Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Τι σκέπτεται να πράξει η κυβέρνηση,για να αποφύγει τις αγωγές στρατιωτικών που θα τις κάνουν οι δικαστικοί!



Το “κόλπο” της κυβέρνησης για να εξουδετερώσει την απειλή των μαζικών αγωγών αποκάλυψε μάλλον άθελά του ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ.Αθανασίου σε συνομιλία που είχε με δικαστές κατά την διάρκεια του εορτασμού του Αγίου Διονυσίου ,εορτή των δικαστών.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δικαστών για το πότε θα πάρουν τα αναδρομικά τους -τα οποία και περιμένουν από τον Ιούνιο- ο κ.Αθανασίου αποκάλυψε κάτι που αφορά άμεσα και τους στρατιωτικούς.

Σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε:

Δεν θα υπογραφεί κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Δικαιοσύνης και Οικονομικών για τα αναδρομικά των δικαστών . Θα υπάρξει στις αρχές της εβδομάδας νομοθετική ρύθμιση στην οποία θα συμπεριλαμβάνονται και οι στρατιωτικοί.

•Η νομοθετική ρύθμιση θα προβλέπει επιστροφή στους μισθούς του Αυγούστου του 2012 σε ποσοστό 100% και για τους δικαστές και για τους στρατιωτικούς. Υπάρχει και συνέχεια όμως.

•Για τα αναδρομικά θα υπογραφεί στην συνέχεια κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εθνικής Άμυνας,Δικαιοσύνης και Οικονομικών η οποία θα προσδιορίζει το ΠΟΤΕ θα αρχίσουν να δίνονται αναδρομικά σε δόσεις. Σίγουρα από το 2015 και μετά. Δεν θα λέει όμως το ΠΟΣΑ αναδρομικά θα δοθούν. Κι εδώ είναι το μυστικό.

•Ο κ.Αθανασίου φέρεται να έχει πει σε συνομιλία του με δικαστές ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται να επιστρέψει το 50% των αναδρομικών! Επιφυλάχθηκε να τους ενημερώσει μετά από επικοινωνία που είπε ότι θα έχει με τον πρωθυπουργό. Μέχρι στιγμής τέτοια ενημέρωση δεν έχει υπάρξει.

Γιατί κάνουμε λόγο για “μεγάλο κόλπο”; Η επιστροφή στους μισθούς του 2012 , επιστρέφει στην τσέπη των στρατιωτικών λίγα χρήματα. Τα αναδρομικά είναι το θέμα. Η κυβέρνηση όμως πετυχαίνει τρία πράγματα μ΄ αυτόν τον ελιγμό:

1.Παρουσιάζει στρατιωτικούς και δικαστές στην υπόλοιπη κοινή γνώμη ως “προνομιούχους” που πήραν πίσω λεφτά πολλά.

2.Αποφεύγει τις μαζικές αγωγές αφού είναι δεδομένο ότι πάρα πολλοί στρατιωτικοί θα καθησυχαστούν από την επιστροφή των μισθών του στα επίπεδα του 2012 και θα αποφύγουν να μπουν σε νέα ταλαιπωρία και έξοδα για την κατάθεση αγωγής. Το θέμα είναι ότι αν επαληθευτεί το 50% της επιστροφής αναδρομικών θα έχουν χάσει το δικαίωμα της αγωγής!

3.Η κυβέρνηση θα εμφανιστεί ότι ευθυγραμμίζεται απολύτως με την απόφαση του ΣτΕ.

Οι δικαστές είναι έτοιμοι όπως λένε οι πληροφορίες για “νομικές μάχες”! Αναμένουν την κατάθεση του σχεδίου προϋπολογισμού την Δευτέρα για να βγάλουν οριστικά συμπεράσματα και να προχωρήσουν.

Πηγή: http://www.onalert.gr/stories/to-kolpo-tis-kyvernisis-gia-na-apofygei-tis-agoges-stratiotikon

Οι νέοι μισθοί για τα στελέχη ΕΔ-ΣΑ που θα ισχύσουν από Νοέμβριο. Τι προβλέπεται για τα αναδρομικά [ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ]

«ΑΥΞΗΣΗ» = ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ
Προβλέπεται ότι οι βασικές αποδοχές θα «αυξηθούν» από 4 έως 232 ευρώ τον μήνα ανάλογα με τον βαθμό. Τα ποσά αντιστοιχούν στο 50% της μείωσης που είχαν υποστεί οι ΕΔ-ΣΑ

Ο κύβος ερρίφθη. Η κυβέρνηση προχωρά σε σταδιακή... αποκατάσταση των στρατιωτικών, με τις πρώτες «αυξήσεις» αποδοχών να αποτυπώνονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2015, το οποίο κατατίθεται... την ερχόμενη Δευτέρα, 6 του μήνα, στη Βουλή.

Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχουν έτοιμο το τελικό σενάριο των «αυξήσεων» που θα τεθούν σε ισχύ από τον Νοέμβριο και το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπει ότι οι βασικοί μισθοί θα
«αυξηθούν» από 4 έως 232 ευρώ τον μήνα ανάλογα και με τον βαθμό για στρατιωτικούς, αστυνομικούς, λιμενικούς και πυροσβέστες.

Τα ποσά αυτά αντιστοιχούν στο 50% της μείωσης που είχαν υποστεί οι ΕΔ-ΣΑ τον Αύγουστο του 2012 με την αναδρομική εφαρμογή του νόμου για τα ειδικά μισθολόγια (ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο του 2012).

Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού θα γίνεται αναφορά και στην αποπληρωμή των αναδρομικών για τους 26 μήνες που μεσολάβησαν μέχρι τον φετινό Σεπτέμβριο και τα οποία θα καταβληθούν τμηματικά.

Η απόφαση της κυβέρνησης είναι δεδομένη και αυτό προκύπτει κι από τη χθεσινή δήλωση (νέα «ΘΑ») του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος παρακολούθησε την τελική φάση της στρατιωτικής άσκησης «Παρμενίων 2014».

«Η πολιτεία θα κάνει εκείνο που πρέπει προκειμένου να ανταποκριθεί με κάθε μέσο στις συνθήκες, στις ανάγκες, ακόμα και με το θέμα του μισθολογίου, για να διασφαλίσει και το μέλλον σε αυτό τα λαμπρά παιδιά. Αυτή είναι η ψυχή του Έλληνα στρατιώτη, που την είδαμε να υπάρχει πίσω από κάθε αεροπλάνο, από κάθε ελικόπτερο, από κάθε άρμα», είπε χαρακτηριστικά.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και μετά την εντολή που έχει δώσει το Μέγαρο Μαξίμου, το υπουργείο Οικονομικών έχει κοστολογήσει εναλλακτικά σενάρια. Πηγές δεν απέκλειαν μέχρι το παρά πέντε της κατάθεσης του προσχεδίου στη Βουλή να αυξηθεί το ποσοστό αναπλήρωσης πάνω από το 50%.

Σε κάθε περίπτωση, οι αποδοχές των στρατιωτικών θα επιστρέψουν στα προ περικοπών επίπεδα, πριν δηλαδή από την εφαρμογή του νομού (4046/2012), σταδιακά.

Στην κυβέρνηση πιστεύουν πως το μοντέλο της σταδιακής... αποκατάστασης βρίσκεται εντός του πλαισίου που έχουν βάλει οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με τις οποίες οι περικοπές δεν θα πρέπει να θίγουν το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Πιο αναλυτικά, οι αυξήσεις στους βασικούς μεικτούς μισθούς θα ξεκινούν από 1% και θα φτάνουν έως το 13%.

Τα επιδόματα

Επίσης θα προβλέπονται και «αυξήσεις» στα επιδόματα που λαμβάνουν οι ΕΔ-ΣΑ (π.χ. επίδομα θέσης υψηλής ή αυξημένης ευθύνης, έξοδα παράστασης κ.α.) μεταξύ 4% και 18%.

Στο υπουργείο Οικονομικών έχουν λάβει υπόψη τους όλα τα σενάρια για το ύψος των «αυξήσεων» τους και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν είναι δυνατόν με τις παρούσες δημοσιονομικές συνθήκες να δοθούν αυξήσεις που θα κάλυπταν πλήρως τις αρχικές περικοπές.

Κι αυτό γιατί σε αυτήν την περίπτωση οι μηνιαίες «αυξήσεις» θα έπρεπε να ξεπεράσουν κατά τι το 25% από 13% και θα χρειάζονταν πολύ υψηλότερα κεφαλαία.

Στο ενδεχόμενο πλήρους αποκατάστασης, το κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό θα έφτανε στο 1 δισ. ευρώ.

Το ποσό αυτό επιμερίζεται σε 650 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των αναδρομικών και περί τα 350 εκατ. ευρώ για τις «αυξήσεις» σε μισθούς και συντάξεις.

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ: Καταβολή από αρχές του 2015

ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ του 2015 θα ξεκινήσει η καταβολή των αναδρομικών για τους στρατιωτικούς. Τα ποσά για τους ανώτερους αξιωματικούς θα φθάνουν έως και τα 6.000 ευρώ, ενώ για τους υπαξιωματικούς μέχρι και τα 500 ευρώ.

