Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

"'Ηλεκτρονικό Δίχτυ'' για εντοπισμό παράνομων συντάξεων

Μέχρι το τέλος του έτους, θα έχει εξαλειφθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος το φαινόμενο των εικονικών συντάξεων, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Ήδη, οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις και οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των ασφαλιστικών φορέων και της γενικής γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, εντοπίζουν έναν αριθμό συνταξιούχων που δεν υποβάλλουν φορολογική δήλωση, ή δηλώνουν μικρότερα ποσά.

Οι περιπτώσεις αυτές θα διερευνηθούν εξονυχιστικά από τις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, εφόσον η πολιτική ηγεσία του υπουργείου εκτιμά ότι εκεί, κατά κύριο λόγο, εντοπίζεται και το μεγαλύτερο ποσοστό παραβατικότητας.

Επί του παρόντος, ο κ. Βρούτσης έχει ζητήσει από τις διοικήσεις των Ταμείων τις καταστάσεις με τους δικαιούχους συντάξεων και παροχών, οι οποίες στη συνέχεια θα δοθούν στις υπηρεσίες του Κέντρου Πληροφορικής του υπουργείου Οικονομικών (ΚΕΠΥΟ), για να γίνουν οι διασταυρώσεις.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, η εφαρμογή του προγράμματος ''Ηλεκτρονικό Δίχτυ'', δίνει τη δυνατότητα η διαδικασία του ελέγχου να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί σε μικρό χρονικό διάστημα χωρίς οικονομική επιβάρυνση και χωρίς να δαπανηθούν επιπλέον εργατοώρες από τις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας.

''Συγκατοίκηση'' Ταμείων και ''ασφαλιστικό πιστοποιητικό''

Κατά τη συνάντηση με τους κοινωνικούς εταίρους, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε επίσης ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα, σε συνεργασία με τις διοικήσεις όλων των ταμείων, θα ξεκινήσει το σχέδιο ''συγκατοίκησης'' των ασφαλιστικών φορέων, κυρίως του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ), του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) και του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), σε διάφορες περιοχές της περιφέρειας, διευκολύνοντας έτσι την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, ιδιαίτερα στις ακριτικές περιοχές αλλά και παράλληλα επιτυγχάνοντας σημαντική μείωση του λειτουργικού κόστους.

Τέλος. ο υπουργός Εργασίας εξήγγειλε την επέκταση φορολογικού και ασφαλιστικού πιστοποιητικού από όλες τις επιχειρήσεις που ελέγχονται από ορκωτούς λογιστές, και τη θεσμοθέτηση του ''ασφαλιστικού πιστοποιητικού'' για όλες τις επιχειρήσεις.

Οι ορκωτοί λογιστές, που είναι υπεύθυνοι για τη σύνταξη του φορολογικού πιστοποιητικού το οποίο υποβάλλεται στις οικονομικές εφορίες, θα συντάσσουν ανάλογο πιστοποιητικό, στο οποίο θα αναφέρονται οι μέρες εργασίας, οι αποδοχές των εργαζομένων και οι εισφορές που έχουν καταβληθεί και θα το υποβάλλουν στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας.

Ψυχρολουσία με το εφάπαξ στο Δημόσιο

Σε νέα περικοπή του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, τη δεύτερη εντός οκταμήνου, προχωρεί η κυβέρνηση. Η διπλή απώλεια για τον κάθε δικαιούχο θα φτάσει τελικά μέχρι και 23.000 ευρώ. Η επώδυνη ρύθμιση θα πλήξει και όσους υπέβαλαν ήδη αίτηση συνταξιοδότησης. Στον ίδιο δρόμο οδηγούνται άλλοι 22 φορείς πρόνοιας.

Κατά 22,67% η μείωση στο βοήθημα, που θα έχει αναδρομική ισχύ. Το μέτρο αναμένεται να επηρεάσει 52.000 άτομα που βρίσκονται στη λίστα αναμονής. Οδηγός η ρύθμιση για το Δημόσιο και για 22 ακόμα Ταμεία

«Ψυχρολουσία» για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, καθώς το εφάπαξ μειώνεται κατά 22.67% και μάλιστα για δεύτερη φορά σε οκτώ μόλις μήνες. Μεγάλες περικοπές θα ακολουθήσουν και σε 22 ακόμα ταμεία πρόνοιας, αφού το καταβαλλόμενο εφάπαξ θα συνδεθεί άμεσα με τις εισφορές που έχουν δώσει οι εργαζόμενοι.

