Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Η εξειδίκευση τις …Άγιες Ημέρες: Μαχαίρι 8 δισ. σε επιδόματα και φοροαπαλλαγές

Ο Γολγοθάς της ελληνικής κοινωνίας συνεχίζεται, χωρίς προοπτικές ανάστασης – ίσως ούτε καν αποκαθήλωσης για μία “έντιμη” ταφή.

Μπορεί οι φράσεις να ηχούν βαριά, αλλά τις επόμενες ημέρες – κατά σύμπτωση, μεγαλοβδομαδιάτικα – θα εξειδικευθούν οι λεπτομέρειες της νέας δέσμης μέτρων που φέρνει η επικαιροποίηση του Μνημονίου. Και, προφανώς, δεν ενδιαφέρει τους πολίτες αν ...
ο υπουργός Οικονομικών τα χαρακτηρίζει ως …μη οριζόντια, κάθετα, διαγώνια ή ο, τιδήποτε άλλο.

Η ουσία είναι μία: άλλα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ θα φύγουν από τους φορολογούμενους! Είτε υπό τη μορφή της κατάργησης ή συρρίκνωσης ακόμη και κοινωνικών επιδομάτων, είτε υπό τη μορφή κατάργησης φοροαπαλλαγών.

Στο σχέδιο της κυβέρνησης για την περίοδο 2012-2015 προβλέπει έσοδα 2,5 δισ . ευρώ με τις εξής παρεμβάσεις:

• Εξορθολογισμός κοινωνικών επιδομάτων και εισαγωγή εισοδηματικών κριτηρίων
• Ενιαίος φορέας παροχής κοινωνικών παροχών
• Στόχευση προνοιακών επιδομάτων
Για την εξασφάλιση 3,5 δισ. ευρώ προβλέπονται μεταξύ άλλων:

• Μεγαλύτερος αριθμός και περισσότερο στοχευμένοι τακτικοί και προσωρινοί έλεγχοι

• Αποτελεσματικότερη είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών και προστίμων


• Αποτελεσματικότερη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας

• Αποδοτικότερη καταπολέμηση λαθρεμπορίου

Άλλα δύο δισ. θα προέλθουν από τη μείωση – κατάργηση φοροαπαλλαγών. Ειδικότερα προβλέπονται:

- Κατάργηση φορολογικών εκπτώσεων χωρίς κοινωνικό ή αναπτυξιακό όφελος.

- Επαναξιολόγηση όλων των απαλλαγών σε έμμεσους και άμεσους φόρους.

- Εφαρμογή κοινωνικών κριτηρίων στο ύψος των απαλλαγών και εκπτώσεων.

- Επανεξέταση των φόρων υπέρ τρίτων

Όλα τα μέτρα θα περιλαμβάνονται σε νέο νομοσχέδιο που θα έχει κατατεθεί στη Βουλή έως τις 15 Μαϊου.

Μονόδρομος ιδιωτών σε όλες τις ΔΕΚΟ

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ * 4ΕΤΙΑ ΣΚΛΗΡΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ * «ΠΡΟΕΔΡΕ, ΔΕΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ»
Ως μονόδρομο για την έξοδο της χώρας από την κρίση παρουσίασε χθες ο πρωθυπουργός το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα 2011-2015, που συζητήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο και προβλέπει, μεταξύ άλλων, την επέλαση των ιδιωτών σε όλες τις ΔΕΚΟ.

Με τις ομιλίες του στους υπουργούς και στη συνέχεια στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου επιχείρησε να κατευνάσει τις εσωκομματικές αντιδράσεις και να ...
επιτύχει τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση, τονίζοντας ότι «το διακύβευμα είναι η ανόρθωση της χώρας» και ότι «θα προχωρήσει με όσους θέλουν να αλλάξει η πατρίδα».

Ωστόσο, έντονη ήταν η κριτική που άσκησαν οι βουλευτές κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Μίλησαν για αστοχίες της οικονομικής πολιτικής, απουσία σχεδιασμού των μεταρρυθμίσεων και συντονισμού, ενώ ορισμένοι τάχθηκαν υπέρ της αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους.

Ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του στην Κ.Ο., υποστήριξε ότι «η χώρα είναι στην εντατική, όμως το θέμα δεν είναι να περιγράφουμε την αλήθεια, αλλά να την αντιμετωπίζουμε». Ωστόσο, δεν απάντησε στο ερώτημα «πότε θα βγούμε από την κρίση;», που απασχολεί τον κόσμο. «Ο κόσμος ρωτάει πότε θα βγούμε από την κρίση. Συγκεκριμένη ημερομηνία δεν υπάρχει. Στο χέρι της Ελλάδας, στο χέρι όλων μας είναι να βγούμε νωρίτερα ή αργότερα. Το 2012 ίσως διαφανεί και η έξοδος, κι αν κάνουμε μέχρι το 2013 αυτά που πρέπει, δεν θα έχουμε κανέναν ανάγκη. Κι αυτό θα γίνει με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα», είπε.

Ο κ. Παπανδρέου τάχθηκε και πάλι υπέρ της συναίνεσης, είπε, όμως, ότι αυτή δεν περιορίζεται στα κομματικά όρια, αλλά το ζητούμενο είναι η συναίνεση της κοινωνίας. Προειδοποίησε ότι δεν θα κάνει καμιά παρέκκλιση από το πρόγραμμα που εφαρμόζει και σημείωσε ότι θέλει τη δημιουργική κριτική και όχι την ασθένεια της ισοπέδωσης. Εξήρε τη στάση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, παρά την κριτική, που, όπως είπε, ασκεί.

Ο πρωθυπουργός με τις ομιλίες προϊδέασε για μια τετραετία σκληρής λιτότητας, καθώς, όπως είπε στο υπουργικό συμβούλιο, σε αυτά τα χρόνια θα πρέπει να επιτευχθούν δύο στόχοι:

* Η μείωση των κρατικών δαπανών από το 53%, που ήταν το 2009, στο 44% το 2015, δηλαδή κοντά στον μέσο όρο της Ε.Ε. και στα επίπεδα του 2003. Αυτές οι αυξημένες δαπάνες, είπε, προέρχονταν από δανεισμό, γι' αυτό εκτοξεύθηκαν το έλλειμμα και το χρέος.

* Η αύξηση των εσόδων από το 38%, που ήταν το 2009, στο 43%, στα επίπεδα του 2000.

Αναφερόμενος στη μετοχοποίηση και ιδιωτικοποίηση δημόσιων Οργανισμών, υπογράμμισε ότι θα γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε να διατηρηθεί ο στρατηγικός έλεγχος του Δημοσίου, που να επιτρέπει τη δημιουργία συνολικής αναπτυξιακής πολιτικής.

Ο κ. Παπανδρέου απέρριψε τη λύση της αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους. Υπογράμμισε ότι αυτό που προέχει είναι η αναδιάρθρωση της χώρας και όχι η αναδιάρθρωση του χρέους ώστε να μην ξαναδημιουργηθούν υπερβολικά ελλείμματα και δημόσια χρέη. Επίσης είπε ότι η κυβέρνησή του θα κριθεί στο τέλος της θητείας του αποκλείοντας με αυτό τον τρόπο τις πρόωρες εκλογές.

Υπεραμύνθηκε της πολιτικής που περιέγραψε τονίζοντας ότι «ο άλλος δρόμος που κάποιοι ελαφρά τη καρδία προτείνουν είναι ο δρόμος της απομόνωσης της χώρας, της πτώχευσης και της εξαθλίωσης των πολιτών για χρόνια». Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στη Ν.Δ. λέγοντας ότι «η λογική της φυγομαχίας και του "άσ' το για αργότερα" της κυβέρνησης Καραμανλή κατέστρεψε την Ελλάδα».

Αντιδράσεις

Στο μεταξύ κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδα μίλησαν αρκετοί βουλευτές. Μεταξύ άλλων:

Ο Γ. Φλωρίδης υπογράμμισε ότι η αναδιάρθρωση δεν είναι ταμπού αλλά δεν προσφέρεται για άναρχη συζήτηση. Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση πάσχει στον σχεδιασμό, στο σωστό μοίρασμα του κοινωνικού κράτους και στην εφαρμογή της πολιτικής. Ανέφερε επί παραδείγματι ότι δεν ανοίγουν τα κλειστά επαγγέλματα αλλά ανοιγοκλείνουν και η εκτεταμένη φοροδιαφυγή δεν αντιμετωπίζεται αλλά παρακάμπτεται.

