Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Τροποποιήσεις στο σχέδιο νόμου για την περαίωση προωθεί το υπουργείο Οικονομικών

Με αρκετές τροποποιήσεις θα κατατεθεί την επόμενη Πέμπτη στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την περαίωση ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων της περιόδου 2000-2009. Θα προηγηθεί συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο την προσεχή Δευτέρα ή Τρίτη.
Κατά τη διαβούλευση του σχεδίου νόμου στο υπουργείο Οικονομικών, την Τετάρτη, διαπιστώθηκε πως η πλειονότητα των εκπροσώπων των επιχειρήσεων , των επιμελητηρίων και των επιστημονικών φορέων τάσσεται υπέρ της ρύθμισης.
Κατά, τάχθηκε το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.
Οι βασικές παρατηρήσεις των φορέων επί των διατάξεων του νομοσχεδίου αφορούσαν:
- Στη διεύρυνση των υποθέσεων που μπορούν να υπαχθούν στην ρύθμιση. Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να επιτρέψει την περαίωση και σε επιχειρήσεις με τζίρο μεγαλύτερο των 20 εκατ. ευρώ, τις οποίες υπολογίζει κοντά στις 2.000.
- Στον υπολογισμό του φόρου με μικρότερο συντελεστή επί των ακαθάριστων εσόδων και με μικρότερο συντελεστή προοδευτικότητας. Για τον πρώτο συντελεστή πρότειναν να μειωθεί από το 2% στο 1% ή και χαμηλότερα, ενώ για τον συντελεστή προοδευτικότητας 1% -1,35% υποστήριξαν πως πρέπει να περιοριστεί χαμηλότερα του 1% ή να καταργηθεί.
- Στον περαιτέρω περιορισμό των ελάχιστων ποσών φόρου ανά χρήση που βάσει της ρύθμισης κυμαίνονται μεταξύ 400 ευρώ και 1.000 ευρώ. Η πληρωμή του φόρου θα γίνεται απευθείας στις τράπεζες, κάτι που βρίσκει σύμφωνους όλους τους φορείς.
- Στη μείωση της προκαταβολής φόρου και στην αύξηση του αριθμού των δόσεων. Συγκεκριμένα, οι περισσότεροι φορείς ζήτησαν η προκαταβολή να περιοριστεί από το 25% στο 10% και η πληρωμή του φόρου να αρχίσει μετά την 12η Νοεμβρίου και να γίνει σε περισσότερες των 12 δόσεων.
- Την εξαίρεση όσων έχουν προβεί σε αυτοπεραίωση από την ρύθμιση. Ωστόσο, από τις δηλώσεις στελεχών του οικονομικού επιτελείου διαφάνηκε πως όσες υποθέσεις αυτοπεραίωσης δεν υπαχθούν στην ρύθμιση θα θεωρούνται ανοικτές προς έλεγχο.
- Την υπαγωγή στην ρύθμιση και των περιπτώσεων επιτηδευματιών φυσικών προσώπων που με βάση τα στοιχεία του περιουσιολογίου έτους 2008 υπάγονται σε Φορολόγηση Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έλαβε σοβαρά τις ανωτέρω επισημάνσεις-αιτήματα και ήδη προχωρεί σε τροποποιήσεις στο σχέδιο νόμου για την περαίωση, κυρίως στο σκέλος της μείωσης της προκαταβολής φόρου, της αύξησης του αριθμού των δόσεων και της μείωσης των ελάχιστων ποσών φόρου για κάποιες κατηγορίες βιβλίων.

African police!!!!!!!!!!!!!!‏


by Nick Kar.

To μαχαίρι και το ρόλεξ

Πηγαίνει στην Κρήτη ένας τύπος με    πολλά λεφτά και μαγεύεται από τιςομορφιές τηςΚάποια στιγμή συναντάει έναν ντόπιο ο οποίο κρατά ένα
Κρητικό μαχαίρι.

Φίλετου λέει, πολύ ωραίο το μαχαίρι σουΠόσα θέλεις για να μου το δώσεις;

Δεν είναι για πούλημααπαντά ο Κρητικός.

Θα σου δώσω όσα θεςλέει ο πλούσιος.

Όχι, ξαναλέει ο Κρητικός.

Ναθα σου δώσω το χρυσό μου ρόλεξλέει με λαχτάρα ο πλούσιος.

Σου παδεν σου τη δίνω τη μαχαίρα.

Μα γιατί; ρωτά ο πλούσιος.

