Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΑΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΜΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΗΡΩΑ !!!.

Η Ελλάδα διέθεσε ένα ακόμα ήρωα στο πάνθεο των Ηρώων της Ελλάδος και αυτός ήταν ο Κρητικός αεροπόρος της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας ο εθνικός ήρωας πλέον Ηλιάκης Κωνσταντίνος ,που είχε χαθεί στα νερά του Αιγαίου, για το οποίο υπερασπιζόταν από το πρώτο φως της ημέρας μέχρι την στιγμή, που οι Τούρκοι πιλότοι θα έφευγαν από το χώρο που υπερασπιζόταν. Όλοι έγραψαν και παρουσίασαν τον εμβολισμό στον αέρα του αεροσκάφους του Κώστα , όταν ένα ελληνικό και ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος F-16, συγκρούστηκαν δέκα λεπτά πριν τη μία το μεσημέρι, 15 μίλια νοτιοανατολικά της Καρπάθου.

Ο ήρωας Κώστας Ηλιάκης, αγωνιζόταν στο αέρα με σκοπό να διαφυλάξει τα δίκαια και ιερά της Ελλάδος, από τους λεγόμενους φίλους μας που προσπαθούν επιβουλεύονται να αποκτήσουν την κυριότητα του ελληνικού χώρου του αέρα, της θάλασσας και της γης, όταν οι περιπτώσεις ευδοκιμήσουν για αυτούς.

Ο ήρωας Κώστας Ηλιάκης, πάντα είχε σκηνές στα μάτια του σ’ αυτές, την στιγμή που αγωνιζόταν υπέρ της Ελλάδος, όμως καμιά από αυτές δεν μπορεί να απεικονίσει

την αγωνία και τον σωματικό και ψυχικό φόρτο που είχε με σκοπό να φέρει σε αίσιο πέρας την αποστολή που του είχε ανατεθεί από την Μοίρα στην οποία εύορκος υπηρετούσε.

Τελικά ο Τούρκος πιλότος τον χτύπησε στην καλύπτρα του αεροσκάφους του και τον έστειλε στα βαθιά γαλανά και βαθιά νερά του Αιγαίου που αγαπούσε και υπερασπιζόταν .

Πλέον η ψυχή του ήρωα Κώστα Ηλιάκη πετά στους Ουρανούς κοντά στην Κάρπαθο,και βλέπει με τα μάτια του της ψυχής του την Κρήτη που αγαπούσε και την έβλεπε μέσα από την καλύπτρα του αεροσκάφους του όταν πετούσε πάνω από το Αιγαίο.

Σχόλιο Ελληνιδας του εξωτερικού για την εκπομπή στο κανάλι ARD

To eixa dei afto to video sto Parisi kai einai ontws geloio!
Omws pistevw oti den prepei na dinoume tosi simasia stis geloiotites pou enisxyoun ethnikismous. Yparxoun pantou ston kosmo aytoi pou dialegoun efkoles kai epikindines ermineies twn katastasewn.
As antistathoume aftous tous dyskolous kairous ki as min enisxyoume ethnikismous, stereotypa kai xenophovies.
As akoume oso ginetai minimata pou mas enwnoun kai den mas fanatizoun. Yparxoun! Kai gw pou zw "eksw" ta exw diapistwsei kai exw akousei yperoxa logia symparastaseis apo gallous, agglous, portogalous, germanous....
As mi diadidoume kai meis me ton tropo mas oti pligwnei ti syniparksi mas me tous allous.
Ase pou to video einai aisthitika toso kakogousto!
Α.Α.

6 κίνδυνοι για τους εργαζομένους στο γραφείο‏


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ O εργαζόμενος δεν απειλείται μόνο από τη δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης ή τους καβγάδες με τον προϊστάμενό του. Εχει να αντιμετωπίσει και έναν στρατό από βακτήρια, πόνους στη μέση και στον αυχένα, μάτια που «κάνουν πουλάκια», τη «νόσο των υπολογιστών» και φυσικά το πατροπαράδοτο στρες. Αμερικανοί ερευνητές εντόπισαν τους έξι μεγαλύτερους κινδύνους που απειλούν τους εργαζομένους στο γραφείο και προτείνουν πρακτικούς τρόπους για να τους αντιμετωπίσουμε:

1Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα: η «νόσος των υπολογιστών»
Πλήττει κυρίως γυναίκες ηλικίας 30-60 ετών, επειδή ο καρπιαίος σωλήνας τους είναι μικρότερος από εκείνο των ανδρών. Το σύνδρομο χαρακτηρίζεται από τσιμπήματα ή μούδιασμα στον αντίχειρα, στον δείκτη και στο μεσαίο δάχτυλο. Για να αποφύγουμε τη λήψη φαρμάκων πρέπει να τοποθετούμε τον καρπό σε ουδέτερη θέση (εκτός πληκτρολογίου) και να ξεκουράζουμε το χέρι μας ανά τακτά διαστήματα.

2Αυχενικό: ο τράχηλος υποφέρει στη δουλειά
Το αυχενικό σύνδρομο είναι μια σειρά συμπτώματα στην περιοχή του αυχένα, τα οποία προκαλούνται από κακή στάση στην εργασία και μπορούν να προκαλέσουν δυσκαμψία, νευραλγίες και πονοκεφάλους. Για τον λόγο αυτόν είναι πολύ σημαντική η εργονομία του χώρου εργασίας. Η καρέκλα θα πρέπει να είναι ρυθμισμένη σε τέτοιο ύψος ώστε οι αγκώνες να ακουμπούν στο γραφείο και οι ώμοι να είναι χαλαροί κάτω.

3Οσφυαλγία: ταλαιπωρεί 3 στους 4 εργαζομένους
Από τη μυοσκελετική αυτή πάθηση, τη δεύτερη σε συχνότητα ασθένεια μετά το κοινό κρυολόγημα, πάσχει το 65%-80% των εργαζομένων, ηλικίας 30-50 ετών. Ο πόνος ξεκινάει από τη μέση και φθάνει ως τους μηρούς, προκαλώντας ισχιαλγία. Για την αποφυγή της, τα γόνατα θα πρέπει να βρίσκονται σε χαμηλότερο επίπεδο από τους γοφούς και τα πόδια να ακουμπάνε ίσια στο πάτωμα.

4Κοπιωπία: όταν τα μάτια μας «κάνουν πουλάκια»
Στο τέλος της ημέρας τα μάτια μας είναι βαριά και έχουμε μια αίσθηση πονοκεφάλου στο μέτωπο, η οποία συνοδεύεται από ένα έντονο συναίσθημα οφθαλμικής ξηρότητας και ερεθισμού. Οι ειδικοί προτείνουν αρχικώς τη χρήση μεγαλύτερων fonts (γραμματοσειράς) στην οθόνη και κατόπιν τη χρήση κατάλληλων γυαλιών.

5Βακτήρια: αόρατος και ύπουλος εχθρός
Τα πληκτρολόγια των υπολογιστών περιέχουν ακόμη και... 150 φορές περισσότερα βακτήρια από το κάθισμα της τουαλέτας. Λόγω της έκθεσής τους στη ρυπογόνο ατμόσφαιρα, έχουν επάνω τους μικρόβια, τα οποία είναι ικανά να προκαλέσουν από τροφική δηλητηρίαση ως μολυσματικές νόσους, όπως κρυολόγημα ή γαστρεντερίτιδα.

6Αγχος: το δεύτερο συνηθέστερο εργασιακό πρόβλημα υγείας
Το 60% των αμερικανών εργαζομένων διαμαρτύρονται ότι το εργασιακό στρες δεν τους αφήνει να δουλέψουν σαν... άνθρωποι και το 22% δηλώνουν ότι «έχουν κλάψει λόγω του άγχους στη δουλειά». Οι γιατροί προτείνουν μεθόδους ελέγχου του στρες, όπως η άσκηση και τεχνικές χαλάρωσης, όπως ο διαλογισμός και η γιόγκα.

Αποκωδικοποίηση Προσωπικών Αγγελιών

40άρα....................................49
Περιπετειώδης ........................Έχει κοιμηθεί με τους πάντες
Αθλητική ................................ Χωρίς βυζιά
Μέτριας Εμφάνισης ...................Άσχημη
Όμορφη ............................Παθολογική ψεύτρα
Μεταδοτικό χαμόγελο.................Παίρνει χάπια
Συναισθηματικά ισορροπημένη ....Ο ψυχίατρος της δίνει χάπια
Φεμινίστρια.............................. Άσχημη
Ελεύθερο πνεύμα.......................Ναρκομανής
Να γίνουμε πρώτα φίλοι..............Πρώην τσούλα
Ευχάριστη.................................Εκνευριστική
Ανοιχτόμυαλη ....................... Απελπισμένη
Εξωστρεφής.....................Μιλά δυνατά, σε φέρνει σε αμηχανία
Παθιασμένη ........................ Μεθάει άσχημα
Παραδοσιακή .................... Όχι π..ες

Eπιστημονική φαντασία ;‏

Οταν μαθευτηκε οτι κατέπεσε λιγα χιλιόμετρα απο το Μινσκ το αεροπλάνο που σκοτωσε τον πρόεδρο της πολωνικής δημοκρατιας Καζίνσκι στέλοντας στον τάφο, τον ιδιο, την οικογένεια του, τον αφρο της επιχειρηματικής ζωής της πολωνίας και την ελιτ των ενοπλων δυνάμεων της χωρας, ισως επειδη διαβάζω σχολαστικά ιστορια και τέτοια "ατυχήματα" μετά απο χρονια αποδεικνύονται καλοστημένες δολοφονικές ενέργειες, ο νους μου πηγε σε διάφορα συνομωσιολογικά σενάρια. Εχοντας κριση και...

