Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Πώς να συμπληρώστε τη φορολογική σας δήλωση - Αναλυτικές οδηγίες βήμα προς βήμα

Όλες οι οδηγίες αναλυτικά για να συμπληρώσετε βήμα προς βήμα μόνοι σας τη φορολογική σας δήλωση.

Διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό για να μάθετε ποιοι φορολογούμενοι έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν φορολογική δήλωση, πού και πώς συμπληρώνεται ο πίνακας με τα εισοδήματα και τις δαπάνες που μειώνουν τον φόρο, πώς συμπληρώνονται τα στοιχεία των περιουσιακών στοιχείων και άλλων δαπανών που λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό των τεκμηρίων.

Επίσης περιλαμβάνονται και λεπτομερείς οδηγίες για τη συμπλήρωση της δήλωσης με τα στοιχεία ακινήτων των φορολογούμενων Ε9 και πίνακες που αφορούν την κλιμάκωση των τεκμηρίων διαβίωσης κάθε κατηγορίας, τους οποίους μπορούν να συμβουλευτούν οι φορολογούμενοι για τη συμπλήρωση των κωδικών στον πίνακα της φορολογικής τους δήλωσης.

Τον αναλυτικό οδηγό εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Στρος Καν κατά ΔΝΤ και ΕΕ για την ελληνική κρίση

Επίθεση σε ΔΝΤ και ΕΕ εξαπέλυσε ο πρώην ισχυρός άνδρας του Ταμείου, Ντομινικ Στρος Καν, για την κρίση στην Ελλάδα ενώ έστρεψε τα βέλη του και προς τη Γερμανία για την πολιτική λιτότητας που έχει επιβάλλει στην Ευρώπη.

"Οταν προέκυψε το πρόβλημα της Ελλάδας, το βασικό θέμα συζήτησης στην Ευρώπη ήταν η εμπλοκή ή όχι του ΔΝΤ, στη διαδικασία διάσωσής της. Αυτό ήταν ένα τεράστιο λάθος, διότι οι Βρυξέλλες καθυστέρησαν από 6 μήνες έως και ένα χρόνο για να ληφθούν οι αποφάσεις που έπρεπε", δήλωσε ο Ντομινικ Στρος Καν απο το βήμα συνεδρίου για την καταπολέμηση της κρίσης, που έγινε στο Καζακστάν.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ έριξε ευθύνες και στον εαυτό του για την πολιτική που ακολουθούσε πριν την κρίση στην ευρωζώνη.

"Η Ευρώπη πίστεψε ότι απλά θα δώσει πόρους στην Ελλάδα και ότι αυτή θα αρχίσει να αναπτύσσεται", είπε. Και συνέχισε λέγοντας: "η κατάσταση στην Ελλάδα, όμως, εκείνη την κρίσιμη περίοδο, δεν ήταν φυσιολογική. Αν με ρωτήσετε ποιος φταίει πραγματικά για αυτό που συμβαίνει στην ευρωζώνη, θα σας πω: Φταίω εγώ. Το1998, όταν ήμουν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας συγκρούστηκα με τους Γερμανούς που ήθελαν μεγαλύτερο έλεγχο στις χώρες οι οποίες θα έμπαιναν στο ευρώ. Το αποτέλεσμα ήταν να έχουμε ένα κακό σύμφωνο σταθερότητας, το οποίο, όπως αποδείχθηκε πλέον, δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα". 

Επιστολή στον ΑLPHA (TV)

ΘΕΜΑ : Διαμαρτυρία για κακοήθη σχόλια δημοσιογράφου.

