Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα Νότια προάστια

Μια φράση του Μίκη Θεοδωράκη στάθηκε αφορμή για να δημιουργηθεί το πρώτο κέντρο δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τους οικονομικά αδύναμους. Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο για τα μέτρα λιτότητας και τη μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση, ο γνωστός μουσικοσυνθέτης είχε δηλώσει ότι: «Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, δεν πρέπει να πεινάσει κανείς Έλληνας και κανείς να μην μείνει χωρίς φάρμακο».

Έτσι, εκείνο το βράδυ γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου το οποίο ύστερα από τρείς μήνες συντονισμένων ενεργειών του Δήμου Ελληνικού και μιας ομάδας εθελοντών ιατρών, στεγάστηκε στην πρώην αμερικάνικη βάση και άνοιξε τις πόρτες του για να υποδεχθεί όλους τους ανασφάλιστους πολίτες.

Πιστοί στον όρκο του Ιπποκράτη, μια ομάδα εθελοντών πολιτών, με πρωτεργάτη τον καρδιολόγο Γιώργο Βήχα, κατάφερε να δημιουργήσει και να στελεχώσει το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο, το οποίο αποτελεί έμπρακτη απόδειξη κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, προσφέροντας πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

«Σκοπός του ιατρείου είναι να προσφέρει τις υπηρεσίες του δωρεάν σε μακροχρόνια ανέργους οι οποίοι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, στερούνται οι ίδιοι και οι οικογένειες τους τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα» δηλώνει ο Γ. Βήχας τονίζοντας ότι τον τελευταίο καιρό έχουν δημιουργηθεί στρατιές νεόπτωχων συμπολιτών μας οι οποίες στερούνται την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.

«Όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας χάνουν την κοινωνική τους ασφάλιση λόγω της αυξανόμενης ανεργίας. Σ΄ αυτές τις δύσκολες μέρες, απέναντι στην απελπισία, την θλίψη και την ανασφάλεια αποτελεί καθήκον όλων μας να αντιτάξουμε την κοινωνική αλληλεγγύη και την αγάπη στον συνάνθρωπό μας» μας εξηγεί ο ίδιος επισημαίνοντας πως όλος ο ιατρικός εξοπλισμός που διαθέτει το Κέντρο τόσο σε ιατρικά μηχανήματα, εργαλεία, όσο και σε φάρμακα, συγκεντρώθηκε αποκλειστικά και μόνο από δωρεές ευαισθητοποιημένων πολιτών.

Την συνεχή ανάγκη για δωρεές στο Κέντρο τονίζει και ο εθελοντής ιατρός Γιάννης Μαραγκός. « Επειδή όλο το εγχείρημα στηρίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά είναι απαραίτητο για τη συνέχιση της λειτουργίας του, η προσφορά κυρίως σε φάρμακα από τους πολίτες» δηλώνει ο Γ. Μαραγκός παροτρύνοντας τους δημότες να προσφέρουν στο Κέντρο όσα φάρμακα έχουν στο σπίτι τους και πλέον δεν τα χρειάζονται διότι έτσι δίνουν ζωή σε κάποιον άλλο συμπολίτη τους που τα έχει ανάγκη.

Περισσότεροι από 14 ιατροί των βασικών ειδικοτήτων παρέχουν εντελώς δωρεάν τις υπηρεσίες τους σε όσους τους έχουν ανάγκη. Στο ιατρικό προσωπικό του Κέντρου ανήκουν διάφορες ειδικότητες όπως καρδιολόγοι, παιδίατροι, ορθοπεδικοί, πνευμονολόγοι, ουρολόγοι, γυναικολόγοι, οδοντίατροι, ψυχολόγοι και άλλοι ιατροί.

Μέχρι σήμερα, το Κέντρο εξυπηρετεί δημότες Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου, οι οποίοι σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες των τριών δήμων έχουν την δυνατότητα να επισκεφτούν τους γιατρούς και να προμηθευτούν τα απαραίτητα φάρμακα. Οι πολίτες μπορούν επίσης να προσφέρουν φάρμακα που δεν χρησιμοποιούν για το Κοινωνικό Φαρμακείο.

