Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΑΒΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΖΙΜΗ ΠΑΝΟΥΣΗ

Αναλυτικές οδηγίες για την κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μητέρων με ανήλικα παιδιά

Αναλυτικές οδηγίες για την κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος μητέρων με ανήλικα παιδιά

Σχετική διάταξη: άρθρο 10 παρ. 17 περ. β΄του Ν. 3863/2010, (Εγκύκλιος Διοίκησης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ 77/5-11-2010)

Στην προηγούμενη ανάρτησή μας, αναφερθήκαμε στις οδηγίες που εξέδωσε η ΓΓΚΑ σχετικά με την εφαρμογή της ανωτέρω διάταξης, αναφορικά με τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος από τις γυναίκες που ασφαλίστηκαν για πρώτη φορά μέχρι 31/12/1992, είναι μητέρες με ανήλικο παιδί έως 18 ετών και συμπληρώνουν τουλάχιστον 5500 ημέρες ασφάλισης μέχρι 31/12/2010.

Το θεμελιωμένο (κατοχυρωμένο) συνταξιοδοτικό δικαίωμα μπορούν να το ασκήσουν μόλις συμπληρώσουν το 50ό έτος της ηλικίας τους για μειωμένη σύνταξη, ή το 55ο για πλήρη σύνταξη.

Ο υπολογισμός της σύνταξης, γίνεται με βάση τον αριθμό των ημερών ασφάλισης, (με ελάχιστο αριθμό τις 5500 και για κάθε επιπλέον 300 ημέρες υπάρχει προσαύξηση), καθώς επίσης και με βάση τις συντάξιμες αποδοχές (χωρίς να υπολογίζονται ΔΠ-ΔΧ-ΕΑ), της καλύτερης 5ετίας από την τελευταία 10ετίς πριν από το έτος υποβολής της αίτησης για σύνταξη.

Σημειώνεται ότι, στον απαιτούμενο ελάχιστο αριθμό ημερών ασφάλισης μέχρι 31/12/2010 συνυπολογίζονται - εκτός φυσικά των ημερών εργασίας-, επιπλέον, μέχρι 200 μέρες επιδοτούμενης ανεργίας και 200 μέρες ασθενείας, εφόσον διανύθηκαν κατά την τελευταία 10ετία πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης, οι ημέρες για τις οποίες καταβλήθηκε από τον ΟΑΕΔ συμπληρωματικό επιδομα μητρότητας και για τα παιδιά που γεννήθηκαν από 1/1/2000 και μετά πλασματικός χρόνος 300 ημερών για κάθε παιδί, σύμφωνα με τον N.3655/2008

Όταν η συνταξιοδότηση γίνεται πριν την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας, το ποσό της μείωσης της σύνταξης, ανέρχεται σε 0,5% για κάθε μήνα που υπολείπεται από τον μήνα υποβολής της αίτησης μέχρι την συμπλήρωση του 55ου έτους.

Το ποσό της μείωσης δεν αφορά τα κατώτερα όρια που ισχύουν κάθε φορά.

Η μειωμένη σύνταξη δεν μετατρέπεται ποτέ σε πλήρη.

Πιο αναλυτικά η εγκύκλιος 77/2010 του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αναφέρει:

Με τις διατάξεις της περ. β της παραγράφου 17 του Ν. 3863/2010 ανακαθορίζονται από 1/1/2011 τα όρια ηλικίας λήψης πλήρους και μειωμένης σύνταξης για τις ασφαλισμένες μέχρι 31/12/1992 μητέρες ανηλίκων.

Για την κατηγορία αυτή των ασφαλισμένων προβλέπεται κατοχύρωση/θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος , με βάση το τρίτο πριν το τέλος εδάφιο της παρ. 17 στο οποίο ορίζεται ότι και στην περίπτωση αυτή όπου αυξάνονται από την 1/1/2011 τα όρια ηλικίας, οι ασφαλισμένες ακολουθούν το όριο ηλικίας - όπως αυτό διαμορφώνεται κατά τη χρονική στιγμή κατά την οποία συμπληρώνουν σωρευτικά 5500 ημέρες ασφάλισης και το παιδί τους δεν έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Δεδομένου ότι το ισχύον μέχρι 31/12/2010 όριο ηλικίας συνταξιοδότησης των μητέρων ανηλίκων είναι το 50ό για μειωμένη σύνταξη και το 55ο για πλήρη σύνταξη, όλες οι ασφαλισμένες στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μητέρες οι οποίες σε κάποια χρονική στιγμή -που μπορεί να ανατρέξει πολύ πριν την ημερομηνία έναρξης ισχύος του νόμου 3863/2010 δεν μπορεί όμως να υπερβεί την 31/12/2010- συμπλήρωσαν σωρευτικά τις 5500 ημέρες ασφάλισης και είχαν ανήλικο παιδί, συνταξιοδοτούνται οποτεδήποτε με τα ανωτέρω όρια ηλικίας και χωρίς να εξετάζεται αν κατά τη συμπλήρωση των ορίων ηλικίας συνέτρεχε ή όχι η ανηλικότητα του παιδιού.

Η μείωση της σύνταξης -σε περίπτωση που δεν έχει συμπληρωθεί το 55ο έτος της ηλικίας- θα χωρεί για όσους μήνες υπολείπονται από την αίτηση μέχρι την συμπλήρωση του ανωτέρω ορίου ηλικίας.

