Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Σε ποιους χρωστάει η Ελλάδα

GREECE CRISIS
Ο νέος υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης της αριστεράς στην Ελλάδα Γιάνης Βαρουφάκης έχοντας δίπλα του τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, ανέφερε ότι δεν πρόκειται να συνομιλήσουν με την “τρόικα”. Ο κύριος στόχος της Ελληνικής Κυβέρνησης είναι να προκληθεί μία ρωγμή στο τείχος της λιτότητας που έχει χτίσει η Μέρκελ μέσα στην Ευρώπη.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από το Βερολίνο όπου ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι οι Έλληνες πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και πρόσθεσε: «Το ελληνικό χρέος θα μειωθεί στο 112% του ΑΕΠ έως το 2020 χάρη στις μεταρρυθμίσεις που άρχισαν... Όποιος γνωρίζει τη διάρθρωση του ελληνικού χρέους, γνωρίζει ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα έως το 2020... Δεν βλέπω κανένα λόγο να μπαίνουμε σε εικασίες για ένα κούρεμα».
Το επιχείρημα που πρόβαλλε ήταν ότι στόχος της Ελλάδας είναι να μειωθεί το κόστος διάσωσης της χώρας μας για τον μέσο Ευρωπαίο φορολογούμενο τα χρήματα του οποίου δεν θα πρέπει "να χάνονται σε μια μεγάλη μαύρη τρύπα
Το BBC υπενθυμίζει ότι η νέα κυβέρνηση πιέζει για την ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων μεγάλων έργων, συμπεριλαμβανομένων των δύο κύριων λιμανιών αυτό του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. Η Ελλάδα σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών χρειάζεται περίπου 20 δισεκατομμύρια ευρώ για τις οφειλές του τρέχοντος έτους.
Στη συνέχεια το BBC ανέλαβε να θυμίσει σε ποιους χρωστά η Ελλάδα.Υπάρχει και ένα γράφημα που αναλύει το ελληνικό χρέος.
Σύμφωνα με αυτό- που βασίζεται σε στοιχεία από το Open Europe, ένα βρετανικό think tank- το ελληνικό χρέος φτάνει τα 323 δισεκατομμύρια ευρώ. Από αυτά, το 60% κατέχει η ευρωζώνη, το 10% το ΔΝΤ, το 6% η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το 3% ελληνικές τράπεζες, το 1% ξένες τράπεζες, άλλο 1% η Τράπεζα της Ελλάδος, το 15% αφορά άλλα ομόλογα και το 3% άλλα δάνεια.
greece
ΠΗΓΗ: bbc.com

Ποιο το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας στην Άρτα που κατέρρευσε


Θλιβερή είδηση για τους Ηπειρώτες και τους απανταχού Τζουμερκιώτες. Από τα ορμητικά νερά του Αράχθου,κατέρρευσε το μεγαλύτερο μέρος του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας
Το ιστορικό Γεφύρι της Πλάκας δεν άντεξε και κατέρρευσε λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που πλήττουν από το πρωί του Σαββάτου τα Τζουμέρκα. Θεωρείται η ωραιότερη γέφυρα των Βαλκανίων και η τρίτη στην Ευρώπη.
Η είδηση έχει συγκλονίσει τους Ηπειρώτες για τους οποίους αποτελεί την "Ακροπόλη" της περιοχής τους. Επρόκειτο για το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι στα Βαλκάνια, το οποίο χτίστηκε από μαστόρους της πέτρας τον 18ο αιώνα. Εκεί λειτουργούσε το τελωνείο της Ελεύθερης Ελλάδας με τη σκλαβωμένη Ήπειρο και εκεί έγινε, στις 29 Φεβρουαρίου 1944, η συμφωνία της Πλάκας-Μυρόφυλλου ανάμεσα στον ΕΔΕΣ, τον ΕΛΑΣ την ΕΚΚΑ και των εκπροσώπων του Στρατηγείου Μέσης Ανατολής και της Ελληνικής Στρατιωτικής Διοίκησης, του Αμερικανού ταγματάρχη Ουάινς και του Βρετανού συνταγματάρχη Γουντχάους.
Το ονομαστό Γεφύρι της Πλάκας, είναι ένα από τα ωραιότερα, μεγαλύτερα και γνωστότερα πέτρινα γεφύρια που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ήπειρος

