..ΟΣΑ ΕΝΑΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΕ 5
Πόσα χρόνια άραγε χρειάζεται να εργαστεί ο ο μέσος έλληνας εργαζόμενος για να βγάλει όσα κερδίζει ο ευρωβουλευτής μέσα σε πέντε μόνο χρόνια; Σαράντα εννέα! Δηλαδή όσο κι άν… τρέξει κανείς δεν….

τους φτάνει με τίποτα, εκτός και εάν δεν πάρει ποτέ σύνταξη! Μια ολόκληρη ζωή, δηλαδή…Το ετήσιο εισόδημα κάθε ευρωβουλευτή είναι 213.924 ευρώ (μεικτά) έναντι 21.606 του μέσου έλληνα μισθωτού, που σημαίνει 890% υψηλότερο. Στην πενταετία δε, το σύνολο του εισοδήματος που εισπράττει κάθε ευρωβουλευτής φτάνει τα 1.069.620 ευρώ…
Και το φαινόμενο δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό, όπως δείχνει έρευνα που διεξήγαγε επιστημονική ομάδα για λογαριασμό της γερμανικής ιστοσελίδας www.presvergleich.de , η οποία ασχολείται αποκλειστικά με θέματα καταναλωτή.
Ο μέσος Πολωνός μισθωτός χρειάζεται 78 χρόνια δουλειάς για να κερδίσει όσα βγάζει σε μια πενταετία ο ευρωβουλευτής τον οποίο επέλεξε, ενώ ο Βούλγαρος 108 χρόνια!
Στην έρευνα που αναδημοσιεύεται στην ιταλική εφημερίδα «Ρεπούμπλικα» η Ελλάδα κατέχει τη 12η θέση στην κατάταξη των χωρών με το μεγαλύτερο άνοιγμα ψαλίδας ανάμεσα στους μισθούς των ευρωβουλευτών και των ψηφοφόρων τους.
Πρωταθλήτριες στις πέντε πρώτες θέσεις είναι οι: Βουλγαρία, Λετονία, Ρουμανία, Λιθουανία και Πολωνία. Πάι καλά δηλαδή που δεν είμαστε πρώτοι