Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Να επιστρέψουν τα bonus, τα stoc options, τις extra αμοιβές και τις μαϊμού αποζημιώσεις DAF οι μεγαλοτραπεζίτες, όλων των τραπεζών.


Να επιστρέψουν τα bonus, τα stoc options, τις extra αμοιβές και τις μαϊμού αποζημιώσεις DAF[από την εποχή Θ.Καρατζά μέχρι σήμερα] οι μεγαλοτραπεζίτες, όλων των τραπεζών για τις οποίες έχει δώσει εγγυήσεις ή συμμετέχει με προνομιούχες μετοχές στο κεφάλαιό τους το Ελληνικό δημόσιο.

Προς τι η επιβράβευση-bonus, αφού πανθομολογείται ότι λίαν επιεικώς, όλο το τραπεζικό σύστημα απέτυχε να εξυπηρέτηση τον σκοπό της ύπαρξής του.

Σκόρπισαν στους "τέσσερις ανέμους", τις αποταμιεύσεις των καταθετών και τα δάνεια από ...
την ΕΚΤ, κλπ, που έπαιρναν με εγγύηση Ελληνικά ομόλογα και τιτλοποιημένα δάνεια.

Να ζητηθούν ευθύνες, με αυτεπάγγελτη διαδικασία από την Δικαιοσύνη, για τυχόν παράνομες πράξεις που μπορεί να έχουν διαπραχθεί.
Γ.Δ.
Αναγνώστης

Φοβούνται τους αγανακτισμένους

Προσπάθεια κάποιων «κέντρων» να απαξιωθεί ο αυθόρμητος αγώνας χιλιάδων ανθρώπων, που παλεύουν για τις ζωές μας
«Αγανακτισμένοι» part 9… Θα μπορούσε να είναι ο τίτλος μιας ταινίας στην οποία χιλιάδες νέοι διαδηλώνουν καθημερινά ειρηνικά σε πολλές πόλεις, ζητώντας αξιοπρέπεια και αληθινή Δημοκρατία. Στην δική μας περίπτωση δεν πρόκειται για ταινία, αλλά για τη νέα Ελληνική πραγματικότητα, καθώς ... χιλιάδες νέοι συγκεντρώνονται και σήμερα σε Σύνταγμα, Λευκό Πύργο και αλλού, για να ζητήσουν πίσω την αξιοπρέπειά τους.

Είναι οι «αγανακτισμένοι», άνθρωποι κάθε ηλικίας που σιχάθηκαν τα ελληνικά κόμματα και πλέον διαδηλώνουν αυτόνομα. Είναι οι έλληνες που νιώθουν απέχθεια για τους συνδικαλιστές και τα σωματεία, που τόσα χρόνια ασχολούνται με το πως να «φτιάχνουν» ημετέρους και να γεμίζουν τις τσέπες τους, ενώ στη συνέχεια βρίσκονται υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια των μεγάλων κομμάτων.

Αυτοί είναι οι νέοι που θα διαδηλώσουν ακόμη μια μέρα στο Σύνταγμα, μετά και τη χθεσινή, μεγαλειώδη διαδήλωση. Το group στο facebook απ’ όπου ξεκίνησαν όλα, μετράει πλέον περισσότερα από 100.000 μέλη, ενώ όσο περνούν ημέρες η απήχηση του κινήματος γίνεται ολοένα και πιο αισθητή.
Στο Σύνταγμα με τις μηχανές και τα ποδήλατα
Οι Αγανακτισμένοι πιστοί στο ραντεβού τους και πάντα λίγο αργοπορημένοι μαζεύτηκαν έξω από τον Άγνωστο Στρατιώτη λίγη ώρα μετά τις 18:00. Σήμερα στο πλευρό τους είχαν και το... ιππικό. Περίπου 500 μηχανές μαζεύτηκαν στο Λυκαβηττό και ακολούθησαν πορεία μέσω της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και της Βασιλίσσης Σοφίας, καταλήγοντας στην Πλατεία Συνάγματος. Λίγη ώρα αργότερα έφτασαν και οι ποδηλάτες, οι οποίοι κάθε Παρασκευή μαζεύονται και κάνουν βόλτα σε όλη την Αθήνα. Έτσι, στις 18:30 στο Σύνταγμα μαζεύτηκε περίπου 2.000 κόσμος, ο οποίος συνέχισε την ειρηνική διαδήλωση.

