Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ κ. ΔΑΛΑΛΜΑΡΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΙΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ: ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
ΑΞ/ΜΟΝ Κον. ΜΑΡΤΙΝ ΣΟΥΛΤΣ

ΘΕΜΑ: Καταγγελία, κατά της Ε.Ε. και της Γερμανίας και κατά παντός υπευθύνου για εγκλήματα κατά της Ελλάδος και της Ανθρωπότητος.

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Σας εσωκλείω την Ποιητική μου Συλλογή, «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» μέσα από την.....
οποία επιχειρώ να αναδείξω, το ανεπανάληπτο θαύμα που συντελέστηκε σ’ αυτήν τη μικρή, αλλά μοναδική γωνιά του πλανήτη, όπου έζησε και εμεγαλούργησε και πεισματικά, συνεχίζει να ζει και θα ζει για πάντα, η φυλή των Ελλήνων.
Επίσης, επιχειρώ να προσεγγίσω, τις έννοιες της Πόλης και του Πολίτη, της Πατρίδας-Έθνους, της Ελευθερίας, του Έρωτα και της Αλληλεγγύης, τα αίτια και τις συνέπειες, της βαθύτατης και πολύπλευρης κρίσης, που ισοπεδώνει και αφανίζει την Ελλάδα και το Λαό της.
Προσπαθώ να αναδείξω το μεταλλαγμένο πρόσωπο, της λεγόμενης Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία βλέπω σαν ένα πειθήνιο βραχίονα ενός τεράστιου, θηρίου-χταποδιού, που απομυζά και καταστρέφει την πατρίδα μου και τον κόσμο.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μόλις τώρα, ασχολήθηκε με το Έγκλημα κατά της Ελλάδας και των λοιπών χωρών της Νότιας Ευρώπης, συνειδητοποιώντας ότι, αποτελεί διακοσμητικό και ταυτόχρονα ναρκοθετημένο θεσμό, μιά επίφαση δημοκρατικής αντιπροσώπευσης των κρατών, απέναντι σε μια υδροκέφαλη γραφειοκρατία, ελεγχόμενη υπέρ των συμφερόντων της Γερμανίας και του Παγκόσμιου Χρηματοπιστωτικού κλπ, συστήματος.
Τα προγράμματα-μνημόνια, που απολύτως παράνομα, και προκλητικά η Ε.Ε η Ε.Κ.Τ και το Δ.Ν.Τ επέβαλλαν, κυρίως στην Ελλάδα, αποδεικνύουν, το αποκρουστικό πρόσωπο της Ε.Ε και της Σταυροφορικής Δύσης.
Η Ελλάδα επελέγει, στοχευμένα, ως το πειραματόζωο, η Ιφιγένεια και το αρνίον, επί του οποίου επέπεσε η νέα τάξη, τιμωρούσα αυτό για την πολυχιλιετή προσφορά του, στην ανθρωποκεντρική ιδέα, τον πλούτο της και την γεωστρατιγική της θέση.
Και η επίθεση εναντίον της, ακολουθεί όλους τους κανόνες της στρατιωτικής επέμβασης: αποδυνάμωση και διάλυση της εσωτερικής συνοχής, παγκόσμιας εμβέλειας κατασυκοφάντηση και διάρρηξη των δομών του κράτους, καταρράκωση της Εθνικής αυτοπεποίθησης, της προοπτικής της χώρας, κλπ.
Η Ελληνική Κυβέρνηση δεν αιτήθηκε του προγράμματος αυτού. Απλώς έλαβε την εντολή να το πράξει.
