Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ Υπουργο Εθνικής Άμυνας


Κύριε Υπουργέ της Εθνικής Άμυνας:

        Σας υποβάλλω, ως Αξκός του Στρατού Ξηράς επί των  Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και ειδικότερα του ΜΤΣ, του ΕΛΟΑΣ, και του ΕΚΟΕΜΣ,   τις παρακάτω απόψεις – καταγγελίες:

        Η κρίση στο ΜΤΣ, στον ΕΛΟΑΣ και στον ΕΚΟΕΜΣ είναι κυρίως κρίση κοινωνική. Τα χρέη και τα αναλογιστικά ελλείμματα δεν αποτελούν συστατικά στοιχεία αυτής, απλώς είναι τα ορατά αποτελέσματα. Τα Διοικητικά Συμβούλια και οι Διοικούσες Επιτροπές των παραπάνω Ταμείων – Λογαριασμών, παρόλο που εδώ και αρκετό χρόνο αυτά έχουν έρθει σε κατάσταση οριστικής  ή πολύ κοντινής χρεοκοπίας, συνεχίζουν να αυθαιρετούν και να παρανομούν. Συγκεκριμένα:

        Το ΜΤΣ, παρόλο που έχει παρανόμως σπαταλήσει εκατοντάδες εκατομμύρια από τις κρατήσεις των μετόχων και των παιδιών των μετοχο-μερισματούχων και ήδη χρωστάει περίπου 500.000.000 ευρώ, συνεχίζει να μην εφαρμόζει την παράγραφο 6 του Α.Ν. 559/1937, για προτεραιότητα πληρωμής (έναντι των Μερισμάτων) των Βοηθημάτων Οικογενειακής Επαγγελματικής Αυτοτέλειας (ΒΟΕΑ), αντίθετα υποβάλλει εδώ και αρκετά έτη πλαστές οικονομικές καταστάσεις, με αποτέλεσμα να παραπλανεί όλα τα αρμόδια όργανα ελέγχου, στρατιωτικά και πολιτικά. Επιπρόσθετα για το έτος 2012, χωρίς να έχει πάρει απόφαση για αύξηση ή μείωση του μερίσματος, αυτό καταβάλλεται αμετάβλητο, χωρίς το Ταμείο να έχει  ούτε ένα ευρώ ως πλεόνασμα για το έτος 2011. Το Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να μη λάβει δύσκολες αποφάσεις(εκτός εάν τα συμφέροντα είναι μεγάλα όπως στην περίπτωση της μείωσης του ενοικίου του Μεγάρου του ΜΤΣ, με αποτέλεσμα το Ταμείο να χάσει περίπου 8.000.000 ευρώ, χωρίς να πάρει είδηση κανένας υπεύθυνος),  αγνοεί τα ώριμα δικαιώματα για ΒΟΕΑ 14.000 παιδιών καθώς και τα δικαιώματα για μελλοντικό μέρισμα και βοήθημα των  εν ενεργεία στελεχών και των παιδιών αυτών, αντίστοιχα.


        Ο ΕΛΟΑΣ, παρόλο τα τεράστια αναλογιστικά ελλείμματα, δε λαμβάνει καμία απόφαση για εξυγίανση του Ταμείου, περιμένοντας απλώς να τελειώσουν τα χρήματα, όπως έγινε και  στο ΜΤΣ, αντιθέτως η Διοικούσα Επιτροπή εγκρίνει παράνομες προκαταβολές εφάπαξ βοηθήματος για αμφισβητούμενους ΄΄λόγους υγείας ΄΄ και πρόσφατα για ΄΄οικονομικούς λόγους ΄΄ ,  χωρίς να έχει ενημερωθεί το σύνολο των μετόχων, μόνο και μόνο για να τακτοποιηθούν  οι  φίλοι μας (Υπάρχουν στελέχη  που χρήζουν πολύ μεγαλύτερης φροντίδας κ. Πρόεδρε του ΕΛΟΑΣ).

