Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Ο ΤΟΛΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!

Μετά τη μεθοδευμένη επίθεση εναντίον των Στρατιωτικών, με την προσπάθεια απαξίωσης και ισοπέδωσής τους στα μάτια και τη συνείδηση του ελληνικού λαού, ο Υπουργός Άμυνας υπερήφανος ανακοινώνει το άνοιγμα των στρατιωτικών νοσοκομείων στο “Λαό”, θέτοντας τέλος στα “προνόμια” των στρατιωτικών και αποκαθιστώντας την ισότητα στην υγειονομική περίθαλψη όλων των Ελλήνων πολιτών!

Ας δούμε όμως ποια είναι η προνομιακή υγειονομική περίθαλψη που απολαμβάνουν οι προνομιούχοι στρατιωτικοί, εις βάρος του υπόλοιπου ελληνικού λαού.

Οι στρατιωτικοί είναι ασφαλισμένοι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (Στρατός, Πολεμικό Ναυτικό, Πολεμική Αεροπορία) και όχι του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) με τα παρακάτω επιγραμματικά αναφερόμενα “προνόμια”:

Ø Έχουν την ίδια εισφορά στα φάρμακα με τους υπόλοιπους ασφαλισμένους ΙΚΑ και ΟΠΑΔ, μόνο που τα τελευταία 15 χρόνια τα πληρώνουν κανονικά τα φάρμακά τους στα φαρμακεία και στη συνέχεια υποβάλουν τη σχετική δαπάνη για να πάρουν τα χρήματά τους πίσω μετά από …. εύλογο χρονικό διάστημα.

Ø Δεν έχουν δικαίωμα να νοσηλευθούν σε άλλο νοσηλευτικό Ίδρυμα, πλην των στρατιωτικών νοσοκομείων, ακόμη και αν θελήσουν να αναλάβουν οι ίδιοι τη σχετική δαπάνη.

Ø Υποχρεούνται να απευθύνονται μόνο στους γιατρούς στα εξωτερικά ιατρεία των στρατιωτικών νοσοκομείων.

Ø Τα μέλη των οικογενειών τους, παρότι θεωρητικά έχουν το ανωτέρω δικαίωμα, στην πράξη περιορίζονται σε ένα περιορισμένο αριθμό στρατιωτικών γιατρών, οι οποίοι είναι κατά τεκμήριο συμβεβλημένοι με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ø Ο μέσος χρόνος για ραντεβού των μελών στα εξωτερικά ιατρεία, είναι ένας μήνας.

Ø Ο ίδιος ο στρατιωτικός βέβαια, έχει δικαίωμα χωρίς ραντεβού να προηγείται των υπολοίπων! Το τι συμβαίνει όμως όταν σε ωράριο εξωτερικού ιατρείου 09:00πμ – 13:30μμ, υπάρχουν 20-25 τακτικά ραντεβού και 10-15 στρατιωτικοί χωρίς ραντεβού συν τα έκτακτα, το αφήνω στην κοινή λογική.

Ø Ο μέσος χρόνος αναμονής για εξειδικευμένη εξέταση (υπέρηχος, αξονική, HOLTER κλπ) ξεπερνάει το 40ήμερο, με ανάλογο χρόνο αναμονής των αποτελεσμάτων.

Ας ρίξουμε όμως και μια ματιά στα στρατιωτικά νοσοκομεία, εστιαζόμενοι στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΝΝΑ), που είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα:

Ø Το ΝΝΑ δεν είναι Δημόσιο Νοσοκομείο ούτε ανήκει ιδιοκτησιακά στο Πολεμικό Ναυτικό, δεδομένου ότι ανεγέρθηκε επί κληροδοτήματος με δεσμευτική χρήση Ναυτικού Νοσοκομείου.

Ø Τα έξοδα ανέγερσης, συντήρησης και εξοπλισμού του ΝΝΑ καλύπτονται από τον ειδικό λογαριασμό του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού, ο οποίος χρηματοδοτείται:

o Από τις μισθολογικές – μερισματικές εισφορές των εν ενεργεία και εν αποστρατεία αντίστοιχα στελεχών του ΠΝ.

o Από τα εκ των νοσηλείας ιδιωτών έσοδα του ΝΝΑ

Ø Κατά συνέπεια, το ελληνικό δημόσιο δεν δαπανά δεκάρα για το ΝΝΑ.

