Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Τέλος από την 1η του χρόνου η «συνδικαλιστική σύνταξη»

Διακόπτεται από την 1η Ιανουαρίου, με εγκύκλιο της Διεύθυνσης Ασφαλιστικών Υπηρεσιών του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η καταβολή της σύνταξης στους εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων που συνταξιοδοτήθηκαν με τη συνδικαλιστική ιδιότητα από το πρώην Ταμείο Επικουρικής Ασφαλίσεως Εκπροσώπων και Υπαλλήλων Εργατικών Επαγγελματικών Οργανώσεων (ΤΕΑΕΥΕΕΟ).
Οι εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων εξαιρούνται από την πρώτη του χρόνου επίσης, και από την ασφάλιση στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (πρώην ΕΤΕΑΜ), εφόσον απέκτησαν τη συνδικαλιστική ιδιότητα μέχρι τη συγχώνευση του τ. ΤΕΑΕΥΕΕΟ στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών του ΙΚΑ (ΕΤΕΑΜ).
Η κατάργηση των «συνδικαλιστικών συντάξεων» προβλέπεται από το νόμο 4093 «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013−2016».
Από το μέτρο εξαιρούνται όσοι δεν εργάζονται και δεν λαμβάνουν οποιαδήποτε σύνταξη από άλλο φορέα κύριας ή επικουρικής ασφάλισης, καθώς και ασφαλισμένοι του πρώην ΤΕΑΕΥΕΕΟ, οι οποίοι ήταν υπάλληλοι των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Αυξήσεις στα τιμολόγια μέσης τάσης της ΔΕΗ

Τις αυξήσεις που ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2013 στις χρεώσεις του ηλεκτρικού ρεύματος για τις επιχειρήσεις που είναι συνδεδεμένες με την μέση τάση, ανακοίνωσε η ΔΕΗ. Αναδρομικά από την πρώτη του έτους αναμένεται να ισχύσουν και οι αυξήσεις στα τιμολόγια χαμηλής τάσης που αφορούν κυρίως τους οικιακούς καταναλωτές, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.
Αυξήσεις μέχρι και 6,24 ευρώ ανά μεγαβάτ/ώρα από 1ης Ιανουαρίου 2013, επιβάλει η ΔΕΗ στις επιχειρήσεις πελάτες της, που είναι συνδεδεμένες στη μέση τάση, λόγω του επιπλέον κόστους με το οποίο θα επιβαρυνθεί για την αγορά δικαιωμάτων ρύπων και το οποίο υπολογίζει σε περίπου 300 εκατ. ευρώ για το σύνολο του 2013.
Με επιστολές της επιχείρησης που φτάνουν σταδιακά στους περίπου 8.000 βιομηχανικούς και εμπορικούς καταναλωτές της μέσης τάσης, η ΔΕΗ ενημερώνει για τις αυξήσεις των τιμολογίων που θα επιβάλει μετακυλώντας το επιπλέον κόστος που προκαλεί η εφαρμογή της κοινοτικής νομοθεσίας για κατάργηση της δωρεάν κατανομής δικαιωμάτων ρύπων.
Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη πολιτική, έχει ακολουθηθεί και για τους μεγάλους βιομηχανικούς καταναλωτές οι οποίοι ωστόσο έχουν ήδη διαμαρτυρηθεί με επιστολή τους προς το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.
Στο μεταξύ το υπουργείο αναμένεται να ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα τις τελικές αποφάσεις του για τα τιμολόγια ρεύματος της χαμηλής τάσης που αφορούν κυρίως τους οικιακούς καταναλωτές αλλά και αρκετές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η κυβέρνηση θα επιδιώξει οι αυξήσεις αυτές να είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερες, μεταξύ 10 - 11%, ενώ δεν αποκλείεται τελικά το ποσοστό της αύξησης να είναι μονοψήφιο.
Θα τεθούν σε ισχύ αναδρομικά από 1/1/2013, θα εφαρμοστούν σε τρεις δόσεις και τίποτα δεν αποκλείει από 1ης Ιουλίου, που τα τιμολόγια χαμηλής τάσης απελευθερώνονται, η ΔΕΗ να ζητήσει και νέες αυξήσεις, αφού αυτή είναι η τελευταία φορά που αποφασίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τις τιμές του ρεύματος.
Εντός των ημερών πάντως, αναμένεται να ανακοινωθεί και η τελική απόφαση της ΡΑΕ για την αύξηση τέλους υπέρ των ΑΠΕ, το οποίο επίσης βαρύνει τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.

