Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

«Πράσινο» για την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών

Στην δημιουργία ενός εποπτικού μηχανισμού που θα επιτρέπει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών απευθείας από τα ταμεία στήριξης, υπό ορισμένους όρους συμφώνησαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, έπειτα από τις μαραθώνιες συνομιλίες κατά την πρώτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, στις Βρυξέλλες.

Οι ηγέτες της ευρωζώνης αποφάσισαν να αλλάξουν τους όρους της επικείμενης διάσωσης των ισπανικών τραπεζών και να επιτρέψουν στην Ιταλία να αντλήσει από τα ταμεία στήριξης της ευρωζώνης για να μειώσει τα κόστη δανεισμού της, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ.

Η ευρωζώνη θέλει να δημιουργήσει μέχρι τα τέλη του 2012 έναν εποπτικό μηχανισμό με την συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που θα επιτρέψει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών απ' ευθείας μέσω των ταμείων στήριξης, υπό ορισμένους όρους, δήλωσε ο Βαν Ρόμπαϊ.

Παράλληλα, δήλωσε ότι δήλωσε ότι οι προτάσεις αυτές θα σπάσουν τον «φαύλο κύκλο» μεταξύ τραπεζών και εθνικών κυβερνήσεων

Η ευρωζώνη είναι επίσης έτοιμη για μια επέμβαση των ταμείων στήριξης για να καθησυχαστούν οι αγορές, πρόσεσε ο Βαν Ρόμπαϊ στο τέλος της συνόδου της ευρωζώνης.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο δήλωσε ότι θα χρησιμοποιηθούν οι μηχανισμοί στήριξης για την σταθεροποίηση των αγορών.

«Στέλνουμε ένα μήνυμα στις αγορές και ελπίζουμε αυτό να τις πείσει» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι «ελήφθησαν καλές αποφάσεις για τους μηχανισμούς στήριξης αλλά χρειάζεται περισσότερη δουλειά για τα μακροπρόθεσμα μέτρα».

Αναπτυξιακό πακέτο 120 δισ. ευρώ
Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν για ένα αναπτυξιακό πακέτο 120 δισ. ευρώ, το οποίο μάλιστα θα εισάγει και τα ομόλογα έργου ως εργαλείο χρηματοδότησης, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Τα κεφάλαια αυτά ήδη περιλαμβάνονται στους σχετικούς προϋπολογισμούς και απλώς «έρχονται στο προσκήνιο» με αναπτυξιακούς στόχους, δεν αποτελούν δηλαδή επιπλέον ενίσχυση της ρευστότητας στις οικονομίες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Οπως δήλωσε ο βαν Ρομπάι, οι εταίροι ενέκριναν και στην ενίσχυση των κεφαλαίων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, κατά 10 δισ. ευρώ. Η ενίσχυση αυτή θα αυξήσει τη συνολική δανειοδοτική ικανότητα της τράπεζας με 60 δισ. ευρώ. «Αυτά τα χρήματα πρέπει να πάνε σε όλη την Ευρώπη», είπε.

Νωρίτερα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι και ο Ισπανός ομόλογός του Μαριάνο Ραχόι, είχαν αρνηθεί να υπογράψουν το σύμφωνο ανάπτυξης των 120 δισ. ευρώ, μέχρις ότου η Γερμανία εγκρίνει βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του κόστους δανεισμού τους.

Η διένεξη αυτή υπερτόνισε την ένταση μεταξύ των βορείων χωρών - δανειστών και των χρεωμένων νοτίων για το μέλλον του ευρώ, κατά τον τρίτο χρόνο κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η Ισπανία και η Ιταλία ήραν τελικά τις επιφυλάξεις τους και συμφώνησαν στο αναπτυξιακό πακέτο των 120 δισ. ευρώ

«Η Ισπανία και η Ιταλία ήραν τις επιφυλάξεις τους», δήλωσε ο Γιούνκερ στο τέλος της συνόδου. Οι δύο χώρες έκαναν ένα μπρα-ντε-φερ με τους ευρωπαίους εταίρους τους για να τις βοηθήσουν γρήγορα, επιφυλασσόμενες να συμφωνήσουν στο σύμφωνο αυτό.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, δήλωσε ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα της πρώτης αυτής ημέρας της συνόδου, παρά το γεγονός ότι νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα είχε απορρίψει οποιαδήποτε ανάγκη επείγουσας στήριξης στα ιταλικά και τα ισπανικά ομόλογα.