Τα αναδρομικά για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού Σώματος αντιστοιχούν στις μισθολογικές απώλειες που υπέστησαν από τον Αύγουστο του 2012 -όταν τέθηκαν σε εφαρμογή οι περικοπές των ειδικών μισθολογίων- έως και τον φετινό Σεπτέμβριο. Όμως, όπως και με τις μηνιαίες «αυξήσεις» που θα λάβουν, δεν θα καλύπτονται πλήρως οι απώλειες αλλά σύμφωνα με το βασικό σενάριο που είχε καταρτίσει το υπουργείο Οικονομικών μόνο κατά το ήμισυ. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ τα αναδρομικά φθάνουν τα 6.032 ευρώ, για τους αρχηγούς σε όλα τα όπλα και τα σώματα τα 4.810 ευρώ, τους αντιστράτηγους τα 3.952 ευρώ, τους υποστράτηγους τα 2.938 ευρώ, ταξίαρχους (και αντίστοιχους βαθμούς σε ΕΛ.ΑΣ., Λ.Σ. Π.Σ.) τα 2.574 ευρώ, τους συνταγματάρχες τα 1.950 ευρώ, τους αντισυνταγματάρχες τα 1.534 ευρώ, τους ταγματάρχες τα 1.300 ευρώ, τους λοχαγούς τα 1.144 ευρώ, τους υπολοχαγούς τα 806 ευρώ, τους ανθυπασπιστές και τους αρχιλοχίες τα 520 ευρώ.

Επιπλέον τα αναδρομικά των 26 μηνών δεν θα καταβληθούν εφάπαξ αλλά σε δόσεις, ο αριθμός των οποίων είναι εξαιρετικά πιθανό να είναι ανάλογος και με τα ποσά που πρέπει να επιστραφούν.

Δηλαδή όσο υψηλότερο το ποσό των αναδρομικών τόσο μεγαλύτερος θα είναι και ο τελικός αριθμός των δόσεων.

(ΕΘΝΟΣ 03/10/2014 – ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΧΑΚΗΣ)

