Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Πολύ γέλιο...Οι θεατές ακολουθούν τον επόπτη....

Μείωση Συνταξεων από την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων

Απώλειες από 42 έως και 35 ευρώ μηνιαίως είχαν οι συνταξιούχοι που παίρνουν σύνταξη άνω των 1.400 ευρώ, λόγω της επιβολής, από την 1η Αυγούστου, της «Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων».

Το νέο «χαράτσι» επιβάλλεται στις κύριες συντάξεις με κλίμακα από 3% έως 10%.
O Λογαριασμός Αλληλεγγύης Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης είχε κριθεί αντισυνταγματικός το 2005 και η τότε κυβέρνηση είχε υποχρεωθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο να επιστρέψει στους συνταξιούχους τα παρακρατηθέντα εντόκως και εφάπαξ, με αναδρομική ισχύ από 1/1/2002.

Tο πρώτο εισπρακτικό «χαράτσι» που προβλέπει ο νόμος Λοβέρδου για το Ασφαλιστικό συνοδεύτηκε από αρκετά «παρατράγουδα».
Ήδη, πάνω από 6.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου που παίρνουν διπλές συντάξεις ήταν τα θύματα των λάθος υπολογισμών.

Όταν είδαν τα εκκαθαριστικά τους σημειώματα με την παρακράτηση του ΛΑΦΚΑ, κατέκλυσαν με διαμαρτυρίες τις υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και ανάγκασαν το υπουργείο Οικονομικών να εκδώσει εγκύκλιο με την οποία παραδέχεται το λάθος και δεσμεύεται για την αποκατάστασή του.

Για παράδειγμα, υπήρξε περίπτωση γυναίκας συνταξιούχου η σύνταξη χηρείας της οποίας ανέρχεται σε 1.200 ευρώ ενώ εισπράττει και άλλα 400, δηλαδή το 25% της δικής της σύνταξης, όπως ορίζουν οι κανονισμοί, με το σύνολο να ανέρχεται στα 1.600 ευρώ.

Η παρακράτηση, λοιπόν, θα έπρεπε να ανέρχεται στα 48 ευρώ. Αντί αυτού, από λάθος οι υπηρεσίες υπολόγισαν ολόκληρη τη σύνταξη του θανόντος συζύγου, που ήταν 1.600 ευρώ, και όχι το μειωμένο ποσό που αναλογεί στις συντάξεις χηρείας. Δηλαδή, υπολόγισαν τον ΛΑΦΚΑ στα 2.000 ευρώ και παρακράτησαν 80 ευρώ, 32 ευρώ επιπλέον.

Σε άλλη περίπτωση, η συνταξιούχος εισπράττει δική της σύνταξη 900 ευρώ και σύνταξη χηρείας 170 ευρώ, δηλαδή σύνολο 1.070 ευρώ. Κανονικά η συνταξιούχος θα είχε μηδενική παρακράτηση, αφού το ποσό που εισπράττει είναι κάτω των 1.400 ευρώ.

Όμως, οι υπηρεσίες υπολόγισαν το αρχικό ποσό της σύνταξης που έπαιρνε ο σύζυγός της, δηλαδή 675 ευρώ, και της παρακρατήθηκε από λάθος το ποσό των 48 ευρώ.

Ikaroi tribute

Θέλουμε την Ελλάδα μας πίσω - GetGreeceBack.com

ΒΙΝΤΕΟ ΒΟΜΒΑ!!! ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Ο ΑθΛΗΤΗΣ ΜΙΛΟΣ ΤΕΟΝΤΟΣΙΤΣ

Η Κυβερνηση της ...Πάρου

Αναζητάτε ακόμα καθαρές θάλασσες για μπάνιο; Συμβουλευτείτε τα φύκη, αυτά ξέρουν!

