Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

«Πρόμαχος»: Μια ταινία για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα


:
Δύο δικηγόροι μάχονται για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα και της δικαιοσύνης στην Αθήνα σε μια ταινία που αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση και να συμβάλλει στην προσπάθεια επανένωσης των Μαρμάρων.
Μια ιδιαίτερη συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη,  για την παρουσίαση της ταινίας PROMAKHOS με θέμα την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, η οποία θα προβληθεί στις αίθουσες από τις 27 Νοεμβρίου. Οι δύο Αμερικανοί παραγωγοί - ελληνικής καταγωγής - που υπογράφουν, επίσης, το σενάριο και τη σκηνοθεσία της ταινίας, Coerte και John Voorhees μίλησαν στους δημοσιογράφους για την ταινία και το όραμά τους να συμβάλλουν στην προσπάθεια επαναπατρισμού των γλυπτών του Παρθενώνα, που αποτελεί και το βασικό μήνυμα της ταινίας.  Στην εκδήλωση, στην οποία έγινε προβολή του τρέιλερ της ταινίας, έδωσαν το παρόν και δύο εκ των πρωταγωνιστών της ταινίας, ο Γιώργος Χωραφάς και ο Παντελής Κοντογιάννης, οι οποίοι μίλησαν θερμά για τη συμμετοχή τους στην ταινία και την εμπειρία τους.
Με έμπνευση το άγαλμα της Αθηνάς Προμάχου, προστάτιδας του Παρθενώνα στην αρχαιότητα, η ταινία PROMAKHOS παρουσιάζει την ιστορία δύο Ελλήνων δικηγόρων στη δικαστική τους διαμάχη με το Βρετανικό Μουσείο σχετικά με την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Στο cast της ταινίας συμμετέχουν – μεταξύ άλλων - ο Giancarlo Giannini, ο Paul Freeman, ο Michael Byrne.
Συμμετέχουν, επίσης, οι Έλληνες ηθοποιοί Γιώργος Χωραφάς, Γιώργος Βογιατζής, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Ειρήνη Κατσαρού, Κέλλυ Ελευθερίου, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Δημήτρης Καπετανάκης, Θοδωρής Κατσαφάδος, Γιάννης Μόρτζος, Σπύρος Φωκάς, Παντελής Κοντογιάννης και Κασσάνδρα Βογιατζή.
Χάρη στην υψηλή καλλιτεχνική αλλά και ηθική αξία της ταινίας και τη συμβολή της στην προσπάθεια επανένωσης των Μαρμάρων του Παρθενώνα, η ταινία τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού & Αθλητισμού και Τουρισμού, ενώ έχει εξασφαλίσει και την υποστήριξη της πρωτοβουλίας “ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ”, του Μουσείου της Ακρόπολης, του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, του Ελληνογερμανικού Επιμελητήριου, του Ελληνοισπανικού Επιμελητηρίου και του Ελληνοιταλικού Επιμελητηρίου και τη συνεργασία των φορέων “Return, Restore, Restart”, “Bring them back”, “Marbles Reunited” και “International Association for the Reunification of the Pantheon Sculptures.”
Η ταινία προβλήθηκε για πρώτη φορά σε κλειστό κύκλο, στο Λονδίνο στις 15 Ιουλίου 2014 με την παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου και των βρετανικών Μ.Μ.Ε.. Ανάμεσα τους βρέθηκε και ο πολύ γνωστός ηθοποιός Stephen Fry (γνωστός για την υποστήριξή του στον αγώνα για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα). Η ταινία ενθουσίασε δημοσιογράφους, κριτικούς και παραγωγούς. Ο κύριος Fry χαρακτήρισε την ταινία «ένα εξαιρετικό, εκπληκτικό έργο τέχνης» και δήλωσε πως είναι «η καλύτερη ταινία που έχει δει ποτέ σχετικά με τον  ελληνικό πολιτισμό».
Η ταινία θα προβάλλεται στις αίθουσες από την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, ενώ λίγες μέρες πριν, στις 25 Νοεμβρίου θα γίνει η επίσημη  πρεμιέρα της ταινίας στον κινηματογράφο Village at The Mall.
Η παραγωγή της ταινίας βρίσκεται σε διαδικασία εύρεσης χορηγών, τόσο για την προώθηση της ταινίας, όσο και τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται το επόμενο διάστημα:
• Πρώτη επίσημη προβολή της ταινίας σε ειδική εκδήλωση στο Μουσείο Ακρόπολης  (24/11)
• Επίσημη πρεμιέρα στον κινηματογράφο Village at The Mall  (25/11)
Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σημαντικών προσωπικοτήτων για την ταινία και η υποστήριξή τους στην περαιτέρω διάδοση των μηνυμάτων σχετικά με την προσπάθεια επανένωσης των γλυπτών του Παρθενώνα.
Τα έσοδα της χορηγίας θα χρησιμοποιηθούν για την προώθηση της ταινίας και του μηνύματος της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα. Η προώθηση της ταινίας θα επικοινωνηθεί με άξονα τη φράση «Η δικαιοσύνη επιστρέφει στην Αθήνα» και θα υποστηριχθεί από σημαντικές προσωπικότητες.
Στόχος της ταινίας είναι να αποτελέσει ένα όχημα το οποίο συνδυάζει την ψυχαγωγία και την εκπαίδευση σχετικά με τη σημασία και το συμβολισμό των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην παγκόσμια ιστορία.