Προβοκάρουν τους αγανακτισμένους

Από χθες το βράδυ πάντως γίνεται μια τεράστια προσπάθεια από ορισμένα «κέντρα» να αμαυρωθεί ο αγώνας των «αγανακτισμένων», αφού παρουσιάζουν ως σοβαρά επεισόδια την φυγάδευση 3-4 βουλευτών οι οποίοι είχαν ξεμείνει στη Βουλή και φοβόντουσαν να αποχωρήσουν.

Οι συγκεκριμένοι «δουλευταράδες» έφυγαν μέσω του Εθνικού Κήπου, αφού τα άκουσαν από λίγους συγκεντρωμένους και χωρίς κανείς να τους ακουμπήσει ή να κινηθεί απειλητικά εναντίον τους.

Επίσης γίνεται μια προσπάθεια από βουλευτές και υπουργούς της κυβέρνησης, μετά τον αντιπρόεδρο την εβδομάδα που πέρασε, να μειώσουν τις τεράστιες συγκεντρώσεις. Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Βουλής, Φ. Πετσάλνικος σχολίασε καυστικά τα συνθήματα μιλώντας για φασισμό. Πάντως κανείς από τους «αγανακτισμένους» δε φαίνεται να επιζητά τον φασισμό, παρά αληθινή δημοκρατία. Κάτι που τα κόμματα της Βουλής έχουν ξεχάσει τι σημαίνει ακολουθώντας συστηματικά το «αποφασίζομεν και διατάζομεν».

Επικριτικός ήταν και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χ. Παπουτσής λέγοντας «Να καταδικάσουν άμεσα και να απομονώσουν όσους, επιμένουν με συστηματικό τρόπο να δημιουργούν επεισόδια και να προκαλούν βίαιες αντιδράσεις εις βάρος της αξιοπιστίας των θεσμών και τις αξιοπρέπειας των προσώπων». Μάλλον ο υπουργός θεωρεί επεισόδια να χτυπά κανείς ένα άδειο τηγάνι και να φωνάζει «κλέφτες-κλέφτες».

«Οι εκδηλώσεις ισοπέδωσης των πάντων, συστηματικού ευτελισμού των θεσμών, αγνόησης των νόμων, απαξίωσης της Βουλής και προπηλακισμού Βουλευτών δεν τιμούν το Δημοκρατικό Πολίτευμα.

Ε, όχι. Αυτό δεν είναι δημοκρατία. Ε, όχι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Ούτε στην ζωή ούτε στην πολιτική. Οι νόμοι ισχύουν για όλους και θα εφαρμόζονται με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον», συμπλήρωσε ο υπουργός χωρίς να γίνεται ιδιαίτερα κατανοητός και δείχνοντας την ενόχλησή του για τα συνθήματα που ακούγονται καθημερινά.

Το συμπέρασμα που βγάζουμε είναι πως πλέον οι «αγανακτισμένοι» θεωρούνται «αγκάθι» στα σχέδια πείνας και ξεπουλήματος της κυβέρνησης και κάποιοι προσπαθούν να τους εξοντώσουν. Μακάρι να μην τα καταφέρουν. Στην Ελλάδα για ένατη συνεχόμενη μέρα «κάτι γίνεται», εμείς το λέμε ελπίδα.

