Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Τζιώτης και Ρουμπάτης: Δύο φίλοι του ΓΑΠ (και του Λαλιώτη) στο επιτελείο του Τσίπρα!

Δύο πρώην συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου έχουν αναλάβει τη διαφημιστική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ!
 
Πρόκειται για τον Δημήτρη Τζιώτη και τον Γιάννη Ρουμπάτη, οι οποίοι σύμφωνα με δημοσιεύματα ασχολούνται με την προεκλογική προβολή του της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 
Ο 44χρονος Δ. Τζιώτης έγινε ευρύτερα γνωστός όταν το 2007 συνέλεξε 30.000 υπογραφές για να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αλλά έπειτα από παρέμβαση...
του Γ. Παπανδρέου αποσύρθηκε. Οδηγεί Πόρσε, είναι φίλος του Κώστα Λαλιώτη και υπήρξε υποψήφιος δήμαρχος Βουλιαγμένης, συμμετείχε στη διαμόρφωση της πολιτικής στρατηγικής του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2006-2007, ενώ ήταν διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας στην Επιτροπή Διεκδίκησης των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 με την Γιάννα Αγγελοπούλου. Η διαφημιστική εταιρεία του Clever Bank έχει αναλάβει τώρα την προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Σε αυτή την εκστρατεία συνεργάζεται μαζί του ο Γιάννης Ρουμπάτης, σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη. Ο πρώην ευρωβουλευτής και κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ συνδράμει στον εμπλουτισμό της προεκλογικής καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ στα τηλεοπτικά κανάλια, όπως αναφέρει το δημοσίευμα. 

Έρχονται oi μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις

Από το καλοκαίρι αναμένονται νέες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις. Την ίδια ώρα, θολό παραμένει το τοπίο για τις κύριες συντάξεις, αφού αναμένονται αλλαγές έτσι ώστε, με χαμηλότερες συντάξεις από το 2015 και μετά, να μπορέσει να υπάρξει ισορροπία με την απώλεια πόρων 974 εκατομμυρίων ευρώ έως το 2018, η οποία θα προέλθει από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες από την 1η Ιουλίου.

Αρχικά, προϋπολογίζεται ότι τα Ταμεία θα εξοικονομήσουν 464 εκατ. ευρώ από την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και άλλα 115,5 εκατ. ευρώ από τη μείωση των αποδιδόμενων πόρων στο ασφαλιστικό σύστημα.
Για την εξοικονόμηση αυτή, αναμένεται να εξασφαλιστούν 580 εκατ. ευρώ από τη μείωση των επικουρικών συντάξεων, οι οποίες είναι αναπόφευκτες στα ΝΠΔΔ, ακόμη κι αν στο Μεσοπρόθεσμο προϋπολογίζεται αύξηση των μεταβιβάσεων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό (από 8,90 δισ. το 2014 έως 9,32 δισ. το 2018). Η αύξηση αυτή θα κατευθυνθεί στα ταμεία κύρια σύνταξης για να κλείσει η τρύπα που δημιουργεί η μείωση των εισφορών (974 εκατ. στο τέλος της περιόδου).
Οι πρώτες περικοπές, σύμφωνα με την εφημερίδα, σε επικουρικές θα γίνουν αισθητές στους ασφαλισμένους του ΕΤΕΑ το οποίο πρέπει να ενεργοποιήσει άμεσα τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Αυτό σημαίνει αυτόματες περικοπές όπου διαπιστωθεί έλλειμμα.
Οι προβλεπόμενες μέσες μειώσεις στις επικουρικές αναμένεται να είναι περίπου 7% έως 8%. Το ίδιο σύστημα, συμπεριλαμβανομένων και των ατομικών μερίδων, θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα επικουρικά Ταμεία μετά την 1.1.2015. Με το νέο σύστημα οι συντάξεις θα υπολογίζονται με σύστημα προκαθορισμένων εισφορών νοητής κεφαλαιοποίησης.
Θολό τοπίο για τις κύριες συντάξεις
Από το 2015 αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές και στα ταμεία κύριας σύνταξης, καθώς, ήδη έχει καταστεί σαφές από το επικαιροποιημένο Μνημόνιο ότι από τις αναλογιστικές μελέτες του συστήματος μέχρι το φθινόπωρο θα κριθούν οι περιμετρικές αλλαγές που θα αποφασιστούν στη Βουλή μέχρι το τέλος του έτους.
Το γεγονός δε ότι και το Μεσοπρόθεσμο έχει κάνει αναφορά στην κατάργηση «την 1η Ιανουαρίου 2015 κοινωνικών πόρων που προβλέπονται υπέρ των φορέων κοινωνικής ασφάλισης που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του υπουργείου Εργασίας, καθώς και του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων» χωρίς να διευκρινίζει εάν θα ακολουθήσει και δεύτερο κύμα κατάργησης πόρων εντός του θέρους, δημιουργεί εύλογες απορίες για το βάθος των επερχόμενων αλλαγών στην κύρια σύνταξη.
Ωστόσο, άγνωστο παραμένει το εάν θα υπάρξουν μειώσεις και πόσο θα είναι αυτές, καθώς, το θέμα, στην παρούσα φάση δεν «ανοίγει». Από την άλλη πλευρά, το επικαιροποιημένο Μνημόνιο του ΔΝΤ έχει σαφείς αναφορές για την κατάρτιση σχεδίου ενοποιήσεων ταμείων, αλλά και για οριστικοποίηση των πόρων που θα καταργηθούν.
Επιπλέον, υπάρχει δέσμευση για νέο ασφαλιστικό νόμο μέχρι τον Νοέμβριο, νομοθέτηση και νέας μείωσης ασφαλιστικών εισφορών, όπως αναφέρει η «Καθημερινή της Κυριακής».
Στα σχεδιαζόμενα βήματα δεν περιλαμβάνεται, επί του παρόντος, ρύθμιση για κατάργηση της δυνατότητας εξόδου από την εργασία πριν από το 65ο έτος της ηλικίας. Ωστόσο, πρόσφατες αναφορές του αρμόδιου Επιτρόπου σχετικά με την κατάργηση των ηλικιακών εξαιρέσεων οδηγούν στο συμπέρασμα ότι υπό επανεξέταση θα τεθούν και οι ισχύουσες ρυθμίσεις πρόωρης συνταξιοδότησης.