            Ο ΕΚΟΕΜΣ, χωρίς να έχει τηρηθεί η διαδικασία του άρθρου 9 του Ν.2448/1996 έχει καταβάλλει εννέα(9) αμετάβλητα  Βοηθήματα, για το έτος 2012, πιθανόν παραπλανώντας τον εκάστοτε κ.Α/ΓΕΣ για τις ευθύνες που έχει απέναντι στα εν ενεργεία στελέχη (τους συνταξιούχους κ. Αρχηγέ τους προστατεύει η πολιτεία), δηλαδή όπως πράττει, ως προς την διανομή των κερδών,  παράνομα και καταχρηστικά,  με πλαστές οικονομικές καταστάσεις τα τελευταία 10 έτη, οδηγώντας τον Ειδικό Λογαριασμό σε βέβαιη πτώχευση.
                               
       Το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό είναι πρωτίστως κοινωνικό, το οποίο μπορεί να λυθεί μόνο με πολιτική παρέμβαση με αλλαγή του τρόπου φιλοσοφίας διοίκησης των Ταμείων, καθόσον όσα χρήματα και να εξοικονομηθούν θα σπαταληθούν σε μηδενικό χρόνο(όπως έγινε με την πώληση της Γενικής Τράπεζας και το Εφάπαξ χρηματικό ποσό της PICAR). Η σύνθεση των Διοικητικών Συμβουλίων – Διοικουσών Επιτροπών καθώς και ο τρόπος επιλογής των Διευθυντών πρέπει να αλλάξει ριζικά και να στελεχωθεί με στελέχη που έχουν τόσο τα απαραίτητα προσόντα όσο και την εμπειρία που απαιτείται. Η μη τήρηση των νόμων του κράτους αποτελεί τουλάχιστον παράβαση καθήκοντος και όχι επιθυμητή εξυπηρέτηση των πολιτικών και στρατιωτικών προϊσταμένων, προκειμένου να μας προάγουν ή να μας διορίσουν τα παιδιά μας στην Γενική Τράπεζα.

                Κύριε Υπουργέ,

- Το σύνολο των παιδιών που δεν τους πληρώνουν το ΒΟΕΑ, από το  Δεκέμβριο του 2008,  είναι 14.000 παιδιά.
- Το σύνολο των παιδιών που παρακρατούν κρατήσεις από τους γονείς τους για ΒΟΕΑ,  χωρίς προοπτική να λάβουν το υπόψη Βοήθημα είναι 77.000 παιδιά.
- Το σύνολο των εν ενεργεία στελεχών που αγωνιούν για το μέλλον των  Ταμείων είναι  47.000 στελέχη , χωρίς να υπολογίζουμε τις οικογένειές τους.
- Οι εκθέσεις  ειδικών ελεγκτών εξαφανίζονται ή απλώς τετραγωνίζονται, με αποτέλεσμα να μην πληρώνουν οι υπαίτιοι (πχ υπόθεση αγοράς μετοχών της Εθνικής Τράπεζας το έτος 2010, με εκατομμύρια ευρώ ζημιά για τον  ΕΛΟΑΣ).
- Η ανακοινώσεις για καταβολή των μερισμάτων γίνονται από άσχετους με τη  διοίκηση των Ταμείων.
- Οι διοικήσεις συνεχίζουν να κάνουν ότι νομίζουν καλύτερο για τον εαυτό τους και μόνο καθόσον τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων δεν γνωρίζουν ούτε τα βασικά της λειτουργίας των ΝΠΔΔ.
- Το κόλπο ότι  γίνονται  νομοθετικές προτάσεις, δεν περνάει πλέον, καθόσον τα στελέχη δεν είναι  ανόητοι και η κοινωνία και το κράτος  δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να χρηματοδοτεί υψηλόμισθους συνταξιούχους.
- Οι στρατιωτικοί που έχουν δεχθεί  τεράστιες μειώσεις στις αποδοχές τους καταβάλλουν τεράστια ποσά σε κρατήσεις (πχ ΜΤΣ, ΕΛΟΑΣ, ΕΚΟΕΜΣ, ΕΛΧΑΟΣ, ΕΛΧΑΟΙΑ, ΝΙΜΤΣ, ΕΑΑΣ, Αλληλεγγύης, Ανεργίας) και κατά την άποψή μου έχουν τουλάχιστον το δικαίωμα να ελπίζουν, για τις θυσίες τους.

                 Είναι καιρός να ληφθούν πολιτικές αποφάσεις – λύσεις,  όσο δύσκολες και να είναι  αυτές.

         
                                                        Ορέστης Ζαφειρόπουλος
                                                                                     Αξκός Ε.Δ.


Greece is the word....

Όμηροι τους Τόμσεν εκατομμύρια Έλληνες πολίτες!