Χαρτζιλίκι αντί μισθού και υπερωρίες τέλος

Νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις συμφώνησαν υπουργείο Εργασίας - τρόικα
Ψαλίδι 20% σε μισθούς νεοπροσλαμβανομένων, ακόμα πιο ελαστικά ωράρια, μέχρι και 3 χρόνια οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου
Μεγαλύτερο διάστημα του εργασιακού βίου υπό καθεστώς ανασφάλειας, ελαστικό ωράριο και μισθούς κάτω και από τη συλλογική σύμβαση φέρνει η συμφωνία του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα για το μεσοπρόθεσμο οικονομικό πρόγραμμα.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε τρεις νέες ρυθμίσεις, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχαν έλθει χθες στο φως. Οι ρυθμίσεις αφορούν σε:

1. Επέκταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου: Θα μπορούν να ανανεωθούν τρεις φορές και για διάστημα που δεν θα ξεπερνά τα τρία χρόνια. Σε περίπτωση που είτε ξεπεράσουν τα τρία έτη, είτε τις τρεις ανανεώσεις, τότε θεωρείται ότι ο εργαζόμενος καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ...
η σύμβασή του μετατρέπεται σε αορίστου χρόνου.

2. Ελαστικοποίηση του ωραρίου: Οι ώρες εργασίας μπορούν να αυξάνονται κατά δύο ώρες ημερησίως και συνολικά για έξι μήνες το χρόνο, με αντίστοιχη μείωση σε άλλη χρονική περίοδο. Αυτό θα μπορεί να γίνεται ακόμη και με συμφωνία του εργοδότη με "ένωση προσώπων", αποτελούμενη από το 25% τουλάχιστον των εργαζομένων της επιχείρησης όταν απασχολεί πάνω από 20 εργαζόμενους και το 15% όταν απασχολεί μέχρι 20 εργαζόμενους. Επίσης, θα μπορεί να προβλέπεται από την επιχειρησιακή σύμβαση ή να υλοποιείται κατόπιν συμφωνίας του εργοδότη με τη συνδικαλιστική οργάνωση ή το συμβούλιο των εργαζομένων.

Το υπουργείο σημειώνει ότι οι επιχειρησιακές ή κλαδικές συμβάσεις μπορούν να καθορίζουν άλλο σύστημα διευθέτησης του χρόνου εργασίας, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του κλάδου ή της επιχείρησης.

3. Μείωση μισθών για τους νεοπροσληφθέντες 18-25 ετών: Προβλέπει την πρόσληψη των νέων με συμβάσεις διάρκειας μέχρι 24 μήνες και με αποδοχές έως 20% χαμηλότερες από τις προβλεπόμενες για νεοπροσλαμβανόμενο. Σύμφωνα με το υπουργείο, η ρύθμιση αποσκοπεί στην "απόκτηση εργασιακής εμπειρίας" και όσοι εργάζονται υπό αυτό το καθεστώς θα έχουν πλήρη ασφάλιση στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Οι εργοδότες που θα κάνουν χρήση της ρύθμισης θα πρέπει να μην έχουν προχωρήσει κατά τους τελευταίους τρεις μήνες σε μείωση προσωπικού, αλλά ούτε και να κάνουν απολύσεις κατά τη διάρκεια της ισχύος αυτών των συμβάσεων.

Στην περίπτωση εργοδοτών εποχικής λειτουργίας που συνάπτουν συμβάσεις εργασίας για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας, υποχρεούνται να μην έχουν προβεί σε μείωση του εποχικού προσωπικού που απασχολούν σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους αλλά ούτε και να προβούν σε μείωση του προσωπικού που απασχολούν κατά τη διάρκεια ισχύος των συμβάσεων.

Όλη η αλήθεια για την δανειακή σύμβαση





ΔΗΜΟΣΙΟ: Μείον ένας μισθός και απολύσεις


Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της απόλυσης είναι πλέον χιλιάδες υπάλληλοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, μετά την απόφαση για μαζικές συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών- κάτι που θα ισχύσει και για την ΕΡΤ. Από τους υπεράριθμους, θα μετατάσσονται όσοι αξιολογούνται θετικά από το ΑΣΕΠ.

