Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Πήγε για μαλλί και ήρθε κουρεμένος ο Ολυμπιακός Βόλου ! ! !


Η επιτροπή εφέσεων της UEFA επικύρωσε την αρχική ποινή ! ! !

Γιατί εκεί είναι UEFA και Ευρώπη, δεν είναι ΕΠΟ και Ελλαδισταν ! ! !
http://beneas13.blogspot.com/2011/08/blog-post_1281.html

Νέο ωράριο στο Δημόσιο από την Τρίτη

dimosioΣε ισχύ τίθεται από την Τρίτη, 16 Αύγουστου, το νέο ωράριο στις δημόσιες υπηρεσίες. Οι υπάλληλοι θα εργάζονται πλέον 40 ώρες αντί 37,5 που ήταν έως τώρα. Το νέο ωράριο αφορά τους μόνιμους υπαλλήλους και το προσωπικό με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου του Δημοσίου και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Με γνώμονα την εξίσωση των ωρών εργασίας των εργαζομένων στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και την αύξηση της παραγωγικότητας τίθεται σε ισχύ το νέο ωράριο του Δημοσίου.

Οι υπάλληλοι θα εργάζονται οκτάωρο, με δυνατότητα επιλογής της ώρας προσέλευσης και αποχώρησης που καθορίζονται ως εξής:

  • 07.00- 15.00
  • 07.30- 15.30
  • 08.00- 16.00
  • 08.30- 16.30
  • 09.00- 17.00

Οι πολίτες θα εξυπηρετούνται σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και υπηρεσίες τοπικής αυτοδιοίκησης από τις 09.00 το πρωί ως τις 15.00 το μεσημέρι, ενώ εφορίες και οικονομικές υπηρεσίες θα λειτουργούν έως τις 14.30ς

Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) των δήμων, σε καθένα από τα οποία υπηρετούν τρεις και περισσότεροι μόνιμοι υπάλληλοι του κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών, θα λειτουργούν Δευτέρα έως και Παρασκευή από 08.00 έως 20.00 και το Σάββατο από 08:00 έως 14:00.

Με τα νέα δεδομένα, το ωράριο εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων διαμορφώνεται από τις 37,5 στις 40 ώρες.

Οι εργαζόμενοι έχουν ήδη υποβάλει τις αιτήσεις τους με το ωράριο εργασίας της επιλογής τους.

Άρχισαν οι απολύσεις στο δημόσιο!

Απολύσεις ΕΠΟΠ καταγγέλει η ΑΝΕΑΕΔ!


Απολύσεις ΕΠΟΠ χωρίς οι ενδιαφερόμενοι να έχουν ενημερωθεί για το δικαίωμα ενδίκου προσφυγής κατά της απόφασης της υπηρεσίας καταγγέλει η ΑΝΕΑΕΔ! Σε πλήρη αντίθεση με όσα κατά καιρούς ο πρώην ΥΕΘΑ Ε.Βενιζέλος είχε δημοσίως πει ,φαίνεται ότι απολύσεις ΕΠΟΠ,γίνονται χωρίς να τηρηθούν καν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες.
Η είδηση αυτών των απολύσεων έρχεται να προστεθεί στις δηλώσεις του νυν ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτη, ο οποιος σε μία ακόμη συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής κάνει σαφές ότι “δεν θέλουμε επαγγελματικό στρατό”.


Η ΑΝΕΑΕΔ υποστηρίζει ότι έχει στη κατοχή της όλα τα στοιχεία γι΄ αυτές τις απολύσεις και καλεί τον ΥΕΘΑ να τις ανακαλέσει αλλά και την Εισαγγελία του Στρατοδικείου να διερευνήσει για ποινικές ευθύνες!
Όλη η καταγγελία της ΑΝΕΑΕΔ για τις απολύσεις των ΕΠΟΠ:

1.Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την απόφαση του Διευθυντού του Β’ Κλάδου του ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ Φ. 414.1α/33/167552/Σ.6303/20-6-2011, η οποία δημοσιεύθηκε στο συνημμένο σχετικό ΦΕΚ, απολύονται αρκετοί ΕΠΟΠ, οι οποίοι με το υπ’αριθ.13/2011 πρακτικό του Συμβουλίου κρίσεων, κρίθηκαν αποστρατευτέοι.

