Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Δυο σενάρια για αύξηση εισφοράς στις συντάξεις πάνω από 1.000 ευρώ

Δυο σενάρια για αύξηση εισφοράς στις συντάξεις πάνω από 1.000 ευρώ
Μεγαλύτερη θα είναι τελικά η εισφορά που θα επιβληθεί στις συντάξεις (άθροισμα κύριας και επικουρικής) που ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ. Το αρχικό σενάριο προέβλεπε η εισφορά αυτή να κυμαίνεται από 2% έως 10%, ωστόσο τα ποσοστά πλέον αυξάνονται και μπορεί να φτάσουν ακόμα και το 15%.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη στιγμή εξετάζονται δύο εναλλακτικά σενάρια:
- Σε ποσά από 1.000 έως 1.500 ευρώ (άθροισμα κύριας και επικουρικής) η εισφορά θα είναι 3% ή εναλλακτικά 4%. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως κάποιος που έχει άθροισμα συντάξεων 1.100 ευρώ θα έχει απώλεια 33 ευρώ τον μήνα με βάση το αισιόδοξο σενάριο ή 44 ευρώ με βάση την εναλλακτική πρόταση.
- Σε ποσά από 1.501 έως 2.000 ευρώ η εισφορά θα είναι 6% ή εναλλακτικά 8%.
- Σε ποσά άνω των 2.000 ευρώ θα υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη περικοπή. Ειδικότερα εξετάζεται το ενδεχόμενο η εισφορά να είναι 12% ή ακόμα και 15%. Συγκεκριμένα, συνταξιούχος που παίρνει 2.100 ευρώ θα έχει μηνιαία απώλεια 252 ευρώ (με εισφορά 12%) ή ακόμα και 315 ευρώ (με εισφορά 15%).
Παράλληλα θα διατηρηθούν και οι εισφορές που τα τελευταία χρόνια έχουν επιβληθεί στις υψηλές συντάξεις. Σημειώνεται πως το πακέτο μέτρων προβλέπει κατάργηση των δώρων τόσο στις κύριες όσο και στις επικουρικές συντάξεις.
Στο «μέτωπο» των ορίων ηλικίας θα υπάρξει αύξηση από το 2013 κατά μία διετία, μέτρο που πρόκειται να συμπαρασύρει και τα ενδιάμεσα όρια ηλικίας. Με τις προωθούμενες ρυθμίσεις πλήρης σύνταξη θα καταβάλλεται σε ηλικία 67 ετών και μειωμένη σε ηλικία 62 ετών.
Ωστόσο δεν αναμένεται τελικά να συμπεριληφθεί στο πακέτο μέτρων η αύξηση των απαιτούμενων ετών ασφάλισης από τα 4.500 στα 6.000 για την «έξοδο» στη σύνταξη.

Ο φάρος που εντυπωσίασε τον Α/ΓΕΕΘΑ Μιχάλη Κωσταράκο

Ιδιαίτερα συγκινημένος εμφανίστηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος
Ο κ. Μιχάλης Κωσταράκος πέρασε με πολεμικό πλοίο δίπλα από τη βραχονησίδα Ζουράφα με αφορμή την επαναλειτουργία του φάρου.
Ο στρατηγός επισκέφτηκε τη βραχονησίδα επιστρέφοντας από την Σαμοθράκη όπου παρέστη στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση του νησιού.
Η Ζουράφα είναι νησίδα των Θρακικών Σποράδων, περίπου 6 μίλια ανατολικά από το ΒΑ άκρο της Σαμοθράκης.
Το έργο του φάρου εκτελέστηκε από το Πολεμικό Ναυτικό έπειτα από μελέτη του Πολυτεχνείου. Ο προηγούμενος φάρος είχε καταστραφεί λόγω κακοκαιρίας.
Ο κ. Κωσταράκος με αφορμή τον νέο φάρο, ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, φωτογραφίες από το φάρο, σχολιάζοντας σχετικά: «Στην επιστροφή από Σαμοθράκη πέρασα από την Ζουράφα για να δω τον νέο φάρο που έστησε το ΠΝ. Άριστη εργασία. Ήταν απαραίτητη».