«Λάβαμε μια καλή απόφαση σήμερα, ιδιαίτερα αναφορικά με την ανάπτυξη και την καταπολέμηση της ανεργίας και επίσης για μελλοντικά μέτρα για το ΕΤΧΣ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) και τον ΕΜΣ (Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας). Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πάνω σε μακροπρόθεσμα μέτρα. Πιστεύω ότι θα καταλήξουμε αύριο σ' ένα καλό συμπέρασμα», υπογράμμισε.

Οι ηγέτες της ευρωζώνης θα συζητήσουν σήμερα πιο μακροπρόθεσμα σχέδια για την οικοδόμηση μιας πολύ στενότερης δημοσιονομικής και τραπεζικής ένωσης, για την οποία ζήτησαν από τον Βαν Ρομπάι και τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και τους υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup να παρουσιάσουν λεπτομερείς προτάσεις τον Οκτώβριο.

Μόντι: Διπλή ικανοποίηση για την Ιταλία
Ικανοποιημένος δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι για την συμφωνία, την οποία χαρακτήρισε πολύ σημαντική για το μέλλον της ΕΕ και του ευρώ.

Οπως δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, «η ικανοποίηση για την Ιταλία είναι διπλή»: τόσο για το περιεχόμενο της συμφωνίας όσο και επειδή «ενίσχυσε τη διαδικασία» μπλοκάροντας την υιοθέτηση του συμφώνου ανάπτυξης μέχρι να πετύχει, πράγμα που έγινε τη νύκτα, επείγοντα μέτρα για τις χώρες που αντιμετωπίζουν χρηματοπιστωτικές δυσκολίες.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός παραδέχθηκε πως οι συνομιλίες με τους ευρωπαίους εταίρους του πέρασαν «μια πολύ δύσκολη στιγμή. Υπήρξαν λίγες εντάσεις, αλλά αυτό ήταν χρήσιμο», δήλωσε.

«Αν και αναγνωρίζαμε τον εαυτό μας στο σύμφωνο ανάπτυξης, η Ιταλία εξέφρασε μια επιφύλαξη και εμπόδισε την άμεση υιοθέτηση του συμφώνου ανάπτυξης, όπως έκανε στη συνέχεια και η Ισπανία. Τελικά αυτό το μπρα-ντε-φερ κατέληξε σε ικανοποιητικά μέτρα για τη σταθεροποίηση της ευρωζώνης», συνέχισε.

Ευφορία στα ασιατικά χρηματιστήρια

Θετικά ανταποκρίθηκαν οι ασιατικές αγορές στις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά την πρώτη ημέρα της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Ευφορία στα ασιατικά χρηματιστήρια

Μετά από την ανακοίνωση των αποφάσεων της ΕΕ, ο περιφερειακός δείκτης ΜSCI για την περιοχή Ασίας - Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημείωνε άνοδο 2%, ενώ και ο δείκτης Nikkei στο χρηματιστήριο του Τόκιο ενισχυόταν κατά 1,5%.

«Οχι» Γιούνκερ σε μία νέα πλήρη θητεία στο Eurogroup



Την πρόθεσή του να μην υπηρετήσει άλλη μια πλήρη θητεία δυόμισι ετών, αν διοριστεί εκ νέου επικεφαλής του Eurogroup, στο οποίο μετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, εξέφρασε σήμερα ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Στα θρανία για εξετάσεις όλοι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι

Όσοι υπάλληλοι του Δημοσίου δεν κατέχουν θέση ευθύνης θα περάσουν από γραπτές εξετάσεις στα πρότυπα του γαλλικού συστήματος ελέγχου. Η επιτυχία ή η αποτυχία στο γραπτό τεστ στο οποίο θα υποβληθούν θα κρίνει και την παραμονή τους στη θέση τους στο Δημόσιο.Προς το παρόν συγκεκριμένη ημερομηνία δεν έχει καθοριστεί, ωστόσο όλα δείχνουν πως πάμε για τα τέλη του χρόνου.

Το τεστ θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και θα είναι υποχρεωτικό. Η βαθμολογία θα κρίνει τα πάντα και μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε απόλυση.

Η εξετάσεις θα περιλαμβάνουν ερωτήσεις με πολλαπλών επιλογών για την αξιολόγηση των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων των υπαλλήλων ανά κατηγορία και ανάλογα με τη θέση τους.

Κάθε υπουργείο θα πρέπει να δημιουργήσει μια ομάδα αξιολόγησης η οποία θα σχηματίσει και το ερωτηματολόγιο κατά περίπτωση.

Η αποτυχία στις εξετάσεις θα σημαίνει σε πρώτη φάση απομάκρυνση του υπαλλήλου από τη θέση που καταλαμβάνει, ενώ θα υπάρχει και δικαίωμα επανεξέτασης.

