Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Που πήγαν 308,000 άνθρωποι;


Για να δούμε τί λένε οι αριθμοί!
Τι σημαίνουν;;;
Μη ξεγελιόμαστε με την ποσοστιαία αποτύπωση των αποτελεσμάτων.
Η δυναμική της αποχής διαμορφώνει νικητές του Θρήνου!!
O Παρονομαστής δίνει ποσοστα σαν εκείνα που κάνουν την παραμόρφωση του Μέσου Ορου! Οταν δηλαδή συναθροιζεται το εισόδημα του Βαρδινομήτσου και του συνταξιούχου του …Ογα, και βγαίνει ζήτουλας ο πρώτος και πάμπλουτος φοροφυγάς, ο δεύτερος!
Το πιο περίεργο είναι το θέμα των εγγεγραμμένων!
Ή καλύτερα των … Γραμμένων που λέει και το γλωσσοκτόνο ΥΠΕΣ!
2007 εθνικες εκλογες εγγεγραμμένοι 9,918,917
2009 Εγγεγραμμένοι 9,996,353

2010 Περιφερεια
Γραμμένοι 6.135.419
Ψήφισαν 3.686.499

2010 δημοτικες
Γραμμένοι 5.826.581
Ψήφισαν 3.492.098
Τί συμβαίνει Με τους …Γραμμένους; Που πήγαν οι υπόλοιποι;;
Εξαφανίστηκαν 308.838 από την Περιφέρεια στους Δήμους;;;;;
Τι σημαίνει η διαφορά αυτή;;;
απ΄τους 9,933,385 του 2009 που πήγαν οι 3.802.966;;;; Τί συμβαίνει;;;

Ένα κορίτσι 15 ετών χρειάζεται επειγόντως την βοήθειά μας‏


Το κορίτσι - συμμαθήτρια και φίλη του γιου μου εδώ και 9 χρόνια - διαγνώστηκε την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010 ότι πάσχει από Λευχαιμία και νοσηλεύεται στο Παίδων.
Οι γιατροί είπαν ότι ο νωτιαίος μυελός είναι σχεδόν κατεστραμμένος και χρειάζεται άμεσα αίμα και αιμοπετάλια και το αργότερο σε 3 εβδομάδες πρέπει να βρεθεί συμβατός δότης για νωτιαίο μυελό.
Ο δότης των αιμοπεταλίων και του μυελού πρέπει να έχει αίμα 0+.

Αν μπορείτε να βοηθήσετε, ειδοποιείστε με να σας φέρω σε άμεση επαφή με τους γονείς της Ανθής.

Μάνος Νικολάου
6943-478144
6958-477135

Και ο τελικός κερδισμένος ειναι ο:


http://greki-gr.blogspot.com/2010/11/blog-post_5714.html

Αποτελέσματα δημοτικών εκλογών 2010: Συμπεράσματα, στοιχεία

Κατά το δοκούν μεταφράζουν το εκλογικό αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών του 2010 τα κόμματα εξουσίας. Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Νέα Δημοκρατία ερίζουν για το ποια από τις δύο παρατάξεις εξέρχεται ενισχυμένη από τις κάλπες.

Επί της ουσίας, και οι δύο έχουν λόγο να είναι ικανοποιημένοι. Το μεν ΠΑΣΟΚ απέφυγε το «εκλογικό Βατερλό», στηριζόμενο εν πολλοίς στο προεκλογικό δίλημμα του πρωθυπουργού για πιθανή προσφυγή σε πρόωρες κάλπες, ενώ η δε Νέα Δημοκρατία φαίνεται να ανακάμπτει από το καταστροφικό εκλογικό αποτέλεσμα του Οκτωβρίου του 2009.

Με βάση τα σχεδόν τελικά αποτελέσματα, το ΠΑΣΟΚ επικράτησε ήδη σε μία περιφέρεια.
Συγκεκριμένα, η μοναδική περιφέρεια, μέχρι στιγμής, που αναδεικνύει περιφερειάρχη από την πρώτη Κυριακή των εκλογών, είναι....


αυτή του Νότιου Αιγαίου με τον Ιωάννη Μαχαιρίδη, που υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ, να συγκεντρώνει 50,72% και το Χαράλαμπο Κόκκινο της Νέας Δημοκρατίας να ακολουθεί με 31,15%.

Επίσης το ΠΑΣΟΚ προηγείται με σεβαστές πιθανότητες τελικής επικράτησης σε άλλες έξι περιφέρειες της χώρας. Την Αττική, την Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα, την Κρήτη, την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη και τη Στερεά Ελλάδα.

Η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τον πρώτο γύρο των εκλογών σε έξι περιφέρειες, στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία τη Δυτική Μακεδονία, την Κεντρική Μακεδονία, το Βόρειο Αιγαίο και τα Ιόνια νησιά.

