Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Πακέτο 130 δισ. για την ανάπτυξη

Σε συμφωνία για πακέτο ανάπτυξης ύψους 130 δισ. ευρώ, κατέληξαν οι ηγέτες της Ιταλίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας, μετά την συνάντηση που είχαν στην Ρώμη, την Παρασκευή, ενόψει και της κρίσιμης συνόδου κορυφής που θα διεξαχθεί στις 28-29 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο Μόντι επεσήμανε ότι η δημοσιονομική πειθαρχία από μόνη της δεν είναι αρκετή, αν δεν συνοδεύεται από ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, τονίζοντας ότι οι 4 χώρες επιθυμούν να υπάρξει πακέτο για την ανάπτυξη που θα αντιστοιχεί στο 1% του ΑΕΠ της ΕΕ, ύψους περίπου 120 με 130 δισ. ευρώ.

Εάν προχωρήσει η πρόταση αυτή, τότε σε ένα τέτοιο πακέτο στην Ελλάδα θα αντιστοιχούσαν περίπου 2-3 δισ. ευρώ, αναλογικά με το ΑΕΠ της.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε ότι συμφωνεί με την διάθεση του 1% του ΑΕΠ της ΕΕ για την ανάπτυξη, ενώ υπογράμμισε πως θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία για μια «πιο στενή πολιτική ένωση».

«Πρέπει να ξεπεράσουμε ορισμένα προβλήματα» είπε η Μέρκελ, ωστόσο διευκρίνισε ότι θα αξιοποιηθούν εργαλεία για την αλληλεγγύη, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι υπήρξε συμφωνία και στην επιβολή φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, έκρινε «χρήσιμη» την συνάντηση, επαναλαμβάνοντας πως «ένα πακέτο για την ανάπτυξη είναι απαραίτητο». Τόνισε επίσης ότι ήταν ανάγκη να δοθεί ένα σημάδι «συνοχής» και «αλληλεγγύης», προσθέτοντας ότι «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα για την Ευρώπη».

Σύμφωνα με γαλλικές διπλωματικές πηγές, ο Φρανσουά Ολάντ επιθυμεί να αποφασίσουν οι ηγέτες της ΕΕ "κάτι περισσότερο από μια απλή δέσμη αναπτυξιακού χαρακτήρα μέτρων, πριν λάβει την απόφαση να επικυρώσει το Δημοσιονομικό Σύμφωνο". Οπως ανέφερε ο διπλωμάτης στο πρακτορείο Reuters, o Γάλλος Πρόεδρος τάσσεται υπέρ της τραπεζικής ένωσης στο πλαίσιο της ευρωζώνης, "αλλά και υπέρ πρόσθετων μέτρων, που θα σταθεροποιήσουν αυτόν τον τομέα".
"Θέλουμε περισσότερα από την έγκριση που έδωσε η Γερμανία να πηγαίνει το 1% του κοινοτικού ΑΕΠ υπέρ της ανάπτυξης. Είναι ουσιώδης η ανάπτυξη, όπως και η σταθερότητα του τραπεζικού τομέα", υπογράμμισε η ίδια πηγή.

Οπως ανακοινώθηκε εξάλλου από την γαλλική προεδρία, ο Φρανσουά Ολάντ θα συναντηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 27 Ιουνίου, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, στο Παρίσι.

Από την πλευρά του, ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι, δήλωσε ότι «εξετάστηκαν ειλικρινώς» τα θέματα που απασχολούν την Ευρώπη, διαπιστώνοντας ότι υπήρξε συμφωνία για τον έλεγχο των δημοσίων ελλειμμάτων, όπως επίσης και «για μια πολιτική και δημοσιονομική ολοκλήρωση», αποφαινόμενος παράλληλα ότι «στο εξής, το ευρώ είναι αμετάκλητο».

