Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Ανοίγει το θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου

Ανοίγει το θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου
Το κλίμα ρευστότητας που αποτυπώνεται στο πολιτικό σκηνικό και η φθορά που καταγράφουν οι άλλοι δύο εταίροι της κυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) οδηγεί τον Αντώνη Σαμαρά σε σκέψεις αλλαγής του εκλογικού νόμου .
Ο Πρωθυπουργός, έχοντας αποτυπωμένη την εικόνα που αναδύουν οι δημοσκοπήσεις αλλά και τα δύσκολα που είναι μπροστά, αντιλαμβάνεται ότι με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, υπάρχουν τα εξής δεδομένα:
1ον) Η Νέα Δημοκρατία δύσκολα θα είναι πρώτο κόμμα και το bonus των 50 εδρών θα το πάρει ο Σύριζα.
2ον) Ο Σύριζα, μπορεί να διεκδικήσει ακόμα και την αυτοδυναμία.
3ον) ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αποσυντίθεται με ταχύτατους ρυθμούς, σε λίγο καιρό θα φλερτάρουν με το όριο του 3 %.
4ον) Με τον υπάρχοντα εκλογικό νόμο και το σημερινό πολιτικό σκηνικό, είναι δύσκολο για τη Ν.Δ να οικοδομήσει άλλες συμμαχίες αν καταρρεύσουν οι άλλοι δύο κυβερνητικοί εταίροι.
Ο κ.Σαμαράς διαπιστώνει ότι το θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου είναι μονόδρομος. Γνωρίζει όμως ότι απαιτούνται 200 ψήφοι στη Βουλή για να ισχύσει ο νέος εκλογικός νόμος στις επόμενες εκλογές και ο μοναδικός τρόπος για να διασφαλιστεί κάτι τέτοιο είναι η απλή αναλογική.
Ο Πρωθυπουργός εκτιμά ότι με την πρόταση για την απλή αναλογική θα ''στριμώξει'' πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ και θα τον απομονώσει σε μία ενδεχόμενη ψηφοφορία στη Βουλή αφού όλα τα άλλα κόμματα θα ψηφίσουν υπέρ της απλής αναλογικής.
Με αυτό τον τρόπο θα ανακοπεί η όποια δυναμική του Σύριζα, αφού θεωρείται απίθανο να εξασφαλίσει ποσοστό πάνω από 50% για να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Σε μία τέτοια περίπτωση, πιστεύει ότι οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν πολιτικές δυνάμεις που μπορούν να συνεργαστούν και να μην οδηγηθεί η χώρα σε ακυβερνησία.
Στο Μαξίμου, θεωρούν ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές, θα έχει πάλι ως κορμό τη Ν.Δ, έστω και με μειωμένη κοινοβουλευτική δύναμη που θα κινείται μεταξύ 80 και 90 βουλευτών. Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα συμπληρωθεί με τις έδρες του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, του κόμματος του Α.Λοβέρδου (που με την απλή αναλογική θα έχει ελπίδες εισόδου στη Βουλή), ενός νέου κόμματος που πιθανότατα θα δημιουργηθεί από φιλοευρωπαϊκες δυνάμεις και τον κ.Τζήμερο. Υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να ενταχθεί στην κυβερνητική πλειοψηφία και ένα τμήμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων που θα αποσπασθεί από το κόμμα του κ.Καμμένου.
Οι ενδεχόμενες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Ν.Δ θα αντιμετωπιστούν με την καθιέρωση της λίστας και την κατάργηση του σταυρού προτίμησης, που υπολογίζεται ότι θα αποθαρρύνει πολλούς από το να αμφισβητήσουν την επιλογή του Α.Σαμαρά να προχωρήσει στην καθιέρωση της απλής αναλογικής. Όποιος διαφοροποιηθεί ή αντιδράσει δεν θα έχει καμία ελπίδα να συμπεριληφθεί στη λίστα ενώ με τον τρόπο αυτό ο κ.Σαμαράς θα ελέγχει απόλυτα την κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ.
Εξετάζεται επίσης ο περιορισμός των εκλογικών περιφερειών με συγχωνεύσεις και ενοποιήσεις. Για παράδειγμα, Βοιωτία και Φωκίδα θα είναι μία Περιφέρεια όπως και οι Κυκλάδες με τα Δωδεκάνησα. Στο τραπέζι βρίσκεται και το σενάριο του περιορισμού του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200.
Όπως γίνεται αντιληπτό, μόνο τυχαία δεν ήταν η χθεσινή δήλωση του Φώτη Κουβέλη που μέσα στον ορυμαγδό των μέτρων και του φορολογικού, άνοιξε χθες αιφνιδιαστικά το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου με την καθιέρωση της απλής αναλογικής.
Ουσιαστικά, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ παίζει το ρόλο του ''λαγού'' και τις επόμενες μέρες θα το επαναφέρει. Σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητήσει να καταστεί μέρος της μιας επικαιροποιημένης συμφωνίας των τριών κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση συνεργασίας.
Θετικός απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι ο Ε.Βενιζέλος αλλά και ο Α.Λοβέρδος ενώ θα υπάρχουν και υποστηρικτικές κινήσεις και από άλλα πολιτικά πρόσωπα, όπως η κ.Διαμαντοπουλου,ο κ.Πάγκαλος,ο κ.Φλωρίδης,ο Στ,Μάνος κ.α.

