Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Δημήτρης Καζάκης - τί είναι τα Ομόλογα

.....εξηγήσεις για τα ομόλογα, τα κουπόνια τους, τη δευτερογενή αγορά ομολόγων, πως αυτά διαπραγματεύονται.Ο κ. Δημήτρης Καζάκης είναι Οικονομολόγος-Αναλυτής και αρθρογράφος στην εφημερίδα "Ποντίκι".
(ραδιοφωνικό αφιέρωμα στην οικονομία από το Μάνο Κακλαμάνο και το Ράδιο Εννέα -98.9 FM)http://sxoliasmoi.blogspot.com

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ NIELSEN KNUDSEN ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ‏

Γράφει ο Dr Nielsen Knudsen

Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή ώστε η οικονομική σας κατάρρευση συνδέεται άμεσα με τον εθνικό κίνδυνο που θα καταλήξει σε ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ της Ελλάδος. Οι ΗΠΑ, με τους πράκτορες της 5ης Φάλαγγος κηρύσσουν την «Νέα Τάξη», η Τουρκία (ευνοουμένη του Ομπάμα) κηρύσσει την…… θεωρία του ζωτικού χώρου.
Kαι oι δύο αυτές νέες λέξεις είναι η παλιά ευρεσιτεχνία του Χίτλερ. Οι ΗΠΑ, με φερέφωνο τον πράκτορα και συμπατριώτη τους, ονειρεύονται «Παγκόσμια Κυβέρνηση»,την παλιά ευρεσιτεχνία της 3ης Διεθνούς του Στάλιν. Η 5η Φάλαγγα του Χίτλερ έχει δώσει την θέση της στην 5η Φάλαγγα της «Νέα Τάξης», της 4ης Διεθνούς που λέγεται τώρα «Παγκόσμια Κυβέρνηση» που ο Πρωθυπουργός σας «με αμερικάνικη καρδιά» την θέλει …«γρήγορα»! Ο ρους της Ιστορίας σήμερα είναι μολυσμένος με τον ιό (virus) της βλακείας των μηδαμινών «ηγετών» που στον πυρετό της αρρώστιας τους βλέπουν νοσηρές, φασιστικές, οπτασίες υποδουλώσεως των λαών. Η Κεντρική Ευρώπη το ξέρει, ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ;
Για σας η πρώτη ένεση έγινε με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ για να σας κοιμήσει πριν από την μεγάλη εγχείρηση.
Ερωτήσατε στην Βουλή σας ΓΙΑΤΙ το ακριβές αντίγραφο του Μνημονίου που σας επεβλήθη δεν εφαρμόζεται σε καμία άλλη χώρα που μπορεί να έχει και μεγαλύτερο χρέος από την χώρα σας;
ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ;
Είναι σήμερα οι δειλοί που θέλουν να ρίξουν το βάρος για την καταστροφή σας «στην προηγούμενη κυβέρνηση που λιποτάκτησε». Νομίζουν τον ελληνικό λαό ηλίθιο να πιστεύει ότι τόση ολοκληρωτική κατάρρευση και εξουθένωση ενός Έθνους μπορεί να επιτελεσθεί μέσα σε δύο ή τρία χρόνια.
ΟΜΩΣ Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΡΙΝ.
Πρέπει να ανατρέξουμε στην πολιτική που εφήρμοσε ο Ανδρέας Παπανδρέου και ΕΜΙΜΗΘΗ ο λεγόμενος «ΕΘΝΑΡΧΗΣ» σας. Γιατί; Διότι οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.
ΔΗΛΑΔΗ:
Η Ελλάς, από το 1953 έβαινε σίγουρα στο να καταστεί μεγάλη οικονομική δύναμις.
Επί μία 20ετία (1953-1973) υπήρχε ετήσια αύξηση του ΑΕΠ 8%
Επί μία 20ετία υπήρχε ετήσια αύξηση ιδιωτικών επενδύσεων 10%