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο αρχικός μας ενθουσιασμός για το καλοκαιρινό μας μπάνιο, εξανεμίζεται καθώς φτάνουμε στην παραλία και βλέπουμε τη θάλασσα γεμάτη με τα γνωστά μας φύκια, αυτές τις καφετί μαύρες κορδέλες, που είτε έχουν κατακλύσει την αμμουδιά και δεν έχουμε χώρο να απλώσουμε την πετσέτα μας είτε έχουν χρωματίσει σκούρο το βυθό της θάλασσας, προκαλώντας μας συνήθως ένα αίσθημα απέχθειας και φόβου. Γύρω μας, άλλοι απογοητευμένοι λουόμενοι φεύγοντας λένε χαρακτηριστικά «…η θάλασσα είναι βρώμικη, έχει φύκια…». Πόσο όμως ισχύει κάτι τέτοιο;


Φύλλα Ποσειδωνίας εκβρασμένα στην αμμουδιά σε δημοφιλή παραλία της Αττικής

Ας πάρουμε καλύτερα τα πράγματα από την αρχή. Τα φύκια αυτά (ή πιο σωστά τα «φύκη» - ενικός το «φύκος»), στην πραγματικότητα δεν είναι φύκη, αλλά εξελικτικά ανώτερα θαλάσσια φυτά τα οποία ονομάζονται φυτά του Ποσειδώνα ή Ποσειδωνία (επιστημονικά Posidonia oceanica). Η Ποσειδωνία συγγενεύει με τα φυτά της ξηράς που βλέπουμε γύρω μας, όπως τα σιτάρια, τα καλαμπόκια, οι φοίνικες, οι τριανταφυλλιές κ.ά. Πριν 60 περίπου εκατομμύρια Φύλλα Ποσειδωνίας εκβρασμένα στην αμμουδιά σε δημοφιλή παραλία της Αττικής χρόνια το φυτό αυτό ζούσε στην ξηρά, κοντά στις ακτές, και σιγά-σιγά κατάφερε να προσαρμοστεί στη θάλασσα.
Σήμερα, η Ποσειδωνία ζει εντελώς βυθισμένη στο θαλάσσιο νερό. Όπως και όλα τα ανώτερα φυτά της ξηράς, η Ποσειδωνία έχει ρίζες, βλαστούς, φύλλα, καθώς και άνθη και καρπούς. Έτσι με τις ρίζες της αγκυροβολεί στην άμμο του θαλάσσιου πυθμένα. Τα φύλλα της μπορεί να φτάσουν το 1 μέτρο μήκος και το χρώμα τους είναι πράσινο. Καθώς όμως τα φύλλα γερνάνε γίνονται σκούρα καφέ και πέφτουν από το φυτό καθώς αυτό βγάζει καινούρια. Τα γερασμένα φύλλα θα παρασυρθούν από το κύμα και θα εκβρασθούν στην αμμουδιά, και ουσιαστικά πρόκειται για αυτές τις καφετί κορδέλες που συναντάμε συχνά στις παραλίες.


Το θαλάσσιο φυτό Ποσειδωνία (Posidonia oceanica). Με πράσινο χρώμα είναι τα φύλλα, με καφετί οι βλαστοί και οι ρίζες

Αν και η παρουσία της Ποσειδωνίας προκαλεί σε πολλούς απέχθεια και θεωρούν τα νερά βρώμικα, είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η Ποσειδωνία είναι ένα θαλάσσιο φυτό που αναπτύσσεται αποκλειστικά σε καθαρά νερά. Όπου υπάρχει Ποσειδωνία σίγουρα η θάλασσα θα είναι καθαρή. Συνεπώς, όταν βλέπετε Ποσειδωνία εκβρασμένη στην αμμουδιά ή και στα ρηχά, τότε κολυμπήστε άφοβα!