∆είχνουν την «πόρτα» σε όσους περισσεύουν
Σε κίνδυνο οι εργαζόµενοι δηµόσιων φορέων που κλείνουν ή συγχωνεύονται

Μπαράζ απολύσεων φέρνει το νέο Μνηµόνιο, µε τους υπαλλήλους των δηµόσιων φορέων που τίθενται σε εξυγίανση ή αποκρατικοποιούνται να έρχονται αντιµέτωποι µε αυστηρές διαδικασίες αξιολόγησης και το ενδεχόµενο να λάβουν εισιτήριο εξόδου από το ∆ηµόσιο.

Για συµφωνία µεταξύ του οικονοµικού επιτελείου και της τρόικας κάνουν λόγο κυβερνητικά στελέχη, ώστε στο εξής να απολύεται το προσωπικό φορέων που συγχωνεύονται, σε περίπτωση που δεν είναι εφικτή η µετάταξή του στον στενό δηµόσιο τοµέα.

Το µοντέλο αυτό περιέγραψε εµµέσως πλην σαφώς χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος µε την ανακοίνωση του νέου πακέτου καταργήσεων και συγχωνεύσεων φορέων που θα έρθει τον Οκτώβριο.

«∆εν σηµαίνει ότι θα έρθουν όλοι στο ∆ηµόσιο από φορείς που καταργούνται ή συγχωνεύονται. Θα αποφασίζει το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο στο οποίο ανήκει κάθε φορέας για τον αριθµό των εργαζοµένων που υπάρχει δυνατότητα µετάταξής τους σε άλλες δηµόσιες υπηρεσίες» ανέφεραν κύκλοι της κυβέρνησης.

Για την τύχη των υπολοίπων εργαζοµένων κάθε φορέα θα αποφασίζει ο εκάστοτε υπουργός που προΐσταται του φορέα. «Εάν πουληθεί ο φορέας, µπορεί να αφήσει στην κρίση του αγοραστή το µέλλον των υπαλλήλων, εάν κλείσει θα τους απολύει ή ενδέχεται και για κάποιο χρονικό διάστηµα να τους βάζει σε ειδικά προγράµµατα επανεκπαίδευσης» σχολίαζαν.

Η διαδικασία αυτή έχει προκαλέσει, σύµφωνα µε πληροφορίες, ενστάσεις από τους υπουργούς, οι οποίοι θα κληθούν το επόµενο διάστηµα να δείξουν τον δρόµο της απόλυσης σε εργαζοµένους, ενώ υπάρχουν και διαφωνίες για τους φορείς που ανακοινώθηκε ότι θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν καθώς – όπως υποστηρίζουν – σε ορισµένους υπάρχουν έργα σε εξέλιξη ή εµπλέκονται και προγράµµατα τα οποία συγχρηµατοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.

ΟΙ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ. Αυστηρές ρυθµίσεις ετοιµάζονται και για την επιλογή των υπαλλήλων που θα µεταταχθούν. Ο αριθµός τους θα καθορίζεται µε βάση τόσο τις ανάγκες και τα κενά που εµφανίζουν οι δηµόσιες υπηρεσίες όσο κυρίως την αυστηρή τήρηση της αναλογίας µιας πρόσληψης για κάθε δέκα αποχωρήσεις υπαλλήλων από το ∆ηµόσιο – µε δεδοµένο πως οι µετατάξεις από τον ευρύτερο δηµόσιο τοµέα στον στενό θεωρούνται νέες προσλήψεις.

Οσον αφορά τη διαδικασία µετάταξης θα γίνεται επιλογή των υπαλλήλων από το ΑΣΕΠ, στο οποίο θα υποβάλλουν αιτήσεις. Συγκεκριµένα, όπως έχει προαναγγείλει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, η ανεξάρτητη Αρχή θα προβαίνει σε αξιολόγηση για το ποιοι εργαζόµενοι κρίνονται ικανοί να συνεχίζουν να απασχολούνται στο ∆ηµόσιο.