Κύριε Διευθυντά,
Προχθές ενημερώθηκα για το «δημοσιογραφικό» σχολιασμό, του συνεργάτη σας Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΥ που αφορούσε στη συνέντευξη των πρώην και νυν Αρχηγών του Πολεμικού Ναυτικού, για τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην επιχειρησιακή ικανότητα του ΠΝ, στο πλαίσιο αντίστοιχης έρευνας της εκπομπής «Νέοι Φάκελοι» του SKAI TV (http://www.onalert.gr/stories/xespasma-verykiou-kata-nautaion-me-aformi-ti-synenteyxi-xristidi-mazaraki).
Ο ευπρεπής χαρακτηρισμός μου, ως «δημοσιογραφικός σχολιασμός», στα λεγόμενα του συνεργάτης σας, προφανώς δεν αντιστοιχεί ούτε δεοντολογικά, ούτε ρεαλιστικά στα όσα «ατάκτως ειρημμένα» αναφέρει ο συνεργάτη σας, στο γνωστό και κατά εργολαβία επαναλαμβανόμενο «παραλήρημα» του, ενάντια των στελεχών του ΠΝ.
Το «ποιόν» του συνεργάτη σας, προφανώς δεν αφορά εμένα αλλά ειδικά εσάς, ως διευθυντή - επιχειρηματία του σταθμού και γενικότερα τους φορείς ελέγχου των ΜΜΕ, το δημοσιογραφικό κόσμος και ενδεχομένως τις δικαστικές αρχές.
Τον κο Βερύκιο δυστυχώς τον ξέρουμε περισσότερο απ’ ότι αυτός ισχυρίζεται ότι γνωρίζει εμάς τους «ναυταίους». Τον γνωρίσαμε δεχόμενοι επί δεκαετίες τις συνέπειες των «δημοσιογραφικών» συμπεριφορών και των «επαγγελματικών» διασυνδέσεων του με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μας.
Είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των ανάρμοστων σχέσεων, της εξουσίας με τα «παράκεντρα» της, που μας οδήγησε σ’ αυτό το ολίσθημα και το οδυνηρό Εθνικό αποτέλεσμα. Εξασφαλίζοντας προνομιακό καθεστώς επαγγελματικών σχέσεων και ενδεχομένως στενών προσωπικών σχέσεων, με δύο τουλάχιστον τέως Υπουργούς Άμυνας (που σήμερα, τόσο οι ίδιοι αλλά και ο περίγυρος τους, είναι υπόδικοι και απασχολούν με τη διαφθορά τους το Πανελλήνιο), εκμαύλιζε τις συνειδήσεις φιλόδοξων, αλλά επιρρεπών και ανασφαλών συναδέλφων, τους οποίους χρησιμοποιούσε για να αναπτύξει το δικό του επαγγελματικό προφίλ.
Με βάση αυτή ακριβώς την ετερόφωτη «εξουσία» των προσωπικών του σχέσεων, ο εν λόγω κυκλοφορούσε προνομιακά στα κέντρα και τους διαδρόμους της πολιτικο-στρατιωτικής εξουσίας και με το υπεροπτικό ύφος και την εκρηκτική αμετροέπεια του απόλυτου τιμητή των πάντων, συναλλάσσονταν με τους «ολίγους» ….. τους οποίους και ασφαλώς γνωρίζει και πολύ σωστά περιγράφει.
Το τραγικό λάθος όμως του κου Βερύκιου (που κατ’ επάγγελμα τον χαρακτηρίζει), είναι ότι : γενικεύει σε «γνώση», τη δική του αποσπασματική και υποκειμενική «αντίληψη». Δεν μπορώ να αντιληφθώ πιο φασιστική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά, από τη γενίκευση σπίλωσης μιας ολόκληρης κοινωνικής ή επαγγελματικής τάξης, με βάση ανάρμοστες συμπεριφορές των ολίγων, που σε κάθε χώρο υπάρχουν και καθημερινά διαπιστώνονται.
Εάν η ανωτέρω συμπεριφορά του συνεργάτη σας, δεν είναι απλά μια επαγγελματική επιπολαιότητα, τότε ασφαλώς είναι μια ενσυνείδητη «επαγγελματική» τακτική και ως τέτοια είναι επικίνδυνη, αν όχι ποικίλως επιζήμια και εμπλέκει άμεσα και αυτούς που εκ της θέσεως τους, του παρέχουν βήμα προβολής, την αποδέχονται και την υποθάλπουν. Ειδικότερα :
- Από την εποχή της ασυδοσίας Τσοχατζόπουλου, ο κος Βερύκιος ασχολείται κατ’ αποκλειστικότητα με το Πολεμικό Ναυτικό, επί παντώς επιστητού (επιχειρήσεις, οργάνωση, προσωπικό και εξοπλισμούς). Έχει λόγο για τα πάντα (με την εγκυρότητα σκόρπιων πληροφοριών και κουτσομπολιών) και με το βάρος της παροπολιτικής εξουσίας και της δύναμης του μικροφώνου που διαθέτει, ασκεί ουσιαστική επήρεια στις εξελίξεις.
- Με τη στοχευμένη διαβολή του ΠΝ, σε σχέση με τους άλλους Κλάδους των Ε.Δ., δυναμιτίζει μια προσπάθεια πολλών ετών, για ομοψυχία, ενιαίο πνεύμα και μια διακλαδική αναδιοργάνωση του στρατεύματος.
- Απαξιώνει οικτρά το ΠΝ, την εμπροσθοφυλακή της Εθνική μας Άμυνας, χαρακτηρίζοντας το με υποτιμητικούς και αναξιοπρεπείς χαρακτηρισμούς, στέλνοντας έτσι τα «κατάλληλα» μηνύματα στο εξωτερικό και υποκινώντας θέματα ανασφάλειας στους πολίτες.
- Εν αγνοία του ή και σκοπίμως, διαρρέει διαβαθμισμένες πληροφορίες των κινήσεων, των σχεδίων ετοιμότητας και των εξοπλιστικών προγραμμάτων του ΠΝ, που θα έπρεπε να έχουν καταστήσει, αυτόν και αυτούς που τον συνδράμουν κοινοποιώντας τις, υπόλογους έναντι του νόμου.
- Πλήττει βάναυσα το ηθικό των στελεχών του Ναυτικού, υποτιμώντας εργολαβικά τις Ηγεσίες του και διαμορφώνοντας επικοινωνιακά, ένα χάσμα «τάξεων» εντός του : δηλαδή, μιας ελίτ ανωτάτων (με ορτινάτσες, δεξιώσεις, παπιγιόν, κλαμπ και ρόλεξ) και τους υποτελείς κατώτερους ναύτες του, διασαλεύοντας έτσι τόσο το ηθικό όσο και την πειθαρχία εντός του.
Με τις παραπάνω συμπεριφορές του, αλλά και από το γεγονός ότι ο κος Βερύκιος, κατηγορεί το ΠΝ, ως «… προσηλωμένο στις παραδόσεις του …», δείχνει ότι ζει σε άλλο κόσμο ή άλλα επιδιώκει.
ΝΑΙ, εμείς οι «ναυταίοι» είμαστε όλοι υπερήφανοι και αγωνιζόμαστε να διατηρήσουμε τις λαμπρές παραδόσεις του Ναυτικού μας, περισσότερο ακόμα και από τις βιοποριστικές και επαγγελματικές μας ανάγκες, ως το μόνο εχέγγυο να διατηρήσουμε τα καράβια εν πλω. Τις συμπεριφορές μας, τις αντικατοπτρίζουν τα έμπρακτα αποτελέσματα, οι διακρίσεις και οι επιδόσεις μας διεθνώς, αλλά και κυρίως, η αγάπη, η αναγνώριση και η εμπιστοσύνη του λαού μας.
Αλλά αυτό θέλει νου και καρδιά, για να το αντιληφθείς !!!
Κανείς δεν αμφισβητεί το δικαίωμα και την αναγκαιότητα του δημοσιογράφου να αναδεικνύει τα προβλήματα και να κρίνει έτσι την εξουσία, αρκεί αυτό να γίνεται τεκμηριωμένα και με θεμιτό τρόπο, όχι με υπονοούμενα, μισόλογα και κουτσομπολιά, που χαρακτηρίζουν άλλες εποχές και καταστάσεις.