Ο Πάρις Κουκουλόπουλος είπε ότι για πολλούς η αναδιάρθρωση μοιάζει αναπόφευκτη και τόνισε ότι χρειάζεται διακανονισμός του χρόνου αποπληρωμής και του επιτοκίου, ενώ ο Η. Θεοδωρίδης είπε ότι εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να δούμε την αναδιάρθρωση.

Ο Ε. Νασιώκας τάχθηκε υπέρ της συναινετικής αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους τώρα σε συνεργασία με την Ε.Ε. και με «κούρεμα». Είπε ότι δεν υπάρχει πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και ότι το επιτελείο συντονισμού της κυβέρνησης και το οικονομικό επιτελείο έχουν μεγάλο πρόβλημα.

Ο Κ. Σπηλιόπουλος είπε ότι «δεν έχουμε σχέδιο για την ανάπτυξη», ενώ ο Ν. Σαλαγιάννης τόνισε ότι υπάρχουν συγκεχυμένες αρμοδιότητες στην κυβέρνηση και το μοντέλο διακυβέρνησης έχει αποτύχει. Ο Π. Κουρουμπλής ζήτησε γενναίο δομικό ανασχηματισμό τώρα και υπενθύμισε τη φράση της Μελίνας στον Ανδρέα: «Πρόεδρε, δεν αρέσουμε».

Ο Απόστολος Κακλαμάνης είπε ότι τιμά τους υπουργούς που ανέλαβαν την οικονομία και το κράτος, τόνισε όμως ότι τα μεγαλύτερα σφάλματα έγιναν σε αυτούς τους δυο τομείς και σήμερα η δημόσια διοίκηση είναι χειρότερη από αυτή που παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ από τη Ν.Δ. Αναφερόμενος στις αποδοκιμασίες,σημείωσε ότι είναι οργανωμένα από εκείνους που γνωρίζουν ότι ένα κόμμα σαν το ΠΑΣΟΚ δεν θα αντέξει να έχει νεκρ

Οπισθεν, σε χειρόγραφες δηλώσεις μετά την αποδιοργάνωση του Taxisnet

Το Υπουργείο καταργεί την υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή για Ο.Ε, Ε.Ε και κοινοπραξίες.
Την υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων εισοδήματος για Ο.Ε., Ε.Ε., κοινωνίες, και κοινοπραξίες καταργεί με απόφαση του το υπουργείο Οικονομικών, αναγνωρίζοντας στην ουσία υπολειτουργία του δικτύου Τaxisnet για τις συγκεκριμένες δηλώσεις. Παράλληλα παρατείνεται μέχρι τις 5 Μαΐου η ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων για ελεύθερους επαγγελματίες, ατομικές επιχειρήσεις με βιβλία Α ή Β κατηγορίας κλπ.

Η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων ήταν στην πρώτη γραμμή της επικοινωνιακής πολιτικής του ΥΠΟΙΚ καθώς όπως το ίδιο υποστήριζε μέσω της βάσης δεδομένων που ...
δημιουργείται με αυτόν τον τρόπο, γίνονται διασταυρώσεις και εντοπίζονται κρούσματα φοροδιαφυγής.

Σήμερα έγινε ένα βήμα πίσω και πλέον οι δηλώσεις των παραπάνω εταιρειών (της παραγρ. 4 του άρθρου 2 του Κ.Φ.Ε.) ,θα υποβάλλονται προαιρετικά μέσω διαδικτύου, με τις καταληκτικές ημερομηνίες να ξεκινούν από 18 Απριλίου και να λήγουν στις 28 του ίδιου μήνα.