Η σημερινή συνάντηση ήταν προπαρασκευαστική της προσεχούς κρίσιμης συνόδου κορυφής της ΕΕ, που θα διεξαχθεί στις 28 και 29 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.

Νωρίτερα, με συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε στην ιταλική La Stampa και άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες, ο Μάριο Μόντι είχε προειδοποιήσει ότι αν δεν υπάρξει από την ΕΕ, μια δυναμική απάντηση στην κρίση, κατά την διάρκεια της συνόδου κορυφής, η Ευρώπη κινδυνεύει να μετατραπεί σε βορά για τους κερδοσκόπους.

ΣτΕ: «Πράσινο φώς» για 124 κατ΄εξαίρεση προσλήψεις σε δήμους

Την κατ' εξαίρεση πρόσληψη 124 ατόμων - κυρίως σε διάφορους δήμους- ενέκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ, αντίθετα, «έκοψε» αιτήματα του ΟΑΕΔ για πρόσληψη ανέργων.

Συγκεκριμένα, η αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας του νόμου 2190/1994 ολοκλήρωσε τον κύκλο έγκρισης κατ' εξαίρεση προσλήψεων εποχικού προσωπικού σε όσες περιπτώσεις διαπίστωνε την ύπαρξη σοβαρών επειγουσών αναγκών στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου έως την ορκωμοσία της κυβέρνησης.

Στις τελευταίες γνωμοδοτήσεις της η επιτροπή του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου έκρινε ότι συντρέχουν προϋποθέσεις:

1. Για κατ' εξαίρεση πρόσληψη 42 ατόμων με συμβάσεις δύο μηνών για την παιδική εξοχική κατασκήνωση Μάκρης του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

2. Για την πρόσληψη 28 ατόμων για ανάγκες λειτουργίας και διαχείρισης υδροθεραπευτηρίου, πολιτιστικών κέντρων, αναψυκτηρίου και δημοτικού ωδείου του Δήμου Κασσάνδρας του Νομού Χαλκιδικής, λόγω της αυξημένης τουριστικής θερινής κίνησης.

Ακόμα εγκρίθηκε η πρόσληψη 20 ατόμων με συμβάσεις έως 4 μηνών για τις αυξημένες ανάγκες που αντιμετωπίζει στον τομέα καθαριότητας κατά την θερινή περίοδο ο Δήμος Νέας Ιωνίας, καθώς επίσης και η πρόσληψη 14 ατόμων με δίμηνες συμβάσεις στο Δήμο Μονεμβασιάς.

Επίσης, εγκρίθηκε η πρόσληψη άλλων 10 ατόμων με δίμηνες συμβάσεις για τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Αβδήρων, καθώς και άλλων 8 ατόμων με δίμηνες συμβάσεις για τη Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Παραγωγής Αδρανών Υλικών Δήμου Καστοριάς και αξιοποίησης της περιουσίας του Δήμου Μονομετοχική Α.Ε. «Μακεδνός Α.Ε.» για να καλυφθούν έκτακτες ανάγκες παραγωγής και εμπορίας αδρανών υλικών. Παράλληλα, εγκρίθηκε η πρόσληψη δύο ατόμων με δίμηνη απασχόληση για κάλυψη αναγκών του κεντρικού κοιμητηρίου του Δήμου Καλαμάτας.

Αντίθετα, δεν εγκρίθηκαν από το ΣτΕ -και πρέπει να υποβληθούν στη νέα κυβέρνηση προς έγκριση- αιτήματα του ΟΑΕΔ για την πρόσληψη ανέργων 55-64 ετών και ανέργων με αναπηρίες (ΑμεΑ) που στηρίζονταν σε παλαιότερες υπουργικές αποφάσεις του 2011 (συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση). Για τις προσλήψεις αυτές δεν άναψε το «πράσινο φως», καθώς δεν συνοδεύονταν από αιτιολογίες για τον εξαιρετικά επείγοντα χαρακτήρα, τον ακριβή αριθμό και τη βλάβη του δημοσίου συμφέροντος από την καθυστέρηση εφαρμογής των προγραμμάτων λόγω της προεκλογικής περιόδου.