αντιληψη καταλαβαινα οτι μου λειπανε διάφορα κομμάτια του παζλ που θα μου εδιναν μια ολοκληρωμένη εικονα αφήνοντας για λίγο τη φαντασία μου σε ύπνωση και πείθοντας τον εαυτο μου οτι οπου υπαρχει καπνός μπορει να μην ειναι φωτιά απλά καπνογόνο! ΜΕΧΡΙ που έπεσε σήμερα μια γαλλικη εφημερίδα της προηγούμενης κυριακής που μου χάριζε το κομμάτι που έλειπε για να μαι σιγουρος οτι τους έφαγαν τους ανθρώπους τα πολύ γνωστά και παγκόσμια συμφέροντα. Δεν θα προσπαθήσω να σας πεισω απλά θα σας παραθέσω τα στοιχεια του άρθρου και η κριση δική σας. Η ΠΟΛΩΝΙΑ απο ολες τις τέως ανατολικές χώρες ηταν η μονη με ρυθμό ανάπτυξης 2%-οταν ολες οι άλλες Λετονία βουλγαρία ρουμανία ουκρανια λιθουανια ειναι πλέον χρεωκοπημένες χώρες ομοιροι του ΔΝΤ!Ηταν η μονη χώρα που απέκρουε τα "φλερτ" της ευρωπαικής ένωσης για άμεση συνδεση και μεγάλη προσφορα χρυσών ευρω. Επισης ηταν η μονη χώρα του τεως μπλοκ μεσω του προέδρου της που αρνιότανε τον πολύτιμο δάνειο του ΔΝΤ για περαιτέρω ανάπτυξη.Ο συγχωρεμένος ο Καζίνσκι αληθινός πατριώτης-σε αντιθεση με τον γ. παπανδρέου- αντιστεκοταν με μένος και σθένος στις καλές προθέσεις (ληστρικές οπως γνωριζουμε ολοι) των ΕΕ και ΔΝΤ γιατι δεν ήθελε οπως ειχε δηλωσει να κατεδαφίσει το σύστημα περιθαλψης,συντάξεων και μισθών του δημοσίου (κάτι σας θυμίζει;) σε αντιθεση με τον φιλοευρωπαιστή μέχρι δουλικότητας Ντοναλντ Ντάσκ, που τον διαδέχτηκε και ειναι σύμφωνος με ολα τα μέτρα που προτεινουν οι σωτήρες της ανθρωπότητας. Επειδή λοιπόν ο καζίνσκι δεν θέλησε να γινει πελάτης και να παραδώσει εν μια νυχτί τη χώρα του στους ξένους κερδοσκόπους αποφάσισε να δεθεί με το άρμα της ρωσίας και η επισκεψη του στην μοσχα σκοπό ειχε την στενότερη σύνδεση και συνεργασία με την εναλλακτική υπερδύναμη για ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων. Αλλά για κακή τύχη της πολωνιας και της δικής του τον σταμάτησε το ατύχημα και έτσι ολως βολικώς και περιέργως άνοιξε ο δρόμος στη αγέλη των λύκων οπως ονόμασε ο Ολι Ρεν χθες στην συνεδρίαση του Εκοφιν τα ξένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.Τα συμπεράσματα δικά σας...και ισως έτσι να καταλάβετε και λίγο την ανθρώπινη πλευρά του πρωθυπουργού μας που προτίμησε να γραφτει στην ιστορια ως εθνικος μειοδότης παρα ως αποθανών εν υπηρεσία σε αεροπορικο ατύχημα. ΥΓ. Που κολάνε οι στρατιωτικοι θα μου πείτε, ξεχασα μια μικρή λεπτομέρεια: η πολωνική ηγεσία των ενοπλων δυνάμεων αρνιότανε κατηγορηματικά στην αναπτυξη νατοικών πυραύλων στο εδαφος της με στόχευση την ρωσικη επικράτεια!!Τελικά στο ατύχημα δεν χάθηκαν μονο 164 ζωές αλλά και μια χώρα!!"

Δωσε και σε μας μπάρμπα....

Ιδιαιτέρα του Γιώργου Παπανδρέου με μισθό 10.855 ευρώ
Των ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ - ΣΤΑΘΗ Δ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Νόμιμο ναι, ηθικό όμως; Ανοίκεια πράγματα φαίνεται να συμβαίνουν τόσο στο Διπλωματικό γραφείο τουπρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου όσο και στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού, Δ. Δρούτσα.
Ενώ η κυβέρνηση κόπτεται υπέρ της περικοπής δαπανών και της πάταξης της...
σπατάλης στον δημόσιο τομέα, στο ίδιο το Διπλωματικό Γραφείο του πρωθυπουργού υπηρετεί ως ιδιαιτέρα η κ. Ξ.Μ., υπάλληλος η οποία, αν και έχει έρθει με «διαταγή μετακίνησης» από το εξωτερικό, αν και πληρώνεται πλέον εδώ κανονικά τον μισθό της, εξακολουθεί να λαμβάνει και το επίδομα αλλοδαπής.
Το οποίο επίδομα αναλογεί σε 9.600 ευρώ ανά δίμηνο, ποσόν διόλου ευκαταφρόνητο, μάλιστα σε εποχές όπου οι δυσφημούμενοι και συκοφαντημένοι -συλλήβδην- δημόσιοι υπάλληλοι δυσπραγούν. Με δυο λόγια, η εν λόγω υπάλληλος, οποία υπηρετούσε στα Σκόπια, ενώ ανεκλήθη στην Αθήνα εδώ και μήνες και υπηρετεί πλέον στο Διπλωματικό Γραφείο του πρωθυπουργού, εξακολουθεί να λαμβάνει α) τον μισθό της περί τα 4.800 ευρώ μηνιαίως, β) το επίδομα αλλοδαπής, ήτοι 9.600 ευρώ ανά δίμηνο και επιπλέον γ) μια ημερήσια αποζημίωση 90 έως 110 ευρώ (επί 30 ημέρες ίσον 2.700 ευρώ τον μήνα τουλάχιστον).
Αυτό το τελευταίο ποσόν η υπάλληλος το λαμβάνει διότι δεν ανακλήθηκε για να επιστρέψει μονίμως, αλλά έχει επιστρέψει με «διαταγή μετακίνησης». Έξυπνο! Και κυρίως πολύ βολικό. Ενώ λοιπόν ο πρωθυπουργός όχι μόνον ευαγγελίζεται περικοπές, αλλά έχει ήδη βάλει μάχαιρα σε εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, στο ίδιο του το Γραφείο και με τις ευλογίες αυτού του ιδίου, μια φιλότιμη υπάλληλος ενθυλακώνει μηνιαίως το ποσόν των 4.800 + 4.800 + 2.700 = 12.300 (στρογγυλεμένα) ευρώ τον μήνα! Νόμιμα όλα αυτά; Νομιμότατα! Ηθικά όμως;
Αλλά αν, στην περίπτωση αυτή, ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ως ο πρώτος διδάξας τού «δάσκαλε που δίδασκες και νόμον δεν εκράτεις», δεν υστερεί και ο υπουργός του κ. Δρούτσας, ο οποίος επίσης συλλαμβάνεται «κλέπτων οπώρας». Διότι και στο γραφείο του κ. Δρούτσα υπηρετεί υπάλληλος, η κυρία Γ.Ι., επίσης ορμώμενη -με «διαταγή μετακίνησης» και αυτή- από το Βουκουρέστι. Με «διαταγή μετακίνησης» ώστε να συνεχίσει και αυτή να λαμβάνει την «ημερήσια αποζημίωση» (90 ευρώ x 30 = 2.700 ευρώ ), η οποία μαζί με το «επίδομα αλλοδαπής» συν τον τρέχοντα μισθό της, αθροίζουν ένα σύνολο της τάξεως των 10.855 ευρώ μηνιαίως. Νόμιμον κι αυτό; Νομιμότατον! Ηθικόν όμως;
Αναμένεται η υπεύθυνη απάντηση γι' αυτή τη νόμιμη παρανομία. Καλό θα ήταν να απαντηθεί και το ερώτημα αν υπάρχουν κι άλλοι υπάλληλοι με το αυτό καθεστώς.

Η ΤΡΟΦΗ ΣΑΝ ΦΑΡΜΑΚΟ

ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ; ΤΡΩΤΕ ΨΑΡΙ
Τρώτε άφθονο ψάρι - το ιχθυέλαιο βοηθά στην αποφυγή πονοκεφάλων. Το ίδιο κάνει και το τζίντζερ, το οποίο μειώνει τη φλεγμονή και τον πόνο.


ΑΛΛΕΡΓΙΚΟ ΣΥΝΑΧΙ;
ΤΡΩΤΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Να τρώτε πολλά γιαούρτια πριν την εποχή της γύρης. Επίσης, τρώτε κάθε μέρα μέλι από την περιοχή σας (τοπικό).


ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ;
ΠΙΝΕΤΕ ΤΣΑΪ
Αποτρέψτε την εναπόθεση λίπους στα τοιχώματα των αρτηριών με κανονικές δόσεις τσαγιού. (πράγματι, το τσάι καταστέλλει την όρεξη και να εμποδίζει το λίπος να εισβάλει... Το πράσινο τσάι είναι άριστο για το ανοσοποιητικό μας σύστημα)!


ΑΫΠΝΙΑ;
ΤΡΩΤΕ ΜΕΛΙ
Χρησιμοποιήστε το μέλι ως ηρεμιστικό και καταπραϋντικό.


ΑΣΘΜΑ;
ΤΡΩΤΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
Τρώτε κρεμμύδια βοηθούν στη χαλάρωση και συστολή των βρογχικών σωλήνων.. (όταν ήμουν νέος, η μητέρα μου έκανε συσκευασίες με κρεμμύδι και τις τοποθετούσε στο στήθος μου, βοηθούσε στις αναπνευστικές παθήσεις και πραγματικά με έκανε να αναπνέω καλύτερα).


ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ;
ΤΡΩΜΕ ΨΑΡΙ
Ο σολομός, ο τόνος, το σκουμπρί και οι σαρδέλες προλαμβάνουν την αρθρίτιδα. (το ψάρι έχει ωμέγα έλαια, ευεργετικά για το ανοσοποιητικό μας σύστημα)


ΣΤΟΜΑΧΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ;
ΜΠΑΝΑΝΕΣ - GINGER
Η μπανάνα θα διορθώσει το στομάχι. Το Τζίντζερ θα θεραπεύσει την πρωινή αδιαθεσία και ναυτία.


ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ;
ΠΙΝΕΤΕ ΧΥΜΟ ΜΟΥΡΩΝ
Ο πολύ όξινος χυμός μούρων ελέγχει τα επιβλαβή βακτήρια.


ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΣΤΩΝ;
ΤΡΩΤΕ ΑΝΑΝΑ
Κατάγματα των οστών και οστεοπόρωση μπορούν να προληφθούν με το μαγγάνιο στον ανανά.


ΠΡΟΕΜΜΗΝΟΡΡΟΪΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ;
ΤΡΩΤΕ ΚΟΡΝ ΦΛΕΙΚΣ
Οι γυναίκες μπορούν να αποφύγουν τις επιπτώσεις του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου με νιφάδες καλαμποκιού, που συμβάλλουν στη μείωση της κατάθλιψης, του άγχους και της κούρασης.


ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΝΗΜΗΣ;
ΤΡΩΤΕ ΣΤΡΕΙΔΙΑ
Τα στρείδια συμβάλουν στη βελτίωση της νοητικής λειτουργίας σας, παρέχοντας τον απαραίτητο ψευδάργυρο.


ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ;
ΤΡΩΤΕ ΣΚΟΡΔΟ
Καθαρίστε το μπουκωμένο κεφάλι (μύτη) με σκόρδο. (θυμηθείτε, το σκόρδο επίσης μειώνει τη χοληστερίνη).


ΒΗΧΑΣ;
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
Μια ουσία παρόμοια με αυτή που υπάρχει στα σιρόπια του βήχα βρίσκεται στην καυτερή κόκκινη πιπεριά. Χρησιμοποιήστε κόκκινο πιπέρι (πιπέρι cayenne) με προσοχή, μπορεί να ερεθίσει το στομάχι σας.


ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ;
ΤΡΩΤΕ ΣΙΤΑΡΙ, ΠΙΤΟΥΡΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΟ
Συμβάλλει στη διατήρηση των οιστρογόνων σε υγιή επίπεδα..


ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ;
ΤΡΩΤΕ ΣΚΟΥΡΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Ένα καλό αντίδοτο είναι βήτα καροτένιο, μια μορφή βιταμίνης Α που βρέθηκε στα σκούρα πράσινα και πορτοκαλί λαχανικά.


ΕΛΚΗ;
ΤΡΩΤΕ ΛΑΧΑΝΟ
Το λάχανο περιέχει χημικές ουσίες που βοηθούν στην επούλωση τόσο γαστρικών όσο και δωδεκαδακτυλικών ελκών.


ΔΙΑΡΡΟΙΑ; ΤΡΩΝΕ ΜΗΛΑ
Ψήστε στη σχάρα ένα μήλο με τη φλούδα του, αφήστε το να γίνει καφέ και φάτε το, για να θεραπεύσετε αυτή την κατάσταση. (Οι μπανάνες είναι καλές για αυτήν την πάθηση).


ΦΡΑΓΜΕΝΕΣ ΑΡΤΗΡΙΕΣ;
ΤΡΩΤΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ
Τα μονοακόρεστα λιπαρά στο αβοκάντο μειώνουν τη χοληστερόλη.


ΥΨΗΛΗ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ;
ΤΡΩΤΕ ΣΕΛΙΝΟ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
Το ελαιόλαδο έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση.
Το σέλινο επίσης περιέχει μια χημική ουσία που μειώνει την πίεση.


ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ;
ΤΡΩΤΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΦΙΣΤΙΚΙΑ
Το χρώμιο στο μπρόκολο και στα φιστίκια βοηθάει στη ρύθμιση της ινσουλίνης και γλυκόζης στο αίμα.

ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ:
Μικρό αλλά πανίσχυρο. Είναι μια καλή πηγή Καλίου, Μαγνησίου, Βιταμίνης Ε και φυτικών ινών. Η περιεκτικότητα του σε βιταμίνη C είναι διπλάσια από του πορτοκαλιού.


ΜΗΛΟ:
Ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα. Παρά το γεγονός ότι ένα μήλο έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, έχει αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή που ενισχύουν τη δράση της βιταμίνης C, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση των κινδύνων εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου, καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου.

ΦΡΑΟΥΛΑ: Προστατευτικό φρούτο. Οι Φράουλες έχουν την υψηλότερη συνολική αντιοξειδωτική δύναμη μεταξύ των μεγάλων φρούτων και προστατεύουν τον οργανισμό από τον καρκίνο προκαλώντας, αιμοφόρα αγγεία που φράζουν τις ελεύθερες ρίζες. (Στην πραγματικότητα, κάθε berry (strawberry, blueberry κλπ) είναι καλό. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες και μας κρατούν νέους. Τα Βατόμουρα (blueberries) είναι τα καλύτερα και πολύ ευπροσάρμοστα στον τομέα της υγείας. Θα διώξουν όλες τις ελεύθερες ρίζες που έχουν εισβάλει στο σώμα μας).

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ:
Γλυκύτατο φάρμακο. Τρώγοντας 2 με 4 πορτοκάλια την ημέρα μπορεί να βοηθήσουν να κρατήσετε μακριά τα κρυολογήματα, χαμηλότερη τη χοληστερόλη, την πρόληψη και διάλυση πέτρας στα νεφρά, καθώς μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου.

ΚΑΡΠΟΥΖΙ:
Παγωμένο σβήνει τη δίψα. Αποτελείται από 92% νερό, είναι επίσης συσκευασμένο με μια γιγαντιαία δόση γλουταθειόνης, η οποία βοηθά ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.. Αποτελεί επίσης βασική πηγή λυκοπένιο - οξειδωτικό για την καταπολέμηση του καρκίνου. Άλλες θρεπτικές ουσίες που βρίσκονται στο καρπούζι είναι Βιταμίνη C και Κάλιο. (το καρπούζι έχει, επίσης, φυσικές ουσίες [φυσικές πηγές SPF] που διατηρούν το δέρμα μας υγιές, προστατεύοντας το από τις καρκινογόνες ακτίνες SUV).

ΓΚΟΥΑΒΑ & ΠΑΠΑΓΙΑ:
Κορυφαία για τη Βιταμίνη C. Είναι σαφείς νικητές για την υψηλή περιεκτικότητα τους σε Βιταμίνη C. Γκουάβα είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες που βοηθούν στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας.

ΠΑΠΑΓΙΑ:
Είναι πλούσια σε καροτίνη, που είναι καλή για τα μάτια μας (επίσης καλή για τα αέρια και τη δυσπεψία).

ΝΤΟΜΑΤΑ:
Είναι πολύ καλή ως προληπτικό μέτρο για τους άνδρες. Τους κρατά μακριά από προβλήματα προστάτη.

Ερχεται καλοκαιράκι. Ξέρεις από πρώτες βοήθειες; Από ναυαγοσωστική; Όχι; Κι άμα σου χρειαστεί;‏

Μια πολύ ενδιαφέρουσα και ζουμερή είδηση

Χμμμμμ........

Μια πολύ ενδιαφέρουσα και ζουμερή είδηση, ως τροφή για σκέψη για μυαλά βαθιά υποψιασμένα! Συνδυάστε (αν θέλετε) με προηγούμενα θέματα.Σκεφτείτε για λίγο "έξω από τα όρια" της ωραίας κοιμωμένης λογικής που μας ταΐζουν τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης. Μπορεί να ισχύει, μπορεί και όχι. Ας έχουμε ανοιχτά μυαλά ώστε να είμαστε έτοιμοι για κάθε "ξαφνική αλήθεια" που τυχόν θα προκύψει στο εγγύς μέλλον...


"Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης έξω από τη βουλή κάποιοι κουκουλοφόροι προσπάθησαν να τρυπώσουν μέσα στους διαδηλωτές και να δημιουργήσουν φασαρίες. Οι κουκουλοφόροι αυτοί, έφαγαν ξύλο και για να γλυτώσουν μπήκαν στο ξενοδοχείο Μ. Βρετανία και μετά από λίγο ήρθε βαν της αστυνομίας και τους πήρε.

1η ερώτηση: Απ' ότι έμαθα, η Μ. Βρετανία δεν ανοίγει τις -θωρακισμένες- πόρτες της, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων σε κανέναν εκτός από τους πελάτες της, πόσο μάλλον σε κουκουλοφόρους αναρχικούς. Γιατί λοιπόν άφησε αυτους να μπουν;

2η ερώτηση: Ήρθε το βαν -όχι κλούβα- της αστυνομίας και τους μάζεψε. Ακούσατε εσείς για καμμιά σύλληψη κουκουλοφόρου;

Μήπως θα έπρεπε να το ψάξετε λίγο το θέμα; Βρωμάει η υπόθεση."
ΠΗΓΗ:http://xesemesa.blogspot.com/2010/05/blog-post_23.html

Mr. Freeman‏

Mr. Freeman - Όλοι σας, μισείτε ο ένας τον άλλον
http://www.youtube.com/watch?v=T0m4096SxPk&feature=player_embedded

Mr. Freeman - Να φοβάστε την Ελευθερία
http://www.youtube.com/watch?v=9ZZuEr6WtbM&feature=related

Mr. Freeman - Κανιβαλισμός
http://www.youtube.com/watch?v=3KLpJ2-iIAU&feature=related

Mr. Freeman - Τι είναι γνώσεις σας
http://www.youtube.com/watch?v=EJswB33P3Us&feature=related

Mr. Freeman - ΦΑΙ, ΣΚΑΤΑ, ΧΑΒΑΛΕΣ!
http://www.youtube.com/watch?v=elyFlh75rQY&feature=related

Mr. Freeman - Είμαι αληθινός
http://www.youtube.com/watch?v=as151PlWM-o&feature=related

Mr. Freeman - Ευχές...
http://www.youtube.com/watch?v=V3y5Dizliz4&feature=related

Το νέο ελληνικό «αντι-κράτος»

Το νέο ελληνικό «αντι-κράτος»

«Θα μας διοικούν πλέον οι πιστωτές» Αναζητήσαμε έναν από τους αμερικανούς καθηγητές που δεν είχε μέχρι στιγμής την τύχη να συμβουλέψει τον έλληνα πρωθυπουργό, αλλά είναι ειδικός στα ζητήματα της σημερινής κρίσης. Εχει χρόνια εργαστεί ως σύμβουλος της Wall Street και φημίζεται για τις ακριβείς προβλέψεις του (βλ. σχετ. την τρίτη σελίδα του «Ιού»).