Αν όμως η Ποσειδωνία δεν είναι φύκος τότε ποια είναι τα φύκη; Τα φύκη (που στη διεθνή βιβλιογραφία αναφέρονται ως algae, αλλά όλα τα σύνθετα ονόματα που τα αφορούν χρησιμοποιούν την ελληνική ρίζα phyco- όπως π.χ. Phycology για τη Φυκολογία), είναι εξελικτικά κατώτερα θαλάσσια φυτά που δεν έχουν ρίζες, βλαστούς, φύλλα, άνθη και καρπούς. Τα φύκη είναι και αυτά πολύ κοινά στις θαλάσσιες ακτές, όμως σε αντίθεση με την Ποσειδωνία, δεν θα τα βρείτε σε αμμουδερές παραλίες αλλά πάνω στα βράχια της θάλασσας.


Βράχια της θάλασσας καλυμμένα με καφετί φύκη αποτελούν ένδειξη ότι η θάλασσα είναι πεντακάθαρη!

Όσοι λοιπόν αγαπάτε τις βουτιές από τα βράχια ή την κολύμβηση με μάσκα σε βραχώδεις ακτές σίγουρα θα τα έχετε δει.
Είναι αυτά τα μικρά φυτά, συνήθως καφετί χρώματος, που πολλές φορές μοιάζουν με μικρούς θάμνους. Το μέγεθός τους είναι μικρό στην Ελλάδα, συνήθως δεν ξεπερνά τα 20 - 30 εκατοστά.

Τα φύκη διαθέτουν μία τεράστια ποικιλία χρωμάτων - εκτός από καφετί φύκη υπάρχουν και πράσινα, κόκκινα, κίτρινα, άσπρα κλπ. Οι μορφές τους επίσης ποικίλουν πολύ αφού υπάρχουν είδη που μοιάζουν με ταινίες ή μικρά φύλλα, με βεντάλιες ή ομπρέλες, ενώ άλλα θυμίζουν ζελέ. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 600 είδη φυκών.


Τα καφετί φύκη Cystoseira είναι πολύ

Βράχια της θάλασσας καλυμμένα με καφετί φύκη αποτελούν ένδειξη ότι η θάλασσα είναι πεντακάθαρη! Τα καφετί φύκη Cystoseira είναι πολύ κοινά στις καθαρές ελληνικές ακτές

Το σημαντικό όμως με τα φύκη είναι ότι αποτελούν πολύ καλούς δείκτες καθαρότητας των νερών και χρησιμοποιούνται από τους επιστήμονες ως βιοδείκτες για τον έλεγχο της ποιότητας της θάλασσας. Η χρήση αυτή των φυκών βασίζεται στο γεγονός ότι υπάρχουν κάποια είδη τα οποία συναντώνται μόνο σε καθαρά νερά ενώ σε ρυπασμένες θάλασσες εξαφανίζονται.


Όταν τα πράσινα φύκη κατακλύζουν τα πάντα καλύτερα διαλέξτε άλλη παραλία για μπάνιο

Αντίθετα, υπάρχουν κάποια άλλα είδη φυκών που προτιμούν τα ρυπασμένα νερά. Σε γενικές γραμμές, τα καφετί και σχετικά μεγάλα φύκη αναπτύσσονται σε καθαρές θάλασσες, όπως τα είδη Cystoseira που μοιάζουν με μικρούς θάμνους ή δεντράκια και έχουν σκληρή υφή. Στην Ελλάδα τα είδη αυτά είναι πολύ κοινά σε μικρά βάθη (0-1 μέτρο) σε καθαρές θάλασσες, και αν τα δείτε πάνω στα βράχια της ακτής θα ξέρετε με σιγουριά ότι κολυμπάτε σε καθαρά νερά.