Παράλληλα, όσες δηλώσεις αφορούν σε ατομικές επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες που δεν τηρούν βιβλία ή τηρούν βιβλία Α΄ ή Β΄ κατηγορίας του Κ.Β.Σ., φορολογούμενων που απέκτησαν εισοδήματα από συμμετοχή σε Ε.Π.Ε., από ακίνητα, από κινητές αξίες κλπ. μπορούν να υποβληθούν μέχρι 5 Μαΐου, εάν αυτό γίνει μέσω του Taxisnet.

Υπενθυμίζεται πως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων, με χθεσινή της ανακοίνωση ζητούσε από τον υπουργό Οικονομικών, να μην καταργήσει την ηλεκτρονική υποβολή αλλά να δώσει απλώς παράταση στις προθεσμίες και ταυτόχρονα χρόνο για να επιλυθούν οι όποιες τεχνικές δυσλειτουργίες που έχουν παρουσιαστεί στο taxisnet και ως ένα βαθμό δικαιολογούνται για ένα νέο σύστημα.

Σύμφωνα με τους οικονομολόγους, η υποβολή δηλώσεων στις εφορίες, "επιτρέπει την φοροδιαφυγή με αποτέλεσμα και πάλι την μείωση των κρατικών εσόδων, εξαφανίζει τις μειώσεις κόστους και χρόνου (ουρές και συνωστισμός στις ΔΟΥ, απώλεια χρόνου στην παραλαβή και καταχώρηση των δεδομένων από τους υπαλλήλους των ΔΟΥ), επιτρέπει την αναβίωση των γνωστών παρανόμων κυκλωμάτων, φορτώνει από τεχνική άποψη αντί να ανακουφίζει το όλο σύστημα της ηλεκτρονικής παραλαβής και επεξεργασίας, μειώνει τον ελεύθερο χρόνο των ελεγκτικών μηχανισμών και των ΔΟΥ και δεν τους επιτρέπει να ασχοληθούν με ελέγχους".

Στην ίδια γραμμή και η χθεσινή ανακοίνωση των εμπόρων (ΕΣΕΕ) που ζητούσαν παράταση μέχρι τέλος Μαϊου λόγω προβλημάτων στο Taxisnet. Αυτά σύμφωνα με τους ίδιους αφορούν σε:

• περιπτώσεις που κατά την υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων συνέβαινε μετάπτωση από το λογαριασμό του νομικού προσώπου στο λογαριασμό test με αποτέλεσμα εμφάνιση λανθασμένων στοιχείων.

• καθυστερήσεις του συστήματος και εμφάνιση μηνυμάτων σφάλματος με ταυτόχρονη διακοπή της επικοινωνίας με το Taxisnet.

• αδυναμία υποβολής δήλωσης Ε3 των επιτηδευματιών που επιθυμούσαν να υπαχθούν στον «αυτοέλεγχο» με μηδενικές δαπάνες ή με ζημιογόνα αποτελέσματα.

• προβλήματα εκτύπωσης των εντύπων και των δηλώσεων που έχουν τη μορφή pdf.

Ωστόσο το υπουργείο Οικονομικών, στην ανακοίνωσή του τονίζει πως "παρά τις φήμες “καλοθελητών”, οι οποίοι επιδιώκουν να δημιουργησουν αίσθηση υπολειτουργίας και “κατάρρευσης”, οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISNet λειτουργούν απρόσκοπτα, παρουσιάζοντας διαθεσιμότητα που τις περισσότερες μέρες ξεπερνά το 99%".

Εύλογα γεννάται η απορία γιατί από την στιγμή που το σύστημα λειτουργεί κανονικά καταργήθηκε η ηλεκτρονική υποβολή για ορισμένες δηλώσεις.

Πυροβολούν "αδιακρίτως" και προς "πάσα κατεύθυνση"!