Αθήνα, 6.5.2010 Ο κ. Μάικλ Χάτσον μας παραχώρησε με προθυμία την ανάλυσή του για την Ελλάδα, με την οποία τοποθετεί το ελληνικό πρόβλημα σε ένα ευρύτερο ιστορικό και γεωγραφικό πλαίσιο. Το σημαντικό είναι ότι ο κ. Χάτσον δεν παραλείπει να αποδώσει στις κοινωνικές αντιδράσεις τη σημασία που τους αξίζει. Στη συνέχεια παρουσιάζουμε τα σημαντικότερα στοιχεία των θέσεών του.

Τι είναι η «ελληνική διάσωση»;

- Η «ελληνική διάσωση» θα 'πρεπε να λέγεται με το όνομά της. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα TARP (Troubled Asset Relief Program) για τους γερμανούς και τους άλλους ευρωπαίους τραπεζίτες και τους κερδοσκόπους της παγκόσμιας νομισματικής κυκλοφορίας (σ.σ.: TARP είναι το πρόγραμμα που εφάρμοσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ το 2008, αγοράζοντας μετοχές και περιουσιακά στοιχεία από χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς για να τους διασώσει μετά την κρίση των ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων). Τα χρήματα για τη διάσωση παρέχονται από άλλες κυβερνήσεις (τα περισσότερα από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, το οποίο περιορίζει ανάλογα τις δαπάνες του στο εσωτερικό της χώρας) σε ένα είδος τριτεγγύησης ώστε να μπορέσει η ελληνική κυβέρνηση να πληρώσει τους ξένους κατόχους ομολόγων, οι οποίοι τα αγόρασαν σε πολύ χαμηλές τιμές τις τελευταίες βδομάδες.

Αυτοί θα κερδίσουν για τα καλά, όπως και οι αγοραστές των ελληνικών ομολόγων αξίας εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων, οι κερδοσκόποι των ευρω-ομολόγων και άλλοι παίκτες του καπιταλιστικού καζίνου. Οσοι χάνουν απ' αυτές τις ανταλλαγές (swap) πρέπει με τη σειρά τους να «διασωθούν» κι αυτό θα συνεχίζεται μέχρι το άπειρο.

Αυτό το απρόβλεπτο κόστος θα το πληρώσουν οι φορολογούμενοι -και τελικά οι φορολογούμενοι της Ελλάδας (μάλιστα οι εργαζόμενοι, διότι ο πλούτος έχει απαλλαγεί από τη φορολογία)- ώστε να εξοφληθούν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, το ΔΝΤ και ακόμα το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ για τη ληστρική τους χρηματοδότηση. Η πληρωμή των κατόχων ομολόγων θα χρησιμοποιηθεί ως μια δικαιολογία για την περικοπή των δημόσιων υπηρεσιών, των συντάξεων και άλλων κρατικών δαπανών στην Ελλάδα.

Το λόμπι του χρηματοπιστωτικού τομέα χρησιμοποιεί την ελληνική κρίση ως ένα μάθημα για να προειδοποιήσει ότι χρειάζεται περιστολή των δημόσιων δαπανών στην Κοινωνική Ασφάλιση και την Περίθαλψη. Αυτό είναι το αντίθετο από εκείνο που ζητούν οι έλληνες διαδηλωτές: να αντιστραφεί το συνολικό βάρος που πέφτει πάνω στους εργαζόμενους και να δοθεί προτεραιότητα στις συντάξεις έναντι της απαίτησης των τραπεζών να πληρωθούν στο ακέραιο για δάνεια υψηλού ρίσκου αξίας εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το λόμπι των τραπεζών γνωρίζει ότι το χρηματοπιστωτικό παιχνίδι έχει τελειώσει. Τα σχέδιά του είναι βραχυπρόθεσμα. Ο σκοπός του τομέα αυτού είναι να πάρει όσο πιο πολλά χρήματα από το πακέτο «διάσωσης» μπορεί και να εξαφανιστεί με ικανοποιητικά ετήσια μπόνους, έτσι ώστε να έχει το πάνω χέρι έναντι της υπόλοιπης κοινωνίας όταν επιτέλους γίνει η επανεκκίνηση της οικονομίας. Οσο λιγότερα χρήματα δαπανηθούν από το Δημόσιο σε κοινωνικά προγράμματα τόσο περισσότερα χρήματα «διάσωσης» θα καταβληθούν στις τράπεζες για τις εκθετικά αυξανόμενες επισφαλείς απαιτήσεις τους, οι οποίες στο τέλος δεν θα είναι δυνατόν να καταβληθούν. Είναι αναπόφευκτο ότι τα δάνεια και τα ομόλογα θα χαθούν στη συνήθη αναταραχή της πτώχευσης.

Οι έλληνες εργαζόμενοι δεν είναι ακόμα τόσο απαισιόδοξοι ώστε να εγκαταλείψουν τον αγώνα. Αυτό που κατανοούν -κάτι που δεν συμβαίνει με τους αμερικανούς ομολόγους τους- είναι ότι κάποιος πρέπει να ελέγχει την κυβέρνηση. Αν οι εργαζόμενοι -και οι διαδηλώσεις τους- χάσουν τη δυναμική τους, η εξουσία θα εκχωρηθεί στους ξένους πιστωτές, οι οποίοι θα υπαγορεύσουν την ακολουθητέα πολιτική. Και όσο περισσότερο υπηρετείται το συμφέρον των τραπεζιτών τόσο χειρότερη και πιο επιβαρημένη από χρέη θα καταντά η οικονομία.

Τα δικά τους κέρδη επιτυγχάνονται με το κόστος της εσωτερικής λιτότητας. Οι προγραμματισμένες πληρωμές από τα ελληνικά συνταξιοδοτικά ταμεία και τα κρατικά προγράμματα κοινωνικών δαπανών θα χρησιμοποιηθούν για τον ανεφοδιασμό του τραπεζικού κεφαλαίου στη Γερμανία και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Πώς εφαρμόστηκε το σχέδιο αυτό;

- Αυτή η κοσμαντίληψη εφαρμόστηκε ήδη στη βορειότερη περιφέρεια της Ευρώπης, όπου προκάλεσε έναν δημοσιονομικό μαζοχισμό, τον οποίο οι τράπεζες ελπίζουν να δουν και στην Ελλάδα. Αφού έπεσαν μόνες τους πάνω στο σπαθί τους, οι κυβερνήσεις της Βαλτικής θα αισθάνονταν ζήλια ή ακόμα και μνησικακία, βλέποντας την Ελλάδα να διασώζει την οικονομία της, εκεί που αυτές απέτυχαν να αντικρούσουν τις αλαζονικές απαιτήσεις των πιστωτών. Η κυβέρνηση της Λιθουανίας παραδίδεται σε ένα κλασικό Σύνδρομο Στοκχόλμης (και μάλιστα κυριολεκτικά, διότι στην περίπτωσή της το χρέος οφείλεται σε τράπεζες της Σουηδίας), και σφίγγει υπάκουη τόσο πολύ τα λουριά, ώστε το ΑΕΠ κατρακυλάει κατά 17%. Μια παρόμοια βουτιά σημειώθηκε στη Λετονία. Οι χώρες της Βαλτικής περιέκοψαν την απασχόληση και τους μισθούς στον δημόσιο τομέα, επιβάλλοντας τη φτώχεια, αντίθετα από την υπόσχεση που τους είχε δοθεί μετά την ανεξαρτητοποίησή τους από τη Ρωσία το 1991, δηλαδή ότι θα προσεγγίσουν τα επίπεδα ευημερίας της Δυτικής Ευρώπης (και θα αποκτήσουν προοδευτική φορολόγηση ώστε να προωθηθεί μια μεσαία τάξη).

Μετά τη λιτότητα που επέβαλε το κοινοβούλιο της Λετονίας το Δεκέμβριο του 2008, οι λαϊκές αντιδράσεις τον Ιανουάριο ανέτρεψαν την κυβέρνηση, όπως συνέβη με τις διαμαρτυρίες στην Ισλανδία. Αλλά το αποτέλεσμα ήταν απλώς ένα άλλο νεοφιλελεύθερο «κατοχικό καθεστώς», το οποίο δρα για λογαριασμό ξένων τραπεζικών συμφερόντων. Ετσι αυτό που εκτυλίσσεται είναι ένας κοινωνικός πόλεμος σε παγκόσμια κλίμακα - όχι ο ταξικός πόλεμος που οραματίστηκαν τον 19ο αιώνα, αλλά ένας πόλεμος του χρηματοπιστωτικού συστήματος εναντίον ολόκληρων οικονομιών, εναντίον της βιομηχανίας, των επιχειρήσεων ακινήτων και των κυβερνήσεων, αλλά βέβαια και εναντίον των εργαζομένων. Αυτό συμβαίνει με τη συνηθισμένη αργή κίνηση, με την οποία πραγματοποιείται κάθε μεγάλη ιστορική μετάβαση. Αλλά όπως συμβαίνει και με τις στρατιωτικές συγκρούσεις, κάθε επιμέρους μάχη φαίνεται φρενήρης και προκαλεί απότομα ζιγκ-ζαγκ στα διεθνή χρηματιστήρια και τις αγορές συναλλάγματος.