Σε αναλογία ποσοστών εθνικών εκλογών η διαφορά που χωρίζει τα δύο κόμματα εξουσίας, με βάση πάντα το ποσοστό που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι που στήριξε το ΠΑΣΟΚ, σε σύγκριση με το αντίστοιχο αυτών της ΝΔ, δείχνει ότι το κυβερνών κόμμα εξακολουθεί να προηγείται της αξιωματικής αντιπολίτευσης με μια διαφορά που κυμαίνεται από 2,5% έως 3%.

Τριπλό ηχηρό μήνυμα

Η επόμενη μέρα της κάλπης στέλνει τριπλό τρανταχτό μήνυμα στον πολιτικό κόσμο. Αφενός την αποχή που κυμάνθηκε σε πολύ υψηλά για την κρισιμότητα της εκλογής, ποσοστό της τάξεως του 40%, και αφετέρου με την πολιτική στήριξη που έδωσε στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο κράτησε την αποκαλούμενη «κόκκινη γραμμή», το εκλογικό σώμα διατράνωσε την αντίθεσή του στις εθνικές εκλογές.

Κάτι που δεν επιθυμεί κανείς, ούτε η επίσημη Αθήνα αλλά ούτε και το διευθυντήριο της τρόικας, που με απόλυτη ανακούφιση είδε τα εκλογικά αποτελέσματα να διώχνουν το «φάντασμα» των πρόωρων εκλογών.

Από την άλλη, όμως, η σημαντική ενίσχυση του ΚΚΕ, που σχεδόν διπλασίασε τα ποσοστά των εθνικών εκλογών, αλλά και η ηχηρή παρουσία των λεγόμενων αντι-μνημονιακών υποψηφίων αποκωδικοποιούν και τη μεγάλη αντίδραση του λαού στο μνημόνιο και τα διαδοχικά σκληρά κυβερνητικά μέτρα.

Εξάλλου, η συρρίκνωση των ποσοστών των δύο μεγάλων κομμάτων, σε ποσοστά περί το 66 με 67%, προκαλεί μεγάλη ικανοποίηση στο ΚΚΕ, που μιλάει για κατάρρευση του δικομματισμού, αφού οι υποψήφιοί του φαίνεται να συγκεντρώνουν πανελληνίως διψήφια ποσοστά.

«Νικητής η Αριστερά»

Ο κατακερματισμός και η χρόνια ασθένεια της εσωστρέφειας που κατατρώει τις σάρκες της Αριστεράς και την οδήγησε στη διάσπαση, αρχικά, σε μεγάλες και πλέον σε πολλές μικρές δυνάμεις στέρησαν από το εκλογικό αποτέλεσμα, ειδικά στην περιφέρεια Αττικής, τον μεγάλο νικητή. Αθροιστικά οι υποψήφιοι που στηρίχθηκαν από τα κόμματα της Αριστεράς στην ευρύτερη περιφέρεια της Αττικής, που είναι ο σημαντικότερος δείκτης δυναμικής, συγκέντρωσαν ποσοστό που είναι λίγο κάτω από το 30%.

Ουσιαστικά, δηλαδή, πρώτη δύναμη στην περιφέρεια της Αττικής είναι η Αριστερά, που όμως δεν θα βρίσκεται στον δεύτερο γύρο, καθώς δεν το επιτρέπει η εσωστρέφεια.

«Θρίαμβος» για τα Λευκά και Άκυρα

Εντυπωσιακά σε κάποιες περιφέρειες και δήμους είναι τα ποσοστά των λευκών και των ακύρων. Συγκεκριμένα, τα λευκά και τα άκυρα για τις περιφέρειες έφθασαν το 9% και για τους δήμους το 5,37%.
Ποσοστά διόλου ευκαταφρόνητα, που δείχνουν την απάθεια μεγάλης μερίδας του εκλογικού σώματος.

Η Χρυσή Αυγή

Από τα αξιοσημείωτα των εκλογών είναι ότι στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων εκλέγεται ο Ν. Μιχαλολιάκος της «Ελληνικής Αυγής» (που υποστηρίζεται από την ακροδεξιά «Χρυσή Αυγή») με ποσοστό 5,4%. Σε εκλογικά τμήματα του Αγίου Παντελεήμονα η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει διψήφιο ποσοστό.

Η αποχή

Η αποχή στην Αθήνα κινήθηκε σε ποσοστά που άγγιξαν και το 58%, στη Θεσσαλονίκη το 46,9%, στον Πειραιά το 56,5%, στην Πάτρα το 39,4% και στο Ηράκλειο Κρήτης το 36,3%.

