Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Λέανδρος Ρακιντζής: Η Πολιτεία καλύπτει με νόμους και απαλλακτικά βουλεύματα τους επωνύμους


rakintzisΣοβαρές καταγγελίες για παροχή ασυλίας στους επωνύμους από την Πολιτεία, έκανε κατά την παρουσίαση της Έκθεσης Πεπραγμένων για το 2013, στη Βουλή...
ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής.
Ειδικότερα, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόδωρος Δρίτσας, έκανε λόγο για «μεθοδευμένη παραγραφή αδικημάτων σε επωνύμους», ο Λ. Ρακιντζής είπε χαρακτηριστικά πως «πρόσφατα υπήρξε ένας νόμος που ορίζει ότι δεν ευθύνονται οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ για υποθέσεις διαφθοράς που βρίσκονται ενώπιον της Δικαιοσύνης».
Και συμπλήρωσε με νόημα: «Υποκρύπτεται αμνηστία αλλά δεν είμαι εγώ αρμόδιος να το κρίνω. Υπάρχει μία τάση γενικότερη για εμπόδια είτε πρόκειται για γραφειοκρατία είτε για οποιοδήποτε άλλο κόλλημα», συμπλήρωσε.
Μάλιστα ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης ρώτησε τα μέλη της Επιτροπής της Βουλής, αν έχουν δει επώνυμο να δικάζεται εύκολα ενώ αναφέρθηκε και στα απαλλακτικά βουλεύματα λέγοντας ότι στην προσπάθειά του κατά των επωνύμων βρίσκει ένα τείχος, γιατί δεν μπορεί να κάνει έφεση στο βούλευμα.
Επίσης υπογράμμισε ότι ο ίδιος δεν μπορεί να ελέγξει το ποινικό σκέλος αλλά καταθέτει ότι η προσπάθεια που κάνει κατά των επωνύμων βρίσκει εμπόδια αλλά δεν μπορεί να κατονομάσει υποθέσεις, αφού αρμόδια για το θέμα αυτό είναι η Δικαιοσύνη.

«Ξέπλυμα χρήματος»: Επαιζαν παιχνίδια του ΟΠΑΠ και κέρδιζαν όλα τα δελτία!



