Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Πάνω από 9 δισ. τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου

Τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου προς τους ιδιώτες ήταν πάνω από τα 9 δισ. ευρώ τον περασμένο Σεπτέμβριο. Εντός του μήνα αυτού, τα χρέη προς τους ιδιώτες αυξήθηκαν κατά 219 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα οι συσσωρευμένες οφειλές να φτάσουν στο ποσό των 8.294 εκατ. ευρώ. Το Δημόσιο δεν επιστρέφει ούτε φόρους (εισοδήματος, ΦΠΑ και ΕΦΚ), αφού χρωστάει το ποσό των 738,1 εκατ. ευρώ.

Τσεκουρώνουν τον προϋπολογισμό της Άμυνας

Ο αμυντικός σχεδιασμός μπαίνει σε δεύτερο και τρίτο πλάνο.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην εισηγητική έκθεση του κεντρικού αμυντικού προϋπολογισμού που αφορά στα λειτουργικά έξοδα των ΕΔ, το ποσό που θα δαπανηθεί θα είναι 2,6 δις ευρώ . Δηλαδή μειωμένος κατά 14,3% σε σχέση με το 2012. Βέβαια το 2012 ο προϋπολογισμός ,ήταν 3,1 δις αλλά σ' αυτά είχαν περιληφθεί και αποπληρωμές ύψους 1 δις για παλαιότερα εξοπλιστικά προγράμματα.
Όλα αυτά πιθανόν να μην είχαν τις δραματικές επιπτώσεις που έχουν σήμερα στις ΕΔ, αν την εποχή που το χρήμα έρεε... άφθονο ,υπήρχε στοιχειώδης σχεδιασμός και ελάχιστος πατριωτισμός ώστε οι αγορές εξοπλισμών που έγιναν να ήταν πραγματικά χρήσιμες για τις ΕΔ.
Δυστυχώς δεν υπήρχε αυτή η λογική και νοοτροπία. Και ακόμη χειρότερα δεν φαίνεται να υπάρχει ούτε σήμερα.
Ακόμη και τώρα που η χώρα καταρρέει , υπάρχουν «κύκλοι» που πιέζουν για «παιχνίδια» εξοπλισμών, τα οποία έχουν το θράσος να παρουσιάζουν και ως «μεγαλειώδεις ευκαιρίες!»
Οι αρμόδιοι πρέπει να καταλάβουν πως μία ανοχύρωτη χώρα θα αποτελεί «λουκούμι» για κάθε αντίπαλο.

2 στους 4 Έλληνες γιατρούς φεύγουν για το εξωτερικό

Η ανεργία μαστίζει τη χώρα μας. Πολλοί αναζητούν τη «γη της επαγγελίας» στο εξωτερικό. Ένας στους τέσσερις γιατρούς στην Ελλάδα είναι άνεργος ή υποαπασχολείται. Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύουν στοιχεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών σύμφωνα με τα οποία το 2011 η ανεργία στο ιατρικό σώμα έφτασε το 12,69%, ενώ το 2010 ήταν 11,55%. Ετσι, το 2011 τουλάχιστον 627 γιατροί (το 2,49%) έφυγαν στο εξωτερικό για να βρουν δουλειά, με το αντίστοιχο ποσοστό το 2010 να είναι 2,11%. Καθημερινά, δύο Έλληνες γιατροί φεύγουν από τη χώρα μας.
«Η έξοδος συνεχίζεται ακάθεκτη» λέει στην «Καθημερινή» ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γ. Πατούλης. «Όταν ένας νέος γιατρός πρέπει να περιμένει κατά μέσο όρο πέντε χρόνια για να ξεκινήσει ειδικότητα και όταν την τελειώσει να μην είναι σίγουρος εάν θα βρει κάπου να εργαστεί, το εξωτερικό φαντάζει ως η μόνη λύση». Όπως λέει, ο αριθμός των Ελλήνων γιατρών στη Γερμανία έφτασε φέτος τους 6.500, σπάζοντας κάθε ρεκόρ. «Και μαθαίνουμε ότι υπάρχουν άλλες 6.000 κενές θέσεις στη χώρα», προσθέτει.
Εκτός από τη Γερμανία, οι νέοι Ελληνες γιατροί επιλέγουν επίσης την Αγγλία, τη Σουηδία και την Ελβετία, ενώ κάποιοι φεύγουν για τις ΗΠΑ. «Σε αυτές τις χώρες οι γιατροί δουλεύουν σκληρά, αλλά πληρώνονται καλά. Ακόμα και οι ειδικευόμενοι», επισημαίνει ο κ. Ντεντάκης, πρόεδρος του κλάδου Αθήνας της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος. Πράγματι, η μείωση των απολαβών των γιατρών στη χώρα μας έχει συμβάλει στο κύμα φυγής. «Δεν αμείβονται οι γιατροί στην Ελλάδα για τη δουλειά που κάνουν. Έχουμε εξαιρετικούς γιατρούς, που δουλεύουν άπειρες ώρες συνεχόμενες χωρίς να ανταμείβονται».
Ο μισθός ενός ειδικευόμενου γιατρού στην Ελλάδα είναι κάτω από 1.000 ευρώ, ενώ οι εφημερίες πληρώνονται πια κατά 40% λιγότερο από ό, τι παλιότερα. Φυσικά, το εξωτερικό είναι μονόδρομος και για όσους επιθυμούν να παρακολουθούν από πιο κοντά τις εξελίξεις στον χώρο της ιατρικής.