Βασικά κριτήρια της αξιολόγησης θα αποτελούν οι υπηρεσιακοί φάκελοι και εκθέσεις των προϊσταµένων για κάθε εργαζόµενο, η ύπαρξη τυχόν πειθαρχικών παραπτωµάτων ή επιβολή ποινών, ενώ θα προβλεφθεί και διαδικασία προφορικής συνέντευξης µε στόχο το ΑΣΕΠ να σχηµατίσει πλήρη εικόνα για την αποδοτικότητα και ικανότητα του υπαλλήλου.

Η απειλή των απολύσεων και στις ∆ΕΚΟ ύστερα από απαίτηση της τρόικας υποχρεώνουν το υπουργείο Μεταφορών να προχωρήσει στην ταχύτατη συγχώνευση των συγκοινωνιακών φορέων της Αθήνας. Οι πέντε εταιρείες που υπάρχουν σήµερα (ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ, ΗΣΑΠ, ΑΜΕΛ, Τραµ) θα γίνουν δύο.

Η ηγεσία του υπουργείου, η οποία έχει διαµηνύσει σε όλους τους τόνους ότι είναι αντίθετη µε τις απολύσεις, φιλοδοξεί εντός του επόµενου δεκαπενθηµέρου να έχουν ολοκληρωθεί τα νέα οργανογράµµατα των δύο νέων εταιρειών από τα οποία θα προκύψει πιθανόν ένα δεύτερο κύµα µετατάξεων.

Στόχος είναι εάν ορισµένοι εργαζόµενοι κριθούν υπεράριθµοι να προλάβουν µέσα από ένα δεύτερο κύµα µετατάξεων να µετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες προκειµένου να αποφευχθούν απολύσεις.

«∆εν θα έρθουν όλοι στο ∆ηµόσιο. Θα αποφασίζουν οι αρµόδιοι υπουργοί» λένε κυβερνητικοί κύκλοι

Στον αέρα 7.000 υπάλληλοι για αρχή - Βάζουν µαχαίρι και στην ΕΡΤ

Αναδιάρθρωση και µείωση του προσωπικού, από 3.500 εργαζόµενους σε 2.000
Βαθύ µαχαίρι στην ΕΡΤ βάζει τους επόµενους µήνες η κυβέρνηση µεστόχο να µειώσει τους περίπου 3.400 υπαλλήλους της σε λιγότερο από 2.000.

Η κυβέρνηση εµφανίζεται αποφασισµένη να θυσιάσει µεγάλο κοµµάτι της ελληνικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης µε σκοπό την περιστολή των αλόγιστων δαπανών και τον δραστικό περιορισµό των...
εξόδων.

ΜΕ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΤΟ 2015. Σύµφωνα µε καλά πληροφορηµένες πηγές, το business plan για την ΕΡΤ µε ορίζοντα το 2015 περιλαµβάνει: κλείσιµο περιφερειακών σταθµών και ραδιοφώνων. Να σηµειωθεί ότι σήµερα η ΕΡΤ συντηρεί 19 περιφερειακούς σταθµούς σε Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδο, Μυτιλήνη, Ορεστιάδα, Κοµοτηνή, Καβάλα, Σέρρες, Κοζάνη, Φλώρινα, Ιωάννινα, Λάρισα, Βόλο, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Πάτρα, Πύργο, Τρίπολη και Καλαµάτα. Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να διατηρήσει όµως τους µεγάλους ραδιοφωνικούς σταθµούς ΕΡΑ, ΕΡΑ Σπορ, Τρίτο Πρόγραµµα. Παράλληλα, θα καταργηθούν όλα τα ψηφιακά κανάλια όπως για παράδειγµα prisma+, cine spor+καθώς το επόµενο διάστηµα η ΕΡΤ θα εκπέµπει το σύνολο του προγράµµατός της µόνο ψηφιακά.