2. Επειδή το ως άνω γεγονός, συνδυάστηκε με παλαιότερα δημοσιεύματα στον Τύπο και σχετικές αναρτήσεις σε δικτυακούς τόπους, περί απολύσεων ΕΠΟΠ που θα εντάσσονταν στις μνημονιακές απαιτήσεις για απολύσεις στο Δημόσιο, η Ένωσή μας προέβη σε νομική και διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης, συνδυαζόμενη με την ευνόητη μεγάλη εμπειρία μας στον διοικητικό χειρισμό τέτοιων θεμάτων.

3. Από την ως άνω διερεύνηση, δυνάμεθα να καταγράψουμε, εν αρχή, τις παρακάτω επιγραμματικές σκέψεις επί των βασικών Διατάξεων που αφορούν στις απολύσεις ΕΠΟΠ από τις τάξεις του στρατεύματος:

α. Σύμφωνα με το άρθρο 63 παρ. 3 του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας (ν. 2717/1999, Α΄ 97): «Στις περιπτώσεις που από το νόμο προβλέπεται, διοικητική προσφυγή κατά της πράξης ή παράλειψης, η οποία ασκείται μέσα σε ορισμένη προθεσμία ενώπιον του ιδίου ή ιεραρχικώς προϊσταμένου ή άλλου ειδικώς κατεστημένου οργάνου και συνεπάγεται τον έλεγχο της πράξης ή της παράλειψης κατά το νόμο και την ουσία (ενδικοφανής προσφυγή), το ένδικο βοήθημα της προσφυγής ασκείται παραδεκτώς μόνο κατά της πράξης που εκδίδεται για την ενδικοφανή προσφυγή….. Το κατά τις προηγούμενες περιόδους απαράδεκτο του ένδικου βοηθήματος της προσφυγής, δεν ισχύει αν η αρμόδια διοικητική αρχή παρέλειψε να ενημερώσει πλήρως, κατά οποιονδήποτε τρόπο, τον ενδιαφερόμενο τόσο για την υποχρέωση, όσο και για τους όρους άσκησης της ενδικοφανούς προσφυγής».

β. Στο άρθρο 13 παρ.2 του ιδίου Ν.2936/2001 προβλέπεται ότι : «. Με τη συμπλήρωση πενταετούς πραγματικής υπηρεσίας όλοι οι Επαγγελματίες Οπλίτες κρίνονται από τα αρμόδια Συμβούλια Κρίσης, με βάση τη γενική απόδοσή τους στα ουσιαστικά τους προσόντα και την πειθαρχική τους συμπεριφορά. Εφόσον παρουσιάζουν ουσιώδεις ελλείψεις στα παραπάνω προσόντα, ή έχουν υποπέσει σε σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα, κρίνονται αποστρατευτέοι, λόγω της ακαταλληλότητας για την ενάσκηση των καθηκόντων τους και απολύονται.»

γ. Περαιτέρω, στο άρθρο 5 της Φ. 416/205235/12-11-2001 αποφάσεως του Υπουργού Εθνικής Αμύνης “Ρυθμίσεις θεμάτων Επαγγελματιών Οπλιτών” (ΦΕΚ Β΄ 1610/5-12-2001) που εκδόθηκε κατ` εξουσιοδότηση του άρθρου 5 παρ. 2 του Ν. 2936/2001, ορίζεται ότι “1,2,3,4, 5. Προσφυγή κατά δυσμενούς κρίσεως μπορούν να υποβάλουν όσοι κρίθηκαν μη προακτέοι, παραμένοντες στον αυτό βαθμό, αποστρατευτέοι και μη διατηρητέοι.. 6. Οι αποφάσεις των Συμβουλίων κοινοποιούνται στους ενδιαφερομένους, οι οποίοι δικαιούνται, μέσα σε αποκλειστική προθεσμία εξήντα (60) ημερών από της κοινοποιήσεως σ` αυτούς της απόφασης, να ασκήσουν προσφυγή κατά δυσμενούς κρίσεως, με τυχόν συμπληρωματικά στοιχεία, προκειμένου να τεθούν υπόψη των αρμοδίων Συμβουλίων Επανακρίσεων.»