Αυτή η πρόοδος όπου όλοι στην Ευρώπη μιλούσαμε για το «ελληνικό οικονομικό θαύμα» ανησύχησε την Αμερικανική κυβέρνηση. Γιατί; Διότι αν η Ελλάς είχε γίνει οικονομική δύναμη στην ξηρά, όπως ήταν στην θάλασσα, θα ήταν αδύνατη η νοσηρή επιρροή των διαφόρων Πιουριφόϊ. (Ή μήπως δεν ξέρετε ότι το βαθύ κράτος σήμερα βρίσκεται μέσα στους τοίχους της Αμερικανικής πρεσβείας;). Οι λόγοι του παμπάλαιου «Ανατολικού Ζητήματος» ακόμη σας βαρύνουν. Η οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδος έπρεπε να σταματήσει.
Η πρώτη κίνηση άρχισε με τον «ΕΘΝΑΡΧΗ» που θέλησε να μιμηθεί τα διατεταγμένα από το βαθύ Αμερικανικό κράτος συνθήματα του εξ Αμερικής ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Η δίωξη των Ανδρεάδη και Νιάρχου, ο εκφοβισμός του κεφαλαίου των επενδυτών, η §3 του άρθρου 106 του Καραμανλικού Συντάγματος, ήταν η πρώτη εκδήλωση για τα σχέδια και τους σκοπούς της «Νέας Τάξης».
Αποτέλεσμα άμεσο: πτώση του ΑΕΠ στο 3,5% και ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ στο 0,6% (προσέχτε Έλληνες, από το 10% στο 0,6% !).
Στην Ευρώπη ακούσαμε το πρώτο σύνθημα «ούτε δραχμή πλέον για επένδυση στην Ελλάδα». Παράλληλα οι κραυγές του Ανδρέα Παπανδρέου ενάντια στο «Διευθυντήριο των Βρυξελλών» και στο «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο» και το «ενάντια στο μεγάλο και ντόπιο ξένο κεφάλαιο». Αυτό σημαίνει το 0,6%!
Ποιος είχε το βαθύ συμφέρον από την διατεταγμένη αυτή πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου; Όχι βέβαια ο Έλληνας εργάτης. Αλλά βέβαια η Αμερικάνικη πολιτική – ή μήπως, Έλληνες, δεν το βλέπετε αυτό που ΞΕΡΟΥΜΕ στην Ευρώπη; Όταν το ΠΑΣΟΚ πήρε την εξουσία το 1981, υπήρξε πτώση του ΑΕΠ στο 1,5% (!!), με τις Ιδιωτ. επενδύσεις στάσιμες στο 0,6%. Και αρχίζει το ξήλωμα ΚΑΘΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΟΣ.
Η Ελλάς που εξήγαγε ψυγεία στην Γερμανία απέμεινε να παράγει μόνο γιαούρτια (και αυτά με …εισαγόμενο γάλα).
Και ακολούθησε η μεγάλη ευρεσιτεχνία του μεγάλου οικονομολόγου Ανδρέα Παπανδρέου, αμέσως. Από το 1981. Ποια ήτανε; Η θριαμβευτική επιτυχία του «Τσοβόλα δώστα όλα». Ποιά «όλα»; Τα δανεικά. Το δημόσιο χρέος, από 700 εκατ. δολάρια που το άφησε η Χούντα, έφτασε σήμερα με γεωμετρική πρόοδο τα 400 (περίπου) δισεκατομμύρια Ευρώ!