Η μεγαλύτερη αποχή σημειώθηκε στις Πρέσπες με ποσοστό 76,15%. Ακολουθούν η Νίσηρος με 75%, ο Άγιος Ευστράτιος με 73%, η Ιθάκη με 68,48%, η Λήμνος με 67,77%, τα Κύθηρα με 65,81%, η Σύμη με 65,56%, Σέρβια-Βελβεντός με 63,75% και η Φλώρινα με 61%.

Άνθρακες η «έκπληξη» Δημαρά

Ένα νέο «Βατερλό» για τους δημοσκόπους απεδείχθη η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, η Αττική, με την «έκπληξη» Δημαρά να μην επαληθεύεται, αφού ήρθε τρίτος συγκεντρώνοντας ποσοστό της τάξεως του 15-16%. Ο ίδιος δήλωσε ότι από την 1η Ιανουαρίου παραιτείται και από βουλευτής και τη θέση του αναμένεται να καταλάβει ο Στέφανος Τζουμάκας.

Στην Κρήτη ο υποψήφιος που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, ο Ιωάννης Μαχαιρίδης, με ποσοστό 50,74%
εκλέγεται από τον πρώτο γύρο. Σημειώνεται ότι στην Κρήτη δεύτερος έρχεται ο υποψήφιος περιφερειάρχης που στήριξε η Ντόρα Μπακογιάννη, ο κ. Δ. Γιαννουλάκης, και τρίτος με μικρή διαφορά ο υποψήφιος της ΝΔ κ. Γ. Πλακιωτάκης.
Στην Πελοπόννησο προηγείται ο Πέτρος Τατούλης με μικρή όμως διαφορά, γεγονός που θα οδηγήσει σε «θρίλερ» κατά τον δεύτερο γύρο.

Οι πρώτοι των περιφερειακών εκλογών

- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης: Αριστείδης Γιαννακίδης, (στον δεύτερο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Γιώργο Παυλίδη, που στηρίχθηκε από τη ΝΔ)

- Περιφέρεια Αττικής: Γιάννης Σγουρός, που στηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ (στον δεύτερο γύρο θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Βασίλη Κικίλια)

- Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Παύλος Βογιατζής που στηρίχθηκε από τη ΝΔ (την ερχόμενη Κυριακή θα αντιμετωπίσει τον Αθανάσιο Γιακαλή)

- Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Απόστολος Κατσιφάρας, που στηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ (δεύτερος ο Γιώργος Παπαναστασίου)

- Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Γιώργος Δάκης, που στηρίχθηκε από τη ΝΔ (δεύτερος ο Ιωάννης Παπαϊοδρανίδης)

- Περιφέρεια Ηπείρου: Αλέξανδρος Καρχιμάνης, που στηρίχθηκε από τη ΝΔ (δεύτερος ο Ευάγγελος Αργύρης)

- Περιφέρεια Θεσσαλίας: Κωνσταντίνος Αγοραστός, που στηρίχθηκε από τη ΝΔ (δεύτερος ο Απόστολος Παπατόλιας)

- Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Σπυρίδων Σπύρου, που στηρίχθηκε από τη ΝΔ (δεύτερος ο Ηλίας Μπεριάτος)

- Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος στηρίχθηκε από τη ΝΔ (δεύτερος ο Μάρκος Μπόλαρης)

- Περιφέρεια Κρήτης: Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος στηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ (δεύτερος ο Δημήτρης Γιαννουλάκης)

- Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Ιωάννης Μαχαιρίδης, που στηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ και εκλέγεται με 50,74%

- Περιφέρεια Πελοποννήσου: Πέτρος Τατούλης, ο οποίος στηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ (δεύτερος ο Δημήτριος Δράκος)

- Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Κλέαρχος Περγαντάς, που στηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ (δεύτερος ο Αθανάσιος Χειμάρας)

«Ντέρμπι» παίζεται στο Βόρειο Αιγαίο, όπου τις πρωινές ώρες ο Π. Βογιατζής, υποστηριζόμενος από τη ΝΔ, προηγούνταν με 38,27% και ακολουθούσε ο Α. Γιακαλής, υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ, με 36,32. Στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, η μάχη είναι στήθος με στήθος και θα κριθεί από την ενσωμάτωση των ψήφων της μουσουλμανικής μειονότητας.

Στα Ιόνια Νησιά, τέλος, προηγείται η Νέα Δημοκρατία, αλλά το ΠΑΣΟΚ είχε δύο υποψηφίους. Η μάχη στον β’ γύρο αναμένεται αμφίρροπη.