Το πλαίσιο για το ποιες ακριβώς θα είναι οι συνέπειες για τους αποτυχόντες δεν έχει πλήρως διαμορφωθεί. Ίσως περιλαμβάνει υποβάθμιση ή ακόμη και αλλαγή θέσης μέσω μετάταξης.

Πολλοί παντως μεταθέτουν την αξιολόγηση για την επόμενη χρονιά, το πολύ όμως ως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2013, δηλαδή ως τον Ιούνιο.

Κλείνουν μέσα στο καλοκαίρι 60 οργανισμοί στο Δημόσιο – Τι θα γίνει με τους υπαλλήλους

- Τέλος οι συμβάσεις για χιλιάδες υπαλλήλους

- Μετατάσσονται αναγκαστικά οι μόνιμοι

- Άρνηση μετάταξης σημαίνει αυτόματη απόλυση

- Όλη η λίστα με τους οργανισμούς όπου θα μπει λουκέτοΤα μηνύματα που θέλει να στείλει η κυβέρνηση είναι σαφή. Τα βασικά αιτήματα των εταίρων-δανειστών για να γίνουν αλλαγές στο μνημόνιο είναι οι αποκρατικοποιήσεις και η αναδιάρθρωση του Δημοσίου.

Είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθούν οι πρώτες μεγάλες και επί της ουσίας αποκρατικοποιήσεις, όμως είναι και θέμα χρόνου να σταλεί μήνυμα και για την αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης με μαζικά λουκέτα σε φορείς και οργανισμούς του Δημοσίου για να μειωθεί άμεσα και κατά χιλιάδες το προσωπικό, αλλά και το λειτουργικό κόστος.

Η λίστα περιλαμβάνει 60 φορείς και οργανισμούς. Μόνο τα λειτουργικά έξοδα, αλλά και η μείωση των συμβάσεων θα οδηγήσει σε σαφή μείωση των πόρων που χρειάζεται το Δημόσιο .

Στους φορείς αυτους απασχολούνται τουλάχιστον 3.000 υπάλληλοι. Το νομοθετικό πλαίσιο υπάρχει ήδη και προβλέπει άμεσο λουκέτο με μια μόνο υπουργική απόφαση από τον αρμόδιο υπουργό και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σε ότι έχει να κάνει με το προσωπικό υπάρχουν τρεις δρόμοι.

Οι συμβασιούχοι ουσιαστικά θα χάσουν τη δουλειά τους καθώς οι συμβάσεις μετά τη λήξη τους δεν θα ανανεώνονται καθώς προσμετρώνται ως νέες προσλήψεις.

Οι μόνιμοι υπάλληλοι θα μετατάσσονται σε άλλον οργανισμό του Δημοσίου. Η μετάταξη θα είναι υποχρεωτική. Ο υπάλληλος μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα θα πρέπει να αποδεχθεί τη νέα θέση. Σε διαφορετική περίπτωση προβλέπεται απόλυση.

Το πλεονάζον προσωπικό που δεν μπορεί να μεταταχθεί θα τίθεται σε καθεστώς εφεδρείας για ένα χρόνο λαμβάνοντας το 60% του μισθού και μετά θα απολύεται.

Στην περίπτωση της εφεδρείας όμως υπάρχουν δύο προβλήματα. Το ένα είναι η τρόικα που θεωρεί αποτυχημένο το μέτρο της εφεδρείας, ενώ το δεύτερο και πιο ουσιαστικό σε ό,τι αφορά στους υπαλλήλους είναι πως στην περίπτωση που ενταχθούν στο καθεστώς ουσιαστικά δεν έχουν καμία ελπίδα επαναπρόσληψης καθώς ούτε μετάταξη μπορεί να γίνει αφού και αυτή θα θεωρηθεί νέα πρόσληψη και υπόκειται στον κανόνα 1 προς 5.

Οι οργανισμοί προς κατάργηση – συγχώνευση:

Το σχέδιο περιλαμβάνει λουκέτα και μάλιστα άμεσα μέσα στο καλοκαίρι για οργανισμούς που υπάγονται κυρίως στα υπουργεία Υγείας, Παιδείας Πολιτισμού και Ανάπτυξης

Είναι οι οργανισμοί: Εταιρεία Έρευνας και Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης “Σύνθεση”, Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης και Ψυχοθεραπείας”Αθήνα” Ειδικό Ταμείο Οργάνωσης Συναυλιών της Κρατικής Ορχίστρας Θεσσαλονίκης, Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες,Κοινωνικές Συνετεριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων”Εδρα”, Ομοσπονδία Άρσης Βαρών,Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας” Αλθαία”, Αθλητικό Κέντρο Χανίων,ΟΚΕ, Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, “ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ”,Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ,Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού, “Συν-ειρμός”,Ωδείο Αθηνών,Φορέας Διαχείρισης Δρυμού Σαμαριάς,Εστία Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης,ΙΑΣΙΣ, Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών, Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής Περίθαλψης, Λαογραφικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης,Κέντρο Έρευνας Πρίθαλψης Σακκχαρώδη Διαβήτη.