Οπως όλα δείχνουν έπειτα από πολλά χρόνια θα κλείσει και τηλεπεριοδικό της ΕΡΤ, η «Ραδιοτηλεόραση». Σε ο, τι αφορά τους τηλεοπτικούς σταθµούς, παραµένουν αλώβητες η ΝΕΤ και η ΕΤ3, ενώ η ΕΤ1 θα µετατραπεί σε κανάλι χαµηλού κόστους. Αυτό πρακτικά σηµαίνει ότι καταργούνται δελτία και εκποµπές και ο σταθµός θα µεταδίδει αποκλειστικά εκποµπές πολιτιστικού περιεχοµένου και ντοκιµαντέρ.

Σε σχέσηµε τους εργαζόµενους, στον σχεδιασµό της κυβέρνησης είναι ο δραµατικός περιορισµός τους. ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ λένε ότι οι 3.932 υπάλληλοι της ΕΡΤ, µόνιµοι και αορίστου χρόνου, σύµφωνα µε τα στοιχεία που παρουσίασε χθες ο Θόδωρος Πάγκαλος, θα µειωθούν σε λιγότερους από 2.000. Μάλιστα δεν θα προσληφθεί κανένας νέος υπάλληλος στην θέση όσων αποχωρήσουν. Επίσης, θα περιοριστεί σηµαντικά και ο αριθµός των συµβασιούχων που απασχολούνται στην κρατική ραδιοτηλεόραση. Παράλληλα, θα αξιοποιηθεί η δηµόσια περιουσία της ΕΡΤ που εκτιµάται σε εκατοντάδες εκατοµµύρια ευρώ.
Κόβονται και συµβασιούχοι. Ποια τηλεοπτικά κανάλια κλείνουν. Πρόγραµµα χαµηλού κόστους στην ΕΤ1

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΜΟΥΤΟΥΣΗ

Ζητά δύο χιλιάδες απολύσεις από τον ΟΤΕ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΝΤΕΛΕΖΟΣ

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ - µετατάξεις 2.000 εργαζοµένων στον ΟΤΕ και µειώσεις αποδοχών ζητούν από την κυβέρνηση οι Γερµανοί της Deutshce Telekom προκειµένου να αγοράσουν το 16% των µετοχών που εξακολουθεί να διατηρεί το Ελληνικό ∆ηµόσιο.

Αν και η Deutsche Telekom είναι υποχρεωµένη να αγοράσει σε προκαθορισµένη τιµή το 10% των µετοχών του ΟΤΕ – όταν και εφόσον το Ελληνικό ∆ηµόσιο αποφασίσει να πουλήσει –, οι Γερµανοί ακολουθούν σκληρή διαπραγµατευτική γραµµή.

Για να αγοράσουν και το υπόλοιπο 6% που επιθυµεί η κυβέρνηση, ζητούν την άρση των υφιστάµενων περιορισµών ώστε να προχωρήσουν άµεσα σε περικοπές αποδοχών και σε δραστική µείωση του προσωπικού του ΟΤΕ.

Το θέµα συζητήθηκε στη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Οικονοµικών Γ. Παπακωνσταντίνου µε κορυφαία στελέχη της Deutshce Telekom που ήρθαν γι’ αυτόν τον λόγο στην Αθήνα.

«ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ».
Σύµφωνα µε πηγές του ΟΤΕ, οι Γερµανοί υποστηρίζουν ότι από το 2008 που έγινε η συµφωνία οι συνθήκες έχουν αλλάξει, η αποδοτικότητα του ΟΤΕ έχει µειωθεί και για τούτο πρέπει να τροποποιηθούν κάποιοι όροι της αρχικής συµφωνίας!

Η φόρµουλα για την υλοποίηση αυτών των σχεδίων είναι η διά νόµου κατάργηση του σηµερινού Γενικού Κανονισµού Προσωπικού, ώστε να αρθεί η ισχύουσα µονιµότητα για τους προσληφθέντες µέχρι και το 2005.