Κατεβάζουν ρολά οι επαγγελματικοί κλάδοι

Εβδομάδα απεργιών ξεκινά τη Δευτέρα, οπότε κατατίθενται και τίθενται προς ψήφιση στη Βουλή τα νέα επώδυνα μέτρα. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη και πολλοί κλάδοι ήδη έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση. Το χορό των κινητοποιήσεων πάντως ανοίγουν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς, οι ιδιοκτήτες ταξί, οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι δικηγόροι και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα χειρόφρενο τραβούν Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ λόγω νέας απεργίας των εργαζομένων. Στη σχετική ανακοίνωση γίνεται λόγος για επαναλαμβανόμενες απεργίες, ξεκινώντας από τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, ημέρα κατάθεσης των μέτρων στη Βουλή.

Την ίδια μέρα, οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. θα συνεδριάσουν προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους κατά τη 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Τρίτη και τη Τετάρτη.

Από την πλευρά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.) έχει ήδη ανακοινώσει πως την Τρίτη και την Τετάρτη, θα συμμετάσχει στην 48ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Ως εκ τούτου, προβλέπεται ότι λόγω της απεργίας θα ματαιωθούν τα βραδινά δρομολόγια τη Δευτέρα 5/11/2012 και όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια την Τρίτη 6/11/2012 και Τετάρτη 7/11/2012. Αναλυτικά τα δρομολόγια που θα ματαιωθούν, θα γίνουν γνωστά με νεότερη ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Επίσης, οι ιδιοκτήτες ταξί προχωρούν από τη Δευτέρα σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, καθώς όπως καταγγέλλουν στο πολυνομοσχέδιο περιέχεται άρθρο που «ουσιαστικά αφαιρεί μέρος του μεταφορικού έργου» των ταξί.

Η Ομοσπονδία βάλλει και κατά του ΣΕΤΕ, σημειώνοντας πως «αυτοί οι άνθρωποι (ΣΕΤΕ) παρακάμπτοντας την κυβέρνηση σχεδίασαν και συνεχίζουν να σχεδιάζουν με την τρόικα το μεγαλύτερο μέρος των οικονομικών μέτρων που επιβλήθηκαν στον ελληνικό λαό».

Παράλληλα, δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία την Τρίτη και την Τετάρτη, καθώς το γενικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ΠΝΟ, αποφάσισε τη συμμετοχή των ναυτεργατών, στη 48ωρη γενική απεργία.

Μόνο τα έκτακτα περιστατικά στα δημόσια νοσοκομεία

Στον κλάδο της Υγείας, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας έχει κηρύξει τριήμερη απεργία από τη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη, εισηγούμενη μάλιστα στις Ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, απεργία διαρκείας για όλες τις ημέρες συζήτησης στη Βουλή των μέτρων και του προϋπολογισμού.

Επίσης, κλειστά θα είναι την Τετάρτη τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα με απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, που συμμετέχει στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις κατά της ψήφισης του νέου πακέτου μέτρων.

