Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Ελληνικο δαιμονιο...αυτο θα πει...

...πολυκαταστημα.

Το μεζεδοπωλείο της ...Ζέτας .

zeta mezedopoleio Ζ. Μακρυπούλια: Ανακαίνισε το σπίτι της και ανοίγει μεζεδοπωλείο! Όπως διαβάζουμε στο TLIFE και την Μαρία Πορτοκαλάκη,κάπου στον Κεραμεικό τα τρία παιδιά της οικογένειας Μακρυπούλια, ο Παναγιώτης, η Ζέτα και ο Άκης γεννήθηκαν και έζησαν τα παιδικά κι εφηβικά τους χρόνια.


Εμείς εδώ κι αρκετά χρόνια, παρακολουθούμε την πορεία του ενός από αυτά, της Ζέτας, η οποία βρίσκεται στον χώρο του θεάματος κι εργάζεται σκληρά σ’ αυτόν από τα 14 της χρόνια.
Πριν από αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, λοιπόν, η δημοφιλής ηθοποιός, Ζέτα Μακρυπούλια , αγόρασε ένα κτίσμα στον Κεραμεικό, το οποίο αποτελούνταν από ένα μαγαζί και μία κατοικία. Μπορεί η ίδια να διαγράφει μια σημαντική πορεία στην τηλεόραση, το σινεμά και το θέατρο, δεν καβαλά ποτέ, όμως, το καλάμι και δεν ξεχνά τις ”ρίζες” της.
spiti1 Ζ. Μακρυπούλια: Ανακαίνισε το σπίτι της και ανοίγει μεζεδοπωλείο!
Για αρκετά χρόνια το σπίτι αυτό ήταν ακατοίκητο, ενώ το μαγαζί νοικιαζόταν. Η Ζέτα, λοιπόν, αποφάσισε μαζί με την οικογένειά της να το ανακαινίσουν και να το κάνουν όπως επιθυμούσαν πάντα.
Το TLIFE βρέθηκε στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου στον Κεραμεικό, μίλησε με τον πατέρα της Ζέτας, Κώστα και τον βενιαμίν της οικογένειας, Άκη και εξασφάλισε φωτογραφίες από το νεοκλασικό οίκημα και το μεζεδοπωλείο τους, τη ”Μυκηνών γωνία”…
Πατέρας και γιος, φιλόξενοι, προσιτοί και έξω καρδιά άνθρωποι, μας άνοιξαν τις πόρτες του μεζεδοπωλείου τους και μας μίλησαν για την Ζέτα και την απόφαση που πήραν όλοι μαζί να δημιουργήσουν το δικό τους μαγαζάκι.
spiti2 Ζ. Μακρυπούλια: Ανακαίνισε το σπίτι της και ανοίγει μεζεδοπωλείο!
Ο πατέρας της αρχικά, Κώστας Μακρυπούλιας, μας είπε για την μονάκριβη κόρη του και τους γιους του: ”Αν μου ζητήσουν να τους βοηθήσω σε κάτι ή να κάνω κάτι σχετικά με το μαγαζί, θα το κάνω. Διαφορετικά δεν ανακατεύομαι. Θέλω να είναι υπεύθυνα άτομα, να κάνουν ακόμα και λάθη, αλλά να μαθαίνουν από αυτά! Εγώ είμαι δίπλα τους σε ό,τι κι αν αποφασίζουν.”
Και συνέχισε: ”Τα μεγάλωσα και τα τρία, με όλες τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά, για να γίνουν σωστοί άνθρωποι στην κοινωνία. Όσον αφορά στη Ζέτα, να ξέρεις ότι οι συμβουλές μου έπιασαν τόπο… Η λέξη ”καλάμι”, είναι σβησμένη από το λεξιλόγιό της!”