Ø Πέραν των εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών του ΠΝ, στο ΝΝΑ νοσηλεύονται και τα αντίστοιχα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, οι Μόνιμοι Πολιτικοί Υπάλληλοί και ΣΕΙΔ του ΠΝ, οι συγγενείς α’ βαθμού των βουλευτών και κάποιες άλλες ομάδες που διεύρυναν τους «δικαιούχους» νοσηλείας.

Ø Η παρεχόμενη περίθαλψη στους ιδιώτες νοσηλευόμενους στο ΝΝΑ, υπολογίζεται βάσει των ισχυόντων τιμολογίων υγειονομικής περίθαλψης των κατά περίπτωση ασφαλιστικών τους ταμείων.

Ø Οι σχετικές συμβάσεις με τους ασφαλιστικούς είναι ίδιες με αυτές που υπογράφουν τα Δημόσια Νοσοκομεία και προβλέπουν την επιβάρυνση των συμβαλλόμενων Νοσοκομείων με κάποια έξοδα νοσηλείας. Το ΝΝΑ όμως δεν χρηματοδοτείται – επιδοτείται – επιχορηγείται όπως τα Δημόσια Νοσοκομεία από τον Κρατικό Προϋπολογισμό!

Ø Το 70% - 80% των νοσηλευόμενων στο ΝΝΑ είναι ιδιώτες! Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλο μέρος των γιατρών του ΝΝΑ βλέπει την νοσηλεία των ιδιωτών στο ΝΝΑ, σαν …. διεύρυνση του επαγγελματικού του …ορίζοντα!

Ø Υπάρχουν αρκετά στελέχη του Ναυτικού, που πληθαίνουν συνεχώς, τα οποία αναλαμβάνοντας το ρίσκο πειθαρχικού ελέγχου, χρησιμοποιούν τη κανονική τους άδεια για να νοσηλευθούν ιδιωτικά, αφού δεν εξυπηρετούνται από το ΝΝΑ.

Ø Βάσιμες πληροφορίες φέρουν το ΝΝΑ να οφείλει δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ στις φαρμακευτικές εταιρείες και εταιρείες ιατροτεχνολογικών προϊόντων, που προέρχονται από έξοδα νοσηλείας ιδιωτών, τα οποία πιστεύουμε:

o Ούτε από τον κρατικό προϋπολογισμό μπορούν να καλυφθούν, αφού το ΝΝΑ δεν έχει χρηματοδότηση από το Δημόσιο.

o Ούτε από το Πολεμικό Ναυτικό, γιατί το ΝΝΑ δεν είναι ιδιοκτησία του και επιπρόσθετα δεν έχει κωδικό προϋπολογισμού για νοσηλεία ιδιωτών.

o Ούτε από τον ειδικό λογαριασμό του ΜΤΝ, γιατί δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα που κρατούνται από τα στελέχη του ΠΝ, για να καλυφθούν τα έξοδα νοσηλείας του κάθε Τόλη Βοσκόπουλου!

Μετά τα παραπάνω, θεωρούμε ότι προκύπτουν οι παρακάτω εύλογες ερωτήσεις:

Ø Ποιο νοσοκομείο δίνετε στο Λαό κ. Υπουργέ;

Ø Που και με ποιες συνθήκες θα νοσηλεύονται τα στελέχη του ΠΝ;

Ø Γιατί να επιβάλλονται κρατήσεις στα εν ενεργεία και αποστρατεία στελέχη του ΠΝ, αφού στο ΝΝΑ μπορεί να νοσηλεύεται ο οποιοδήποτε;

Ø Είναι αλήθεια το χρέος της λεγόμενης «πράσινης διαχείρισης» του ΝΝΑ, πως δημιουργήθηκε και ποιος θα το πληρώσει;

Ø Γιατί ασελγείτε ακόμη και στο πτώμα της υγειονομικής περίθαλψης των στρατιωτικών;

Ο σκεπτικισμός στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τείνει στο αποκορύφωμά του, βλέποντας την πλήρη ισοπέδωση και απαξίωση όποιας αξίας έχει απομείνει. Πολλοί πλέον διερωτώνται μήπως θα πρέπει πλέον να αξιώσουν:

Ø Τέλος στον εργασιακό Μεσαίωνα των στρατιωτικών των 60, 70, 80, 90 ωρών εργασίας την εβδομάδα.