Δημοπρασία για τα CDS

Την ερχόμενη Δευτέρα θα «ξεκαθαριστούν» τα ασφάλιστρα κινδύνου για να εκτιμηθεί πόσο θα πρέπει να πληρωθεί ο κάθε κάτοχος

Δημοπρασία για τα CDS

Στις 19 Μαρτίου θα μάθουμε ποιοι και πόσα επένδυσαν για τη χρεοκοπία της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την απόφαση του ISDA, την ερχόμενη Δευτέρα θα γίνει η δημοπρασία με τους κατόχους των CDS -δηλαδή των ασφάλιστρων κινδύνου έναντι χρεοκοπίας- ώστε να «ξεκαθαριστούν» οι συγκεκριμένοι τίτλοι και να εκτιμηθεί πόσο πρέπει να πληρωθεί ο κάθε κάτοχος.

Οι κάτοχοι των CDS θα πληρωθούν είτε με μετρητά είτε με ομόλογα.

Σημειώνουμε ότι τα CDS είναι ιδιωτικά διμερή συμβόλαια, τα οποία υπογράφονται μεταξύ των δύο αντισυμβαλλομένων (δηλαδή της τράπεζας ή της ασφαλιστικής εταιρείας που εκδίδει και πουλάει το ασφάλιστρο κινδύνου και εκείνου που το αγοράζει). Αυτά τα συμβόλαια μπορούν να πωληθούν ξανά και ξανά.

Διευκρινίζουμε ότι το ελληνικό κράτος δεν έχει μερίδιο πληρωμής για τα CDS. Οι πληρωμές θα γίνουν από τις τράπεζες ή τις ασφαλιστικές εταιρείες που έχουν εκδώσει και πουλήσει τα εν λόγω συμβόλαια.

Η αγορά των CDS για την Ελλάδα σήμερα υπολογίζεται ότι έχει υποχωρήσει στα 3,2 δισ. δολάρια (από τα 5,6 δισ. δολάρια που ήταν πέρυσι).

Οταν συμβαίνει ένα πιστωτικό γεγονός -εν προκειμένω για την Ελλάδα-, για την οποία υπάρχουν πολλά CDS, τότε μπορεί να γίνει μια δημοπρασία (αναφέρεται και ως γεγονός πιστωτικής διόρθωσης) ώστε να βοηθήσει τη διευθέτηση μεγάλου αριθμού συμβολαίων ταυτόχρονα, σε μια σταθερή τιμή τοις μετρητοίς. Κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας, οι πρακτορεύοντες αυτά τα ασφάλιστρα κινδύνου (όπως επενδυτικές τράπεζες) υποβάλλουν τιμές στις οποίες θα αγόραζαν και θα πωλούσαν το χρέος του φορέα αναφοράς.

Σε δεύτερο στάδιο γίνεται μια μειοδοσία (Dutch auction). Το οριστικό σημείο εκκαθάρισης της δημοπρασίας θέτει την τελική τιμή για διευθέτηση των CDS τοις μετρητοίς. Ολες οι αιτήσεις για φυσική διευθέτηση καθώς και οι προσφορές αντιστοιχισμένου ορίου που προκύπτουν από τη δημοπρασία διευθετούνται. Οι δημοπρασίες, σύμφωνα με την ISDA, η οποία τις διενεργεί, έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικός τρόπος για τη διευθέτηση μεγάλου όγκου εκκρεμών CDS.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες CDS. Τα CDS που αγοράζονται και πωλούνται ως προστασία για κατόχους που έχουν ελληνικά ομόλογα και θέλουν να προστατευθούν έναντι του ενδεχόμενου χρεοκοπίας. Λειτουργούν δηλαδή ως αντιστάθμισμα κινδύνου απέναντι στο ελληνικό χρέος.

Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν τα «γυμνά», όπως χαρακτηριστικά λέγονται, CDS, αφού αυτοί που τα αγοράζουν δεν κατέχουν ελληνικό χρέος (ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου) και απλά «τζογάρουν» με τη χρεοκοπία της χώρας.

Αν και είναι 3,2 δισ. δολάρια η συνολική αγορά, υπάρχει ο κίνδυνος να λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά οι πληρωμές, στην περίπτωση που υπάρξουν αντισυμβαλλόμενοι, που δεν θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους.

Τα περισσότερα CDS έχουν εκδοθεί από αμερικανικές τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες και ακολουθούν οι βρετανικές τράπεζες.