aderfia Ζ. Μακρυπούλια: Ανακαίνισε το σπίτι της και ανοίγει μεζεδοπωλείο! Ο Άκης Μακρυπούλιας, ο μικρότερος της οικογένειας, δήλωσε στο TLIFE σχετικά με το πώς έγινε πραγματικότητα το όνειρό τους:”Το συγκεκριμένο κτίριο, το είχε αγοράσει πριν από κάποια χρόνια η Ζέτα. Στο ισόγειο υπήρχε ένα μαγαζί που το νοικιάζαμε σε κάποιον κύριο. Τώρα αποφασίσαμε να το ανακαινίσουμε και να το κάνουμε μεζεδοπωλείο. 8,5 μήνες παλεύουμε να το τελειοποιήσουμε. Μια μέρα έριξα το θέμα στο τραπέζι, γιατί το σκεφτόμουν από καιρό και όλοι μαζί αποφασίσαμε να προχωρήσουμε… Πρόκειται για μία οικογενειακή επιχείρηση, απλά εγώ θα είμαι υπεύθυνος.”
Ο πατέρας σας, σας βοηθάει με την προετοιμασία του μαγαζιού; ”Πολύ! Επίσης, κι εγώ ο ίδιος τον συμβουλεύομαι λόγω πείρας – είχε 5 χρόνια μαγαζί στο Ψυχικό – κι αν θέλω υιοθετώ τις απόψεις του, αλλιώς όχι. Μας βοηθάει στο στήσιμό του, χωρίς όμως να επεμβαίνει.”
Η Ζέτα παρακολουθεί τις προετοιμασίες; ”Ναι! Δείχνει έντονο ενδιαφέρον, παίρνει τακτικά τηλέφωνο για να ενημερώνεται για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται τα πράγματα, μιας και δεν έχει χρόνο να βρίσκεται συνέχεια εδώ. Νοιάζεται πολύ και για το μαγαζί και για το σπίτι.”
goneis Ζ. Μακρυπούλια: Ανακαίνισε το σπίτι της και ανοίγει μεζεδοπωλείο! Σε πόσο καιρό θα είναι έτοιμα, και το σπίτι και το μαγαζί; Τώρα κατοικεί κάποιος μέσα; ”Σε μία εβδομάδα περίπου, υπολογίζουμε, να είναι έτοιμα. Προς το παρόν μένω εγώ στο ισόγειο… Η Ζέτα θα πάρει το πάνω διαμερισματάκι και οι γονείς μας θα μένουν στον 1ο όροφο…” Πώς αντιμετωπίζετε τα κατά καιρούς αναληθή δημοσιεύματα γύρω από την ζωή της Ζέτας – την γενικότερη παραφιλολογία; ”Δεν δίνουμε σημασία! Εμένα γενικά δεν με άγγιζαν τα κατά καιρούς δημοσιεύματα, αλλά τώρα πια, έχουμε όλοι πάθει ανοσία στην παραφιλολογία!”
Σαν άντρες, εσύ και ο αδελφός σου, συμβουλεύετε την αδερφή σας; Στα πρώτα της βήματα ποιος της στάθηκε περισσότερο; ”Γενικά είμαστε μια πολύ δεμένη οικογένεια, σαν γροθιά και στηρίζουμε ο ένας τον άλλο. Την συμβουλεύουμε, χωρίς όμως να την επηρεάζουμε. Έτσι κι αλλιώς, η ίδια, ύστερα από τόσα χρόνια, ξέρει και μπορεί να κρίνει τι είναι καλό για εκείνη και τι όχι… Στα πρώτα της βήματα τη στήριξε πάρα πολύ η μητέρα μας!”
spiti6 Ζ. Μακρυπούλια: Ανακαίνισε το σπίτι της και ανοίγει μεζεδοπωλείο!
spiti3 Ζ. Μακρυπούλια: Ανακαίνισε το σπίτι της και ανοίγει μεζεδοπωλείο!

Και η RBS βλέπει χρεωκοπία της Ελλάδας μέχρι τον Δεκέμβριο..