Τη μείωση του βοηθήματος στους δημοσίους υπαλλήλους ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, στο προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, με τους συνδικαλιστές να χαρακτηρίζουν την απόφαση «αιτία πολέμου». Αξίζει να σημειωθεί πως για τους δημοσίους υπαλλήλους είναι η δεύτερη μείωση που μπαίνει σε εφαρμογή. Πέρυσι τον Νοέμβριο μειώθηκε το βοήθημα κατά 20% και τώρα έρχεται και νέα περικοπή στο καταβαλλόμενο εφάπαξ.

Σε σχέση με το αρχικό ποσό του βοηθήματος -δηλαδή πριν από τις δύο περικοπές- οι δημόσιοι υπάλληλοι χάνουν σωρευτικά έως και 23.000 ευρώ! Αρκεί να αναφερθεί πως μόνο από την περικοπή που ανακοινώθηκε χθες οι απώλειες κυμαίνονται από 2.657,9 έως 10.821,09 ευρώ.

Οι ρυθμίσεις θα επηρεάσουν και όσους έχουν ήδη κάνει αίτηση και είναι στην αναμονή για να εισπράξουν το βοήθημα. Στα συρτάρια του ταμείου στοιβάζονται 52.000 αιτήσεις και εκδίδεται το βοήθημα σε όσους κατέθεσαν τα χαρτιά τους τον Ιούλιο του 2010.

Η απόφαση αυτή θα αποτελέσει «πιλότο» και για τις περικοπές στο εφάπαξ βοήθημα σε άλλα 22 ταμεία, που καταβάλλουν υψηλότερο εφάπαξ σε σχέση με τις εισφορές. Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν ταμεία που χορηγούν έως και 83% υψηλότερο εφάπαξ σε σχέση με αυτό που αναλογεί στις εισφορές που έχουν καταβάλει οι ασφαλισμένοι.

Ποιοι θα πληρώσουν
Σε όλους αυτούς τους φορείς πρόνοιας θα υπάρξουν μεγάλες περικοπές, οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ άμεσα. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν μεταξύ άλλων τα ταμεία των ξενοδοχοϋπαλλήλων, των φαρμακευτικών εργασιών, των νομικών, των εργοληπτών, των υπαλλήλων του ΙΚΑ κ.ά.

Στον αντίποδα υπάρχουν 12 φορείς πρόνοιας που χορηγούν χαμηλότερο εφάπαξ σε σχέση με τις εισφορές που έχουν καταβάλει οι εργαζόμενοι. Πρόκειται μεταξύ άλλων για τα ταμεία των εργαζομένων στα λιπάσματα του ΟΤΕ, του ΟΣΕ, της Εμπορικής Τράπεζας (όπου τον Νοέμβριο μειώθηκε το βοήθημα) και των συμβολαιογράφων (όπου η απόκλιση φτάνει το 126.53%).

Μάλιστα το «μοντέλο» σύνδεσης εισφορών και παροχών θα? επεκταθεί και στους φορείς που χορηγούν μερίσματα. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως έρχονται περικοπές και στα μερίσματα που χορηγούν τα μετοχικά ταμεία (π.χ. των δημοσίων υπαλλήλων).

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης ενημέρωσε το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ ότι 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ από την επόμενη δόση της δανειακής σύμβασης θα διατεθεί για την άμεση αποπληρωμή του εφάπαξ των υπαλλήλων του Δημοσίου. Με βάση τις εκτιμήσεις, το ποσό αυτό αρκεί για την καταβολή περίπου 33.000 εφάπαξ στους δικαιούχους.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ Η ΑΝΑΜΟΝΗ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΑ 7 ΕΤΗ
Με καθυστέρηση δύο χρόνων το βοήθημα

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, καθώς αυτή τη στιγμή είναι σε εκκρεμότητα 52.000 αιτήσεις για το εφάπαξ. Ενδεικτικό του αδιεξόδου είναι πως 650 άτομα έχουν πεθάνει, περιμένοντας την έκδοση του βοηθήματος.Με βάση τα επίσημα στοιχεία του ταμείου αυτό τον μήνα εκδίδεται το βοήθημα σε όσους υπέβαλαν αίτηση τον Ιούλιο του 2010. Σε περίπτωση που δεν ληφθούν μέτρα, όσοι υποβάλλουν τώρα τα χαρτιά τους θα πάρουν το βοήθημα μετά από επτά έτη.