Αντίθετα, εάν οι ανωτέρω προϋποθέσεις (συμπλήρωση 5500 ημερών και ανήλικο παιδί) συντρέχουν από 1/1/2011 και μετά, τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των μητέρων ασφαλισμένων πριν την 1/1/1993 διαμορφώνονται ως εξής:

2011-το 57ο έτος για πλήρη σύνταξη και το 52ο έτος για μειωμένη

2012-το 60ο έτος για πλήρη σύνταξη και το 55ο έτος για μειωμένη

2013-και μετά 65ο έτος για πλήρη σύνταξη και το 60ό έτος για μειωμένη

Όσον αφορά δε τον χρόνο έναρξης ισχύος των ανωτέρω διατάξεων, αυτές εφαρμόζονται από την ημερομηνία δημοσίευσης του ν.3863/2010, (δηλαδή από 15/7/2010), καθότι όπου ο νομοθέτης ήθελε να θέσει διαφορετική ημερομηνία έναρξης ισχύος, γίνεται σαφής αναφορά στις επιμέρους διατάξεις.

Κατόπιν των ανωτέρω, οι περιπτώσεις των ασφαλισμένων πριν την 1.1.1993 μητέρων που πληρούν τις ως άνω προϋποθέσεις πρέπει να αντιμετωπισθούν ως εξής:

α. Εφόσον η αίτηση είχε υποβληθεί από 15/7/2010 και μετά (που δημοσιεύθηκε ο νέος νόμος στο ΦΕΚ) , θα πρέπει να γίνει αναθεώρηση της συνταξιοδοτικής απόφασης, κατόπιν αιτήσεως όχλησης από τις ασφαλισμένες.

β. Για τις περιπτώσεις που έχουν εκδοθεί συνταξιοδοτικές αποφάσεις, εφόσον η αίτηση είχε υποβληθεί από 15/7/210 και μετά, θα πρέπει να γίνει αναθεώρηση της συνταξιοδοτικής απόφασης, ύστερα από αίτηση όχλησης των ασφαλισμένων.

γ. Οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης που υποβλήθηκαν πριν την 15/7/2010, μπορούν να κριθούν σύμφωνα με τα προαναφερόμενα, με έναρξη συνταξιοδότησης την 15/7/2010 εφόσον συναινούν οι ενδιαφερόμενες.

δ. Για τις περιπτώσεις που έχουν ήδη εκδοθεί συνταξιοδοτικές αποφάσεις, εφόσον η αίτηση συνταξιοδότησης είχε υποβληθεί πριν την 15/7/2010, προκειμένου να εφαρμοστούν οι προαναφερόμενες διατάξεις, απαιτείται η υποβολή αίτησης από τις ενδιαφερόμενες για ανάκληση της συνταξιοδοτικής απόφασης, με έντοκη επιστροφή των ήδη καταβληθεισών συντάξεων και έναρξη καταβολής από ημερομηνία υποβολής της νέας αίτησης.

Τέλος σας ενημερώνουμε, ότι σε όσες ασφαλισμένες που δεν έχουν συμπληρώσει το 50ο έτος της ηλικίας τους, προσέρχονται και ζητούν βεβαίωση για κατοχύρωση του ανωτέρω δικαιώματος, προκειμένου να μην υποβάλλουν σχετική αίτηση, θα πρέπει να χορηγείται σχετικό ενημερωτικό σημείωμα.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΜΗΤΕΡΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΤΕΚΝΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ 31/12/92

Σύμφωνα με την παρ.17 περ. β΄του άρθρου 10 του Ν.3863/2010, ασφαλισμένες μητέρες, οι οποίες συμπληρώνουν μέχρι 31/12/2010 5.500 ημέρες εργασίας και είχαν ανήλικο παιδί κατά την συμπλήρωση των ανωτέρω ημερών εργασίας, μπορούν να πάρουν σύνταξη μειωμένη με την συμπλήρωση του 50ου έτους της ηλικίας τους ή πλήρη στα 55. Οι μητέρες που είχαν συμπληρώσει 5.500 ημέρες όταν είχαν ανήλικο παιδί, αλλά δεν έχουν συμπληρώσει το 50ο έτος της ηλικίας τους, κατοχυρώνουν το ανωτέρω δικαίωμα, δηλ. να συνταξιοδοτηθούν με τα προαναφερόμενα όρια ηλικίας (50ό, 55ο) και όχι με τα αυξημένα, όπως αυτά διαμορφώνονται από 1/1/2011, χωρίς να απαιτείται για να θεμελιώσουν το δικαίωμα να υποβάλλουν σχετική αίτηση παρά μόνο εφόσον συμπληρώσουν τουλάχιστον το 50ό έτος της ηλικίας τους και θέλουν να συνταξιοδοτηθούν.

Αναδρομικά το κουτσουρεμένο αφορολόγητο των 5.000 ευρώ – Μειώνονται κι άλλο 20% οι μισθοί στο Δημόσιο


- Η μείωση του 20% θα ισχύσει από τον Οκτώβριο
- Θα γίνουν ένα οι φόροι ακινήτων μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ
- Θα μείνουν ελάχιστες φοροαπαλλαγές

Ο κ.Βενιζέλος μιλώντας σε εκδήλωση του IIF είπε για:

Μείωση κατά 20% στους μισθούς του δημόσιου (πέρα από το 15% που έχει ήδη επιβληθεί), αλλά και αναδρομική ισχύ του αφορολόγητου για το τρέχον έτος στις 5.000 ευρώ!