Η χρεωκοπία της Ελλάδας έχει γίνει ανέκδοτο.. Τα συμφέροντα που παίζουν πίσω της πολλά.. Και οι οίκοι αξιολόγησης συνεχίζουν να "πυροβολούν" την Ευρώπη μέσω της Ελλάδας, κάνοντας έτσι το δικό τους παιχνίδι.. Μετά τον οίκο Standard and Poor's που δήλωσε πως η Ελλάδα θα έχει χρεοκοπήσει εώς τον Δεκέμβριο σειρά έχει η RBS, η οποία και αυτή
υποστηρίζει πως η χρεοκοπία της Ελλάδας θεωρείται αναπόφευκτη και ότι τα ευρωπαϊκά ομόλογα πλην των γερμανικών σε αυτή τη φάση θα πρέπει να εξετάζονται μόνο για κερδοσκοπικούς λόγους.

"Η Ελλάδα θα έχει χρεοκοπήσει μέχρι την αναθεώρηση της πορείας της οικονομίας της από το ΔΝΤ τον Δεκέμβριο", αναφέρει ο οίκος στην ανακοινωσή του και ασκεί σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση επιρριπτοντάς της ευθύνες για ανικανότητα οσον αφορά στην εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων και στην επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων.

Ενιαίο μισθολόγιο και στο βάθος απολύσεις

Την επέκταση του ενιαίου μισθολογίου και της εργασιακής εφεδρείας ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών. Διαβάστε τι αλλάζει στο δημόσιο

Αλλάζουν τα πάντα και αλλάζουν τώρα για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, μετά τις δραματικές αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου το απόγευμα της Τρίτης.

O υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε επιτάχυνση των καταργήσεων και των συγχωνεύσεων φορέων.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε ως άμεσα αναδιαρθρούμενες τις εταιρίες ΚΕΔ, ΟΔΔΥ, ΙΓΜΕ, ΟΣΚ, ΕΟΜΜΕΧ, ΕΡΤ και άλλους φορείς που δεν κατονόμασε.

Τα παραπάνω καθιστούν επιτακτική την ανάγκη της εφαρμογής της εργασιακής εφεδρείας.

Το συγκεκριμένο μέτρο, θα εφαρμοστεί στον ευρύτερο δημόσιο τομέα με τη θεσμική εγγύηση του ΑΣΕΠ που είναι αρμόδιο να προσλάβει εταιρείες αξιολόγησης του προσωπικού.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στο στενό δημόσιο τομέα, όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι γίνονται κρατικοί. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ανήκουν σε συγκεκριμένα υπουργεία.

Άμεσα, θα καταρτισθεί κατάλογος με το πλεονάζον προσωπικό και θα υπάρξει αναδιάταξη, δυνατότητες εκπαίδευσης και παροχή διευκολύνσεων για όσους βρίσκονται κοντά στα όρια συνταξιοδότησης.

Όχι στις απολύσεις... προς το παρόν

Η εργασιακή εφεδρεία ορίζεται σε 12 μήνες και με ύψος αποδοχών στο 60%, ενώ, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, απολύσεις στην φάση αυτή δεν υπάρχουν.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι όποιος δεν αξιοποιήσει τις ευκαιρίες επανεκπαίδευσης και κατάρτισης, τότε θα ισχύσει ό,τι ισχύει στον ιδιωτικό τομέα.

Οι προσλήψεις στον δημόσιο τομέα διατηρούνται στην αναλογία 1:10 ενώ θα υπάρξει μείωση του αριθμού των συμβασιούχων, αλλά και εξέταση του ενδεχόμενου της εθελοντικής μερικής απασχόλησης ή της εθελοντικής άδειας άνευ αποδοχών.

Το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας δεν αφορά του μόνιμους υπαλλήλους, ωστόσο μπορούν να μπουν σε εφεδρεία, οι υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου και οι συμβασιούχοι έργου.

Καταργείται η "προσωπική διαφορά"

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος προανήγγειλε την άρση χρόνιων αδικιών και ανισοτήτων με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου σε όλους τους υπαλλήλους.