«Μαύρη τρύπα»
Το ταμείο έχει κυριολεκτικά ξεμείνει από ρευστό, με αποτέλεσμα η «μαύρη τρύπα» να φτάνει τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ. Τα έσοδα από τις εισφορές αρκούν για την έκδοση περίπου 550 εφάπαξ τον μήνα, με αποτέλεσμα οι υπόλοιπες αιτήσεις να στοιβάζονται στα συρτάρια του ταμείου.Για το θέμα αυτό έχει κατατεθεί σειρά προτάσεων, όπως είναι η αύξηση των απαιτούμενων ετών ασφάλισης, η επιβολή νέων εισφορών και η αύξηση του αριθμού των ασφαλισμένων (π.χ. με την υποχρεωτική υπαγωγή στο ταμείο των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και των μετακλητών υπαλλήλων). Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ είχε προτείνει να κατευθυνθεί για τη στήριξη του ταμείου μέρος των χρημάτων από την επιβολή των ειδικών εισφορών στις συντάξεις. Τελικά το υπουργείο Εργασίας αποφάσισε να προχωρήσει στη μείωση του βοηθήματος.

ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ
Χαμένοι οι εργαζόμενοι με πολλά έτη ασφάλισης

Νέο «χτύπημα» έρχεται στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο είχε περικοπεί και πέρσι τον Νοέμβριο. Η περσινή μείωση ήταν της τάξης του 20% και φέτος έρχεται μία ακόμα περικοπή που φτάνει το 22.67%.

Μεγάλοι χαμένοι θα είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν πολλά έτη ασφάλισης και είναι στις κατηγορίες τεχνολογικής και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι έπαιρναν και το μεγαλύτερο εφάπαξ, με αποτέλεσμα να έχουν τις σημαντικότερες απώλειες.

Παράδειγμα

Ενδεικτικά αναφέρεται πως δημόσιος υπάλληλος με 30 έτη ασφάλισης (πανεπιστημιακής εκπαίδευσης) πριν από τα μέτρα έπαιρνε εφάπαξ 48.251 ευρώ.

Μετά την περικοπή του Νοεμβρίου, το βοήθημα που θα πάρει περιορίστηκε στα 38.600,8 ευρώ.

Τώρα με τη νέα περικοπή -όποτε αποχωρήσει- θα πάρει 29.850 ευρώ. Δηλαδή μέσα σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο είδε το εφάπαξ του να περιορίζεται κατά 18.401 ευρώ.

Την ίδια στιγμή δημόσιος υπάλληλος με 35ετία (τεχνολογικής εκπαίδευσης) πριν από τα μέτρα έπαιρνε εφάπαξ 57.176,54 ευρώ. Με τη μείωση του Νοεμβρίου το βοήθημα έπεσε στα 45.741,23 ευρώ και τώρα θα περιοριστεί στα 35.371,69 ευρώ.

"Σκούπα" στο Δημόσιο - Έτοιμος ο κατάλογος με 20 υπηρεσίες - Τι θα γίνει με τους υπαλλήλους;

Έως τα τέλη Αυγούστου θα έχει ολοκληρωθεί τόσο η αξιολόγηση των διοικητικών μονάδων των υπουργείων, όσο και η αξιολόγηση των 1.500 ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ του δημοσίου τομέα, οπότε θα γνωστοποιηθούν οι αλλαγές που θα γίνουν στις δομές του στενού δημόσιου τομέα και ποια Νομικά Πρόσωπα θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν.Ο κατάλογος είναι ήδη στα χέρια του πρωθυπουργού και μάλιστα αργά το απόγευμα ανακοινώθηκε η συγχώνευση της ΔΕΘ με την Helexpo και τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών.

Όπως σημείωσαν σε άτυπη συνάντηση με τους δημοσιογράφους ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντ. Μανιτάκης, και ο υφυπουργός, Μ. Βολουδάκης, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να δημοσιοποιηθεί η έκθεση αξιολόγησης του υπουργείου που αφορά την καταγραφή και αξιολόγηση των διοικητικών μονάδων του. Εξάλλου, σχεδόν έτοιμη είναι η αξιολόγηση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η αξιολόγηση στα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας και κατόπιν, κατά προτεραιότητα, θα ξεκινήσει η αξιολόγηση στο υπουργείο Υγείας.

