Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Η Ζιμπάμπουε ζητά την έκδοση του Αμερικανού οδοντιάτρου που σκότωσε τον Σέσιλ


Η υπουργός Περιβάλλοντος της Ζιμπάμπουε Όπα Μουσινγκούρι ζήτησε σήμερα την έκδοση στην χώρα της για να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης του Αμερικανού κυνηγού Ουόλτερ Πάλμερ, ενός πλούσιου οδοντιάτρου από την Μινεσότα, ο οποίος σκότωσε πριν από έναν μήνα το γνωστότερο λιοντάρι της Ζιμπάμπουε, τον Σέσιλ.
"Ζητούμε από τις αρμόδιες αρχές την έκδοσή του στην Ζιμπάμπουε για να δικαστεί για την παράνομη ενέργεια που έχει διαπράξει", δήλωσε η ίδια, προσθέτοντας ότι ο "ξένος λαθροθήρας", όπως αναφέρθηκε στον Πάλμερ, πλήρωσε για να μετάσχει σε ένα παράνομο κυνήγι.
Ο Πάλμερ παραδέχθηκε ότι σκότωσε το 13χρονο λιοντάρι, το οποίο ήταν πολύ αγαπητό στους τουρίστες και αποτελούσε αντικείμενο μελέτης του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, αλλά υποστήριξε ότι είχε προσλάβει επαγγελματίες οδηγούς και ότι πίστευε πως είχαν εκδοθεί όλες οι απαραίτητες άδειες για το κυνήγι.
Η Μουσινγκούρι σημείωσε επίσης ότι από τους κυνηγετικούς κανονισμούς της Ζιμπάμπουε απαγορεύεται η χρήση τόξου και βελών στο κυνήγι, κάτι το οποίο έκανε ο Πάλμερ για να σκοτώσει το λιοντάρι, και σημείωσε πως ο γενικός εισαγγελέας της χώρας της έχει ξεκινήσει την διαδικασία για την έκδοσή του από τις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με μη κυβερνητική οργάνωση της Ζιμπάμπουε, ο Σέσιλ δελεάστηκε για να βγει από το εθνικό πάρκο της Ζιμπάμπουε, όπου ζούσε προστατευμένος, με την χρήση κρέατος ως δόλωμα, προτού τον κυνηγήσουν, τον τραυματίσουν με ένα βέλος και τελικά τον αποτελειώσουν έπειτα από 40 ώρες που τον παρακολουθούσαν.
Ο Πάλμερ κατάφερε να επιστρέψει στις ΗΠΑ προτού οι αρχές της Ζιμπάμπουε ενημερωθούν για το θέμα, σημείωσε η υπουργός.
"Δυστυχώς ήταν πολύ αργά για να συλλάβουμε τον ξένο λαθροθήρα, επειδή είχε ήδη δραπετεύσει στην χώρα καταγωγής του", κατέληξε η Μουσινγκούρι.
Ο θάνατος του Σέσιλ προκάλεσε σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις ΗΠΑ κατά του Πάλμερ, ενώ και ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε χθες ότι θα εξετάσει αίτημα για την έκδοσή του, το οποίο έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερες από 100.000 υπογραφές.

Τίθεται σε εφαρμογή τριπλή μείωση συντάξεων


Τριπλή έμμεση μείωση στις συντάξεις τους θα δουν 2,6 εκατομμύρια συνταξιούχοι λόγω της αναδρομικής παρακράτησης των αυξημένων εισφορών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για την περίοδο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου. 

Υπενθυμίζεται ότι στο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων που πέρασε από την Βουλή...
προβλέπονταν η αύξηση από την 1η Ιουλίου φέτος κατά 2% (από 4% στο 6%) των εισφορών υπέρ κλάδου υγείας στις κύριες συντάξεις και η επιβολή αντίστοιχης εισφοράς 6% στις επικουρικές συντάξεις. 