Νέα εμπλοκή Τσοχατζόπουλου στο σκάνδαλο των υποβρυχίων

Το όνομά του αναφέρεται στο κατηγορητήριο κατά στελεχών της Ferrostaal
Δημοσίευμα του Spiegel προαναγγέλλει κι άλλα ονόματα Ελλήνων κρατικών λειτουργών που «λαδώθηκαν»
Το όνομα του πρώην υπουργού Εθν. Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου εμπλέκεται και πάλι στην υπόθεση της αγοράς των γερμανικών υποβρυχίων, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό “DerSpiegel”. Στο τεύχος του περιοδικού που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα, δημοσιεύεται το κατηγορητήριο εναντίον δύο πρώην στελεχών της γερμανικής εταιρίας Ferrostaal, από την οποία η χώρα μας αγόρασε τα υποβρύχια. Τα στελέχη αυτά παραπέμπονται σε δίκη, αφού σύμφωνα με τις κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί, διαχειρίζονταν τις μαύρες πληρωμές της εταιρίας, μεταξύ άλλων και για τα 4 ελληνικά υποβρύχια τύπου 214.

Στο κατηγορητήριο γίνεται σαφής αναφορά στο όνομα του Άκη Τσοχατζόπουλου, επί θητείας του ...
οποίου παραγγέλθηκαν τα τρία πρώτα υποβρύχια, με δυνατότητα και για τέταρτο (που τελικά παραγγέλθηκε αργότερα, επί θητείας του διαδόχου του στο υπουργείο Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου).

Η συγκεκριμένη αναφορά δίνει νέα διάσταση στο πολιτικό θέμα που έχει εγερθεί, καθώς ο Άκης Τσοχατζόπουλος παραπέμπεται σε Επιτροπή Προκαταρκτικής Έρευνας της Βουλής, για την υπόθεση των υποβρυχίων και μάλιστα για αδικήματα που σχετίζονται με μαύρο πολιτικό χρήμα.

Το περιοδικό ζήτησε και σχόλιο από τον ίδιο τον κ. Τσοχατζόπουλο για το όλο θέμα και ο πρώην υπουργός απάντησε ότι ουδέποτε ωφελήθηκε προσωπικά ή έλαβε οποιαδήποτε ανταλλάγματα για την αγορά των γερμανικών υποβρυχίων.

Τέλος, το “Spiegel” στο δημοσίευμά του προαναγγέλλει και την αποκάλυψη συγκεκριμένων ονομάτων Ελλήνων κρατικών λειτουργών που «λαδώθηκαν» από την Ferrostaal, ώστε να ευοδωθεί η υπόθεση της συγκεκριμένης αγοραπωλησίας.

Λύγισε η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ από τις επιστολές διαμαρτυρίας για τα κατά Ζούλαν κρουασάν!


Με ανακοίνωσή της η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ μεταφέρει τον διάλογο για το περιβόητο άρθρο Ζούλα στην ηλεκτρονική της έκδοση λόγω πληθώρας επιστολών.



http://armyalert.blogspot.com/2011/04/blog-post_7834.html

Προσκλητήριο ενάρετων γρηγορούντων ...Καταπληκτικό άρθρο δiαβάστε το! !

Η αυτο-οργάνωση των ίδιων των λαϊκών δυνάμεων θα φέρει την τελική συντριβή του καθεστώτος χρεοκρατίας




Του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη

Η ελληνική κοινωνία και το ελληνικό έθνος έχουν υποστεί μια βαριά ήττα, αποτέλεσμα της ενσυνείδητης προδοσίας του πολιτικού κατεστημένου.

Οι συνθήκες που βιώνουμε σήμερα είναι πρωτόγνωρες και οι όροι της ζωής όλων μας θα αναθεωρηθούν εκ βάθρων, προς την χειρότερη οργουελλική δουλοκρατία, αν δεν αντισταθούμε.

Οι Έλληνες βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη αναμέτρηση της νεώτερης ιστορίας μας και οφείλουμε να αγωνιστούμε για να πάρουμε πίσω την πατρίδα μας, αλλιώς θα χαθούμε σαν ελεύθερο έθνος και θα αφομοιωθούμε ξανά για αιώνες σε νέους υπερκρατικούς μηχανισμούς (νέα τάξη, νεο-οθωμανισμός).

Η αίσθηση ότι οι ιθύνοντες γνώριζαν πως η χώρα επρόκειτο να ξεπουληθεί με τους όρους του Μνημονίου και ότι ο εξαρχής στόχος της κυβέρνησης ήταν να μας οδηγήσει σε ένα παγκοσμίου πρωτοτυπίας καθεστώς δουλοπαροικίας, διευρύνεται καθημερινά.

