Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Κι όμως, δεν χρειάζονται πάντα επικυρωμένα αντίγραφα


Μια ευκρινής φωτοτυπία αρκεί σε πολλές συναλλαγές μας με το Δημόσιο και δεν χρειάζεται να προσφεύγουμε στα ΚΕΠ για επικύρωση εγγράφων.Μια ευκρινής φωτοτυπία αρκεί σε πολλές συναλλαγές μας με το Δημόσιο και δεν χρειάζεται να προσφεύγουμε στα ΚΕΠ για επικύρωση εγγράφων.

Η σκέψη και μόνο μιας επίσκεψης σε δημόσια υπηρεσία σε καταβάλλει. Πρέπει να συγκεντρώσεις όλα τα απαιτούμενα έγγραφα, να βγάλεις φωτοτυπίες, να περάσεις από το ΚΕΠ για επικύρωση, για να φτάσεις στην αρμόδια υπηρεσία, όπου ο υπάλληλος θα σου πει: «Σας λείπει το τάδε έγγραφο...». Προτού γκρεμιστεί ο κόσμος γύρω σου, αποφασίζεις να επιστρατεύσεις και τα τελευταία ίχνη ψυχραιμίας και να επιδοθείς στην... περιήγηση ξανά από την αρχή. Να επισκεφθείς εκ νέου τις δημόσιες υπηρεσίες, να παραλάβεις τα χαρτιά –εάν είσαι τυχερός και δεν χρειάζεται να προηγηθεί αίτηση– να βγάλεις πάλι φωτοτυπίες, να ξαναπάς στο ΚΕΠ για επικύρωση των αντιγράφων και να καταλήξεις ξανά στην αρχική δημόσια υπηρεσία με την ελπίδα ότι δεν θα υπάρχει η παραμικρή μουντζούρα πάνω στην υπογραφή της επικύρωσης και δεν θα σε ξαναστείλει ο υπάλληλος στο μακρύ ταξίδι.

Ωστόσο, από την περασμένη άνοιξη η δημόσια διοίκηση βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στη διευκόλυνση των συναλλαγών με το Δημόσιο, καθώς με εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης καταργήθηκε η υποχρέωση επικύρωσης στις φωτοτυπίες εγγράφων που έχουν εκδοθεί από δημόσιες υπηρεσίες. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μπορεί κανείς να προσκομίσει σε οποιαδήποτε υπηρεσία μια απλή φωτοτυπία, π.χ. ενός πιστοποιητικού γέννησης, η οποία δεν χρειάζεται να είναι επικυρωμένη, όπως ίσχυε μέχρι πρότινος. Η εγκύκλιος αφορά το σύνολο των συναλλαγών του πολίτη με το Δημόσιο, ενώ έχει διευρυνθεί το πεδίο εφαρμογής της πέραν των διοικητικών αρχών και των φορέων του Δημοσίου και στα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, που ελέγχονται άμεσα ή έμμεσα από το κράτος. Οι πολίτες μπορούν να προσκομίζουν αντίγραφα δημόσιων εγγράφων σε δημόσιες επιχειρήσεις, αλλά και σε δημόσιες υπηρεσίες που δεν αποτελούν αμιγώς διοικητικές αρχές, όπως είναι τα δικαστήρια (όλων των βαθμών), τα εκκλησιαστικά ιδρύματα, οι μουφτείες κ.λπ.

Ακόμη, αποδεκτά πρέπει να γίνονται από τις δημόσιες υπηρεσίες τα αντίγραφα ιδιωτικών εγγράφων, αρκεί να έχουν επικυρωθεί αρχικώς από δικηγόρο. Προϋπόθεση είναι τα αντίγραφα να είναι ευκρινή, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα ιδιωτικά έγγραφα που διαθέτουν θεώρηση από τους αρμόδιους φορείς ή υπηρεσίες. Για παράδειγμα, το αντίγραφο ενός απολυτηρίου ιδιωτικού Λυκείου θα πρέπει να έχει τη θεώρηση της αρμόδιας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας ή μια ιατρική γνωμάτευση να έχει θεωρηθεί από αρμόδιο ελεγκτή γιατρό.