Επιπλέον, τη συμμετοχή τους στην 48ωρη γενική απεργία έχουν αποφασίσει οι τραπεζοϋπάλληλοι ΟΤΟΕ και η ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν τη Δευτέρα και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, με αιχμή την τροπολογία για ένταξη του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ. Στη σχετική ανακοίνωση, τονίζεται, μεταξύ άλλων, πως «οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί, φωτορεπόρτερ και εφημεριδοπώλες αγωνίζονται μαζί με όλους τους εργαζόμενους, μισθωτούς, και συνταξιούχους, για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, που μας οδηγούν στην εξαθλίωση».

Για την Τρίτη εξαγγέλθηκε επίσης στάση εργασίας από τις 10.00 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι και για την Τετάρτη από τις 16.00 έως τις 19.00.

Πενθήμερη αποχή από τη Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή αποφάσισε η Ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων που συνεδρίασε στην Αθήνα.
Κινητοποιήσεις και από ΕΣΕΕ - ΓΣΕΒΕΕ

Στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν επίσης η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου και η ΓΣΕΒΕΕ, εκφράζοντας την αντίδραση του εμπορικού κόσμου ενόψει της επικείμενης ψήφισης των νέων φορολογικών και άλλων μέτρων, με τις παρακάτω ενέργειες:

- Συγκέντρωση της ΕΣΕΕ από κοινού με τη ΓΣΕΒΕΕ την Τρίτη στην πλατεία Συντάγματος (στοά υπουργείου Οικονομικών), και ώρα 12.00, καθώς και συμμετοχή στο συλλαλητήριο την Τετάρτη στις 17.00, επίσης στο Σύνταγμα, όπου και στις δύο συγκεντρώσεις καλούνται να δώσουν «παρών» οι Εμπορικοί Σύλλογοι τής Αττικής.

- Κατάθεση ψηφίσματος διαμαρτυρίας του ελληνικού εμπορίου την Τρίτη από τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ στον υφυπουργό Ανάπτυξης για θέματα Εμπορίου Αθανάσιο Σκορδά.

- Στάση λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων την Τρίτη κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων και των συγκεντρώσεων κατόπιν σχετικής απόφασης των Ομοσπονδιών και των τοπικών Εμπορικών Συλλόγων. Η ΓΣΕΒΕΕ συστήνει στα μέλη της τη μη λειτουργία των καταστημάτων και των επιχειρήσεων τις ημέρες των κινητοποιήσεων.

- Συσκότιση των βιτρινών των εμπορικών καταστημάτων όλης της χώρας το απόγευμα και το βράδυ της Τρίτης και Τετάρτης και τοποθέτηση στις προθήκες των καταστημάτων της αφίσας: «Ψήφισμα Διαμαρτυρίας του Ελληνικού Εμπορίου».

- Μετάδοση ραδιοφωνικού μηνύματος από την ΕΣΕΕ σε όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας με αναφορά «στα άδικα μέτρα αφανισμού τής μικρομεσαίας εμπορικής επιχείρησης».

Συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις

Για την Τρίτη έχουν προγραμματιστεί δύο συλλαλητήρια. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί στο Πεδίο του Αρεως, ενώ μισή ώρα νωρίτερα, στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Δυο διαφορετικές συγκεντρώσεις διοργανώνονται και την Τετάρτη, οπότε αναμένεται να τεθούν προς ψήφιση τα νέα μέτρα. Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 5.00 το απόγευμα στο Σύνταγμα και την ίδια ώρα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Ο χρυσός θα σώσει την Ελλάδα