Δημιουργείται το Ενιαίο Ταμείο Εθνικής Άμυνας....!!!

Τη δημιουργία του Ε.Τ.Ε.Α. ( Ενιαίο Ταμείο Εθνικής Άμυνας) στο οποίο θα συγχωνευτούν το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου Τ.ΕΘ.Α. (Ταμείο Εθνικής Άμυνας), η αυτοτελής δημόσια υπηρεσία Τ.Ε.Σ. (Ταμείο Εθνικού Στόλου) και το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου Τ.Α.Α. (Ταμείο Αεροπορικής Άμυνας) προβλέπει ο νόμος 4250 που ήδη δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ.

Ο οργανισμός λειτουργίας του νέου  Ν.Π.Δ.Δ., που θα απορροφήσει τα τρία Ταμεία, θα καθοριστεί προσεχώς με Προεδρικό διάταγμα μετά από πρόταση των υπουργών Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας κατόπιν εισήγησης του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. Στον οργανισμό θα καθορίζεται, όπως αναφέρεται στο άρθρο  18 του νόμου «η έκταση της εποπτείας από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, η σύνθεση και ο τρόπος συγκρότησης του διοικητικού συμβουλίου και των λοιπών οργάνων διοίκησης, η οργάνωση και διάρθρωση των υπηρεσιών του, οι αρμοδιότητες, τα καθήκοντα, η υπηρεσιακή κατάσταση του προσωπικού και τα θέματα οικονομικής διαχείρισης, προϋπολογισμού και περιουσίας, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια».

Πολιτικοί υπάλληλοι

Ο νόμος προβλέπει πως στο μεταβατικό στάδιο τα υφιστάμενα Ταμεία (Τ.ΕΘ.Α., Τ.Ε.Σ., Τ.Α.Α.) εξακολουθούν να λειτουργούν σύμφωνα με τις διατάξεις που τα διέπουν και το προσωπικό τους εξακολουθεί να παρέχει τις υπηρεσίες του σε αυτά.

Μετά τη συγχώνευσή τους, σύμφωνα με τον ίδιο νόμο, «το προσωπικό που υπηρετεί στους φορείς, που καταργούνται και συγχωνεύονται, καθίσταται αυτοδίκαια προσωπικό του νέου φορέα, στον οποίο εφεξής θα υπάγεται και παρέχει τις υπηρεσίες του με την ίδια σχέση εργασίας».