Ωστόσο, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, πέντε μήνες μετά την έκδοση της εγκυκλίου, αναρίθμητες υπηρεσίες εξακολουθούν να ζητούν επικυρώσεις σε αντίγραφα, τα οποία, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νομοθέτη, δεν χρειάζονται πλέον. «Φοβάμαι ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστεί η πρόβλεψη αυτή, γιατί απαιτείται, μεταξύ άλλων, μια αλλαγή της αντίληψης του συναλλασσόμενου, ο οποίος ακόμη δεν γνωρίζει τα δικαιώματά του», εξηγεί στην «Κ» ο κ. Παν. Καρκατσούλης, καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Οι υπάλληλοι ενημερώθηκαν για την εγκύκλιο, ωστόσο οι πολίτες δεν το γνωρίζουν στην πλειονότητά τους. Αποτέλεσμα είναι μεγάλη μερίδα των υπαλλήλων να επαναπαύονται στις γνώριμες διαδικασίες που ακολουθούσαν εδώ και χρόνια.

Οι πολίτες απαλλάσσονται από την υποχρέωση επικύρωσης αντιγράφων δημοσίων εγγράφων, όμως στους υπαλλήλους προστίθεται μια νέα υποχρέωση. Οφείλουν να διενεργούν δειγματοληπτικούς ελέγχους ανά τρίμηνο στο 5% τουλάχιστον των αντιγράφων που έχουν κατατεθεί και να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητά τους. «Με το να εξακολουθούν να ζητούν επικυρώσεις, αποφεύγουν τη διενέργεια των δειγματοληπτικών ελέγχων αυθεντικότητας των αντιγράφων που παραλαμβάνουν», εξηγεί στην «Κ» ο κ. Καρκατσούλης.

Στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης επισημαίνουν ότι η εγκύκλιος θα πρέπει να εφαρμόζεται παντού και όπου δεν γίνεται θα πρέπει οι πολίτες να προχωρούν σε σχετικές καταγγελίες.
Καταγγελίες στο 2032158800
Στα 14 δισ. ευρώ ανέρχεται το κόστος της γραφειοκρατίας στην Ελλάδα μόνο για τις οικονομικές συναλλαγές με το Δημόσιο, σύμφωνα με εκτιμήσεις που κατατάσσουν τη χώρα στη χειρότερη θέση στην Ευρώπη μαζί με τη Μάλτα και την Κύπρο. Οταν οι νόμοι απλοποιούν τις διαδικασίες, προς όφελος τόσο του πολίτη όσο και της οικονομίας, θα πρέπει κάποιος να μπορεί να καταγγέλλει περιστατικά προσήλωσης του κρατικού μηχανισμού στις στρεβλώσεις του παρελθόντος. Σε περίπτωση άρνησης εφαρμογής του νόμου 4250/2014 (ΦΕΚ 74/Α΄/23-3-2014), που απαλλάσσει τον πολίτη από την υποχρέωση επικύρωσης αντιγράφων δημοσίων εγγράφων, μπορεί ο πολίτης να προχωρήσει σε καταγγελία στο Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης στο τηλέφωνο 2032158800 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://rns.seedd gr/PortalCont/Inet/z001ProtalContatsadd.asp.