H Ελλάδα μπορεί να μετεξελιχθεί στη μεγαλύτερη χώρα παραγωγό χρυσού, καθώς οι αρμόδιες ελληνικές αρχές «ξεμπλοκάρουν» συμφωνίες που παρέμεναν «στον πάγο» για περισσότερο από μία δεκαετία, λόγω της γραφειοκρατίας και των περιβαλλοντικών κανονισμών, όπως αναφέρει το Bloomberg. Η Eldorado Gold Corp και η Glory Resources Ltd αναπτύσσουν τέσσερα ορυχεία, τα οποία μπορούν να καταστήσουν την Ελλάδα τον μεγαλύτερο παραγωγό χρυσού της Ευρώπης μέχρι το 2016. Οι δύο εταιρείες δήλωσαν πως τα projects τους θα προσθέσουν περίπου 425.000 ουγκιές χρυσού μέχρι το 2016, αξίας 757 εκατ. δολαρίων (τιμή spot 5ης Οκτωβρίου), στις 16.000 ουγκιές που παρήγαγε η χώρα το 2011, όταν η Φινλανδία, που κατέχει την πρώτη θέση παραγωγής χρυσού στην Ευρώπη, εξόρυξε πέρυσι 220.000 ουγκιές χρυσού.
Η Eldorado Gold απέκτησε τρία ορυχεία πέρυσι, μέσω της εξαγοράς της European Goldfields. Η εταιρεία αναπτύσσει τα ορυχεία της European Goldfields στις Σκουριές και την Ολυμπία, καθώς και το project στο Πέραμα.
Τα τρία αυτά ορυχεία θα παραγάγουν περίπου 345.000 ουγκιές χρυσού μέχρι το 2016, ενώ η Glory εκτιμά ότι το ορυχείο στις Σάπες θα έχει παραγωγή περίπου 80.000 ουγκιών ετησίως. Η Eldorado έχει διπλασιάσει το εργατικό δυναμικό της στη χώρα σε 800 εργαζόμενους, ενώ η Glory Resources θα απασχολεί περίπου 200 εργαζόμενους όταν ξεκινήσει την παραγωγή

Σαμαράς: “Μισθοί και συντάξεις δεν πρόκειται να ξανακοπούν”

Ο πρωθυπουγός κ. Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματός του δήλωσε ότι το κλίμα στο εσωτερικό της χώρας έχει αρχίσει να αλλάζει. “Μισθοί και συντάξεις δεν πρόκειται να ξανακοπούν, η μείωση του ελλείμματος κατά 13,5 δις ευρώ που είναι συμβατική υποχρέωση θα είναι η τελευταία” διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός και έκανε έκκληση στους κυβερνητικούς του εταίρους να συνεχίσουν μαζί την πορεία. Ξεκαθάρισε δε ότι “η ψήφιση των μέτρων θα πρέπει να γίνει άμεσα για να πάρουμε την δόση που μόνο 10% θα πάει στους δανειστές. Παλεύω προσωπικά για να πάρουμε περισσότερα χρήματα ώστε να καλυφθούν οι οφειλές του κράτους προς τους ιδιώτες και να τονωθεί η ρευστότητα. Τα χρήματα που θα μπουν στην αγορά θα είναι περισσόγερα από τις περικοπές που θα γίνουν. Μολις ψηφιστούν τα μέτρα και πάρουμε την δόση θα αρχίσει η ρευστότητα να τροφοδοτεί νοικοκυριά και επιχειρήσεις και η δραχμοφοβία θα υποχωρήσει ενώ θα αρχίσουν να έρχονται επενδεύσεις”. Το πρόβλημα δεν είναι αν θα περάσει το ένα ή το άλλο μέτρο σκεφτείτε τί θα γινόταν αν δεν περνούσαν τα μέτρα” είπε ο κ. Σαμαράς και περιέγραψε συνθήκες κατάρευσης και εξόδου της χώρας από την ΕΕ με σημαντικές πολιτικές επιπτώσεις. “Είναι ένας εφιάλτης που θα τον αποτρέψουμε” διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός ενώ είπε ότι “είναι φυσιολογικό να υπάρχουν τριβές”. Περιέγραψε δε την δραμματική στιγμή: Σε κρίσιμες στιγμές υπάρχουν εκείνοι που αντέχουν να πάρουν αποφάσεις και εκείνοι που λιποψυχού, υπάρχουν εκείνοι που κάνουν το άλμα προς τα εμπρός και εκείνοι που μένουν κολλημένοι στις λάσπες του παλιού. Κάλεσε δε τους βουλευτές του να δώσουν μαζί την μάχη έναντι στους αντιπάλους που μένουν κολλημένοι στο χθες.