Σε μια περίοδο όπου, «η σιωπή σημαίνει και αποδοχή», σας καλώ να πάρετε θέση, για να αποκαταστήσετε το κύρος του καναλιού σας, την ακεραιότητα και την αξιοπιστία της ενημέρωση σας, με κάτι περισσότερο του τύπου «… οι απόψεις των δημοσιογράφων μας, εκφράζουν τους ιδίους και δε δεσμεύουν / απηχούν …. τη διεύθυνση» !!
Με εκτίμηση
Υποναύαρχος ε.α. Κ. Βουλγαράκης ΠΝ

(απεστάλη στον ALFA TV)

Πρωταθλητές των μειώσεων οι Στρατιωτικοί


στρατιωτικοιAφορμή για αυτό το άρθρο μου στάθηκε το τραγικό γεγονός της αυτοκτονίας ενός συναδέλφου εξ'αιτίας οικονομικών προβλημάτων. Είναι ένα τυχαίο περιστατικό; Έχει βαθύτερες προεκτάσεις;

Κάποιοι θα πουν ότι χτύπησε και την οικογένεια των στρατιωτικών η πραγματικότητα της οικονομικής κρίσης που πλήττει την ελληνική κοινωνία. Ως γνωστό είναι εκατοντάδες οι αυτοκτονίες συνανθρώπων μας λόγω της ανεργίας ή της απόγνωσης από το κλείσιμο προσωπικών επιχειρήσεων ή απλήρωτων δανείων κλπ. Όμως είναι λογικό ένας στρατιωτικός «δημόσιος υπάλληλος» με εξασφαλισμένο το αγαθό της εργασίας να φτάνει σε οικονομικό αδιέξοδο;

Για όσους δεν γνωρίζουν την καθημερινότητα και τις απαιτήσεις της ζωής ενός στρατιωτικού, το παραπάνω ερώτημα φαίνεται απόλυτα φυσιολογικό. Θα πρέπει λοιπόν να υπενθυμίσουμε ότι οι μισθοί των στρατιωτικών τόσο των εν ενεργεία όσο και των εν αποστρατεία έχουν υποστεί από την αρχή της κρίσης μια πτώση της τάξης του 46% ενώ αναμένεται και περεταίρω μείωση περίπου 8% σε μερικούς μήνες.