Έρχονται οι... αγανακτισμένοι φορολογούμενοι

Οι καθυστερήσεις στην υποβολή των δηλώσεων, η αδιάκοπη άνοδος των ληξιπρόθεσμων χρεών και η αδικία που αισθάνθηκαν πολλοί φορολογούμενοι με τις δικαστικές αποφάσεις για ομάδες πίεσης προλειαίνουν το έδαφος.
Έρχονται οι... αγανακτισμένοι φορολογούμενοι
Αν μεγάλα στρώματα του πληθυσμού γνώριζαν βασικές οικονομικές αρχές, τότε η χώρα δεν θα είχε φθάσει σ' αυτήν την κατάσταση γιατί πολύ απλά αυτά θα αντιδρούσαν.
Πριν από πολύ καιρό είχαμε ρωτήσει τον πρώην υπουργό Γ. Στουρνάρα γιατί συμφώνησε η κυβέρνηση στην επέκταση του φόρου αλληλεγγύης ως και το 2016.
Ο κ. Στουρνάρας είχε απαντήσει τότε ότι δεν γινόταν διαφορετικά.
Κι αυτό γιατί η τρόικα ζητούσε μόνιμα, ισοδύναμα μέτρα για τη μη εφαρμογή ψηφισμένων μέτρων, και πιο συγκεκριμένα τις επιπλέον περικοπές στους ένστολους και τον φόρο στον τζίρο των επιχειρήσεων για την ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων.
Ο ίδιος μας είχε πει ότι θεωρούσε άδικη την εφαρμογή του έκτακτου φόρου αλληλεγγύης για δύο επιπλέον χρόνια.
Όμως, η κυβέρνηση δεν μπορούσε να κάνει κάτι από τη στιγμή που τα ανωτέρω μέτρα δεν περνούσαν από τις κοινοβουλευτικές ομάδες της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, είχε προσθέσει.
Μάλιστα, μας είχε αναφέρει ότι οι καθηγητές πανεπιστημίου έπαιρναν λιγότερα από τους ένστολους, αλλά δεν μιλούσε κανείς γι' αυτό.
Ίσως γιατί οι περισσότεροι ακαδημαϊκοί έχουν ισχυρότερους δεσμούς με τον ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα την Αριστερά απ΄ ό,τι με τη Ν.Δ., γεγονός που πιθανόν αποκαλύπτει πώς λαμβάνονται αποφάσεις μερικές φορές.
Την ίδια περίπου εποχή είχαμε ρωτήσει άλλον αξιωματούχο γιατί η κυβέρνηση δεν εφάρμοζε τα ψηφισθέντα μέτρα, αντί να επεκτείνει χρονικά τον φόρο αλληλεγγύης.
Η απάντηση είναι ενδεικτική της βραχυπρόθεσμης προσέγγισης του θέματος: «Κι εσένα τι σε νοιάζει; Δεν χαίρεσαι που δεν θα γίνουν νέες περικοπές και δεν θα μπει νέος φόρος;».
Θυμόμαστε ακόμη την απάντηση: «Δεν θα με ένοιαζε καθόλου αν δεν καλούνταν οι υπόλοιποι να πληρώσουν τον λογαριασμό αργότερα».
Από τότε πέρασε καιρός.
Η οικονομική κατάσταση της μεγάλης πλειονότητας του πληθυσμού στα μεγάλα αστικά κέντρα επιδεινώθηκε κι αυτό έχει συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στη συνεχή αύξηση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς φορείς.
Ούτε οι κατασχέσεις, ούτε οι ποινές κάθειρξης σε φυλακές με συνθήκες κράτησης που μοιάζουν με εκείνες της ταινίας Το Εξπρές του Μεσονυχτίου φαίνεται να τρομάζουν τους οφειλέτες.
Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο σύλλογος των σωφρονιστικών υπαλλήλων έχει καταγγείλει ότι κρατούνται πάνω από 12.500 άτομα σε εγκαταστάσεις δυναμικότητας 9.500 εγκλείστων.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήλθε η βόμβα των δικαστικών αποφάσεων, το δημοσιονομικό κόστος των οποίων παραμένει αδιευκρίνιστο αυτήν τη στιγμή.
Μαζί μ' αυτές απομακρύνθηκε επίσης η όποια ελάφρυνση φορολογικών βαρών θα έδινε κάποια ελπίδα σε μερικούς.
Αντί γι' αυτό, πολλοί πολίτες αισθάνονται ότι είναι δεύτερης κατηγορίας και ανήμποροι να κάνουν κάτι όχι μόνο απέναντι στην πολιτική ελίτ αλλά και σε άλλες μορφές εξουσίας όπως η δικαστική.
Αν ήμασταν σε άλλη χώρα με άλλες παραδόσεις και θεσμούς, ίσως θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για φοροαντίσταση.
Όμως, η φοροαντίσταση προϋποθέτει σύνδεση της φορολογίας με την ανταποδοτικότητα σε δημόσιες υπηρεσίες και αγαθά στο μυαλό και στη συνείδηση του φορολογουμένου.
Δεν νομίζουμε ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο εδώ, τουλάχιστον ακόμη, και δεν υπάρχει παράδοση.
Στη συνείδηση πολλών στην Ελλάδα η φορολογία συνδέεται με πράξεις κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως οι προλήψεις στο Δημόσιο.
Όσο όμως η φορολογική πίεση παραμένει, οι κρατικές παροχές είναι χαμηλού επιπέδου και η αναδιανομή των εσόδων υπέρ των ισχυρών ομάδων πίεσης του βαθέως κράτους συνεχίζεται, η οργή των υπολοίπων δεν αποκλείεται να μετουσιωθεί σε μορφές φοροαντίστασης.
Τέτοιες είναι η φοροδιαφυγή, η μη αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία και άλλους κρατικούς φορείς κ.τ.λ.
Θα συμβεί;
Δεν θα βάζαμε το χέρι μας στο Ευαγγέλιο.
Dr. Money