Η «ταυτότητα» του Ταμείου

Το ΕΤΕΑ θα συνεχίσει να υπηρετεί τους σκοπούς των καταργούμενων φορέων, αφού αναλαμβάνει μέσα από τη διαχείριση και την αξιοποίηση της περιουσίας τους την ενίσχυση και την υποστήριξη του έργου των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο της αμυντικής οργάνωσης και ενίσχυσης της χώρας, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο σχετικός νόμος. Σκοπός του πιο συγκεκριμένα είναι: «α) η προμήθεια υλικών επιστρατεύσεως, β) η κατασκευή και ανακαίνιση στρατιωτικών κτηρίων γ) η κατασκευή οχυρών, δ) η συμπλήρωση των ναυτικών δυνάμεων του κράτους ε) η αντιμετώπιση των αναγκών της Πολεμικής Αεροπορίας στο πλαίσιο της αεροπορικής άμυνας της χώρας».

Για να επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί, το Ταμείο ξεκινάει με «προίκα» όλα τα περιουσιακά στοιχεία των Τ.ΕΘ.Α.-Τ.Ε.Σ.-Τ.Α.Α., καθώς και τα περιουσιακά στοιχεία που θα αποκτηθούν από αυτό, αποκτά την κυριότητα και κάθε άλλο εμπράγματο δικαίωμα επί της κινητής και ακίνητης περιουσίας των καταργούμενων Ταμείων, με μόνη επιφύλαξη αυτή των διατάξεων περί δωρεών, κληρονομιών και κληροδοσιών.


Τέλος, το Ε.Τ.Ε.Α. αναλαμβάνει την ευθύνη να διαφυλάξει το πλούσιο αρχείο των καταργούμενων οργανισμών που προσέφεραν πάρα πολλά κατά τη λειτουργία τους, καθώς και την πιστή και ακριβή εκτέλεση της βούλησης των διαθετών και δωρητών, με την οποία διατέθηκαν περιουσιακά στοιχεία διά κληρονομίας, κληροδοσίας ή δωρεάς υπέρ Τ.ΕΘ.Α., Τ.Ε.Σ., Τ.Α.Α..

Σύμβουλοι Δημοτικοί. Του Γ.Σουρή


Από την ομιλία του Προέδρου του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Σ.Α.Σ.