Η Κεντρική Συντονιστική Ομάδα των αξιολογήσεων των υπουργείων θα εδρεύει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και από την ερχόμενη εβδομάδα θα οργανωθούν οι Επιτροπές Αξιολόγησης σε όλα τα υπουργεία. Εντός της ημέρας θα αποσταλεί σε κάθε υπουργείο σχετική επιστολή. Η Επιτροπή Αξιολόγησης στο υπουργείο Οικονομικών θα εγκατασταθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε ό,τι αφορά τους φορείς που θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν, ο κ. Βολουδάκης σημείωσε ότι βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης ο κατάλογος των πρώτων 20 φορέων προς κατάργηση. Πρόκειται για τον πρώτο πιλοτικό κατάλογο, αλλά για να οριστικοποιηθεί θα πρέπει να προηγηθούν οι διαβουλεύσεις στα αρμόδια υπουργεία. Ο συγκεκριμένος κατάλογος, εάν υπάρξει σύντομα συναπόφαση των υπουργείων, μπορεί και να ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε ό,τι αφορά τα κριτήρια συγχώνευσης ή κατάργησης, καταρχήν ενοποιούνται ομοιογενείς φορείς. Κατά δεύτερον, η συγχώνευση ή κατάργηση θα αξιολογηθεί με κριτήριο το κόστος για τον φορολογούμενο σε άμεση εξάρτηση με την χρησιμότητα των παρεχομένων υπηρεσιών. Όπως σημείωσε ο κ. Βολουδάκης «είναι προφανές ότι θα καταργηθούν φορείς όπου γίνεται σπατάλη και η συγχώνευση άλλων θα γίνει κατά τρόπο, ώστε να μη χαθεί η παρεχόμενη υπηρεσία».

Την αξιολόγηση των διοικητικών υπηρεσιών των υπουργείων και των φορέων θα ακολουθήσει η αξιολόγηση του προσωπικού. Σε κάθε περιπτώση, τόνισε γι άλλη μια φορά ο κ. Μανιτάκης, δεν θα γίνουν απολύσεις. Όπως είπε «οι καλοί υπάλληλοι θα ανταμειφθούν». Οι υπάλληλοι που δεν θα πάρουν καλή αξιολόγηση, δεν θα απολυθούν. Σε ό,τι αφορά τους υπαλλήλους αορίστου χρόνου, εφόσον ανασυστήνεται όμοια θέση ο υπάλληλος είναι καλυμμένος. Συνάγεται ότι μοιραία θα γίνουν αθρόες μετατάξεις.

Όπως είπε ο κ. Μανιτάκης «μελετάμε όλα τα ενδεχόμενα και τις επιπτώσεις. Θα ξεκινήσουμε με την υπάρχουσα νομοθεσία κι αν υπάρξει ανάγκη θα κάνουμε πρόσθετες νομικές ρυθμίσεις. Θα προκύψουν νομικά ζητήματα που δεν αφορούν μόνο το προσωπικό, αλλά και τη φύση της πρόσληψης, την πηγή χρηματοδότησης, τις επιπτώσεις που θα έχει». Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ο κ. Μανιτάκης, την τελική ευθύνη και τον συντονισμό του εγχειρήματος της διοικητικής μεταρρύθμισης θα έχει ο πρωθυπουργός.

Αλλάζουν όλα στις πληρωμές φόρων – Σε πέντε χρόνια η εξόφληση των χρεών στο Δημόσιο

- Σε 10 δόσεις η εξόφληση της εφορίας για φέτος

- Τέλος το σήμα τελών κυκλοφορίας - Ηλεκτρονικά η πληρωμή

- Σαφάρι από το υπουργείο για να κλείσουν εκκρεμείς υποθέσειςΑνάσα θα πάρουν οι φορολογούμενοι που είδαν εφέτος τα εκκαθαριστικά τους και δεν πιστεύουν στα μάτια τους καθώς πληρώνουν πολλαπλάσιους φόρους σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ο φόρος (φυσικά...) δεν πρόκειται να μειωθεί, όμως θα δοθεί η δυνατότητα αποπληρωμής σε 10 δόσεις, κάτι που σημαίνει ότι θα μειωθεί κατά πολύ το ποσό των δόσεων.