Αντιμέτωποι με έλεγχο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος βρίσκονται 386 φορολογούμενοι που εμφανίζονται με εκατοντάδες κερδισμένα δελτία παιχνιδιών του ΟΠΑΠ. Ο Οργανισμός τους χορήγησε το 2013 βεβαιώσεις για κερδισμένα δελτία συνολικού ύψους 27 εκατ. ευρώ. Η κάθε μια βεβαίωση κερδών περιείχε πάνω από 300 κερδισμένα δελτία με την μεγαλύτερη να περιλαμβάνει 8.700 δελτία.
Δηλαδή, ο φορολογούμενος που ζήτησε βεβαίωση κερδών για 8.700 δελτία θα πρέπει να έπαιζε περίπου 24 δελτία την ημέρα, επί 365 ημέρες και ήταν τόσο τυχερός που όλα τα δελτία είχαν κερδίσει κάποιο ποσό. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις τυχερών δελτίων ο ίδιος παίχτης εμφανίζεται να έχει παίξει την ίδια μέρα ακόμη και την ίδια ώρα κάποιο από τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδος.
Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν από έρευνα της Επιτροπής Εποπτείας Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) με την ΟΠΑΠ Α.Ε. για τους κινδύνους νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, μέσω της διεξαγωγής τυχερών παιγνίων. Από την έρευνα προέκυψαν τα εξής:
  • Το έτος 2013 ζητήθηκαν από την ΟΠΑΠ Α.Ε. βεβαιώσεις κερδών συνολικού ύψους 347 εκατομμυρίων ευρώ περίπου.
  • 386 βεβαιώσεις, συνολικού ύψους 27 εκατομμυρίων περίπου, περιείχαν άνω των 300 κερδισμένων δελτίων η κάθε μία, με την μεγαλύτερη να περιλαμβάνει 8.700 δελτία.
Τα στοιχεία αυτά διαβιβάστηκαν σε ασφαλείς ψηφιακούς δίσκους (κλειδωμένα CD) στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και στο ΣΔΟΕ, για έλεγχο. Η διερεύνηση των στοιχείων συνεχίζεται και για τα προηγούμενα έτη ώστε αυτά να διαβιβαστούν επίσης στις αρμόδιες Αρχές.έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Επιτροπή Εποπτείας Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ).
Η ανακοίνωση της ΕΕΕΠ
Μετά από πολύμηνη συνεργασία της ΕΕΕΠ με την ΟΠΑΠ Α.Ε., ολοκληρώθηκε η διερεύνηση των κινδύνων νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, μέσω της διεξαγωγής τυχερών παιγνίων.
Με την ολοκλήρωση της διερεύνησης και κατά τις οδηγίες της ΕΕΕΠ, η διοίκηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. υπέβαλε μία σειρά στοιχείων και εκτιμήσεων σχετικά με τις βεβαιώσεις κερδών που χορηγεί σε φυσικά πρόσωπα, με βάση το υφιστάμενο κανονιστικό πλαίσιο και οι οποίες χρησιμοποιούνται ώστε να δικαιολογηθεί η προέλευση εισοδήματος στις φορολογικές αρχές.
Από την αξιολόγηση του υλικού προκύπτει ότι, με το σημερινό καθεστώς χορήγησης των βεβαιώσεων, είναι δυνατή, μετά την είσπραξη του δελτίου, η μεταβίβαση της ανώνυμης απόδειξης ή/και εντολής πληρωμής σε τρίτο, ο οποίος μπορεί να εμφανισθεί και να ζητήσει την έκδοση βεβαίωσης κερδών, χωρίς να είναι κατ' ανάγκη ο ίδιος παίκτης.
Ωστόσο, με βάση το γεγονός ότι αυτός που ζητάει τη βεβαίωση χορηγεί τα στοιχεία του και το γεγονός ότι από τα τηρούμενα στοιχεία που υπέβαλλε η ΟΠΑΠ προκύπτει, επιπλέον, ο τόπος, ο χρόνος και η αξία κατάθεσης και κέρδους κάθε δελτίου, οι αρμόδιες αρχές μπορούν να διαπιστώσουν, σε κατασταλτικό επίπεδο, ενδεχόμενα κρούσματα νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Στη συνέχεια, η ΕΕΕΠ ζήτησε από τη διοίκηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. να διαβιβάσει σε ασφαλείς ψηφιακούς δίσκους (κλειδωμένα cd), για το έτος 2013, τα ακόλουθα στοιχεία:

1. Τα πλήρη στοιχεία όσων έχουν ζητήσει βεβαιώσεις κερδών, με αναγραφή του ποσού κάθε βεβαίωσης (ποσό που παίχτηκε και ποσό που κερδήθηκε) και την ημερομηνία έκδοσής της.

2. Τα κερδισμένα δελτία που περιλήφθηκαν σε κάθε βεβαίωση, ανά δελτίο με το ποσό του.

3. Τον χρόνο, τον τόπο και το πρακτορείο που παίχτηκαν και που εξαργυρώθηκαν τα δελτία, ανά δελτίο με το ποσό του.
Η ΟΠΑΠ Α.Ε. διαβίβασε σήμερα στην ΕΕΕΠ τα πλήρη παραπάνω στοιχεία, τα οποία η ΕΕΕΠ απέστειλε αμέσως στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και στο Σ.Δ.Ο.Ε., για τις κατά την κρίση τους και αρμοδιότητά τους ενέργειες.

Συνοπτικά, από τη γενική εικόνα των στοιχείων προκύπτει ότι, το έτος 2013 ζητήθηκαν από την ΟΠΑΠ Α.Ε. βεβαιώσεις κερδών συνολικού ύψους 347 εκατομμυρίων ευρώ περίπου. Από αυτές, 386 βεβαιώσεις, συνολικού ύψους 27 εκατομμυρίων περίπου, περιείχαν άνω των 300 κερδισμένων δελτίων η κάθε μία, με την μεγαλύτερη να περιλαμβάνει 8.700 δελτία.