Οι δήμοι

Στον Δήμο Αθηναίων ο Νικήτας Κακλαμάνης έλαβε ποσοστό μικρότερο του αναμενόμενου (περίπου 34,96 %). Ακολουθούν ο Γ. Καμίνης (28,39%) και ο Ν. Σοφιανός (13,71%). Έκπληξη αποτελεί ο ανεξάρτητος υποψήφιος Γ. Αμυράς, με ποσοστό περίπου 7,35%.

Στον Πειραιά, ο Γ. Μίχας (ΠΑΣΟΚ) προηγείται με σχεδόν επτά ποσοστιαίες μονάδες του αντιπάλου του, Β. Μιχαλολιάκου (ΝΔ), με ποσοστό 29,80, και ακολουθεί ο Π. Μαντούβαλος με 18,66%. Στη Θεσσαλονίκη, ο Κ. Γκιουλέκας (ΝΔ) προηγείται με 37,86% έναντι του Γ. Μπουτάρη (33,56%). Στην Πάτρα, ο Δ.Κατσικόπουλος (ΠΑΣΟΚ) συγκεντρώνει 35,07% έναντι του Γ. Δημαρά 21,12%.

Ποιοι υποψήφιοι δήμαρχοι εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

Αγίου Ευστρατίου: Μακρής Χαράλαμπος του Αντωνίου 100,00%

Αγαθονησίου: Κόττορος Ευάγγελος του Κωνσταντίνου 100,00%

Σύμης: Παπακαλοδούκας Ελευθέριος του Νικολάου 100,00%

Γαύδου : Λαμπάκης Ευστράτιος του Μιχαήλ 100,00%

Αγκιστρίου: Αθανασίου Ιωάννης του Ηλία 84,61%

Ιεράπετρας: Αναστασάκης Ιωσήφ του Κωνσταντίνου 77,93%

Ρεθύμνης: Μαρινάκης Γεώργιος του Χαρίτωνα 73,11%

Ηρακλείου: Κουράκης Ιωάννης του Αντωνίου 71,90%

Ανάφης: Ρούσσος Ιάκωβος του Τζώρτζη 71,56%

Μεγίστης: Πανηγύρης Παύλος του Νικολάου 69,07%

Νεστορίου: Γκοσλιόπουλος Χρήστος του Πασχάλη 68,86%

Θήρας: Ζώρζος Αναστάσιος-Νικόλαος του Χριστοφόρου 68,56%

Ασπροπύργου: Μελετίου Νικόλαος του Ιωάννη 68,49%

Κρωπίας: Κιούσης Δημήτριος του Νικολάου 67,88%

Κάσου: Ερωτόκριτος Δημήτριος του Εμμανουήλ 67,83%

Φούρνων-Κορσεών: Μαρούσης Ιωάννης του Γεωργίου 67,67%

Τροιζηνίας: Σαμπάνης Ιωάννης του Δημητρίου 66,71%

Αβδήρων: Τσολακίδης Βασίλειος του Αντωνίου 66,38%

Θέρμης: Παπαδόπουλος Θεόδωρος του Κοσμά 66,24%

Ορεστίδος Κεπαπτσόγλου Παναγιώτης του Δημοσθένη 65,78%

Χερσονήσου: Δοξαστάκης Ζαχαρίας του Εμμανουήλ 65,55%

Ιητών: Πετρόπουλος Μιχαήλ του Σταύρου 65,41%

Πάτμου Στόικος Γρηγόριος του Ευστρατίου 65,38%

Πόρου: Στρατηγός Δημήτριος-Ανδρέας του Δαμιανού 64,64%

Κέας: Δεμένεγας Αντώνιος του Βασιλείου 64,32%

Τήλου: Αλιφέρης Αναστάσιος του Σπυρίδωνα 63,59%

Δυτικής Αχαΐας: Παναγιωτόπουλος Ανδρέας του Αντωνίου 63,13%

Βιάννου: Μπαριτάκης Παύλος του Εμμανουήλ 63,02%

Οινουσσών: Αγγελάκος Ευάγγελος του Ηλία 62,63%

Παλαιού Φαλήρου: Χατζηδάκης Διονύσιος του Διονυσίου 61,55%

Σφακίων: Πολάκης Παύλος του Πέτρου 60,97%

Κιμώλου Μαγκανιώτης Γεράσιμος-Θεόδωρος του Γεωργίου 60,69%

Λειψών: Σπύρου Μπενέτος του Εμμανουήλ 60,54%

Χίου: Λαμπρινούδης Πολύδωρος του Εμμανουήλ 59,83%

Αμοργού Ρούσσος Νικήτας του Γεωργίου 59,21%

Πηνειού Καστρινός Αλέξιος του Αθανασίου 59,10%

Φιλιατών: Παππάς Μηνάς του Σταύρου 58,44%

Αγράφων: Τάτσης Δημήτριος του Βασιλείου 58,18%

Ερυμάνθου: Καρπής Αθανάσιος (Θάνος) του Κωνσταντίνου 57,43%

Μονεμβασιάς: Τριχείλης Ηρακλής του Γεωργίου 57,02%

Πυλαίας-Χορτιάτη: Καϊτεζίδης Ιγνάτιος του Ορέστη 56,93%

Αστυπάλαιας: Κονταράτος Πανορμίτης του Αναστάσιου 56,75%

Αμαρίου Σημαντήρας Στέφανος του Μιχαήλ 56,51%

Αμαρουσίου: Πατούλης Γεώργιος του Ευθυμίου 56,40%

Παξών: Μπογδάνος Σπυρίδων του Χαραλάμπους 56,32%

Ηλίδας Λυμπέρης Ιωάννης του Παναγιώτη 56,17%

Νεάπολης-Συκεών: Δανιηλίδης Συμεών (Σίμος) του Θεοδώρου 55,97%

Σητείας: Πατεράκης Θεόδωρος του Γεωργίου 55,87%

Σαρωνικού Φιλίππου Πέτρος του Ιωάννη 55,55%

Σουφλίου: Πουλιλιός Ευάγγελος του Δημητρίου 55,38%

Ερέτριας: Βελέντζας Βασίλειος του Αναστάσιου 55,21%

Ελαφονήσου: Ψαρομμάτης Παναγιώτης του Μιχαήλ 55,15%

Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: Μπαλιούκος Διονύσιος του Χρήστου 54,70%