Σύνταξη εξπρές για όσους βγαίνουν σε εφεδρεία

Σε τέσσερις μήνες από την υποβολή των δικαιολογητικών θα παίρνουν σύνταξη όσοι βγαίνουν σε εφεδρεία.

Ενημερωτική εγκύκλιο για τη νομοθεσία που προβλέπει, ότι η διαδικασία της συνταξιοδότησης, των μονίμων υπαλλήλων και των υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, οι οποίοι εντάσσονται σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας ή εργασιακής εφεδρείας που οδηγεί σε συνταξιοδότηση, θα πρέπει να ολοκληρώνεται μέσα σε τέσσερις μήνες από την κατάθεση των δικαιολογητικών, εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Ασφαλιστικών Υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι περιπτώσεις αυτές εξετάζονται κατά προτεραιότητα.

Ο λόγος είναι ότι οι ασφαλισμένοι αυτής της κατηγορίας, "βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική θέση ευρισκόμενοι σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας ή εργασιακής εφεδρείας, καθώς επέρχεται μείωση των εισοδημάτων τους σε σχέση με άλλους υπαλλήλους, οι οποίοι συνταξιοδοτούνται με την πλήρωση των προϋποθέσεων που προβλέπουν οι κείμενες διατάξεις της γενικής συνταξιοδοτικής νομοθεσίας".

Ανάσα στους πολίτες με δέκα φοροαλλαγές

Δέκα αλλαγές στη φορολογία, βάζει η κυβέρνηση στην ατζέντα της διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους εταίρους μας με στόχο να αποκατασταθεί το αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης και να αυξηθούν τα έσοδα.

Όπως αναφέρει η "Καθημερινή", το οικονομικό επιτελείο θα θέσει το θέμα των αλλαγών στους αξιωματούχους της τρόικας, που αναμένονται στην Αθήνα τη Δευτέρα ή λίγο αργότερα λόγω της ασθένειας του υπουργού Οικονομικών και της επέμβασης στην οποία θα υποβληθεί στο μάτι ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα είναι:

1. Η μείωση του ΦΠΑ για τον κλάδο εστίασης, από το 23% στο 13% ή στο 9%. Αν περάσει αυτό το μέτρο θα μειωθούν οι τιμές σε όλα τα σερβιριζόμενα είδη που καταναλώνονται σε χώρους μαζικής εστίασης, ενώ θα έχει θετικές επιπτώσεις στον τουρισμό. Επίσης θα αξιολογηθεί κατά πόσο είναι εφικτή η σταδιακή μείωση του ανώτατου συντελεστή ΦΠΑ. Στόχος είναι να διαμορφωθεί από το 23% στο 19%, ο μεσαίος από το 13% στο 9% και ο χαμηλός από το 6,5% στο 5%.

2. Αντικατάσταση του ειδικού τέλους στα ακίνητα (χαράτσι). Στη θέση του θα καθιερωθεί ένας ενιαίος φόρος, που εξετάζεται να επεκταθεί στα αγροτεμάχια.

3. Σταδιακή αύξηση του αφορολόγητου από τα 5.000 στα 8.000 ευρώ για την επόμενη χρονιά και στα 10.000 ευρώ για τα εισοδήματα του 2014. Ταυτόχρονα θα αυξηθούν τα ειδικά αφορολόγητα όρια για οικογένειες με παιδιά.

4. Σταδιακή μείωση του ανώτατου συντελεστή φορολογίας εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα από το 45% στο 32%.

5.Μείωση του συντελεστή φορολογίας εισοδήματος για τις εταιρείες και τις λοιπές επιχειρήσεις στο 15%. Η μείωση θα ισχύσει για τα εισοδήματα του επόμενου έτους.