Στον φιλόξενο χώρο της νεανικής εστίας του Ιερού Ναού του Αγ,.Αθανασίου Πολυδρόσου,   ο Οικονομολόγος Αξιωματικός εν αποστρατεία  και Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Σ.Α.Σ. κ. Αντωνιάδης Ιωάννης, μίλησε σε πλήθος στελεχών των Ε.Δ. και Σ.Α., αναφορικά  με την υφιστάμενη οικονομική πραγματικότητα  και τις προοπτικές για τους εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικούς.
Στην αρχή και αφού έκανε μια σύντομη αναδρομή-ιστορικό για το «πώς φθάσαμε εως εδώ», τεκμηρίωσε με στοιχεία και πίνακες  το γεγονός πως, οι στρατιωτικοί (στελέχη Ε.Δ. & Σ.Α.), έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις από οποιαδήποτε άλλη εργασιακή-κοινωνική ομάδα και φορέα (για αυτό και η επιλογή τους για να εισπράξουν-όσοι το εισέπραξαν-μέρος του κοινωνικού μερίσματος), καυτηριάζοντας παράλληλα τις φερόμενες ως δηλώσεις των αρμοδίων Υπουργών Οικονομικών, πως εφόσον δικαιωθούν στο ΣτΕ, θα υποστούν ισοδύναμα μέτρα (καθεστώς που δεν εμφανίζεται για τους δικαστικούς, καθώς ενώ υφίσταται πρόβλεψη στο νέο μεσοπρόθεσμο για επιστροφη στις αποδοχές του 2012, δεν υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη εσόδων, από ισοδύναμα μέτρα).
Στης συνέχεια αναφέρθηκε στο ασφαλιστικό καθεστώς των νέων στρατιωτικών όπου αν και προβλέπεται οι προσλαμβανόμενοι από 1-1-2011 να, υπάγονται υποχρεωτικά στον κλάδο κύριας σύνταξης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (ν.3863/2010),παραταύτα, δεν έχει εισέτι υπάρξει πληροφόρηση ούτε εκδοθεί κάποια ερμηνευτική εγκύκλιος από τα εμπλεκόμενα Υπουργεία τόσο ως προς το νέο καθεστώς της ασφαλίσεώς τους, όσο και ως προς τα δικαιώματα υποχρεώσεις των ασφαλισμένων, την επικουρική σύνταξή τους αλλά και τις προβλεπόμενες ενέργειες του ασφαλιστικού φορέα δλδ του ΙΚΑ
Επίσης  με την αλλαγή του ασφαλιστικού καθεστώτος  (ν.3863/2010)
των Στρατιωτικών και τη θέσπιση της 40ετίας  (35 plus 5 ετών μονάδων εκστρατείας)  δεν προβλέφθηκε μεταβατική διάταξη-περίοδος για τους εισαχθέντες από το 1990 έως το 1992 με αποτέλσμα να δημιουργηθεί ένα χάσμα 9 ετών διαφοράς με τους εισαχθέντες το 1989 και πρωτύτερα ενώ τόνισε πως ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ο επαναπροσδιορισμός-επέκτασης  των ετών μονάδων εκστρατείας
Για την Δικαίωση από το ΣτΕ, (αντισυνταγματικότητα του ν. 4093/2012) και εν αναμονή της εκδόσεως της τελικής αποφάσεως, συνέστησε στα στελέχη που δεν είχαν προβεί στην κατάθεση εφέσεως (Ολομέλεια Ελεγκτικού Συνεδρίου) και εφόσον το Γ.Λ.Κ. δεν αναπροσαρμόσει αναδρομικά τη σύνταξή τους, θα πρέπει να καταθέσουν σχετικό ένδικο βοήθημα (αγωγή) μέχρι τον Ιούλιο του 2014 , για να μην υπάρξει παραγραφή)
Για το θέμα των Μετοχικών Ταμείων των Ε.Δ. υπερθεμάτισε της επιχειρηματολογίας πως αυτά δεν ήταν ποτέ (καθόσον δεν είχαν εργοδοτικές εισφορές ) και δεν είναι επικουρικά και ως εκ τουτου δεν πρέπει να υπαχθούν στον νόμο περί συστάσεως Ενιαίου Επικουρικού Ταμείου Ασφαλίσεως (όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται αλλαγή τρόπου υπολογισμού προς τα κάτω,αναστολή σε όποιον σε όποιον ουσιαστικά ξαναεργασθεί  ως ασφαλιστέο πρόσωπο και γίνεται επανυπολογισμός στη νέα αίτηση με βάση τη σύνταξη που έπαιρνε η οποία θα μειωθεί ακόμα περισσότερο. καθώς και  μειώσεις στις επικουρικές από 16% έως 45%, αλλά και ετήσια αναπροσαρμογή τους, ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του ταμείου ).
Συναφώς επισήμανε  τις απώλειες με το
psi1 και psi2 που υπέστησαν τα Μετοχικά Ταμεία (που ξεπερνούν τα 185 εκατομμύρια ευρώ) σε συνάρτηση με τις αντιστοιχες απώλειες που υπέστησαν οι κρατήσεις που υπέστησαν οι λογαριασμοί Ε.Α.Σ,ΑΚΑΓΕ και Ε.ΕΣ.Ε.Α. και οι οποίες ανήλθαν στο ύψος του 1.520.495.274,62 €
Εν αντιθέσει με αυτά  παρουσίασε στοιχεία για την κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας, όπου οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια για τις συντάξεις από  1-1-2015 στη κατοχυρωμένη  βασική σύνταξη των 360 ευρω και στην αναλογική που ισως μπορέσουν να καταβάλλουν ορισμένα «βιώσιμα» ταμεία. Συγκεκριμένα η σύνταξη θα υπολογίζεται για όσους συνταξιοδοτούνται από το 2015 και ύστερα ως εξής:
Για το τμήμα της σύνταξης που αντιστοιχεί στα έτη της ασφάλισής τους μετά το 2011,οι συνταξιούχοι θα  ''εισπράττουν'' αναλογικό ποσό που θα διαμορφώνεται μεταξύ του 0,8% και 1,5%.
Η βασική σύνταξη που θα ονομαστεί ''Εθνική Σύνταξη'' θα φτάνει τα 360 ευρώ ενώ στο ποσό αυτό θα προστεθεί το υπόλοιπο ποσό, ανάλογα με τα χρόνια ασφάλισης του δικαιούχου και τις εισφορές που έχει καταβάλει , η λεγόμενη αναλογική σύνταξη.
Μετά το 2015 θα ισχύσει μια μεταβατική περίοδο που θα αφορά όσους συνταξιοδοτηθούν μετά το εν λόγω έτος.
Για τα έτη ασφάλισης από το 2011 και μετά θα δίδεται αναλογία της σύνταξης ίση με το πηλίκον των ετών που διήνυσε μετά την ημερομηνία αυτή, διά του συνόλου των ετών ασφάλισής του. Τα έτη ασφάλισης από το 2011 ως το 2015 θα υπολογίζονται με το νέο σύστημα για όποιον συνταξιοδοτείται από το 2015 και μετά, ενώ τα έτη προ του 2011 με τον σημερινό τρόπο.
Το ποσό της σύνταξης θα υπολογίζεται με βάση ολόκληρο τον ασφαλιστικό βίο.
Το ποσοστό αναπλήρωσης για κάθε έτος ασφάλισης θα διαμορφώνεται με έναν συντελεστή που ξεκινά από το 0,8% κατά το πρώτο έτος ασφάλισης και κλιμακώνεται, στο 40ό και ως το 50ό έτος, στο 1,5%. ενώ με αυτό τον τρόπο θα υπάρξει μείωση δεδομένου ότι σήμερα το αντίστοιχο ποσοστό φθάνει το 2%. συνολικά
Τέλος και αναφορικά με τις διαρροές για νέο νόμο περί ιεραρχίας και ένεκα αυτού, νέο μισθολόγιο, (με αποτέλεσμα τόσο την νέα μείωση συντάξεων των στρατιωτικών αλλά και των αποδοχών των εν ενεργεία, καθόσον αυτό θα υλοποιηθεί   για τους μεν πρώτους με την νέα αναπροσαρμογή της συνταξιοδοτικής πράξης τους και για τους δεύτερους με την αύξηση των χρόνων παραμονής στο βαθμό), διαφώνησε ριζικά και κάθετα  ως προς τη δυνατότητα ισχύος αναδρομικότητας του μέτρου και πρότεινε τη δημιουργία νέου μισθολογίου στα πρότυπα του μισθολογίου του ευρύτερου Δημοσίου τομέα, με μισθολογικά κλιμάκια σε συνάρτηση με τα χρόνια υπηρεσίας, χωρίς όμως να υπάρξει καμμία επίπτωση μείωση, στις υφιστάμενες αποδοχές.