Στον αέρα 7.000 υπάλληλοι για αρχή


ΛΟΥΚΕΤΟ ή συγχώνευση για 75 φορείς του ∆ηµοσίου ώς τον Οκτώβριο του 2011, στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσµου Προγράµµατος ∆ηµοσιονοµικής Προσαρµογής, ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Στουςφορείς αυτούς απασχολούνται ως µόνιµοι ή αορίστου χρόνου 7.000 υπάλληλοι οι οποίοι θα αξιολογηθούν βάσει της διαδικασίας τουΑΣΕΠ. Οι υπό κατάργηση οργανισµοί κοστίζουν ετησίως στο ∆ηµόσιο 2,7 δισεκατοµµύριαευρώ, καλύπτοντας το 80% της κρατικής επιχορήγησης. Από το σύνολο των φορέων που θα καταργηθούν και θα συγχωνευθούν θα προκύψει εξοικονόµηση 650 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2012-2015.

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν χθες από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και επικεφαλής της ∆ιυπουργικής Επιτροπής για τις συγχωνεύσεις οργανισµών Θόδωρο Πάγκαλο. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πάντως, απαντώντας σε σχόλια περί καθυστερήσεων στο πρόγραµµα συγχωνεύσεων, άφησε αιχµές για µέλη της κυβέρνησης λέγονταςότι ενώ τους ζήτησε µε επιστολή να συνεισφέρουν προτείνοντας φορείς που υπάγονται στα υπουργεία τους «δεν υπήρξε ανταπόκριση», ενώ ορισµένοι απάντησαν ότι «δεν γνωρίζουµε».

Ελλάδα, όπως λέμε Γκάνα και Μπουργκίνα Φάσο!

Πόσο πιο χαμηλά θα μας στείλουν
Βολιβία, Μπουργκίνα Φάσο, Καμερούν, Δομινικανή Δημοκρατία, Γκάνα, Ονδούρα, Λίβανος.

Από τις 10 το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με την Moody’s, η Ελλάδα έχει πλέον το ίδιο rating, την ίδια πιστοληπτική αξιολόγηση, με δυο λόγια την ίδια αξιοπιστία στα μάτια των διεθνών επενδυτών με τις προαναφερθείσες χώρες.

Και σαφώς μικρότερη αξιοπιστία, δηλαδή περισσότερες πιθανότητες να χρεοκοπήσει, μεγαλύτερο ρίσκο για όσους επενδύουν τα λεφτά τους στα χρεόγραφά της και εν τέλει μεγαλύτερες πιθανότητες να πάει ...
στο μέλλον … χειρότερα, από χώρες όπως η Κολομβία, η Γουατεμάλα, η Ουρουγουάη, το Μαρόκο, το Ελ Σαλβαδόρ, η Ιορδανία, η Αίγυπτος, η Σρι Λάνκα και το Βιετνάμ, η Ουκρανία, η Βενεζουέλα, η Τζαμάικα και το Πακιστάν!

Η νέα υποβάθμιση της Ελλάδας από την Moody's ( rating σε Caa1 από Β1) και παράλληλα αρνητικό outlook (Σ.Σ: προοπτικές για το άμεσο μέλλον), δεν μεταφράζεται μόνον με τη γλώσσα των αριθμών. Γιατί μπορεί ο οίκος αξιολόγησης να τονίζει πως η «βαθμολογία» μας αποτιμά την πιθανότητα χρεοκοπίας της χώρας (πλέον τουλάχιστον 50%), αλλά την πραγματικότητα την αποτύπωσε το κείμενο που ανήρτησε στην διαδικτυακή του διεύθυνση ο βρετανικός INDEPENDENT: ένα κείμενο που χαρακτηρίζει την υποβάθμιση ως «ακόμα μεγαλύτερη ταπείνωση για την Ελλάδα» κι ως «έναν ακόμα δείκτη της ταχύτατα μειούμενης αυτοπεποίθησης της χώρας» …