Απίστευτο Video – Δείτε πως φτιάχνουν τα φθηνά τσιγάρα

σως έχετε αγοράσει και εσείς κανένα πακετάκι, σήμερα μάλιστα που η τσέπη των καπνιστών είναι ακόμα πιο επιβαρυμένη. Δείτε όμως πως παρασκευάζονται τα φθηνά τσιγάρα και πετάξτε τα πακέτα σας, είτε αυτά είναι πλαστά, είτε όχι…

Τσακίζουν οι φόροι, 1 δισ. το μήνα αυξάνονται τα ληξιπρόθεσμα

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ! Τσακίζουν οι φόροι, 1 δισ. το μήνα αυξάνονται τα ληξιπρόθεσμα Μόνο μέσα σε ένα επτάμηνο και αυτό χάρη στις αλλαγές πρώτα στον τρόπο φορολόγησης των εισοδημάτων και εσχάτως χάρη στον ΕΝΦΙΑ αυξήθηκαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο

Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων πλέον ανέρχεται στα 68 δισ. με τα νέα χρέη στο πρώτο επτάμηνο του έτους να έχουν σπάσει ρεκόρ φτάνοντας τα 7,2 δισ.

Με λίγα λόγια τα χρέη αυξάνονται κατά ένα δισεκατομμύριο το μήνα, αλλά κάποιοι αυτό κάνουν ότι δεν το βλέπουν.

Η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών, αλλά και των επιχειρήσεων έχει φτάσει στο ναδίρ. Όμως οι φόροι δεν μειώνονται. Παρά τις... εκπτώσεις που γίνονται είτε στον φόρο εισοδήματος, είτε τώρα στον ΕΝΦΙΑ οι απαιτήσεις σε σχέσει με τα προηγούμενα χρόνια παραμένουν κατά πολύ υψηλότερες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στους τελευταίους μήνες προστέθηκαν στους οφειλέτες του Δημοσίου άλλοι 172.000 πολίτες.

Ουσιαστικά αυτή τη στιγμή έχουν χρέη προς την εφορία τουλάχιστον 2,4 εκατομμύρια πολίτες και επιχειρήσεις.

Γονείς προσοχή, Οι βιαστές παιδιών βρίσκονται μέσα στα σπίτια



Η ανατριχιαστική υπόθεση που αποκαλύφθηκε χθες από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος είναι ο ορισμός της παγκοσμιοποίησης του εγκλήματος.

Και σοκάρει για το γεγονός ότι ο εγκληματίας, ή ακόμη χειρότερα ο παιδεραστής, δεν έχει κανένα λόγο και καμία ανάγκη να βρίσκεται μέσα σ’ ένα σπίτι για να βιάσει και για να κατακρεουργήσει βάναυσα την ψυχή ενός παιδιού. Μπορεί να το κάνει από χιλιάδες μίλια μακριά. Όμως το αποτέλεσμα είναι ακριβώς το ίδιο κι ακόμα χειρότερο.
Είναι σα να βρίσκεται μέσα στο σπίτι μιας οικογένειας, αδιαφορώντας αν οι γονείς είναι παρόντες και να διαπράττει ανεμπόδιστα το φρικαλέο ανοσιούργημα του.
Η υπόθεση μιας 12χρονης, δεν είναι μόνο μια υπόθεση μιας 12χρονης. Κι αυτό αφενός γιατί στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος αναμένουν βροχή καταγγελιών μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης στην Ελλάδα, αφετέρου επειδή, όπως η 12χρονη αμέτρητα ακόμη παιδιά ανά τον κόσμο και μικρότερων ηλικιών, έπεσαν θύματα εκβιασμού και άγριας διαπόμπευσης μπροστά στα μάτια ενός διεθνούς νοσηρού εσμού διεστραμμένων ευυπόληπτων κατά τα’ άλλα πολιτών.
Το 12χρονο κοριτσάκι άρχισε ν’ ανεβαίνει το Γολγοθά του, όταν μέσω του facebook και μιας "αθώας" στο προφίλ και στο περιεχόμενο ιστοσελίδας προσεγγίστηκε από άγνωστους χρήστες, που εμφανίστηκαν ως μάνατζερ καλλιτεχνών του διεθνούς στερεώματος και πως θα μπορούσε αν ήθελε να συμμετέχει στην ομάδα των τοπ μόντελ που τους πλαισιώνουν στα μουσικοχορευτικά βιντεοκλίπ.
Στη συνέχεια κι όταν αποσπούσαν τις πρώτες αποκαλυπτικές φωτογραφίες, άρχιζε ο εφιάλτης. Με εκβιασμούς και απειλές για δημοσίευση και αποστολής τους στους γονείς της, δηλώνοντας κάποιες φορές ότι είναι μεταξύ τους και αστυνομικοί του FBI, προσδιόριζαν συγκεκριμένη ώρα και ημέρα για ζωντανή διασύνδεση τους μέσω σκάιπ.
Την ώρα εκείνη έδωσαν ραντεβού με χιλιάδες μέλη τους ανά τον κόσμο και ανάγκασαν το κοριτσάκι σε στριπτίζ, που αναμετέδωσαν σε ζωντανή σύνδεση σε όλους όσοι πλήρωσαν αδρά, ακόμη και 3.000 ευρώ για να πάρουν τον ηλεκτρονικό κλειδάριθμο που τους επέτρεψε πρόσβαση στην ιστοσελίδα προβολής.
Όπως διαπιστώθηκε, οι δράστες του ψυχικού αλλά και σωματικού διαμελισμού αυτού του παιδιού, το έκαναν με ξεχωριστή ευκολία από το κομπιούτερ του σπιτιού τους που βρίσκεται στο Πακιστάν και στις Φιλιππίνες.