Επίσης αποφασίστηκε η κατάργηση της "προσωπικής διαφοράς" και επομένως υπάλληλοι με ίδια προσόντα, ίδια χρόνια στην ίδια θέση θα λαμβάνουν ίδια αμοιβή, ανεξαρτήτως υπουργείου ή τομέα.

Στη θέση της μπαίνει το "πριμ παραγωγικότητας". Αυτό σημαίνει ότι κάθε υπάλληλος θα κάνει ξεχωριστή συμφωνία με καθορισμένους στόχους. Αν τους ξεπερνά θα λαμβάνει περισσότερα χρήματα, αν αποτυγχάνει και δεν μπορεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα δεν θα αποκλείεται η απόλυση.

Σύμφωνα με τον υπουργό με το νέο μέτρο, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έχουν περισσότερα κίνητρα για να αποδώσουν καλύτερα.

Με υπουργικές αποφάσεις οι ρυθμίσεις για εργαζόμενους σε ΑΕ Δημοσίου

Με υπουργικές αποφάσεις θα ρυθμίζονται θέματα που αφορούν στο προσωπικό των ανωνύμων εταιρειών του δημοσίου που καταργούνται ή συγχωνεύονται ή διασπώνται με απορρόφηση κλάδων τους από άλλη ανώνυμη εταιρεία ή νομικό πρόσωπο.

Με υπουργικές αποφάσεις οι ρυθμίσεις για εργαζόμενους σε ΑΕ Δημοσίου

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης σε έγγραφη απάντηση που απέστειλε στη Βουλή έπειτα από ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη σχετικά με τις καταργήσεις Α.Ε. του δημοσίου, υπενθυμίζει ότι με το νομοσχέδιο "Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση-Θέματα αρμοδιότητας υπουργείων Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης", "δόθηκε στον υπουργό Οικονομικών και στον κατά περίπτωση αρμόδιο υπουργό, η δυνατότητα με κοινή υπουργική απόφασή τους να καταργούν, συγχωνεύουν ή να διασπούν με απορρόφηση κλπ, ανώνυμες εταιρείες του δημοσίου (ΟΔΔΥ, ΚΕΔ, ΕΡΤ, ΟΣΚ, ΕΟΜΜΕΧ), εφόσον αυτές επιβαρύνουν άμεσα ή έμμεσα τον κρατικό προϋπολογισμό ή επιδιώκουν παρεμφερή σκοπό ή για τον εξορθολογισμό του κόστους λειτουργίας τους".

Ο κ. Σαχινίδης υπενθυμίζει ότι με την ίδια υπουργική απόφαση είναι δυνατό να αποσπώνται από αυτές τις εταιρείες περιουσιακά στοιχεία ή επιχειρηματικές μονάδες ως κλάδος ή τμήμα και να εισφέρονται σε άλλη ανώνυμη εταιρεία ή και να μεταφέρεται και να ανατίθεται η ασκούμενη δραστηριότητα ή ο επιδιωκόμενος σκοπός σε άλλο νομικό πρόσωπο.

"Στο πλαίσιο αυτό, θέματα όπως η τύχη του προσωπικού των εν λόγω εταιρειών καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα για την εφαρμογή των ανωτέρω, θα ρυθμίζονται με τις ίδιες ως άνω υπουργικές αποφάσεις, όταν αυτές εκδοθούν", προστίθεται στην απάντηση του αναπληρωτή υπουργού.

Νόμιμη η βοήθεια στην Ελλάδα

Νόμιμη έκρινε το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας τη συμμετοχή του Βερολίνου στη στήριξη της Ελλάδας, απορρίπτοντας τις αγωγές που είχαν ως στόχο να μπλοκάρουν τη βοήθεια, ως αντισυνταγματική

Σύννομη αποφάσισε ότι είναι η ενίσχυση που παρείχε η Γερμανία στο πλαίσιο του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας, αλλά και η συμμετοχή της χώρας στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

Η απόφαση του Δικαστηρίου έχει άμεσο αντίκτυπο στη μεταρρύθμιση του Ευρωπαϊκού Ταμείου που συμφωνήθηκε στη σύνοδο της 21ης Ιουλίου.