Στο δρόμο 2.000 δημόσιοι υπάλληλοι

Μετακινήσεις, επανεκπαίδευση προσωπικού αλλά και απολύσεις περιλαμβάνει το σχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Mεταρρύθμισης, προκειμένου να τεθούν σε διαθεσιμότητα 2.000 δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το τέλος του 2012.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι 2.000 «διαθεσιμότητες» δημοσίων υπαλλήλων, που αποφασίστηκαν στην τελευταία σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών έπειτα από πιέσεις της τρόικας, θα προκύψουν από καταργούμενους και συγχωνευόμεvoυs οργανισμούς αλλά και από τον «σκληρό» πυρήνα των κρατικών υπηρεσιών, καθώς με τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων θα προκύψει πλεονάζον προσωπικό.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Mεταρρύθμισης επιταχύνονται οι διαδικασίες οριστικοποίησης των νέων οργανογραμμάτων στα υπουργεία και στους εποπτευόμενους οργανισμούς, που αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη Νοεμβρίου, καθώς και η λειτουργία των πειθαρχικών συμβουλίων, προκειμένου να εκδικαστούν εκατοντάδες υποθέσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», στην τελική φάση βρίσκεται η αξιολόγηση 1.500 φορέων του δημοσίου, από τους οποίους θα επιλεγούν περισσότεροι από 200 οργανισμοί για να ενταχθούν σε νομοσχέδιο που θα αφορά το 2ο κύμα καταργήσεων και συγχωνεύσεων, μέχρι το τέλος του έτους.
«Κλειδί» για την εφαρμογή του σχεδιασμού αποτελεί η κατάργηση οργανικών θέσεων, ακόμα και υπηρεσιών στα νέα οργανογράμματα που θα διαμορφωθούν στα υπουργεία.
Οι μόνιμοι υπάλληλοι που καταργείται η οργανική τους θέση σύμφωνα με τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα (άρθρο 101), τίθενται σε διαθεσιμότητα για έναν χρόνο με μηνιαίες απολαβές το 75% των αποδοχών τους. Μέσα σε αυτούς τους δώδεκα μήνες θα πρέπει να βρεθεί οργανική θέση με τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά, προκειμένου να μετακινηθούν.
Οι μετατάξεις θα πραγματοποιούνται ανά την επικράτεια και όποιος υπάλληλος αρνείται τη μετακίνηση θα απολύεται. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι έχει καταργηθεί το μεγαλύτερο μέρος των κενών οργανικών θέσεων που θα μπορούσε να υποδεχτεί υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα.
Οι μόνιμοι υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα κατατάσσονται σε πίνακες βάσει των προσόντων, της προϋπηρεσίας και της οικογενειακής τους κατάστασης προκειμένου να μετακινηθούν.
Πρώτοι στη λίστα των μετακινήσεων θα βρεθούν οι πτυχιούχοι με προϋπηρεσία, ενώ στον προθάλαμο της απόλυσης θα τοποθετηθούν οι υπάλληλοι χαμηλών προσόντων και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι σε αρκετές περιπτώσεις θα κληθούν να επανεκπαιδευτούν, προκειμένου να αξιοποιηθούν σε θέσεις όπου υπάρχουν ελλείψεις (π.χ. μετακινήσεις δημοτικών υπαλλήλων σε νοσοκομεία ή σε παραρτήματα του ΙΚΑ).

Ερο: «Το ευρώ είναι το κεκτημένο της ιστορίας»

«Το ευρώ είναι το κεκτημένο της ιστορίας και αυτό ήταν που διακυβευόταν, θα παίρναμε το ρίσκο να το εγκαταλείψουμε; Σας διαβεβαιώνω: παρά τους μάντεις κακών το ευρώ θα συνεχίσει», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ζαν Μάρκ Ερό, μιλώντας σε οικονομικό φόρουμ που πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, Μανίλα.

Ερο: «Το ευρώ είναι το κεκτημένο της ιστορίας»
Χθες είχε δηλώσει στον Τύπο ότι όλοι οι συνομιλητές του στη νοτιοανατολική Ασία, επηρεασμένοι από τον αγγλο-σαξονικό Τύπο, κυρίως τον βρετανικό, διερωτούνταν για το μέλλον του ευρώ και φοβούνταν μια έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο, με 460 εκατομμύρια καταναλωτές, αυτό αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία», ανέφερε ο κ. Ερό προσθέτοντας ότι η Ευρώπη είναι επίσης «εστία καινοτομιών και μια ήπειρος όπου επικρατεί η σταθερότητα, η ειρήνη, η ασφάλεια».