Επίσης:

o Μια, κατά μέσο όρο, επιπλέον περικοπή 4% στις συντάξεις (επιπροσθέτως του 10% που ήδη εφαρμόζεται). Αυτές οι περικοπές συμπληρώνονται από την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης στο Ασφαλιστικό (μέσω και της μεταρρύθμισης στα επικουρικά ταμεία) που διασφαλίζει την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού συνταξιοδοτικού συστήματος.

o Την δημιουργία του καθεστώτος εργασιακής εφεδρείας στην οποία θα ενταχθούν 30 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το τέλος του 2011.

o Την εφαρμογή του κανόνα μια πρόσληψη για κάθε δέκα αποχωρήσεις καθ'όλη την διάρκεια του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής.

o Σημαντική περικοπή στις φοροαπαλλαγές της τάξεως του 0,6% του ΑΕΠ που θα ισχύσει αναδρομικά από τον Ιανουάριο του 2011.

o Την εισαγωγή ένα τέλους ακινήτων που θα εισπράτεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και θα αποδίδει ετησίως έσοδα της τάξεως του 1,1% του ΑΕΠ για όλη την διάρκεια του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής

Τι του είπε η Λαγκάρντ


- Η επικεφαλής του ΔΝΤ δεν μας ζήτησε νέα μέτρα. Το μόνο που μας ζήτησε ήταν της αποτυπώσουμε σε επίσημο έγγραφο τα όσα της παρουσιάσαμε στην κατ΄ ιδίαν συνάντηση.. Μιάμιση ώρα μετά τα είχε στα χέρια της.
- Αφού το μελέτησε είπε πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα, ότι είναι ένα σοβαρό δείγμα ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο.
Ζήτησε απόλυτη σοβαρότητα και είπε χαρακτηριστικά «ότι λέτε να το κάνετε».
Ο φόβος της ήταν μόνον ένας.. Τι γίνεται στην πολιτική σκηνή και γιατί δεν υπάρχει συμφωνία, γιατί δεν βρίσκουμε μεταξύ μας μια κοινή γραμμή.. Το επιχείρημα ήταν ότι πρέπει να υπάρχει μια συνέχεια του Κράτους και δεν μπορεί η αντιπολίτευση εάν έρθει στην εξουσία να αλλάξει το Μνημόνιο.
- "Ολοι οι ξένοι βάζουν ένα χεράκι και οι ίδιοι οι έλληνες βάζουν εμπόδια. Μήπως γίνεται άδικα ή όλη προσπάθεια;" φερεται να είπε η κα Λαγκάρντ.

Την ανικανότητά σας δεν θα την πληρώσουν και αυτοί που υπηρέτησαν την πατρίδα μας με ζήλο και αυταπάρνηση

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δράμας, κ. Μαργαρίτης Τζίμας, με αφορμή τις προθέσεις της Κυβέρνησης για νέες περικοπές στα εισοδήματα των συνταξιούχων των Ενόπλων Δυνάμεων σε ποσοστό 20% και ιδιαίτερα αυτών με ηλικία κάτω των 55 ετών σε ποσοστό 40%, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Οι συνταξιούχοι των Ενόπλων Δυνάμεων υφίστανται νέες περικοπές των συντάξεων σε ποσοστό 20%, ενώ για τους κάτω των 55 ετών η περικοπή φτάνει το 40%.

Αισθάνονται ότι έχουν παραπλανηθεί και εξαπατηθεί από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Αισθάνονται ότι βιάζεται η αξιοπρέπεια και πίστη τους στην ευνομούμενη και δημοκρατική Πολιτεία που υπηρέτησαν, καθόσον συνταξιοδοτήθηκαν με ευθύνη της Πολιτείας, εξαντλώντας τα χρονικά όρια και τις νόμιμες διαδικασίες απόλυσής τους.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εξωθεί τους αποστράτους των Ενόπλων Δυνάμεων και ιδιαιτέρως των κάτω των 55 ετών στην φτώχεια και στην αδυναμία κάλυψης των βιοτικών αναγκών της οικογενείας των, καθόσον σε πολλές περιπτώσεις είναι αναγκασμένοι να διατηρούν δύο σπίτια σε διαφορετικές πόλεις στηριζόμενοι σε μία σύνταξη.

Οφείλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να διευκρινίσει επίσημα και με σαφήνεια εάν οι συνταξιούχοι των Ενόπλων Δυνάμεων συμπεριλαμβάνονται στις νέες περικοπές, ιδιαίτερα των με ηλικία κάτω των 55 ετών και να λάβει υπόψη της, έστω την έσχατη αυτή στιγμή, τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει.

Οι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων αισθάνονται εντός του πλαισίου «στοχοποίησης τους» ότι, μετά την ειδική πρόσθετη Εισφορά Αλληλεγγύης για κάτω των 60 ετών και την απαγόρευση εργασίας τους στον Ιδιωτικό Τομέα, συνεχίζεται η αδικαιολόγητη, από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, επίθεση και τιμωρία τους, διαγράφοντας ταυτόχρονα το έργο που επιτέλεσαν, το ζήλο που επέδειξαν και τη μεγάλη προσφορά τους στην Πατρίδα και το Κοινωνικό Σύνολο κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, με αυτοθυσία των ιδίων και των οικογενειών τους.

Σταματήστε επιτέλους, κύριοι της κυβέρνησης, να παίζετε με τους απόστρατους στρατιωτικούς.

Την ανικανότητά σας δεν θα την πληρώσουν και αυτοί που υπηρέτησαν την πατρίδα μας με ζήλο και αυταπάρνηση».