Ποιο είναι το ιστορικό υπόβαθρο της κρίσης;

- Η ελληνική κρίση δείχνει σε ποιο βαθμό η «Ευρωπαϊκή Ιδέα» έχει μετατοπιστεί από το 1957, όταν σχηματίστηκε η εξαμελής Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ). Με την ώθηση των ΗΠΑ, η Βρετανία και η Σκανδιναβία δημιούργησαν την ανταγωνιστική Ευρωπαϊκή Ενωση Ελεύθερου Εμπορίου με επτά μέλη. Αλλά ακόμα και έτσι, η επαγγελία της «Euroland» -τουλάχιστον πριν το Μάαστριχτ και τη Λισαβόνα- ήταν να αρθούν οι εργαζόμενοι στο επίπεδο ευημερίας της μεσαίας τάξης και όχι βέβαια να επιβληθούν προγράμματα λιτότητας τύπου ΔΝΤ, παρόμοια μ' εκείνα που κατέστρεψαν χώρες του Τρίτου Κόσμου.

Η πολιτική, κοινωνική, δημοσιονομική και οικονομική εξουσία μεταφέρεται στη γραφειοκρατία της Ε.Ε. και τους δημοσιονομικούς ελεγκτές της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, των οποίων τα προγράμματα λιτότητας και τα σχετικά αντεργατικά προγράμματα οδηγούν τις κυβερνήσεις στο ξεπούλημα του δημόσιου τομέα, του εδαφικού και υπόγειου πλούτου, των δημόσιων επιχειρήσεων και δεσμεύει μελλοντικά φορολογικά έσοδα για να πληρωθούν τα κράτη-πιστωτές. Αυτή η πολιτική έχει ήδη επιβληθεί στη «Νέα Ευρώπη» (τις μετασοβιετικές οικονομίες και την Ισλανδία) από το φθινόπωρο του 2008. Και τώρα επιβάλλεται στα PIIGS (Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ελλάδα και Ισπανία). Δεν είναι να απορεί κανείς που υπάρχουν ταραχές!

Για όσους δεν παρακολούθησαν την Ισλανδία και τη Λετονία πέρυσι, η Ελλάδα είναι το νεότερο και μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο πεδίο μάχης. Τουλάχιστον η Ισλανδία και οι χώρες της Βαλτικής έχουν τη δυνατότητα να επαναπροσδιορίζουν τα δάνεια στο δικό τους νόμισμα, χαμηλώνοντας το ξένο χρέος τους κατά βούληση και φορολογώντας τα ακίνητα για να ανακτήσει η κυβέρνηση τα έσοδα που είχε εγγυηθεί στους ξένους τραπεζίτες.

Αλλά η Ελλάδα είναι φυλακισμένη σε μια ευρωπαϊκή νομισματική ένωση, την οποία διοικούν μη εκλεγμένοι υπάλληλοι που έχουν αναστρέψει την ιστορική έννοια της δημοκρατίας. Αντί ο σημαντικότερος τομέας της οικονομίας -τα δημοσιονομικά- να υπάγεται στους εκλεγμένους πολιτικούς, οι κεντρικές τράπεζες (δηλαδή οι διορισμένοι υπάλληλοι των εμπορικών και επενδυτικών τραπεζών) έχουν αυτονομηθεί από πολιτικούς ελέγχους και ισορροπίες.

Τίθεται, δηλαδή, πρόβλημα δημοκρατίας;

- Με τρόπο πραγματικά οργουελιανό, οι δεξιοί της Ευρώπης και των ΗΠΑ (όπως ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Μπεν Μπερνάνκι) αποκαλούν αυτή την κατάσταση «σήμα κατατεθέν της δημοκρατίας». Στην πραγματικότητα πρόκειται για τη σφραγίδα της ολιγαρχίας, που αποκλείει τον έλεγχο της κατανομής των οικονομικών πιστώσεων -και κατά συνέπεια του μελλοντικού προγραμματισμού- ενώ παράλληλα επιτρέπει στα μεγάλα χρηματοπιστωτικά συμφέροντα να στραγγαλίζουν τα προγράμματα δημοσίων δαπανών

Η Ισλανδία, η Λετονία και τώρα η Ελλάδα είναι το πρελούδιο στην παγκόσμια εκστρατεία που ετοιμάζεται για να ανατραπεί το μεγάλο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα του 19ου αιώνα: η φορολόγηση της γης και της υπεραξίας των ακινήτων, των μετοχών και των ομολόγων καθώς και η υπαγωγή του χρηματοπιστωτικού τομέα στις ανάγκες της οικονομικής ανάπτυξης κάτω από δημοκρατική διεύθυνση. Το δόγμα αυτό συνέχιζε να ακολουθείται από τη μεταπολεμική περίοδο της προοδευτικής φορολόγησης που σήμανε τη μεγαλύτερη άνοδο σε ποιότητα ζωής και οικονομική ανάπτυξη του 20ού αιώνα. Αλλά οι περισσότερες χώρες έχουν αντιστρέψει τη δημοσιονομική τάση από το 1980.

Οι εφορίες «απελευθέρωσαν» το εισόδημα από τις υποχρεώσεις του στο Δημόσιο, με μόνο αποτέλεσμα να το δουν να δίνεται ενέχυρο στις τράπεζες για μεγαλύτερα δάνεια. Κατοικίες, κτίρια γραφείων και ολόκληρες επιχειρήσεις αξίζουν ό,τι τους δανείζουν οι τράπεζες. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι πολίτες (και οι επιχειρήσεις) αντέδρασαν στην αύξηση της φορολόγησης με την καταφυγή σε δάνεια για να αγοράσουν σπίτια (και εταιρείες), έως ότου οι τιμές ανέβηκαν και άλλο. Και η φορολόγηση της εργασίας τώρα ληστεύεται ώστε να αποπληρωθεί το δημόσιο χρέος που προκύπτει από τον πληθωρισμό και το δημοσιονομικό ναυάγιο, το οποίο βοήθησε να δημιουργηθεί η περικοπή της φορολογίας των ακινήτων. Αυτός είναι ο λόγος που δημιουργούνται τα εθνικά χρέη. Οι κυβερνήσεις καταφεύγουν στο δανεισμό ως συνέπεια της γενικής φοροαπαλλαγής του πλούτου γενικά και όχι μόνο των ακινήτων.

Ποιο μοντέλο ακολουθεί η Ελλάδα;

- Ακολουθώντας τις δυτικές κυβερνήσεις η ελληνική κυβέρνηση μετατόπισε τα φορολογικά βάρη από τα ακίνητα και τον χρηματοπιστωτικό τομέα στους εργαζόμενους τις τελευταίες δεκαετίες. Δεν είναι σε θέση ή δεν επιθυμεί να φορολογήσει τους πλούσιους ή ακόμα και τους ευκατάστατους επαγγελματίες. Και όμως οι νεοφιλελεύθεροι κατηγορούν την ελληνική και άλλες χρεωμένες κυβερνήσεις ότι δεν ξεπουλάνε αρκετή δημόσια γη και κρατικές επιχειρήσεις για να καλύψουν το έλλειμμα.

Οπως έχει κάνει και η κυβέρνηση των ΗΠΑ, η ελληνική εξέδωσε ομόλογα για να χρηματοδοτήσει το έλλειμμα που προκύπτει απ' αυτές τις φορολογικές απώλειες. Οι αγοραστές αυτών των ομολόγων (και τώρα πλέον και οι γερμανοί φορολογούμενοι) πρέπει να υποστούν το βάρος της υστέρησης των φορολογικών εσόδων. Γερμανικές και άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες, καθώς και οι άλλοι κάτοχοι αυτών των ομολόγων πρέπει να ξεπληρωθούν με το κοινωνικό κόστος δραστικών περικοπών σε συντάξεις και δημόσιες δαπάνες -και αν αυτό είναι δυνατόν, με περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις και ξεπούλημα δημόσιου πλούτου σε άθλιες τιμές.

Οι ταραχές στην Ελλάδα ξέσπασαν διότι οι εργαζόμενοι καταλαβαίνουν αυτά που αποφεύγουν τα περισσότερα δημοσιογραφικά ρεπορτάζ. Η αύξηση των πραγματικών μισθών επιβραδύνθηκε διεθνώς (και στις ΗΠΑ έχει παγώσει από το 1979). Η ιδιοκατοίκηση επιτυγχάνεται για τους νέους αγοραστές με το κόστος ενός ισόβιου ενυπόθηκου δανείου. Οι κάτοχοι ομολόγων και οι κερδοσκόποι είχαν το θράσος να απαιτήσουν από την Ε.Ε., το ΔΝΤ και τις ΗΠΑ βοήθεια για να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους προτού καταρρεύσει το χρηματιστικό παιχνίδι. Η αρπαγή μπορεί να γίνει πιο γρήγορα μέσω της συρρίκνωσης των οικονομιών στο πλαίσιο των προγραμμάτων λιτότητας τύπου ΔΝΤ. Η ανεργία ανεβαίνει, ενώ οι οικονομίες βυθίζονται και άλλο στο χρέος -όχι μόνο δημόσιο χρέος- καθώς η συρρίκνωση των αγορών οδηγεί σε πτώση των φορολογικών εσόδων, αλλά και σε εξωτερικό χρέος καθώς αυξάνεται η εξάρτηση από τις εισαγωγές.

Για να πληρωθούν οι πιστωτές θα τους επιτραπεί να ιδιοποιηθούν το οικονομικό πλεόνασμα, σε μορφή εξυπηρέτησης του χρέους εις βάρος νέων επενδύσεων σε υποδομές και δημόσιες κοινωνικές δαπάνες, καθώς και της βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου. Από οικονομική άποψη, η ελληνική εξέγερση είναι μια εξέγερση εναντίον της πολιτικής που θυσιάζει την ευημερία για να πληρωθούν ξένοι πιστωτές μ' αυτό τον τρόπο.