«Πετύχαμε την τραπεζική ένωση, την εποπτεία των τραπεζών, την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, συνεπώς μπορείτε να εμπιστεύεστε το ευρώ», είπε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Ιταλοί καλλιτέχνες: Είμαστε όλοι Έλληνες !!!

Είμαστε όλοι Έλληνες βροντοφωνάζουν Ιταλοί καλλιτέχνες...
Το Μουσείο Μπενάκη, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης, διοργανώνει την εκδήλωση Siamo tutti Greci-Είμαστε όλοι Έλληνες, στην οποία παρουσιάζονται έργα 112 Ιταλών εικαστικών.
Τα έργα δώρισαν στο Μουσείο Μπενάκη οι καλλιτέχνες, σαν μια συμβολική χειρονομία αλληλεγγύης της Ιταλίας προς την Ελλάδα.
Η πρωτοβουλία του εικαστικού Renzogallo, της Dea Bedin, διευθύντριας του πολιτιστικού φορέα ArcoDiRab Project και της ιστορικού τέχνης Alice Rubbini, υιοθετήθηκε με ενθουσιασμό από τους Ιταλούς καλλιτέχνες που επιθυμούσαν να εκφράσουν, με τη δωρεά ενός έργου τους, την συμπαράστασή τους και την αναγνώριση της κοινής ιστορικής-πολιτιστικής μνήμης που συνδέει τους δύο λαούς.
Οι Ιταλοί διοργανωτές απευθύνθηκαν στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης για την οργανωτική υποστήριξη, το οποίο με τη σειρά του πρότεινε το Μουσείο Μπενάκη ως αποδέκτη της δωρεάς και της έμπρακτης, οικονομικής υποστήριξης που θέλησε να προσφέρει ο χώρος του πολιτισμού της γειτονικής χώρας.
Στην έκθεση συμμετέχουν καταξιωμένοι και νεότεροι καλλιτέχνες από όλη την Ιταλική επικράτεια. Μερικοί επέλεξαν κάποιο προϋπάρχον έργο τους, που να ανταποκρίνεται στον συμβολικό τίτλο Siamo tutti greci, ενώ άλλοι προτίμησαν να δημιουργήσουν ένα νέο έργο, ειδικά για την συγκεκριμένη έκθεση.
Γιατί όλοι οι λαοί βιώνουμε τις ίδιες τραγικές καταστάσεις. Γιατί όλοι οι λαοί είμαστε «υπόδουλοι» των κυβερνήσεων μας! Γιατί όλοι οι λαοί είμαστε μία γροθιά...

