Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Νέα 'βόμβα' των δανειστών. Μόνιμα εισπρακτικά μέτρα ζητούν από την Αθήνα για να υπάρξει συμφωνία

Το οικονομικό επιτελείο δίνει μάχη με τον χρόνο προκειμένου η νέα εμπλουτισμένη λίστα των μεταρρυθμίσεων να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Ποιο είναι το σχέδιο Βαρουφάκη


Νέα «βόμβα» έσκασε στο οικονομικό επιτελείο, την ώρα που έχει επιδοθεί σε έναν άνευ προηγουμένου αγώνα δρόμου προκειμένου να ολοκληρώσει μια διεξοδική και οριστική λίστα μεταρρυθμίσεων, ώστε να υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών έως το Eurogroup της 24ης Απριλίου.
Οι εταίροι κλιμακώνουν περαιτέρω τις πιέσεις προς την Αθήνα, αξιώνοντας πλέον ανοιχτά η νέα ελληνική λίστα να περιλαμβάνει μόνιμα μέτρα εισπρακτικού χαρακτήρα.
Τα εμπόδια για την ελληνική κυβέρνηση αυξάνονται, καθώς πλέον δεν έχει να διαχειριστεί μόνο αξιώσεις για αυξήσεις στον ΦΠΑ και αλλαγές σε ασφαλιστικό και εργασιακά, αλλά και απαιτήσεις για δημοσιονομικά μέτρα μόνιμου - και όχι έκτακτου - χαρακτήρα.
Το οικονομικό επιτελείο δίνει μάχη με τον χρόνο προκειμένου η νέα εμπλουτισμένη λίστα των μεταρρυθμίσεων να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την επόμενη εβδομάδα, ώστε να τεθεί προς αξιολόγηση στο μικροσκόπιο των τεχνικών κλιμακίων του Brussels Group.
Κατά τις πληροφορίες, οι νέες αξιώσεις των δανειστών ανεβάζουν πολύ ψηλά τον πήχη των μέτρων, ακόμη και στα 10 δισ. ευρώ.
Επί της ουσίας, οι δανειστές έχουν ήδη απορρίψει την ελληνική λίστα με μέτρα ύψους 6,1 δισ. ευρώ, αλλά και τη νεότερη εκδοχή της που προέβλεπε μέτρα - παρεμβάσεις άνω των 8 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των εσόδων από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.
Οι δανειστές αξιώνουν πλέον πλήρως στοχευμένα και κοστολογημένα μέτρα, διαφορετικά δεν εμφανίζονται πρόθυμοι για συμφωνία, παρά το γεγονός πως η Αθήνα έχει ανάγκη μια συμβιβαστική λύση για να ανοίξει ξανά η στρόφιγγα της χρηματοδότησης προς την ελληνική οικονομική.
Από κοινού με τις εργασίες του Brussels Group την ερχόμενη εβδομάδα, δεν αποκλείεται να συνεδριάσει εκ νέου το Euro Working Group, προκειμένου να αξιολογήσει τη νέα ελληνική πρόταση, όταν εκείνη θα έχει καταρτιστεί.
Οι ζυμώσεις μέχρι το Eurogroup της 24ης Απριλίου θα είναι πυρετώδεις και οι πιέσεις ασφυκτικές.
Ο χρόνος έχει ήδη ξεκινήσει να μετρά αντίστροφα, ακόμη κι αν οι δανειστές διαψεύδουν τα σενάρια περί αυστηρών τελεσιγράφων και προθεσμιών προς την Αθήνα.
(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΡΕΥΜΑ, ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΤΑ ΣΙΤΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ Η ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ - ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