Εργασία Αποστράτων - Και το Γ.Λ.Κ.....στον κόσμο του !!!!

Φαίνεται ότι το σήριαλ της εργασίας των αποστράτων θα έχει πολλά επεισόδια. Πως αλλιώς να σχολιάσουμε τα όσα μας καταμαρτυρεί στο κείμενο που ακολουθεί, ο συνάδελφος και πρόεδρος του Συνδέσμου των Αποφοίτων της ΣΣΑΣ :
     Φαίνεται πως στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους εξακολουθούν να ασκούν την ίδια αλλοπρόσαλλη "τακτική", που παραπέμπει πλέον σε "εμπαθή" στάση εμμονής, έναντι των αποστράτων στελεχών και των συνταξιούχων του Δημοσίου, καθόσον δεν δείχνουν διάθεση να εναρμονιστούν με την ψηφισθείσα την 31/12/2012, πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ακόμα και αν γίνει νόμος του Κράτους), καθόσον με την δική τους ....λογική(?) η συγκεκριμένη πράξη, αναφέρεται μόνο στο ν.3863/2010 (συνταξιούχους ιδιωτικού τομέα) και όχι στον..."δικό" τους ν.3865/2010, που είναι (κατ αυτούς και μεταγενέστερος). Τους διαφεύγει όμως ή σκοπίμως παραβλέπουν ότι το οικείο άρθρο 10 του ν.3865/2010  κάνει λόγο για...."τις διατάξεις του άρθρου 63 του ν. 2676/1999, όπως ισχύουν (δλδ. ν.3863/2010), πως έχουν ανάλογη εφαρμογή και για τους συνταξιούχους του Δημοσίου"....
      Το θέμα πλέον είναι πολύ σοβαρό και οφείλουν άμεσα οι συναρμόδιοι Υπουργοί και οι φορείς τους να ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ και να ΑΠΟΣΑΦΗΝΙΣΟΥΝ τος θέσεις τους ενώ ο Σύνδεσμος θα επιδιώξει με την επαναλειτουργία της Βουλής των Ελλήνων, να κατατεθεί "Επίκαιρη Ερώτηση" για το μείζον πρόβλημα, που ξαναδημιουργήθηκε.
Γ.Αντωνιάδης
http://eaaslarisas.blogspot.gr/2013/01/blog-post_854.html

