Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Ερευνα- σοκ της Τράπεζας της Ελλάδας για τις επιπτώσεις από την αύξηση έμμεσων φόρων

Αποκαλυπτική είναι η μελέτη της Τράπεζας της Ελλάδας που μετρά τις επιπτώσεις από τις αλλεπάλληλες αυξήσεις συντελεστών ΕΦΚ και ΦΠΑ στις τιμές, κατά τη τριετία εφαρμογής του Μνημονίου, καθώς αποδεικνύεται ότι την ώρα που η Τρόικα πίεζε για...


εσωτερική υποτίμηση, καταργώντας συλλογικές διαπραγματεύσεις και καταβαραθρώνοντας μισθούς- συντάξεις, επέβαλε αυξήσεις έμμεσων φόρων «φουντώνοντας» τον πληθωρισμό.

Όπως προκύπτει από τη μελέτη, το 2010 ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 4,7%, αλλά εάν δεν υπήρχαν οι αυξήσεις έμμεσων φόρων θα περιοριζόταν στο 1,38%.

Ανάλογη είναι η εικόνα και για το 2012, καθώς ο πληθωρισμός από τα επίπεδα του 3,1% θα περιοριζόταν στο 1,15%, ενώ και το 2012 που περιορίστηκε στο 1%, η επίπτωση από τους έμμεσους φόρου ήταν 0,91% κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι ο πληθωρισμός θα ήταν σχεδόν μηδενικός (0,14%).

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η μετακύλιση της αύξησης έμμεσων φόρων στις τελικές τιμές διαφέρει σημαντικά από τομέα σε τομέα π.χ. είναι σχεδόν πλήρης στον τομέα της ενέργειας, ενώ κυμαίνεται κοντά στο 50% στον τομέα των υπηρεσιών.

Επιπλέον, διαπιστώνεται ότι το ποσοστό της μετακύλισης για το σύνολο της οικονομίας, που ήταν περίπου 90% το 2005, μειώθηκε σημαντικά κατά την περίοδο 2010-12 λόγω των οικονομικών συνθηκών και διαμορφώθηκε σε 70% το 2010 και 60% το 2011.

Ποιες αποδείξεις δεν αναγνωρίζονται από την Εφορία

Ποιοι δεν χρειάζεται να μαζέψουν αποδείξεις
«Τσουχτερό» φόρο ύψους 22% θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι, που δε θα έχουν συγκεντρώσει τις απαιτούμενες αποδείξεις. Αυτή τη χρονιά η συλλογή αποδείξεων πρέπει να φτάσει το 25% του μεικτού τους εισοδήματος...

H υποχρέωση συγκέντρωσης αποδείξεων αξίας μέχρι 25% του συνολικού εισοδήματος ισχύει για ετήσια ποσά εισοδήματος μέχρι 42.000 ευρώ. Για όσους έχουν εισοδήματα άνω των 42.000 ευρώ, υποχρεούνται στη συλλογή αποδείξεων συνολικής αξίας 10.500 ευρώ. Όμως, ποιες είναι οι αποδείξεις που η Εφορία δεν πρόκειται να δεχτεί;

Στην παρακάτω λίστα περιλαμβάνει όλες αυτές τις αποδείξεις, που δεν περνούν στην Εφορία:

• προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, υγραερίου και φυσικού αερίου

• ενοίκια κύριας κατοικίας και ενοίκια παιδιών που σπουδάζουν σε άλλη πόλη

• ασφάλιστρα κάθε είδους (ζωής, πυρός, μεταφορών κ.λπ.)

• αγορά φωτοβολταϊκών συστημάτων

• ύδρευση

• αποχέτευση

• ηλεκτρικό ρεύμα

• δημοτικά τέλη

• ιατρικές, οδοντιατρικές και παραϊατρικές υπηρεσίες

• νοσοκομειακή περίθαλψη

• αγορά αυτοκινήτων

• αγορά ακινήτων

• αγορά λοιπών αντικειμένων αξίας άνω των 10.000 ευρώ, που λαμβάνονται υπόψη για τον τεκμαρτό προσδιορισμό του εισοδήματος

• εισιτήρια λεωφορείων, τρένων, πλοίων και αεροπλάνων

• ταχυδρομικές υπηρεσίες

• τηλεφωνικές υπηρεσίες

•υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης

•τυχερά παιχνίδια

•τέλη κυκλοφορίας.

