Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Έκπληξη !!!!

Συμβουλες - Tips για τη φορολογική σας δηλωση

Δήλωση του εφαπαξ βοηθήματος, των μερισματων και των συνταξιμων αποδοχων, που τυχον χορηγηθηκαν με το νεο ετος, αναδρομικα:

-Το εφαπαξ ειναι αφορολόγητο συμφωνα με το άρθρο 45 του ν.2238/94 και των προβλεπομένων στους ν.4513/1961,ΑΝ 513/1968,Ν.103/1975 και Ν.303/1976(ΦΕΚ Α 94).Για τον κωδικό εγγραφής:
Κωδικοί 781-782 Γράφονται τα ποσά που μειώνουν ή καλύπτουν τα τεκμήρια, όπως, δάνεια, δωρεές, γονικές παροχές, ποσά που δεν είναι εισόδημα όπως αποζημίωση για ατύχημα, το εφάπαξ ασφαλιστικού οργανισμού κ.λπ. ενώ Κωδικοί 659-660:Γράψτε τα χρηματικά ή τα πραγματικά έσοδα που αποκτήσατε το 2010, τα οποία απαλλάσσονται από το φόρο (εισόδημα από πράξεις REPOΣ, αναπηρικές συντάξεις, συντάξεις αλλοδαπής προέλευσης που φορολογούνται μόνο στην αλλοδαπή, σύνταξη και επιδόματα πολύτεκνης μητέρας, κέρδη από πώληση μετοχών εισηγμένων στο Χ.Α.Α., ποσά επιδοτήσεων ή αποζημιώσεων επί της γεωργικής παραγωγής σε περιπτώσεις προσδιορισμού του γεωργικού εισοδήματος με την αντικειμενική μέθοδο κτλ.).

-Αν λαβατε συνταξη και μερισμα εντος του 2011, για αποδοχες του 2010, σε περίπτωση επιλογης φορολογησης κατά το χρονο είσπραξής τους(ήδη το ΜΤΝ αρνειται να εκδωσει βεβαιωσεις για τη χορηγηση των μερισμάτων του παρελθοντος ετους) δεν θεωρειται εισόδημα απο μισθωτές υπηρεσίες και δεν υποκειται σε φόρο ποσοστό 20%, απο τις κάθε ειδους καθαρές αποδοχές που καταβάλλονται αναδρομικά σε έτος μεταγενέστερο από το οποίο εισαγονται (αρθρο 45 ν.2238/94).Αρα εφοσον δεν το δηλωσετε στη δηλωση του 2011 και προτιμησετε να το δηλώσετεε του χρόνου, τοτε θα αφαιρεσετε ενα 20% αυτου, που θεωρειται αφορολόγητο....








Το ξέρατε ότι (;)...

1. Η φράση «έφαγε χυλόπιτα» προέρχεται από το παρασκεύασμα χυλού που έδιναν παλιά οι ψευτογιατροί για τον περιορισμό του καημού των ερωτευμένων!
2. Η φράση «του πήρε τον αέρα» προέρχεται από την αρχαιότητα και την εκμετάλλευση του ανέμου κατά τις ναυμαχίες έναντι του εχθρού!
3. Η γνωστή συνοικία των Αθηνών ονομάστηκε «Κολωνάκι» από ένα κολωνάκι που ήταν εκεί για παλούκωμα, όπως συνηθιζόταν κατά την Τουρκοκρατία!
4. Στον γνωστό άθλο του Ηρακλή τα γνωστά «χρυσά μήλα των εσπερίδων» ήταν ... πορτοκάλια!
5. Όταν αποκαλούμε μια κοπέλα «Σουσουράδα» κυριολεκτικά σημαίνει αυτή που κουνά τα οπίσθιά της!

6. Η ακριβής εξήγηση της φράσης «Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα» δεν έχει σχέση με κανέλα ή άλλα καρυκεύματα, αφού σημαίνει «Έρχομαι από την Κωνσταντινούπολη και σε προσκαλώ να έρθεις στην κορυφή»!

7. Όταν δίνουμε σε κάποιον «πουρμπουάρ» η ακριβής του ερμηνεία είναι ότι του προσφέρουμε χρήματα για να πιει κάτι, δηλαδή τον κερνάμε ένα ποτό!