Υψηλόβαθμο στέλεχος της πολεοδομίας σε τουριστική περιοχή της Πελοποννήσου, ο οποίος μάλιστα δήλωνε χαμηλά εισοδήματα, βρέθηκε με ένα εκατομμύριο ευρώ στο λογαριασμό του. Είχαν προηγηθεί καταγγελίες από κάτοικους της περιοχής για φαινόμενα διαφθοράς στη συγκεκριμένη πολεοδομία. Οι καταγγελίες μάλιστα είχαν φτάσει και στο γραφείο του πρωθυπουργού. Οπως ανέφερε το Mega στο κεντρικό του δελτίο, το ΣΔΟΕ έκανε έλεγχο στο πόθεν έσχες του υπαλλήλου σε βάθος δεκαετίας, απο τον οποίο προέκυψε στην κατοχή του ποσό ύψους 924.369 ευρώ που κλήθηκε να δικαιολογήσει αλλά δεν δεν μπόρεσε. Πιο συγκεκριμένα ο υπάλληλος ισχυρίστηκε ότι μεγάλο μέρος τους προήλθε από οικονομικές διευκολύνσεις που είχε κάνει σε φίλους του. Μάλιστα, πολλοί πήγαν σε συμβολαιογράφο και κατέθεσαν ενόρκως επιβεβαιώνοντας τους ισχυρισμούς του. Στη συνέχεια όμως αποκαλύφθηκε οτι οι περισσότεροι από τους “φίλους” ήταν εργολάβοι ή είχαν συναλλαγές με την πολεοδομία. Το ΣΔΟΕ διαβίβασε το πόρισμά του στον γενικό επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή, ο οποίος άσκησε πειθαρχική δίωξη στον υπάλληλο και έστειλε την υπόθεση στον αρμόδιο εισαγγελέα. Το ΣΔΟΕ συνεχίζει τους ελέγχους στη συγκεκριμένη πολεοδομία ενώ ψάχνει, με βάση καταγγελίες, και δεκάδες άλλες υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται διευθυντές πολεοδομιών, νοσοκομείων και αιρετοί.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της πολεοδομίας σε τουριστική περιοχή της Πελοποννήσου, ο οποίος μάλιστα δήλωνε χαμηλά εισοδήματα, βρέθηκε με ένα εκατομμύριο ευρώ στο λογαριασμό του.
Είχαν προηγηθεί καταγγελίες από κάτοικους της περιοχής για φαινόμενα διαφθοράς στη συγκεκριμένη πολεοδομία. Οι καταγγελίες μάλιστα είχαν φτάσει και στο γραφείο του πρωθυπουργού.
Οπως ανέφερε το Mega στο κεντρικό του δελτίο, το ΣΔΟΕ έκανε έλεγχο στο πόθεν έσχες του υπαλλήλου σε βάθος δεκαετίας, απο τον οποίο προέκυψε στην κατοχή του ποσό ύψους 924.369 ευρώ που κλήθηκε να δικαιολογήσει αλλά δεν δεν μπόρεσε.
Πιο συγκεκριμένα ο υπάλληλος ισχυρίστηκε ότι μεγάλο μέρος τους προήλθε από οικονομικές διευκολύνσεις που είχε κάνει σε φίλους του. Μάλιστα, πολλοί πήγαν σε συμβολαιογράφο και κατέθεσαν ενόρκως επιβεβαιώνοντας τους ισχυρισμούς του. Στη συνέχεια όμως αποκαλύφθηκε οτι οι περισσότεροι από τους “φίλους” ήταν εργολάβοι ή είχαν συναλλαγές με την πολεοδομία.
Το ΣΔΟΕ διαβίβασε το πόρισμά του στον γενικό επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή, ο οποίος άσκησε πειθαρχική δίωξη στον υπάλληλο και έστειλε την υπόθεση στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Το ΣΔΟΕ συνεχίζει τους ελέγχους στη συγκεκριμένη πολεοδομία ενώ ψάχνει, με βάση καταγγελίες, και δεκάδες άλλες υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται διευθυντές πολεοδομιών, νοσοκομείων και αιρετοί.

"Κλειδώνει" στο 22% το πρόστιμο για τη μη συλλογή αποδείξεων - Η μεγάλη αδικία που ευνοεί τους ελ. επαγγελματίες και "τιμωρεί" μισθωτούς