Οι πολίτες, επίσης, έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται ότι χρειάζονται να γίνουν ρηξικέλευθα βήματα που θα κατοχυρώσουν εξ αρχής την εθνική ανεξαρτησία και την λαϊκή κυριαρχία. Ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας αγωνιά για να κατοχυρώσει τις προϋποθέσεις της αυτο-οργάνωσης του ίδιου του λαού.

Το διακύβευμα της σωτηρίας της πατρίδας και του λαού, της αναγέννησης της χώρας, είναι πολύ σημαντικό για να το αφήσουμε στα χέρια της υπάρχουσας κοινοβουλευτικής ολιγαρχίας, η οποία μας παρέδωσε στα εκτελεστικά αποσπάσματα των διεθνών τοκογλύφων.

Η πολιτική κατάσταση και ό,τι συμβαίνει στη χώρα μας δεν επιδέχεται λύσεις «από τα πάνω», που θα εμφανιστούν με έτοιμες συνταγές και παραδοσιακούς τρόπους οργάνωσης.

Δυστυχώς, όμως, υπάρχουν ακόμα πολλοί που θέλουν να γίνουν «σωτήρες» και πολλοί που θέλουν να βρουν «Σωτήρα». Υπάρχει επίσης ο κίνδυνος της παρέμβασης συνωμοτικών δυνάμεων που θα προκαλέσουν «πορτοκαλί εξεγέρσεις» με αποπροσανατολιστικό χαρακτήρα ώστε να δώσουν την ευκαιρία μέσα από το χάος στα νεοταξικά επιτελεία να επιβάλουν προκατασκευασμένες εξελίξεις.

Παρόμοια σκηνικά είδαμε να δημιουργούνται στην υπηρεσία του ιμπεριαλισμού και της παγκοσμιοποίησης με τα κινήματα Otpor (Αντίσταση) το 2000 στο Βελιγράδι, το Mjaft (Αρκετά) το 2002 στα Τίρανα, την «επανάσταση Subr» το 2006 στην Λευκορωσία και κάποια «κινήματα» της Αφρικής (2010-2011), που συνδέονται με τον Σόρος και αμερικανικά think-tanks.

Πρέπει να το προσέξουμε ιδιαίτερα αυτό: την διαφορά, δηλαδή, μεταξύ της πατριωτικής αυτο-οργάνωσης του λαού και των «πορτοκαλί» κινημάτων και «αντιαυταρχικών» ΜΚΟ, που επιχορηγούνται από Ιδρύματα όπως το NED (National Endowment for Democracy) και την περίφημη USAID.

Οι λύσεις θα έρχονται μέσα από την καθημερινή αυτο-οργάνωση, η οποία όσο περνάει ο καιρός θα αναβαθμισθεί από ένα απλό κινηματικό επίπεδο σε αντιμετώπιση άμεσων αναγκών για τα οξυμένα προβλήματα επιβίωσης των δοκιμαζόμενων στρωμάτων.

Άνθρωποι άξιοι και με ιδέες υπάρχουν αλλά δεν μιλούν όσο δεν υπάρχουν οι συνθήκες. Και αυτό που λέμε ΣΥΝΘΗΚΕΣ είναι ο ίδιος ο λαός. Όταν ο λαός καταλάβει τι του συμβαίνει και αποδεσμευθεί από τις υπάρχουσες κομματικές αγκυλώσεις, τότε θα ενεργοποιηθούν πάρα πολλές δυνάμεις και θα ξεμυτίσουν στην Αγορά του Δήμου με προτάσεις και ιδέες που δεν φανταζόμαστε σήμερα.

Όσο για την κατάλληλη ώρα, εμείς θα την δημιουργήσουμε, εμείς θα καταφέρουμε αυτό που λένε συνήθως οι ιστορικοί «ώριμες συνθήκες». Και όταν καταλάβουμε πώς πρέπει να δουλέψουμε μέσα από τις άμεσες εμπειρίες, τα εμπόδια, τα πισωγυρίσματα, τα προχωρήματα, τότε θα δούμε το κίνημα να λαμβάνει εκθετικές διαστάσεις. Αυτό το ξέρει ο ίδιος ο λαός που λέει: «όσα φέρνει η ώρα, δεν τα φέρνει ο χρόνος».