Παράλληλα και καθώς παρατηρείται αδυναμία πληρωμής των οφειλών προς το Δημόσιο το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται στην παροχή δυνατότητας αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε βάθος πέντε χρόνων. Σε 60 δόσεις δηλαδή, ώστε και σε αυτή την περίπτωση να δοθεί η δυνατότητα σε όσους χρωστούν στο Δημόσιο να μπορέσουν να αποπληρώσουν μέσω μικρότερων δόσεων.

Το μέτρο αυτό θα αφορά σε οφειλές ως 10.000 ευρώ, όταν πρόκειται για φυσικά πρόσωπα ή 75.000 για εταιρείες.

Την ίδια ώρα το υπουργείο ξεκινάει “σαφάρι” ώστε να κλείσουν όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις των οφειλετών με ποσά όπως τα παραπάνω και που υπολογίζονται σε περίπου 800.000 (φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις) αριθμός που δείχνει το μέγεθος του ποσού που μπορεί να εισπράξει το δημόσιο από τη ρύθμιση.

Όλα αυτά βέβαια παραμένουν υπό την αίρεση της Τρόικας.

Σημαντική αλλαγή θα υπάρξει και σε ό,τι αφορά στα τέλη κυκλοφορίας. Ουσιαστικά θα μπει τέλος στην γνωστή ταλαιπωρία για το... μαγικό χαρτάκι.

Η πληρωμή θα γίνεται ηλεκτρονικά και θα εκδίδεται μια μόνο απόδειξη που θα αντικαταστήσει το γνωστό σήμα.

Ο πολίτης θα πρέπει απλά σε ειδική σελίδα της ΓΓ Πληροφορικών συστημάτων να βάζει τον αριθμό της πινακίδας του αυτοκινήτου ή της μηχανής. Θα εκδίδεται ένας κωδικός και με βάση αυτόν θα αποπληρώνεται το τέλος είτε σε τράπεζα είτε ηλεκτρονικά.

Στην περίπτωση που κάποιος δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας θα έρχεται αντιμέτωπος με κυρώσεις όταν θα έρχεται η ώρα συμπλήρωσης της φορολογικής δήλωσης η οποία πλέον γίνεται ηλεκτρονικά...

AIΣΧOΣ! Τέλος το Ειδικό Μισθολόγιο! Το ζητάει επιτακτικά μεγάλη ελληνική τράπεζα! "Ναι στη περικοπή του 12%",λέει


Και οι τράπεζες στο "κόλπο" των πιέσεων για περικοπή μισθών και ειδικών μισθολογίων.