Ξηλώνουν τους διευθυντές των Εφοριών

Απομακρύνονται από τις θέσεις τους όλοι οι επικεφαλής των Εφοριών, των τελωνείων και του ΣΔΟΕ. Με ταχύτατες διαδικασίες προωθούνται νέοι προϊστάμενοι, που θα έχουν ετήσια θητεία και θα αξιολογούνται ανά τρίμηνο. Η τροπολογία κατατέθηκε στη Βουλή από την κυβέρνηση και θα ισχύσει αμέσως
«Ξηλώνονται» όλοι οι προϊστάμενοι τμηματάρχες, υποδιευθυντές και διευθυντές Εφοριών, τελωνείων και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.
Παράλληλα, με διαδικασίες-εξπρές, χωρίς γραπτές εξετάσεις, θα γίνει η επιλογή των 2.335 φορο-ελεγκτών που θα στελεχώσουν την Υπηρεσία Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων του Κράτους.
Με τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, παύονται όλοι οι επικεφαλής των Εφοριών, τελωνείων και του ΣΔΟΕ και τοποθετούνται νέοι προϊστάμενοι με απόφαση του υπουργού Οικονομικών.
Πλέον τα στελέχη του ελεγκτικού μηχανισμού θα έχουν ετήσια θητεία και κάθε τρίμηνο θα δίνουν... εξετάσεις βάσει ποσοτικών στόχων. Με την υλοποίηση του σχεδίου αυτού, για το οποίο υπήρχε πρόβλεψη στο Μνημόνιο, αλλάζει εκ βάθρων η λειτουργία του φοροελεγκτικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού.
Στην τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών ορίζονται:
  • Με την ψήφιση και δημοσίευση του παρόντος νόμου λήγει η θητεία των προϊσταμένων οργανικών μονάδων επιπέδου τμήματος, υποδιεύθυνσης και διεύθυνσης του υπουργείου Οικονομικών ή αντίστοιχου επιπέδου άλλης ονομασίας οργανικών μονάδων του υπουργείου.
  • Οι νέοι επικεφαλής του φοροεισπρακτικού και φοροελεγκτικού μηχανισμού θα τοποθετηθούν με απόφαση του υπουργού Οικονομικών. Η θητεία τους θα είναι ενός έτους που μπορεί να ανανεώνεται μέχρι δύο φορές.
Η θητεία τους, δηλαδή, δεν μπορεί να υπερβαίνει την τριετία. Επίσης η θητεία τους μπορεί να διακόπτεται πριν από τη λήξη της με υπουργική απόφαση και κύριο κριτήριο την επίτευξη των ποιοτικών και ποσοτικών στόχων που τους έχουν τεθεί.
Ποσοτικοί στόχοι
Με την τοποθέτησή τους καθορίζονται ποσοτικοί και ποιοτικοί στόχοι για κάθε τρίμηνο της θητείας τους.
Οι νέοι επικεφαλής θα ελέγχονται ανά τρίμηνο για την απόδοσή τους και την επίτευξη των στόχων που τους έχουν τεθεί για την αύξηση των φορολογικών εσόδων.
Οι υπάλληλοι που τοποθετούνται επικεφαλής των εφοριών, τελωνείων και ΣΔΟΕ πρέπει να διαθέτουν τα τυπικά προσόντα και να μην έχει επιβληθεί σε βάρος τους οποιαδήποτε ποινή και να μην εκκρεμεί πειθαρχική δίωξη.
Επιταχύνεται και απλουστεύεται η διαδικασία για την επιλογή των 2.335 ελεγκτών που θα στελεχώσουν την ειδική ομάδα κρούσης του υπουργείου Οικονομικών για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, τον έλεγχο των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων και την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Οι θέσεις των ελεγκτών προκηρύσσονται και οι υποψήφιοι επιλέγονται από ειδική επιτροπή ύστερα από συνέντευξη. Χωρίς συνέντευξη θα επιλεγούν οι υπάλληλοι που διαθέτουν τουλάχιστον διετή εμπειρία σε ελεγκτικά καθήκοντα.
Οι ελεγκτές θα αξιολογούνται ανά τρίμηνο με βάση τον αριθμό και το είδος των ελέγχων, καθώς και τα επιτευχθέντα έσοδα. Οι ελεγκτές θα τοποθετηθούν στις μεγαλύτερες εφορίες της χώρας, στο ΣΔΟΕ, στην Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης, στα Διαπεριφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα και στη Γενική Διεύθυνση Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.
Παράλληλα το υπ. Οικονομικών υλοποιεί το σχέδιο κατάργησης εφοριών παρά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί και στις οποίες σύμφωνα με πληροφορίες «πρωτοστατούν» δήμαρχοι και μερίδα των κατά τόπους βουλευτών. Από τις 127 ΔΟΥ που θα κλείσουν έως το τέλος του έτους, οι 49 κατεβάζουν... ρολά μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Ενίσχυση 42 εκατ. ευρώ σε δήμους

Με 42 εκατομμύρια ευρώ ενισχύει τους ΟΤΑ όλης της χώρας το υπουργείο Εσωτερικών, έναντι των εσόδων από το φόρο Ζύθου, το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας και το Τέλος Διαφημιστικής Κατηγορίας Δ, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Ειδικότερα, κατανέμεται ποσό περίπου 8,2 εκατ. από τον φόρο Ζύθου, 12,5 εκατ. από το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας και 21 εκατ. από το Τέλος Διαφήμισης κατηγορίας Δ. Το υπόλοιπο ποσό, που τηρείται σε λογαριασμό του υπουργείου Εσωτερικών στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, καθώς και τα λοιπά έσοδα από τα τρία τέλη που θα συγκεντρωθούν, θα κατανεμηθούν στους ΟΤΑ με επόμενη απόφαση εντός του Νοεμβρίου.
Επίσης, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών κατανέμεται ένα εκατ. ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους για τα Εργοστάσια Αφαλάτωσης Ύδατος των δήμων Νισύρου, Σύμης, Ιθάκης, Θήρας, Μυκόνου, Πάρου, Σίφνου, Σύρου- Ερμούπολης, Τήνου, Οινουσσών και Χίου.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)