4. Από τις παρατεθείσες στις προηγούμενες σκέψεις Διατάξεις, με οποίες θεσπίζεται αφενός μεν η τήρηση ορισμένης διοικητικής διαδικασίας (προσφυγή κατά δυσμενούς κρίσεως), πριν από την άσκηση προσφυγής ενώπιον του αρμοδίου δικαστηρίου, αφετέρου δε το απαράδεκτο της προσφυγής, εάν δεν έχει τηρηθεί η εν λόγω διοικητική διαδικασία, συνάγεται ότι για το παραδεκτό της προσφυγής του διοικουμένου ενώπιον του αρμοδίου Διοικητικού Εφετείου, πρέπει προηγουμένως να έχει εξαντληθεί υποχρεωτικώς η διαδικασία διοικητικής επίλυσης της διαφοράς με την άσκηση των παρεχόμενων από το νόμο ενδικοφανών προσφυγών, δηλαδή της προεκτεθείσης προσφυγής κατά δυσμενούς κρίσεως, εντός των προβλεπομένων αποκλειστικών προθεσμιών

5. Παράλληλα, είναι γνωστό από τη Διοικητική διαδικασία, ότι η άσκηση ενδικοφανούς προσφυγής, όταν προβλέπεται η άσκησή της, αποτελεί προαπαιτούμενο για την έκδοση ατομικής διοικητικής πράξεως, ιδίως βλαπτικής για τον διοικούμενο, με την έννοια ότι για να θεωρηθεί ότι η Διοίκηση ενεργεί με βάση τις αρχές του Κράτους δικαίου, της νομιμότητας της δράσεως της Διοικήσεως και της χρηστής διοικήσεως, οι οποίες δεν ανέχονται την έκδοση πράξεων κατά κατάφωρη παραβίαση του δικαίου, θα πρέπει η ΙΔΙΑ να τηρεί τους κανόνες που έχουν θεσπισθεί χάριν του ΔΗΜΟΣΙΟΥ συμφέροντος και της ευρύθμου λειτουργίας της (Διοικήσεως).

6. Όταν λοιπόν έχει θεσμοθετηθεί ΔΙΚΑΙΩΜΑ ασκήσεως (ενδικοφανούς) προσφυγής για επανάκριση δυσμενούς κρίσεως, εντός τασσομένης ρητά προθεσμίας, όταν η Διοίκηση υποχρεούται να γνωστοποιεί αυτό το δικαίωμα στον διοικούμενο, όπως και τις ιδιαίτερες λεπτομέρειες ασκήσεώς του, αυτόματα συνάγεται το συμπέρασμα ότι η ίδια η Διοίκηση ΟΦΕΙΛΕΙ και ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ, να τηρήσει τις νόμιμα προβλεπόμενες προϋποθέσεις ολοκληρώσεως της Διοικητικής διαδικασίας.

7. Στην προκειμένη περίπτωση, έχουμε στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι η Υπηρεσία, είτε δεν ενημέρωσε είτε ενημέρωσε μεν, όμως σε χρόνο που οι ενδιαφερόμενοι ΔΕΝ ΕΛΑΒΑΝ ΓΝΩΣΗ και ΔΕΝ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΕΠΑΝΑΚΡΙΣΕΩΣ, και προχώρησε στην απόλυσή τους!