8. Οι οδηγοί των πρώτων αυτοκινήτων ατμού ονομάστηκαν «σοφέρ», δηλαδή «θερμαστές», γιατί ζέσταιναν το νερό της μηχανής πριν ξεκινήσουν!

9. Η γνωστή συνοικία Πατήσια ονομάστηκε έτσι από την αντίστοιχη τούρκικη λέξη που σημαίνει: τα κεκτημένα αγροκτήματα!

10. Όταν λέμε σε κάποιον «Αντίο» του λέμε κυριολεκτικά σύμφωνα με την αντίστοιχη ισπανική φράση ότι «θα τα πούμε στον άλλο κόσμο», δηλαδή πρόκειται για ... αποχωρισμό!

11. Τα στοιχεία του πληκτρολογίου της γραφομηχανής (έως σήμερα Η.Υ.) τοποθετήθηκαν μπερδεμένα από τον Christopher Latham το 1868 για να μπερδεύει τις γραμματείς και να μην μπλοκάρουν από την ταχύτητά τους τις μηχανές!

12. Η βέρα φοριέται στο τέταρτο δάχτυλο-παράμεσο, γιατί τον παράμεσο διασχίζουν φλέβες που συνδέονται με την καρδιά!

13. Το 1630 ο Γάλλος Καρδινάλιος Ρισελιέ διέταξε τα μαχαίρια του φαγητού να έχουν στρογγυλεμένες άκρες για να πάψουν επιτέλους οι καλεσμένοι του να καθαρίζουν τα δόντια τους με αυτά!

14. Η μορφολογία των γουρουνιών είναι τέτοια, ώστε είναι αδύνατον να κοιτάξουν ψηλά στον ουρανό.

15. Μια κατσαρίδα μπορεί να ζήσει 9 μέρες χωρίς το κεφάλι της και τελικά πεθαίνει από ασιτία.

16. Τα χέλια έχουν 2 καρδιές.

17. Το 99% όλων των ειδών των ζώων που έζησαν στη Γη έχουν εξαλειφθεί.

18. Το μυρμήγκι μπορεί να τραβήξει 30 φορές το βάρος του και να σηκώσει 50 φορές.

19. Στην Αλάσκα το κυνήγι της αρκούδας είναι νόμιμο. Απαγορεύεται όμως να ξυπνήσεις μια αρκούδα που βρίσκεται σε χειμερία νάρκη με σκοπό να τη φωτογραφήσεις.

20. Οι κροκόδειλοι καταπίνουν πέτρες για να βουτούν βαθύτερα.

21. Οι νυχτερίδες στρίβουν πάντα αριστερά, όταν βγαίνουν από μια σπηλιά.

22. Από τα 20.000 είδη μελισσών, μόνο τα 4 παράγουν μέλι.

Ερωταπαντησεις επι του Ασφαλιστικού των Αστυνομικών

Α. Δικαίωμα θεμελίωσης έχουν οι Αστυνομικοί που έχουν συμπληρώσει από την ημερομηνία κατάταξης 24 χρόνια, 6 μήνες και μία ημέρα , ΜΕΧΡΙ 31-12-2010?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΝΑΙ

Β. Συμπεριλαμβάνεται αθροιστικά η προϋπηρεσία στις ένοπλες δυνάμεις?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΝΑΙ

Γ. Συμπεριλαμβάνεται αθροιστικά η προϋπηρεσία στο δημόσιο?.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΝΑΙ

Δ. Συμπεριλαμβάνεται αθροιστικά η προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα (ΙΚΑ – ΝΑΤ κλπ.)?.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΟΧΙ για τους παλιούς ασφαλισμένους μέχρι 31-12-1982
ΝΑΙ για όσους κατετάγησαν από 1-1-1983 και μετά εφόσον έχουν καταβληθεί εισφορές στους ασφαλιστικούς Οργανισμούς (ΙΚΑ κλπ) και εφόσον δεν είχε αναγνωρισθεί ποτέ αυτός ο χρόνος με πράξη του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους (Γ.Λ.Κ.)