Τι αλλάζει στη φορολογία των αυτοκινήτων

Με την έκδοση της εγκυκλίου μέσω της οποίας κοινοποιούνται στις υπηρεσίες όλες οι αλλαγές σε ό,τι αφορά την φορολογία των αυτοκινήτων που επήλθαν με τον τελευταίο νόμο, ολοκληρώνεται η διαδικασία από την πλευρά των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών και οι αλλαγές μπαίνουν στο στάδιο της εφαρμογής.

Κυριότερη αλλαγή είναι εκείνη η οποία αφορά την κυκλοφορία των αυτοκινήτων...

που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους με ξένες πινακίδες. Προ ημερών, κυκλοφόρησε η υπουργική απόφαση με τα δικαιολογητικά τα οποία θα πρέπει να προσκομίζει κάποιος για να δικαιολογεί την κυκλοφορία του συγκεκριμένου αυτοκινήτου.

Με την εγκύκλιο, γίνονται γνωστές και οι προϋποθέσεις. Η εγκύκλιος περιγράφει και άλλες αλλαγές που αφορούν σε αυτούς που έχουν προχωρήσει σε μετατροπές στον κινητήρα τους αλλά και σε αυτούς που έχουν πάρει ατελώς αυτοκίνητο λόγω προβλήματος αναπηρίας.

Κυκλοφορία αυτοκινήτων με ξένες πινακίδες


Η ρύθμιση αφορά σε πρόσωπα με συνήθη κατοικία στην Ελλάδα τα οποία εργάζονται σε άλλο κράτος - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και χρησιμοποιούν στη χώρα μας επιβατικό όχημα ταξινομημένο στο άλλο κράτος – μέλος, στο όνομα εταιρείας η οποία εδρεύει σε αυτό. Για την υπαγωγή των προσώπων στις διατάξεις θα πρέπει να πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) Η σύμβαση εργασίας ή η συμφωνία του μισθωτού ή μη μισθωτού εργαζόμενου με την εταιρεία να προβλέπει τη χορήγηση αυτοκινήτου ως πρόσθετη παροχή.