Γροίκα, λέει ο Κρητικός

Άμα μου δώκεις το ρόλεξ τσε σου δώκω τη μαχαίρα, τσε πάω στο χωριό, τσε κάτσω στον καφενέ,

 τσε πιω δύο ρατσές,  τσε με πιάκει ο πεντοζάλης,  τσε έρθει κάποιος τσε μου πει:
 "Τσι μάνας σου το μ@@ί" εγώ ήντα θα του πω;      

ΕΝΝΕΑ  ΠΑΡΑ ΤΕΤΑΡΤΟ  ? 

Ερμης Ζωνιανων Ολε-Ολε!!!

Χορηγος Σειρηνακης,παραγωγος της εταιρειας ''Σειρηνα''( Αλεξανδρατου-Ντουβλη).Ειναι λεει Κρητικος και αγαπαει τον τοπο του.Βαλε τσοντα στο πανι !!!

Δικτατορία χωρίς τανκς γίνεται. Χωρίς TV όχι!




Σας ευχαριστούμε που μας επιλέξατε για την εξημέρωσή σας...




Αύριο στις 8 και πάλι ...χαζοί.























Μία απίστευτη γκάφα βύθισε τον Τιτανικό.


Το υπερωκεάνιο Τιτανικός συγκρούστηκε με το παγόβουνο το 1912 λόγω ενός βασικού σφάλματος στον χειρισμό του πηδαλίου, και βυθίστηκε τόσο γρήγορα επειδή ένας...
αξιωματικός έπεισε τον καπετάνιο να συνεχίσει την πορεία του πλοίου, υποστηρίζει μια συγγραφέας σε συνέντευξή της που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα.

Η Λουίζ Πάτεν, συγγραφέας και εγγονή του δεύτερου αξιωματικού του Τιτανικού, Τσάρλς Λαϊτχόλερ, δήλωσε ότι η αλήθεια για το τι συνέβη σχεδόν πριν από 100 χρόνια απεκρύβη από το φόβο μήπως και αμαυρώσει την φήμη του παππού της, ο οποίος αργότερα έγινε ήρωας πολέμου.

Ο Λαϊτχόλερ, ο ανώτερος αξιωματικός που επέζησε του ναυαγίου, κάλυψε το σφάλμα αυτό και στις δυο ανακρίσεις που έγιναν στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, επειδή φοβόταν ότι θα προκαλούσε πτώχευση των ιδιοκτητών του κακότυχου υπερωκεανίου και θα έκανε τους συναδέλφους του να μείνουν χωρίς δουλειά.

"Θα μπορούσαν εύκολα να είχαν αποφύγει το παγόβουνο, αν δεν είχαν κάνει την γκάφα", δήλωσε η Πάτεν στην Daily Telegraph. "Αντί να στρέψουν τον Τιτανικό με ασφάλεια στα αριστερά του παγόβουνου, όταν αυτό εντοπίστηκε ακριβώς μπροστά τους, ο πηδαλιούχος, Ρόμπερτ Χίτσινς, πανικοβλήθηκε και έστριψε το πλοίο προς την λάθος κατεύθυνση".

Η Πάτεν που έκανε τις αποκαλύψεις αυτές για να συμπέσουν με την έκδοση του νέου μυθιστορήματος της με τίτλο "Good as Gold", στο οποίο εξιστορεί με τον δικό της τρόπο τα γεγονότα, τόνισε ότι η αλλαγή από τα ιστιοφόρα πλοία στα ατμόπλοια είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχουν δύο διαφορετικά συστήματα διεύθυνσης.

Είναι καθοριστικής σημασίας, ότι το ένα σύστημα απαιτεί την περιστροφή του πηδαλίου προς την μια πλευρά, και το άλλο προς τη εντελώς αντίθετη κατεύθυνση.

Όταν έγινε το λάθος, προσθέτει η Πάτεν, "είχαν μόνο τέσσερα λεπτά για να αλλάξουν την πορεία, και τη στιγμή που ο (πρώτος αξιωματικός Ουίλιαμ) Μέρντοχ εντόπισε το λάθος του Χίτσινς και προσπάθησε να το διορθώσει, ήταν πολύ αργά". Ο παππούς της Πάτεν δεν ήταν σε βάρδια κατά τη στιγμή της σύγκρουσης, αλλά ήταν παρών κατά την τελική συνάντηση των αξιωματικών του πλοίου πριν βυθιστεί ο Τιτανικός.

