Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

"Χαζεύοντας τ΄αστέρια" και ψάχνοντας στρατηγούς για τα ψηφοδέλτια

*Γράφει ο Νίκος Χαντιώνας

Χαζεύοντας τ΄ αστέρια στη βεράντα του μικρού διαμερίσματός μου… και έχοντας ακόμη ανοικτό τον φορητό υπολογιστή μου για να εκπέμπει φως και ταυτόχρονα ελπίδα… 

γιατί για άλλη μία φορά τα πολιτικά αδιέξοδα μας οδηγούν στην κάλπη… διαπίστωσα ότι τουλάχιστον σχεδόν όλα τα πολιτικά κόμματα σε πρόσφατα άρθρα αναζητούν απεγνωσμένα ως υποψηφίους βουλευτές... απόστρατους Στρατηγούς και επίτιμους Αρχηγούς ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ, ΓΕΕΘΑ, για να δώσουν με το κύρος του ονόματός τους άλλη μία διαταγή στο σώμα των στρατιωτικών που τόσα έχει υποφέρει τα 5 χρόνια του μνημονίου, να ψηφίσουν αυτούς και το κόμμα που εκπροσωπούν… ειδικότερα η ΝΔ το κόμμα που κυβέρνησε με εναλλαγή τα τελευταία 40 χρόνια και που στο τέλος ενσωματώθηκε με τον αντίπαλο για να επιβάλλει το μνημόνιο ως σωτήρια λύση στον Ελληνικό Λαό…

Βλέπω φωτογραφία πρώην ΥΠΕΘΑ με πρώην Α/ΓΕΕΘΑ ή Α/ΓΕΣ και χαζεύω τα αστέρια των Αρχηγών… πολλά τ΄ αστέρια που φορούν…. σαν τ’ αστέρια του ουρανού απέναντί μου, αλλά μέχρι εκεί… γιατί μετά μου θυμίζουν το ανέκδοτο με το βαμμένο παγκάκι σ΄ ένα στρατόπεδο… όπου κάποτε ένας Διοικητής το έβαψε και έβαλε και σκοπό (πολυτέλεια ανθρώπινου δυναμικού)… και μετά από χρόνια διαπιστώθηκε ότι ο σκοπός παρέμεινε εκεί χωρίς να γνωρίζει κανείς το λόγο… 
Το ίδιο σκηνικό με την ίδια συνταγή…. βάλε κάποιον με αστέρια να δώσει εντολή και οι στρατιωτικοί θα φυλάνε το παγκάκι, γιατί έτσι πρέπει… γιατί δεν γίνεται αλλιώς… γιατί εάν συμβεί κάτι στο παγκάκι… ποιος θα πάρει την ευθύνη που απομάκρυνε τον σκοπό ???

Ευθυνοφοβία λοιπόν όλα αυτά τα χρόνια και ας έρθει ο επόμενος να βγάλει το φίδι από την τρύπα… 

Είναι δυνατόν λοιπόν… τώρα το 2015, με 5 χρόνια βάναυσων περικοπών στη μισθοδοσία του προσωπικού και στις στρατιωτικές δαπάνες, πολιτικό κόμμα να απευθύνεται σε επίτιμους Αρχηγούς που όλοι σέβονται τον βαθμό τους και τον τίτλο τους…. αλλά έχουν χάσει κάθε επαφή με το στράτευμα και ειδικά τα τελευταία 5 χρόνια και να περιμένουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία του σώματος των στρατιωτικών θα τους ψηφίσει… δεν κατάλαβαν ότι ο χρόνος πλέον είναι πολύτιμος και ότι μία ακόμη επανάληψη από το παρελθόν… θα γίνει και αυτή παρελθόν !!!!! έχοντας καταστρέψει το μέλλον για μία ακόμη φορά !!!!

Δεν συνεχίζω, γιατί θα κάνω κακό στον εαυτό μου… θα μου ανέβει το αίμα στο κεφάλι… εάν αρχίσω να θυμάμαι αυτά που έχουν γίνει στον χώρο των ΕΔ και είναι γνωστά στον Ελληνικό λαό (μίζες, υποβρύχια, πυραυλικά συστήματα, αεροσκάφη κ.λπ.) αλλά και τα λόγια που ακούγαμε από τα χείλη όλων αυτών των αστεριών… Που περέμειναν λόγια του αέρα… 