Ν. Κακλαμάνης: Επιστημονικοί κίνδυνοι από τα πάμφθηνα γενόσημα

Τις επιφυλάξεις του εξέφρασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νικήτας Κακλαμάνης για την πολιτική της δραστικής ουσίας.
Κληθείς να σχολιάσει ρεπορτάζ του πρακτορείου Ρόιτερς για την «υγειονομική βόμβα» στην Ελλάδα σε τηλεοπτική εκπομπή, ο κ. Κακλαμάνης, ιατρός και ο ίδιος, αναφέρθηκε και στην επιβολή των φθηνών, ανώνυμων γενοσήμων.
Με αφορμή τα στοιχεία για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία της χώρας, έκανε λόγο για δικαίωση του ιατρικού κόσμου που προειδοποιούσε ότι το «υποχρεωτικά φθηνότερο γενόσημο και μέσα στο νοσοκομεία δημιουργεί επιστημονικούς κινδύνους».
Μάλιστα, δεν αποκλείει να χρειαστεί αναθεώρηση της πολιτικής του «φθηνότερου γενόσημου» με βάση τις ανάγκες στον τομέα της υγείας και την κατάσταση που περιγράφεται από τα στοιχεία στα νοσοκομεία, καταλήγει ο κ. Κακλαμάνης.

Την Παρασκευή αποφασίζουν οι ελληνικές τράπεζες για την συμμετοχή στην επαναγορά

Την Παρασκευή θα αποφασίσουν οι ελληνικές τράπεζες εάν θα συμμετάσχουν στην επαναγορά ομολόγων που θεωρείται κρίσιμη για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, δήλωσαν σήμερα στο Reuters δύο τραπεζικές πηγές.

Την Παρασκευή αποφασίζουν οι ελληνικές τράπεζες για την συμμετοχή στην επαναγορά
Οι ελληνικές τράπεζες, που σύμφωνα με εκτιμήσεις διακρατούν ομόλογα αξίας 17 δισ. ευρώ από τα 63 δισ. χρέους που δυνητικά θα μπορούσαν να επαναγοραστούν, αναμένεται να συμμετάσχουν, καθώς εξαρτώνται από τα κεφάλαια διάσωσης που θα λάβει η Αθήνα μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της διαδικασίας.

"Τα διοικητικά συμβούλια όλων των τραπεζών θα συνεδριάσουν την Παρασκευή", είπε στο Reuters υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, ενώ ο προγραμματισμός αυτός επιβεβαιώθηκε και από δεύτερο στέλεχος. Και οι δύο αξιωματούχοι αρνήθηκαν να πουν εάν οι τράπεζες θα συμμετάσχουν.

Η κυβέρνηση θα δέχεται προσφορές έως την Παρασκευή. Την Πέμπτη, οι Έλληνες τραπεζίτες θα συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για να συζητήσουν το σχέδιο της επαναγοράς. Την περασμένη εβδομάδα ο Στουρνάρας χαρακτήρισε τη συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών "πατριωτικό καθήκον".