Ποιοι δεν χρειάζεται να μαζέψουν αποδείξεις

•Υπάλληλοι του υπουργείου Eξωτερικών και των λοιπών δημόσιων πολιτικών υπηρεσιών

• Υπάλληλοι του Eλληνικού Oργανισμού Tουρισμού,

• Υπάλληλοι της Mόνιμης Aντιπροσωπείας στις Eυρωπαϊκές Kοινότητες,

• Στρατιωτικοί που υπηρετούν στην αλλοδαπή,

• Υπάλληλοι του Eμπορικού και Bιομηχανικού Eπιμελητηρίου Aθηνών,

• Υπάλληλοι του Eθνικού Oργανισμού Mικρομεσαίων Mεταποιητικών Eπιχειρήσεων,

• Υπάλληλοι της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Eνώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών που υπηρετούν στα οικεία αντιπροσωπευτικά γραφεία τους στις Bρυξέλλες.

• Όσοι διαμένουν σε οίκο ευγηρίας.

• Όσοι διαμένουν σε ψυχιατρικά καταστήματα.

• Φυλακισμένοι.

Επιμένουν τα ΝΕΑ στην κόντρα με το ΣΥΡΙΖΑ

Δείτε τη γελοιογραφία στο σημερινό φύλλο:

Οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων - Αναλυτικοί πίνακες

Οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων - Αναλυτικοί πίνακες
Στη συγκρότηση συστήματος παρακολούθησης μισθολογικών δαπανών των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, όπως προαναγγέλλει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 11 Νοεμβρίου.
Το έγγραφο διαβιβάστηκε σε απάντηση ερώτησης που είχε κατατεθεί από τον βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Κουτσογιαννακόπουλο, με την οποία ζητούσε από κάθε υπουργείο να διαβιβάσει στοιχεία για τον μέσο μισθό των υπαλλήλων και στοιχεία για τους φορείς εποπτείας τους.
Εκτός από τα στοιχεία για το μισθολογικό κόστος ανά κατηγορία προσωπικού φορέων που βαρύνουν τον προϋπολογισμό του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Στουρνάρας ενημερώνει τη Βουλή ότι «το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας δημιουργίας ενός αποτελεσματικού μηχανισμού παρακολούθησης των προϋπολογισμών των φορέων που υπάγονται στη Γενική Κυβέρνηση, βάσει δημοσιολογιστικών διατάξεων, επιδιώκει αφενός, τη σταδιακή ένταξη της πληρωμής αποδοχών των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών και, αφετέρου, τη συγκρότηση συστήματος παρακολούθησης μισθολογικών δαπανών των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης με τη μηχανογραφική λήψη και επεξεργασία μισθολογικών στοιχείων όλων των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης».
Για την εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου, ο υπουργός Οικονομικών επισημαίνει πάντως ότι η αντιπαραβολή του μισθολογικού κόστους του εκάστοτε δημόσιου φορέα με όσα προβλέπονται για τους βασικούς μισθούς και τα μισθολογικά κλιμάκια κάθε βαθμού κατά κατηγορία υπαλλήλων, πρέπει να γίνεται υπό το πρίσμα των διατάξεων του άρθρου 29 του Ν. 4024/2011, που αφορούν στη σταδιακή κατανομή των μισθολογικών μειώσεων κατά την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, όπως αυτές έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν.
Ο κ. Στουρνάρας σπεύδει, εξάλλου, να επισημάνει στον βουλευτή της ΝΔ που είχε καταθέσει την ερώτηση ότι το υπουργείο Οικονομικών, λόγω του επιτελικού του ρόλου στη χάραξη και εκτέλεση οικονομικής πολιτικής του Κράτους, συλλέγει και τηρεί οικονομικά στοιχεία, εκτός από τις υπηρεσίες και τα όργανα που υπάγονται στην οργανωτική δομή του και για μια σειρά υπηρεσιών και λοιπών φορέων (συλλογικά όργανα, ανεξάρτητες αρχές, νομικά πρόσωπα δημόσιου και ιδιωτικού δικαίου και ανώνυμες εταιρείες), ανεξάρτητα αν αυτά υπάγονται στο πεδίο των αρμοδιοτήτων του και αν βαρύνουν τον Προϋπολογισμό Εξόδων του.
Τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή
Ο υπουργός Οικονομικών διαβιβάζει στη Βουλή τους Ειδικούς Φορείς και τους Κωδικούς Αριθμούς Εξόδων του Προϋπολογισμού Εξόδων του υπουργείου Οικονομικών, που βαρύνονται με μισθολογικές δαπάνες υπηρεσιών (ανεξάρτητα αν υπάγονται στην οργανωτική του δομή) ή επιχορηγήσεις φορέων καθώς και τους φορείς που χορηγούν οικονομικά στοιχεία στο υπουργείο Οικονομικών, παρόλο που δεν επιχορηγούνται από τον Προϋπολογισμό του. Διαβιβάζονται, επίσης, στοιχεία για το μικτό μισθολογικό κόστος ανά κατηγορία προσωπικού.
Πάντως, ο κ. Στουρνάρας αποσαφηνίζει ότι τα χορηγούμενα μισθολογικά στοιχεία αφορούν στο μικτό μισθολογικό κόστος (που συμπεριλαμβάνει τις κρατήσεις των εργαζομένων για τους κλάδους της κύριας και επικουρικής σύνταξης, τις κρατήσεις για την υγειονομική κάλυψη, την προκαταβολή φόρου και τις ειδικές εισφορές αλληλεγγύης). Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το μέσο μικτό μισθολογικό κόστος μηνός Αυγούστου για τους υπηρετούντες στις οργανικές μονάδες του υπουργείου Οικονομικών είναι 2.446,61 ευρώ, ενώ το αντίστοιχο μέσο καθαρό κόστος μετά την αφαίρεση των ανωτέρω ασφαλιστικών και φορολογικών κρατήσεων εκτιμάται σε 1.591,88 ευρώ.
Προσωπικό Υπηρεσιών και Φορέων που βαρύνουν άμεσα τον Προϋπολογισμό του υπουργείο Οικονομικών