Σικίνου: Συρίγος Ιωάννης του Εμμανουήλ 54,60%

Ύδρας: Κοτρώνης Άγγελος του Λουκά 54,45%

Αμπελοκήπων-Μενεμένης: Κυριζόγλου Λάζαρος του Ελευθέριου 54,30%

Αμφιλοχίας: Κοιμήσης Απόστολος του Φώτιου 54,29%

Καρπενησίου: Μπακογιάννης Κωνσταντίνος του Παύλου 54,29%

Παλαμά: Πατσιαλής Κωνσταντίνος του Βασιλείου 54,26%

Κατερίνης: Χιονίδης Σάββας του Γεωργίου 54,14%

Καλαμάτας: Νίκας Παναγιώτης του Ευαγγέλου 54,00%

Καρύστου: Μανώλης Νικόλαος του Ιωάννη 53,91%

Ψαρών: Βρατσάνος Κωνσταντίνος του Γεωργίου 53,79%

Γρεβενών: Κουπτσίδης Δημοσθένης του Γερβάσιου 53,76%

Τοπείρου: Χατζηευαγγέλου Στυλιανός του Χρήστου 53,72%

Βορείων Τζουμέρκων Σεντελές Ιωάννης του Αθανασίου 53,67%

Μυλοποτάμου: Κόκκινος Δημήτριος του Γεωργίου 53,67%

Επιδαύρου: Γκάτζιος Κωνσταντίνος 53,47%

Αγίων Αναργύρων-Καματερού: Σαράντης Νικόλαος του Αντωνίου 53,45%

Ηρακλείας: Κοτσακιαχίδης Κλεάνθης του Ιωάννη 53,38%

Οροπεδίου Λασιθίου: Μηλιαράς Γεώργιος του Κωνσταντίνου 53,34%

Αλοννήσου Βαφίνης Πέτρος του Θεοδώρου 52,96%

Κύθνου: Φίλιππας Εμμανουήλ του Πατέστου 52,63%

Λυκόβρυσης-Πεύκης: Φωκιανός Δημήτριος του Συμεών 52,47%

Μουζακίου: Κωτσός Γεώργιος του Κωνσταντίνου 52,41%

Λαμιέων Κοτρωνιάς Γεώργιος του Νικολάου 52,40%

Πρεσπών: Τσέπας Βασίλειος του Ζήση 52,15%

Κορυδαλλού: Κασιμάτης Σταύρος του Αλεξάνδρου 52,13%

Βόρειας Κυνουρίας: Σκάντζος Εμμανουήλ του Κωνσταντίνου 52,13%

Ιλιου: Ζενέτος Νικόλαος του Θεοδώρου 52,05%

Μεγανησίου: Ζαβιτσάνος Ευστάθιος του Γεωργίου 52,04%

Φολεγάνδρου Βενιός Ελευθέριος του Αντωνίου 52,01%

Ανατολικής Μάνης: Ανδρεάκος Πέτρος του Νεάρχου 51,89%

Πύργου: Παρασκευόπουλος Γεράσιμος (Μάκης) του Άγγελου 51,84%

Νεμέας: Ανδριανάκος Ευάγγελος του Νικολάου 51,79%

Νέας Ζίχνης: Δαϊρέτζης Ανδρέας του Σοφοκλή 51,78%

Αγίας Βαρβάρας: Καπλάνης Γεώργιος του Παναγιώτη 51,68%

Τανάγρας; Γεωργίου Ευάγγελος του Παρασκευά 51,47%

Μετσόβου Τσομπίκος Νικόλαος του Γεωργίου 51,39%

Ρόδου Κουσουρνάς Ευστάθιος του Γεωργίου 51,34%

Νισύρου: Καρακωνσταντίνος Νικόλαος του Μιχαήλ 51,33%

Νέστου: Μιχαηλίδης Σάββας του Μιχαήλ 51,29%

Τήνου: Κροντήρας Παναγιώτης του Βασιλείου 51,17%