6. Κατάργηση των φοροαπαλλαγών για τα υψηλά εισοδήματα και διατήρηση για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

7. Σταδιακή κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης ύψους 1%-4% επί του συνόλου του δηλωθέντος εισοδήματος.

8. Κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και δημιουργία ενός απλού φορολογικού συστήματος.

9. Ρύθμιση των πολλαπλών φορολογικών επιβαρύνσεων. Εξετάζεται η πιθανότητα να δοθεί η ευκαιρία στους φορολογούμενους να πληρώσουν τους φόρους τους σε περισσότερες δόσεις.

10.Δημιουργία του περιουσιολογίου και εφαρμογή καθολικού ηλεκτρονικού "πόθεν έσχες" με στόχο τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.

Η Γερμανία στο μονοπάτι της... κρίσης

Παρά την κρίση χρέους που ταλανίζει την Ευρωζώνη, η Γερμανική οικονομία έδειξε ιδιαίτερα ανθεκτική κόντρα στο γεγονός ότι όλα τα νούμερα για τις παγκόσμιες εξαγωγικές αγορές βρίσκονταν σε πτωτική τάση.

Παρόλα αυτά, η Γερμανική οικονομία δείχνει πλέον να επηρεάζεται σταδιακά από την οικονομική κρίση.

Η τελευταία έκθεση της Flash PMI Markit, δεν είναι αρκετά αισιόδοξη, επιβεβαιώνοντας με τα πορίσματα της το γεγονός.

Ο κύριος τίτλος της έκθεσης είναι: "Απότομη πτώση στο γερμανικό ιδιωτικό τομέα παραγωγής για τρία χρόνια. Η κρίση οδηγεί σε μηνιαία πτώση στις επιχειρηματικές προοπτικές των φορέων παροχής υπηρεσιών".

Επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος

Συγκεκριμένα, στα χαμηλότερα επίπεδα των 2 τελευταίων ετών υποχώρησε ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία τον Ιούνιο, καθώς επιδεινώνεται η δημοσιονομική κρίση, απειλώντας το οικονομικό outlook της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης.

Ο δείκτης Ifo, υποχώρησε για δεύτερο μήνα στο 105,3 από 106,9 το Μάιο.

Πρόκειται για τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2010.

"Η επιβράδυνση κερδίζει δυναμική και επεκτείνεται στην Ευρωζώνη", σχολίασε ο Κρις Ουίλιαμσον επικεφαλής της εταιρείας Markit που διενεργεί την έρευνα.

Ο σύνθετος δείκτης της Γερμανίας (που περιλαμβάνει την δραστηριότητα τόσο στον τομέα μεταποίησης όσο και υπηρεσιών), υποχώρησε στις 48,5 μονάδες τον Ιούνιο, από 49,3 μονάδες το Μάιο, στο χαμηλότερο επίπεδο της τριετίας, και ο επιμέρους δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας "βούλιαξε" στις 44,7 μονάδες από 45,2 το Μάιο, στο χαμηλότερο της τριετίας.

Συρρίκνωση του ΑΕΠ

Τα μεγέθη οδηγούν σε οριακή συρρίκνωση του γερμανικού ΑΕΠ, αλλά και σε βέβαιη συρρίκνωση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης, καθώς το πρώτο τρίμηνο του έτους η ανάπτυξη ήταν μηδενική, και δεν καταγράφηκε συρρίκνωση, χάρη στις ισχυρές επιδόσεις της γερμανικής οικονομίας.

Οι εκθέσεις παραπέμπουν σε συρρίκνωση 0,6% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Ο δείκτης PMI για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη κατέγραψε συρρίκνωση επί πέμπτο συνεχή μήνα τον Ιούνιο, διαμορφούμενος στις 46 μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2009.