Οι Κυβερνήσεις της Χώρας, έχουν προ πολλού πάψει να υπηρετούν το Λαό.
Πρέπει να τονισθεί ότι, ενώ η Ελλάδα στο Β’ παγκόσμιο πόλεμο κατήγαγε νίκη μεγάλη στο πλευρό, των, συμμάχων, οδηγήθηκε στον εμφύλιο και στον διχασμό με αποτέλεσμα:
Περί το 1,300,000 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων και των παράπλευρων απωλειών του εμφυλίου και του συνεχισθέντος διχασμού επί δεκαετίες.
Άλλους τόσους μετανάστες, σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.
Πέραν δηλαδή του 30% του ενεργού πληθυσμού, της χώρας οδηγήθηκε στο θάνατο ή την μετανάστευση. Ποιό άλλο Έθνος επλήρωσε τόσο μεγάλο φόρο στο πόλεμο αυτό;
Οι δωσίλογοι, συνεργάτες των ΝΑΖΙ, δεν τιμωρήθηκαν, Αντίθετα, έγιναν οι άρχουσα τάξη, ενώ οι σύμμαχοι, μετέτρεψαν την νικήτρια χώρα σε προτεκτοράτο τους. Δεν της επέτρεψαν ποτέ να αυτοκυβερνηθεί.
Αυτή η εφιαλτική αλήθεια, δυστυχώς, είναι άγνωστη τόσο στην Ελλάδα, όσο και ευρύτερα και καθόρισε τη μοίρα της μεταπολεμικής Δημοκρατίας μας. Και όμως, αυτός ο Λαός, μέσα από τις στάχτες του, κατέλαβε την 25η (;) θέση στον κατάλογο των πλουσιότερων χωρών του κόσμου, μιά από τις τρεις πρώτες θέσεις στην παγκόσμια ναυτιλία, μιά από τις πρώτες θέσεις στο κατάλογο των επιστημόνων που διαπρέπουν στα μεγάλα Πανεπιστήμια του κόσμου και επίσης ζηλευτή θέση στο κατάλογο με τους περισσότερους Πανεπιστημιακούς τίτλους.
Είναι τεμπέλης και ανεπρόκοπος αυτός ο λαός; Και ποιά η σκοπιμότητα των κονδυλοφόρων, της προ 70 χρόνια Ναζιστικής Γερμανίας και των δορυφόρων της;
Η Γερμανία, ένοχη δύο παγκόσμιων πολέμων και υπόλογη για 70,000,000 νεκρούς, που υποκρίνεται την εξαγνισμένη και άμωμη δύναμη της Ε.Ε, ευθύνεται για το όργιο της μίζας στην Ελλάδα.
Είναι η νέα Κίρκη που με το χρυσό της ραβδί μετατρέπει σε γουρούνια όσους συναλλάσσονται με αυτήν. Και αυτό το κάνει σε όλο τον κόσμο.
Είναι η Χώρα που έκλεψε το χρυσό της Τράπεζας της Ελλάδος, έλαβε τα κατοχικά δάνεια, επιβάλλοντας το δίκαιο του κατακτητού, κατέκλεψε τα διατροφικά εφόδια του Λαού μας για να θρέψει τα Ναζιστικά στρατεύματα και το Γερμανικό λαό, με συνέπεια την εξ ασιτίας γενοκτονία των Ελλήνων. Οργάνωσε τουλάχιστον 99 ολοκαυτώματα σ’ όλη τη χώρα, κατάκλεψε αρχαιολογικούς θησαυρούς αμύθητης αξίας.
Και επανήλθε ύστερα από 73 χρόνια, να συνεχίσει με άλλο τρόπο την γενοκτονία κατά του Ελληνικού Λαού.
Με τα μνημόνια:
Επέβαλαν εξοντωτική φορολογία, πολύ πάνω από την φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων. Όχι για να εισπράξουν υπέρ του Δημόσιου Ταμείου αλλά για την περεταίρω χρεοκοπία της χώρας