Τέλος η επικουρική σύνταξη - Στα 80-90 ευρώ μέχρι το 2018



Την εκτίμηση – σοκ ότι σε μόλις 3-4 χρόνια οι επικουρικές συντάξεις θα μοιάζουν με… φιλοδώρημα των 80 ευρώ, έκανε ο Γενικός Διευθυντής του Ταμείου Πρόνοιας, Νίκος Καλάκος, μιλώντας στο Mega.

«Με την κατάσταση που έχουμε σήμερα, το 2018, σε τέσσερα χρόνια από σήμερα, η επικουρική σύνταξη δεν θα είναι σύνταξη, θα είναι ένα φιλοδώρημα της τάξης των 80-90 ευρώ», σημείωσε. Κάτι που εμμέσως επιβεβαίωσε και ο υφυπουργός Εργασίας, Β. Κεγκέρογλου, ο οποίος είπε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με τις κύριες συντάξεις, όμως, το ύψος των επικουρικών ρυθμίζεται πλέον αυτομάτως, με βάση τις αναλογιστικές μελέτες.
«Είναι συγκεκριμένα τα χρήματα στις επικουρικές. Με βάση λοιπόν αυτό το δεδομένο πρέπει να γίνει μία ισορροπημένη διάθεσή τους τα επόμενα χρόνια, ούτως ώστε να μην έχουμε το φαινόμενο να τα πάρει η σημερινή γενιά συνταξιούχων και να μην υπάρχει ευρώ για την επόμενη γενιά», σημείωσε ο Βασίλης Κεγκέρογλου.
Όπως ανέφερε τα κουρέματα που ήδη έχουν ψηφιστεί είναι από 12,5% έως 47% από το 2011 έως σήμερα, ενώ το μέγεθος του νέου κουρέματος θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα των αναλογιστικών μελετών που πλέον βάσει νόμου, με τον πέλεκυ του μηδενικού ελλείμματος, κόβουν όσο χρειάζεται για να διατηρηθούν ισοσκελισμένα τα μεγέθη των επικουρικών ταμείων.
Όπως τόνισε σε μία προσπάθεια να καθυστερήσουν τις νέες, επώδυνες περικοπές, οι διοικήσεις των ταμείων έχουν φρενάρει την χορήγηση νέων επικουρικών, με πλέον χαρακτηριστικό το παράδειγμα των δημοσίων υπαλλήλων, όπου ενώ ο ρυθμός ανά τρίμηνο ήταν 6.000 έως 7.000, πλέον οι εγκρίσεις έχουν πέσει κάτω από τις 1.000.

Ασφαλιστικός φάκελος Υγείας και κάρτα για όλους. Τι είναι, τι θα ελέγχει

Έρχονται μεγάλες αλλαγές σχετικά με τα βιβιλιάρια υγείας. Αντικατάσταση του βιβλιαρίου υγείας με κάρτα...
Αυτό σημαίνει ψηφιοποίηση του φακέλου του ασθενή ο οποίος είναι on line, λειτουργεί ήδη σε ασφαλές περιβάλλον, όπως το Taxis και περιέχει στοιχεία από όλες τις παροχές που έχουν γίνει από το 2013.