Θρίαμβος του πολιτικαντισμού. Δανείσου και Μοίραζε χάντρες και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς. Αυτή η μοιρασιά ήταν η μεγαλοφυής έμπνευση του οικονομολόγου που εξασφάλισε θέση Σουλτάνου στον πολιτικό βίο της χώρας σας. Συστηματική αποβιομηχάνιση με παράλληλη δαιμονοποίηση του επενδυτικού κεφαλαίου και παράλληληαυθαιρεσία των εργατοπατέρων σας που νομίζουν ότι «βοηθούν» τον εργάτη ενώ είναι αυτοί που τον κατέστρεψαν. Αυτοί που διώχνοντας το επενδυτικό κεφάλαιο δημιούργησαν την ανεργία. Πόλεμος κατά της Πεσινέ, εκδίωξη της Πιρέλλι (προς την Τουρκία), Σόγιας (προς την Μάλτα), αμόκ ενδυναμούμενο από το ΠΑΣΟΚ «ενάντια στο μεγάλο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο», παροχές για άγρα ψήφων με διαρκώς αυξανόμενο δανεισμό.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.
•Είναι τυχαία όλα αυτά ή είναι καθοδηγούμενα;
•ΠΟΙΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ;
•Ποιος δολοφονεί το εθνικό φρόνημα του λαού;
•Και τώρα, ποιος ωφελείται;
Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ.
Το προσκείμενο στην Αμερικανική κυβέρνηση περιοδικό Stratfor σας το λέει κατάμουτρα: «η Ελλάς δεν έχει καμμία γεωστρατηγική θέση για την Δύση και συνεπώς ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΦΙΛΟΥΣ ΟΥΤΕ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ».
Συνεπώς, είστε η μόνη χώρα που καταδικάστηκε στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Ο Αμερικάνος πρωθυπουργός σας, έκανε …«σκληρή διαπραγμάτευση» ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΑΝΩΘΕΝ με σαφείς σκοπούς. Κατάφερε με τον μαθητευόμενο μάγο, άπειρο και ανώριμο, Υπουργό της Οικονομίας να σας επιβάλει το καπέλο του ΔΝΤ.
Τώρα, λέγει ο Πρωθυπουργός σας, «πρέπει να βιαστούμε για την Παγκόσμια κυβέρνηση». Και, αφού διώξατε τους μεγάλους Έλληνες επενδυτές τρέχει να βρει επενδυτές στην… Τουρκία!
Όνειρο καμουφλαρισμένου φασισμού και υποτέλειας ενός ηλιθίου.
Αυτή είναι η ανατομία του εγκλήματος που διέπραξε ο πολιτικός κόσμος εναντίον του ελληνικού λαού.
ΚΑΙ ΤΩΡΑ: Αν όπως σας το λένε δεν έχετε «ούτε φίλους ούτε συμμάχους στην Δύση», τι πρέπει να κάνετε; Ή γινόσαστε Ήρωες ή ραγιάδες.
ΕΛΛΗΝΕΣ: η Ευρώπη σας θέλει πάντα Ήρωες. Αν δεν έχετε φίλους και συμμάχους στην Δύση ψάξτε τους εκεί που υπάρχουν και σας έχουν ανάγκη. Ψάξτε τους στον ιστορικό (για σας) Βορρά και στην μεγάλη ανερχόμενη δύναμη της Ασίας. Αλλά αυτό θέλει τόλμη που η πολιτική σας ηγεσία δεν την έχει, διότι δεν τολμά κανείς να απαλλαγεί από τα ταμπού της υποτέλειας. Άρα;
ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ!!!