10 βήματα για ένα ατσάλινο ανοσοποιητικό σύστημα

10 βήματα για ένα ατσάλινο ανοσοποιητικό σύστημαΈνα αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα μειώνει την ικανότητα του σώματος να καταπολεμά όλα τα είδη ασθενειών, από το απλό κοινό κρυολόγημα μέχρι τον καρκίνο. Ένας οργανισμός με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα είναι πιο ευάλωτος σε μολύνσεις και ασθένειες. Στη συνέχεια οι λοιμώξεις και οι νόσοι προκαλούν περαιτέρω βλάβες στο σώμα και το ανοσοποιητικό σύστημα. Όλο αυτό οδηγεί σε έναν φαύλο κύκλο που μπορεί να προκαλέσει εξασθένηση της υγείας ενός ατόμου. Παρακάτω περιγράφεται ένας τρόπος ζωής καθώς και ορισμένες διατροφικές συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας και να ξεφύγετε από αυτόν τον φαύλο κύκλο.
1. Άσκηση
Η άσκηση ωφελεί το μυαλό και το σώμα με πολλούς τρόπους και έχει αποδειχτεί σε πολλές μελέτες ότι μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης πλήθους ασθενειών. Για παράδειγμα, σε κάποιες έρευνες διαπιστώθηκε ότι όσοι έχουν τακτική σωματική δραστηριότητα έχουν και λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο συγκριτικά με εκείνους που δεν ασκούνται. Ο χρόνος άσκησης που συστήνουν οι γιατροί διαφέρει. Ο φυσιοπαθητικός Michael Murray συνιστά τουλάχιστον 30 λεπτά αερόβιας άσκησης και 5-10 λεπτά στρέτσινγκ καθημερινά. Είναι σημαντικό να ακούτε το σώμα σας – η υπερπροσπάθεια μπορεί να σας προκαλέσει περισσότερο κακό παρά καλό. Επίσης, η έντονη προπόνηση έχει ως αποτέλεσμα τη βραχυπρόθεσμη καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος.
2. Ύπνος
Ο επαρκής και καλής ποιότητας ύπνος έχει τεράστια επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα. Ειδικοί και έρευνες συνιστούν τουλάχιστον 7-8 ώρες ύπνου χωρίς διακοπή καθημερινά, ενώ η καταλληλότερη ώρα για να πάτε στο κρεβάτι είναι μεταξύ 22:00 και 23:00.
3. Έκθεση στον ήλιο
Η καθημερινή έκθεση στον ήλιο σε λογικά πλαίσια βοηθά τον οργανισμό να παράγει επαρκή επίπεδα βιταμίνης D. Η συγκεκριμένη ορμόνη διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο σε πολλούς τομείς της ανθρώπινης υγείας συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας του ανοσοποιητικού.
4. Νερό
Η επαρκής κατανάλωση νερού – κατά προτίμηση φιλτραρισμένου και χωρίς φθόριο – καθημερινά είναι αναγκαία για την άριστη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Η καταλληλότερη ποσότητα είναι τουλάχιστον 8 ποτήρια την ημέρα.
5. Διαχείριση άγχους
Το πνευματικό και ψυχολογικό στρες καταστρέφει το ανοσοποιητικό σύστημα και γι’ αυτό τον λόγο πρέπει να μάθετε να το διαχειρίζεστε σωστά. Οι βαθιές αναπνοές και οι ασκήσεις χαλάρωσης καθημερινά θα σας βοηθήσουν να μετριάσετε το άγχος, όπως ακριβώς ένας περίπατος στη φύση και ο διαλογισμός. Ορισμένοι άνθρωποι κάνουν ασκήσεις γιόγκα για να αντιμετωπίσουν το στρες. Σε περίπτωση που δεν καταφέρετε να το διαχειριστείτε μόνοι σας, καλό θα ήταν να ζητήσετε επαγγελματική βοήθεια.
6. Σωστό βάρος
Η παχυσαρκία έχει ενοχοποιηθεί ως ένας παράγοντας που εμποδίζει τη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού. Με τα επίπεδα της παχυσαρκίας να αυξάνονται συνεχώς, ο παράγοντας αυτός συμβάλλει όλο και περισσότερο στην εξασθένησή του.
7. Επεξεργασμένη ζάχαρη
Αν πρέπει να αποφύγετε κάποιες τροφές με σκοπό να προστατεύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, η επεξεργασμένη ζάχαρη βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Έρευνες έχουν δείξει ότι μπορεί να επιφέρει βλάβες σε αρκετά σημαντικό βαθμό μειώνοντας τη λειτουργία των λευκών αιμοσφαιρίων πιθανώς κατά 50% για ένα χρονικό διάστημα ως και 5 ώρες μετά την κατανάλωση.
8. Προβιοτικά
Καταναλώστε γιαούρτι ή άλλα τρόφιμα που περιέχουν καλά βακτήρια, όπως το ξινολάχανο και το κίμτσι (kimchi), ή αρχίστε να λαμβάνετε συμπληρώματα προβιοτικών. Στην πραγματικότητα, ένα σημαντικό τμήμα της λειτουργίας του ανοσοποιητικού ξεκινά από το έντερο. Τα καλά βακτήρια διατηρούν επίσης υπό έλεγχο την ανάπτυξη των βλαβερών μικροοργανισμών.
9. Αποφύγετε συστατικά βλαβερά για το ανοσοποιητικό σύστημα
Αυτά περιλαμβάνουν τα τσιγάρα, το υπερβολικό αλκοόλ, το μονοσόδιο γλουταμίνης, τα τεχνητά συντηρητικά και τα πρόσθετα τροφίμων, τα βαρέα μέταλλα, τις επιβλαβείς χημικές ουσίες σε προϊόντα καθαρισμού κλπ. Όλα αυτά είναι γνωστό ότι βλάπτουν την υγεία. Χρησιμοποιήστε φυσικά προϊόντα όσο το δυνατόν συχνότερα.
10. Καλή διατροφή
Καταναλώστε άφθονες φυσικές και ολοκληρωμένες τροφές, όπως λαχανικά, φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως, φασόλια, όσπρια, σπόρους και ξηρούς καρπούς. Το σώμα χρειάζεται μια καλά ισορροπημένη διατροφή που να το εφοδιάζει με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Σύμφωνα με τον δρ Murray, η ανεπάρκεια θρεπτικών ουσιών είναι η πιο συχνή αιτία αποδυνάμωσης του ανοσοποιητικού συστήματος. Πολλές κλινικές και πειραματικές έρευνες έδειξαν ότι ακόμα και η έλλειψη μίας μόνο μεμονωμένης θρεπτικής ουσίας μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη λειτουργία του. Η λήψη ενός ευρέως φάσματος πολλαπλών συμπληρωμάτων ή φυτικών ροφημάτων και συμπληρωμάτων, όπως χλωρέλλα, σπιρουλίνα, χλόη κριθαριού, σιταρόχορτο κτλ. θα δώσουν στο σώμα τα διάφορα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)