Το μέσο μικτό μισθολογικό κόστος ανά κατηγορία προσωπικού, των υπηρεσιών και φορέων που βαρύνουν άμεσα με μισθολογικές δαπάνες τον Προϋπολογισμό Εξόδων του υπουργείου Οικονομικών είναι, για τους μονίμους υπαλλήλους:
Υπάλληλος ΠΕ : 2.499,57 ευρώ
Υπάλληλος ΤΕ: 2.379,30 ευρώ
Υπάλληλος ΔΕ: 2.412,83 ευρώ
Υπάλληλος ΥΕ: 2.108 ευρώ
Στην ίδια κατηγορία, για τους υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου το μέσο μικτό κόστος έχει ως εξής:
Υπάλληλος ΠΕ: 2.608,38 ευρώ
Υπάλληλος ΤΕ: 2.513,32 ευρώ
Υπάλληλος ΔΕ:2.296,36 ευρώ
Υπάλληλος ΥΕ: 1.164,25 ευρώ
Ανά εργασιακό καθεστώς το μέσο μικτό κόστος έχει ως εξής:
Μόνιμοι υπάλληλοι: 2.480 ευρώ
Ιδιωτικού Δικαίου, Αορίστου Χρόνου: 1.830 ευρώ
Ιδιωτικού Δικαίου, Ορισμένου Χρόνου: 1.535 ευρώ
Λοιπά Ειδικά Καθεστώτα: 1.931 ευρώ
Ειδικά για το μικτό μισθολογικό κόστος ανά υπηρεσία και φορέα που βαρύνουν άμεσα με μισθολογικές δαπάνες τον Προϋπολογισμό Εξόδων του υπουργείου Οικονομικών, διαβιβάστηκε πίνακας που δείχνει ότι:
- Στις οργανικές μονάδες του υπουργείου Οικονομικών και του ΝΣΚ, ο αριθμός προσωπικού είναι 16.567 και το μέσο μικτό κόστος είναι 2.446,61 ευρώ.
Στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, ο αριθμός προσωπικού είναι 50 υπάλληλοι και το μέσο μικτό κόστος είναι 1.887,46 ευρώ.
Στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού, ο αριθμός προσωπικού είναι 84 υπάλληλοι και το μέσο μικτό κόστος είναι 1.696,43 ευρώ.
Στο πολιτικό γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης ο αριθμός προσωπικού είναι τέσσερις υπάλληλοι και το μέσο μικτό κόστος είναι 1.825 ευρώ.
Στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Επικρατείας, ο αριθμός προσωπικού είναι έξι άτομα και το μέσο μικτό κόστος είναι 1.460 ευρώ.
Στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, ο αριθμός προσωπικού είναι 10 υπάλληλοι και το μέσο μικτό κόστος είναι 1.440 ευρώ.
Στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό για τη Δημόσια Τηλεόραση, ο αριθμός προσωπικού είναι επτά υπάλληλοι και το μέσο μικτό κόστος είναι 1.750 ευρώ.
Στην Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων, υπηρετούν 12 άτομα και το μέσο μικτό κόστος είναι 837,57 ευρώ.
Στη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης, ο αριθμός προσωπικού είναι 493 και το μέσο μικτό κόστος είναι 2.072 ευρώ.
Στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ο αριθμός προσωπικού είναι 50 και το μέσο κόστος είναι 2.051,82 ευρώ.
Στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού, ο αριθμός προσωπικού είναι 18 και το μέσο μικτό κόστος είναι 2.178,44 ευρώ.
Ο κ. Στουρνάρας αποστέλλει επίσης το μικτό μισθολογικό κόστος ανά εποπτευόμενο φορέα που επιχορηγείται από τον Προϋπολογισμό Εξόδων του υπουργείου Οικονομικών ή χορηγεί οικονομικά στοιχεία, παρόλο που δεν επιχορηγείται από τον Προϋπολογισμό του. Από τη σύγκριση των στοιχείων προκύπτει ότι στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς υπάρχει το υψηλότερο μέσο μικτό κόστος. Ειδικότερα αναφέρονται:
Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: προσωπικό 267 άτομα, μέσο μικτό κόστος 2.136,16 ευρώ.
Ελληνική Στατιστική Αρχή: προσωπικό 811 άτομα, μέσο μικτό κόστος 2.386,69 ευρώ.
Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ): υπηρετούν 384 άτομα και το μέσο μικτό κόστος είναι 2.478,97 ευρώ.
Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ): υπηρετούν 10 άτομα και το μέσο μικτό κόστος είναι 2.284,91 ευρώ.
Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ): υπηρετούν 17 άτομα και το μέσο μικτό κόστος είναι 2.911,38 ευρώ.
Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ): το σύνολο του προσωπικού του υπάγεται στο υπουργείο Εργασίας και το ΑΚΑΓΕ εποπτεύεται από τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας.
Βαρβάκειο Ίδρυμα: έχει τρία άτομα προσωπικό και το μέσο μικτό κόστος είναι 2.315,06.
Διώρυγα Κορίνθου ΑΕ: ο αριθμός προσωπικού είναι 82 άτομα και το μέσο μικτό κόστος είναι 1.991,07 ευρώ.
Ελληνικές Αλυκές: έχει προσωπικό 37 άτομα και το μέσο μικτό κόστος είναι 1.841,75 ευρώ.
ΕΑΒ: έχει 1.390 άτομα, προσωπικό και το μέσο μικτό κόστος είναι 1.755,06 ευρώ.
ΕΛΒΟ: έχει προσωπικό 365 άτομα και το μέσο μικτό κόστος είναι 1.882,76 ευρώ.
Επιτροπή Ελέγχου Εποπτείας Παιγνίων: έχει προσωπικό 28 άτομα και το μέσο μικτό κόστος είναι 2.114,43 ευρώ.
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: έχει προσωπικό 154 άτομα και το μέσο μικτό κόστος είναι 3.445,23 ευρώ.
Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχου: έχει προσωπικό επτά άτομα και μέσο μικτό κόστος 2.396,52 ευρώ.
Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων: έχει 18 άτομα προσωπικό και το μέσο μικτό κόστος 2.147 ευρώ.
Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων: έχει 13 άτομα, προσωπικό και μέσο μικτό κόστος 2.732,85 ευρώ.
Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων: έχει 357 άτομα και μέσο μικτό κόστος 2.231,28 ευρώ