Όλες τις εξετάσεις, ιατρικές πράξεις, επισκέψεις, φάρμακα και ιατροτεχνολογικά υλικά έχει αποζημιώσει ο Οργανισμός τα τελευταία δύο χρόνια.

Κάθε συνταγή ή παραπεμπτικό που χορηγείται περνά αυτόματα στο σύστημα, επιτρέποντας στη διοίκηση του Οργανισμού να παρακολουθεί τις υπερβάσεις σε πραγματικό χρόνο. Με τον τρόπο αυτόν καθίσταται εύκολος ο έλεγχος των γιατρών.

Χρονοδιάγραμμα

Από την 1η Ιανουαρίου 2015, πρόσβαση στον προσωπικό του φάκελο θα έχει κάθε ασφαλισμένος, χρησιμοποιώντας τον κλειδάριθμό του για το ΤAXISnet και το ΑΜΚΑ (τώρα πρόσβαση έχουν ελάχιστοι πιστοποιημένοι υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ και του υπ. Υγείας).



Το επόμενο βήμα θα είναι η κάρτα ασφάλισης υγείας, που θα αποτελεί το «διαβατήριο» του ασφαλισμένου στο δίκτυο των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ. Χωρίς αυτήν, ο γιατρός δεν θα γράφει φάρμακα και παραπεμπτικά και τα φαρμακεία, διαγνωστικά κέντρα, εργαστήρια δεν θα εκτελούν συνταγές.

Ο Φάκελος Ασφάλισης Υγείας θα αποτελέσει τη βάση και για έλεγχο εξετάσεων σε πραγματικό χρόνο που σημαίνει ότι ο ΕΟΠΥΥ θα έχει τη δυνατότητα να «κόβει» μη αναγκαίες, με βάση επιστημονικά δεδομένα, εξετάσεις-πράξεις πριν αυτές εκτελεστούν.

Ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, κατά την παρουσίαση του Φακέλου Ασφάλισης Υγείας χαρακτήρισε την πρωτοβουλία «ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση της υπεράσπισης των συμφερόντων των ασφαλισμένων» και πρόσθεσε ότι θα επιφέρει «αυτόματη μείωση της προκλητής συνταγογράφησης στα φάρμακα και στις διαγνωστικές εξετάσεις». «Σήμερα, το σύστημα είναι ανοιχτό από παντού», εξήγησε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός και τόνισε ότι με το ΑΜΚΑ και μόνο ο κάθε πάροχος μπορεί να γράφει ό,τι θέλει, χωρίς να το γνωρίζει ο ασθενής.

Με τη λειτουργία του «φακέλου» πλέον ο έλεγχος γίνεται σε σχέση με τον ασθενή, γεγονός που μπορεί να συγκρατήσει το γιατρό από ενδεχόμενη υπερσυνταγογράφηση, ενώ με την πρόσβαση στον προσωπικό του «φάκελο» θα μπορεί ο ίδιος ο ασφαλισμένος να ελέγχει, εάν του έχουν χρεωθεί υπηρεσίες που δεν έχει λάβει. Με την κάρτα ασφαλισμένου ο γιατρός δεν θα μπορεί να συνταγογραφεί εν αγνοία του κατόχου της.

Υπερβολική ζήτηση

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο διευθυντής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Υπηρεσιών Υγείας του ΕΟΠΥΥ, Θεοφάνης Ρηγάτος, παρουσίασε παραδείγματα υπερβολικής ζήτησης ιατρικών πράξεων: Οφθαλμίατρος στην Πελοπόννησο έγραψε σ’ έναν ασφαλισμένο οκτώ φορές σε διάστημα εννέα μηνών «πακέτο» με πολλαπλές ιατρικές πράξεις με αιτιολογία πάθησης το γλαύκωμα και σε άλλον ασφαλισμένο έξι φορές σε διάστημα έξι μηνών «πακέτο» πράξεων με αιτιολογία πάθησης τη μυωπία.