Οι εμπειρογνώμονες περίμεναν την έγκριση του δικαστηρίου για την συμμετοχή της κυβέρνησης στο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας και της Ιρλανδίας.

Με βάση αυτή την απόφαση το γερμανικό κοινοβούλιο θα αποφασίσει στις 29 Σεπτεμβρίου για την επέκταση των αρμοδιοτήτων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και θα ακολουθήσει μια ημέρα αργότερα και το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της Γερμανίας.

Τέλος, και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου για την συμμετοχή της Γερμανίας στο μηχανισμό αρωγής της Ελλάδας και της Ιρλανδίας θα καθορίσει νέες απαιτήσεις αναφορικά με την εμπλοκή των κοινοβουλίων σε παρόμοιες αποφάσεις μελλοντικά.

Το γερμανικό δικαστήριο θεωρεί πάντως ότι η βουλή θα πρέπει να έχει πλέον μεγαλύτερο λόγο στις αποφάσεις εκείνες που επιφέρουν μεγαλύτερα βάρη στον κρατικό προϋπολογισμό.

Με την απόφασή του, το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας, απέρριψε τις προσφυγές ομάδας καθηγητών, συνταγματολόγων και οικονομολόγων, καθώς και του βουλευτή της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Πέτερ Γκαουβάιλερ, που ζητούσαν να κριθεί αντισυνταγματική η συμμετοχή της Γερμανίας με 22,4 δισεκατομμύρια εγγυήσεις στο πρώτο πακέτο δανειοδότησης της Ελλάδας και στον προσωρινό μηχανισμό στήριξης EFSF με 123 δισεκατομμύρια, με το επιχείρημα ότι παραβιάζεται η ρήτρα 'no bail out' που απαγορεύει την ανάληψη χρέους άλλης χώρας.

Αβέβαιο το αύριο για 200.000 εργαζομένους

Στον αέρα 200.000 εργαζόμενοι σε φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ). Θα υποβληθούν το επόμενο διάστημα σε διαδικασία αξιολόγησης για την παραμονή τους

Μετά τα σαρωτικά μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, αβέβαιο φαντάζει το εργασιακό μέλλον περίπου 200.000 υπαλλήλων σε φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ).

Οι εργαζόμενοι θα υποβληθούν το επόμενο διάστημα σε διαδικασία αξιολόγησης προκειμένου να κριθεί κατά πόσο θα παραμείνουν στο προσωπικό των νέων φορέων που θα συσταθούν ή θα χαρακτηριστούν πλεονάζον προσωπικό και θα υπαχθούν στην εργασιακή εφεδρεία, η οποία σηματοδοτεί για την πλειονότητά τους έμμεση απόλυση.

Το πρώτο πακέτο συγχωνεύσεων ή καταργήσεων, όπως σημειώνουν "Τα Νέα", αφορά 40 φορείς, όπως αυτοί περιγράφηκαν σε νομοθετική ρύθμιση του περασμένου Αυγούστου. Βάσει των αποφάσεων που έλαβε η κυβέρνηση την Τρίτη, η πρώτη ανατροπή αφορά τους 11 μεγάλους φορείς - μεταξύ των οποίων ΕΡΤ, ΚΕΔ, ΟΔΔΥ, Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, ΙΓΜΕ, ΕΟΜΜΕΧ, ΟΣΚ, ΔΕΠΑΝΟΜ, Θέμις Κατασκευαστική - για τους οποίους είχε δοθεί προθεσμία 9 μηνών για την αναδιάρθρωσή τους και τον καθορισμό του προσωπικού που θα τεθεί σε εφεδρεία.