Κυθήρων: Κουκούλης Θεόδωρος του Γεωργίου 51,11%

Κάτω Νευροκοπίου: Μαυρίδης Μελέτιος του Μηνά 50,91%

Ορχομενού: Ξηρογιάννης Κωνσταντίνος του Γρηγορίου 50,91%

Αγίου Νικολάου: Κουνενάκης Δημήτριος του Ιωάννη 50,90%

Αργιθέας: Καναβός Χρήστος του Χρυσοστόμου 50,84%

Δωρίδος: Καπεντζώνης Γεώργιος του Νικολάου 50,76%

Αρχαίας Ολυμπίας: Κοτζάς Ευθύμιος του Μιχαήλ 50,64%

Πύδνας-Κολινδρού: Πολύζος Ευάγγελος του Γεωργίου 50,30%

Σίφνου: Μπαμπούνης Ανδρέας του Νικολάου 50,29%

Ερμιονίδας: Καμίζης Δημήτριος 50,19%

Νότιας Κυνουρίας: Μαρνέρης Ιωάννης του Ηλία 50,10%

Μινώα Πεδιάδος: Καλογεράκης Ζαχαρίας του Γεωργίου 50,03

Στις υπόλοιπες Περιφέρειες όπως διαμορφώνονται μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα με καταμέτρηση των ψήφων σε περισσότερο από το 92% του συνόλου, «δείχνουν» ξεκάθαρα επιστροφή στις κάλπες την Κυριακή.

Κεντρικής Μακεδονίας

Παναγιώτης Ψωμιάδης 43,21% (ΝΔ)

Μάρκος Μπόλαρης 30,69% (ΠΑΣΟΚ)

Αν. Μακεδονίας – Θράκης (ενσωμάτωση 99,54 %)

Αριστείδης Γιαννακίδης 41,78% (ΠΑΣΟΚ)

Γιώργος Παυλίδης 41,08% (ΝΔ)

Αττικής

Ιωάννης Σγουρός 24,1% (ΠΑΣΟΚ)

Βασίλης Κικίλιας 20,45% (ΝΔ)

Πελοποννήσου

Πέτρος Τατούλης 41,8% (ΠΑΣΟΚ)

Δημήτρης Δράκος 40,88% (ΝΔ)

Βορείου Αιγαίου

Παύλος Βογιατζής 38,28% (ΝΔ)

Νάσος Γιακαλής 36,32% (ΠΑΣΟΚ)

Δυτικής Ελλάδας

Απόστολος Κατσιφάρας 43,31% (ΠΑΣΟΚ)

Γιώργος Παπαναστασίου 26,7% (ΝΔ)

Δυτικής Μακεδονίας

Γιώργος Δάκης 46,29% (ΝΔ)

Γιάννης Παπαϊορδανίδης 38,41 (ΠΑΣΟΚ)

Ηπείρου

Αλέξανδρος Καχριμάνης 44,76% (ΝΔ)

Ευάγγελος Αργύρης 38,62% (ΠΑΣΟΚ)

Θεσσαλίας

Κωνσταντίνος Αγοραστός 38,63% (ΝΔ)

Απόστολος Παπατόλιας 34,8% (ΠΑΣΟΚ)

Ιώνιων Νήσων

Σπύρος Σπυρίδων 30,14% (ΝΔ)

Ηλίας Μπεριάτος 25,81% (ΠΑΣΟΚ)

Στερεάς Ελλάδας

Κλέαρχος Περγάντας 39,12 (ΠΑΣΟΚ)

Θανάσης Χειμαράς 35,14% (ΝΔ)

Μεγάλος νικήτης των εκλογών η ΑΠΟΧΗ. Πάνω απο 50% το ποσοστό...

Η μεγάλη αποχή των πολιτών είναι το πρώτο μήνυμα των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών καθώς ξεπέρασε το 50%!..
Η αποχή πρέπει όλους μας να μας....
προβληματίσει, σημείωσε στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.

Σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος, το γεγονός αυτό προβληματίζει το ΠΑΣΟΚ ωστόσο όπως υποστήριξε, «δεν πέρασε στο εκλογικό σώμα η αντιμνημονιακή φρενίτιδα».

Το πρώτο μήνυμα το οποίο μοιάζει ξεκάθαρο είναι το μήνυμα της αποχής, δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος. Ανάλογη εκτίμηση έκανε και ο Παναγιώτης Φασούλας, ο οποίος υποστήριξε πως ο κόσμος γυρνάει την πλάτη στο σημερινό πολιτικό σύστημα. Και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σοφία Γιαννακά μίλησε για αρκετά μεγάλο ποσοστό αποχής.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής της ΝΔ Αρης Σπηλιωτόπουλος σημείωσε πως η αποχή είναι πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα, εκτιμώντας πως δεν πρόκειται για στάση αδιαφορίας, αλλά αντίθετα έχει έντονο πολιτικό περιεχόμενο.

Μήνυμα προς το πολιτικό σύστημα χαρακτήρισε ο αναπληρωτής τομεάρχης οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, τα κατά τα φαινόμενα- υψηλά ποσοστά αποχής.

«Εγω τουλάχιστον διατήρησα τις δυνάμεις μου απέναντι στον Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος θεωρώ ότι τα πήγε πολύ καλά, καθώς ήταν το φαβορί. Το ζήτημα είναι η αποχή, που σημαίνει ότι ο κόσμος δεν πείθεται πλέον. Η αποχή πρέπει να προβληματίσει τον πολιτικό κόσμο» δήλωσε από την πλευρά του στο naftemporiki.gr ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Κυριάκος Βελόπουλος. Είναι ένα μήνυμα απογοήτευσης και δυσαρέσκειας, ειδικά προς την κυβέρνηση που συνέδεσε αυτές τις εκλογές με ψήφο εμπιστοσύνης, τόνισε.

Το κλίμα αυτό επιβεβαίωσε και ο πολιτικός αναλυτής Γιώργος Σεφερτζής: «Με την επιφύλαξη του τελικού αποτελέσματος, είναι προφανές ότι η αποχή εγκαθίσταται για τα καλά ως πολιτικό φαινόμενο στη ζωή του τόπου, στέλνοντας ένα δικό της μήνυμα για έναν γενικότερο προβληματισμό» σημείωσε.

«Είναι μάλλον προφανές ότι μπροστά στην αλλαγή των δεδομένων που εμφανίστηκαν στην πορεία προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ένα πολύ μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης αποφάσισε να εκφράσει την αμηχανία και την απορία του για την εξέλιξη της αυτοδιοικητικής αναμέτρησης» πρόσθεσε.

«Ο μεγάλος νικητής των εκλογών είναι η αποχή, αυτό καταδεικνύει με τον πιο σαφή τρόπο την απαξίωση των πολιτών και την απόσταση των πολιτών από το πολιτικό σύστημα διακυβέρνησης του τόπου», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

Αναφερόμενος στο δίλημμα που έθεσε ο Πρωθυπουργός, επεσήμανε ότι επρόκειτο για «ένα δίλημμα αποπροσανατολιστικό για τα προβλήματα της χώρας» και τόνισε ότι «το πολιτικό σύστημα το οποίο αποσυντίθεται πρέπει να ανασυντεθεί με όρους κοινωνίας».

Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, «το μήνυμα των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι πολυσήμαντο και κυρίως αφορά την ασκούμενη πολιτική. Μια πολιτική η οποία σωρεύει βάρη στις πλάτες των οικονομικών ασθενέστερων αυτού του τόπου. Ένα πολιτικό σύστημα το οποίο δείχνει να είναι αμήχανο να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση με την παρουσία του ΔΝΤ και του Μνημονίου το οποίο έχει προσθέσει αφόρητες επιβαρύνσεις στην ελληνική κοινωνία».

Σε ό,τι αφορά, τέλος, στη Δημοκρατική Αριστερά σημείωσε ότι είναι αν και ένα κόμμα μόλις τεσσάρων μηνών, «έχει σημαντική την καταγραφή του στις αυτοδιοικητικές αυτές εκλογές. Είναι ένα κόμμα παρών σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε όλη την Περιφέρεια. Από εκεί και πέρα η ευθύνη όλων είναι ευθύνη απέναντι στη χώρα, στην κοινωνία και στους πολίτες και η Δημοκρατική Αριστερά αυτή την ευθύνη την έχει αναλάβει από την ημέρα που δημιουργήθηκε».

Το μηνυμα των εκλογών

Συνεχίζουμε !!!