Τα hedge funds
Στην ουσία, τα CDS αντιπροσωπεύουν μία έντονα κερδοσκοπική αγορά και τα προϊόντα αυτά είναι ιδιαιτέρως προσφιλή για τα hedge funds, τα οποία χρησιμοποιούν το εργαλείο αυτό ασφάλισης έναντι κινδύνου ως προϊόν επένδυσης στην προοπτική της χρεοκοπίας ενός κράτους. Ωστόσο, σύμφωνα με τους αναλυτές, η αγορά αυτή θα πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί καθώς ως μηχανισμός είναι αναγκαίος καθώς προσφέρει δυνατότητα ασφάλισης επενδυτών και τελικώς λειτουργεί σταθεροποιητικά για τις παγκόσμιες αγορές χρέους.

Γύρω από την υπόθεση Ελλάδα αναπτύχθηκε μια τεράστια αγορά CDS όπου επενδύθηκαν τεράστια ποσά κυρίως από Hedge funds, τα οποία επίσης αγόρασαν σημαντικό ποσό ελληνικού χρέους με στόχο να παρεμποδίσουν την ομαλή εξέλιξη του PSI πιέζοντας για ενεργοποίηση των CACS και άρα για πιστωτικό γεγονός και πληρωμή των CDS.

Το 9ήμερο «φωτιά»

Δευτέρα 12:

  • Ανταλλαγές ομολόγων σε ελληνικό δίκαιο, αξίας 177 δισ. ευρώ.
  • Συνεδρίαση Eurogroup δίνει το «ΟΚ» για το νέο δανειακό πρόγραμμα.

Τετάρτη 14:

  • Το Euro Working Group καθορίζει το χρονοδιάγραμμα των δόσεων προς την Ελλάδα.

Πέμπτη 15:

  • Το Δ.Σ. του ΔΝΤ σφραγίζει την απόφαση για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας με 28 δισ. ευρώ.

Παρασκευή 16, Σάββατο 17:

  • Εκταμιεύονται τα πρώτα κεφάλαια από το νέο δανειακό πρόγραμμα.

Τρίτη 20:

  • Πρέπει να πληρωθεί ομόλογο ύψους 5 δισ. ευρώ περίπου, που έχει στην κατοχή της η ΕΚΤ.

Και τώρα ... κουρεύουν εμάς! Φόροι φωτιά σε ακίνητα, ρεύμα, καύσιμα, φάρμακα

- Από Ιούνιο η νέα φοροκαταιγίδα παντού

- Μειώνουν φοροαπαλλαγές αυξάνουν ειδικούς φόρους κατανάλωσης και ΦΠΑ

- Και στο βάθος... νέες περικοπές μισθών-συντάξεωνΩς γνωστόν... το “κούρεμα” στα κρατικά χρέη θα το πληρώσουν οι πολίτες. Ο λογαριασμός έρχεται μάλιστα πριν καν προλάβουμε να συνειδητοποιήσουμε ... τον πρώτο. Μετά τις πρώτες περικοπές, έρχονται οι νέες, όμως οι φόροι θα είναι αυτοί που θα ... ματώσουν την τσέπη όλων.

Αυξάνονται οι έμμεσοι φόροι, οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης και ο ΦΠΑ δηλαδή σε:

Καύσιμα

Τρόφιμα

Φάρμακα

Ποτά

Τσιγάρα

Το νέο πακέτο περιλαμβάνει και αυξήσεις στο ρεύμα

Ταυτόχρονα όμως και φυσικά πάντα μετά τις εκλογές, για ευνόητους λόγους, έρχονται οι νέες περικοπές σε επιδόματα που θα φτάσουν και το 60% σε ορισμένες περιπτώσεις, ενώ θα ανακοινωθούν και οι υπόλοιπες περικοπές στους μισθούς του Δημοσίου που είχαν εξαιρεθεί ως τώρα.

Με το επόμενο μέτρων αναμένεται να θεσπιστούν αυστηρότεροι κανόνες για το προσωρινό προσωπικό, να ακυρωθούν θέσεις εργασίας, αλλά και να γίνει ανακατανομή του προσωπικού με προσόντα σε χώρους προτεραιότητας.

Όλα δείχνουν πως πάμε σε ριζική αλλαγή στο ασφαλιστικό με ταυτόχρονη μείωση κύριων συντάξεων και αλλαγές στα όρια ηλικίας καθώς και μόνη η μείωση των εισφορών κατά περίπου 3% με την ταυτόχρονη αύξηση της ανεργίας αρκούν μετά το κούρεμα να φέρουν τα ταμεία προ ενός κραχ.

Με το νέο πακέτο μέτρων δεν αποκλείεται να δούμε και την πλήρη κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ για ορισμένες κατηγορίες επαγγελματιών, με πρώτους να μπαίνουν στο στόχαστρο τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιτηδευματίες.