Πρώτη «ήττα» της Μέρκελ το σύμφωνο ανάπτυξης

- Σκληρό μπρα ντε φερ Ιταλίας-Ισπανίας με την Άνγκελα Μέρκελ

- Ζήτησαν ουσιαστικές λύσεις για να μη δανείζονται με τοκογλυφικά επιτόκια

- Συμφώνησαν τελικά να υπογράψουν άμεσα το σύμφωνο ανάπτυξης των 120 δισ. ευρώ

- Εκτοξεύει το ευρώ η συμφωνία των Βρυξελλών

Δεν είναι μόνο οι δυο χώρες που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Είναι (κυρίως) οι δυο χώρες που φαίνεται πως είναι αποφασισμένες να βάλουν τέλος στην κυριαρχία της Άνγκελα Μέρκελ. Το είχαν πει πριν από τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, το έκαναν και πράξη στην ολονύχτια συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου.

Και ως άλλος... Μπαλοτέλι, ο Μάριο Μόντι νίκησε για δεύτερη φορά σε λίγες ώρες τη Γερμανίδα καγκελάριο (η πρώτη ήταν στο... γήπεδο). Είχε σύμμαχο και τον Ισπανό πρωθυπουργό, Μαριάνο Ραχόι. Οι δυο τους στύλωσαν τα πόδια και συναίνεσαν στο σύμφωνο ανάπτυξης των 120 δισ. ευρώ μόνο όταν έγιναν δεκτοί οι όροι τους. Ο εξής ένας δηλαδή: να μη γίνουν Ελλάδα και να μη δανείζονται με επιτόκια του 7%.

Η Ισπανία ζήτησε άμεση ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ενώ η Ιταλία μέτρα για τη μείωση των αποδόσεων στα ομόλογα. Από νωρίς οι δυο χώρες είχαν συνδέσει τη συναίνεσή τους για την υιοθέτηση μέτρων για την ανάπτυξη στην Ευρώπη με την υλοποίηση άμεσων λύσεων για τις χώρες που αντιμετωπίζουν πιέσεις στις αγορές.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να δώσει 120 δισ. ευρώ στον δοκιμαζόμενο Νότο γιατί δε μπορούσε να ρισκάρει να «πέσουν» στα δίχτυα του μηχανισμού στήριξης και των Μνημονίων η Ισπανία (προς το παρόν μπαίνει μόνο για την ενίσχυση των τραπεζών της) και τη Ιταλία, οι δυο μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης μετά τη Γερμανία και τη Γαλλία.

Ρώμη και Μαδρίτη έπαιξαν σκληρό πόκερ μέχρι, νωρίς το πρωί της Παρασκευής πια, ανάψουν το «πράσινο φως» στο σύμφωνο ανάπτυξης που συμφώνησαν οι 27. Αλλα τελικά «ήραν τις επιφυλάξεις τους», όπως κομψά το έθεσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Οι ηγέτες της ευρωζώνης συμφώνησαν να αλλάξουν τους όρους της επικείμενης διάσωσης των ισπανικών τραπεζών και να επιτρέψουν στην Ιταλία να αντλήσει από τα ταμεία στήριξης της ευρωζώνης για να μειώσει τα κόστη δανεισμού της», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ.

Η ευρωζώνη θέλει να δημιουργήσει μέχρι τα τέλη του 2012 ένα μηχανισμό που θα επιτρέψει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών απ' ευθείας μέσω των ταμείων στήριξης, υπό ορισμένους όρους. Είναι επίσης έτοιμη για μια επέμβαση των ταμείων στήριξης για να καθησυχαστούν οι αγορές, πρόσθεσε ο Ρομπάι.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολαντ, αφού ανακοίνωσε τη συμφωνία για το σύμφωνο ανάπτυξης, είπε ότι περισσότερη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μεγαλύτερη αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών.

"Δεν αξίζει στους Έλληνες αυτό που περνάνε"

"Είμαστε όλοι Έλληνες". Αυτό ήταν το σύνθημα του συλλόγου CAC, που το απόγευμα της Πέμπτης (28/6) πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Είκοσι από τα μέλη του συλλόγου -που στόχο έχει να ενημερώνει τους Γάλλους πολίτες για την οικονομική κρίση και όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης- βρίσκονταν από τις 17.15 έξω από το σταθμό των τρένων "Saint Charles".