- Την επόμενη εβδομάδα η ανακοίνωση του ονόματος του γενικού γραμματέα Εσόδων
- Οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν θα είναι υποχρεωμένοι να συγκεντρώνουν αποδείξεις
- Εάν όμως μαζεύουν τότε το ποσό των αποδείξων θα εκπίπτει από το φορολογητέο τους εισόδημα
- Έγινε γνωστό στη σύσκεψη ότι φέτος πλήρωσαν οι πολίτες 3 εκατ. ευρώ περισσότερα στα τέλη κυκλοφορίαςΣτο 22% θα ανέρχεται η «ποινή» φόρου η οποία θα επιβάλλεται στους φορολογούμενους που δεν θα συγκεντρώνουν το απαιτούμενο ποσό αποδείξεων για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν το 2013. 
Ο συντελεστής αυτός θα επιβάλλεται επί της διαφοράς μεταξύ του απαιτούμενου ποσού αποδείξεων και του ποσού των αποδείξεων που θα συγκεντρώνει ο κάθε φορολογούμενος, εφόσον φυσικά υπάρχει τέτοια διαφορά.
Αυτό που προκύπτει είναι πως το καθεστώς αποδείξεων θα είναι πολλών ταχυτήτων, καθώς θα υπάρχει διάκριση μεταξύ μισθωτών και συνταξιούχων, οι οποίοι θα κληθούν να συγκεντρώνουν αποδείξεις προκειμένου να έχουν την έκπτωση φόρου.
Τα υψηλά εισοδήματα άνω των 42.000 ευρώ που δεν θα έχουν έκπτωση φόρου θα υποχρεωθούν και εκείνα με τη σειρά τους να συγκεντρώνουν αποδείξεις γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα έχουν “ποινή” που όπως φαίνεται κλειδώνει στο 22%.
Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως όποιος δεν μπορέσει να ξοδέψει περίπου το 1/4 του μισθού του θα τιμωρείται με υψηλότερη φορολογία.
Αναφορικά με τους ελεύθερους επαγγελματίες δεν υποχρεούνται στη συλλογή αποδείξεων, ωστόσο εφόσον η φορολόγηση τους θα γίνεται με βάση το σύστημα εσόδων – εξοδων, θα μπορούν να συγκεντρώνουν παραστατικά προκειμένου να εκπίπτουν ως δαπάνες από το φορολογητέο εισόδημά τους.
Αυτό το ενδεχόμενο που εξετάζει το υπουργείο αποτελεί κατάφορη αδικία, καθώς οι μισθωτοί και συνταξιούχοι εάν δεν συγκεντρώνουν αποδείξεις θα τιμωρούνται με υψηλότερη φορολογία, ενώ από την πλευρά τους οι ελεύθεροι επαγγελματίες εάν δεν συγκεντρώσουν αποδείξεις δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά εάν συγκεντρώσουν τότε το ποσό αυτό θα εκπίπτει από το φορολογητέο εισόδημά τους.
Το θέμα αυτό συζητήθηκε σήμερα στη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομικών, Ιωάννη Στουρνάρα, τη συμμετοχή του αρμόδιου υφυπουργού, Γιώργου Μαυραγάνη, και άλλων στελεχών του υπουργείου Οικονομικών ενόψει της ψήφισης στη Βουλή του νέου φορολογικού νομοσχεδίου τις προσεχείς ημέρες.
Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να δοθούν κίνητρα για τη συγκέντρωση αποδείξεων από τους φορολογούμενους.
Υπενθυμίζεται ότι υπόχρεοι στη συγκέντρωση αποδείξεων για το 2013 θα είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι για το 25% του δηλωθέντος εισοδήματός τους και με ανώτερο όριο το ποσό των 10.500 ευρώ.
Για το θέμα του γενικού γραμματέα εσόδων, οι ανακοινώσεις για το όνομά του αναμένονται να γίνουν την επόμενη εβδομάδα, ενώ όπως έγινε γνωστό μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου τα έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας ήταν στα 1.052 δισ. ευρώ αυξημένα από πέρυσι το 2011 που ήταν 1.049 δισ. ευρώ.