Οι φοροαπαλλαγές θα θα πρέπει να θεωρηθούν παρελθόν για όσους έχουν εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ, αφού θα καταργηθούν οι εκπτώσεις φόρου για δαπάνες που αφορούν ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, νοσήλια, ενοίκια, δίδακτρα φροντιστηρίων, ασφάλιστρα ζωής, ασφαλιστικές εισφορές, δωρεές, τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας κ.λπ.

Όλα αυτά πριν έρθει η νέα αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης που θα πάψει να ισχύει ο μειωμένος φόρος, ενώ ήδη από το καλοκαίρι θα έχουν καταργηθεί οι χαμηλοί συντελεστές ΦΠΑ. Όλα δείχνουν πως ως προς τον ΦΠΑ πάμε σε μια μείωση του κανονικού συντελεστή από το 23% στο 18% ή 19%,ώστε να καταργηθεί ο πολύ χαμηλός συντελεστής 6,5% καθώς και ο μειωμένος κατά 30% που ισχύει σήμερα στα νησιά του Αιγαίου και οι οποίοι φυσικά θα τάσουν στο ποσοστό του κανονικού.

Η αγορά ακινήτων, άμεσα συνδεδεμένη με την οικοδομή και τουλάχιστον 230 επαγγέλματα, θα δεχθεί και νέο πλήγμα με την αύξηση 25% - 30% των αντικειμενικών αξιών, την ενοποίηση όλων των φόρων που βαρύνουν τα ακίνητα, αλλά και την αυτοτελή φορολόγηση με 20% των εισοδημάτων από ενοίκια.

Μόνο θετικό μέτρο αναμένεται να είναι η μείωση της φορολόγησης όλων των επιχειρήσεων στο 15%.

Η ώρα της κρίσης για τους 24 πολιτικούς με τα εμβάσματα

Ποιοι έστειλαν χιλιάδες ευρώ στο εξωτερικό με μυστικούς λογαριασμούς

Η ώρα της κρίσης για τους 24 πολιτικούς με τα εμβάσματα
Η ώρα της κρίσης έφτασε για τα 24 πολιτικά πρόσωπα τα οποία περιλαμβάνονται στην λίστα Βενιζέλου με όλους εκείνους που έστειλαν το 2011 εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ στο εξωτερικό καθώς έως σήμερα το απόγευμα αναμένεται το τελικό πόρισμα της επιτροπής «πόθεν έσχες» της Βουλής που θα δείξει εάν τα ποσά ήταν δηλωμένα ή μεταφέρθηκαν σε «μυστικούς λογαριασμούς».

Πάντως, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει κάνει ο πρόεδρος της επιτροπής Ευάγγελος Αργύρης, η ομάδα των 24 αποτελείται από, 5 εν ενεργεία βουλευτές και ευρωβουλευτές, 2 εκπρόσωπους μικρών μη κοινοβουλευτικών κομμάτων που έχουν λάβει μέρος σε εκλογικές αναμετρήσεις, τον κ. Ισίδωρο Κούβελο ο οποίος εμφανίζεται να στέλνει μέσω επιχειρηματικού λογαριασμού ποσό άλλο από αυτό του γνωστού 1ος εκατ. δολαρίων, τον κ. Γιώργο Δημητρακόπουλο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ, ο οποίος δεν έχει καταθέσει «πόθεν έσχες» ως όφειλε και 13 πρωην βουλευτές και ευρωβουλευτές.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τον κ. Αργύρη οι ελεγκτές έχουν ολοκληρώσει ήδη την έρευνα για τις πρώτες 13 περιπτώσεις και πλην του κ. Δημητρακόπουλου, οι υπόλοιποι 12 δεν παρουσιάζουν νομικά προβλήματα, δηλαδή έχουν καταγράψει στα «πόθεν έσχες» τις συγκεκριμένες τραπεζικές κινήσεις.

Με τον τρόπο αυτό, η νέα ενημέρωση του προέδρου θα αφορά στις υπόλοιπες 11 ανοιχτές υποθέσεις.

Λιγότεροι έλεγχοι από το ΣΔΟΕ λόγω περικοπών


28.000 έλεγχοι σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες σε όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν φέτος. Κατά 30% χαμηλότερος ο στόχος για την επιβολή προστίμων σε σχέση με πέρυσι

Οι περικοπές στο Δημόσιο... άγγιξαν και το ΣΔΟΕ. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό ελέγχων για το 2012, ο ποσοτικός στόχος για την επιβολή προστίμων είναι χαμηλότερος κατά 30% σε σχέση με πέρυσι, στα 3,2 από 4 δισ. ευρώ.