Το ΙΚΑ θα εισπράξει με τόκο όλα τα ποσά που καταβλήθηκαν σε μη δικαιούχους

Εντόκως προς 5%, θα αναζητήσει στο εξής το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ) κάθε παροχή (σύνταξη επίδομα κλπ) που καταβλήθηκε αχρεωστήτως, δηλαδή, χωρίς να τη δικαιούται ο ασφαλισμένος.

Το ΙΚΑ θα «ζητήσει πίσω τα χρήματά του», και μάλιστα ανεξάρτητα με το αν διαπιστώνεται ή όχι δόλος από την πλευρά του ασφαλισμένου.

Το έγγραφο που απέστειλε προς τις υπηρεσίες του Ιδρύματος, η προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλιστικών Υπηρεσιών Χαρίκλεια Δοντάκη, επικαλείται νεότερη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας «η οποία δεν κάνει διάκριση μεταξύ καλόπιστης ή μη είσπραξης, αλλά αρκείται μόνο στο γεγονός της αχρεώστητης καταβολής προκειμένου να επιβάλει έντοκη αναζήτηση».

Μέχρι τώρα, η Διοίκηση του ΙΚΑ βασισμένη, σε παλαιότερες αποφάσεις των δικαστηρίων, αναζητούσε σε βάθος δεκαετίας, μετά την παρέλευση της οποίας παραγράφονται οι απαιτήσεις, παροχές που καταβλήθηκαν αχρεωστήτως, μόνο στις περιπτώσεις που μπορούσε να αποδειχτεί δόλος.

Σύμφωνα με «το μέγεθος της οικονομικής ζημίας του Ιδρύματος, σε συνδυασμό με το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, υποχρεώνουν τη Διοίκηση να επανεκτιμήσει τα δεδομένα και να προσαρμόσει πλέον οριστικά τη θέση του Ιδρύματος στο ισχύον νομοθετικό και νομολογιακό πλαίσιο».

Έτσι στο εξής, η εκτίμηση, για το εάν η είσπραξη έγινε ή όχι καλόπιστα «θα καθορίζει μόνο την έκταση της παραγραφής και τον χρόνο έναρξης επιβολής του τόκου και όχι το ζήτημα της αναζήτησης».

Η διαφορά είναι ότι όταν δεν διαπιστώνεται δόλος τα ποσά καταβάλλονται από το χρονικό σημείο που ο οφειλέτης λαμβάνει γνώση της οφειλής (με κοινοποίηση της απόφασης καταλογισμού), ενώ στις περιπτώσεις που υφίσταται δόλος, από τον χρόνο καταβολής της αχρεώστητης παροχής.

Στο έγγραφο αναφέρεται επίσης ότι υπάρχει η δυνατότητα του συμψηφισμού των παροχών που δόθηκαν παράνομα με ενδεχόμενες οφειλές των ασφαλισμένων.

H Toυρκία επιβεβαιώνει την κατάρριψη του F4 από τη Συρία

Επιβεβαίωσε η 'Άγκυρα ότι καταρρίφθηκε από τη Συρία το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος F-4, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί χθες, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι το τουρκικό γενικό επιτελείο.

Ωστόσο η Τουρκία σημείωσε ότι θα καθορίσει τη στάση της όταν θα διαλευκανθεί η υπόθεση.

Αργά χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε στην 'Αγκυρα σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, του υπουργού 'Αμυνας Ισμέτ Γιλμάζ, του αρχηγού του τουρκικού ΓΕΑ πτέραρχου Μεχμέτ Ερτέν και του διοικητή της υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα δόθηκε στη δημοσιότητα η σχετική επίσημη ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από τη Συρία.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία, από κοινού με τη Συρία πραγματοποιεί έρευνες για να εντοπιστούν οι πιλότοι.

Υπογραμμίζεται επίσης ότι "η Τουρκία θα γνωστοποιήσει την τελική της στάση και θα προβεί με αποφασιστικότητα στα αναγκαία βήματα, όταν θα διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση".