Η βροχή που πέφτει ασταμάτητα από το πρωί του Σαββάτου και στους τέσσερις Νομούς της Ηπείρου δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, ζημιές στις υποδομές, καταστροφές σε καλλιέργειες και πλημμύρες σε υπόγεια σπιτιών, καταστημάτων καθώς και σε κτηνοτροφικές μονάδες.
Από τις 5 τα ξημερώματα άνοιξε το φράγμα στον υδροηλεκτρικό σταθμό στο Πουρνάρι της 'Αρτας και αποφορτίζεται ελεγχόμενα από τον υδάτινο όγκο, με κίνδυνο να δημιουργηθούν νέα πλημμυρικά φαινόμενα.
Στην Θεσπρωτία ο ποταμός Καλαμάς υπερχείλισε και πλημμύρισαν εκτάσεις στην περιοχή της Βρυσέλλας ενώ ανάλογη είναι η κατάσταση και στον Αχέροντα, κυρίως στην περιοχή του κάμπου Φαναρίου.
Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί πλέον και στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων. Σεισμόπληκτα, Βοτανικός, Μπάφρα, Πεδινή, Κατσικά, είναι από τις περιοχές που έχουν πληγεί με ιδιαίτερη ένταση.
Μάλιστα στα Σεισμόπληκτα, το Βοτανικό και την Κατσικά έχουν πλημμυρίσει και υπόγεια σπιτιών.
Οριακή είναι η κατάσταση είναι η κατάσταση στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων καθώς οι ποσότητες νερού είναι τεράστιες και το αντιπλημμυρικό δίκτυο βρίσκεται στο κόκκινο.
Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου και των δήμων βρίσκονται επί ποδός και απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να ενημερώνονται για τα πλημμυρικά φαινόμενα που επικρατούν στην περιοχή τους.

Τι ζητούν οι στρατιωτικοί από τη νέα συγκυβέρνηση

«Να εφαρμόσουν τώρα τα όσα υποσχέθηκαν»

Η αλλαγή της κυβέρνησης βάζει επιτακτικά στο τραπέζι το θέμα της υλοποίησης των υποσχέσεων που έχουν δώσει στους στρατιωτικούς ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, τονίζουν οι στρατιωτικοί, που... θυμούνται πως τα δύο κόμματα ως αντιπολίτευση ήταν στο πλευρό τους.

Μάλιστα, το αίτημα των στρατιωτικών γίνεται ακόμα πιο έντονο λόγω του γεγονότος πως δεν αποτελεί μια «συντεχνιακού χαρακτήρα» απαίτηση, αλλά, αντίθετα, αυτό που ζητάνε είναι το ελληνικό Δημόσιο να εφαρμόσει μια δικαστική απόφαση, δηλαδή -με άλλα λόγια- επιθυμούν απλώς να εφαρμοστούν τα νόμιμα με τον τρόπο που ορίζουν οι ισχύουσες διατάζεις και όχι με ποσοστά, σε βάθος χρόνου.

Η ΕΣΠΕΘ, μάλιστα, παραθέτει και σειρά κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων των δύο κομμάτων για να ενισχύσει το επιχείρημά της πως, καθώς υπήρξαν δεσμεύσεις (ότι πρέπει να αναληφθούν ενέργειες και να αποκατασταθούν άμεσα οι αδικίες), η σημερινή κυβέρνηση έχει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνει πράξη όλα αυτά που λέγονταν σε θεωρητικό επίπεδο και να μην παραμείνουν υποσχέσεις. Μάλιστα, η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας δεν μένει μόνο στην απόφαση του ΣτΕ, αλλά θυμίζει και τις δεσμεύσεις για κατάργηση των διατάξεων στο Ασφαλιστικό παλιών και νέων ασφαλισμένων (επαναφορά της 25ετίας σε όλους τους ασφαλισμένους), κατάργηση κρατήσεων αλληλεγγύης που μειώνουν περαιτέρω τις αποδοχές ε.ε και ε.α., επίδομα παραμεθορίου ή επαναφορά των ΗΕΕ, επαναφορά επιδομάτων εορτών, αδείας και Πάσχα, αποζημίωση υπερωριακής εργασίας (πενθημέρου και νυχτερινών), όπως αντίστοιχα δίνεται στα ΣΑ, χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, μεταθέσεις, βαθμολογική εξέλιξη και ισότητα Eθελοντών/Eθελοντριών Mακράς Θητείας, Μετοχικά Ταμεία, άδεια ανατροφής τέκνου και στο προσωπικό των ΕΔ, καθώς και συνδικαλιστική ελευθερία στρατιωτικών.

(ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 31/01/2015– ΚΩΣΤΑΣ ΑΤΤΙΑΣ)

Στα άκρα η κόντρα Τσίπρα – Στουρνάρα: «Δεν παραιτούμαι» δηλώνει προκλητικά ο Διοικητής της ΤτΕ !!!

stournaras_11102014133449

Ο Αλέξης Τσίπρας, έχει στις πρώτες προτεραιότητες του την αλλαγή του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας. H υπόθεση όμως δεν φαίνεται να είναι τόσο απλή για τον νέο Πρωθυπουργό.
Ο Γιάννης Στουρνάρας στηριζόμενος σε αστεία επιχειρήματα, περι ανεξαρτησίας του θεσμού του Διοικητή της ΤτΕ, διαμηνύει στο Μέγαρο Μαξίμου που δεν σκοπεύει σε καμία περίπτωση να υποβάλλει ο ίδιος οικειοθελώς την παραίτηση του.
Η στάση του κ. Στουρνάρα χαρακτηρίζεται εξαιρετικά προκλητική από τη νέα κυβέρνηση η οποία αναμένεται να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει προκειμένου τελικά να τον απομακρύνει από την θέση του.
Στο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι πίσω από την άρνηση του πρώην Υπουργού του κ. Σαμαρά μπορεί να κρύβονται σχέδια για χρησιμοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος για μικροπολιτικά παιχνίδια με στόχο να πλήξουν την νέα κυβέρνηση.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)