Από την άλλη πλευρά, τα φύκη που προτιμούν ρυπασμένα νερά είναι συνήθως πράσινα και μοιάζουν με ταινίες ή φύλλα, και έχουν μία μαλακή υφή που κάποιες φορές θυμίζει ζελέ. Στην ομάδα αυτή πολύ γνωστό είναι το είδος Ulva, το οποίο λέγεται και μαρούλι της θάλασσας εξαιτίας της ομοιότητας του με το γνωστό μας μαρούλι. Τα φύκη αυτά αναπτύσσονται σε μεγάλες ποσότητες σε ρυπασμένα λιμάνια, μώλους, μαρίνες, κοντά σε αγωγούς εκβολής λυμάτων, καλύπτοντας μαζικά την επιφάνεια βράχων σε πολύ μικρά βάθη – συνήθως στο σημείο όπου σκάνε τα κύματα. Συνεπώς, αν πάτε σε μία παραλία και εντοπίσετε μεγάλες πράσινες μάζες από φύκη πάνω στα βράχια (συνήθως είναι ορατά χωρίς να χρειάζεται να μπείτε μέσα στο νερό) τότε θα έχετε υποψίες ότι δεν βρίσκεστε και στην καθαρότερη παραλία του κόσμου!



Τα τελευταία χρόνια, τόσο η Ποσειδωνία όσο και τα φύκη χρησιμοποιούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως από τα πλέον κατάλληλα εργαλεία για την εκτίμηση Όταν τα πράσινα φύκη κατακλύζουν τα πάντα καλύτερα διαλέξτε άλλη παραλία για μπάνιο.



της καθαρότητας των νερών της Μεσογείου (Οδηγία για τα Νερά, WFD 2000/60/EC). Εκτός όμως από τη χρήση τους ως βιοδείκτες, η Ποσειδωνία όσο και τα φύκη, φέρουν ένα σημαντικότατο οικολογικό ρόλο. Όπως τα φυτά στην ξηρά, παράγουν τεράστιες ποσότητες οξυγόνου και σχηματίζουν στην κυριολεξία δάση στο βυθό της θάλασσας. Η Ποσειδωνία σχηματίζει θαλάσσια λιβάδια σε αμμώδεις πυθμένες και αποτελεί «σπίτι» για εκατοντάδες είδη θαλάσσιων ζώων (π.χ. ψάρια, αχινοί, χταπόδια, σπόγγοι, ανεμώνες, θαλάσσιες χελώνες, κλπ).



Τα λιβάδια της Ποσειδωνίας συνιστούν τόπο έλξης για τα ψάρια συνιστούν υποθαλάσσιους κήπους – δάση σε βραχώδεις πυθμένες με παρόμοιο οικολογικό ρόλο, αφού και αυτά αποτελούν τόπο έλξης εκατοντάδων άλλων θαλάσσιων οργανισμών.
Επομένως, τόσο η Ποσειδωνία όσο και τα φύκη είναι αναγκαία για τη διατήρηση της ζωής στη θάλασσα (και όχι μόνο, γιατί το οξυγόνο που ελευθερώνουν χρησιμοποιείται από όλους τους οργανισμούς), και ο ρόλος τους είναι αντίστοιχος με εκείνον των δασών της ξηράς για τα χερσαία άγρια ζώα. Μάλιστα, η Ποσειδωνία θεωρείται σήμερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και από την Ελληνική νομοθεσία ως προστατευόμενο είδος και έχουν ήδη ξεκινήσει προσπάθειες χαρτογράφησής της στην Ελλάδα.

Ωστόσο, τα θαλάσσια φυτά έχουν επίσης ένα πλούσιο εφαρμοσμένο και εμπορικό ενδιαφέρον. Για παράδειγμα, τα εκβρασμένα φύλλα της Ποσειδωνίας χρησιμοποιούνται για την παρασκευή κομπόστας για λίπασμα. Τα φύκη έχουν ακόμη περισσότερες εφαρμογές, μάλιστα κάποια είδη είναι εδώδιμα. Έτσι, στην Κρήτη ένα φύκος καταναλώνεται ως σαλάτα («σαλάτα του γιαλού»), ενώ από τα Ένα μικρό ψάρι αναζητά για τροφή ανάμεσα σε φύκη Το φύκος μορφής βεντάλιας-χωνιού (Padina pavonica - αριστερά) και το
φύκος μορφής ομπρέλας (Acetabularia acetabulum - δεξιά) είναι από τα πιο κοινά φύκη της Ελλάδας. Αν και γενικά προτιμούν καθαρά νερά μπορεί να βρεθούν και σε ελαφρώς ρυπασμένες περιοχές φύκη φτιάχνεται και το γιαπωνέζικο σούσι. Επίσης, ευρέως είναι γνωστή η εφαρμογή των φυκών στην κοσμετολογία (π.χ. spa, καλλυντικές κρέμες).