Φοβισμένοι «στρατηγοί» οδηγούν το στράτευμα στην ήττα

Τρόμαξαν με την τρομολαγνεία τους
Την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλει παλαιά και νέα μέτρα και ο υπουργός των Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται στην Ουάσιγκτον για τις πολυδιαφημισμένες «κρίσιμες συνομιλίες» του με αξιωματούχους του ΔΝΤ και της ΕΕ, η κυβερνητική πλειοψηφία στο κοινοβούλιο τελεί υπό συνθήκες παράκρουσης και παράλυσης.

Διαφωνίες, ανοιχτές επιστολές, τηλεοπτικές εμφανίσεις αμφισβήτησης, αλλεπάλληλες συναντήσεις του πρωθυπουργού με βουλευτές, συγκρούσεις μεταξύ υπουργών, δεν έχουν απλώς δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μίγμα που θέτει σε κίνδυνο το πρόγραμμα προσαρμογής, αλλά και την ίδια την επιβίωση της κυβέρνησης, που κρέμεται πλέον από μια κλωστή.

Ο φόβος, που προσπάθησε να επιβάλει η κυβέρνηση σε λαό και κοινοβουλευτική ομάδα έχει εξελιχθεί σε μπούμερανγκ, με αποτέλεσμα οι στρατηγοί (λέμε τώρα) να εμφανίζονται περισσότερο τρομοκρατημένοι από τους στρατιώτες.

Εν ολίγοις, σκόρπισαν τόσο πολύ τρόμο που… φοβήθηκαν και οι ίδιοι! Σε αντίθεση με το «στράτευμα» που αναζητά όραμα και ελπίδα στην αρχαία του δόξα, γεμίζοντας το Μουσείο της Ακρόπολης και λαμβάνοντας μέρος, παρά τις προσπάθειες τρομοκράτησής του, στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Χθες εκδηλώθηκε άλλη μια ανοιχτή σύγκρουση μεταξύ Ρέππα και Ραγκούση – αυτή τη φορά για την προετοιμασία του ενιαίου μισθολογίου, που μετά φανών και λαμπάδων ανακοινώθηκε μετά το υπουργικό συμβούλιο της 6ης Σεπτεμβρίου.

Την ίδια ώρα, στη δημοσιότητα δινόταν μια «ανοιχτή επιστολή» προς τον πρωθυπουργό εκ μέρους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Βουδούρη και Θανάση Οικονόμου, που έβαλαν θέμα παραίτησης εκείνων των υπουργών που είτε «δεν αντέχουν την πίεση των περιστάσεων, είτε διακρίνονται για την αμφιθυμία τους στην εφαρμογή των κυβερνητικών αποφάσεων, είτε θέτουν σε πρώτη προτεραιότητα τους προσωπικούς τους προσανατολισμούς».

Οι δύο βουλευτές θέτουν μάλιστα τρεις προϋποθέσεις, προκειμένου, όπως γράφουν, να έχει νόημα η κυβερνητική προσπάθεια: Δέσμευση για το αποτέλεσμα, μέτρα με όρους δικαιοσύνης και με διάλογο, κυβέρνηση αποφασισμένη και αποτελεσματική, κατηγορώντας ευθέως την κυβέρνηση για καθυστερήσεις και τα μέλη της για «ψευδοδιλήμματα και προσωπικές πρακτικές».

Την ίδια ώρα, διάφοροι κυβερνητικοί βουλευτές, εκφράζουν από τηλεοπτικών παραθύρων τις επιφυλάξεις τους ενόψει της αυριανής κρίσιμης ψηφοφορίας και ενώ είναι βέβαιο ότι από την Ουάσιγκτον ο κ. Βενιζέλος θα έχει επιστρέψει με ευχολόγια περί εφαρμογής των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου στις αποσκευές του.

Όσο για τις δημοσκοπήσεις, αυτές δείχνουν κατακρήμνιση των εκλογικών ποσοστών του ΠΑΣΟΚ, γεγονός που ενισχύει τις διαλυτικές τάσεις στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, καθώς έχουν όλοι συνειδητοποιήσει πως πλέον θεωρούνται συνυπεύθυνοι για την κακή και αναποτελεσματική κυβερνητική πορεία.

Μέχρι στιγμής, το μόνο όπλο που έχει χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση είναι ο φόβος: Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τρομοκρατούνται με τον κίνδυνο να πέσει η κυβέρνηση και ο λαός με τον κίνδυνο μιας ασύντακτης χρεοκοπίας.

Ο τρόμος φαίνεται ότι έχει επεκταθεί και στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπου φαίνεται ότι κάποιοι προσπαθούν να επιβάλουν ως πολιτική θέση τον φόβο πως σε περίπτωση που κερδίσουν τις εκλογές δεν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν την δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

Και ο φόβος είναι πάντα κακός σύμβουλος

Γιωργάκη δεν τα τρωγες, δεν τα πινες....

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ

Ή ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΕ..................
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ
ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου ·
1:00 το μεσημέρι

Λεωφ.Μεσογειων,Αθηνα

Διακριτική Μεταχείριση Αποστράτων

ΑΠΟΦΑΣΗ - ΨΗΦΙΣΜΑ
Εμείς οι απόστρατοι της περιφέρειας Θεσσαλίας, ύστερα από τις τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης και την ανακοίνωση των νέων μέτρων που στοχεύουν στην περαιτέρω μείωση των συντάξεων ειδικότερα για συνταξιούχους κάτω των 55 ετών που αφορούν ως επί το πλείστον συνταξιούχους των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας και στο πλαίσιο της προσπάθειας για συντονισμό όλων των φορέων που εκπροσωπούν αποστράτους αποφασίζουμε ομόφωνα και καλούμε:
1. Όλες τις Ενώσεις Αποστράτων (ΝΠΔΔ και λοιπούς), των οποίων είμαστε μέλη με δικαίωμα ψήφου, παραμερίζοντας διαφορές, εγωισμούς και προσωπικές επιλογές να συνεργαστούν και να πρωτοστατήσουν στον αγώνα για την δίκαιη και ίση μεταχείριση των αποστράτων από μέρους της πολιτείας, σε σχέση με όλους τους λοιπούς συνταξιούχους.