Ξέρεις ποδήλατο;;;...‏

Στο απόσπασμα και οι συντάξεις των στρατιωτικών?


ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΝΤΥΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΑΚΙ, ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΜΑΧΩΝ ΤΩΝ Ε.Δ.
Προ των πυλών: πλαφόν στις συντάξεις, μείωση του εφάπαξ στις αιτήσεις που εκκρεμούν, εισφορά «τύπου ΛΑΦΚΑ»

Σοκ και δέος προκαλεί και στους στρατιωτικούς η νέα δέσμη μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση. Πλαφόν στις... συντάξεις, δραστική μείωση του εφάπαξ στις αιτήσεις που εκκρεμούν, επιβολή εισφοράς «τύπου ΛΑΦΚΑ» στις κύριες και επικουρικές συντάξεις φαίνεται ότι προστίθενται στο ήδη «πετσοκομμένο» εισόδημα των απόστρατων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η «καταιγίδα» των νέων μέτρων εκτιμάται πως θα εφαρμοστεί άμεσα. Ορισμένα το αργότερο στις αρχές του 2012, κάποια άλλα, ωστόσο, ίσως να έχουν και αναδρομική ισχύ. Συγκεκριμένα, εξετάζεται το ενδεχόμενο ο περιορισμός στο εφάπαξ να τεθεί ακόμη και για τις αιτήσεις των στρατιωτικών που πρόσφατα αποστρατεύτηκαν και δεν έχουν προλάβει να το πάρουν. Το κατά πόσο θα μειωθεί εξαρτάται από το ύψος του. Υπάρχει πάντως η πιθανότητα αφαίμαξης έως και 50%. Να σημειωθεί πως ήδη εδώ και ένα χρόνο έχει απαγορευτεί η χορήγηση προκαταβολικά μέρους του εφάπαξ που δίδονταν στα εν ενεργεία στελέχη με τη συμπλήρωση 20 ετών υπηρεσίας.

Άμεση εφαρμογή

Το πλαφόν στο ύψος των συντάξεων είναι κάτι που μελετά η κυβέρνηση, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει κάτι δεδομένο. Εκείνο που θεωρείται σίγουρο είναι η αύξηση της εισφοράς «τύπου ΛΑΦΚΑ», η οποία επιβαρύνει και τους στρατιωτικούς. Η εφαρμογή της θα είναι άμεση, ίσως και από τις αρχές του Σεπτεμβρίου, και θα αφορά στις συντάξεις άνω των 1.700 ευρώ μικτά (η εισφορά αναμένεται να αυξηθεί για τα ανώτατα κλιμάκια από 10% τουλάχιστον σε 14%). Η εισφορά αυτή θα επεκταθεί και στις επικουρικές συντάξεις άνω των 300 ευρώ το μήνα, με ανοιχτό το ενδεχόμενο αναδρομικής ισχύος από τις αρχές του 2011.

Να σημειωθεί ότι οι απόστρατοι αξιωματικοί έχουν απωλέσει ήδη ένα σημαντικό ποσοστό της επικουρικής σύνταξης, ύψους 25% για το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, 8% για το Ταμείο Ναυτικού και 6% για το Ταμείο Αεροπορίας, με παράλληλη μείωση των ΕΚΟΕΜ. Τα ποσά που λάμβαναν μέχρι πρότινος καταβάλλονταν βάσει των εισφορών που είχαν καταβάλει στην ενεργή υπηρεσία τους. Για την τραγική οικονομική κατάσταση (έως και κατάρρευση) των Μετοχικών Ταμείων την ευθύνη φέρουν πρωτίστως και κυρίως οι πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που διόριζαν και τις ηγεσίες των Ταμείων, και όχι οι δικαιούχοι.

Φαίνεται όμως ότι οι μερισματούχοι σήμερα και σε μεγαλύτερο βαθμό οι εν ενεργεία στρατιωτικοί θα είναι αυτοί που θα πληρώσουν το... μάρμαρο. Ήδη, η εισφορά υπέρ των Μετοχικών Ταμείων αυξήθηκε και ουδείς εκ των ένστολων και ειδικά των νέων γενιών γνωρίζει αν θα έχει ανταποδοτικό όφελος μελλοντικά. «Η κυβέρνηση οδεύει προς ενοποίηση των τριών ταμείων σε ένα και μεθοδεύει μεταφορά του Ταμείου Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας στο υπουργείο Εργασίας με οικειοποίηση της περιουσίας των Μετοχικών Ταμείων έχοντας σκοπό να προστεθεί στον πίνακα των υπό εκποίηση περιουσιακών στοιχείων και συγχώνευση του μερίσματος και του ΕΚΟΕΜ σε ένα επικουρικό βοήθημα σε ύψος ελεημοσύνης», δηλώνει ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων Εμμανουήλ Σαρτζετάκης.