Επιπλέον, από τα φύκη απομονώνονται συστατικά με τα οποία φτιάχνονται οι σούπες, οι κρέμες, τα ζελέ, τα παγωτά, κλπ, κοινά προϊόντα που συναντάμε σε σούπερ μάρκετ. Τέλος, σημαντική είναι και η συνεισφορά τους στην ιατρική, στη φαρμακοβιομηχανία, στη μοριακή βιολογία, στη βιομηχανία χρωμάτων, στους βιολογικούς καθαρισμούς, κ.ά.
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι στην κατηγορία των φυκών ανήκουν και οργανισμοί που δεν είναι ορατοί με το γυμνό μάτι, τα λεγόμενα μικροφύκη. Τα μικροφύκη μπορεί να αποτελούν μέρος του γνωστού μας πλαγκτού. Σε κάποιες περιπτώσεις αυτοί οι μικροσκοπικοί οργανισμοί δημιουργούν πληθυσμιακές εκρήξεις (άνθηση φυτοπλαγκτού), με αποτέλεσμα να δημιουργούν εμφανή συσσωματώματα στην επιφάνεια του νερού (π.χ. ερυθρά παλίρροια).

Τα θαλάσσια φυτά λοιπόν, αν και συνήθως υποτιμημένα, είναι πολύ σημαντικά, ειδικά μάλιστα για την Ελλάδα με τα 16.000 χιλιόμετρα ακτογραμμών.
Την επόμενη φορά λοιπόν που θα είστε στην παραλία, δείτε τα φύκη και τα θαλάσσια φυτά με άλλο μάτι. Η παρουσία ή απουσία τους θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε την οικολογική κατάσταση της θάλασσας στην οποία βρίσκεστε.

ΠΑΟΚτσιδικη Πόρωση Παπαγάλου

«Πράσινη ανάπτυξη» ή Πως να παράγετε ηλιακή ενέργεια στη μέση της νύχτας

Διάβασα με ενδιαφέρον πρόσφατα στα ΝΕΑ πως το κεντρικό σύνθημα της ερχόμενης ΔΕΘ θα είναι «Καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη». Από τη Θεσσαλονίκη η υπουργός Οικονομίας κ. Κατσέλη εξήγγειλε πλήθος «δραστηριοτήτων» οι οποίες μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνουν «κατασκευές με έμφαση στη φιλικότητα στο περιβάλλον, διαδραστικά περίπτερα και σημεία ενημέρωσης κοινού». Χμμ…Στην πλειονότητά τους, συνεχίζει το άρθρο, οι «παρεμβάσεις» αυτές θα λειτουργούν με ηλιακή και αιολική ενέργεια (μην ξεχνιόμαστε).
οι δύο αυτές πηγές ενέργειας είναι τόσο ανοικονομικές που προκειμένου να πείσει το κράτος ιδιωτικές επιχειρήσεις να επενδύσουν σε αυτές πρέπει να επιδοτεί την παραγωγή τους με δυσβάσταχτες για τον φορολογούμενο επιδοτήσεις οι οποίες (ανάμεσα σε πολλά άλλα παρόμοια προοδευτικά «προγράμματα») έχουν φέρει τη χώρα στα πρόθυρα της χρεωκοπίας