Καλύτερα να συνεχίσω να χαζεύω τα αστέρια του ουρανού και που ξέρεις… μπορεί πέφτοντας ένα αστέρι να κάνω μία ευχή και να γίνει πραγματικότητα… να επιστρέψει επιτέλους η ελπίδα στο προσωπικό των ΕΔ... ότι πλέον ικανοί και έντιμοι άνθρωποι που έχουν γνώση και εμπειρία, θα προσπαθήσουν να δώσουν καινοτόμες λύσεις χωρίς να αντιγράψουν το αποτυχημένο το παρελθόν…

Δημοσιεύθηκε στο www.pamepreveza.gr

Θρίλερ με τους δημοσιογράφους του Debate

Ραγδαίες εξελίξεις γύρω από την σύνθεση των δημοσιογράφων που θα συμμετάσχουν στο περίφημο debate των αρχηγών.
Τα πρώτα σύννεφα προέκυψαν όταν από την Κουμουνδούρου δεν ήθελαν να ακούσουν καν για την παρουσία της Σίας Κοσιώνη. Τόσο ο Θοδωρής Μιχόπουλος, που είναι στα μέσα και στα έξω, όσο και ο Κώστας Αρβανίτης ζητούσαν από τον ΣΚΑΙ να συμμετάσχει ο Παύλος Τσίμας ή ο Σταμάτης Μαλέλης.
Αυτής της λογικής είναι και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος προτιμά τον Σταμάτη Μαλέλη. Γενικά ο Μαλέλης είναι πολύ αγαπητός στην Κουμουνδούρου επειδή διατηρεί στενή φιλία με τον Θοδωρή Μιχόπουλο.
Η Νέα Δημοκρατία τώρα δεν βλέπει με καλό μάτι την παρουσία του Μάκη Γιομπαζολιά από το "Ε".
Τόσο η Σοφία Βούλτεψη όσο και η Πηνελόπη Γαβρά δεν έκρυβαν την δυσφορία τους. Ακόμη και ο Νίκος Καραχάλιος τοποθετήθηκε ξακάθαρα υπέρ της επιλογής της Νανάς Δούκα ή ενός εκ των Κώστα Μαρτάκη-Μενέλαου Φουρθιώτη.
-Εάν είναι να έχουμε δημοσιογράφους lifestyle όπως η Τρέμη και η Κοσιώνη, καλύτερα να έχουμε στο debate τους oρίτζιναλ του είδους όπως η Νανά Δούκα, ο Φουρθιώτης και ο Κώστας Μαρτάκης....,
επαναλαμβάνει διαρκώς η Σοφία Βούλτεψη.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης με την σειρά του και το ΠΟΤΑΜΙ προτιμούν αντί της Σίας τον Γιώργο Αυτιά γιατί ο Γιώργος έχει ένα ιδιαίτερο ταλέντο στο να πλέκει το εγκώμιο του συνεντευξιαζόμενου. "Θεά" τον έκανε τον Τσίπρα, σπατουλαριστό.
Ο Θεοδωράκης μάλιστα θα προτιμούσε να εκπροσωπεί τον ΑΝΤ1 ο Γιώργος Παπαδάκης που έχει την ηλικία του Παρθενώνα, ώστε να κάνει αντίθεση με το νεαρό της ηλικίας του Σταύρου.
Τον Παπαδάκη ζήτησε και ο Τσίπρας επειδή στην Κουμουνδούρου θυμήθηκαν ότι η Μαρία Χούκλη χλεύαζε διαρκώς τον ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά παρέα με τον Κούρο και τον Ρογκάκο.
Ενσταση για την Τρέμη τώρα έχει ο Κουτσούμπας μια και θεωρεί ότι η Τρέμη είναι πρώην κομμουνίστρια που αυτομόλησε στην αστική τάξη και ξεπουλήθηκε στους καναλάρχες.
Ο Κουτσούμπας προτιμά την Μαρία Σαράφογλου που είναι κόρη κομμουνιστή πρώην δημάρχου.
Η Φώφη Γεννηματά έχει επίσης ενστάσεις για την Ολγα.
Η Φώφη ζήτησε τον Iορδάνη Χασαπόπουλο επειδή ήταν και στο γάμο του Ακη Τσοχατζόπουλου στο Παρίσι.
Τον Σρόιτερ τώρα δεν τον θέλουν ούτε ο Τσίπρας, αλλά ούτε και ο Θεοδωράκης επειδή έχει πάνω κάτω την ίδια ηλικία μ΄αυτούς με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μονοπωλήσουν τους πιο νέους ψηφοφόρους.
Γενικά με το ντιμπέι γίνεται ένα μπάχαλο και είναι πολύ πιθανό να αναβληθεί....
