Στην ανακοίνωση δεν έγινε αναφορά σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η κατάρριψη, ούτε στο σημείο όπου βρισκόταν το τουρκικό αεροσκάφος.

Το πρώτο τεστ της νέας κυβέρνησης - Εξι μέρες για να ετοιμάσει το σχέδιο δράσης στη Σύνοδο Κορυφής

- Στο τραπέζι η επιμήκυνση κατα δυο χρόνια για το πρόγραμμα προσαρμογής

- ”Ενεση” 6,5 δισ. ευρω για τις οφειλές του Δημοσίου

- Τη Δευτέρα η τρόικα στην ΑθήναΤα βλέμματα όλων τώρα στρέφονται στις Βρυξέλλες και στη Σύνοδο Κορυφής της ερχόμενης Πέμπτης.

Μέχρι τότε η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει προετοιμάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που με σαφή και ρεαλιστικό τρόπο θα προσδιορίζει τα θέματα της επαναδιαπραγμάτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΘΝΟΥΣ, από την επίσκεψη της τρόικας τη Δευτέρα δεν αναμένουν πολλά, καθώς τη θεωρούν ως μια "συνάντηση γνωριμίας" με τους εκπροσώπους των δανειστών μας. Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι η πρώτη συζήτηση που θα γίνει, θα είναι περισσότερο διερευνητική και πως "όλα θα παιχθούν" στη σύνοδο της Πέμπτης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η θέση που θα αναπτύξει η ελληνική κυβέρνηση θα ξεκινά από τη δήλωση ότι είναι αποφασισμένη να τηρήσει απαρέγκλιτα τις δεσμεύσεις της ενω τα θέματα τα οποία θα πέσουν στο τραπέζι είναι:

- Η επιμήκυνση κατά δύο χρόνια τουλάχιστον της προσπάθειας δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας.

- Η μέση εκταμίευση των 6,5 δισ. ευρώ που αποτελούν εγκεκριμένο πόσο που θα κατευθυνθεί στην κάλυψη των υποχρεώσεων του κράτους έναντι των ελληνικών επιχειρήσεων και ιδιωτών. Μια τέτοια απόφαση -όπως θα εξηγήσει- θα τονώσει τη ρευστότητα στην αγορά και θα αποτελέσει το πρώτο «φρένο» στην ύφεση.

- Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 9%. Η πρόταση αυτή θα κατατεθεί συνοδευόμενη από το επιχείρημα ότι, εάν αυτό γίνει τώρα, στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, θα τονωθεί η αγορά.

Σε πολιτικό επίπεδο, η κυβέρνηση θα επικαλεστεί -στο εσωτερικό και στο εξωτερικό- το επιχείρημα ότι για τις κακές επιδόσεις τόσο στις δαπάνες όσο και στα έσοδα, ευθύνεται η παρατεταμένη ακυβερνησία και πως τώρα ο ίδιος και η κυβέρνησή του έχουν αποφασίσει να κερδίσουν το χαμένο έδαφος, προωθώντας ταχύτατα αποκρατικοποιήσεις αλλά και διαρθρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο

Ευχαριστούμε για το ταξίδι - Αντίο με...ψηλά το κεφάλι για την Εθνική!

- Η πορεία της Εθνικής μας στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας σταμάτησε στους "8"

- Η Γερμανία επικράτησε επάξια της Γαλανόλευκης με 4-2 και πέρασε στα ημιτελικά της διοργάνωσης

- Το γκολ του Γιώργου Σαμαρά έφερε το ματς στο 1-1 και σήκωσε στο πόδι ολόκληρη την Ελλάδα

- Οι Γερμανοί “πάτησαν γκάζι” πετυχαίνοντας άλλα τρία γκολ σε δεκατρία λεπτά

- Μείωσε στο τέλος ο Σαλπιγγίδης. Με Αγγλία ή Ιταλία στα ημιτελικά η ομάδα του Λεβ

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)