Η διερεύνηση των στοιχείων συνεχίζεται και για τα προηγούμενα έτη ώστε αυτά να διαβιβαστούν επίσης στις αρμόδιες Αρχές.

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία και σύμφωνα με το σχέδιο της νέας Οδηγίας της Ε.Ε. για αντιμετώπιση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και τη γενικότερη ευρωπαϊκή εμπειρία, η ΕΕΕΠ ολοκληρώνει το νέο κανονιστικό πλαίσιο προληπτικής αντιμετώπισης του φαινομένου, το οποίο αναμένεται να εκδοθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2014.
http://left.gr

Αυτό είναι το νέο έντυπο Ε9

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β' 2444/15-09-2014 η ΠΟΛ 1200/2014, η οποία κοινοποιεί το νέο έντυπο Ε9 για μεταβολές περιουσιακής κατάστασης, που πραγματοποιούνται από την 1η Ιανουαρίου έως και την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Όλοι οι φορολογούμενοι που θα έχουν μεταβολή στην περιουσιακή τους κατάσταση μέσα στο 2014 θα πρέπει να τη δηλώσουν στο ηλεκτρονικό σύστημα Taxis.



Οι φορολογούμενοι έχουν χρονικό περιθώριο μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2015 να δηλώσουν τις μεταβολές που επήλθαν στο χρονικό διάστημα από 01/01/2014 έως 30/11/2014. Ειδικά δε οι μεταβολές που θα γίνουν τον μήνα Δεκέμβριο, θα πρέπει να δηλωθούν τον Ιανουάριο και μέσα σε 30 ημέρες από την πραγματοποίηση της ηλεκτρονικής συναλλαγής.

Το ηλεκτρονικό σύστημα για τη δήλωση των φετινών μεταβολών θα ανοίξει μέσα στον Δεκέμβριο.

Αλλαγές ως προς τα στοιχεία που ζητούνται μέσω του εντύπου, δεν υπάρχουν στο φετινό έντυπο Ε9. Ωστόσο, όπως αναφέρεται και στο ΦΕΚ γεννάται η εξής υποχρέωση: «Σε περίπτωση κατά την οποία, εντός της προθεσμίας υποβολής δήλωσης, αποκτάται και μεταβιβάζεται το ίδιο ακίνητο ή μεταβάλλονται στοιχεία αυτού, απαιτείται η υποβολή ξεχωριστών δηλώσεων». Επίσης, με την απόφαση της γενικής γραμματέως, ορίζονται τα εξής:

• Η δήλωση στοιχείων ακινήτων υποβάλλεται αποκλειστικά μέσω διαδικτύου.

• Η δήλωση στοιχείων ακινήτων υποβάλλεται χειρόγραφα στο αρμόδιο όργανο της Φορολογικής Διοίκησης αποκλειστικά στις εξής περιπτώσεις:

1. Όταν ο υπόχρεος σε δήλωση έχει αποβιώσει. Στην περίπτωση αυτή η δήλωση υποβάλλεται από όλους τους κληρονόμους ή οποιονδήποτε εξ αυτών ή από πληρεξούσιο, που έχει ειδικά εξουσιοδοτηθεί γιʼ αυτό, και συνοδεύεται από τα οικεία παραστατικά.

2. Όταν το υπόχρεο σε δήλωση νομικό πρόσωπο έχει διακόψει τις εργασίες του κατά την ημερομηνία υποβολής της. Στην περίπτωση αυτή η δήλωση υποβάλλεται από τον τελευταίο νόμιμο εκπρόσωπο του νομικού προσώπου ή από πληρεξούσιο, που έχει ειδικά εξουσιοδοτηθεί γιʼ αυτό, και συνοδεύεται από τα οικεία παραστατικά.

Συγκεκριμένα η ΠΟΛ.1200/3.9.2014 αναφέρει:

Τύπος και περιεχόμενο της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) φυσικών και νομικών προσώπων

Κατηγορία: Φορολογία Κεφαλαίου

Αριθμ. ΠΟΛ 1200/2014

(ΦΕΚ Β' 2444/15-09-2014)

H ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις του άρθρου 23 του ν. 3427/2005 (ΦΕΚ 312 Α΄).