Αποκαλύψεις για το πως θα αντιμετωπίζονται στο εξής όσοι καταδικάζονται για φοροδιαφυγή «έκρυβε» ο σύντομος διάλογος του Γιάννη Στουρνάρα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.
«Εξετάζουμε, σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, το ενδεχόμενο να μην έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα και να οδηγούνται στη φυλακή -όπως συμβαίνει στην Αμερική- όσοι θα καταδικάζονται για φοροδιαφυγή», είπε ο υπουργός Οικονομικών, όταν ο Κάρολος Παπούλιας, κατά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο, του επεσήμανε ότι ο ίδιος είχε δηλώσει να κηρυχθεί η φοροδιαφυγή, ως ιδιώνυμο αδίκημα.
Το ιδιώνυμο, πάντως, δε θα ισχύσει για όσους βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ και έχουν παράνομα βγάλει λεφτά στο εξωτερικό. «Όχι» ήταν η απάντηση του κ. Στουρνάρα στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε «πληγή» τη φοροδιαφυγή και ο κ. Στουρνάρας δεσμεύτηκε ότι όταν τελειώσουν όλες οι εκκρεμότητες με τη δόση, τότε όλο το βάρος θα πέσει εκεί.
Ο κ. Παπούλιας ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών να κοιτάξει, όπως είπε, και το θέμα των οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα.
-«Θα συμφωνείτε νομίζω, ότι αυτό θα πρέπει να γίνει εισοδηματικά κριτήρια», αντέτεινε ο κ. Στουρνάρας.
-«Βεβαίως συμφωνώ», είπε ο κ. Παπούλιας και ζήτησε να μάθει τι θα γίνει τώρα με την αποχώρηση από την προεδρία του Eurogroup του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που είναι φιλέλληνας όπως σημείωσε.
-«Καλό θα ήταν να τον βραβεύσετε», είπε ο κ. Στουρνάρας.

Από τηλεοράσεως όμως, ο τσάρος της Οικονομίας αμφισβήτησε τον πατριωτισμό των δικαστικών, επειδή… τόλμησαν να κρίνουν παράνομο το χαράτσι που εισπράττει η ΔΕΗ!

Σφοδρή επίθεση κατά των δικαστών εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, κατηγορώντας τους ότι δεν κάνουν το πατριωτικό τους καθήκον.
Την ώρα που η κραυγή αγωνίας χιλιάδων Ελλήνων για τα δυσβάσταχτα μέτρα έχει γίνει «φωνή βοώντος εν τη ερήμω», ο κ. Στουρνάρας χωρίς ίχνος σεβασμού στρέφει τα βέλη του κατά των δικαστικών που «τόλμησαν» να υψώσουν φωνή αντίστασης στη βάρβαρη μνημονιακή πολιτική.
Φαίνεται πως ο κ. Στουρνάρας δεν έχει συνηθίσει σε αντιδράσεις που να του αναιρούν τα μέτρα. Εξάλλου όποιος τολμούσε να διαφωνήσει με την κυβερνητική πολιτική, αυτομάτως βρισκόταν εκτός Κοινοβουλευτικών ομάδων και μάλιστα την ίδια ώρα, με συνοπτικές διαδικασίες.
Το τελευταίο ανάχωμα λοιπόν για να αποφευχθεί η λαίλαπα των μέτρων που καταδικάζουν σε φτωχοποίηση τον ελληνικό λαό, είναι οι δικαστές. Η μόνη εξουσία που έχει μείνει για να μπορέσει να υπερασπιστεί τα δίκαια των πολιτών, η μόνη φωνή αντίστασης στα αντιλαϊκά μέτρα.
Στη Δικαιοσύνη στρέφει τώρα τα πυρά του ο κ. Στουρνάρας που με ύφος χιλίων καρδιναλίων κατηγορεί τους δικαστικούς ότι ακυρώνουν την κυβερνητική πολιτική για δικό τους όφελος, επειδή, όπως υποστηρίζει, έγιναν μειώσεις στους μισθούς τους.
Σε τηλεοπτική συνέντευξή του, για την απόφαση του Πρωτοδικείου να μην εισπράττεται από τη ΔΕΗ το χαράτσι, ο κ. Στουρνάρας με θράσος απάντησε ότι «αποφάσεις Πρωτοδικείου υπάρχουν και άλλες», υπονοώντας ότι θα την προσπεράσουμε όπως και τις άλλες.
«Θεωρούν ότι αδικούνται από τις μισθολογικές μειώσεις και δεν κάνουν το πατριωτικό τους καθήκον», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας εξαπολύοντας επίθεση στους δικαστές τους οποίους κατηγορεί για υπονόμευση του κυβερνητικού έργου.
Με τακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές, και με στάση «αποφασίσουμε και διατάσσουμε», ο «δημοκράτης» κ. Στουρνάρας νομοθετεί και στη συνέχεια κατακεραυνώνει όποιον διανοηθεί να αντιδράσει.
Βλέπει εχθρούς παντού, ακόμα και μέσα στην συγκυβέρνηση, ακόμα και στο ίδιο του το υπουργείο. Όποιος δεν συμφωνεί μαζί του δηλαδή, υπονομεύει την κυβέρνηση και εξυπηρετεί προσωπικά συμφέροντα.
Αλήθεια κ. Στουρνάρα, στα Πανεπιστήμια που σπουδάσατε δεν σας έμαθαν τι είναι δημοκρατία; Δεν σας έμαθαν ότι είναι αντιδημοκρατικό να επιβάλεις με το έτσι θέλω την πολιτική σου; Δεν σας έμαθαν ότι στην Ελλάδα από αρχαιοτάτων χρόνων οι αποφάσεις παίρνονταν δημοκρατικά;
Μάλλον κ. Στουρνάρα σας τα έμαθαν λάθος. Δικαιοσύνη α λα καρτ δεν υπάρχει. Ειδικά στην Ελλάδα.