Η δεύτερη ανατροπή αφορά τους υπόλοιπους 29 φορείς, για τους οποίους οι αρχικές ρυθμίσεις προέβλεπαν πως το προσωπικό θα μεταφερόταν αυτοδίκαια στους νέους φορείς ή στις κεντρικές υπηρεσίες των εποπτευόμενων υπουργείων. Ωστόσο, μετά την επέκταση του καθεστώτος εργασιακής εφεδρείας θα εφαρμοστεί και σε αυτούς τους φορείς αξιολόγηση του προσωπικού.

Στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου αποφασίστηκε πάντως να μη γίνει η αξιολόγηση από τις διοικήσεις των φορέων, όπως είχε αρχικώς προβλεφθεί, και να ανατεθούν σε εξειδικευμένες εταιρείες.

Με βάση δηλαδή τους νέους οργανισμούς των φορέων θα αποτυπωθούν οι θέσεις εργασίας που απαιτούνται για τη λειτουργία και στη συνέχεια θα γίνει αξιολόγηση του συνόλου του προσωπικού ώστε να διαπιστωθεί ποιοι εργαζόμενοι έχουν τα περισσότερα προσόντα για την παραμονή στους φορείς.

Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, που θα αποτελέσουν το πλεονάζον προσωπικό, θα περάσουν από δεύτερη αξιολόγηση βάσει των κριτηρίων που θα προβλέπει Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, και στη συνέχεια θα καταταγούν από το ΑΣΕΠ σε πίνακες εργασιακής εφεδρείας.

Όπως έχει αποφασιστεί, όσοι ενταχθούν στους πίνακες θα λαμβάνουν για ένα έτος το 60% των βασικών αποδοχών τους και μετά δεν θα εισπράττουν καμία αμοιβή από το κράτος. Θα υπάρχουν δυνατότητες επανεκπαίδευσης και επανακατάρτισής τους, θα μπορούν να μεταφερθούν σε άλλο φορέα του ευρύτερου δημοσίου τομέα γιατί, όπως σημείωσε, εκεί είναι χρήσιμοι, ενώ θα αξιοποιούνται και μέσα από την πρόσληψή τους ως προσωπικό ορισμένου χρόνου ή μερικής απασχόλησης.

"Αντίο" στα επιδόματα

Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα κληθούν να αποχαιρετίσουν οριστικά τα επιδόματα που λαμβάνουν, με την κυβέρνηση να εγκαταλείπει το σχέδιο να εξακολουθήσει να καταβάλλει μέρος αυτών για τα επόμενα χρόνια με το σύστημα της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς και ανοίγοντας παράθυρο μόνο για τη χορήγηση πριμ παραγωγικότητας.

Μετά τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν και από πλευράς τρόικας, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου συμφωνήθηκε να προχωρήσει η εφαρμογή του νέου μισθολογίου με βασική αρχή την άμεση καθιέρωση ίσης αμοιβής για ίδια εργασία.

Η κυβέρνηση προανήγγειλε την καθιέρωση μπόνους ανάλογα με την αποδοτικότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Πρόκειται ουσιαστικά για το μοντέλο περιγραφής θέσεων, που είχε ανακοινωθεί πως θα εφαρμοστεί σε όλους του δημόσιους φορείς και βάσει του οποίου τίθενται συγκεκριμένα και αντικειμενικά κριτήρια με τα οποία γίνεται η μέτρηση της αποδοτικότητας των υπαλλήλων σε κάθε θέση.

ΜΕΤΡΑ ΠΑ-ΣΟΚ .....

Μέτρα σοκ ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Σοκ και δέος για τους πολίτες. Με το μαχαίρι της τρόικας στο λαιμό η κυβέρνηση ανοίγει όλα τα μέτωπα. Τι αποφασίστηκε για κλειστά επαγγέλματα, μισθούς και εφεδρεία στο δημόσιο. Σε τρεις εβδομάδες το νέο φορολογικό σύστημα (Vids)



Μέτρα σοκ ανακοίνωσε ο Βενιζέλος by Matsomenos
Στη λήψη σκληρών αποφάσεων με άμεση εφαρμογή κατέληξε το υπουργικό συμβούλιο, που συνεδρίασε σε βαρύ κλίμα και υπό την πίεση της τρόικας ενόψει της 6ης δόσης του δανείου.