Εκούρεψαν οριζόντια, όλες τις συντάξεις και τους μισθούς, τα ταμεία πρόνοιας και Υγείας, τα ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου, εις χείρας τρίτων, εκτός εκείνων που ανήκουν στους εκατομμυριούχους κερδοσκόπους και στις τράπεζες των δανειστών-δολοφόνων μας.
Δημιούργησαν στρατιές ανέργων πέραν των 2,000,000 πολιτών.
Στρατιές υποαπασχολούμενων και γλίσχρα αμειβόμενων, που εισπράττουν κλάσμα ή καθόλου από το μισθό τους, σε χρόνο απροσδιόριστο
Διέλυσαν το σύστημα υγείας και όλες τις κρατικές δομές
Διέλυσαν το στρατό, την Αστυνομία και Οργανώνουν, ορδές ξένων μισθοφόρων για να επιβάλλουν την τάξη και να σβήνουν τη φωτιά των πυρπολούμενων Ελλήνων, να πυροβολούν στο ψαχνό τους διαδηλωτές.
Ξεπουλάνε την δημόσια περιουσία και δημεύουν την ιδιωτική.
Γενοκτονούν την Ελληνική φυλή. Δεν γεννούν οι νέοι μας και οι επιστήμονες μεταναστεύουν, σε κάθε σημείο της Γης
Πέφτει κατακόρυφα το προσδόκιμο όριο ζωής και επιτείνεται η φτωχοποίηση του λαού.
Δεν υπάρχει πλέον μέση τάξη, ούτε ανώτερη. Πλήρης ανατροπή
Υπάρχει μόνο η τάξη των ελαχίστων νεοδωσίλογων και πεφωτισμένων.
Πολλαπλασιάζονται οι άστεγοι και οι σιτηζόμενοι στις εκκλησίες και τους Δήμους. Μέχρι πότε;
Ανεβαίνει κάθετα ο αριθμός των αυτοκτονιών. Είναι 6,000…-10,000… Κανείς δεν ξέρει. Οι Ελληνόφωνες Κυβερνήτες μας και τα Μ.Μ.Ε. δεν το ανακοινώνουν, έχασαν το μέτρημα.
Εποικούν βίαια τη χώρα με λαθρομετανάστες, για την επάνδρωση των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, με σκλάβους.
Είναι 3,000,000 ή περισσότεροι;
Κύριε πρόεδρε, δεν χρειάζεται η παραπάνω καταγγελίες να αποδειχθούν.
Με πολλαπλές δηλώσεις τους, το Δ.Ν.Τ, αξιωματούχοι κυβερνήσεων των ΗΠΑ, της Ε.Ε και άλλων χωρών, μεγάλων ιδρυμάτων και οικονομολόγων, πλανητικής εμβέλειας, καταμαρτυρούν ότι, τα προγράμματα-μνημόνια, είναι λάθος και ότι η χώρα οδηγείται σε τεράστια αδιέξοδα και μακρόχρονη εξάρτηση.
Και οι Άρχοντες της Ε.Ε και της Γερμανίας επιμένουν στο έγκλημά τους.
Ο υπογράφων, δεν δέχεται το χαρακτηρισμό του ΛΑΘΟΥΣ. Πιστεύει ότι είναι στοχευμένο και απόλυτα συνειδητό σχέδιο.
Εάν κύριε Πρόεδρε αυτή είναι η Ευρώπη και ο κόσμος που θέλετε, τότε η κόλαση κοχλάζει κάτω από τα πόδια σας. Η έκρηξη επέρχεται.
Οι κλώνοι των νέων ΝΑΖΙ, αγκαλιά με τους παγκόσμιους τραπεζίτες και τους πεφωτισμένους, θα βγάλουν σύντομα τις σβάστικες, τις πεντάλφες και τους θυρεούς τους εις κοινή θέα!
Εάν δεν θέλετε αυτή την Ευρώπη, τότε πρέπει να κάνετε την επανάσταση σας τώρα.