Το πρώτο κοινωνικό ιατρείο για άτομα με αναπηρία στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ

0
Ανακοίνωση του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης σε αφιέρωμα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ:
"Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ έκανε αφιέρωμα στο πρώτο Κοινωνικό Ιατρείο για άτομα με αναπηρία. Μίλησαν η συντονίστρια ιατρός Πηγή Τάρλα, ο εμπνευστής και δημιουργός της πρωτοβουλίας, καθηγητής Γιώργος Βαθιώτης και ο πρόεδρος της «Ανοιχτής Αγκαλιάς» παραολυμπιονίκης Παναγιώτης Βακόνδιος. Ανέπτυξαν τον ρόλο τους στη δημιουργία αυτού του ιατρείου αλληλεγγύης και κυρίως στις ανάγκες της πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες.
Ο ενθουσιασμός των παιδιών συνεπήρε το συνεργείο της ΝΕΤ και όλοι υποσχέθηκαν πως θα αναδείξουν αυτή την πρωτοβουλία αγάπης και εθελοντισμού, ώστε να ευαισθητοποιηθούν και άλλες κοινωνικές ομάδες. Όπως, επίσης, να ευαισθητοποιηθούν και οι κρατικοί φορείς για να αγγίξουν με μεγαλύτερο και ουσιαστικότερο ενδιαφέρον τα προβλήματα των ατόμων με αναπηρία.
Ας συνειδητοποιήσουμε όλοι μας πως τα άτομα αυτά πρέπει να βγουν από την αφάνεια στην οποία η πολιτεία τους οδηγεί καθημερινά και να γίνουν ορατοί, ενεργοί και δημιουργικοί πολίτες, γιατί πραγματικά το αξίζουν .

Για το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης,
Πηγή Τάρλα, ΜD, MSc
Γιώργος Βαθιώτης καθηγητής MSc"

ΚΟΣΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ, ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΥΨΗ

Ρεπορτάζ : Δήμητρα Μανιφάβα
(από την Καθημερινή)
H μη λειτουργία του ανταγωνισμού, η αύξηση των άμεσων και έμμεσων φόρων, αλλά και το... «λίπος» που παρά την ύφεση υπάρχει ακόμη στην ελληνική οικονομία, αποτελούν, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, τις...
βασικές αιτίες την ακαμψία των τιμών, την ώρα που από το 2010 οι αποδοχές των εργαζομένων καθώς και το κόστος εργασίας ανά προϊόν καταρρέουν. Ετσι, αν και φέτος οι μέσες ονομαστικές προ φορολογίας αποδοχές των μισθωτών εκτιμάται ότι μειώνονται με μέσο ετήσιο ρυθμό κατά 7% και οι πραγματικές με 8,1%, με τις μειώσεις να έχουν ξεκινήσει ήδη από το 2010, ο εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή αναμένεται να «κλείσει» το 2012 με αύξηση 1,2%. Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις στις οποίες προβαίνει η ΤτΕ, στην τελευταία ενδιάμεση έκθεσή της για τη νομισματική πολιτική, μία από τις κύριες αιτίες της σθεναρής αντίστασης των τιμών στην κρίση είναι ο ανεπαρκής ανταγωνισμός σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας, όπως για παράδειγμα το διανεμητικό εμπόριο και ειδικά στον κλάδο των τροφίμων. Στις στρεβλώσεις του ανταγωνισμού περιλαμβάνονται και αυτές που συνδέονται με τις ενδοομιλικές συναλλαγές των πολυεθνικών επιχειρήσεων, τομέας όπου το κράτος, παρά την ύπαρξη νομοθετικού πλαισίου από το 2008, έχει πενιχρές επιδόσεις, με την έκδοση μέχρι στιγμής μόλις δύο αποφάσεων επιβολής προστίμων. Τη διαμόρφωση υψηλών τιμών στα επεξεργασμένα είδη διατροφής επηρεάζει, εξάλλου, το γεγονός ότι μεγάλο μέρος αυτών εισάγεται. Πέρα από το όποιο κόστος εισαγωγής, στα προϊόντα αυτά αντανακλάται με χρονική υστέρηση η μεγάλη αύξηση της τιμής των τροφίμων-βασικών εμπορευμάτων στην παγκόσμια αγορά το 2011. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΤτΕ, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής των προϊόντων αυτών αναμένεται να κυμανθεί από ελαφρά αρνητικές τιμές έως θετικές τιμές της τάξης του 3% μέχρι τα τέλη του 2013. Σε δύο άλλες κατηγορίες προϊόντων, τα είδη ένδυσης-υπόδησης και τα ηλεκτρονικά, όπου το επίπεδο τιμών στην Ελλάδα ήταν αρκετά υψηλότερο το 2011 σε σχέση με τον μέσο κοινοτικό όρο η ΤτΕ «βλέπει» στρεβλώσεις της τιμολογιακής πολιτικής των επιχειρήσεων. Στην περίπτωση των τηλεπικοινωνιών, από την άλλη, το υψηλό επίπεδο τιμών αποδίδεται από την ΤτΕ είτε στην ύπαρξη εναρμονισμένων πρακτικών τιμών είτε στη σημαντική αύξηση της έμμεσης φορολογίας στις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας την περίοδο 2010-2011. Η ακαμψία των τιμών οφείλεται και στα αδήλωτα εισοδήματα της παραοικονονομίας, τα οποία, όπως σημειώνει η ΤτΕ, ακόμη και αν έχουν μειωθεί και αυτά λόγω της κρίσης, εξακολουθούν να στηρίζουν τη ζήτηση. Στην πραγματικότητα, τα εισοδήματα αυτά λειτουργούν και ως μηχανισμός απορρόφησης κραδασμών των κοινωνικών αντιδράσεων. Αλλος ένας καθοριστικός παράγοντας για τη διατήρηση των τιμών σε υψηλά επίπεδα είναι η αύξηση της φορολογίας. Η αύξηση της έμμεσης φορολογίας επέδρασε στην άνοδο του πληθωρισμού το 2010 και το 2011, ενώ το τρέχον έτος εξασθενεί η επίδρασή της στις τιμές. Η αύξηση της άμεσης φορολογίας από την άλλη περιόρισε ή ακόμη και ανέστειλε τη μείωση των τιμών. Με άλλα λόγια, οι επιχειρήσεις, προκειμένου να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, δεν μειώνουν τις τιμές και τα περιθώρια κέρδους τους. Τα στοιχεία της ΤτΕ είναι αποκαλυπτικά: το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος στον επιχειρηματικό τομέα μειώθηκε κατά 1,1% το 2010, κατά 3,5% το 2011 και θα μειωθεί περαιτέρω κατά 10,4% φέτος, ενώ ο αποπληθωριστής του ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,1% το 2010, 1% το 2011 και μειώθηκε μόλις κατά 0,6% το εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2012. Από τα παραπάνω προκύπτει ότι το περιθώριο κέρδους στο σύνολο του επιχειρηματικού τομέα της οικονομίας αυξήθηκε, παρά την καταγραφόμενη μείωση των περιθωρίων κέρδους των επιχειρήσεων του μη χρηματοπιστωτικού τομέα που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)