα μπορούν να αναλάβουν από μικρές δουλειές, όπως κρέμασμα κάδρων, επισκευή πορτών και παραθύρων, έως μεγάλες οικοδομικές, ηλεκτρολογικές, ξυλουργικές και υδραυλικές εργασίες, για τις οποίες θα συνεργάζονται με εξειδικευμένους τεχνίτες, όταν κρίνεται απαραίτητο. «Δεν απευθυνόμαστε μόνο σε χήρες, χωρισμένες ή ανύπαντρες, αλλά και σε παντρεμένες γυναίκες που δεν έχουν όση βοήθεια χρειάζονται από τον άντρα τους. Είμαστε πάντα έτοιμοι να τις εξυπηρετήσουμε σε ό,τι μας ζητήσουν. Μπορούμε να αναλάβουμε εξωτερικές δουλειές, όπως πληρωμές λογαριασμών, οικοδομικές εργασίες, όπως μονώσεις ταρατσών και πλήρεις ανακατασκευές, χρωματισμούς κτιρίων και βαφή κιγκλιδωμάτων, ηλεκτρολογικές εργασίες, όπως τοποθέτηση και συντήρηση κλιματιστικών, όλες τις εργασίες κήπου, υδραυλικές εργασίες, όπως συντήρηση και τοποθέτηση λεβήτων, ξυλουργικές εργασίες, όπως ανανεώσεις παρκέ, καθώς και εργασίες σε αποθήκες».
Τι θα συμβεί όμως αν μια γυναίκα θελήσει να νοικιάσει σύζυγο με σκοπό την παροχή ερωτικών υπηρεσιών και μάλιστα αν είναι διατεθειμένη να πληρώσει αδρά γι’ αυτές; Ο Λευτέρης είναι κατηγορηματικός: «Αν κάποια κυρία ζητήσει να τη συνοδεύσουμε σε ένα σπίτι ή σε μια κοινωνική εκδήλωση, σαφώς και θα ανταποκριθούμε. Αν όμως ενδιαφέρεται για κάτι πονηρό, τότε σίγουρα δεν πρέπει να απευθυνθεί σε εμάς, αλλά ίσως κάπου αλλού. Ξεκαθαρίζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως δεν είμαστε συνοδοί και πως δεν παρέχουμε άλλου είδους υπηρεσίες! Πάντως, μέχρι στιγμής και παρά το μικρό διάστημα που είμαστε σε λειτουργία, μας έχουν καλέσει δεκάδες γυναίκες, ηλικίας από 30 έως και 70 ετών, και καμία από αυτές δεν ζήτησε κάτι περίεργο».
Ενδιαφέρον απ’ όλη την Ελλάδα
Η ΙΔΕΑ για τη δημιουργία του ελληνικού «Σύζυγος προς ενοικίαση» γεννήθηκε πριν από αρκετούς μήνες, όταν βλέποντας τα εισοδήματά του να μειώνονται λόγω της οικονομικής κρίσης, ο Λευτέρης άρχισε να ψάχνει μια δεύτερη εργασία προκειμένου να αυξήσει το οικογενειακό εισόδημα.
«Ψάχνοντας στο διαδίκτυο για καινοτόμες ιδέες, ανακάλυψα το ιταλικό “Σύζυγος προς ενοικίαση” που λειτουργεί εδώ και τέσσερα χρόνια με τεράστια επιτυχία, και μου φάνηκε εξαιρετική ιδέα.
Ετσι, ήρθα σε επαφή μαζί τους και κατάφερα να εξασφαλίσω την αποκλειστικότητα της χρήσης του ονόματος και των υπηρεσιών για την Ελλάδα. Ηδη έχω δεχτεί πολλές κλήσεις από άνδρες που ζουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, οι οποίοι έχουν μείνει άνεργοι και ζητούν να συνεργαστούν μαζί μας».
Πλήρως ικανοποιημένη η 35χρονη Εφη
ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ και μητέρα ενός παιδιού, η 35χρονη Εφη Δαρζέντα ανήκει στις πρώτες γυναίκες που απευθύνθηκαν στο «Σύζυγος προς ενοικίαση» και δηλώνει πλήρως ικανοποιημένη από τις έως στιγμής υπηρεσίες της εταιρίας. «Ο σύζυγός μου είναι έμπορος κι εγώ εργάζομαι ως γραμματέας. Δουλεύουμε πολλές ώρες και δυστυχώς δεν προλαβαίνουμε να ασχοληθούμε πολύ με το σπίτι» αναφέρει η ίδια και συμπληρώνει: «Ζούμε σε μια μονοκατοικία στον Διόνυσο που θέλει αρκετή συντήρηση.
»Εμαθα τυχαία για τους “Συζύγους προς ενοικίαση” και φυσικά προτού τους καλέσω σπίτι μου, το συζήτησα με τον άνδρα μου, με τον οποίο ψάξαμε και μάθαμε πως πράγματι πρόκειται για άτομα εμπιστοσύνης. Επιπλέον, η χρέωση των 20 ευρώ την ώρα είναι πολύ λογική σε σχέση με αυτά που ζητούν κάποιοι τεχνίτες, οι οποίοι έρχονται όταν και όποτε τους βολεύει».

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)