Στο κρεβάτι του Προκρούστη έχουν βάλει την ελληνική κοινωνία και το πολιτικό σύστημα οι Τροϊκανοί.Όμηροι τους Τόμσεν εκατομμύρια Έλληνες πολίτες!
Προκειμένου να υπογράψει τη συμφωνία για τα επώδυνα μέτρα που θα οδηγήσουν σε περικοπές δαπανών 11,6 δισ. ευρώ και αυξήσεις φόρων 2 δις. ευρώ την προσεχή διετία, ο Τόμσεν απαίτησε να υπάρξει «ρήτρα αστοχίας», που σημαίνει ότι, αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι του προϋπολογισμού, τότε θα γίνουν αυτόματα νέες περικοπές μισθών και απολύσεις στο Δημόσιο.
Οι ξένοι εμπειρογνώμονες προτού αναχωρήσουν από την Αθήνα ζήτησαν να υπάρξει ένα εναλλακτικό σχέδιο με σκληρά μέτρα περικοπών που θα στοχεύουν τους μισθούς και τις συντάξεις καθώς ως την τελευταία στιγμή δεν πείστηκαν για την αποτελεσματικότητα των μέτρων - περικοπών στη δημόσια διοίκηση, στους ΟΤΑ, στην Άμυνα και στην Υγεία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα», εκτός από τις μεγάλες οριζόντιες μειώσεις μισθών των αποδοχών στον δημόσιο τομέα, των μισθών στις ΔΕΚΟ και στους ΟΤΑ και των συντάξεων σε όλα τα Ταμεία, η τρόικα απαίτησε σειρά αλλαγών στα εργασιακά.
Οι αλλαγές που βρίσκονται προ των πυλών είναι οι παρακάτω:
- Για τις απολύσεις μείωση του χρόνου προειδοποίησης στον έναν μήνα.
- Κατάργηση της υποχρέωσης των εργοδοτών να ενημερώνουν την Επιθεώρηση Εργασίας προκειμένου να απασχολήσουν προσωπικό υπερωριακά.
- Διεύρυνση κατά δύο ώρες την ημέρα και τα Σάββατα του ωραρίου λειτουργίας των σουπερμάρκετ.
Διπλό «μαχαίρι» στα εφάπαξ
Το τέλος των εφάπαξ προδιαγράφει το κυβερνητικό σχέδιο που θα έλθει για ψήφιση στη Βουλή. Η δραματική μείωση του ποσού των εφάπαξ βοηθημάτων και η επιβολή ειδικής εισφοράς σε όσους έλαβαν υψηλά ποσά εφάπαξ από το 1995 και εντεύθεν προβλέπονται στο προσχέδιο νόμου που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Εργασίας.
Η μείωση του βοηθήματος προβλέπεται να είναι από 1,94% στον τομέα πρόνοιας των αστυνομικών του ΤΕΑΠΑΣΑ και θα φτάνει ως και το 83% στον τομέα πρόνοιας εργοληπτών δημοσίων έργων του ΕΤΑΑ.
Ενιαίος φόρος για όλες τις επιχειρήσεις
Έναν ενιαίο φόρο για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, τις ατομικές επιχειρήσεις, τις ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρείες αλλά και για τις ΕΠΕ και τις ανώνυμες εταιρείες σχεδιάζει να καθιερώσει από το 2013 το υπουργείο Οικονομικών.
Ο ενιαίος φόρος αναμένεται να διαμορφωθεί στο επίπεδο του 25% - 30% και με την καταβολή του εξαντλείται η φορολογική υποχρέωση του επαγγελματία.
Ακόμη, υπάρχει πρόταση να αυξηθεί ο φόρος παρακράτησης στα «μπλοκάκια», δηλαδή στα δελτία παροχής υπηρεσιών, από 20% σήμερα στο 30%.
Το έχουμε πει και θα το ξανάλεμε ακόμα και αν γινόμαστε κουραστικοί! Κάποιοι θα έπρεπε να στείλουν το δικό τους μήνυμα στον Τόμσεν και την παρέα του.
Ένα μήνυμα που θα ανέφερε: «Κύριε Τόμσεν τα κόλπα σου και τις απειλές σου στην πατρίδα σου»...