2. Την κυβέρνηση να σταματήσει να χρησιμοποιεί αντισυνταγματικά και αυθαίρετα ηλικιακά κριτήρια και να αποσύρει το συγκεκριμένο μέτρο που έχει ως στόχο την οικονομική τους εξαθλίωση και οικογενειακή εξόντωση, απαγορεύοντάς τους ταυτόχρονα το δικαίωμα στην εργασία.

3. Την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας να αντισταθούν στην επιχειρούμενη οικονομική μας απαξίωση χρησιμοποιώντας κάθε νόμιμο μέσο για να προστατεύσουν την τιμή και την αξιοπρέπεια ανθρώπων που μέχρι χθες φύλαγαν Θερμοπύλες.

4. Όλους τους συναδέλφους μας να πάρουν μέρος μαζικά στις μελλοντικές μας κινητοποιήσεις με αρχή τη συγκέντρωση και επίδοση ψηφίσματος στο γραφείο του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Φίλιππου Σαχινίδη στη Λάρισα την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 11:30.

Για τη προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή
Απόστολος Παπαπαρίσης

Επείγον μήνυμα για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα.

Είναι οριακή η στιγμή. Κάθε Έλληνας που έφτιαξε σπίτι για τα παιδιά του, κάθε γυναίκα που αγωνίζεται να ταΐσει τα παιδιά της να ζήσει με αξιοπρέπεια, καλείται να πληρώσει έναν απεχθέστατο φόρο για πολλά χρόνια. Παρακαλούμε αυτό το Σαββατοκύριακο ξοδέψτε λίγο από τον χρόνο σας να ενημερώσετε τους γνωστούς σας ότι ότι όλοι οι Έλληνες θα αποκλείσουν την Βουλή την ερχόμενη Τρίτη. Δώστε ιδιαίτερη βαρύτητα στους ανθρώπους που δεν έχουν internet. Χρησιμοποιήστε κάθε μέσο. FACEBOOK, TWITTER SMS. ΚΙΝΗΤΑ, ΤΗΛΕΦΩΝΑ.Στείλτε αυτό το μήνυμα σε κάθε φίλο σε κάθε φίλη σας.
Το μήνυμα για SMS και TWITTER, είναι:
Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011 απόγευμα. Αποκλεισμός της Βουλής των Ελλήνων.
ή
TRITI 27 SEPTEMBRIOY 2011 APOGEVMA. APOKLEISMOS TIS BOULIS TVN ELLINVN

Το μήνυμα για FACEBOOK, BLOGS, SITES, είναι:

Αποκλεισμός της Βουλής των Ελλήνων την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011 απόγευμα. Η τελευταία ευκαιρία κάθε Έλληνα έχει ημερομηνία. Αποκλεισμός της Βουλής των Ελλήνων την ερχόμενη Τρίτη που θα ψηφιστεί ο φόρος για τα ακίνητα μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ. Με αυτοκίνητα, μηχανές, πεζοί, όλοι οι Έλληνες στο Σύνταγμα. Δώστε τέλος στην προδοσία. Όλη η Ελλάδα ενωμένη.

Νέο ηλεκτρονικό «πόθεν έσχες» για εντοπισμό αδήλωτων εισοδημάτων

Θα δηλώνεται η κινητή και ακίνητη περιουσία όλων των φορολογουμένων, ακόμη και οι καταθέσεις

Στο ηλεκτρονικό «μικροσκόπιο» της Εφορίας μπαίνει η κινητή και ακίνητη περιουσία όλων των φορολογουμένων, ακόμη και οι καταθέσεις τους, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και τη στήριξη του προϋπολογισμού.

Το νέο ηλεκτρονικό «πόθεν έσχες», θα υποβάλλεται μαζί με τη φορολογική δήλωση.

Το νέο ηλεκτρονικό «πόθεν έσχες», το οποίο θα υποβάλλεται μαζί με τη φορολογική δήλωση, αναμένεται να περιλαμβάνεται στο νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, το σχέδιο νόμου του οποίου θα κατατεθεί στη Βουλή μαζί με το προσχέδιο του νέου κρατικού προϋπολογισμού του 2012 την ερχόμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα, όπως προβλέπει το σχέδιο που βαίνει προς την τελική του διαμόρφωση, το ηλεκτρονικό «μάτι» της Εφορίας θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να γνωρίζει το ύψος των καταθέσεων σε τράπεζες, τοποθετήσεις σε μετοχές, ομόλογα και αμοιβαία κεφάλαια, συμμετοχές σε εταιρείες οποιασδήποτε νομικής μορφής, ακίνητα, πισίνες, Ι.Χ. αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, σκάφη αναψυχής, έργα τέχνης μεγάλης αξίας, δαπάνες για την απόκτηση όλων αυτών των περιουσιακών στοιχείων, έσοδα που εισπράχθηκαν από τη ρευστοποίηση επενδύσεων ή την πώληση περιουσιακών στοιχείων, καθώς και έξοδα διαβίωσης, τα οποία θα πρέπει να δηλώνονται αναλυτικά από κάθε φορολογούμενο σε ειδικό έντυπο, μαζί με το Ε1 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο μέτρο, το οποίο εντάσσεται στη γενικότερη «αγωνιώδη» προσπάθεια «τόνωσης» των εσόδων, αποσκοπεί στο να εντοπιστούν αδήλωτα εισοδήματα, καθώς θα δίνει τη δυνατότητα στον ελεγκτικό μηχανισμό να διαπιστώνει εάν το συνολικό ύψος των δηλωθέντων εισοδημάτων και εσόδων κάθε φορολογούμενου είναι τέτοιο που να δικαιολογεί τις αποταμιεύσεις του, τις δαπάνες απόκτησης των περιουσιακών του στοιχείων και το επίπεδο διαβίωσής του.