Τα capital controls έφεραν αύξηση στα έσοδα των ασφαλιστικών Ταμείων

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της γενικής κυβέρνησης στο επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου το έλλειμμα των ασφαλιστικών Ταμείων έπεσε στα 460 εκατ. ευρώ, από 1,072 δισ τον Ιούνιο.

Τα capital controls έφεραν αύξηση στα έσοδα των ασφαλιστικών Ταμείων
Πρόσκαιρη ανάσα στα έσοδα των ασφαλιστικών Ταμείων έδωσε η επιβολή των capital controls τον Ιούλιο, καθώς, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της γενικής κυβέρνησης στο επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου το έλλειμμα των ασφαλιστικών Ταμείων έπεσε στα 460 εκατ. ευρώ, από 1,072 δισ τον Ιούνιο.
Βέβαια σε σχέση με το αντίστοιχο επτάμηνο του 2014 η εικόνα κατάρρευσης των εσόδων των ασφαλιστικών οργανισμών κατά 11,1% δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμούς, ενώ φόβοι εκφράζονται και για τον Αύγουστο καθώς εκτιμάται ότι η έλλειψη ρευστότητας, η αύξηση της ανεργίας και η πολιτική αβεβαιότητα θα επιδεινώσουν την κατάσταση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου το έλλειμμα των ασφαλιστικών οργανισμών και νοσοκομείων έπεσε στα 460 εκατ. ευρώ, έναντι προϋπολογισθέντος ελλείμματος για το σύνολο του έτους 898 εκατ. ευρώ.

Ενταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής


Ενταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής
Αφορμή για το επεισοδιακό κλείσιμο στάθηκε το αίτημα έξι συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων για διακοπή των συνεδριάσεων, προκειμένου να διεξάγουν προεκλογικό αγώνα, καθώς είναι υποψήφιοι.
Το αίτημα αρνήθηκε η εισαγγελέας έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου, η οποία ζήτησε να συνεχιστούν οι συνεδριάσεις. Με τη θέση της εισαγγελέως συντάχθηκε η πολιτική αγωγή, η οποία έκανε λόγο για «πολιτικής φύσης» αίτημα, τονίζοντας ότι είναι αυτό που ζητούν ο Νίκος Μιχαλολιάκος και η Ελένη Ζαρούλια, θεωρώντας ότι η συνέχιση της δίκης κατά την προεκλογική περίοδο θα βλάψει πολιτικά τη Χρυσή Αυγή.
«Θα αποτελέσει, όμως, ειδική διάκριση η διακοπή της δίκης, καθώς τα θύματα της Χρυσής Αυγής μετατρέπονται σε πολίτες Β' κατηγορίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Θανάσης Καμπαγιάννης.
Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος, η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου είναι τη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου, καθώς δεν θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Παρασκευής, 11 Σεπτεμβρίου, λόγω της έναρξης του σχολικού έτους
Ενταση και με την πλευρά των Αιγυπτίων ψαράδων
Ενταση προκλήθηκε πριν από λίγο στη συνεδρίαση του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων με κατηγορούμενους τους βουλευτές και τα μέλη της Χρυσής Aυγής. Οι δικηγόροι υπεράσπισης ζήτησαν τη διακοπή της δίκης γιατί όπως είπαν "η κοινή γνώμη διαμορφώνεται ακόμη και δεν πρέπει να υπάρξουν σκιές στο δικαστήριο. Μονό ένα κόμμα είναι σήμερα κατηγορούμενο, όλοι οι άλλοι πολιτεύονται ελεύθερα».
Αρνητική ήταν η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας για διακοπή της δίκης ενώ έντονη ήταν και η αντίδραση του δικηγόρου της οικογενείας του Παύλου Φύσσα. "Τόσες συνεδριάσεις και δεν έχουμε ακόμη ξεκινήσει..."
Οταν πήρε τον λόγο ο Δημήτρης Ζώτος από την πλευρά των Αιγυπτίων ψαράδων, η πλευρά των υπερασπιστών ξεσηκώθηκε:
Ζώτος: Οι κατηγορούμενοι έλεγαν ότι θέλουν τη δίκη για να καταπέσει το κατηγορητήριο και πως επιθυμούν τη δημοσιότητα για να λάμψει η αλήθεια".
Συνήγοροι υπεράσπισης: τι είναι αυτά που λέτε.
Τελικά το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση του για τις 14 του μηνός.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)