Εκεί άκουσε όχι μόνο για το μοιραίο λάθος, αλλά και για το γεγονός ότι ο Μπρούς Ισμέι, πρόεδρος της εταιρείας White Star line στην οποία ανήκε Τιτανικός, έπεισε τον καπετάνιο να συνεχίσει το ταξίδι, με αποτέλεσμα να βυθιστεί το πλοίο ταχύτερα από ότι θα είχε συμβεί στην αντίθετη περίπτωση.

"Αν Τιτανικός είχε σταματήσει, θα είχε συνεχίσει να πλέει στο νερό τουλάχιστον μέχρι την άφιξη του πλοίου διάσωσης και κανένας δεν θα είχε χάσει την ζωή του", τόνισε η Πάτεν.

Ο Τιτανικός ήταν το μεγαλύτερο υπερωκεάνιο του κόσμου όταν αναχώρησε από το Σαουθάμπτον της Βρετανίας για τη Νέα Υόρκη για το παρθενικό του ταξίδι στις 10 Απριλίου του 1912. Μετά από τέσσερις ημέρες ταξιδιού, το πλοίο συγκρούστηκε με ένα παγόβουνο και βυθίστηκε, παίρνοντας στον υγρό τάφο 1.500 από τους επιβάτες του.

Ο Βασίλης Γκαγκάτσης συνεχίζει να κατέχει θέση στον Ολυμπιακό(σύμβουλος Μαρινάκη), παρά το γεγονός ότι η ερυθρόλευκη ΠΑΕ θα τον χρησιμοποιούσε μόνο στ


Ο Βασίλης Γκαγκάτσης παραμένει σε θέση κλειδί στον Ολυμπιακό, παρά τις διαβεβαιώσεις που είχε δώσει η ερυθρόλευκη ΠΑΕ, ότι ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, ο οποίος είναι και δικηγόρος στο επάγγελμα, θα παρέμενε στον Ολυμπιακό μόνο μέχρι να τελειώσει η υπόθεση Γκαλέτι.
Η υπόθεση Γκαλέτι για τον Ολυμπιακό έκλεισε καθώς ο ποδοσφαιριστής επέλεξε συμβιβασμό.
Ο Γκαγκάτσης όμως συνεχίζει να κρατά την θέση του στην ομάδα του Πειραιά και σύμφωνα με έγκυρες πηγές είναι αυτός που κινεί τα νήματα και συμβουλεύει τον Βαγγέλη Μαρινάκη στις κινήσεις που κάνει ο τελευταίος για να ταράξει τα ήρεμα νερά του ελληνικού ποδοσφαίρου αναφορικά με το μείζον θέμα της διαιτησίας.
Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ συνεργάζεται στενά με τον Σωκράτη Κόκκαλη και ήταν εκείνος που βοήθησε τον τότε πρόεδρο του Ολυμπιακού να εδραιώσει την κυριαρχία της ομάδας του στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Όπως φαίνεται από τα γεγονότα, το ότι ο Γκαγκάτσης ήρθε στον Ολυμπιακό μόνο και μόνο για την υπόθεση Γκαλέτι, ήταν απλά μια πρόφαση. Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, όπως δείχνουν τα γεγονότα, ήρθε για να μείνει.
Ο Γκαγκάτσης, καλώς ή κακώς έχει στιγματιστεί στην συνείδηση του κόσμου με την εποχή της παράγκας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι λοιπόν ότι καλύτερο ένας νέος παράγοντας, όπως ο Βαγγέλης Μαρινάκης, να έχει για σύμβουλο του, τον Βασίλη Γκαγκάτση;
Είναι δυνατόν ο Μαρινάκης να απαιτεί αλλαγή του αρχιδιαιτητή με ένα και μοναδικό σημείο που είχε να κάνει με το πέναλτι Δαλούκα στο Βικελίδης;
Ο Γκαγκάτσης πλέον έχει ενεργό ρόλο στον Ολυμπιακό, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι προσπαθεί με κάθε τρόπο να κάνει και πάλι κυρίαρχους τους ερυθρόλευκους στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Μαρινάκης ακούει τις συμβουλές του Γκαγκάτση και ανάλογα καταστρώνει τις κινήσεις του σε θέματα διαιτησίας.
Ο Παναθηναϊκός στην παρούσα συγκυρία είναι τυχερός, καθώς έχει την τύχη να διοικείται από τον Νικόλα Πατέρα, ο οποίος έχει αποδείξει ότι δεν αφήνει στιγμή την ομάδα απροστάτευτη.




Peru by ssas83.pps

Check out this SlideShare Presentation:

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)