Όχι μόνο δεν πήρε το μήνυμα των εκλογών ο πρωθυπουργός, αλλά κατάλαβε ότι πήρε εντολή να συνεχίσει και έστειλε το μήνυμα σε όσους συνειδητά απείχαν απειλώντας τους ότι η κυβέρνηση θα συνεχίζει το έργο της.
http://greki-gr.blogspot.com/2010/11/blog-post_7279.html

Γιορτάζει ο προστάτης της Πολεμικής μας Αεροπορίας Αρχάγγελος Μιχαήλ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΑ ο φετινός εορτασμός του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ, θα πραγματοποιηθεί από 5 έως 8 Νοεμβρίου 2010.


Εκδηλώσεις
Κατά τη διάρκεια του εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

• Επίσημος Εορτασμός - Δοξολογία στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας στις 8 Νοεμβρίου (πέρας προσέλευσης προσκεκλημένων 10:30). Μετά το πέρας, στο χώρο του Μουσείου της Πολεμικής Αεροπορίας, θα ακολουθήσει επίδειξη Solo Demo Flight F-16 Block 52+.

• Σε εννέα (9) άλλες Μονάδες, μετά τον Επίσημο Εορτασμό, θα επακολουθήσει Τελετή Απονομής «Μεταλλίων Εξόχου Πράξεως» σε εκατόν δώδεκα (112) εν ζωή Στρατιωτικούς ή μεταθανάτια στους συγγενείς τους, ως επιβράβευση των εξόχων ή μέχρι αυτοθυσίας πράξεων τους.

• Μετασταθμεύσεις αεροσκαφών για εμπλουτισμό των στατικών εκθέσεων των Μονάδων.
• Στατικές και φωτογραφικές εκθέσεις στις Μονάδες.
• Μνημόσυνο και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας στις 6 Νοεμβρίου (πέρας προσέλευσης προσκεκλημένων 10:45).
• Ειδική σφράγιση επιστολών ΕΛΤΑ.
• Διάφορες εκδηλώσεις Αερολεσχών και Αεραθλητικών Σωματείων σε Αεροπορικές Βάσεις.

ΩΡΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΚΟΙΝΟΥ
05, 06 και 07 Νοεμβρίου από 09:00 έως 17:00
08 Νοεμβρίου από 13:00 έως 17:00
http://koukfamily.blogspot.com/

Μοναδικό καλό αποτέλεσμα για την Ελλάδα η Κομοτινή....

Αυτοί είναι οι “Τούρκοι” στην περιοχή της Κομοτηνής; Τόσοι πράκτορες, “γκρίζοι λύκοι”, τόση προπαγάνδα από το “προξενείο”, τόσες βαριές κουβέντες εκστόμισε η εκλεκτή του ΓΑΠ για τις αδικίες που υφίστανται οι "Τούρκοι" στην Κομοτηνή. Και ποιο το αποτέλεσμα;

Η κα Σιμπελ Μουσταφάογλου, που κατέβαινε με “τουρκικό” προφίλ στις εκλογές ως υποψήφια δήμαρχος Κομοτηνής, με το σύνθημα “οι Τούρκοι ψηφίζουν Τούρκους”, με καταμετρημένο το 64,3% των ψήφων συγκεντρώνει μετά βίας 1500 ψήφους ποσοστό 7,6%.

Αν με όλη την κινητοποίηση, πρακτόρων και προξενείου που δρουν εκεί η κα Σιμπελ συγκεντρώσει κάπου στους 2000 ψήφους, τότε ποια μεγαλύτερη απόδειξη χρειαζόμαστε ότι στην Θράκη ΔΕΝ υπάρχει τουρκική μειονότητα; Δεν υπήρξε, δεν υπάρχει ούτε πρέπει να υπάρξει (όσο κι αν δουλεύει γι’ αυτό η κυβέρνηση), και οι Έλληνες μουσουλμάνοι της περιοχής αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πόσο απομονωμένοι είναι από την ελληνική πολιτεία κι όμως αντιστέκονται!

Όσο και να προσπαθούν να φυτέψουν τουρκική μειονότητα στην Θράκη, να ‘ναι καλά ο τρικυμίας (εν κρανίω) ΓΑΠ και η κυνηγημένη κι αδικημένη Δραγώνα, δεν τους βγαίνει. Καιρός να δούμε πιο σοβαρά το θέμα.

Η Θράκη δεν χαρίζεται σε κανέναν!!!

από το Αιέν Αριστεύειν

Με την δημοκρατια κερδισε και ο Πανικας...

Τι ψηφισε ο πολιτης του κοσμου;

Ψηφίσαμε Αλη Μπαμπά γιατί.....

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)