Αρνήθηκε ο κ. Σαμαράς ότι “είμαστε ασυνεπείς με τις υποσχέσεις μας” και πρόσθεσε ότι οι δεσμεύσεις που συμπεριλήφθηκαν στην προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης έχουν ορίζοντα τετραετίας. “Πρέπει να σώσουμε τη χώρα από την καταστροφή. Υποσχεθήκαμε να διατηρήσουμε την χώρα στο ευρώ γιατί χωρίς αυτό δεν έχει νόημα τίποτε άλλο” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς και σημείωσε ότι “οι υποσχέσεις θα τηρηθούν μόλις το επιτρέψουν τα οικονομικά της χώρας”. Συνεχίζοντας ανέφερε ότι “αν κάναμε τσαμπουκά στην Ευρώπη όπως έλεγαν κάποιοι θα δημιουργούσαν ρήξη στις σχέσεις με την ΕΕ και θα οδηγούσε σε άμεση έξοδο”. Τηρήσαμε τις δύο βασικές δεσμέυσεις μας δήλωσε ο πρωθυπουργός και εξήγησε ότι αποτρέψαμε την έξοδο από το ευρώ και θέσαμε τις βάσεις ανάκαμψης.

Πρέπει να χτυπήσουμε δύο εχθρούς: την δημόσια σπατάλη και την φοροδιαφυγή είπε ακόμη ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι με τις διαρθρωτικές αλλαγές θα αντιμετωπισθεί η σπατάλη και η ασυδοσία στον δημόσιο τομέα.

Είπε ακόμη ο κ. Σαμαράς; “Κερδίσαμε κρίσιμες μάχες σε δύο μέτωπα: στο εξωτερικό αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία μας που βελτίωσε και την διαπραγματευτικλήμας θέση. Στο εσωτερικό άλλαξε η αίσθηση της κοινωνίας”. Μίλησε για υλοποίηση της πολιτικής του. Αρχίσαμε εκστρατεία για το χτύπημα της λαθρομετανάστευσης, η ανακατάληψη των πόλεών μας που είχαμε υποσχεθεί έχει αρχίσει. Όταν αναλάβαμε η Ελλάδα ήταν μία χώρα χωρίς πρωτεύουσα. Τώρα εφαρμόζουμε το νόμο κανονικά και τον εφαρμόζουμε και απέναντι σε ακραίες ομάδες και μέσα στα πανεπιστήμια.

Κλείνοντας είπε ότι “από την δοκιμασία των επόμενων ημερών θα βγούμε πιο δυνατοί και η κυβέρνηση και η χώρα. Αναλογιστείτε τί έλεγαν ευρωπαίοι ηγέτες μέχρι και πριν από λίγο καιρό, υπάρχαν κάποιοι που έβλεπαν έξοδο της χώρας από το ευρώ τώρα οι περισσότεροι στοιχιματίζουν για την παραμονή. Καταλαβαίνω ότι κάποιοι που είμαστε τώρα μαζί διστάζουν. Κάνω έκκληση να προσωρήσουν μαζί μας μέχρι το τέλος. Πώς μπορούμε να κάνουμε πίσω τώρα που η Ευρώπη αλλάζει και δημιουργούμε τις προυποθέσεις να βγούμε από την κρίση” ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Μέρκελ: Πέντε χρόνια ακόμη θα διαρκέσει η κρίση στην Ευρώπη

Δήλωση σοκ από την Γερμανίδα Καγκελάριο 
Τουλάχιστον πέντε χρόνια θα διαρκέσει η ευρωπαϊκή κρίση, σύμφωνα με την καγκελάριο της Γερμανίας 'Αγκελα Μέρκελ.

Πρέπει «να αντέξουμε για πέντε χρόνια ή περισσότερο» προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση του ευρώ, δήλωσε η κ. Μέρκελ στη διάρκεια συγκέντρωσης του κόμματός της, Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, στο Στέρνμπεργκ της Γερμανίας.