Μέσα σε αυτό το πανηγυρικό κλίμα, και ανάμεσα στις καθημερινές σχεδόν εξαγγελίες του Γ.Α.Π. για «βιώσιμη, πράσινη ανάπτυξη» να μας βομβαρδίζουν ανελέητα από τα πειθήνια ΜΜΕ, μία παράξενη είδηση από την Ισπανία έρχεται να μας επαναφέρει λίγο στην θλιβερή πραγματικότητα της «πράσινης ανάπτυξης». Ως γνωστόν η σοσιαλιστική Ισπανία βρίσκεται πολλά χρόνια μπροστά από εμάς στην υλοποίηση της πράσινης ανάπτυξης, και πλέον ένα μεγάλο ποσοστό του ηλεκτρικού ρεύματος της χώρας προέρχεται από ηλιακή και αιολική ενέργεια. Φυσικά οι δύο αυτές πηγές ενέργειας είναι τόσο ανοικονομικές που προκειμένου να πείσει το κράτος ιδιωτικές επιχειρήσεις να επενδύσουν σε αυτές πρέπει να επιδοτεί την παραγωγή τους με δυσβάσταχτες για τον φορολογούμενο επιδοτήσεις οι οποίες (ανάμεσα σε πολλά άλλα παρόμοια προοδευτικά «προγράμματα») έχουν φέρει τη χώρα στα πρόθυρα της χρεωκοπίας. Σύμφωνα λοιπόν με δημοσιεύματα στις ισπανικές εφημερίδες, σχετική έρευνα αποκάλυψε πως πολλοί επιδοτούμενοι παραγωγοί ηλιακής ενέργειας είχαν καταφέρει το απίθανο: να παράγουν και να προμηθεύουν το δημόσιο δίκτυο ηλεκτρισμού με «ηλιακή ενέργεια» στη μέση της νύχτας! Όχι, δεν πρόκειται για κάποιες επιστημονικές ιδιοφυίες που κατάφεραν το απίθανο μέσα από κάποια ασύλληπτη τεχνολογική καινοτομία. Οι επιτήδιοι έσερναν απλά ντιζελογεννήτριες στη μέση του πουθενά, τις οποίες και συνέδεεαν μετά με το δημόσιο δίχτυο, προσποιούμενοι και καλά ότι το ρεύμα προέρχεται από τα φωτοβολταικά. Οι επιδοτήσεις που παίρνουν από το κράτος για κάθε παραγώμενη μονάδα «ηλιακής ενέργειας» είναι βλέπετε τόσο μεγάλες που οδηγούν αναπόφευκτα τους παραγωγούς στην απάτη.

Διαβάζοντας ιστορίες σαν κι αυτή το μυαλό ρέπει αναπόφευκτα σε παλαιότερες ιστορίες σοβιετικής τρέλλας, ιστορίες που φαντάζουν κωμικές και παλαβές για τον εξωτερικό παρατηρητή αλλά απολύτως λογικές για τους εμπλεκόμενους, καθότι μέσα στο πλαίσιο των πολιτικοποιημένων παραμέτρων στις οποίες υπάγονται ακολουθούν τον πιο ορθολογικό τρόπο δράσης. Λιγότερο κωμικές είναι οι πρόσφατες μελέτες οικομολόγων που έδειξαν πως για κάθε θέση εργασίας που δημιούργησε η «πράσινη ανάπτυξη» στην Ισπανία (βλέπε επιδοτήσεις, φαγοπότι, regulation, φόροι, «δράσεις», «παρεμβάσεις», καινούργια γραφειοκρατεία κτλ.) θυσιάστηκαν πάνω από δύο θέσεις εργασίας που θα είχαν δημιουργηθεί απουσία της πράσινη ανάπτυξης. Μια πρόσφατη μελέτη από την Ιταλία έδειξε πως και εκεί η πράσινη ανάπτυξη είχε τα ίδια και χειρότερα αποτελέσματα. Σε αυτά τα καταστροφικά, από την άποψη της απασχόλησης, αποτελέσματα πρέπει βεβαίως να προσθέσουμε και τις συνεπαγόμενες αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού για τον απλό καταναλωτή, αλλά και την αμείλικτη αύξηση της φορολογίας. Όλη αυτή η πράσινη ανάπτυξη αποτελεί, εν ολίγοις, μια γελοία ιστορία χωρίς την παραμικρή ελπίδα επιτυχίας, σε καμία χώρα του κόσμου. Ποτέ.