Η μεταναζιστική Γερμανία, ίσως νομίζει ότι παίρνει τη ρεβάνς, από την Ελλάδα και όσους αντιστάθηκαν στην Αρία Φυλή.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεν έχει ακόμα ευαισθητοποιηθεί, για τον Αρμαγεδώνα που έρχεται. Ούτε οι Λαοί της Ευρώπης.
Δεν ακούνε τις οιμωγές του Ελληνικού Λαού, ούτε τους υπόκωφους τριγμούς της επερχόμενης ηφαιστειακής έκρηξης.
Η Ε.Ε έχει ήδη μπει στην τροχιά της απώλειας.
Ο παγκόσμιος Μινώταυρος, επέλεξε την Ε.Ε σαν διεκπεραιωτή των δικών του σχεδίων, τους σύγχρονους Σταυροφόρους με αγγελικό πρόσωπο.
Η Γερμανία που υποκρίνεται την εξαγνισμένη χώρα, δεν καταβάλλει τις πολεμικές αποζημιώσεις, τα κατοχικά δάνεια τις τεράστιες κλοπές, και τις καταστροφές που προξένησε στην Ελλάδα. Η αξία του Γερμανικού Χρέους προς την Ελλάδα, είναι πολλαπλάσια του Ελληνικού χρέους, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του είναι επαχθές και πρέπει στα πλαίσια διεθνούς λογιστικού ελέγχου, να προσδιοριστεί. Και επιτέλους, να πληρώσει τις οφειλές της προς την Ελλάδα.
Εδώ πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η ηττημένη Γερμανία, που ευθύνεται για δύο παγκόσμιους πολέμους, έλαβε από τους νικητές συμμάχους, συμπεριλαμβανομένης και της καθημαγμένης Ελλάδας, δάνεια ανασυγκρότησης, με ρήτρα ανάπτυξης.
Μιά τόσο μεγάλη χώρα, που οφείλει την ύπαρξή της στην βοήθεια των θυμάτων της, που επικαλείται τους Caethe, Muller, Shiller κλπ, τους μέγιστους διανοητές της, που φώτισε το δρόμο τους το Ελληνικό φως, που φιλοδοξεί να οδηγήσει την Ευρώπη και τον κόσμο, δεν μπορεί να κάνει τόσο μεγάλα, απεχθή κα συνειδητά εγκλήματα.
Θα δεχθεί το κεραυνό της Θείας Δίκης.
Το αίμα που ρέει, που έβαψε το σώμα και την ψυχή της και δεν φαίνεται ότι θέλει να το ξεπλύνει, προκαλεί το πεπρωμένο της.
Οι Κυβερνήσεις των Ελληνόφωνων, δεν ανέφεραν ποτέ όλα τα παραπάνω για να λάβουν γνώση οι λαοί της Ευρώπης.
Ούτε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έχει αρθεί μέχρι σήμερα στο ύψος των ευθυνών του απέναντι στους Λαούς της Ευρώπης.
Έτσι, η ντροπή της Ευρώπης, είναι καλά κρυμμένη στο βούρκο της.
Τρέφεται και δυναμώνει από το βούρκο της, μέχρις ότου την ρουφήξει στον βυθό του.
Κύριε Πρόεδρε, στη συλλογή μου καταγράφεται η δίκαιη και συμπυκνωμένη οργή ενός λαού, μιας Μάνας που βύζαξε, την Ευρώπη και τη Δύση που λοιδορείται και ατιμάζεται.
Παρακαλώ να την διαβάστε, με αντικειμενικότητα και να την σχολιάστε.
Παρακαλώ επίσης να την κοινοποιήσετε στα αρμόδια όργανα του Κοινοβουλίου, προς γνώση τους και βεβαίως στην αντιπροσωπία της Γερμανίας.
Μέσα από τις σελίδες της, ξεχύνεται η οργή ενός μεγάλου Λαού.
Κανένας Λαός, δεν διαθέτει τόσους Προμηθείς και Λεωνίδες. Κανένας δεν έχει προσφέρει τόσα πολλά στην Ανθρωπότητα.
Η συλλογική μνήμη των γενεών, η μνήμη του Σύμπαντος και του Θεού, δεν ξεχνούν. Πάντα θυμούνται, επιβραβεύουν και τιμωρούν.
Θα είναι τιμή μου να συμπεριλάβω το όποιο σχόλιό σας στη προσεχή έκδοσή της.
Παρακαλώ το έγγραφο αυτό να θεωρηθεί καταγγελία για την εγκληματική δράση της Ε.Ε κατά της Ελλάδας. Να διαταχθεί από το κοινοβούλιο σας σχετική έρευνα, η δε ποιητική συλλογή μου να θεωρηθεί σαν αποδεικτικό στοιχείο, σαν κραυγή, βγαλμένη από την ψυχή ενός λαού και ενός Έθνους, φωτοδότη της Ανθρωπότητας.