8. Περάν του ότι, παρότι δεν γνωρίζουμε, μπορούμε να φαντασθούμε τι «επαρκή αιτιολογία» έχει εφεύρει η Υπηρεσία για να στηρίξει τις «ουσιώδεις ελλείψεις» των ουσιαστικών προσόντων που δικαιολογούν την απόλυση, η εμπειρία μας κάνει να πιστεύουμε, ότι η Υπηρεσία απέστειλε έγγραφο για να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους, για την άσκηση του δικαιώματος προσφυγής επανακρίσεως. Όμως, με τον τρόπο που έδρασε, δηλαδή, ΑΜΕΣΩΣ μετά την αποστολή αυτού του εγγράφου, και ΠΡΙΝ τεθεί υπόψη των ενδιαφερομένων το περιεχόμενό του, και ΠΡΙΝ παρέλθει η προθεσμία ασκήσεως της προβλεπομένης ενδικοφανούς προσφυγής, προέβει, κατά την άποψή μας, ΟΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ και ΠΑΡΑΤΥΠΑ στην έκδοση της αποφάσεως απολύσεως κατά σαφή παράβαση των προειρηθεισών διατάξεων του Κώδικος Διοικητικής Δικονομίας, πριν ακόμη ολοκληρωθεί η Διοικητική διαδικασία, ΑΦΑΙΡΩΝΤΑΣ, ΑΝΑΚΑΛΩΝΤΑΣ και ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΣ στην πράξη, την ενάσκηση του δικαιώματος υποβολής θεσμικά προβλεπόμενης ενδικοφανούς προσφυγής, καθιστώντας το δικαίωμα αυτό ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ανενεργό.
9. Η αφαίρεση αυτού του δικαιώματος με την ως άνω απόφαση, συνιστά ανάκληση ευμενούς διοικητικής πράξης, κατά τρόπο που παραβιάζει τη συνταγματική αρχή της προστασίας της εμπιστοσύνης του πολίτη προς το Κράτος. [Βλ. επ’ αυτού το Πρακτικό του Συμβουλίου της Επικρατείας 703/1990, ΤοΣ, 1990, 645/646-647: “η αρχή της προστασίας της εμπιστοσύνης του πολίτη προς το Κράτος, που υποχρεώνει τον κοινό Νομοθέτη στην τήρηση των δεσμεύσεων τις οποίες έχει αναλάβει αποτελεί αναγκαία λογική συνέπεια της θεμελιώδους αρχής του Κράτους Δικαίου …. Επομένως, η αρχή της προστατευόμενης εμπιστοσύνης … έχει στη Χώρα μας συνταγματική ισχύ”.
10. Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κος Υπουργός:
α. Από πού αντλεί αυτή την εξουσία η Υπηρεσία να ακυρώνει και να καθιστά ανενεργά δικαιώματα διοικουμένων;
β. Ποιο το νόημα τυχούσης υποβολής προσφυγής, σε δευτεροβάθμιο στάδιο επανακρίσεως, εάν έχει υλοποιηθεί η απόλυση;
γ. Με ποιο δικαίωμα η Υπηρεσία κυριολεκτικά «πετάει στον δρόμο» νέα παιδιά, ενδεχομένως οικογενειάρχες, μέσα σε αυτήν την αξεπέραστη οικονομική δυσπραγία και αφού τους έχει στύψει με χιλιάδες απλήρωτες υπερωρίες, με περιορισμένα συνταγματικά και ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα και με αποδοχές εργατοώρας Κίνας;
δ. Με ποιο δικαίωμα η Υπηρεσία αμαυρώνει την εικόνα της προς τους διοικούμενους;
ε. Γιατί, για ακόμη μία φορά στους τελευταίους 22 μήνες, είναι οι στρατιωτικοί αυτοί που δέχονται με τον βαναυσότερο τρόπο, έναντι οποιασδήποτε άλλης εργασιακής ομάδας, τη λαίλαπα των μνημονιακών πολιτικών, ξεκινώντας, αυτή τη φορά, τις απολύσεις στο Δημόσιο από το στράτευμα και βάζοντας βόμβα στη βάση του στρατεύματος, την οποία αποτελούν πλέον οι ΕΠΟΠ;
11. Ελπίζουμε ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ, ο κ. Υπουργός να ανακαλέσει στην τάξη τους εμπνευστές αυτού του Νομικού ανοσιουργήματος και να ανακαλέσει αυτή την ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ «διοικητική πράξη».
12. Η Εισαγγελία Στρατοδικείου Αθηνών, προς την οποία αποστέλλεται αντίγραφο της παρούσης επιστολής, μετά του συνημμένου, παρακαλείται για την αξιολόγηση του θέματος, την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών και άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τυχόν υπαιτίων.
13. Τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, προς τα οποία αποστέλλεται αντίγραφο της παρούσης επιστολής, παρακαλούνται για την κατά την κρίση τους υποβολή σχετικής ερώτησης στο Ελληνικό κοινοβούλιο, προς το αρμόδιο υπουργείο.