«Πολλοί επενδυτές δεν πιστεύουν πως θα μπορέσουμε να κρατήσουμε τις υποσχέσεις μας στην Ευρώπη» υπογράμμισε, προτού προσθέσει: «Πρέπει να επιδείξουμε αυστηρότητα για να πείσουμε τον κόσμο πως είναι επικερδές να επενδύει στην Ευρώπη».
Πριν από μια κρίσιμη ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής στις 24 και 25 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες, η 'Αγκελα Μέρκελ θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με ευρωπαίους ηγέτες. Την προσεχή Τετάρτη αναμένεται να εκφωνήσει ομιλία ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προτού συναντηθεί με τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον το ίδιο βράδυ.
Αμέσως μετά η Γερμανίδα καγκελάριος θα ταξιδέψει στην Πορτογαλία όπου θα μείνει μερικές ώρες και θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Πέδρο Πάσους Κοέλιου και τον πρόεδρο Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα, όπως μετέδωσε το πορτογαλικό πρακτορείο ειδήσεων LUSA επικαλούμενο κυβερνητική πηγή.
Η καγκελάριος θα επισκεφθεί επίσης το εργοστάσιο της Volkswagen, 40 χιλιόμετρα νοτίως της Λισαβόνας, στο οποίο απασχολούνται τουλάχιστον 3.000 εργαζόμενοι.
Η άφιξη Μέρκελ έρχεται τη στιγμή που διογκώνεται η οργή των Πορτογάλων για τα μέτρα λιτότητας, τα οποία θα γίνουν ακόμη σκληρότερα το προσεχές έτος με έναν προϋπολογισμό που ψηφίστηκε την Τετάρτη στο Κοινοβούλιο, ο οποίος προβλέπει γενικευμένες αυξήσεις στη φορολογία.
Οι πορτογαλικές Αρχές φοβούνται ότι η καγκελάριος, που θεωρείται τοποτηρητής της χρηματοπιστωτικής ορθοδοξίας, θα τύχει όμοιας «υποδοχής» από τους κατοίκους της Λισαβόνας, με αυτήν που τής επιφύλαξαν οι Αθηναίοι -οι οποίοι κατά χιλιάδες κατέβηκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την επίσκεψή της στις αρχές Οκτωβρίου.
Αρκετές διαδηλώσεις προγραμματίζονται ήδη στη Λισαβόνα και σύμφωνα με τα πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης η αστυνομία αναπτύσσει μεγάλες δυνάμεις της στην πρωτεύουσα.
Η Μέρκελ είναι το μαύρο πρόβατο των Πορτογάλων διαδηλωτών που κατακρίνουν τον πρωθυπουργό τους ότι είναι υποτακτικός της και ότι προχωρεί πέρα από τα μέτρα λιτότητας που ζητούν οι πιστωτές της Πορτογαλίας, με αντάλλαγμα ένα πρόγραμμα διάσωσης ύψους 78 δισεκατομμυρίων ευρώ από το ΔΝΤ και την ΕΕ.

Γολγοθάς για μισθωτούς και συνταξιούχους το 2013

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙAΣΜΟ ΤΩΝ 19 ΔΙΣ ΕΥΡΩ
Μεγάλες εισοδηματικές απώλειες που θα ξεπεράσουν τα 9,3 δισ. ευρώ θα έχουν τη νέα χρονιά οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, μισθωτοί και οι συνταξιούχοι όλων των Ταμείων καθώς θα περικοπούν μισθοί, συντάξεις και επιδόματα από την 1η Ιανουαρίου 2013 .

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής ,το 2014, ακολουθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αγρότες. Για να κλείσει όμως το πακέτο ως και το 2016, θα προστεθούν και τα μη προσδιορισμένα και απαιτούμενα για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού μέτρα ύψους 1,9 δισ. ευρώ για το 2015 και 2,8 δισ. ευρώ για το 2016.
Η προσαρμογή αυτή επιδιώκεται εν μέσω ύφεσης, η οποία προβλέπεται να φθάσει το 4,5% το 2013, οπότε κατά τις εκτιμήσεις θα είναι και η τελευταία χρονιά του κατήφορου που ξεκίνησε το 2009. Σύμφωνα με το νέο μνημόνιο, το 2014 η οικονομία αναμένεται να σταθεροποιηθεί και εν συνεχεία να ανακάμψει, οπότε θα φανούν και τα πρώτα σημάδια μείωσης της ανεργίας.
Η πολιτική αυτή υπηρετεί τους αναθεωρημένους για πολλοστή φορά (έκτη από το 2010) στόχους του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που είναι η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος το 2013 και η σταδιακή βελτίωσή του κατά 1,5 ποσοστιαία μονάδα του ΑΕΠ κάθε χρόνο, ώστε το 2016 να φθάσει στο 4,5% του ΑΕΠ, δηλαδή 8,8 δισ. ευρώ, και να καλύπτει έτσι ένα μέρος των τόκων εξυπηρέτησης του χρέους. Ως ποσοστό του ΑΕΠ το πρωτογενές πλεόνασμα προσδιορίζεται σε 0,4% για το 2013, 1,5% για το 2014, 3% για το 2015 και 4,5% για το 2016.
Παρά ταύτα το γεγονός ότι χαμήλωσε ο πήχης των εσόδων από αποκρατικοποιήσεις στα 10 δισ. ευρώ ως το τέλος του 2016 (από 50 δισ. ευρώ που πρόβλεπε η τρόικα τον Μάρτιο του 2010 και 25 δισ. ευρώ τον Μάρτιο του 2011) καθιστά ακόμη πιο δύσκολο και μακρινό τον στόχο μείωσης του δημόσιου χρέους που θα εκτοξευθεί το 2013 στο 190% του ΑΕΠ, σε «βιώσιμο επίπεδο».