Με Εκτίμηση

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΑΛΜΑΡΗΣ

Μίζες εξοπλιστικά Κάτω τα βρώμικα χέρια από τις Ένοπλες Δυνάμεις!



Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η βλάβη που τελικά θα προκληθεί στη χώρα και στη Δημοκρατία από την ανάκριση των θλιβερών γηραιών μιζαδόρων (είτε τα έπιαναν, είτε τα έδιναν) περί τα εξοπλιστικά, θα είναι πολύ μεγαλύτερη από το όφελος που ενυπάρχει πάντα στην προσπάθεια της Δικαιοσύνης για την αποκάλυψη της αλήθειας και τον κολασμό της διαφθοράς.

Αν είχε μέχρι τώρα μείνει κάτι όρθιο σ’ αυτή τη χώρα – όπου όποτε μας βολεύει όλοι είναι καλοί και άγιοι επειδή μοιράζουν δανεικά και μας κάνουν τα ρουσφέτια και όποτε ξεβολευόμαστε είναι όλοι (συλλήβδην) άχρηστοι, ανίκανοι, κλέφτες και δοσίλογοι – ήσαν αυτοί που φορούν στολή και που έζησαν υπηρετώντας την πατρίδα και πέρασαν στην αποστρατεία πιστοί στο δόγμα της «έντιμης πενίας».

Καθώς για άλλη μια φορά πέφταμε από τα σύννεφα (είναι ν’ απορεί κανείς πώς κάθε φορά στεκόμαστε ξανά στα πόδια μας χωρίς ούτε μια γρατζουνιά), πληροφορηθήκαμε από τους κατηγορουμένους μιζαδόρους πως «τα πήραν στρατιωτικοί».

Αυτούς θυμήθηκαν υπόπτως οι κύριοι αυτοί, με τη βοήθεια της αμνησίας ή της επιλεκτικής μνήμης τους.

«Στρατιωτικοί»!

Έτσι, γενικά, αόριστα και ύποπτα!

Εκατοντάδες χιλιάδες στρατιωτικοί και γενικά ένστολοι έχουν υπηρετήσει αυτή τη χώρα, έχουν φυλάξει τα σύνορά της, έχουν περιηγηθεί την Ελλάδα απ’ άκρου σ’ άκρο, έχουν τιμήσει τη στολή τους πολεμώντας και χύνοντας το αίμα τους, κινδυνεύουν στις αερομαχίες στο Αιγαίο.

Και όμως!

Όλα αυτά καταβάλλεται προσπάθεια να σβηστούν με μια μονοκοντυλιά, με μια-δυο καταθέσεις ανθρώπων που ομολογούν ότι τα πήραν και τα έδωσαν και «δείχνουν» τα εύκολα θύματα γενικεύοντας και σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να σώσουν το τομάρι τους.

«Στρατιωτικοί», είπαν και καθάρισαν!

Η γενίκευση είναι μια από τις εγκληματικότερες πρακτικές της προπαγάνδας, της οποίας στόχος υπήρξε πάντα η καρδιά της Δημοκρατίας.

Η γενίκευση – όποια ομάδα κι’ αν αφορά – είναι φασισμός.

Αν υπήρξαν – και σίγουρα υπήρξαν – δέκα, είκοσι, τριάντα, εκατό επίορκοι, αυτό τι σημαίνει;

Υπάρχει καμιά επαγγελματική κατηγορία που μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν είχε ποτέ επίορκους στις τάξεις της;

Και συγγνώμη, αλλά οι επίορκοι αυτοί μόνοι τους πήγαν και κάθισαν στις συγκεκριμένες θέσεις ευθύνης (λέμε τώρα) ή εντοπίστηκαν (ακόμη και εκμαυλίστηκαν) από τους πολιτικούς τους προϊσταμένους και τοποθετήθηκαν εκεί προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένοι σκοποί της μίζας;

Πριν από λίγο καιρό, έλαβα μέρος στην παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του στρατηγού Κώστα Φράγκου («Έγκλημα στο Πεντάγωνο»)  που ακριβώς περιγράφει τη σκοτεινή πραγματικότητα των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Τα πράγματα εξελίχθηκαν όπως τα περιγράφει.