Είναι φανερό ότι σε όλη την χώρα έχει σημάνει ένας γενικός ξεσηκωμός χιλιάδων πολιτών που θέλουν να αγωνιστούν ενάντια στην οικονομικο-πολιτική κατοχή με προϋποθέσεις «δημοκρατικής αυτονομίας» μέσα από ανοικτές αυτό-οργανωμένες διαδικασίες.

Ο περισσότερος κόσμος, και ιδίως η νεολαία, δεν θέλει κανένα κομματικό «καπέλωμα» και οποιονδήποτε προκαταβολικό αποκλεισμό, αντίθετα απαιτεί την λήψη αποφάσεων μέσα σε πλαίσια που σέβονται την αρχή της άμεσης δημοκρατίας και της ανακλητότητας.

Η βάση και η αρχή για ένα νέο ξεκίνημα, με προοπτική ρήξης και επανάκτησης της πατρίδας, είναι

- το ξεπέρασμα του κλίματος ατομικοποίησης και πολιτικού μηδενισμού και

- η χειραφέτηση από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, τις σποραδικές αντιδράσεις με τις απεργίες-«περατζάδες», τους διαχωρισμούς σε δεξιά και αριστερά μέτωπα.

Στις σημερινές συνθήκες δεν υπάρχουν περιθώρια για ατέλειωτες ιδεολογικές συζητήσεις, σκληρές διαχωριστικές γραμμές ή να απαιτούμε να διαφωτισθεί πλήρως ο ελληνικός λαός για να ξεσηκωθεί όταν μας παίρνουν την γη μας και την ζωή μας, σπιθαμή προς σπιθαμή από λεπτό σε λεπτό και μας οδηγούν με το μαρτύριο της σταγόνας στην ιστορική εξαφάνιση.

Το ζήτημα είναι πώς θα γλυτώσει η χώρα και ο λαός μας την καταστροφή. Η μόνη σωστή πολιτική είναι αυτή που

- θα συσπειρώσει τον λαό,

- θα σταματήσει τους διαχωρισμούς και

- θα τον κάνει να φύγει από την απογοήτευση για να παλέψει μαζικά κατά του μνημονίου και της κατοχής.

Η Ελλάδα δέχεται μια ολοκληρωτική επίθεση, προμελετημένη, προσχεδιασμένη σε όλα τα επίπεδα: οικονομική, πολιτική, πολιτιστική με ΔΝΤ, Μνημόνια, Καλλικράτη, «εχθροπάθεια», «κώδικα τροφίμων», αλλαγή του κοινωνικού ιστού της χώρας.

Οι Έλληνες θα είμαστε και πάλι στην πρώτη γραμμή του νέου μεγάλου παγκόσμιου πολέμου των λαών με τις ολιγαρχικές δυνάμεις που άρχισε. Γι' αυτό μας επέβαλαν το πιο επαχθές Μνημόνιο που δεν έχει εφαρμοσθεί σε καμμιά άλλη χώρα του κόσμου, ακόμα και αν έχει μεγαλύτερο χρέος από την χώρα μας.

Εμείς είμαστε το αίμα αυτού του τόπου. Δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορούμε να κάνουμε εμείς. Εμείς θα φτιάξουμε πάλι τις συνθήκες για να ξανάρθει το φως στην Ελλάδα.

Προσπαθούν να μας κοιμίσουν με τα πουλημένα κανάλια που ελέγχουν, μέχρι να μας πάρουν οι τραπεζίτες και οι διεθνείς τοκογλύφοι την γη μας και ό,τι μας απέμεινε. Όμως, απέναντι στις στρατιές των συντεταγμένων προπαγανδιστών κατεβαίνει από παντού η «κλεφτουριά» του διαδικτύου. Η κρίσιμη μάζα υπάρχει αλλά μένει να βρει το οργανωτικό πλαίσιο και την πολιτική κατεύθυνση.

Μας φοβόντουσαν πάντα γιατί είχαμε αυτό το αρχέγονο ένστικτο της ελευθερίας, αλλά και την απάντηση της λογικής στα αδιέξοδα του σήμερα.