Mundo-Κώσταινα !!!!!


Το μυστικό του 8χρονου που ράγισε καρδιές!



Άφωνη άφησε δασκάλα σε δημοτικό σχολείο (που για ευνόητους λόγους την περιοχή του οποίου δεν αναφέρουμε) ένας 8χρονος μαθητής όταν τυχαία, ανακάλυψε το «μυστικό» του...

Μέχρι εκείνη τη μέρα το υπέροχο μυστικό, μοιραζόταν ο οκτάχρονος με συνομήλικο συμμαθητή και φίλο του. Ο φίλος του οκτάχρονου αναφέρει η δασκάλα του με την παράκληση να τηρηθεί απόλυτη εχεμύθεια, είχε πατέρα άνεργο και φαίνεται ότι μια μέρα, είπε στον οκτάχρονο φίλο του, πως σε λίγες μέρες -του είπε η μαμά του- δεν θα είχε υλικά να του φτιάχνει σάντουιτς για το σχολείο και ήταν στεναχωρημένη.

Ο οκτάχρονος, όπως είπε στη δασκάλα του, χωρίς να πει στη μητέρα του το γιατί, της ζήτησε να κόψει το σάντουιτς στη μέση για να... μπορεί να το τρώει πιο εύκολα. Στην πραγματικότητα όμως, εδώ και βδομάδες, κάθε μέρα ο οκτάχρονος έδινε το μισό του σάντουιτς στο φίλο του! Καθόντουσαν στο παγκάκι στην πίσω μεριά του σχολικού γηπέδου και μοιραζόντουσαν το σάντουιτς.

Μια μέρα η δασκάλα τους, το πρόσεξε και τις επόμενες δυο μέρες τα παρακολούθησε. Την τρίτη μέρα, την περασμένη Δευτέρα, δεν κρατήθηκε. Τους πλησίασε και απλά τους έσφιξε στην αγκαλιά της. Η δασκάλα κράτησε το μυστικό των δύο οκτάχρονων και όπως μας είπε, νιώθει μεγάλη χαρά που έχει στην τάξη της ένα τέτοιο μαθητή...

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)