Ακολούθησαν δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος περιέγραψε με δραματικούς τόνους την κατάσταση και τόνισε ότι η κυβέρνηση προχωρά σε άμεσα μέτρα, που ουσιαστικά είναι όσα έχει υποσχεθεί η χώρα στους δανειστές της.

Σημείωσε ότι ότι οφείλουμε να συμφωνούμε με τους δανειστές μας για τους στόχους που έχουν τεθεί σχετικά με το έλλειμμα, ωστόσο όσον αφορά τις διαρθρωτικές αλλαγές, είναι θέμα της Ελλάδας να τις προχωρήσει.

Εφεδρεία και κατάργηση της προσωπικής διαφοράς

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κ. Βενιζέλου το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε, καταργήσεις και συνενώσεις φορέων άμεσα.

Αυτό οδηγεί στην επόμενη απόφαση, που αφορά τη διεύρυνση του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας με θεσμική εγγύηση του ΑΣΕΠ το οποίο θα προσλάβει επιτροπές κατάρτισης του πλεονάζοντος προσωπικού.

Διαβάστε αναλυτικά τι αλλάζει στο δημόσιο

Αποφασίστηκε ακόμα το ενιαίο μισθολόγιο να επεκταθεί σε όλους τους υπαλλήλους και να καταργηθεί η λεγόμενη "προσωπική διαφορά".


Δηλώσεις Βενιζέλου by Matsomenos

Αυτό σημαίνει ότι καταργούνται τα μισθολογικά ρετιρέ και οι υπάλληλοι με τα ίδια χρόνια, την ίδια θέση και τα ίδια προσόντα θα έχουν ίδιες αμοιβές.

Επίσης προωθούνται άμεσες αλλαγές στην αγορά εργασίας με την επέκταση των ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων.

Ανοίγουν όλα τα κλειστά επαγγέλματα

Η κυβέρνηση με αφορμή το θέμα των ταξί, προχωρά σε επιτάχυνση του ανοίγματος όλων των κλειστών επαγγελμάτων.

Αυτό θα γίνει νωρίτερα από τις προβλεπόμενες ημερομηνίες με τον διάλογο να έχει πολύ μικρότερη διάρκεια.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε ότι με ευθύνη του εκάστοτε υπουργείου θα προωθηθούν άμεσα οι αλλαγές.

"Αυτή είναι η γενική κατεύθυνση" είπε χαρακτηριστικά.

Αποκρατικοποιήσεις χωρίς καμία καθυστέρηση

Ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι η Ελλάδα θα επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Ειδικότερα το σημερινό υπουργικό συμβούλιο έλαβε οριστικές αποφάσεις σε ότι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις που αφορούν σε πρώτη φάση τον ΟΠΑΠ, το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», την ΔΕΠΑ, τα ΕΛΠΕ και ακίνητα στα οποία στεγάζονται υπηρεσίες του δημοσίου.

Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, την Τετάρτη, περιουσιακά στοιχεία συγκεκριμένων εταιρειών του Δημοσίου θα μεταφερθούν στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης.

Στόχος να εξοικονομηθούν 5 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα στο 2011 και 28 δισ. μέχρι το 2014.

Νέο φορολογικό σύστημα

Ο κ. Βενιζέλος εξήγγειλε νέο ενιαίο φορολογικό σύστημα το οποίο θα παρουσιαστεί σε τρεις εβδομάδες από σήμερα.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τόνισε ότι η Ελλάδα δεν είναι ο παρίας της ΕΕ, έχει βρεθεί σε μια δύσκολη κατάσταση από την οποία δεν θα βγει αν δεν προχωρήσουν οι αλλαγές.

"Αν δεν προχωρήσουμε δεν θα βγάλουμε το κεφάλι μας από το νερό" ανέφερε χαρακτηριστικά.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)