Έρχονται αλλαγές σε θητεία και αναβολές

Στη λογική ότι δεν θα μειώνεται η επειχηρησιακή ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων θα διαμορφωθεί ο νέος χάρτης των αναβολών και της στρατιωτικής θητείας

"Δεν θέλουμε επαγγελματικό στρατό, δεν μπορούμε να προσλαμβάνουμε επαγγελματίες οπλίτες, λόγω της οικονομικής συγκυρίας θέλουμε τη μείωση των αμυντικών δαπανών και της στρατιωτικής θητείας, αλλά συγχρόνως θέλουμε υψηλό βαθμό επιχειρησιακής ικανότητας", τόνισε σε συνέντευξή του ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Μπεγλίτης.

Μιλώντας στο Έθνος της Κυριακής, ο κ. Μπεγλίτης ανέφερε ότι ζήτησε εισηγήσεις και μελέτες τόσο για τη διάρκεια της θητείας, όσο και για τα κριτήρια με τα οποία θα χορηγούνται οι αναβολές και οι απαλλαγές στράτευσης.

"Θέλω να απαντήσω πολιτικά στο ερώτημα γιατί τα παιδιά από τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα να κάνουν έγκαιρα τη θητεία τους και τα παιδιά από πιο ευκατάστατες οικογένειες να έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν αναβολές, να φεύγουν στο εξωτερικό για σπουδές, να χάνονται και να εκπληρώνουν μειωμένη θητεία", ανέφερε.

Η συγχώνευση και κατάργηση στρατοπέδων, υπογραμμίζει, γίνονται "με μοναδικό κριτήριο τις επιχειρησιακές ανάγκες που απορρέουν από το δόγμα της εθνικής άμυνας και ασφάλειας και δεν μειώνεται η επιχειρησιακή ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων".

"Κριτήριο δεν μπορεί να είναι οι τοπικές σκοπιμότητες που θυμίζουν λογικές της μετεμφυλιακής εποχής. Εγκαθιστούμε στρατιωτικούς σχηματισμούς εκεί που το επιβάλλει η άμυνα της χώρας και όχι οι φορείς ή οι βουλευτές", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Για τις πρόσφατες απειλές της Τουρκίας εναντίον της Κύπρου, επισημαίνει ότι "απλά επιβεβαιώνεται, για μια ακόμη φορά ότι η αντίληψη της Τουρκίας για το Διεθνές Δίκαιο και τη διεθνή νομιμότητα βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τις θεμελιώδεις αρχές ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας κυρίαρχων δημοκρατικών κρατών" και συμπληρώνει: "Παρακολουθούμε τις εξελίξεις με την αναγκαία στρατηγική ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Οι απειλές δεν μας φοβίζουν".

Ο κ. Μπεγλίτης στέλνει μήνυμα και στις διοικήσει των ναυπηγείων, αναφέροντας ότι "πρέπει να σοβαρευτούν και να σεβασθούν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις, όπως το κάνει και το Υπουργείο μας. Οι εκβιασμοί δεν περνάνε. Η Κυβέρνησή μας θα υπερασπισθεί το δημόσιο συμφέρον με όλους τους δυνατούς τρόπους".

Τέλος, αναφερόμενος στη μονιμότητα για το Δημόσιο, υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να αρθεί.