ενώ η χώρα βουλιάζει ο Γ.Α.Π. δείχνει αποφασισμένος να μας βάλει σε καινούργιες περιπέτειες, πιο πράσινες από ποτέ. Αν όμως η πράσινη ανάπτυξη πραγματικά αποτελούσε μονόδρομο για την οικονομία του 21ου αιώνα, τότε ο Γ.Α.Π. και οι υπουργοί του δεν θα χρειαζόταν να κάνουν το παραμικρό

Δυστυχώς ο Γ.Α.Π. δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το πως λειτουργεί μια οικονομία, ούτε για την λειτουργία που επιτελεί το σύστημα των τιμών μέσα στην ελεύθερη αγορά, και για αυτόν το λόγο θέλει να μας κατηφορίσει προς τα ίδια καταστροφικά μονοπάτια που ακολούθησε η Ισπανία. Αν είχε έστω και την παραμικρή ιδέα θα καταλάβαινε πως δεν μπορεί αυτός και οι συνεργάτες του, όσο καλές προθέσεις και αν έχουν, να αντικαταστήσουν τη λειτουργία της ελεύθερης αγοράς με το σοσιαλιστικό τους «όραμα». Ειδικά μάλιστα τώρα που καλείται ο ίδιος να βγάλει την χώρα (λέμε τώρα) από τον βάλτο στον οποίο τα σοσιαλιστικά οράματα του πατέρα του την έχουν ρίξει, θα περίμενε κανείς πως ο Γ.Α.Π. θα είχε μάθει τό μάθημά του, και θα έμενε μακρυά από τα οράματα. Το αντίθετο όμως, ενώ η χώρα βουλιάζει ο Γ.Α.Π. δείχνει αποφασισμένος να μας βάλει σε καινούργιες περιπέτειες, πιο πράσινες από ποτέ. Αν όμως η πράσινη ανάπτυξη πραγματικά αποτελούσε μονόδρομο για την οικονομία του 21ου αιώνα, τότε ο Γ.Α.Π. και οι υπουργοί του δεν θα χρειαζόταν να κάνουν το παραμικρό: οι επιχειρηματίες θα τρέχαν από μόνοι τους να εκμεταλλευθούν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες και θα έβγαζαν δισεκατομμύρια στην πορεία. Το γεγονός πως ο ιδιωτικός τομέας, απουσία γελοίων κρατικών επιδοτήσεων όπως συνέβη στην Ισπανία, αποφεύγει γενικά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, δείχνει πολύ απλά πως το όλο εγχείρημα, με τα τωρινά δεδομένα, καταστρέφει απλά πολύτιμους παραγωγικούς πόρους της οικονομίας και συντελεί τελικά στην πτώση του βιωτικού επιπέδου.

Αντώνης Βακιρτζής

Η ΤΕΛΕΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ

06.00 Χτυπάει ξυπνητήρι

06.15 Πίπα

06.30 Πρωινό ευχάριστο χέσιμο διαβάζοντας τα αθλητικά στην εφημερίδα

07.00 Πρωινό: μπριζόλα με αυγά και καφέ ετοιμασμένα από γυμνή υπηρέτρια

07.30 Άφιξη λιμουζίνας

07.45 Μερικά ποτηράκια ουίσκι στο δρόμο προς το αεροδρόμιο

09.15 Πτήση με ιδιωτικό
jet

10.30 Λιμουζίνα με σωφέρ με προορισμό το
golf club (πίπα καθ'οδόν)

11.45 Μεσημεριανό:
Fast Food , 3 μπύρες

12.15 Πίπα

12.30 Γκόλφ

14.15 Λιμουζίνα πίσω στο αεροδρόμιο (ουίσκι καθ'οδόν)