«Ντροπή τους...»

«Κάθε τρίμηνο και νέα μέτρα. Προ ημερών μας ενημέρωσαν για περικοπή 16% στο μέρισμα και το ΕΚΟΕΜ. Τώρα η κυβέρνηση προωθεί μέτρα μείωσης του εισοδήματος μας κατά 35% μόλις σε ένα χρόνο. Τέτοια λεηλασία και απαξίωση δεν την είχα φανταστεί ποτέ», τονίζει ο υποπτέραρχος εν αποστρατεία Κώστας Τζαβέλας. Ιπτάμενος ο ίδιος, αναφέρθηκε και στις κατηγορίες υψηλής επικινδυνότητας που κάποιοι σκόπιμα χρησιμοποιούν για να υπονομεύσουν συνολικά το ρόλο και το έργο των στρατιωτικών. «Ειδικότητες όπως οι ιπτάμενοι, οι αλεξιπτωτιστές, οι υποβρύχιοι καταστροφείς έχουμε διπλά χρόνια εργασίας. Τα δικά μου, στο εκκαθαριστικό του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, είναι 68 εργάσιμα χρόνια. Τώρα, η σύνταξη μου, με δύο παιδιά σε σπουδές και στεγαστικό δάνειο, θεωρείται μεγάλη. Στη λογική των αριθμών δεν συνυπολογίζονται οι διπλές κρατήσεις, οι κίνδυνοι ζωής και οι θυσίες μακριά από την οικογένεια. Ντροπή τους», καταλήγει ο κ. Τζαβέλας.

Θολό τοπίο για το νέο μισθολόγιο

ΚΑΙ ΕΝΩ η κυβέρνηση αποφάσισε νέα επώδυνα μέτρα για τους απόμαχους των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της όσον αφορά στο νέο μισθολόγιο. Θα ενταχθούν οι στρατιωτικοί στο ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων ή θα παραμείνουν στο σημερινό καθεστώς; Είναι ένα ερώτημα που απασχολεί έντονα τα εν ενεργεία στελέχη αλλά και τους απόστρατους αξιωματικούς, καθώς κάθε σενάριο ενέχει σοβαρούς κινδύνους μείωσης των μισθών και ακολούθως των συντάξεων. Αποτελεί δεδομένο πως στόχος του ενιαίου μισθολογίου είναι η συρρίκνωση των μισθών με κατάργηση και επιδομάτων. Από την άλλη, διατήρηση των ειδικών μισθολογικών καθεστώτων, όπως των στρατιωτικών ή των δικαστικών, με τη σημερινή μορφή είναι αδύνατο να υπάρξει. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, δηλαδή.

Το ΝΙΜΤΣ

Η δε ένταξη του ΝΙΜΤΣ στα υπό εξέταση νοσοκομεία για συγχώνευση θα σημάνει αφαίρεση από τους αποστράτους του Στρατού και της Αεροπορίας της δυνατότητας νοσηλείας χωρίς εναλλακτικές λύσεις. Αντίστοιχα τα μεγάλα χρέη του Ναυτικού Νοσοκομείου θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας του. Παρ' όλα αυτά, οι στρατιωτικοί συνεχίζουν να υποβάλλονται σε επιπρόσθετες κρατήσεις υπέρ των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων, ενώ έχουν υποστεί και υποβάθμιση της υγειονομικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψής τους.

(E.T.Κ. 29/05/2011 – ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΡΑΣ)
(Σ.Λ.)