Αυτές είναι οι βάσεις εισαγωγής σε ΤΕΙ και ΑΕΙ


Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ εισήχθησαν 72.763 υποψήφιοι ενώ το 2013 είχαν εισαχθεί 71.761.
Πιο συγκεκριμένα, 47.053 εισήχθησαν σε πανεπιστήμια, 1.913 σε στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές και 23.797 στα ΤΕΙ.
Αυξήθηκαν οι βάσεις στα περιφερειακά τμήματα

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό των βάσεων είναι η άυξησή τους στην περιφέρεια
Στη Νομική Αθηνών καταγράφηκε αύξηση της τάξης του 0,8% ή 143 μόρια, στη Νομική Θεσσαλονίκης αύξηση 1,2% ή 215 μορίων ενώ στη Νομική Κομοτηνής αύξηση 2,2% που αντιστοιχεί σε 389 μόρια.
Επίσης, στη σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών στην Αθήνα η βάση αυξήθηκε κατά 767 επιπλέον μόρια ενώ στην αντίστοιχη σχολή της Θεσσαλονίκης 968 μόρια. Αντίθετα, στη σχολή του Βόλου η αύξηση είναι της τάξης του 7,3% , ενώ στην Κοζάνη η αύξηση είναι 13,1%.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα και στην Ιατρική καθώς στην Αθήνα η αύξηση είναι 317 μόρια, στη Θεσσαλονίκη 442 μόρια, στη Λάρισα 583 μόρια, στο Ηράκλειο 589 μόρια, στα Ιωάννινα 605 μόρια και στην Αλεξανδρούπολη 620 μόρια.
Στη διοίκηση επιχειρήσεων Ηγουμενίτσας σημειώθηκε αύξηση 20,7% και 15,5% στην ιταλική γλώσσα.
Αύξηση 10% σημείωσαν και οι Εκκλησιαστικές Σχολές, ενώ, μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στη γαλλική γλώσσα -αύξηση 23,7% σε σχέση με πέρυσι.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και δείτε αναλυτικά τις βάσεις εισαγωγής από τα Ημερήσια και Επαγγελματικά Λύκεια 90%

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και δείτε αναλυτικά τις βάσεις εισαγωγής από τα Εσπερινά Λύκεια 90%

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ των βάσεων για τα Ημερήσια Λύκεια σε σχέση με την περσινή χρονιά

Οι βάσεις σε Ημερήσια και Επαγγελματικά Λύκεια 10% για αυτούς που έδωσαν πρώτη φορά Πανελλήνιες το 2012

Οι βάσεις σε Ημερήσια και Επαγγελματικά Λύκεια 10% για αυτούς που έδωσαν πρώτη φορά Πανελλήνιες το 2013

Δείτε τα αποτελέσματα ΕΔΩ

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)