Παθολόγος στην Αθήνα με δαπάνη εξαμήνου στον ΕΟΠΥΥ 150.000 ευρώ έγραψε σε μία μόνο ημερομηνία για έναν ασθενή δέκα εξετάσεις αίματος, υπερηχογράφημα άνω κοιλίας και θυρεοειδούς, μαστογραφία και τρίπλεξ με αιτιολογίες: Αναιμία, αρθραλγία, υποθυρεοειδισμό, κοιλιακό άλγος, βρογχοκήλη, μαστοπάθεια και ίλιγγο. Και καρδιολόγος στη Μακεδονία με δαπάνη εξαμήνου 156.000 ευρώ, έγραψε για ένα 12χρονο παιδί με διάγνωση «συστολικό φύσημα», τρίπλεξ καρδιάς, τρίπλεξ αορτής, ραδιοηλεκτροκαρδιογράφημα και ηλεκτροκαρδιογράφημα προ...δοκιμασίας κοπώσεως. Η υπερσυνταγογράφηση έως πρότινος «έβγαινε στην επιφάνεια», έπειτα από εντοπισμό των πρωταθλητών γιατρών στη δαπάνη και έλεγχο της συνταγογραφίας τους. Με το φάκελο ασφαλισμένου το σύστημα ελέγχου αλλάζει σε «ασθενοκεντρικό» και γίνεται πιo άμεσο.

Στο «ψιλό» πήραν τον Ερντογάν για τα περί ανακάλυψης της Αμερικής από μουσουλμάνους..

Καυστικά σχόλια των τούρκικων ΜΜΕ για τις δηλώσεις του.
Αψηφώντας τα κυβερνητικά «μέτρα προστασίας του κύρους και του πατριωτικού τίτλου»  -οι ποινές για όσους τα αγνοήσουν είναι βαρειες - οι τουρκικές εφημερίδες «πήραν στο ψιλό» τον πρόεδρο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη «φούσκα» που διαλάλησε την περασμένη Κυριακή σχετικά με την  ανακάλυψη της Αμερικής, ότι δηλαδή  μουσουλμάνοι ήταν εκείνοι που πρώτοι πάτησαν το πόδι τους στο δυτικό ημισφαίριο.
«Ο πρόεδρός μας έχει δίκιο», γράφει η Hurrijet την Τρίτη 18 Νοεμβρίου. «Παρέλειψε όμως κάτι σημαντικό. Αυτοί που ανακαλύψαν την Αμερική δεν ήταν μονό μουσουλμάνοι. Ήταν Τούρκοι».

Ιθαγένεια μετά τα 18 σύμφωνα με νέο νομοσχέδιο

Μόνο μετά την ενηλικίωσή τους θα μπορούν να αποκτούν ιθαγένεια οι μετανάστες δεύτερης γενιάς, όπως προβλέπεται με νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Πρόκειται για νομοσχέδιο που τροποποιεί τις διατάξεις του νόμου Ραγκούση του 2010 μετά την απόφαση του ΣτΕ τον Φεβρουάριο του 2013 όπου κρίθηκαν αντισυνταγματικές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την εφαρμογή του νόμου Ραγκούση προ της απόφασης του ΣτΕ από τα 200.000 παιδιά δεύτερης γενιάς μόνο 6.000 είχαν κάνει χρήση των διατάξεων για απόκτηση ιθαγένειας, όπως αναφέρουν Τα Νέα.
Με τις νέες προωθούμενες ρυθμίσεις, δικαίωμα υποβολής αιτήματος για ιθαγένεια θα έχουν στο εξής όσοι μετανάστες δεύτερης γενιάς έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση ή έχουν αποφοιτήσει από ανώτατα ιδρύματα (ΑΕΙ και ΤΕΙ), αφού προηγουμένως έχουν φοιτήσει σε ελληνικό σχολείο.

Το δικαίωμα, όμως, αυτό θα κατοχυρώνεται μετά τα 18 έτη οπότε και οι μετανάστες δεύτερης γενιάς θα επιλέγουν αν θα καταθέσουν αίτηση για χορήγηση άδειας διαμονής, ή θα ζητήσουν ελληνική ιθαγένεια.

Ωστόσο, σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα όσων παιδιών μεταναστών γεννήθηκαν στην Ελλάδα, το οποίο παραπέμπεται σε ειδική επιτροπή κώδικα ιθαγένειας που θα συσταθεί με το νομοσχέδιο και θα αναλάβει να καταλήξει σε κάποια πρόταση.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)