Κι αυτό γιατί έχουν περιοριστεί τα κονδύλια για εκτός έδρας, υπερωριακή απασχόληση, ακόμη και προμήθεια καυσίμων.

Σύμφωνα με τον ετήσιο προγραμματισμό, εφέτος θα πραγματοποιηθούν 28.000 έλεγχοι σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Πρόκειται για ελέγχους σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες με «όπλο» το Elenxis, το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχων.

Οι εφορμήσεις των ανδρών του ΣΔΟΕ θα επικεντρωθούν κατά προτεραιότητα σε ξενοδοχεία και εστιατόρια, όπου, όπως αναφέρεται στον συγκεντρωτικό πίνακα δράσης του Σώματος για το τρέχον έτος, θα πραγματοποιηθεί σχεδόν το ένα τρίτο του συνολικού αριθμού των ελέγχων (9.732).

To εμπόριο
Ακολουθούν λιανεμπόριο (3.423 έλεγχοι), χονδρικό εμπόριο (1.685), δικηγόροι, λογιστές και διαφημιστικές εταιρείες (1.678).

Οπως είναι φυσικό, οι περισσότεροι έλεγχοι 7.754 θα γίνουν στην Αττική και ακολουθούν η Κεντρική Μακεδονία (3.485) και η Δυτική Ελλάδα. Η χαμηλότερη ελεγκτική δραστηριότητα παρατηρείται στα Ιόνια Νησιά (650 έλεγχοι) και στη Στερεά Ελλάδα (713).

Στέλεχος του ΣΔΟΕ τονίζει πως οι έλεγχοι θα είναι απολύτως στοχευμένοι, καθώς οι ελεγκτές θα έχουν τη βοήθεια του Elenxis. Το ΣΔΟΕ Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο με on line φορολογικούς ελέγχους.

Από το τέλος Νοεμβρίου που τέθηκε σε εφαρμογή το Elenxis, μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 4.000 φορολογικοί έλεγχοι, ενώ, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, έως το τέλος Μαρτίου το σύστημα θα έχει επεκταθεί στις περιφερειακές διευθύνσεις Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και έως το τέλος Αυγούστου το σύνολο των ελεγκτών του ΣΔΟΕ θα διενεργεί ελέγχους με laptop και... elenxis.

Οπως εξηγούν στελέχη του ΣΔΟΕ, το πρόγραμμα των ελέγχων «φορτώνεται» σε καθημερινή βάση στους φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τα συνεργεία των ελεγκτών «παρακολουθούνται» από τους προϊσταμένους τους μέσα στην Υπηρεσία, περιορίζοντας έτσι τα όποια περιθώρια «συναλλαγής» ελεγκτών?ελεγχομένων.

Με την ολοκλήρωση του ελέγχου τυπώνονται απευθείας τόσο η έκθεση ελέγχου όσο και το τυχόν πρόστιμο και επιδίδονται επιτόπου στους ελεγχόμενους.

ELENXIS
Τα στοιχεία στο laptop

Με το Elenxis oι ελεγκτές πηγαίνουν «διαβασμένοι» στις επιχειρήσεις, αφού μέσω των laptop αντλούν όλα τα στοιχεία και τις απαραίτητες πληροφορίες για το προφίλ της ελεγχόμενης εταιρείας.

Συγκεκριμένα, οι ελεγκτές πριν ξεκινήσουν τη διαδικασία του φορολογικού ελέγχου γνωρίζουν αν η ελεγχόμενη επιχείρηση έχει μεγάλες επιστροφές ΦΠΑ, έχει διαπράξει στο παρελθόν φορολογικές παραβάσεις, έχει χρησιμοποιήσει πλαστά ή εικονικά τιμολόγια ή έχει δηλώσει απώλεια βιβλίων και στοιχείων.

Παράλληλα αντλούν πληροφορίες για τα οικονομικά αποτελέσματα (ακαθάριστα έσοδα, δαπάνες, κέρδη κ.λπ.), για απόδοση φόρων (ΦΠΑ, παρακρατούμενων κ.λπ.), υποβολή δηλώσεων, συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών - προμηθευτών κ.τ.λ. Το Elenxis υποστηρίζει το σύνολο του ελεγκτικού έργου, από την αρχική στόχευση υποθέσεων ελέγχου, έως και την υποστήριξη του ελεγκτή.