Οι νέες αυξημένες εισφορές υπέρ ΕΟΠΥΥ για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα παρακρατηθούν τελικά από τις συντάξεις του Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι να πληρώσουν αυτό το μήνα τριπλή εισφορά για ασθένεια. 

Οι σωρευτικές μειώσεις θα είναι ειδικά για το Σεπτέμβριο περί τις 6 ποσοστιαίες μονάδες στις κύριες συντάξεις ( 2% *3 μήνες) και 18 ποσοστιαίες μονάδες (6% *3 μήνες) στις επικουρικές. 

Σύμφωνα με ειδικούς της κοινωνικής ασφάλισης η μείωση στο συνολικό εισόδημα ειδικά για τον Σεπτέμβριο υπολογίζεται στο 12% κατά μέσο όρο. Από τον Οκτώβρη οι έμμεσες μειώσεις θα περιοριστούν στο 2% για τις κύριες και στο 6% για τις επικουρικές.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε χθες ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος, η επιπλέον εισφορά 2% στις κύριες συντάξεις για παροχές ασθένειας σε είδος από τον ΕΟΠΥΥ θα υπολογιστεί επί του αρχικού μεικτού μηνιαίου ποσού της κύριας σύνταξης, δηλαδή πριν από τις γνωστές περικοπές των μνημονίων.
Σύμφωνα με ειδικούς η πραγματική μείωση στο καταβαλλόμενο ποσό θα κυμανθεί στο 3% - 4% (ενώ δεν αποκλείεται να αγγίξει ακόμη και το 6% σε ορισμένες περιπτώσεις). 

Στις επικουρικές συντάξεις ο υπολογισμός θα είναι διαφορετικός, καθώς το 6% θα παρακρατείται από τις καταβαλλόμενες συντάξεις, σύμφωνα και με τη ρητή διάταξη του νόμου. Οι μειώσεις θα εφαρμοστούν σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Παραδείγματα

Για παράδειγμα συνταξιούχος του Δημοσίου με μεικτή κύρια σύνταξη 1.445,44 ευρώ και καταβαλλόμενη επικουρική 324,42 ευρώ, θα επιβαρυνθεί με επιπλέον 144,60 ευρώ στο τρίμηνο (επιπλέον 48,20 ευρώ το μήνα έναντι των 58 ευρώ που πλήρωνε) 

Xαμηλοσυνταξιούχος του ΙΚΑ με 486,84 ευρώ μεικτή κύρια σύνταξη και καταβαλλόμενη επικουρική από το ΤΕΑΥΕΚ - ΕΤΕΑ 236,75 ευρώ θα χάσει επιπλέον 72 ευρώ (24 ευρώ Χ 3 μήνες έναντι 19,50 ευρώ που πληρώνει κάθε μήνα έως σήμερα υπέρ του ΕΟΠΥΥ).

Ο ΕΝΦΙΑλτης επιστρέφει

Με τις ισχύουσες αντικειμενικές αξίες και με στόχο τη συγκέντρωση 2,65 δισ. ευρώ στον κρατικό κορβανά θα εφαρμοστεί και για το 2015 ο ΕΝΦΙΑ

Αύξηση των συντελεστών του συμπληρωματικού φόρου και μείωση του αφορολόγητου ορίου, με παράλληλες παρεμβάσεις στους συντελεστές υπολογισμού του κύριου φόρου, εξετάζει το ΥΠΟΙΚ για να καταστήσει δικαιότερο τον ΕΝΦΙΑ
Η εξαγγελία για κατάργηση του συγκεκριμένου φόρου έμεινε στα… χαρτιά και λαμβάνοντας υπ’ όψιν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην οικονομία τις τελευταίες εβδομάδες, η επιβάρυνση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη για χιλιάδες πολίτες. Από την πρώτη στιγμή οι εκπρόσωποι των πιστωτών ήταν αντίθετοι σε οποιαδήποτε συζήτηση κατάργησής του, καθώς τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του αποτέλεσε μια από τις σταθερότερες πηγές εσόδων για το Δημόσιο. Πρόκειται για έναν φόρο άμεσα συνδεδεμένο με την κατοικία, που η πλειονότητα των υπόχρεων (περίπου 6 εκατ.) έκανε τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να τον αποπληρώσει στο σύνολό του.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η καταβολή του ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο έως τις 29 Φεβρουαρίου 2016. Αυτό σημαίνει ότι η αποπληρωμή σε πέντε δόσεις πρέπει να ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2015. Σε περίπτωση καθυστέρησης, ο αριθμός των δόσεων θα περιοριστεί.