Ε. Οι γυναίκες έγγαμες με ανήλικα παιδιά ή τρίτεκνες – πολύτεκνες, καθώς επίσης ειδικές κατηγορίες ΕΚΑΜ, πυροτεχνουργοί κλπ, έχουν διαφορετικό τρόπο θεμελίωσης έως 31-12-2010?.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Για τις γυναίκες οι οποίες έχουν τρία (3) τουλάχιστον παιδιά, καθώς και για τις ειδικές κατηγορίες προσωπικού (ΕΚΑΜ- Πυροτεχνουργοί κλπ), ισχύουν οι ειδικές συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, τουλάχιστον μέχρι 31-12-2010, ήτοι: 20ετία για τις τρίτεκνες μητέρες, διπλά χρόνια για πυροτεχνουργούς κλπ.

ΣΤ. Συμπεριλαμβάνεται αθροιστικά η μάχιμη πενταετία?.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΟΧΙ. Προσμετράται μόνο μετά τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος για τους παλιους ασφαλισμένους ενω προσμετραται κανονικά απο 1-1-2011, για αυτους που δεν ειχαν θεμελιωσει συνταξιοδοτικο δικαίωμα.

ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

1. Όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα έως και 31-12-2010 δεν θίγονται ακόμη και αν αποχωρήσουν από την υπηρεσία και μετά την 1-1-2015.

2. Αυξάνονται σταδιακά από 1-1-2011 τα έτη συνολικής συντάξιμης υπηρεσίας των ενστόλων που απαιτούνται για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος οι οποίοι συμπληρώνουν από 1-1-2011 και μετά 24 ½ έτη συντάξιμης υπηρεσίας:

-το έτος 2011 απαιτούνται πλέον 26 έτη πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας

- το έτος 2012 απαιτούνται 27 ½ έτη

- το έτος 2013 απαιτούνται 29 έτη

- το έτος 2014 απαιτούνται 30 ½

Για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι και το έτος 2014 ο τρόπος υπολογισμού σύνταξής τους δεν επηρεάζεται από τις μεταβολές που επέρχονται με τις λοιπές διατάξεις του Νόμου αυτού.

Όσοι θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από 1-1-2015 και μετά θα συνταξιοδοτούνται με την συμπλήρωση είτε του 60ου έτους της ηλικίας τους, είτε 40 ετών συντάξιμης υπηρεσίας.

3. Για τους τρίτεκνους το δικαίωμα μπορεί να ασκηθεί και από τους δυο γονείς από το 2011 (απόφαση για εξίσωση Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου) ήτοι:

- Όσοι ένστολοι – στρατιωτικοί (γυναίκες) με τρία (3) τουλάχιστον παιδιά έχουν συμπληρώσει 20 έτη πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας/ ασφάλισης μέχρι την 31-12-2010 εξακολουθούν να διατηρούν το δικαίωμα της συνταξιοδότησης, οποτεδήποτε και αν αποχωρήσουν από την υπηρεσία, ήτοι ακόμα και μετά την 1-1-2011.

- Όσοι και όσες ένστολοι – στρατιωτικοί συμπληρώσουν την 20 ετία:

α) το 2011 για την θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος θα πρέπει να συμπληρώσουν 21 χρόνια πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας/ασφάλισης (όποτε ο χρόνος αυτός συμπληρωθεί)

β) Το 2012 για την θεμελίωση του συνταξιοδοτικού τους δικαιώματος θα πρέπει να συμπληρώσουν 23 χρόνια πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας/ ασφάλισης (όποτε ο χρόνος συμπληρωθεί)

γ) Το 2013 για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος θα πρέπει να συμπληρώσουν 25 χρόνια πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας/ ασφάλισης (όποτε ο χρόνος αυτός συμπληρωθεί)

δ) Το 2014 και μετά για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος θα έχουν ίδια γενική συνταξιοδοτική μεταχείριση με τους λοιπούς ενστόλους – στρατιωτικούς.

4.ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ:

Α) Ο χρόνος πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας όπως αυτός προσδιορίζεται με τις διατάξεις της συνταξιοδοτικής υπηρεσίας του Δημοσίου.