Οι Eλληνες που έκαναν ...πανερογαρύφαλλα στα μπουζούκια το χαράτσι της ΔΕΗ !

Είναι οι μόνοι Έλληνες που πραγματικά το γλέντησαν με το χαράτσι της ΔΕΗ. Έστω και αν ... τώρα είναι  ένοικοι των φυλακών του Κορυδαλλού....όπως θα έπρεπε να είναι και δεκάδες άλλοι πολιτικοί , και νεογιάπηδες της Μυκόνου και όχι μόνο.

Ο λόγος για τους νεαρούς μπίζνεσμαν  της Hellas Power της Energa . Τα παιδιά "θαύματα" που πουλούσαν "φθηνό" ρεύμα ... εκτός των άλλων κατηγορούνται οτι υπεξαίρεσαν 120 εκ ευρώ από το χαράτσι της ΔΕΗ που εισέπρατταν για λογαριασμό των πελατών τους, αλλά ουδέποτε το απέδωσαν στο Κράτος.

Πριν την ανακάλυψη του σκανδάλου αμφότεροι οι επιχειρηματίες εμφανίζονται να πωλούν τις...
επιχειρήσεις! Και τώρα ισχυρίζονται οτι δεν έχουν σχέση με την υπόθεση. Ομως οι εισαγγελικές αρχές έχουν αλλά στοιχεία γιαυτό και τους έστειλαν προσωρινά κρατούμενους στις φυλακές.
Αλλά δείτε κάποια κομμάτια από ρεπορταζ στο Πρωτο Θέμα...για την ζωή των εμπλεκομένων στην νυχτερινή Αθήνα και την Μύκονο. Γιατί κάθε επιχειρηματίας "θαύμα", στην Ελλάδα, που σέβεται τον επιχειρηματικό του τίτλο έχει και ένα καλό όνομα στην χλιδάτη ζωή.

Η ξέφρενη ζωή του mr Hellas Power


Ξημερώματα Σαββάτου, 11 Φεβρουαρίου ώρα 03.00, Ιερά Οδός.

Το κέντρο διασκέδασης όπου εμφανίζεται ο γνωστός τραγουδιστής Γιώργος Μαζωνάκης σφύζει από κόσμο κάθε ηλικίας.
Η εικόνα στη πρώτη σειρά των τραπεζιών δείχνει βγαλμένη από την «χρυσή» εποχή του χρηματιστηρίου.


 Στους δυο κεντρικούς καναπέδες αριστερά και δεξιά της πίστας οι Moet και οι Beluga ρέουν άφθονες, τα πούρα αναβοσβήνουν σαν λαμπατέρ, ενώ το … πρωτοπαράδοτο έθιμο της ρίψης λουλουδιών τιμάται δεόντως με τους λογαριασμούς να φουσκώνουν με πολλά μηδενικά.

 Στον ένα εκ των δυο καναπέδων, διασκεδάζει ο πρώην ιδιοκτήτης της Hellas Power μαζί με φίλους του και περιστοιχισμένος από όμορφες παρουσίες.

 Συναγωνίζονται ποιος θα καταφέρει να ρίξει τα περισσότερα λουλούδια με αποτέλεσμα να δημιουργείται γύρω από τα πόδια του τραγουδιστή ένα μικρό βουνό από γαρύφαλλα.

 Το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με τις λουλουδούδες να βρίσκονται ακροβολισμένες και σε στάση προσοχής γύρω από το τραπέζι περιμένοντας με αγωνία το επόμενο νεύμα του κ. Μηλιώνη.