Ποιες είναι οι πολιτικές συνέπειες;

- Σε πολιτικό επίπεδο ο αγώνας είναι να σωθεί η Ελλάδα από το να μεταβληθεί σε αντι-κράτος. Ο κλασικός ορισμός του «κράτους» ή κυβέρνησης είναι η δυνατότητα να επιβάλλει φόρους και να εκδίδει νόμισμα. Αλλά η Ελλάδα έχει εκχωρήσει τη δημοσιονομική της εξουσία στην Ε.Ε. και το ΔΝΤ, που της επιβάλλουν να παραβιάσει όσα οι πολιτικοί επιστήμονες έχουν περιγράψει ως πρώτη αρχή κάθε κυβέρνησης: να ενεργεί σύμφωνα με τα μακροπρόθεσμα εθνικά συμφέροντα. Η ελληνική κυβέρνηση υποχρεώνεται να ενεργεί προς το συμφέρον του τραπεζικού κεφαλαίου και ειδικά των ξένων χωρών με αποτέλεσμα τη λεηλασία περιουσιακών στοιχείων, αντί να προωθεί τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

Το ζήτημα είναι αν τα κράτη θα διοικούνται από τους πιστωτές ή από την επιδίωξη του λαού να δρέψει τους καρπούς της οικονομικής ανάπτυξης. Η ώθηση της ολιγαρχίας είναι να χρησιμοποιηθούν τα δάνεια από το ΔΝΤ και την Ε.Ε. για τη διάσωση των ξένων τραπεζών και των ξένων κερδοσκόπων σε βάρος των ελλήνων εργαζομένων. Δηλαδή υποχρεώνεται η εργασία και όχι το χρηματιστικό κεφάλαιο να υποστεί τα βάρη από την υστέρηση εσόδων της κυβέρνησης που απορρέει από τη μη φορολόγηση του πλούτου.

Ο στόχος είναι να επιτραπεί στις ξένες τράπεζες να αποφύγουν να πληρώσουν το κόστος από τη δράση τους ως καταλύτη στην αποστράγγιση της εγχώριας αγοράς. Γι' αυτό πρέπει η κυβερνητική εξουσία να αποσπαστεί από τα χέρια των εκλογέων και να υπαχθεί στο ΔΝΤ και την Ε.Ε., που λειτουργούν ως όργανα του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος. Ετσι δημιουργείται μια κατάσταση όπου ούτε η Ελλάδα ούτε η Ε.Ε. είναι «κράτη» ή «κυβερνήσεις» με την παραδοσιακή πολιτική έννοια.

Τι συνέβη στις άλλες χώρες της Ευρώπης;

- Οι εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού χρηματιστικού λόμπι εκμεταλλεύτηκαν την κρίση ως μια ευκαιρία να προωθήσουν μια μεγάλη σειρά «διασώσεων». Για τις σουηδικές και αυστριακές τράπεζες η Ε.Ε. ενέκρινε μια επέκταση κατά 60 δισ. δολ. του προγράμματος που είχε ήδη τεθεί σε ενέργεια για να βοηθήσει την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και τη Λετονία να ανταποκριθούν στα χρέη τους προς τις τράπεζες της Αυστρίας και της Σουηδίας. Για να παρακαμφθεί η αρχή της μη «διάσωσης» που ισχύει στην ευρωζώνη, αυτή η συγκεκριμένη διάσωση βασίστηκε στο άρθρο 122.2 της ευρωπαϊκής συνθήκης, το οποίο επιτρέπει δάνεια σε κυβερνήσεις κάτω από «έκτακτες συνθήκες».

Αν θεωρήσουμε ότι η κυρία Μέρκελ κατανοεί τον τρόπο που λειτουργεί η οικονομία, τότε πρέπει να την κατηγορήσουμε ότι ψεύδεται ανοιχτά. Το πρόβλημα του χρέους στις χώρες της Βαλτικής είναι δομικό και όχι «έκτακτο». Η κυρία Μέρκελ επίσης πρέπει να γνωρίζει ότι μας παραπλανά όταν προσποιείται ότι βοηθάει τη Λετονία με την παράταση των δανείων που η Ε.Ε. περιορίζει ρητά στην υποστήριξη της συναλλαγματικής ισοτιμίας του λατς και δεν αφορούν την ανάπτυξη της χώρας. Το συνάλλαγμα προορίζεται για την κάλυψη του κόστους που θα στοιχίσει στους Λετονούς η εξόφληση σε ευρώ των ενυπόθηκων δανείων στις σουηδικές τράπεζες και του κόστους που θα αντιμετωπίσουν οι λετονοί καταναλωτές αγοράζοντας τρόφιμα και προϊόντα, τα οποία επιδοτούν οι κυβερνήσεις της Ε.Ε., ενώ την ίδια στιγμή διατηρούν τις βαλτικές χώρες σε μια κατάσταση οικονομικής και πιστωτικής εξάρτησης.

Ετσι η Λετονία γίνεται θύμα και δεν βοηθιέται. Ο σκοπός είναι να δοθεί στις σουηδικές τράπεζες λίγος περισσότερος χρόνος για να συνεχίσουν να εισπράττουν πληρωμές για τα δάνεια που θα αποδειχτούν επισφαλή στην πρόοδο του χρόνου. Το ξένο συνάλλαγμα που δαπανάται για να διευκολυνθεί η εξυπηρέτηση του χρέους σε ξένες τράπεζες μετατρέπεται σε εθνικό χρέος το οποίο καλούνται να πληρώσουν οι λετονοί φορολογούμενοι. Αυτός δηλαδή ο δανεισμός από την Ε.Ε. είναι μια άσκηση ωμού νεοαποικισμού.

Μπορεί άραγε η καθυστερημένη στροφή των γερμανών ψηφοφόρων προς μια συμμαχία Σοσιαλιστών-Πράσινων και Αριστεράς να προκαλέσει ανακοπή αυτής της πορείας; Το πιθανότερο είναι πως όχι. Ο έλληνας πρωθυπουργός συγκατατέθηκε στην πορεία αυτή παρά το γεγονός ότι είναι πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Επομένως το ερώτημα είναι αν η Ελλάδα βρίσκεται σε μια κατάσταση «ματ», και προορίζεται να δει τις δημόσιες δαπάνες της, τις συντάξεις, την περίθαλψη, την εκπαίδευση και το βιοτικό επίπεδο να υποχωρούν, όπως συνέβη με τις χώρες της Βαλτικής. Πρόκειται για ένα πείραμα κεντρικού νεοφιλελεύθερου σχεδιασμού. Αν αυτό είναι ένα παράδειγμα για όσα θα μας φέρει το μέλλον, τότε ο κόσμος θα δει σύντομα ένα κύμα ελληνικής μετανάστευσης, παρόμοιο με το βαλτικό.

"Οι νέοι θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα‏

....και οι μεγαλύτεροι να πάρουν σύνταξη"

Guardian.

Το κοινωνικό κράτος της Ελλάδας είναι καταχρεωμένο και επιβαρύνει κατά πάρα πολύ την οικονομική κατάσταση της χώρας. Όπως διαβάζουμε στον Guardian, λίγες ημέρες πριν την ψήφιση του ν/σ για το ασφαλιστικό που θα κάνει σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές, η χώρα δέχεται δύο πολύ σοβαρά χτυπήματα: από τη μια οι νέοι ξενιτεύονται με την... ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο ενώ οι μεγαλύτεροι προσπαθούν να...προλάβουν να πάρουν σύνταξη πριν αλλάξει το ασφαλιστικό σύστημα. Η κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει όλες αυτές τις προκλήσεις ενώ χτες η χώρα είχε παραλύσει πάλι από διαδηλώσεις εναντίον του εν λόγω νομοσχεδίου. Η Ελλάδα βάσει της συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ θα δανειστεί 110 δισεκατομμύρια για τα επόμενα τρία χρόνια. Όμως, βασική προϋπόθεση για να μπορέσει να συνεχίσει να εισπράτει τα χρήματα, είναι να συμμαζέψει τα δημοσιονομικά της και άρα να κάνει σοβαρές αλλαγές.

Οι εξαγγελίες όμως για το ασφαλιστικό, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν κατώτερη σύνταξη στα 360 ευρώ και αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης για τους δημοσίους υπαλλήλους, έχουν αυξήσει κατακόρυφα τις αιτήσεις για πρόωρη συνταξιοδότηση. Συγκεκριμένα, από τη στιγμή που η συμφωνία μεταξύ ΔΝΤ, Ευρώπης και Ελλάδας τέθηκε σε εφαρμογή, περίπου 150,000 δημόσιοι υπάλληλοι σε σύνολο 800,000 έκαναν αίτηση για συνταξιοδότηση πολύ πριν την ώρα τους. Την προηγούμενη εβδομάδα, όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, ο υπουργός Εργασίας έκανε έκκληση να παραμείνουν στις δουλειές τους.

Από την άλλη, πολλοί νέοι έχουν αποφασίσει να εγκαταλείψουν τη χώρα αφού η ανεργία αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς και η Ελλάδα πρέπει αναγκαστικά να εφαρμόσει ένα πολύ σκληρό πακέτο λιτότητας.

Τις τελευταίες εβδομάδες, χιλιάδες κυρίως νέοι, μορφωμένοι Έλληνες έχουν κάνει τα χαρτιά τους για να φύγουν στο εξωτερικό με την Αγγλία, την Αμερική, τον Καναδά και την Αυστραλία να είναι ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς. Η ανεργία έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη για τους νέους ενώ η φτώχεια αυξάνεται. Σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία, ο αριθμός των ανέργων άγγιξε το 12.1% τον Φεβρουάριο και το μεγαλύτερο μέρος αυτών αποτελείται από απόφοιτους ηλικίας μεταξύ 25-34.

Πολλά εργοστάσια και μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο αναγκάζοντας ακόμα και τους ξένους να φύγουν, όπως για παράδειγμα ένα μεγάλο κομμάτι της πολωνικής κοινότητας της Ελλάδας που οδεύει προς την Βρετανία.