Χρυσώνουν το χάπι με αλλαγές της τελευταίας στιγμής

Σε μια προσπάθεια να… χρυσώσει το χάπι, η κυβέρνηση έχει δώσει εντολή στο ΥΠΟΙΚ να εξετάσει ορισμένες αλλαγές έτσι ώστε να υπάρξει μετατόπιση του βάρους από τις μικρές στις μεσαίες και μεγάλες περιουσίες.

Ειδικότερα, για τον κύριο φόρο εξετάζεται το σενάριο της μείωσης των συντελεστών για τις κατοικίες με χαμηλή αντικειμενική αξία (π.χ. έως 1.000 ευρώ ανά τ.μ.), με παράλληλη αύξηση στις αντίστοιχες με τιμή ζώνης άνω των 2.000 ευρώ ανά τ.μ. Στον συμπληρωματικό φόρο υπάρχει πρόταση για μείωση του αφορολόγητου ορίου σε 200.000-250.000 ευρώ, από 300.000 ευρώ για το 2014, και αύξηση των συντελεστών μέχρι και 2% για τις πολύ μεγάλες ακίνητες περιουσίες.


Με τις παλαιές αντικειμενικές αξίες ο υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ για το 2015Επιπλέον, στο τραπέζι έχει πέσει και η πρόταση για μείωση του φόρου στα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Υπενθυμίζεται ότι το 2014 η συνολική επιβάρυνση σε αυτές τις περιπτώσεις ήταν μειωμένη κατά 30% μετά τις έντονες αντιδράσεις των ιδιοκτητών τους, οι οποίοι θεωρούσαν αδιανόητο ότι το ΥΠΟΙΚ τούς ζητούσε χρήματα για ακίνητα τα οποία ήταν ξενοίκιαστα ή δεν χρησιμοποιούνταν καθόλου εδώ και χρόνια. Σε περίπτωση, πάντως, που αυτή η μείωση διατηρηθεί ή αυξηθεί, απαιτείται νέα νομοθετική ρύθμιση.

Σχετικά με το φλέγον αυτό ζήτημα ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης ανέφερε την Τετάρτη πως εξετάζουν «αλλαγές ώστε ο ΕΝΦΙΑ να καταστεί πιο δίκαιος και πιο αποτελεσματικός». «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη φάση του σχεδιασμού ώστε ο φόρος του ΕΝΦΙΑ να γίνει πιο δίκαιος» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι «η οροφή του φόρου είναι συγκεκριμένη - 2,65 δισ. ευρώ».

«Στο θέμα με τις αντικειμενικές υπάρχει μια πραγματικότητα, δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε την πραγματικότητα αυτή, δηλαδή δεν μπορούμε να πατήσουμε ένα κουμπί και να βγουν καινούριες αξίες ή να διορθώσουμε πράγματα ή να χρησιμοποιήσουμε ένα σύστημα εμπορικών αξιών, αντί τις αντικειμενικές, και οτιδήποτε άλλο. Δυστυχώς, τα δεδομένα μάς οδηγούν και σε συγκεκριμένες αποφάσεις» ξεκαθάρισε επίσης ο κ. Αλεξιάδης.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)