Περίπου μισή ώρα αργότερα, στα σκαλιά του σταθμού βρίσκονταν περίπου 150 άτομα που επισκέφθηκαν το stand του συλλόγου και διάβαζαν τα ενημερωτικά φυλλάδια που έγραφαν με μεγάλα γράμματα: "Χρέος και λιτότητα: Είμαστε όλοι Έλληνες! Ελλάδα: Αλήθειες και ψέματα".

Στα φυλλάδια, αναφέρονταν -μεταξύ άλλων- τα εξής: "Οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, απατεώνες και κερδοσκόποι! ΛΑΘΟΣ! Το 2010 οι Έλληνες δούλεψαν 40.9 ώρες την εβδομάδα, ενώ ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη ήταν 36,6.".

Όπως τόνισαν στο News247 οι εκπρόσωποι του CAC, ο στόχος της σημερινής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ήταν να ενημερωθεί ο κόσμος για το τι συμβαίνει πραγματικά στη χώρα μας, καθώς: "Οι νέοι στη Γαλλία δεν γνωρίζουν την αλήθεια και επηρεάζονται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που προσπαθούν να στιγματίσουν την Ελλάδα, αναφέροντας ότι οι Έλληνες δεν δουλεύουν και δεν πληρώνουν φόρους. Όχι. Οι Έλληνες δουλεύουν όπως εμείς και όλοι οι Ευρωπαίοι, αλλά έχουν εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες ζωής. Η κατάσταση είναι αφόρητη και αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι μόνο η αρχή. Ακολουθούν η Ισπανία και η Πορτογαλία και μετά θα συμβεί και στη Γαλλία".

Και καταλήγουν: "Δεν αξίζει στους Έλληνες αυτό που περνάνε. Να μην έχουν λεφτά για φαγητό, τα παιδιά να μην μπορούν να πάνε σχολείο, οι έγκυες να μην μπορούν να καλύψουν τα έξοδα της γέννας τους. Για πόσο ακόμα θα το επιτρέπουμε αυτό;".

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί

Την αναστολή των κινητοποιήσεων από την 1η Ιουλίου αποφάσισε το απόγευμα της Πέμπτης το ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), καθώς ξεκίνησαν να τους καταβάλλονται από τον ΕΟΠΥΥ οι οφειλές του Απριλίου.

Έπειτα από μια πολύωρη συνεδρίαση με έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ των μελών του ΔΣ τελικά το προεδρείο ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις κινητοποιήσεις, δεδομένης και της εξόφλησης των οφειλών του Απρίλιου από τον ΕΟΠΥΥ, από την ερχόμενη Δευτέρα, 2 Ιουλίου.

Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε και στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κ.Λουράντου, ο οποίος τον συνάντησε στο υπουργείο Υγείας.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Λουράντος δήλωσε ικανοποιημένος από την τήρηση των δεσμεύσεων του υπουργού Υγείας και εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί άμεσα λύση και για τα χρέη του 2011.

Από την πλευρά του, μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι κατανοεί τα προβλήματα των φαρμακοποιών και είπε ότι ο ΕΟΠΥΥ θα μπορεί σύντομα να χρηματοδοτείται ώστε να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του.

Συμφωνία για ανάπτυξη στην Ευρώπη ύψους 120 δισ. - Παραμένουν τα αγκάθια

Οι ευρωπαίοι ηγέτες κατέληξαν σε συμφωνία όσον αφορά ένα σύμφωνο για την ανάπτυξη ύψους 120 δισεκατομμυρίων ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ.

"Συμφωνήσαμε να βελτιώσουμε τη χρηματοδότηση της οικονομίας κατά 120 δισεκατομμύρια ευρώ για άμεσα μέτρα ανάπτυξης", δήλωσε ο Βαν Ρόμπαϊ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην "ατζέντα για την ανάπτυξη και την απασχόληση" για την οποία "θα διαθέσουμε σχεδόν 120 δισεκατομμύρια ευρώ για να λάβουμε άμεσα μέτρα ανάπτυξης".

Πέρα από αυτή τη συμφωνία όμως, τα αγκάθια μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών παραμένουν και οι αποφάσεις που μέχρι τώρα έχουν ληφθεί δεν μπορούν να σταματήσουν σίγουρα ούτε την κρίση ούτε φυσικά και το "ξεσάλωμα" των αγορών από τη Δευτέρα.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)