Έρχεται απεργιακή εβδομάδα

Κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις σε όλους τους κλάδους στις 26 Σεπτεμβρίου.
Εβδομάδα κινητοποιήσεων και ταλαιπωρίας έρχεται από Δευτέρα.
Συγκεκριμένα, στις 26 Σεπτεμβρίου η χώρα φαίνεται πως θα "παραλύσει" αφού θα γίνει πανελλαδική απεργία.
Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στους δήμους, στη ΔΕΗ, εφοριακοί, καθηγητές ΤΕΙ, γιατροί, έμποροι, δικηγόροι και οδηγοί.
Στο μεταξύ οι διακστές αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι τις 20 Οκτωβρίου.

Αλωνίζουν στη ελληνική υφαλοκρηπίδα οι Τούρκοι

Στη σκιά της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στις αρχές Οκτωβρίου ο Τούρκος Υπ.Εξ. Α. Νταβούτογλου, ο οποίος δήλωσε πως η Ελλάδα «αποσχίστηκε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία αλλά… όχι για πολύ», ήδη οι Τούρκοι ξεκίνησαν τις προκλητικές ενέργειες αμφισβήτησης της Ελληνικής κυριαρχίας, πραγματοποιώντας έρευνες όχι μόνο στην ΑΟΖ του Καστελορίζου αλλά ακόμα και στην υφαλοκρηπίδα της, με εμάς απλούς παρατηρητές.
Αυτό που επιδιώκει η Τουρκία με το ωκεανογραφικό της σκάφος είναι το προφανές. Να «γκριζάρει» την περιοχή, δηλαδή εκμεταλλευόμενη στο έπακρο την κατάσταση, να διεκδικήσει κυριαρχικά δικαιώματα. Συγκεκριμένα, το τουρκικό σκάφος πρόκειται να κινηθεί ανατολικά από το Φαληράκι της Ρόδου, ανατολικά της Καρπάθου και νοτίως του Καστελόριζου στα όρια των χωρικών υδάτων του νησιού, δίνοντας έτσι σαφές στίγμα για τις προθέσεις της Άγκυρας.
Τον περασμένο Μάρτιο, η Άγκυρα είχε βγάλει για έρευνες στο Βόρειο Αιγαίο το Πίρι Ρέις και απαντώντας στα ελληνικά διαβήματα, είχε απαντήσει, ότι οι «ωκεανογραφικές έρευνες δεν απαιτούν καν τη γνωστοποίηση στο παράκτιο κράτος»  και ότι δεν αναγνωρίζονται δικαιώματα επί υφαλοκρηπίδας, η οποία δεν έχει οριοθετηθεί. Το θέμα είναι ότι η Ελλάδα για άλλη μία φορά δεν φαίνεται να κάνει σαφείς τις θέσεις της στο Αιγαίο και δυστυχώς μάλλον λανθασμένα επιλέγει να κάνει ακόμα πιο αδύναμη την επιχειρησιακή ικανότητα του Στρατού και στα τρία του Όπλα, προς ικανοποίηση και τέρψη της Τρόικας …αλλά και της Τουρκίας και του Νέο – Οθωμανικού Δόγματος του «φίλου» μας κ.Νταβούτογλου.

Πολεμική Αεροπορία: Αρωγός στον αγώνα του κοινωνικού φορέα «Φλόγα»!

«Απογειώνει» η Πολεμική Αεροπορία την «Φλόγα», τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια.

Πολεμική Αεροπορία: Αρωγός στον αγώνα του κοινωνικού φορέα «Φλόγα»!
Με πρωτοβουλία της Πτέρυγας αεροπορικής εκπαίδευσης πιλότων (120 ΠΕΑ) της Καλαμάτας διοργανώθηκε ο Ποδοσφαιρικός Αγώνας μεταξύ της ομάδας των αεροπόρων με την αντίστοιχη ομάδα του Συλλόγου «Φλόγα», για ενίσχυση του έργου του κοινωνικού αυτού φορέα που φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια δράσης.
Ο αγώνας διεξήχθη χθες, στις 17:00, στο δημοτικό στάδιο «Π. Μπαχράμης» στην Καλαμάτα.
Στην εκδήλωση παρέστη και αντιπροσωπεία την διοίκησης της Φλόγας με επικεφαλής την Πρόεδρο κ. Μαρία Τρυφωνίδη.
«Η διοργάνωση ενός τέτοιου φιλανθρωπικού αγώνα, αναδεικνύει την ευαισθησία και το αίσθημα αλληλεγγύης που διακατέχει τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και τις οικογένειές τους», αναφέρει η ανακοίνωση του ΓΕΑ.»
Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα έγινε αντίστοιχος αγώνα στην Θέρμη Θεσσαλονίκης μεταξύ των ομάδων την Φλόγας και της ομάδας της αεροπορικής βάσης που εδρεύει στο αεροδρόμιο Σέδες.
Παρά την εξευτελιστική μείωση στους μισθούς των Ενόπλων Δυνάμεων οι άνθρωποι της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας δεν ξέχασαν τα παιδάκια που έχουν πραγματική ανάγκη...