β) Το εταιρικό όχημα να μη χρησιμοποιείται κατά τρόπο μόνιμο εντός της Ελλάδας, με την έννοια ότι χρησιμοποιείται το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου εκτός Ελλάδας.

γ) Η μη επαγγελματική χρήση του εταιρικού οχήματος να έχει δευτερεύοντα χαρακτήρα σε σχέση με την επαγγελματική χρήση του και να προβλέπεται ρητά στη σύμβαση εργασίας, αποτελώντας μέρος, από οικονομική άποψη, της αμοιβής του εργαζόμενου.

δ) Το όχημα να καλύπτεται ασφαλιστικά στην Ελλάδα.

«Μετατροπές» αυτοκινήτων

Με το νέο νομοθετικό πλαίσιο που κοινοποιείται με την εγκύκλιο, αντιμετωπίζονται οι διασκευές αυτοκινήτων οχημάτων χωρίς την έγκριση της τελωνειακής αρχής, με την επιβολή προστίμου ίσου με το 1/5 του αναλογούντος σε αυτά τέλους ταξινόμησης, με ανώτατο όριο το ποσό των δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ.

Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα επαναφοράς των αυτοκινήτων οχημάτων που διασκευάστηκαν παράτυπα στην αρχική τους μορφή χωρίς την καταβολή των αναλογουσών φορολογικών επιβαρύνσεων (διαφορά του τέλους ταξινόμησης) υπό την προϋπόθεση καταβολής του οφειλόμενου προστίμου. Για την αποφυγή καταστρατήγησης των διατάξεων που προβλέπουν την επαναφορά των οχημάτων στην αρχική τους μορφή, προβλέπεται η επιβολή του διπλάσιου προστίμου στον ιδιοκτήτη του οχήματος που συλλαμβάνεται εκ νέου να έχει προχωρήσει σε μετατροπή του κινητήρα.

Αυτοκίνητα με ατέλεια

Για το έτος 2014 και το αργότερο μέχρι 31-10-2014 γίνονται δεκτές οι αιτήσεις για τη χορήγηση της απαλλαγής από το τέλος ταξινόμησης αναπηρικών αυτοκινήτων, εφόσον οι ενδιαφερόμενοι κατά το έτος 2013 είχαν υποβάλει αίτημα στα ΚΕ.Π.Α. για την έκδοση της ιατρικής βεβαίωσης που προβλέπεται.

Γίνονται επίσης δεκτές και οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί από τους ενδιαφερόμενους στην Α.Σ.Υ.Ε. για την έκδοση ιατρικής βεβαίωσης σύμφωνα με την αντιστοίχιση των παθήσεων που προβλέπεται στην ανωτέρω ΚΤΑ το έτος 2014 και το αργότερο μέχρι 31-10-2014.

Στην περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι δεν δικαιούνται την απαλλαγή βάσει της προσκομιζόμενης ιατρικής βεβαίωσης μετά την αντιστοίχιση των παθήσεων, καταβάλλεται από τον ενδιαφερόμενο το τέλος ταξινόμησης χωρίς την επιβολή προστίμου ή προσαυξήσεων.

Τα αυτοκίνητα που έχουν παραληφθεί από άτομα με αναπηρίες σύμφωνα με τις διατάξεις απαλλαγής από το τέλος ταξινόμησης και τα οποία, συνεπεία θανάτου αυτών, περιέρχονται στους νόμιμους κληρονόμους αποδεσμεύονται τελωνειακά εντός προθεσμίας ενός (1) έτους από την ημερομηνία θανάτου του αναπήρου δικαιούχου, με δυνατότητα παράτασης έξι (6) επιπλέον μηνών με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 του Α.Ν. 896/37 περί του γενικού καθεστώτος τελωνειακών ατελειών, τα ως άνω αυτοκίνητα αποδεσμεύονταν σε διάστημα έξι μηνών, με παράταση δύο ακόμη εξαμήνων με απόφαση του υπουργού Οικονομικών.

Πηγή: naftemporiki.gr

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)