Αυτή, άλλωστε, είναι και η βασική επιδίωξη του οικονομικού επιτελείου προκειμένου να διευρύνει τη φορολογική βάση και να ανοίξει την «ψαλίδα» των εισοδημάτων που φορολογούνται, ούτως ώστε να αποκαταστήσει το αίσθημα δικαίου που έχει χαθεί τους τελευταίους μήνες με τα αλλεπάλληλα φοροεισπρακτικά μέτρα που στοχεύουν τα συνήθη υποζύγια, δηλαδή μισθωτούς και συνταξιούχους.

Έτσι, το ηλεκτρονικό «φακέλωμα» της Εφορίας θα γίνεται ως εξής:

* σε ειδικό έντυπο δήλωσης «πόθεν έσχες» που θα συνυποβάλλουν όλοι οι φορολογούμενοι με τη δήλωση εισοδήματος, κάθε χρόνο, θα πρέπει να καταγράφονται οι καταθέσεις στις τράπεζες, τοποθετήσεις σε μετοχές, ομόλογα και αμοιβαία κεφάλαια, συμμετοχές σε εταιρείες οποιασδήποτε νομικής μορφής, ακίνητα, πισίνες, Ι.Χ. αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, σκάφη αναψυχής, έργα τέχνης μεγάλης αξίας, δαπάνες για την απόκτηση όλων αυτών των περιουσιακών στοιχείων, έσοδα που εισπράχθηκαν από τη ρευστοποίηση επενδύσεων ή την πώληση περιουσιακών στοιχείων καθώς και έξοδα διαβίωσης

*αμέσως θα διενεργείται αυτόματα διασταύρωση στοιχείων στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και στην περίπτωση που θα διαπιστώνεται ότι από το επάγγελμα και τα εισοδήματα που δηλώνει ο φορολογούμενος, ακόμη και επί σειρά πολλών ετών, καθώς επίσης και από τα πάσης φύσεως έκτακτα έσοδα από πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν τα ποσά των αποταμιεύσεων, η αξία και τα έξοδα συντήρησης των περιουσιακών στοιχείων που κατέχει καθώς και οι λοιπές δαπάνες διαβίωσής του, τότε θα στέλνεται σήμα στην αρμόδια Εφορία για να διενεργήσει εξονυχιστικό έλεγχο.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι φορολογούμενοι που θα εμφανίζουν μεγάλες αναντιστοιχίες στις φορολογικές δηλώσεις τους θα καλούνται, από την Εφορία για διευκρινίσεις για την προέλευση των χρημάτων που αφορούν:

- καταθέσεις σε τράπεζες.

- τοποθετήσεις σε κινητές αξίες (μετοχές, ομόλογα, έντοκα γραμμάτια, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων).

- συμμετοχές σε εταιρείες (ανώνυμες, ΕΠΕ, ομόρρυθμες, ετερόρρυθμες).

- απόκτηση, συντήρηση και επισκευή διαμερισμάτων, μονοκατοικιών, εξοχικών κατοικιών και επαγγελματικών ακινήτων.

- ανέγερση οικοδομών.

- απόκτηση οικοπέδων, αγροτεμαχίων και λοιπών εδαφικών εκτάσεων.

- απόκτηση, συντήρηση και επισκευή Ι.Χ. αυτοκινήτων, δικύκλων και σκαφών αναψυχής καθώς και δεξαμενών κολύμβησης.

- αγορές λοιπών περιουσιακών στοιχείων μεγάλης αξίας.

- αποπληρωμή δανείων και πιστωτικών καρτών.

- δωρεές - γονικές παροχές χρηματικών ποσών.

- ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα ζωής.

- λοιπές δαπάνες διαβίωσης.

Περισσότερες συναλλαγές μέσω καρτών

Με το νέο σύστημα ελέγχου οι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών ευελπιστούν ότι θα καταστεί ευκολότερος ο έλεγχος της προέλευσης των χρημάτων, ακόμη και για περιουσιακά στοιχεία που σήμερα εξαιρούνται από το «πόθεν έσχες» της Εφορίας, όπως είναι οι κατοικίες, οι μετοχές, τα ομόλογα, τα έντοκα γραμμάτια, τα αμοιβαία κεφάλαια και οι συμμετοχές σε εταιρείες.

Το θετικό του νέου μέτρου, όπως επισημαίνουν στελέχη του υπουργείου, είναι ότι με το νέο τρόπο ελέγχου των περιουσιακών στοιχείων των φορολογουμένων ανοίγει ο δρόμος ακόμη και για την κατάργηση του ισχύοντος συστήματος των τεκμηρίων διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων.