Από 2.400 έως 6.000 ευρώ θα είναι το εισοδηματικό κριτήριο, με βάση το οποίο θα χορηγηθεί η έκτακτη βοήθεια που προβλέπεται στο νόμο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης...
και συγκεκριμένα για τη συμμετοχή στα προγράμματα επιδότησης ενοικίου ή σίτισης και παροχής δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος.
Τα κριτήρια και τις παροχές προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση που εκδόθηκε για τη διάθεση 200 εκατ. ευρώ σε εφαρμογή του πρόσφατου νόμου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Συγκεκριμένα προβλέπονται:
- Δωρεάν ρεύμα 300kWh το μήνα και 1.200 kWh το τετράμηνο μέχρι τις 31/12/15.
- Επιδότηση ενοικίου (στον εκμισθωτή) ύψους 70 ευρώ το μήνα για μεμονωμένο άτομο προσαυξανόμενο κατα 30 ευρώ για κάθε ενήλικο ή ανήλικο και έως 220 ευρώ το μήνα.
- Επιδότηση της σίτισης με κάρτα που θα ενσωματώνει αξία για αγορές προϊόντων 70 ευρώ το μήνα για το μεμονωμένο άτομο προσαυξανόμενο κατά 30 ευρώ για κάθε μέλος και εως 220 ευρώ το μήνα.

Το ετήσιο ατομικό εισόδημα πρέπει να μην ξεπερνά τα 2.400 ευρώ και 3.600 ευρώ αν είναι ζευγάρι προσαυξανόμενο κατά 1.200 ευρώ για κάθε ενήλικο εξαρτώμενο (το οποίο δεν πρέπει να έχει ατομικό εισόδημα πάνω από 3.000 ευρώ ή 6.000 ευρώ αν έχει αναπηρία πάνω από 67%) και με επιπλέον 600 ευρώ για κάθε ανήλικο και συνολικά μέχρι 6.000 ευρώ
Η αξία της ακίνητης περιουσίας να μην ξεπερνά τις 90.000 ευρώ προσαυξανόμενο με 15.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο ενήλικα και κατά 10.000 ευρώ για κάθε ανήλικο και συνολικά οχι πάνω από 200.000 ευρώ. Επιπλέον, οι τυχόν καταθέσεις σε τράπεζες δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερες από το διπλάσιο του εισοδήματος που ορίζεται για τους δικαιούχους.
Αναλυτικά τα όρια εισοδήματος διαμορφώνονται ως εξής:
- Μεμονωμένο άτομο 2.400 €.
- Οικογένεια χωρίς εξαρτώμενο μέλος ή άτομο με 1 εξαρτώμενο μέλος 3.600 €.
- Οικογένεια με 1 εξαρτώμενο μέλος ή άτομο με 2 εξαρτώμενα μέλη 4.200 €.
- Οικογένεια με 2 εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 3 εξαρτώμενα μέλη 4.800 €.
- Οικογένεια με 3 εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 4 εξαρτώμενα μέλη 5.400 €.
- Οικογένεια με 4 και άνω εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 5 και άνω εξαρτώμενα μέλη 6.000 €.

Ως πραγματικό εισόδημα του ατόμου ή της οικογένειας, κατά την προηγούμενη παράγραφο, νοείται το συνολικό καθαρό εισόδημα όλων των κατηγοριών (ημεδαπής ή αλλοδαπής προέλευσης), που προκύπτει αφού αφαιρεθούν από το συνολικό εισόδημα του ατόμου ή του συνόλου των μελών της οικογένειας στη διάρκεια του έτους 2013 όλοι οι φόροι, εισφορές για κοινωνική ασφάλιση, κρατήσεις του Ν. 4093/2012 ή υπέρ δημοσίου
και εισφορά αλληλεγγύης του Ν. 3986/2011.

Περιουσιακά κριτήρια
Τα περιουσιακά κριτήρια για την υπαγωγή ατόμων ή οικογενειών στους δικαιούχους των παροχών των άρθρων 2 έως 3 του Νόμου 4320/2015, καθορίζονται ως εξής:
Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας (στην Ελλάδα ή/και στο εξωτερικό) να μην υπερβαίνει τις 90.000 ευρώ κατ' άτομο, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικα και κατά 10.000 για κάθε εξαρτώμενο ανήλικο και με ανώτατο συνολικό όριο για κάθε άτομο ή οικογένεια το ποσό των 200.000 ευρώ.
Το συνολικό ύψος των καταθέσεων του ατόμου ή του συνόλου των μελών της οικογένειας σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού ή/ και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων κ.λπ., να μην υπερβαίνει για το οικονομικό έτος 2014 (χρήση 2013) το διπλάσιο του ορίου εισοδήματος για την λήψη των παροχών της παρούσας απόφασης.
Δεν ωφελούνται των παροχών των άρθρων 1 έως 3 του Νόμου 4320/2015 άτομα και οικογένειες που έχουν
στην ιδιοκτησία τους αεροσκάφη, ελικόπτερα IX, ανεμόπτερα και δεξαμενές κολύμβησης (πισίνες) και ιδιωτικά σκάφη αναψυχής άνω των 5 μέτρων και με κινητήρα ισχύος άνω των 50 κυβικών εκατοστών.