Από τα 1000 – 1100 ευρώ που είναι ο μέσος μισθός ενός οικογενειάρχη στρατιωτικού (με 20ετή προϋπηρεσία) θα πρέπει απαραίτητα να αφαιρεθούν τα 350 περίπου ευρώ του ενοικίου(πάγιο έξοδο για όλους) καθώς επίσης και αυτό των κοινοχρήστων και λογαριασμών κοινής ωφελείας. Υπολογισμένα λοιπόν τα πάγια έξοδα στα 550 ευρώ το μήνα απομένει στην οικογένεια το ποσό των 500-550 ευρώ για να συντηρηθεί, να ντυθεί, να πληρώσει φροντιστήρια, και φυσικά να ανταποκριθεί στα φοιτητικά έξοδα κάποιου παιδιού. Προφανώς και αυτό είναι αδύνατο.

Μα θα πει κάποιος γιατί δεν εργάζονται και οι σύζυγοι των στρατιωτικών όπως όλες οι υπόλοιπες γυναίκες; Η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή. Οι συνεχείς μεταθέσεις του συζύγου κάθε 1, 2 ή 3 χρόνια καθιστά την εργασία της συζύγου είτε σαν υπαλλήλου είτε σαν ιδιοκτήτρια μιας επιχείρησης, απαγορευτική. Και φυσικά δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός ότι τα μέρη στα οποία υπηρετεί ένα μεγάλο ποσοστό των στρατιωτικών είναι κατά κανόνα περιοχές με τεράστια ανεργία όπου οι κάτοικοί του φεύγουν για τα μεγάλα αστικά κέντρα. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι τα ποσοστά ανεργίας των συζύγων των στρατιωτικών αγγίζουν το ποσοστό του 100%.

Άρα το συμπέρασμα είναι ότι στη δύσκολη θέση που βρέθηκε ο συνάδελφός μας βρίσκονται όλοι οι στρατιωτικοί. Απλά καταφέρνουμε και επιβιώνουμε με την οικονομική στήριξη των δικών μας οικογενειών, των παππούδων δηλαδή. Αυτό όμως μέχρι πότε;
Η πολιτεία θα πρέπει να σκύψει πάνω στο λειτούργημά μας. Μέχρι στιγμής έπαιζε το ρόλο του Προκρούστη όπου βλέποντας μόνο αριθμούς έκοβε και έραβε για να ικανοποιηθούν οι επιταγές της τρόικας. Πίσω όμως από τους αριθμούς βρίσκονται άνθρωποι. Θα πρέπει λοιπόν κάποιοι να κατανοήσουν ότι το λειτούργημα του στρατιωτικού έχει κάποιες ιδιαιτερότητες που δεν συναντώνται στα άλλα επαγγέλματα. Άρα η πολιτική των περικοπών θα πρέπει να σταματήσει και να γίνει μια προσπάθεια εξορθολογισμού του μισθολογίου των ενόπλων δυνάμεων και των Σωμάτων ασφαλείας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε στρατιωτικούς στο βωμό της απόγνωσης λόγω ανέχειας. Το τίμημα θα είναι βαρύτατο για όλο το ελληνικό έθνος.

Με την ελπίδα ότι κάποιοι θα λογικευτούν και θα καταλάβουν το λάθος τους έστω και τώρα, και χωρίς καμία διάθεση σύγκρουσης με κανέναν.....

Υ.Γ. Όσο για τον λοχαγό που από προχθές πέρασε στην οικογένεια των αγγέλων, εύχομαι να είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει, και όσο για τους οικείους του (γνωρίζοντας ότι κάποια χείλη δεν θα ξαναγελάσουν ποτέ πια) εύχομαι να είναι πάντα καλά να τον θυμούνται, και να βρουν το κουράγιο να ανταποκριθούν στα αυξημένα καθήκοντα που πλέον αναλαμβάνουν. Όσο για τη υπηρεσία μας είμαι βέβαιος ότι θα φροντίσει τόσο τη σύζυγο όσο και τα παιδιά του εκλιπόντος συναδέλφου.
Βασίλειος Γκαβαρδίνας
Ανθλγος (ΑΠΖ)

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)