Αναζητούν φόρμουλα για την αποφυγή μπαράζ προσφυγών

Φόρμουλα αναζητεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ώστε να αποφύγει το μπαράζ των δικαστικών αγωγών από τα φυσικά πρόσωπα που κατείχαν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και τα οποία «χάνουν» λόγω του «κουρέματος» πάνω από το μισό της επένδυσής τους

Φόρμουλα αναζητεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ώστε να αποφύγει το μπαράζ των δικαστικών αγωγών από τα φυσικά πρόσωπα που κατείχαν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και τα οποία «χάνουν» λόγω του «κουρέματος» πάνω από το μισό της επένδυσής τους.

Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει φορολογικά κίνητρα στους Ελληνες ομολογιούχους που είχαν επενδύσει ποσά έως 100.000 ευρώ σε ελληνικά ομόλογα (και τα είχαν αγοράσει από την πρωτογενή αγορά).

Ωστόσο, το κύμα των δικαστικών προσφυγών έρχεται. Ηδη η Ενωση Γερμανών Επενδυτών -όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters- κατέθεσε αγωγή κατά της ελληνικής κυβέρνησης ζητώντας να αποζημιωθεί, ενώ ανάλογες κινήσεις αναμένονται και από τη συντριπτική πλειοψηφία των 11.000 Ελλήνων ομολογιούχων.

Ο υπουργός Οικονομικών έχει δηλώσει αναφερόμενος στα φυσικά πρόσωπα που συμμετείχαν στο PSI ότι «κατηγορίες πολιτών που πρέπει να προστατευθούν, θα προστατευθούν με ειδικούς μηχανισμούς». Η συντριπτική πλειοψηφία, 9.500 από τους 11.000 ομολογιούχους, κατέχουν ομόλογα έως 100.000 ευρώ και γι' αυτούς θα μπορούσε να βρεθεί ένας τρόπος ειδικής μεταχείρισης. Αυτή η ειδική μεταχείριση, όπως όλα δείχνουν, θα εξαργυρωθεί με φορολογικά κίνητρα.

Eurogroup με άρωμα Ελλάδας και έγκριση δανείου

Η τελική έγκριση για τη τη νέα δανειακή σύμβαση της χώρας αναμένεται να δοθεί από τους υπουργούς Οικονομικών.

Έτσι, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων, συνεδριάζει το Eurogroup, ανοίγοντας με την απόφασή του τον δρόμο για την αποδέσμευση των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το Εurogroup αναμένεται να εγκρίνει την εκταμίευση επιπλέον πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ για την πληρωμή του ομολόγου που κατέχει η ΕΚΤ ύψους 4,7 δισεκατομμυρίων ευρώ και λήγει στις 20/3. Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα έχει ολοκληρωθεί και η ανταλλαγή των ομολόγων ελληνικού Δικαίου.

Να σημειωθεί πως την Πέμπτη συνεδριάζει το ΔΣ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προκειμένου να αποφασίσει το ύψος της χρηματοδοτικής στήριξης που θα παρέχει στην Ελλάδα.

Η επικεφαλής τους Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ έχει εισηγηθεί την παροχή 28 δισεκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Σημειώνεται ότι στη συμβολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο δεύτερο πακέτο της Ελλάδας αναφέρθηκε και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σημειώνοντας ότι "περιμένουμε ισχυρή συμμετοχή".

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα αναμένεται στην Αθήνα ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ, προκείμενου να παρουσιάσει την έκθεση προόδου για τη χώρα μας, μετά την έγκρισή της από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Επίσης, στο τέλος του μήνα αναμένονται στην Αθήνα οι περίπου 40 εκπρόσωποι της Κομισιόν, οι οποίοι θα εγκατασταθούν μόνιμα στα υπουργεία.

Εξήντα ακόμη άτομα θα ασχολούνται αποκλειστικώς με την Ελλάδα από τις Βρυξέλλες και θα ενισχύονται από τους εμπειρογνώμονες που στέλνουν τα κράτη - μέλη για τεχνική βοήθεια.

Σε ό,τι αφορά την εκταμίευση των δανείων εκ μέρους της Ευρωζώνης, κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε την Παρασκευή ότι "στις αμέσως επόμενες ημέρες που θα υπογραφεί η νέα συμφωνία από το Eurogroup, θα εκταμιευθούν τα πρώτα ποσά των νέων δανείων".

Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος για το PSI, την Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, κατά τη διάρκεια του οποίου διαπιστώθηκε ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα για την αποδέσμευση των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)