Στον εισαγγελέα η λίστα των 32 πολιτικών που ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό

Στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές αποστέλλεται ο φάκελος που έχει καταρτίσει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) σχετικά με πολιτικά πρόσωπα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται σε οικονομικού χαρακτήρα αδικήματα.
Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να μεταβιβαστεί ο φάκελος του ΣΔΟΕ με τα στοιχεία των πολιτικών προσώπων, που φέρονται να ελέγχονται, στον εισαγγελέα, μαζί με πλήρη περιγραφή της κατάστασης.

Ζήτησε, επίσης, να παράσχει το ΣΔΟΕ στον εισαγγελέα κάθε δυνατή βοήθεια που θα ζητηθεί για το θέμα αυτό.
  • Σχολιάζοντας την εντολή που έδωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς να διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα ο φάκελος του ΣΔΟΕ με τα στοιχεία των 32 πολιτικών προσώπων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Παπαδημούλης δήλωσε: «Υπό το βάρος των αποκαλύψεων ο κ. Σαμαράς έκανε την ανάγκη φιλότιμο. Ο φάκελος των "32" να πάει και στη Βουλή. Ατιμωρησία αλά Ζήμενς, τέλος!».

Επώδυνο και για την κυβέρνηση το πακέτο των νέων μέτρων

Σε αχαρτογράφητα πολιτικά νερά εισέρχεται η κυβέρνηση, στην τελική ευθεία για τη λήψη των μέτρων ύψους 11,8 δισ. ευρώ, με τα τρία κόμματα που τη στηρίζουν να δοκιμάζονται στο εσωτερικό τους, την αντιπολίτευση να οξύνει την κριτική της και, κυρίως, την κοινωνία να κλιμακώνει τις αντιδράσεις της.
Η δοσολογία του πακέτου των μέτρων, που απαιτεί η τρόικα είναι επώδυνη για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, με αποτέλεσμα οι πολιτικές δυνάμεις, που μετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα να μην μπορούν να καταλήξουν ακόμα σε συμφωνία με τους δανειστές, ενώ έρχονται διαρκώς αντιμέτωπες με κοινωνικές αμφισβητήσεις και διαφοροποιήσεις βουλευτών τους.
Η αλήθεια είναι ότι οι τρεις αρχηγοί των κυβερνητικών κομμάτων, ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης εξεπλάγησαν αρνητικά με την επιμονή της τρόικας να ζητά σκληρά μέτρα, που επιβαρύνουν τους πιο ασθενείς της κοινωνίας.
Ήλπιζαν ότι η βελτίωση του διεθνούς κλίματος για την Ελλάδα και τα εύσημα από ευρωπαίους ηγέτες και παράγοντες, θα αποτυπώνονταν πρακτικά και στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Προσδοκούσαν δε ότι το πακέτο των μέτρων και ορισμένες παράπλευρες κινήσεις στήριξης της κυβερνητικής προσπάθειας, όπως η επιμήκυνση θα καθορίζονταν από την πολιτική βούληση των ξένων ηγετών και όχι από την «αριθμολαγνεία» των τεχνοκρατών της τρόικας.
Στην πραγματικότητα με την καθυστέρηση στην οριστικοποίηση των μέτρων πραγματοποιείται εκ των πραγμάτων μία ιδιότυπη πολιτική διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ώστε να βρεθεί μία χρυσή τομή.
Βέβαια κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος εάν πρόκειται για πραγματική δυστοκία στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και πολιτικό αδιέξοδο ή για έναν επικοινωνιακό χειρισμό προκειμένου να μην επιβαρυνθούν τα τρία κυβερνητικά κόμματα με υπέρμετρο πολιτικό κόστος.