«Την αγαπώ αυτή τη χώρα αλλά δεν υπάρχει κανένα μέλλον εδώ» δηλώνει η Μάγδα Βιτορέκ, που είχε μετακομίσει το 2000 σε ηλικία 18 ετών στην Ελλάδα με τους γονείς της. «Όταν η κατασκευαστική εταιρία στην οποία δούλευε ο άντρας μου έκλεισε αυτός, μεκόμισε στην Αγγλία όπου σύντομα θα μετακομίσω και εγώ με τα δύο μας παιδιά.»

Σχεδόν ένας στους τέσσερις Έλληνες ζει κάτω από το όριο της φτώχιας. Η Ιωάννα Τσιγκάνου που εργάζεται στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ερευνών δήλωσε «οι νέοι που γνωρίζουν ξένες γλώσσες και έχουν πολλά προσόντα δεν έχουν κανένα μέλλον εδώ οπότε κατά χιλιάδες κάνουν αιτήσεις στο εξωτερικό. Είναι η καινούρια μόδα αλλά πιστεύουμε ότι το φαινόμενο θα λάβει διαστάσεις. Ήδη η Ελλάδα έχει τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα λόγω της γήρανσης του πληθυσμού και το ερώτημα που προκύπτει είναι πως θα επιβιώσει το κοινωνικό κράτος τώρα που φεύγουν όλοι οι νέοι.»


Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα:
http://www.guardian.co.uk/business/2010/may/20/greece-brain-drain-retiremen


Το πάρτυ τελείωσε…………………………… τα κεφάλια μέσα

Τη δεκαετία του `70 τη θυμάμαι σαν χθες. Κυκλοφορούσαν παντού τα Fiat 127, τα Zastava, και οι μηχανές Floretta. Οι σπορτίφ τύποι είχαν Autobianchi Abarth (με 53 άλογα παρακαλώ), και οι σώφρονες. Austin Morris Allegro! Το σάντουιτς με γύρο κόστιζε 3 δραχμές, με σουτζουκάκι 2, και το λεωφορείο μία δραχμή (με πάσο 50 λεπτά). Αν έδινες εικοσάρικο, ο εισπράκτορας ή ο σουβλατζής σε μάλωνε, διότι δεν είχε. να στο χαλάσει. Τόσο καλά.

Και μετά ήρθε η δεκαετία του 80. Και το ΠΑΣΟΚ. Και γέλασε το χείλι του κάθε πικραμένου. Το δημόσιο άνοιξε τις πόρτες του στον κάθε αναξιοπαθούντα που δήλωνε σοσιαλιστής, η Ελλάδα απέκτησε «ανεξάρτητη» διεθνή φωνή, μια νέα τάξη αναδύθηκε απ` το πουθενά, και οι ρεμούλες έγιναν κανόνας. Η χαρά του αφισοκολλητή. Το βασίλειο της συνδικαλιστικής αυθαιρεσίας. Όπως και της φτηνής ρητορικής. «Έξω οι βάσεις του θανάτου», «Ζήτω η Λιβύη», μελετήστε το «πράσινο βιβλίο» του Καντάφι, και άλλα πολλά παρόμοια. Ώσπου ήρθε το τέλος. Τα αναπόφευκτα σκάνδαλα οδήγησαν σε ειδικά δικαστήρια, ψευδεπίγραφους κήνσορες, και στο «Τσοβόλα δώστα όλα», και από κει πάνε κι`άλλοι. Και σκάει μύτη ο Μητσοτάκης με τον Μαυρίκη και τον Σωκρατάκια που έλεγε και ο μακαρίτης ο Κίτσος και μπρρρ..

Τη δεκαετία του `90 που ακολούθησε, τα κεφάλια μπήκαν κάπως μέσα, αλλά τότε ήταν που ανδρώθηκαν τα πραγματικά λαμόγια. Τα σκυλάδικα γνώρισαν πιένες. Η Λιάνη ήταν απλά η κορυφή του παγόβουνου. Πίσω της υπήρχε μια ολόκληρη συνομοταξία πεινασμένων και συνάμα αγριεμένων ασύδοτων. Με το χαμόγελο της Κολυνός. «Σοσιαλιστικά» βαμπίρ. Μαζεύοντας όμως γύρω τους και τη πλέμπα. Και έτσι είδαμε το μοναδικό φαινόμενο, η κάθε γειτονιά να έχει και από μια ΕΛΔΕ, όπως κάποτε είχε από μια ντισκοτέκ. Χαμός στο ίσιωμα. Κόσμος και κοσμάκης καταχρεώθηκε για να μπορεί να γίνει «παίκτης». Χα και πάλι χα. Κάποιοι όμως ανησυχούσαν από τότε. Είχαν υπόψη τους τη λευκή βίβλο της ΕΟΚ, που ελάχιστη της δόθηκε δημοσιότητα.

Και μετά ήρθε το ευρώ. Στην αρχή χαρήκαμε, καθότι αισθανθήκαμε Ευρωπαίοι. Το χρόνιο όνειρο της ψωροκώσταινας. Μέχρι που συνειδητοποιήσαμε πως το ευρώ, που είχε κλειδώσει στις 340 δραχμές, ισοδυναμούσε με το παλιό κατοστάρικο. Κάποτε αγοράζαμε το φραπέ 140 δραχμές και σκοτωνόμασταν με τον σερβιτόρο για τα ρέστα από τις 150. Τώρα έφτασε το φραπέ στα 5 ευρώ και αισθανόμαστε γύφτοι αν δεν αφήσουμε 1 Ε πουρμπουάρ (340 δραχμές παρακαλώ).

Παρόλα αυτά, λίγο τα ευρωπαϊκά πακέτα, λίγο η Ολυμπιάδα, λίγο η τραπεζική απελευθέρωση της δανειοδότησης, λίγο η στρεβλή ανάπτυξη, λίγο η καρακατσουλίστικη τιβί μας, και γίναμε όλοι μπρούκληδες. Πήξαμε να βλέπουμε BMW και Μερτσέντες αγορασμένες με 136 άτοκες(!) δόσεις. Γεμίσαμε από χάϊδες τυπάδες και αισθησιακές μοντέλες (όλες ξανθιές) γκλαμουράτες. Εκεί που κάποτε βλέπαμε μόνο μουσάτους αγωνιστές, και αξύριστες κνίτισες, γεμίσαμε από τεκνά και σεξοβόμβες. 50 τηλεοπτικά κανάλια η Νέα Υόρκη; 150 εμείς. Home Cinemas, Pentium, Playstation, lap tops, flat screen 42 inch HD TV's, και πάει λέγοντας. Όχι παίζουμε. Και να σου Ολυμπιάδα σούπερ φαντεζί, και να σου ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, και πίσω και σας φάγαμε κουφάλες λιγούρηδες Ευρωπαίοι. Ελλάδα ρε..

Ναι, αλλά ήρθε πλέον και η ώρα του λογαριασμού. Με π..ς αυγά δεν βάφονται. Η αιώνια σοφία του απλού λαού επαληθεύτηκε για μια ακόμη φορά. Όλα ήταν σικέ. Τεράστιο το έλλειμμα, τεράστιο το δημόσιο χρέος, και πάπαλα οι ντεμέκ σωτήρες πολιτικοί μας. Ανθρωπάκια και αυτοί, που ψάχνουν να κάνουν τη καλή τους με καμιά γρηγοράδα. Και μετά μην τους είδατε, μην τους απαντήσατε. Πάντα φταίνε οι προηγούμενοι. Και νάμαστε ξανά μανά, εσείς και εγώ, οι μέσοι Έλληνες δηλαδή, ενώπιοι ενωπίω του ΔΝΤ και του κάθε Τρισέ. Της σκληρής πραγματικότητας. Και ξαφνικά έντρομοι συνειδητοποιούμε, πως τελικά οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι δεν μας πολυσυμπαθούν. Ήταν όλα μια αυταπάτη. Τους αρέσουν τα τζατζίκια και οι παραλίες μας, αλλά πέραν τούτων .. τίποτα. Μας απεχθάνονται και μας θεωρούν τσαμπατζήδες και απατεώνες. Και ο κύκλος κλείνει.

Μας βλέπω ξανά με λαχανί Zastava και πειραγμένα Lada (με 6 προβολείς ομίχλης) να κάνουμε κόντρες στις παραλιακές. Αν φυσικά υπάρχουν χρήματα για βενζίνη. Αλλιώς υπάρχουν και τα παπάκια (με φωσφοριζέ ζάντες) για τα τρελά γούστα.

Το ride είναι over, που λένε και οι Αμερικάνοι σύμμαχοί μας. Το ελληνικό λούνα παρκ τελείωσε. Εκτροχιάστηκε, όπως στις ταινίες με το δαιμονισμένο τρενάκι του τρόμου. Ήταν όμως εντυπωσιακό όσο κράτησε. Και όσοι το πρόλαβαν το απόλαυσαν. Οι υπόλοιποι ας πρόσεχαν. Γεννήθηκαν αργά.

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ

Κορυφαίο !!!!