Μitsi Mouse


Μitsi Mouse - 2o Επεισόδιο (web episode) by GiorgosMitsikostas

Βρες τη φθηνότερη βενζίνη κοντά σου. Στείλε SMS ΔΩΡΕΑΝ στο 54151

Χρήσιμες πληροφορίες

  • Τι είναι η υπηρεσία; Πρόκειται για υπηρεσία ενημέρωσης μέσω SMS για τα 3 πιο φτηνά σημεία πώλησης αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων στην περιοχή (δημοτικό διαμέρισμα) που σας ενδιαφέρει.
  • Πως λειτουργεί; Στέλνοντας SMS με την περιοχή που σας ενδιαφέρει στο 54151, έρχεται άμεσα στο κινητό σας απάντηση που περιέχει την τιμή της βενζίνης, το πρατήριο πώλησης καυσίμων, καθώς και τη διεύθυνση για κάθε ένα από τα 3 φθηνότερα σημεία πώλησης που εντοπίστηκαν στην περιοχή που δηλώσατε (πχ. Χαλάνδρι, Ηλιούπολη, Αιγάλεω).
  • Από πότε είναι σε ισχύ; Από Πέμπτη 12 Μαίου 2011 για όλη την Αττική και από αρχές Ιουλίου για την υπόλοιπη Ελλάδα (η ακριβής ημερομηνία ενεργοποίησης για την υπόλοιπη Ελλάδα θα ανακοινωθεί).
  • Ποιος μπορεί να κάνει χρήση της υπηρεσίας; Η εφαρμογή έχει αναπτυχθεί αφιλοκερδώς από την εταιρία Upstream και παρέχεται δωρεάν από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας Cosmote, Vodafone και Wind, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας κοινωνικής αλληλεγγύης για μείωση τιμών του ΥΠΑΑΝ. Συνεπώς η εφαρμογή απευθύνεται σε όλους τους καταναλωτές που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες των τριών εταιριών κινητής τηλεφωνίας.
  • Τι θα μου κοστίσει; Η αποστολή SMS στην υπηρεσία είναι χωρίς χρέωση (€0 ανά SMS)
  • Από που προέρχονται τα δεδομένα που χρησιμοποιεί η SMS υπηρεσία; Όλα τα στοιχεία παρέχονται από τον ιστότοπο www.fuelprices.gr της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.
  • Πόσο ενημερωμένες είναι οι πληροφορίες που θα λαμβάνω μέσω SMS; Η ενημέρωση των πληροφοριών της πλατφόρμας SMS γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στην ημέρα.

Οδηγίες χρήσης της υπηρεσίας

  • Για τη λήψη των επιθυμητών πληροφοριών, στείλτε SMS χωρίς χρέωση στο 54151 με το όνομα του δημοτικού διαμερίσματος που επιθυμείτε και σε λίγα δευτερόλεπτα θα λάβετε τις πληροφορίες στο κινητό σας τηλέφωνο. Η απάντηση περιλαμβάνει την εταιρία εμπορίας καυσίμων, την τιμή της βενζίνης καθώς και τη διεύθυνση για κάθε ένα από τα 3 σημεία πώλησης. Παράδειγμα:

  • Σε περίπτωση που υπάρχουν δύο ή περισσότερες περιοχές με το ίδιο όνομα η υπηρεσία σας ζητάει να αποστείλετε ένα διευκρινιστικό SMS (χωρίς χρέωση). Παράδειγμα:

  • Σε περίπτωση αποστολής λανθασμένου μηνύματος (περιοχή που δεν αναγνωρίζεται από το σύστημα), η υπηρεσία σας αποστέλλει απαντητικό SMS που σας ενημερώνει σχετικά και σας προτρέπει να ξαναστείλετε SMS με τη σωστή μορφή. Παράδειγμα:

  • Για πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία στείλτε SMS με την εντολή ΒΟΗΘΕΙΑ στο 54151. Παράδειγμα:

http://www.mindev.gov.gr/?page_id=4407

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)