Τι εντόπισαν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ στην επαρχία

 Στο 22,93% διαμορφώθηκε το μέσο ποσοστό παραβατικότητας, όπως προέκυψε από τους στοχευμένους ελέγχους του ΣΔΟΕ σε χειμερινούς και λοιπούς τουριστικούς προορισμούς, συμπεριλαμβανομένων των χιονοδρομικών κέντρων, που πραγματοποίησε, στο πλαίσιο του προγραμματισμού δράσης για την εορταστική περίοδο.
Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στις 30 και 31/12/2012, διενεργήθηκαν 218 έλεγχοι σε Αράχωβα, Παρνασό, Δελφούς, Καρπενήσι, Νυμφαίο, Πισοδέρι Φλώρινας, Κοζάνη, Καστοριά, Ελάτη, Περτούλι, Λίμνη Πλαστήρα, Πήλιο, Αγιο Αθανάσιο Καϊμακτσαλάν, Σέλι, Τρία Πέντε Πηγάδια, Λουτρά Πόζαρ, Τζουμέρκα, Ζαγοροχώρια, Μέτσοβο, Βυτίνα, Δημητσάνα, Τρίκαλα Κορινθίας, Ξυλόκαστρο, Καλαμάτα, Ορεινή Αχαϊα και Πάτρα.
Από τους ελέγχους αυτούς, βρέθηκαν συνολικά 50 παραβάτες και διαπιστώθηκαν 92 παραβάσεις.

Επέστρεψαν 600 εκατ. ευρώ τον Νοέμβριο στις ελληνικές τράπεζες

Αύξηση κατά περίπου 600 εκατ. ευρώ εμφάνισαν οι καταθέσεις ιδιωτών και επιχειρήσεων το Νοέμβριο σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.
Πιο αναλυτικά το σύνολο των καταθέσεων διαμορφώθηκε στο τέλος Νοεμβρίου στα 155,8 δισ. ευρώ από 155,2 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος του προηγούμενου μήνα.
Η επιστροφή των καταθέσεων σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ ξεκίνησε από το τέλος Ιουνίου. Από τότε έχουν επιστρέψει στις ελληνικές τράπεζες περίπου 2 δισ. ευρώ, ποσό που ελάχιστα καλύπτει τις απώλειες που έχουν υποστεί οι ελληνικές τράπεζες από το ξεκίνημα της κρίσης οι οποίες αγγίζουν τα 83 δισ. ευρώ.
Τόσο η κυβέρνηση όσο και η Τράπεζα της Ελλάδος προσδοκούν ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

35.000 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΒΑΛΑΝ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΟ 2012! ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΛΛΑ 63.000 ΛΟΥΚΕΤΑ

louketo

Το 2012 έβαλαν λουκέτο 35.000 καταστήματα, ενώ μετά τα νέαφορομπηχτικά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση δεν θα μείνει μαγαζί για μαγαζί ανοιχτό.
Η πτώση του τζίρου είναι ραγδαία και πλέον παρατηρείται και στα πολυκαταστήματα και στα είδη τροφίμων. Σύμφωνα με στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας, το τελευταίο δεκάμηνο παρατηρήθηκε μείωση τζίρου της τάξης του 14,7% στα τρόφιμα, τα ποτά και τον καπνό. Τα Σούπερ Μάρκετ σημείωσαν πτώση κατά 7,7% ενώ τα πολυκαταστήματα είχαν πτώση τζίρου κατά 5,5%!
Όπως αναφέρεται, η κρίση στην αγορά είναι η χειρότερη στα τελευταία 40 χρόνια!
Η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, η αύξηση στο τέλος επιτηδεύματος στα 650 ευρώ, η αναμενόμενη αύξηση στο ρεύμα, με τις καρατομήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, θα προκαλέσουν έμφραγμα στην αγορά, με αναπόφευκτα νέα λουκέτα!

Ο Γολγοθάς των στρατιωτικών το 2013


Το 2013 θα είναι ανηφορικό για τους στρατιωτικούς. Γολγοθάς πραγματικός και δυστυχώς δεν είναι υπερβολή. Ακούγοντας τον πρόεδρο του Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΣΑΣ Γιάννη Αντωνιάδη να "ομαδοποιεί" και να περιγράφει τα όσα ήδη ζουν οι στρατιωτικοί και όσα έρχονται μέσα στο 2013 επιβεβαιώνουν τα περί Γολγοθά.

Ακούστε τι είπε στη τηλεοπτική του συνέντευξη .

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)