Ποινική δίωξη

Συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι που δεν θα μπορούν να δικαιολογήσουν, με βάση τα εισοδήματα και τις λοιπές προσόδους τους, το ύψος των αποταμιεύσεων, την αξία των περιουσιακών τους στοιχείων και το επίπεδο διαβίωσής τους θα «τιμωρούνται» με την επιβολή υπέρογκων φόρων και προστίμων, ενώ παράλληλα θα διώκονται και ποινικά εφόσον αποδεικνύεται ότι πλούτισαν παράνομα ή διακίνησαν «μαύρο χρήμα».

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι τα στελέχη του υπουργείου έχουν ήδη εισηγηθεί στον υπουργό Οικονομικών, Ευαγ. Βενιζέλο, όπως ληφθούν πρόσθετα μέτρα και για τον περιορισμό του «μαύρου» χρήματος, με κινήσεις που θα βάζουν ουσιαστικά φραγμό στην «ανωνυμία» του χρήματος.

Γι' αυτό άλλωστε έχουν εισηγηθεί να περιοριστούν ακόμη περισσότερο και οι συναλλαγές με μετρητά, αφού το σκεπτικό τους είναι ότι όσο το δυνατόν περισσότερες συναλλαγές να διενεργούνται μέσω καρτών (χρεωστικών ή πιστωτικών) προκειμένου να μπορεί εύκολα το υπουργείο Οικονομικών να διαπιστώνει τις δαπάνες που πραγματοποιεί κάθε φορολογούμενος.

Αίτημα παράτασης

Να παραταθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2011 η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων προηγούμενων χρήσεων, η οποία λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου, ζητεί η Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών νομού Θεσσαλονίκης (Ε.Φ.Ε.Ε.Θ), με ανακοίνωσή της.

Ως αιτιολογικό για το παραπάνω αίτημα αναφέρονται η μεγάλη οικονομική κρίση, η πολύ μικρή προθεσμία που δόθηκε για την υποβολή των δηλώσεων αυτών, οι τεράστιες υποχρεώσεις που έχουν την περίοδο αυτή τα Λογιστικά-Φοροτεχνικά γραφεία και τα λογιστήρια των επιχειρήσεων, η πολυπλοκότητας και ο όγκος εργασίας, που χρειάζεται για να υποβληθούν οι δηλώσεις αυτές.

Προσφυγή κατά του ΦΠΑ 23% στην εστίαση

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΑΠΟ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ • ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Προστασία, μέσω της δικαστικής οδού, για να μην πληρώσουν τα κυβερνητικά χαράτσια ζητούν, ο ένας μετά τον άλλον, συλλογικοί φορείς και μεμονωμένοι πολίτες.

Μετά τις προσφυγές κατά των κεφαλικών φόρων (έκτακτη εισφορά και τέλος επιτηδεύματος) και νέα προσφυγή, αυτή τη φορά για την αύξηση στο 23% του ΦΠΑ στο χώρο της εστίασης, κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας από την Πανελλήνια Ενωση Φοροτεχνών Επιστημόνων. Καταστροφική χαρακτηρίζουν οι φοροτεχνικοί την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση από 13%, στο 23%.

«Εκατοντάδες επιχειρήσεις θα κλονιστούν άμεσα, γεγονός το οποίο θα επηρεάσει αρνητικά την απασχόληση, συμπαρασύροντας τον τουρισμό και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, για την οποία οι άλλες χώρες της ευρωζώνης διατηρούν το προνόμιο των χαμηλών συντελεστών, με σοβαρότατες επιπτώσεις, εν τέλει, στην ελληνική οικονομία», τονίζουν στην προσφυγή τους, με την οποία ζητούν να κηρυχτεί αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στο ευρωπαϊκό δίκαιο η επίμαχη απόφαση του υπουργού Οικονομικών.

Για τη νομική θεμελίωση του αιτήματός τους υποστηρίζουν ότι με την κατά 10 μονάδες αύξηση του ΦΠΑ παραβιάζονται οι συνταγματικές αρχές της αναλογικότητας, της φορολογικής ισότητας και της χρηστής διοίκησης, αφού είναι μέτρο που επιβλήθηκε για καθαρά εισπρακτικούς λόγους και όχι με βάση αντικειμενικά κριτήρια, όπως είναι η φοροδοτική ικανότητα των φορολογουμένων.

Οι φοροτεχνικοί σημειώνουν ότι η Ελλάδα έχει από τους πιο υψηλούς συντελεστές ΦΠΑ στο χώρο της εστίασης και τουριστικά είναι αντι-ανταγωνιστική χώρα. Οπως εκτιμούν, με τη νέα αύξηση του ΦΠΑ η ζήτηση θα μειωθεί κατά 15%, ενώ παράλληλα θα οδηγηθούν στην ανεργία 120.000 εργαζόμενοι από τους συνολικά 600.000 που εργάζονται σε ταβέρνες, εστιατόρια κ.λπ.

Επικαλούνται το παράδειγμα της Γαλλίας, όπου η μείωση του ΦΠΑ στο χώρο της εστίασης από το 19,6% στο 5,5% έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 40%.

"Η ΕΛΑΣ πενθεί. Ημέρα πληρωμής - Ημέρα πένθους"

Οι ειδικοί φρουροί ανήρτησαν πανό στο Λυκαβηττό

Με σύνθημα "Η ΕΛΑΣ πενθεί. Ημέρα πληρωμής - Ημέρα πένθους" οι ειδικοί φρουροί ανήρτησαν πανό στο Λυκαβηττό εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές που υφίστανται

Ένα μαύρο πανό που γράφει "H ΕΛΑΣ πενθεί. Ημέρα πληρωμής - Ημέρα πένθους", ανήρτησαν το πρωί της Δευτέρας στο λόφο του Λυκαβηττού μέλη του Σωματείου Ειδικών Φρουρών της Αστυνομίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές στις αποδοχές τους.