Απέναντι στο Σοκ της τοκογλυφίας αντιπαραθέτουμε την Σεισάχθεια (σείω το άχθος, δηλ. αποσείω το χρέος) της αρχαίας Αθήνας και απέναντι στο Δέος της ολιγαρχίας υπάρχει η Άμεση Δημοκρατία που οι πρόγονοί μας θέσπισαν.

Μας φοβήθηκαν το '21, το '40, με το ΕΑΜ, το '50, με την ΕΟΚΑ και αργότερα με το μεγάλο πολιτικο-πολιτιστικό ξεσηκωμό του '60-'70.

Μακρονήσια, εκτελεστικά αποσπάσματα, κρεμάλες, αστυνομοκρατία, χούντες, προδοσίες δεν μπόρεσαν να μας λυγίσουν. Μας τσάκιζε, όμως, πάντα η διχόνοια και η έλλειψη στρατηγικού σχεδίου, το μόνιμο σαράκι των προδοτών και των ουτιδανών «ηγετών».

Σήμερα, όλοι καταλαβαίνουμε ότι το Μνημόνιο συνιστά και επιδιώκει ολοφάνερα την ολοκληρωτική μας Γενοκτονία -οικονομική, εδαφική, πολιτιστική.

- Αυτή η πολιτική εξουσία πρέπει να φύγει γρήγορα,

- οι εξοντωτικές συμβάσεις που έχει υπογράψει να ακυρωθούν και

- η χώρα να μπει σε αναγεννησιακή πορεία.

Όταν σαλπίσει το κάλεσμα, όταν θα υπάρχει το σχέδιο και η οργάνωση, τότε, ή θα γίνουμε ήρωες, ή ραγιάδες.

[Μάκβεθ του Σαίξπηρ] «Οι ανύποπτοι αθώοι, πολύ εύκολα πλήττονται και συντρίβονται, από τη γρηγορούσα πολυμήχανη κακία. Οι αμοραλίστες κατισχύουνε. Αλλά θαρθούνε άλλοι ενάρετοι, γρηγορούντες αυτοί, από τα παθήματα των ανύποπτων να τους τιμωρήσουνε. Δεν διαφεύγουνε την τιμωρία οι κακοποιοί, η «μάχαιρα» που δώσανε, τους ανταποδίδεται... Οι φαύλοι επικρατούνε και συντρίβουνε τους αθώους, κατόπιν έρχονται άλλοι επιζώντες και τους τσακίζουνε. Κάποιος λαθεμένος υπολογισμός, κάποια λεπτομέρεια που δε μελετήθηκε καλά και, παράλληλα, η πληγωμένη αίσθηση της αρετής, συνεγείρει και συντάσσει τις αντίρροπες τάσεις που κινητοποιούνε τις αμυντικές κοινωνικές δυνάμεις για την τελική συντριβή των σκοτεινών δυνάμεων».

Χωρίς λόγια...


Οι πρωτες ευχές...



Για την Πανάθα ρε γαμωτο....


Η συναυλία για τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό




Παρουσία 4.000 θεατών, η Άννα Βίσση τραγούδησε για τον Παναθηναϊκό, στον οποίο αφιέρωσε το «Αγάπη υπερβολική», μιας και είναι… άρρωστη με το Τριφύλλι!

Αν και η ανταπόκριση του κόσμου δεν ήταν η αναμενόμενη, η γνωστή τραγουδίστρια δεν πτοήθηκε και έδωσε τον καλύτερό της εαυτό, αποθεώνωντας και τα φίνα κορίτσια του Παναθηναϊκού που ανέβηκαν στη σκηνή και παρέλαβαν την έβδομη συνεχόμενη κούπα!

Το παρών στην συναυλία, πέρα από τις παίκτριες της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού, έδωσαν και άλλες πράσινες προσωπικότητες. Όπως ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γόντικας, οι εκ των αρχηγών της ποδοσφαιρικής ομάδας, Τζιμπρίλ Σισέ και Γιώργος Καραγκούνης, ο πολίστας του Τριφυλλιού, Γιώργος Αφρουδάκης κ.α..





tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)