2. Τις εξουσιοδοτικές διατάξεις των άρθρων 4 και 18 του ν. 4174/2013 (ΦΕΚ 170 Α΄).

3. Τις διατάξεις του άρθρου 6 του ν. 4223/2013 (ΦΕΚ 287 Α΄).

4. Τις διατάξεις της υποπαραγράφου Ε2 της παραγρ. Ε του πρώτου άρθρουτου ν. 4093/2012 (ΦΕΚ 222 Α΄), όπως ισχύει, περί σύστασης θέσης Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

5. Την 20/25−6−2014 (ΥΟΔΔ 360) Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου «Επιλογή και διορισμός Γενικού Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών».

6. Την Δ6Α 1036682 ΕΞ/2014 25.2.2014 (ΦΕΚ 478 Β΄) απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων «Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων και εξουσιοδότηση υπογραφής “Με εντολή Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων” σε όργανα της Φορολογικής Διοίκησης», όπως ισχύει.

7. Την ΠΟΛ.1052/17.2.2014 (ΦΕΚ 389 Β΄) απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων «Τύπος και περιεχόμενο της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) φυσικών και νομικών προσώπων έτους 2014, τρόπος αναγραφής των ακινήτων, δικαιολογητικά που συνυποβάλλονται και διαδικασία υποβολής της».

8. Το γεγονός ότι με την παρούσα απόφαση δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού,

αποφασίζουμε:

1. Ο τύπος και το περιεχόμενο της δήλωσης στοιχείων ακινήτων, που αφορά μεταβολές περιουσιακής κατάστασης, που πραγματοποιούνται από την 1η Ιανουαρίου έως και την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους, έχει ως το συνημμένο υπόδειγμα (έντυπο Ε9), το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της παρούσας.

2. Η δήλωση στοιχείων ακινήτων υποβάλλεται αποκλειστικά μέσω διαδικτύου.

3. Η δήλωση στοιχείων ακινήτων υποβάλλεται χειρόγραφα στο αρμόδιο όργανο της Φορολογικής Διοίκησης αποκλειστικά στις εξής περιπτώσεις:

α. Όταν ο υπόχρεος σε δήλωση έχει αποβιώσει. Στην περίπτωση αυτή η δήλωση υποβάλλεται από όλους τους κληρονόμους ή οποιονδήποτε εξ αυτών ή από πληρεξούσιο, που έχει ειδικά εξουσιοδοτηθεί γι' αυτό, και συνοδεύεται από τα οικεία παραστατικά.

β. Όταν το υπόχρεο σε δήλωση νομικό πρόσωπο έχει διακόψει τις εργασίες του κατά την ημερομηνία υποβολής της. Στην περίπτωση αυτή η δήλωση υποβάλλεται από τον τελευταίο νόμιμο εκπρόσωπο του νομικού προσώπου ή από πληρεξούσιο, που έχει ειδικά εξουσιοδοτηθεί γι' αυτό, και συνοδεύεται από τα οικεία παραστατικά.

4. Σε περίπτωση κατά την οποία, εντός της προθεσμίας υποβολής δήλωσης, αποκτάται και μεταβιβάζεται το ίδιο ακίνητο ή μεταβάλλονται στοιχεία αυτού, απαιτείται η υποβολή ξεχωριστών δηλώσεων.

5. Για τον τρόπο αναγραφής των ακινήτων, τα δικαιολογητικά που συνυποβάλλονται και τη διαδικασία υποβολής της δήλωσης στοιχείων ακινήτων ισχύουν τα οριζόμενα στην ΠΟΛ.1052/17.2.2014 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, εκτός αν με την παρούσα ορίζεται άλλως.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 3 Σεπτεμβρίου 2014

Η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΑΒΒΑΪΔΟΥ

Για να δείτε το νέο Ε9 πατήστε εδώ

Η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Θεσσαλονίκης υπερ του συμψηφισμού

Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την πρωτοβουλία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για συμψηφισμό των οικονομικών υποχρεώσεων προς την Εφορία των ένστολων, με τις απολαβές που ισοδυναμούν απο την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, κρίνει και επιρίνει η ΣΚΑΥ.