Οι ειδικοί φρουροί τη Τρίτη έχουν προγραμματίσει για τις 18.00 συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή.

Σε δηλώσεις του στο Mega, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας απευθυνόμενος στους υπουργούς Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη είπε: "Δεν θα περάσουν καλά με τους ένστολους, δεν θα τη βγάλουν καθαρή".

Από τη πλευρά του ο γενικός γραμματέας του Σωματείου, κ. Φαναριώτης, μιλώντας στη ΝΕΤ ανέφερε πως "η χρεοκοπία για εμάς έχει ήδη συντελεστεί", σημειώνοντας ότι μέσω των κινήσεων αυτών οι ειδικοί φρουροί θέλουν να διατρανώσουν ότι δεν μπορούν να επιβιώσουν.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Ισχυρό «παρών» από τους «αγανακτισμένους» πολίτες στο Σύνταγμα

Πεζοπορία 40 ατόμων από τον Πειραιά έως την πλατεία Συντάγματος

Την αντίθεσή τους στα νέα κυβερνητικά μέτρα και την απόγνωσή τους διαδήλωσαν και χθες οι «αγανακτισμένοι»
Την αντίθεσή τους στα νέα κυβερνητικά μέτρα και την απόγνωσή τους διαδήλωσαν και χθες οι «αγανακτισμένοι»

Εκατοντάδες "αγανακτισμένοι" πολίτες βρέθηκαν χθες στο Σύνταγμα πιστοί στο ραντεβού τους για μία ακόμη φορά.

Μολονότι ο αριθμός των διαδηλωτών στην ιστορική πλατεία της πρωτεύουσας δεν έφτασε εκείνον όσων συνήθως διαδήλωναν τις Κυριακές μέχρι το καλοκαίρι, οι παραβρισκόμενοι έδωσαν και χθες ισχυρό "παρών" εκφράζοντας με τον πιο έντονο τρόπο την αντίθεσή τους στα νέα κυβερνητικά μέτρα και την απόγνωσή τους για τις συνέπειες που αυτά έχουν στην κοινωνία.

Πολίτες ξεκίνησαν να φθάνουν στην πλατεία γύρω στις 7 το απόγευμα, ενώ ένταση επικράτησε περίπου εκείνη την ώρα όταν τα ΜΑΤ επεχείρησαν να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους από τον χώρο μπροστά από το άγαλμα του Αγνωστου Στρατιώτη και να κρατήσουν ελεύθερο τον δρόμο.

Σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξε απευθείας σύγκρουση των ΜΑΤ με πολίτες, ενώ έγινε και χρήση χημικών. Το συγκεντρωμένο πλήθος περιορίστηκε αρχικά στην πλατεία και στο πεζοδρόμιο της Βασιλίσσης Αμαλίας, ωστόσο καθώς ο κόσμος αυξανόταν όσο περνούσε η ώρα, διακόπηκε η κυκλοφορία και ο δρόμος παρέμεινε κλειστός και γεμάτος από διαδηλωτές μέχρι αργά το βράδυ.

Νωρίτερα, 40 άνθρωποι εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για την κυβερνητική πολιτική πραγματοποιώντας πεζοπορία από τον Πειραιά μέχρι την πλατεία Συντάγματος.

Τι περιμένει όσους δεν πληρώσουν τους νέους φόρους !!!

Μη έκδοση φορολογική ενημερότητας, προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, κατάσχεση μισθών και άλλων εισοδημάτων ακόμη και αυτόφωρο: πρόκειται για τις κυρώσεις που θα αντιμετωπίσουν όσοι φορολογούμενοι δεν πληρώσουν την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης.

Ειδικότερα, όποιος δεν πληρώσει την εισφορά στην ώρα της τότε το σχετικό ποσό καθίσταται ληξιπρόθεσμο και αρχίζει να επιβαρύνεται με προσαύξηση 1% για κάθε μήνα καθυστέρησης. Το μέγιστο ποσοστό προσαύξησης δεν μπορεί να ξεπεράσει το 200% της αρχικής οφειλής.

Το τμήμα εσόδων της εφορίας θα αποστείλει στο φορολογούμενο ειδοποιητήριο με το οποίο θα τον καλεί να εξοφλήσει ή να ρυθμίσει την οφειλή του με τμηματική εξόφληση. Εφόσον δεν ανταποκριθεί στην πρόσκληση θα βρεθεί αντιμέτωπος με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως η κατάσχεση μέρους του μισθού του ή της σύνταξής του (αποστέλλεται σχετικό κατασχετήριο από την εφορία στον εργοδότη ή το ασφαλιστικό ταμείο του οφειλέτη). Παράλληλα, αναζητούνται και περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη και ξεκινά από το νομικό τμήμα της εφορίας η διαδικασία για τη δέσμευση και την αναγκαστική τους εκποίηση με πληστηριασμό. Εφόσον το ποσό της οφειλής είναι πάνω από 5.000 ευρώ και το χρέος έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο για περισσότερους από τέσσερις μήνες τότε μπορεί να ζητηθεί από τον προϊστάμενο της εφορίας η άσκηση ποινικής δίωξης στον οφειλέτη και η παραπομπή του στη δικαιοσύνη με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)