Και δεν προκύπτει από πουθενά πως πρωταγωνιστές ήσαν μόνο οι επίορκοι στρατιωτικοί – όπως προσπαθούν να μας πείσουν τώρα αυτοί οι «μεταμελημένοι» υπόδικοι.

Και πώς θα ήταν δυνατόν άλλωστε;

«Στρατιωτικοί» τα έκαναν όλα αυτά;

Μετά το 1974 και για 35 ολόκληρα χρόνια η χώρα μας πλήρωνε από 3 ως 6 δις ευρώ τον χρόνο για εξοπλιστικά προγράμματα.

Μόνο από το 2000 ως το 2004 πληρώσαμε σε εξοπλισμούς 6 τρις παλιές δραχμές (17, 5 δις ευρώ). 

Το 31% σε ποσοστό και το 54% σε αξία έγιναν με απευθείας αναθέσεις.

Στρατιωτικοί τα αποφάσισαν αυτά;

Στρατιωτικοί αποφάσισαν να αγοράσουν τα τζιπ τύπου Χάμμερ σε υπερδιπλάσια τιμή από την πραγματική;

Όχι, βέβαια!

Όταν τον Νοέμβριο του 2002 αγοράστηκαν (με απευθείας ανάθεση και χωρίς να συνεδριάσει το Ανώτατο Συμβούλιο Άμυνας) τα επιθετικά και μεταφορικά ελικόπτερα και οι κορβέτες (700 δις δρχ.), «στρατιωτικοί» αποφάσισαν;

Όχι, βέβαια! Συνεδρίασε μια χαρά το ΚΥΣΕΑ.