Ø Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και διαβίωσης.

Ø Ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες.

Ø Κατάργηση – αναμόρφωση του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα

Ø Αποζημίωση για τις υπερωρίες και υπερεργασία μας.

Ø Αναγνώριση των ταυτοτήτων μας ως ταξιδιωτικού εγγράφου.

Ø Έντοκη επιστροφή των κρατήσεων μας για τα στρατιωτικά νοσοκομεία που δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε (ΝΙΜΤΣ, ΝΙΝ)

Ø Έντοκη επιστροφή των χρημάτων που πληρώναμε για παρεχόμενη τροφή σε ασκήσεις, κινητοποιήσεις, επιφυλακές, υπηρεσίες.

Ø Έντοκη καταβολή των απλήρωτων δεδουλευμένων υπερωριών υπερεργασίας.


Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Σταθερά Ανοδικό

image001Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κατά το διάστημα από 1ης Ιανουαρίου έως 31ης Μαρτίου 2010 παρουσίασε:

Αύξηση χορηγήσεων κατά 11,78% από την αντίστοιχη περίοδο του 2009 και 1,09% από την 31/12/2009 (ετησιοποιημένο 4,41%).

Αύξηση καταθέσεων κατά 4,30% από την αντίστοιχη περίοδο του 2009.

Αύξηση των «Καθαρών Εσόδων από Τόκους» κατά 6,10% από την αντίστοιχη περίοδο του 2009.

Προ φόρων ζημίες ύψους 16,71 εκ. ευρώ, έναντι προ φόρων κερδών 56,15 εκ. ευρώ, κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2009.

Σχέση χορηγήσεων προς καταθέσεις 65,20%, από 60,83% κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2009 και 63,85% κατά την 31/12/2009.

Δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων 1,27% με δείκτη κάλυψης 168,27%.

Ισχυρό δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας (Tier I) 16,89%.

Ο Πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Κλέων Παπαδόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η αύξηση των καταθέσεων κατά 4,30% και η αύξηση των χορηγήσεων κατά 11,78% από την αντίστοιχη περσινή περίοδο αποδεικνύουν την εμπιστοσύνη του κοινού στην Τράπεζα και πιστοποιούν τις προθέσεις του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου να συνεχίσει να χορηγεί δάνεια με τον ίδιο ρυθμό.

Η διατήρηση του δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα και η ισχυροποίηση του δείκτη κάλυψης εξασφαλίζουν στην Τράπεζα ένα υγιές χαρτοφυλάκιο χορηγήσεων, το οποίο σε συνδυασμό με την υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια προσφέρει την απαραίτητη θωράκιση και δύναμη για ανάπτυξη.

Κατά την ίδια οικονομική περίοδο επιτεύχθηκε μείωση λειτουργικού κόστους σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Το ίδιο διάστημα το κόστος μισθοδοσίας διατηρήθηκε αυξημένο λόγω της πρόσληψης νέων υπαλλήλων το 2009.

Το αρνητικό συνολικά αποτέλεσμα οφείλεται κατά κύριο λόγο στις αποτιμήσεις ομολόγων, που ως γνωστόν δέχονται πίεση από τις αγορές.

Στόχος της Διοίκησης είναι η αξιοποίηση της σχέσης ισχύος που έχουμε σε κεφάλαια και ρευστότητα για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας επενδύοντας σε απλά χρηματοοικονομικά προϊόντα.

Στόχος μας για το 2010 είναι να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να αναχρηματοδοτηθούν, να στηρίξουμε την ελληνική οικογένεια στην απόκτηση προσιτής στέγης, να παράσχουμε κεφάλαια κίνησης και επενδύσεων για επιχειρήσεις και να χρηματοδοτήσουμε νέες επιχειρηματικές προσπάθειες, ιδίως σε τομείς όπως η πράσινη επιχειρηματικότητα».

Γιατί η «Candid Camera» δε συνεχίστηκε στην… Τουρκία!

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)