Βέβαιη η αναδιάρθρωση

Το κείμενο συνεχίζει απαριθμώντας πικρές αλήθειες: κάνει λόγο για ντροπιαστική αξιολόγηση για μια χώρα μέλος της Ευρωζώνης, για την δραματική προσπάθεια της Ελλάδας να αποφύγει τη χρεοκοπία, προσπάθεια που δεν πείθει όμως τις αγορές και τους επενδυτές και καταλήγει φιλοξενώντας την άποψη του κυρίου Frank Gill, του επικεφαλής για την Ευρώπη ενός άλλου οίκου αξιολόγησης, της S&P, ο οποίος τονίζει ότι ο οίκος θεωρεί σχεδόν βέβαιο το σενάριο της αναδιάρθρωσης χρέους από την Ελλάδα, ίσως μέσα στις αρχές του επόμενου έτους και με ένα haircut της τάξης του 50% έως 70%!

Τα περισσότερα διεθνή ΜΜΕ αναφέρονται στην είδηση της υποβάθμισης της Ελλάδας και εστιάζουν στην αιτιολόγηση από την Moody's, που να σημειώσουμε πως αποδίδει την εξέλιξη αυτή στις «ολοένα αυξανόμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση», στις «εντελώς αβέβαιες προοπτικές ανάπτυξης της χώρας» και σε αυτό που ονομάζει «παραδοσιακή αδυναμία επίτευξης στόχων».

Βάσει αυτών οι Financial Times αναφέρονται στην Ελλάδα ως την ευρωπαϊκή χώρα που οδεύει σε καθεστώς junk, ενώ το Associated Press μιλάει για ένα ακόμα χτύπημα στην χώρα που προσπαθεί απεγνωσμένα να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της!

Αναλυτική παρουσίαση του τι σημαίνει η εκάστοτε «βαθμολογία» της Moody's επιχειρεί το Dow Jones Newswires που εστιάζει στο γεγονός πως η βαθμίδα στην οποία «έπεσε» η αξιολόγηση των ελληνικών χρεογράφων αποδίδεται σε χώρες «χαμηλού κύρους» με το ρίσκο χρεοκοπίας!

Πρακτικά η Ελλάδα πλέον απέχει μόλις 2 κλίμακες από την «επίσημη» χρεοκοπία στο 22 βαθμίδων σύστημα αξιολόγησης της Moody’s. Κι αυτό είναι το στοιχείο που επέλεξε να «χτυπήσει» στην αναφορά της είδησης το CNBC.

Ενώ το CNNMoney δεν δίστασε να προτάξει ως τίτλο στη σχετική είδηση τη φράση: «Ακόμα ένα επεισόδιο στην Ελληνική κωμωδία» …

"Ο γέρος και η ευτυχία ".....

Ιστορίες του Νασρεντίν Χότζα & ..... άλλες by Karen Leo



Σ' ένα χωριό ζούσε ένας γέρος και θεωρούσε πως ήταν από τους πιο δυστυχισμένους ανθρώπους του κόσμου.
Όλο το χωριό τον απέφευγε.
Πάντα ήταν σκυθρωπός, πάντα είχε παράπονα, πάντα με κακή διάθεση…

Όσο περισσότερο ζούσε, τόσο πιο πικρόχολος γινόταν, τόσο περισσότερο φαρμάκι είχαν τα λόγια του. Όμως μια φορά, όταν έγινε ογδόντα ετών, συνέβηκε το απίστευτο.

Η φήμη στιγμιαίως διαδόθηκε σ' όλο το χωριό:
"Ο γέρος είναι ευτυχισμένος, δεν παραπονιέται πια, χαμογελάει, άλλαξε και το πρόσωπό του, έγινε αγνώριστος".

Τότε μαζεύτηκε όλο το χωριό και ρώτησέ το γέρο:
- "Τι έγινε; Τι έπαθες;"

- "Τίποτα", απάντησε ο γέρος, "ογδόντα χρόνια προσπαθούσα να γίνω ευτυχισμένος και δε μου βγήκε. Αποφάσισα λοιπόν και εγώ να ζήσω χωρίς ευτυχία. Γι' αυτό και είμαι ευτυχισμένος".

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)