Όταν αποφασίστηκε η αγορά των 12 πυροβόλων Ζουζάνα από τη Σλοβακία έναντι 18 δις δρχ. με απευθείας ανάθεση, οι «στρατιωτικοί» το έκαναν;
Όχι, βέβαια, διότι οι εκθέσεις αξιολόγησης του ΓΕΣ ήσαν αρνητικές.
Για τους ΤΟΡ Μ1, οι «στρατιωτικοί» αποφάσισαν;
Αυτοί τοποθέτησαν στην εταιρία εξυπηρέτησης των αντισταθμιστικών ωφελημάτων τον πασίγνωστο διεθνώς τζογαδόρο και καταγγελθέντα ως μεγαλέμπορο όπλων, Άραβα Φουάντ Αλ Ζιγιάντ.
Αν θυμάμαι καλά, όταν τον Ιανουάριο του 2004 αποφασίστηκε να καταβληθεί το ποσό, αυτό έγινε παρά την διαφορετική γνώμη του ΓΕΑ.
«Στρατιωτικοί» αποφάσισαν την αγορά των πυραυλικών συστημάτων «Χοκ», το 1999, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων;
(Τότε που η Ελλάδα πλήρωσε 152 εκ. ευρώ για 7 συστήματα, ενώ η Ιταλία (την ίδια περίοδο) πλήρωσε 80 εκ. ευρώ για 8 συστήματα και η Γαλλία 70 εκ. ευρώ).
«Στρατιωτικοί» έβγαλαν το πηλίκιό τους και το… φόρεσαν καπέλο - ύψους 41,6 εκ ευρώ και με απευθείας ανάθεση - στα μεταφορικά ελικόπτερα ΝΗ-90;
«Στρατιωτικοί» αποφάσισαν για την αγορά των 4 Zubr (πλοία ταχείας μεταφοράς) με υπερτιμολόγηση 8 εκ. ευρώ το ένα;
Μήπως «στρατιωτικοί» είχαν την φαεινή ιδέα να προχωρήσει η ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ σε πωλήσεις όπλων στο... Ιράκ;
Μήπως «στρατιωτικοί» έβαλαν την ΠΥΡΚΑΛ να αγοράσει την τεχνογνωσία του συστήματος «Α-Λέιζερ» από την Αρμενία, αντί 2,5 δις δρχ., τα χρήματα έκαναν φτερά και η τεχνογνωσία δεν ήλθε ποτέ;
Δε νομίζω, διότι δεν διοικούσαν την ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ στρατιωτικοί – η εταιρία είχε πολιτικούς προϊσταμένους.
Και για να έχουμε καλό ρώτημα, «στρατιωτικοί» έβαζαν την υπογραφή τους κάτω από δάνεια ύψους 15 δις ευρώ για εξοπλισμούς την περίοδο 1997 – 2003 (με λήξη το 2016 για να μην ξεχνιόμαστε) και «στρατιωτικοί» αποφάσιζαν να «κρυφτούν» τα 9 και να εγγραφούν στον προϋπολογισμό μόνο τα έξι;
Δε νομίζω, διότι οι «στρατιωτικοί» στην Ελλάδα (και όχι στην Τουρκία) δεν συνάπτουν δάνεια με κανέναν και δεν καταρτίζουν προϋπολογισμούς.
Ε, λοιπόν, όχι. Δεν ήσαν οι «στρατιωτικοί» που εκμεταλλεύτηκαν την εξ ανατολών απειλή και το τουρκικό casus belli για να πλουτίσουν πάνω στο σώμα της πατρίδας.
Αυτοί αντιμετώπιζαν (και αντιμετωπίζουν) την απειλή στους αιθέρες, στον Έβρο, στο βορειοανατολικό Αιγαίο, στις κατά την Άγκυρα θαλάσσιες «γκρίζες ζώνες».
Όταν η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων ήλθε στην υποεπιτροπή εξοπλιστικών (της οποίας είμαι μέλος) για να εγκρίνουμε… βίδες, έλαβα τον λόγο και το ξεκαθάρισα:
«Από τους ΤΟΡ Μ1, καταλήξαμε να χάνουμε το χρόνο μας για να παραγγείλουμε σφαίρες και στολές. Επειδή, όμως, και ο κρατούμενος στον Κορυδαλλό πρώην υπουργός Άμυνας μας έχει ζαλίσει το κεφάλι με το ΚΥΣΕΑ και επειδή εμείς εδώ δεν πρόκειται να σας πούμε να μην παραγγείλετε τα αναγκαία για τον Στρατό μας, θέλω να ξέρετε πως ακούμε μόνο ό,τι μας λέτε εσείς, η ηγεσία του στρατεύματος. Τι στο καλό! Σας εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας! Είναι δυνατόν να μην σας εμπιστευτούμε για τα άρβυλα και  τα αλεξίπτωτά τους;»
Και επιτέλους!
Μόνο στους εξοπλισμούς έγινε πάρτι σ’ αυτή τη χώρα;
Δεν έγινε πάρτι στα δημόσια έργα, στην υγεία, στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Χρηματιστήριο (προσφάτως αποκαθαρθέν από την Δικαιοσύνη) και γενικά όπου δραστηριοποιήθηκε ο δημόσιος τομέας, αλλά και ο κρατικοδίαιτος ιδιωτικός τομέας;
Αφήστε, λοιπόν, ήσυχες τις Ένοπλες Δυνάμεις, τους στρατιωτικούς, τους λιμενικούς, τα σώματα ασφαλείας.
Αρκετά ταλαιπωρούνται με τους μισθούς και τις συντάξεις της πείνας.
Εκτός και αν…
Εκτός και αν πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο διάλυσης των πάντων, για να ανοίξει ο δρόμος στους επόμενους «αδιάφθορους σωτήρες».
Ένα τέτοιο σχέδιο αποσταθεροποίησης προφανώς θα έβαζε στο στόχαστρο ένα από τα τελευταία στηρίγματα, στα οποία ο λαός διατηρεί την εμπιστοσύνη του και εμπιστεύεται την ασφάλειά του…

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)