Για «ορατή» προοπτική αδυναμίας πληρωμών κάνει λόγο η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank στο Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, ενώ απαριθμεί του λόγους για τους οποίους επιβάλλεται η περικοπή των μισθών των αμειβομένων με ειδικά μισθολόγια.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Alpha Bank πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η χώρα βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση και ότι η προοπτική αδυναμίας πληρωμών είναι πλέον ορατή και η δυνατότητα διοχέτευσης πρόσθετης ρευστότητας στην αγορά, τουλάχιστον στο τρίμηνο που διανύουμε, είναι μάλλον μηδενική.
Όπως τονίζουν στις διαβουλεύσεις με την τρόικα θα πρέπει να διαφυλαχθεί πάνω από όλα η ομαλή χρηματοδότηση της χώρας τους επόμενους μήνες και πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί μία επανάληψη της χαοτικής κατάστασης που επεκράτησε στο τελευταίο τετράμηνο πέρυσι, και που οδήγησε στο PSI και το νέο Μνημόνιο, με οδυνηρότατες συνέπειες για την ελληνική οικονομία και κοινωνία.
Η Alpha Bank επισημαίνει πως η Κυβέρνηση φαίνεται μεν να προσπαθεί να αποφύγει την εφαρμογή του μέτρου της περικοπής κατά 12% των μισθών των αμειβομένων με τα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια, αλλά μόνο αν αντικατασταθεί με ισοδύναμα μέτρα. Σύμφωνα με την ανάλυση, η περικοπή των μισθών των αμειβομένων με ειδικά μισθολόγια είναι επιβεβλημένη για τους ακόλουθους λόγους:
Πρώτον, διότι η περικοπή στους μισθούς των ειδικών μισθολογίων αποτελεί μέτρο εναρμόνισης με τις πολύ μεγαλύτερες περικοπές που έγιναν στους μισθούς των υπαλλήλων του υπόλοιπου ευρύτερου δημόσιου τομέα και πολύ περισσότερο του ιδιωτικού τομέα. Εάν δεν γίνουν οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια τότε θα πρόκειται περί της συνήθους πολιτικής προστασίας των ημετέρων που δεν έχει καμιά θέση στη σημερινή Ελλάδα που πασχίζει να εξέλθει από την μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας της.
Δεύτερον, διότι οι περικοπές αυτές είναι αναγκαίες, όπως απολύτως αναγκαία είναι και τα ισοδύναμα μέτρα, όσα μπορεί να βρεθούν, ιδιαίτερα δε αν αυτά συνιστούν μείωση της σπατάλης και κατάργηση φορέων του Δημοσίου που δεν είναι αναγκαίοι. Σε καμιά περίπτωση, όμως, η εξεύρεση ισοδύναμων μέτρων, τα οποία θα είναι εξίσου επώδυνα, δεν θα πρέπει να αποτελέσει αφορμή αποτροπής της λογικής (και μελετημένης) περικοπής των ειδικών μισθολογίων.
Καλά όλα αυτά ,αλλά δεν μας λέει η τράπεζα πως την ίδια ώρα που προτείνει κι άλλες μειώσεις, δίνει "πράσινο φως" για "σωτηρία" μεγάλων εταιρειών η προοπτική των οποίων είναι εξαιρετικά αμφίβολη ,έχουν εισπράξει τεράστια ποσά από το ελληνικό δημόσιο χωρίς να έχουν εκτελέσει τα έργα που ανέλαβαν και τώρα ζητάνε πάλι από εμάς να σωθούν! Γι΄ αυτά όμως θα επανέλθουμε αύριο ,γιατί μία απ΄ αυτές έχει άμεση σχέση με μεγάλα αμυντικά προγράμματα του ΠΝ

Αναλογικό σήμα τέλος!

Στη φάση της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης μπήκε από τα ξημερώματα στις 03:00 το πρωί η Αττική με την κατάργηση της εκπομπής του αναλογικού σήματος από τον Υμηττό.

Οι παλαιές τηλεοράσεις βγαίνουν πρακτικά εκτός λειτουργίας αφού το αναλογικό σήμα των ιδιωτικών καναλιών(ΑΝΤ1, ΑLPHA, MEGA ΣΚΑΪ, STAR,ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤV) στον Υμηττό θα «κλείσει» και στο εξής οι εκπομπές θα γίνονται μόνο με ψηφιακό σήμα.

Όσοι τηλεθεατές λαμβάνουν σήμα αποκλειστικά από τον Υμηττό, θα πρέπει να πραγματοποιήσουν ορισμένα απλά βήματα για τη λήψη του ψηφιακού σήματος. Συγκεκριμένα θα πρέπει να ελέγξουν αν διαθέτουν τηλεοπτικό δέκτη που υποστηρίζει την τεχνολογία mpeg4. Αν όχι, πρέπει να προμηθευτούν έναν αποκωδικοποιητή, τον οποίο θα συνδέσουν με την υπάρχουσα συσκευή τηλεόρασης ή να προβούν σε αγορά νέας τηλεόρασης αν επιθυμούν και τέλος να επανασυντονίσουν τα κανάλια τους στις ψηφιακές συχνότητες.

Οι τηλεθεατές μπορούν ήδη να εξετάσουν από το πού «κοιτάει» η κεραία τους, αν λαμβάνουν τηλεοπτικό σήμα από το Κέντρο Εκπομπής της Πάρνηθας - που εκπέμπει αναλογικά - ή από το Κέντρο Εκπομπής του Υμηττού - που εκπέμπει και ψηφιακά, και να επιλέξουν αν επιθυμούν να έχουν καλύτερη εικόνα λαμβάνοντας το ψηφιακό σήμα, και στρέφοντας την κεραία τους, αν υπάρχει η δυνατότητα, προς αυτό το Κέντρο Εκπομπής.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι τηλεθεατές δεν χρειάζεται να προβούν σε αγορά καινούργιας συσκευής, δεν χρειάζεται να αγοράσουν καινούργια κεραία, και μπορούν μόνοι τους να κάνουν την εγκατάσταση του αποκωδικοποιητή. Η σύνδεση είναι απλή

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)