 « Του αρέσει να διασκεδάζει και όταν βρίσκεται σε κάποιο μαγαζί της αρεσκείας του δεν διστάζει να ξοδέψει. Θυμάμαι ότι σε ένα κλαμπ της Μυκόνου είχε ξοδέψει μέσα σε μια βραδιά 2.500 ευρώ μόνο σε μπουκάλια βότκας» αναφέρει ένας άλλος παράγοντας της νύχτας.

ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΗΓΑΝ ΕΛΒΕΤΙΑ


Για το πως στήθηκε το κόλπο γράφουν οι Σωτήρης Χιωτάκης και Γιώργος Παπασταφίδας

Πώς Energa και Hellas Power «άλλαξαν τα φώτα» στο κράτος στέλνοντας τα χρήματα που εισέπρατταν από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελβετία.Δημοσίου και της ΔΕΗ μπορεί να ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ! Είναι απίστευτο!». Με αυτή τη φράση, απολύτως αρμόδια πηγή του τομέα της ενέργειας εκτιμά στο «ΘΕΜΑ» το μέγεθος της ζημίας που έχουν υποστεί σε τελική ανάλυση τα συμφέροντα των ίδιων των φορολογουμένων, αφού τα λεφτά αυτά λείπουν από τα ταμεία του Δημοσίου (χαράτσι για τα ακίνητα), τη ΔΕΗ (το κράτος έχει το 51%) και τον Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ) που τελεί υπό δημόσιο έλεγχο, την ώρα που η Energa και η Hellas Power τα έχουν εισπράξει από τους πελάτες τους μέσω των λογαριασμών ρεύματος.

Το ποσό για το ειδικό τέλος ακινήτων υπολογίζεται τουλάχιστον σε 120 εκατ. ευρώ και οι δύο εταιρείες, που ελέγχονται πλέον από ένα... ρωσοαραβικό fund, τη Worldwide Energy, λένε ότι θα τα αποδώσουν στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ το φέσι προς τη ΔΕΗ είναι σχεδόν 70 εκατ. ευρώ, τα οποία έχουν εισπραχθεί από τους πελάτες μέσω των λογαριασμών ως κόστη χρήσης του δικτύου και ως υποχρεώσεις κοινής ωφελείας. Προς, δε, τον ΔΕΣΜΗΕ τα χρέη είναι περίπου 120 εκατ. ευρώ (επίσης έχουν εισπραχθεί, μέσω των λογαριασμών, ως τέλος ΑΠΕ).
 Τι έκαναν οι δύο εταιρείες; Απλώς εισέπρατταν αλλά δεν απέδιδαν ως όφειλαν με βάση την κείμενη νομοθεσία! Για πόσο διάστημα; Τουλάχιστον από τα μέσα Δεκεμβρίου, όταν και είχε γίνει η πρώτη κλήση τους για εξηγήσεις από την αρμόδια Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ)

Υπάλληλος “καίει” τον Παπακωνσταντίνου

Κατάθεση ενός στελέχους του υπουργείου Οικονομικών την επίμαχη περίοδο “καίει” τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, για τις ενέργειες που έκανε αμέσως μετά την παραλαβή της λίστας “Λαγκάρντ”. 
Ο υπάλληλος, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, αναφέρει ότι η περιβόητη λίστα ήρθε υπό τη μορφή CD και συνοδευόταν από έγγραφο του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών, αλλά δεν πρωτοκολλήθηκε ποτέ, ούτε και μπήκε σε ανεπίσημο πρωτόκολλο στο γραφείο του υπουργού.
“Έφερε υπογραφή γάλλου στελέχους του υπουργείου Οικονομικών που την έστειλε, αλλά δεν θυμάμαι το ακριβές ονόμα”, λέει χαρακτηριστικά στην καταθεσή του. 
Από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι τα τότε στελέχη του υπουργείου Οικονομικών τα οποία είχαν χειριστεί την υπόθεση εμφανίζονται σαν να μην έχουν δει ποτέ τη λίστα αυτή. Άγνοια δηλώνει στην κατάθεσή του και ο πρώην γγ του υπουργείου Ηλίας Πλασκοβίτης. 
Πηγή:Bήμα της Κυριακής 

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)