Είναι γεγονός όμως ότι για μία ακόμη εβδομάδα δεν έκλεισε το περιβόητο πακέτο μέτρων, με την εκκρεμότητα να σέρνεται για άγνωστο ακόμη καιρό, ενώ η συνοχή τουλάχιστον της Δημοκρατικής Αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ να δοκιμάζονται -η ΝΔ φαίνεται να αντιμετωπίζει προς το παρόν λιγότερα εσωτερικά προβλήματα. Αλλά και η ίδια η συνεργασία μεταξύ των κομμάτων δεν διάγει την καλύτερη περίοδό της, κυρίως αυτή ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.
Η Ιπποκράτους κατηγορεί ανοιχτά πλέον τη ΝΔ ότι εξαπατά τον ελληνικό λαό, όσο δεν υλοποιεί τις προεκλογικές της υποσχέσεις περί επαναδιαπραγμάτευσης και εύρεσης ισοδυνάμων μέτρων, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου μόλις που συγκρατείται για να μην σπάσει η συνεργασία. Διαφαίνεται ότι μεταξύ των τριών κομμάτων αναπτύσσονται και στρατηγικές ποιος θα επιρρίψει στον άλλο την κύρια πολιτική ευθύνη για τα επώδυνα μέτρα.
Το ενδεχόμενο πάντως να εκδηλωθεί κυβερνητική κρίση και να εμφανιστεί άλυτο πολιτικό πρόβλημα δεν είναι ιδιαιτέρως πιθανό, παρά τις έντονες ζυμώσεις και τις συγκρούσεις. Τα περιθώρια είναι ασφυκτικά και οι επιλογές των ηγεσιών, αλλά και των βουλευτών ουσιαστικά οδηγούν στο μονόδρομο της υπερψήφισης των μέτρων.
Έχει όμως τεράστια σημασία το ποια θα είναι η τελική δοσολογία στο πακέτο των μέτρων, καθώς θα εξαρτηθεί το εύρος και η οξύτητα των κοινωνικών αντιδράσεων, αλλά και τα πολιτικά και χρονικά περιθώρια, που θα έχει πλέον στη διάθεσή της η κυβέρνηση για να συνεχίσει.
Το μεγάλο στοίχημα θα κριθεί το επόμενο δίμηνο: Θα καταφέρει η κυβέρνηση να βγει σχετικά αλώβητη από την ψήφιση των μέτρων και να σταθεροποιήσει στο διεθνές περιβάλλον τη θέση της χώρας, ώστε στη συνέχεια να προσμένει στη διάθεση χρήματος στην αγορά, που θα οδηγήσει σε μερική έστω επανεκκίνηση της οικονομίας; Και θα επιτύχει γρήγορα την περίφημη επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής, που θα επιτρέψει μία πιο ήπια εφαρμογή των μέτρων;
Ή θα προλάβουν οι απεργίες, οι κινητοποιήσεις και οι διαδηλώσεις σχεδόν σε όλο το κοινωνικό μέτωπο να τη φέρουν σε αδιέξοδο, σε συνδυασμό ίσως και με τους εσωτερικούς τριγμούς στα τρία κυβερνητικά κόμματα, που ενδεχομένως μειώσουν σημαντικά την κοινοβουλευτική της δύναμη; Μήπως και η κυβέρνηση Σαμαρά έχει την ίδια τύχη τελικά με εκείνες των Παπανδρέου και Παπαδήμου, που δεν κατάφεραν υπό το βάρος της κοινωνικής πίεσης να συνεχίσουν;
Το τεράστιο πρόβλημα και η φθορά που έχουν τα τρία κόμματα αρχίζουν να καταγράφονται πλέον και στις δημοσκοπήσεις, όπου βλέπουν τα ποσοστά τους να μειώνονται, με τη Χρυσή Αυγή να κερδίζει δυνάμεις και τον ΣΥΡΙΖΑ να πλησιάζει τη ΝΔ, αν και δεν φαίνεται να κερδίζει το ρεύμα δυσαρέσκειας στην κοινή γνώμη.
Ωστόσο, η Κουμουνδούρου ελπίζει στις μεγάλες κοινωνικές κινητοποιήσεις που έρχονται για να αποτελέσει το κόμμα υποδοχής όσων θέλουν ανατροπή αυτής της πολιτικής από τα αριστερά. 