Β) Ο χρόνος συντάξιμης υπηρεσίας που λογίζεται αυξημένος στο διπλάσιο (ειδικές κατηγορίες)σύμφωνα νε τις διατάξεις των άρθρων 40 και 41 του Π.Δ. 169/2007 καθώς και του άρθρου 8 του Ν.2084/1992 και υπό τις προϋποθέσεις των διατάξεων αυτών.

Γ) Ο χρόνος διαδοχικής ασφάλισης αφορά μόνο όσους έχουν καταταγεί για πρώτη φορά από 1-1-1983 και μετά, χωρίς καμία προϋπηρεσία στο Δημόσιο πριν την ημερομηνία αυτής.

5. ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ

Α) προσμετράται τόσο για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος όσο και για την προσαύξηση της σύνταξης

Β) Ως χρόνος σπουδών λογίζεται ο κατά περίπτωση απαιτούμενος χρόνος σπουδών για την απόκτηση ενός μόνο πτυχίου ανώτατης σχολής της ημεδαπής ή της αλλοδαπής

Γ) Η αναγνώριση του χρόνου σπουδών απαιτεί την καταβολή εισφοράς εξαγοράς με ασφάλιστρο 6,67% (όση είναι και η εισφορά για την κύρια σύνταξη) ήτοι εισφορά εξαγοράς = (συντάξιμες αποδοχές)χ 6,67% χ μήνες (που θα αναγνωριστούν)

6. ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΛΟΙΠΩΝ ΧΡΟΝΩΝ

Α) Με τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 22 του Ν. 3865/2010 ορίζεται ότι προκειμένου για τα στελέχη των ένοπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας η αναγνώριση ως συντάξιμου του χρόνου υπηρεσίας τους (5 έτη) που λογίζεται αυξημένος στο διπλάσιο, γίνεται με καταβολή από τους ίδιους ασφαλισμένους εισφορών ποσοστό 20% επί της αποζημίωσης που λαμβάνουν για εργασία πέραν του πενθημέρου και μέχρι τη συμπλήρωση ποσού που αναλογεί σε αποζημιώσεις 60 πλήρων μηνών, παρακρατούμενες κατά την καταβολή της.

Β) Με τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 22 του Ν. 3865/2010, προσαυξάνεται κατά τρία (3) έτη η συντάξιμη υπηρεσία των στελεχών των Ένοπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος που έχουν καταταγεί μέχρι 31-12-1995, υπό τη προϋπόθεση ότι, με βάση τις οικείες συνταξιοδοτικές διατάξεις που ίσχυαν κατά την ημερομηνία ισχύος του Νόμου αυτού (21-7-2010) συμπληρώνουν τον απαραίτητο χρόνο για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος (24 ½ έτη) από 1-1-2015 και μετά.

Ο χρόνος αυτός (3 έτη) λαμβάνεται υπόψη για τη συμπλήρωση των ετών υπηρεσίας που απαιτούνται για τη συνταξιοδότηση των ανωτέρω προσώπων (40 έτη).

Ο χρόνος αυτός αναγνωρίζεται σύμφωνα με την προαναφερόμενη διαδικασία αναγνώρισης του χρόνου σπουδών.

Δώσε και σε μένα μπαρμπα.....παρασημα!!!

Τα παθη

Σε ηλικια 88 ετων εφυγε...

...απο την ζωη ο δημοσιογραφος Χρηστος Οικονομου.

O ΓΑΜΟΣ....

November 20,1947

July 29,1981

(η προηγουμενη 1947 οχι 1945)

April 29,2011

Ο γαμος διαφημιζοταν στην οροφη...

...ΤΑΧΙ στην Νεα Υορκη προφανως με χρηματα της Αγγλιας!!!!

Near Buckingham Palace

OLYMPIANS

Ο Νικος Παπαζογλου αντικαθιστα τον Πασχαλη που πηγε φανταρος

Με σχοινι δενει το παντελονι;

Εχει ρεζερβα.???..

Από το αρχείο του ΠΑΣΟΚ:

Παπακωνσταντίνου-Φωτοπουλος κατά της μετοχοποίησης της ΔΕΗ..

Τραγουδουσε για τον Ανδρεα...

...ο Σταυρος Ζωρας που εφυγε προσφατα απο τη ζωη.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)