"Πολλοί πολλές από εμάς κοιτάμε συνομήλικούς μας και σκεφτόμαστε : "Μα δεν μπορεί να' ναι τόσο μεγάλος!" Αν σας έτυχε ποτέ, τότε θα εκτιμήσετε δεόντως το παρακάτω συμβάν : Λέγομαι Λένα ..... και περίμενα στον προθάλαμο του οδοντίατρου που πρόσφατα μου είχανε συστήσει. Πρόσεξα το πτυχίο του, στην γωνιά του τοίχου, στο οποίο αναγράφονταν το πλήρες όνομά του, κλπ. Ξαφνικά θυμήθηκα το ψηλό..καστανό, καλοφτιαγμένο παλικάρι με το ίδιο ονοματεπώνυμο, που είχα συμμαθητή στο γυμνάσιο - κάπου 40 χρόνια πίσω (και που για ένα φεγγάρι μάσαγα τα σίδερα για χάρη του ). Μπορεί να έχει σχέση μ' αυτόν εδώ τον τύπο ; "Μπα, αποκλείεται " , σκέφτηκα, άμα τον είδα. Τούτος εδώ ο μισο-φαλακρός, ο κοιλαράς, μέσα στην ρυτίδα, παραήταν γέρος για να ήταν ο πρώην συμμαθητής μου. Αφού μου εξέτασε τα δόντια, τον ρώτησα εάν είχε φοιτήσει, παρ' ελπίδα, στο γυμνάσιο των Ιωαννίνων. - "Άκου τώρα ! Ασφαλώς , και ήμουνα και σημαιοφόρος κάθε χρόνο ", μου είπε με περισσό καμάρι. - Πότε αποφοιτήσατε ; τον ρώτησα - Το 1962 μου απάντησε. - Γιατί με ρωτάτε ; - Γιατί ήσασταν στη τάξη μου !!!! Με κοίταξε προσεκτικά και όλο και πιο κοντά και κατόπιν, αυτός ο κακομούτσουνος σκ@τόγερος, ο φαλάκρας, κοιλαράς, σταφιδιασμένος καραμ@λ@κ@ς, με ρώτησε: - Τι μάθημα διδάσκατε ;

"Δελτίο Αναγγελίας Ακραίων Οικονομικών Θυελλών"


"Τους τελευταίους μήνες δεχόμαστε το ένα σόκ πίσω από το άλλο. Δεν θα
επαναλάβω τα δελτία ειδήσεων. Θα προσπαθήσω, ως Οικονομολόγος, να σας
προετοιμάσω για αυτά που θα συμβούν στους επόμενους δώδεκα μήνες
(μέχρι τον Φεβρουάριο του 2011) έτσι... ώστε να πάρετε τα μέτρα σας
έγκαιρα.
1. Η μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων,
που ήταν επιθυμητή για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, θα
οδηγήσει στην μείωση του τζίρου της αγοράς κατά 50-60 δις ευρώ περίπου
μέχρι το τέλος του έτους. Αυτο θα συμβεί, γιατί τα δις που θα
εξοικονομηθούν από τις δαπάνες του δημοσίου, λόγω της κυκλοφορίας τους
χρήματος στην αγορά, έχουν πολλαπλασιαστικές επιδράσεις. Για
παράδειγμα, όταν κάποιος παίρνει μισθο 1000 ευρώ το καταναλώνει σε
αγορά αγαθών και υπηρεσιών, και αυτοί που εισπράττουν τα χρήματα στην
συνέχεια τα καταναλώνουν σε άλλες δαπάνες κοκ.
2. Η μείωση του τζίρου της αγοράς κατά 50 δίς θα οδηγήσει θα οδηγήσει
σε εκμηδενισμό των κερδών των επιχειρήσεων (άρα από που θα εισπράξει
φόρους το κράτος), μείωση των εσόδων ΦΠΑ κατά 5-6 δις τουλάχιστον (άρα
όσα δεν θα πληρώσει για δαπάνες το κράτος θα το χάσει από μη είσπραξη
φόρων εισοδήματος και ΦΠΑ). Επομένως πολυ΄δύσκολα το κράτος θα
μπορέσει να επαναφέρει την ισορροπία στα δημοσιονομικά και θα
εξαναγκαστεί από την τρόϊκα σε νέα σκληρότερα μέτρα!!!
3. Επίσης η μείωση του τζίρου της αγοράς κατα 50 δίς θα αυξήσει την
ανεργία κατά τουλάχιστον 500.000 ανέργους και κατά την εκτίμηση μου
μέχρι το Φεβρουάριο 2011 η επίσημη ανεργία θα ξεπερνάει τα 1.300.000
!!!!!!
4. Σκεφτείτε ότι πολλά μαγαζιά λιανικής πραγματοποιούσαν το 30% των
εσόδων τους κατά τα Χριστούγεννα λόγω του δώρου Χριστουγέννων.
Φανταστείτε τι θα γίνει με αυτά τα μαγαζιά που είναι χιλιάδες στον
αριθμό.
5. Η δεινή οικονομική κατάσταση που περιέγραψα πιό πάνω θα επιφέρει
επιπτώσεις στους μισθούς των ιδιωτικών υπαλλήλων που θα πρέπει να
ξεχάσουν ένα τμήμα του εισοδήματος του που θα είναι άνω του 20% και
επίσης θα υπάρξει τρομακτική μείωση των εισφορών προς τα ασφαλιστικά
ταμεία (χρεωκοπίες επιχειρήσεων, απολύσεις προσωπικού κλπ)
Μέσα σε αυτό το κλίμα που περιγράφω ανωτέρω, να είστε ευτυχείς αν δεν
σκάσουν οι φούσκες των στεγαστικών δανείων και των πιστωτικών καρτών,
γιατί αν συμβεί, ο αριθμός των ανέργων θα ξεπεράσει κάθε αρνητική
προσδοκία. Λάβετε υπόψη, ότι σε όσα έχουμε ακούσει δεν έχει ληφθεί
ούτε ένα μέτρο ανάπτυξης!!! Μόνο περικοπές ακούμε!!

Τι σας προτείνω:

1) αν έχετε σπίτι σε χωριό, να το έχετε έτοιμο για να το κατοικήσετε.
Η ζωή στις μεγαλουπόλεις θα γίνει αφόρητη
2) αν έχετε χωραφάκι, να το αξιοποιήσετε. Καλλιεργήστε το έγκαιρα για
να μπορείτε να επιβιώσετε
3) Ασφαλίστε τα χρήματα σας. Αν δεν μπορείτε, αγοράστε ενα κτηματάκι,
ή κάντε κάποια επένδυση που να σας βοηθήσει να επιβιώσετε
4) Κάντε ό,τι σας φωτίσει ο Θεος για να αντιμετωπίσετε το ενδεχόμενο
να μείνετε άνεργοι ή το ενδεχόμενο να μην μπορείτε χρήματα που έχετε
σε τράπεζες κοκ

Γενικά πάρτε μέτρα έγκαιρα, πριν είναι αργά. Ως Ελληνες έχουμε
αποδείξει ότι επιβιώνουμε στα δύσκολα λόγω της φατασίας μας. Με
ψυχραιμία προετοιμαστείτε για πολύ δύσκολες μέρες και πριν είναι πολύ
αργά.

Επίσης έστω και τώρα, στραφείτε σε ελληνικά προϊόντα. Να αποφέυγετε εισαγόμενα πάσει θυσία."

Το νέο πρόγραμμα διακοπών για το νέο οικονομικό έτος 2010, μία πρόταση για όλους !!‏

Διακοσμήστε την φαλάκρα σας, μέσα από τις ιδέες του Philip Levine. . .

headwelcome-copy

Phil Says “Baldness, the final frontier. To baldly go where no bald man has gone before” April 15th, 2010

Body Artist Kat Sinclair

Phil Says "Baldness, the final frontier. To baldly go where no  bald man has gone before"

Phil Says “Life under the sea is better than anything they got up there!” February 12th, 2010

Body Artist Kat Sinclair

Phil Says "Life under the sea is better than anything they  got up there!"

Phil Says “They’re on a mission from God” February 6th, 2010

Body Artist Kat Sinclair

Phil Says "They're on a mission from God"

Phil Says “Goldbug 2010″ January 2nd, 2010

Started off on New Years Eve with a golden head. When New Years day arrived the head was gently rubbed with it flaking off to say 2010. Body Artist Kat Sinclair

Goldbug

Phil Says “Alternative Therapy” November 29th, 2009

Photos by Paul Persky. Acupuncture therapist Christine R. Chung.

Phil Says "Alternative Therapy"

Phil says “Button Lovin!” October 23rd, 2009

Photo by Kas Graham. Creative Director Malgosia Orlinska.

Phil says "Button Lovin!"

Phil says “Head Trees” September 16th, 2009

Photo by Marc Rogoff. Body Artist Kat Sinclair.

Phil says “Head Trees”

Phil says “I fly like a butterfly” September 16th, 2009

Photo by Karolina Krasuska. Body Artist Kat Sinclair

Phil says “I fly like a butterfly”

Phil says “Tsunami” September 16th, 2009

Body Artist Kat Sinclair

Phil says “Tsunami”

Phil says “We’reeee off to see the Wizard…” September 16th, 2009

Body Artist Kat Sinclair

Phil Says " We're off to see the Wizard of Oz"

Απίστευτη δύναμη ψυχής‏

Peng Shuilin-Μισος ανθρωπος
Πέρασαν δύο χρόνια από τότε που οι γιατροί χρειάστηκε να ακρωτηριάσουν το 50% του σώματος του Peng Shuilin, μετά το αυτοκινητικό ατύχημα που είχε, όταν συγκρούστηκε με φορτηγό. Οι γιατροί, μετά από μια σειρά επεμβάσεων, προχώρησαν σε επανασχεδιασμό των διαδικασιών σχεδόν για κάθε σημαντικό όργανο ή σύστημα μέσα στο σώμα του, προκειμένου να συνεχίσουν να λειτουργούν.
Ο εκπληκτικός 37χρονος, όμως, δεν το έβαλε κάτω και αυτή τη στιγμή έχει ανοίξει δικό του σουπερ-μάρκετ, το Half Man Half Price Store. Ο Peng αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους ακρωτηριασμένους, ως προς τη θέληση για ζωή και το κουράγιο του. Κινείται με αναπηρική καρέκλα και δίνει διαλέξεις σχετικά με την επιστροφή του από την αναπηρία.Ο αντιπρόεδρος του νοσοκομείου Bujie, Lin Liu, δήλωσε: «Του κάναμε, πρόσφατα, check up και είναι πιο γυμνασμένος από τα περισσότερα άτομα της ηλικίας του. Είναι το μοναδικό άτομο στον κόσμο που κατάφερε να επιζήσει έχοντας υποστεί έναν τόσο εκτενή ακρωτηριασμό».Το «μυστικό» του Peng είναι μάλλον το γεγονός πως ό,τι και αν συμβεί στη ζωή του, εκείνος έχει μάθει να το αντιμετωπίζει με θάρρος.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)