"ρήτρα" της τρόικας για σκληρές μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς αν αποτύχουν τα μέτρα

- Η τρόικα θεωρεί επισφαλή τα 2 δισ. από τα 11,5 δισ. γι' αυτό απαιτεί δέσμευση της Ελλάδας με ρήτρα για νέες περικοπές
- Δεν προβλέπεται ελάφρυνση αν "πιάσουμε" τους στόχους
- Αυστηρό χρονοδιάγραμμα Σαμαρά για την ολοκλήρωσωση των διαπραγματεύσεων
- Σε έκτακτο EUROGROUP η απόφαση για την Ελλάδα
Οι ελεγκτές φαίνεται πως διαφωνούν και θεωρούν επισφαλή μέτρα 2 δισ. ευρώ που προτείνει η κυβέρνηση. Για το λόγο αυτό και μετά από ένταση που επικράτησε μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και του εκπροσώπου του ΔΝΤ κ. Τόμσεν, αποφασίστηκε τελικά η "ρήτρα".
Τι σημαίνει αυτό; Η τρόικα θα κάνει δεκτά τελικά τα μέτρα ακόμη κι αν τα θεωρεί "μαλακά" αλλά στην περίπτωση που οι τα μέτρα δεν αποδώσουν και οι στόχοι δεν επιτευχθούν τότε αυτόματα θα εφαρμοστούν πιο σκληρά μέτρα με νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
Δείτε το βίντεο
Ουσιαστικά πρόκειται για το «σχέδιο Β» που συζητείται με τους επικεφαλής της τρόικας να ενταχθεί στη συμφωνία ώστε, οι εκπρόσωποι των δανειστών να αποσύρουν τις ενστάσεις που έχουν για τα προτεινόμενα μέτρα από την ελληνική πλευρά και να κλείσει το πακέτο.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, η τρόικα διατηρεί ακόμη ισχυρές επιφυλάξεις για ορισμένα από τα διαρθρωτικά μέτρα (Υγεία, Παιδεία, Άμυνα, ΟΤΑ), μην πιστεύοντας ότι θα αποδώσουν όλα όσα υποστηρίζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, ο συγκεκριμένος παράγοντας, τόνισε ότι «ελπίζω να συνεισφέρουν περισσότερο» αυτά τα υπουργεία που «στοχοποιούνται».
Αυτό σημαίνει ουσιαστικά πως σε περίπτωση που γίνουν δεκτές οι προτάσεις της κυβέρνησης από τους επικεφαλής της τρόικας για μη οριζόντιες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα και τα μη επιβολή φόρων, όπως ο κεφαλικός φόρος, τότε η κυβέρνηση μέσω ενός ειδικού συμβολαίου θα δηλώνει πως εάν δεν καταφέρει να "πιάσει" τους στόχους, τότε για κάθε ποσό που δεν θα έχει μπει στα ταμεία, αυτομάτως θα κόβονται μισθοί, συντάξεις, επιδόματα και κάθε είδους κοινωνικής παροχής.
Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός έθεσε αυστηρό χρονοδιάγραμμα σύμφωνα με το οποίο οι διαπραγματέυσεις πρέπει να ολοκληρωθολυν αυτλην την εβδομάδα ώστε να κλείσει το τελικό πακέτο. Η τελική απόφαση για την Ελλάδα θα ληφθεί σε έκτακτο EUROGROUP το οποίο πιθανόν θα γίνει μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις 18 Οκτωβρίου.

Παράταση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι δικαστές

Παράταση των πανελλαδικών κινητοποιήσεων τους έως την 20ή Οκτωβρίου 2012 αποφάσισαν σήμερα οι δικαστές και οι εισαγγελείς.
Ειδικότερα, κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Εφετείου Αθηνών, αποφασίστηκε μέχρι 20 Οκτωβρίου οι δικαστές να κατεβαίνουν από τις έδρες των δικαστηρίων από τις 10 π.μ. έως το τέλος του ωραρίου (3 μ.μ.), ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα αναστέλλονται και οι δημοσιεύσεις αποφάσεων.
Οι κινητοποιήσεις των δικαστών ξεκίνησαν με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους που άρχισε στις 17 Σεπτεμβρίου και πραγματοποιούνται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την δρομολογούμενη νέα περικοπή στις αποδοχές τους.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)