“”Η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Υπαλλήλων (Σ.Κ.Α.Υ) Θεσσαλονίκης, ως συνδικαλιστικός συνδυασμός – παράταξη των αστυνομικών υπάλληλων Θεσσαλονίκης...
που υπηρετούν σε όλες τις Υπηρεσίες που εδρεύουν στα γεωγραφικά όρια της ΓΑΔΘ, επειδή έχει έννομο συμφέρον για την προστασία των εργασιακών, ασφαλιστικών και οικονομικών συμφερόντων και δικαιωμάτων, βάσει του Συντάγματος και του ν.1264/1982, τολμά και αιτιολογημένα-τεκμηριωμένα προτείνει για την αποκατάστασή μας.

Η αμετάκλητη και τελεσίδικη δικαστική απόφαση του ΣτΕ έχει κοινοποιηθεί αρμοδίως παντού και το χρονικό διάστημα που έχει μεσολαβήσει είναι υπεραρκετό. Η μη εφαρμογή της δεν δικαιολογείται άλλο!

Το Σύνταγμα επιτάσσει και ορίζει ότι το Κράτος οφείλει να εκτελεί όλες τις δικαστικές αποφάσεις. Δυστυχώς όμως εδώ και καιρό η εφαρμογή της εν λόγω δικαστικής αποφάσεις, που αφορά περίπου 170.000 εργαζόμενους στα ΣΑ στις ΕΔ, έχει γίνει, δυστυχώς, θέμα πολιτικό αλλά και συνδικαλιστικό.

Επειδή όμως, από την άλλη, το Κράτος δια μέσου της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα από το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών επιβάλλει την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ, δηλαδή του ενιαίου φόρου ιδιοκτητών ακίνητων, καθώς επίσης συνεχίζεται η είσπραξη μέσω των τριών διμηνιαίων δόσεων φόρου εισοδήματος, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει μια άδικη και εν μέρει παράτυπη συμπεριφορά της εκτελεστικής εξουσίας, της διοίκησης.

Για όλα αυτά ως συνδικαλιστικός φορέας αιτιολογημένα για τους λόγους αυτούς, προτείνουμε όπως οι αρμόδιες Υπηρεσίες και Αρχές του Κράτους να προχωρήσουν, άμεσα,  σύμφωνα και με τις συνταγματικές αρχές της νομιμότητας και της αναλογικότητας και βάσει της αρχής της χρηστής διοίκησης όλων των κρατικών οργάνων, στη νομοθέτηση του συμψηφισμού των αναδρομικών οφειλών που επιβάλει η απόφαση του ΣτΕ για το χρονικό διάστημα από Αύγουστο 2012 έως και σήμερα Σεπτέμβριο 2014, με τις οφειλές των ένστολων εργαζομένων πολιτών που ορίζει το Υπουργείο Οικονομικών με τον ΕΝΦΙΑ και τα υπόλοιπα χρηματικά ποσά των δόσεων της εφορίας δια μέσου των αρμοδίων ΔΟΥ.

Είμαστε σίγουροι ότι αυτό διευκολύνει και τις αρχές του Κράτους και το Δημόσιο Συμφέρον σε σχέση βεβαία με τις δημοσιοοικονομικές συνθήκες, αλλά και τους σκληρά εργαζομένους των ΣΑ και των ΕΔ σε σχέση με τις άδικες και αντισυνταγματικές μειώσεις και κράτησες του Ν. 4093/2012, όπως αποφασίστηκε δικαστικά, που τους έχουν επιβληθεί όλο αυτό το χρονικό διάστημα των «Μνημονιακών» 5 ετών, από 2010 έως 2014, με τις επιταγές της Τρόικας.

Έτσι θα διασφαλιστεί και το αξιόμαχο των ΣΑ και των ΕΔ, κάτι το οποίο ακούγεται έντονα αυτό το διάστημα.

Η πρόταση είναι πολύ απλή και εύκολα υλοποιήσιμη! Δώστε μας αυτά που κερδίσαμε και δικαιούμαστε, για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας!

Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)