14.30 Πτήση προς
Monte Karlo

15.30 Απογευματινή εκδρομή για ψάρεμα (οι γυναίκες συνοδοί είναι όλες γυμνές)

17.00 Πτήση για το σπίτι, μασάζ από τις αδερφές Κανονίδου

18.45 Χέσιμο, μπάνιο, ξύρισμα

19.00 Ειδήσεις:
O Michael Jackson δολοφονήθηκε, η μαριχουάνα και τα σκληρά πορνό νομιμοποιήθηκαν

19.30 Απογευματινό: αστακός για ορεκτικό,
Dom Perignon (1953), μεγάλο χυμώδες φιλέτο μπριζόλας ακολουθούμενο από κρέμα παγωτού επάνω στα στήθη της υπηρέτριας

21.00 Κονιάκ Ναπολέων και πούρα Αβάνας μπροστά από τηλεόραση (
home -cinema ), αθλητικά: Ελλάδα-Γερμανία: 11-0

21.30 Σέξ με 3 γυναίκες

23.00 Μασάζ και μπάνιο σε πισίνα με πρόγραμμα
whirlpool , με πίτσα και κρασί

23.30 Πίπα για καληνύχτα

23.45 Μόνος στο κρεβάτι

23.50 Κλανιά 12 δευτερολέπτων η οποία αλλάζει τόνο κάθε 4 δευτερόλεπτα και ειδοποιεί τον σκύλο να βγεί έξω


Η ΤΕΛΕΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ

Η ΤΕΛΕΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ

8.15 Ξύπνημα με χάδια και φιλιά

8.30 Ζυγίζει 2 κιλά λιγότερο από την προηγούμενη μέρα

8.45 Πρωινό στο κρεβάτι με φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι και κρουασάν. Άνοιγμα δώρων διαλεγμένα από τον ευγενικό σύντροφο

9.15 Ζεστό μπάνιο με αρωματικό λάδι

10.00 Ελαφριά γυμναστική με ωραίο προσωπικό γυμναστή με χιούμορ

10.30 Περιποίηση προσώπου, μανικιούρ, πλύσιμο μαλλιών, πιστολάκι

12.00 Μεσημεριανό με την καλύτερη της φίλη σε in-εστιατόριο

12.45 Χάζεμα της πρώην του συντρόφου συνειδητοποιώντας ότι έχει πάρει 7 κιλά

13.00 Ψώνια με φίλες αγοράζοντας πανάκριβα πράγματα, καλλυντικά και ρούχα

15.00 Μεσημεριανός ύπνος

16.00 Παράδοση 3 ντουζινών τριαντάφυλλων με κάρτα από άγνωστο θαυμαστή

16.15 Ελαφριά γυμναστική στο γυμναστήριο, ακολουθούμενη από μασάζ από έναν δυνατό αλλά φιλικό τύπο ο οποίος λέει ότι ποτέ ξανά δεν έχει κάνει μασάζ σε τόσο τέλειο σώμα

17.30 Δοκιμή ρούχων από ακριβή designer-συλλογή και οργάνωση μικρής πασαρέλας μπροστά από μεγάλο καθρέφτη

19.30 Δείπνο υπό το φως των κεριών με κομπλιμέντα

22.00 Ζεστό μπάνιο (μόνη)

22.50 Μεταφορά στο κρεβάτι από υπέροχο γυμνασμένο άνδρα σε φρεσκοπλυμένα και φρεσκοσιδερωμένα σεντόνια

23.00 Χαϊδολογήματα

23.15 Αποκοιμιέται στα στιβαρά του μπράτσα

Ελληνο-Τουρκικές hacker-ιες.....

Έλληνας χάκερ, τσανίστηκε με το ψευτοχάκεμα της mycarriera.gr και... κατέβασε την ιστοσελίδα http://ataturk.net/ άφησε το στίγμα του σε Βουλγαρική κυβερνητική ιστοσελίδα http://www.mjeli.government.bg/cosmmin.html
διέλυσε αυτή την Τουρκική
http://www.setamedical.com/tr/

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)