Δεν ωφελούνται της παροχής του άρθρου 2 του Νόμου (επίδομα ενοικίου) δικαιούχοι που διαθέτουν ατομικά ή ως μέλος αιτούσας οικογένειας ιδιόκτητη κατοικία στο τόπο μόνιμης κατοικίας τους. Ως τόπος μόνιμης κατοικίας ορίζεται ο Νομός εντός του οποίου ο δικαιούχος διαμένει μονίμως.
Επίδομα ενοικίου
Το ποσό του επιδόματος ενοικίου διαμορφώνεται ως εξής:
70 ευρώ για μεμονωμένο άτομο μηνιαίως, προσαυξανόμενο κατά 30 € για κάθε επιπλέον ενήλικο ή ανήλικο άτομο της οικογένειας και μέχρι του ποσού των 220 €/μηνιαίως.
Αναλυτικά, το ύψος της παροχής διαβαθμίζεται ως εξής:
Μεμονωμένο άτομο 70 €.
Οικογένεια χωρίς εξαρτώμενο μέλος ή άτομο με 1 εξαρτώμενο μέλος 100 €.
Οικογένεια με 1 εξαρτώμενο μέλος ή άτομο με 2 εξαρτώμενα μέλη 130 €.
Οικογένεια με 2 εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 3 εξαρτώμενα μέλη 160 €.
Οικογένεια με 3 εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 4 εξαρτώμενα μέλη 190 €.
Οικογένεια με 4 εξαρτώμενα μέλη και άνω ή άτομο με 5 εξαρτώμενα μέλη και άνω 220 €.

Η ηλεκτρονική κάρτα σίτισης με το ποσό που θα αναλογεί στον κάθε δικαιούχο θα είναι συμβατή με τα τερματικά των καταστημάτων τροφίμων και των σούπερ μάρκετ.
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά και μέσω των ΚΕΠ. Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων ξεκινά από τις 20 Απριλίου του 2015 και θα διαρκέσει έως τις 20 Μαΐου.
Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι «υλοποιείται εντός είκοσι ημερών από την ομόφωνη ψήφιση των 4 άρθρων την 18η Μαρτίου, η δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα εκδοθεί ΚΥΑ άμεσα και διαψεύδονται όσοι στη Βουλή ενθυμούμενοι το παρελθόν έλεγαν ότι η ΚΥΑ χρειάζεται τουλάχιστον έξι μήνες για να εγκριθεί».
Την Κοινή Υπουργική Απόφαση, υπογράφουν οι συναρμόδιοι υπουργοί Νίκος Βούτσης (Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης), Γιάννης Βαρουφάκης (Οικονομικών), Παναγιώτης Λαφαζάνης (Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας) και Πάνος Σκουρλέτης (Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης) και οι αναπληρωτές υπουργοί Γεώργιος Κατρούγκαλος (Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης), Όλγα - Νάντια Βαλαβάνη (Οικονομικών), Δημήτριος Μάρδας (Οικονομικών) και Θεανώ Φωτίου (Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης).
Το υπουργείο Εργασίας ενημερώνει τους ενδιαφερομένους ότι «οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά από οποιοδήποτε σημείο εισόδου στις υπηρεσίες του διαδικτύου, σε ειδική εφαρμογή που θα υπάρχει στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όπου θα υπάρχει και αναλυτική πληροφόρηση για τους όρους, τις προϋποθέσεις και την εξέλιξη του προγράμματος.

Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε υπηρεσίες διαδικτύου, οι ωφελούμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Κέντρα Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΠ) όπου θα τους παρέχεται βοήθεια για τη συμπλήρωση και υποβολή της αίτησης.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)