Το Πάσχα του καλοκαιριού

15August_3Η γιορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου, ξεχωρίζει στη συνείδηση των Χριστιανών, σαν ένα δεύτερο Πάσχα, σαν το Πάσχα του καλοκαιριού. Στη χώρα μας, δεν υπάρχει γωνιά της Ελλάδας που να μην γιορτάζεται η Μεγαλόχαρη, η Πλατυτέρα των Ουρανών. Για αυτήν την λαμπρή ημέρα, η ΕΡΤonline «ταξιδεύει» τους Έλληνες εντός και εκτός ελληνικών συνόρων στις Παναγίες της χώρας μας που γιορτάζουν.

Σωτήρια δύναμη

« Βοήθα Παναγία μου» . Μια ταραγμένη φωνή ικεσίας, μια έκκληση σωτηρίας που βγαίνει από τα βάθη της κάθε πονεμένης καρδιάς. Σε κάθε δύσκολη στιγμή, μπροστά σε κάθε Γολγοθά, ο λαός επικαλείται την Παναγία και ζητά τη βοήθεια της. Το όνομα της, περικλείει από μόνο του μια «σωτήρια δύναμη» και το πρόσωπο της είναι ιερό, περισσότερο από κάθε άλλο.

Το όνομα της συνοδεύει ένας μεγάλος αριθμός προσωνυμιών, που προέρχονται συνήθως από τις ιδιότητες της, το χρόνο που γιορτάζει, τη θέση που βρέθηκε η Εικόνα της, την τοποθεσία που βρίσκεται η εκκλησία της.

Προσωνύμια λόγω της προστασίας

Έτσι, λόγω της προστασίας που προσφέρει, στη Μάνη την ονομάζουν Γιάτρισσα, στη Σαμοθράκη κουφή (θεραπεύει προβλήματα ακοής), στις Σέρρες λεχούσα

( προστατεύει τις λεχώνες), στην Κύπρο Γαιματούσα (σταματά την αιμορραγία).

Λόγω τοποθεσίας

Λόγω τη τοποθεσίας που βρέθηκε η εικόνα της ή όπου υπάρχει ο ναός της, της δίδονται επίθετα όπως, Παναγία η Σουμελά (στο όρος Μελά), Παναγία η Μελικαρού (στη Σκύρο μελικάρια σημαίνει νάρκισσος), Παναγία η Φοδελιώτισσα (στο Φόδελε Ηρακλείου), Παναγία η Λιθινιώτισσα (Λιθίνες Σητείας), Παναγία η Θαλασσινή, (στην Ανδρο, σε βράχο μέσα στη θάλασσα), Παναγία η Ανέμη, (στη Σαμοθράκη επειδή φυσά δυνατός άνεμος σε ξωκλήσι της).

Μεγαλόχαρη - Φανερωμένη

Ιδιαίτερα γνωστά είναι επίσης τα επίθετα Μεγαλόχαρη και Φανερωμένη.

Η δεύτερη προσωνυμία, αποδίδεται σε εικόνες που φανέρωσαν την ύπαρξη τους με κάποιο θαύμα. Πολλές φορές, αυτό γίνεται μέσω κάποιου οράματος, όπως η εμφάνιση της Παναγίας, στη μοναχή Πελαγία και η εν συνεχεία ανέρευση της στις 30 Ιανουαρίου του 1823.

Προσωνύμια λόγω της ημέρας που γιορτάζει

Προσωνυμίες της δίδονται επίσης, λόγω της ημερομηνίας που γιορτάζει. Έτσι στην Σίφνο, βρίσκεται η Παναγιά η Δεκαπεντούσα, (γιορτάζει τον Δεκαπενταύγουστο), στη Σαντορίνη η Τριτιανή (γιορτάζει την τρίτη μέρα του Πάσχα), στη Σαμοθράκη η Εικοσπενταρούσσα ( γιορτάζει της Μεσοπεντηκοστή).

Από τον εικονογραφικό τύπο, προέρχονται τα παρακάτω επίθετα:

Βρεφοκρατούσα, Γλυκοφιλούσα, Μαντηλούσα, Μεγαλομάτα, Δεξιοχερούσα, Δεομένη, Κεχαριτωμένη.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)